|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avgustovke, kje ste
21.9.2005 15:13:27   
Kety
Ojla!

Ja, Jessy, ko sem ga parkrat namazala z Bepanthenom je veliko bolje, vem pa da lažje koža čisti, če ni nič gor. Našemu se mozoljčki že sušijo in ima kožo kot asfalt, zato sem mu namazala, da se malo omehča. Jutri mamo pa itak pregled, pa bomo vidli. Drugače pa je bil včeraj pri nas en kolega s 10 mesečnim sinčkom in je rekel, da se je malemu čistila koža kaka 2 meseca. Tako, da bo lahko tudi pri nas tako!

Mala je pa pravi fotomodel. Je čist druga, ko ima kapico gor. Izgleda starejša!

Tina, tudi naš je šele zdej, ko se star že 1 mesec začel ful polivati. Mogoče je pa to povezano kaj z rastjo in potem zaklopka ne dohaja. Z dudo je pa tako, tudi naš je ne mara, in tudi naredi tak izraz kot da bo bruhal. Če mu jo lepo počasi držiš in ko odpre ful usta (ko zajoka) mu jo rahlo porineš malo globlje. Ene parkrat jo bo hotel izpljunit, pa jo kr drži na mestu. Ko bo začel vlečt bo uredu. Naš jo potem po kakih 10 minutah izpljune in spi naprej! Pa se mi zdi, da smo ga tudi mi že ful razvadili z nošenjem po rokah, še posebej ko podiramo kupčka celo večnost! Pomoje ve, da če ga bo podrl bo konec nošenja ! Mater, je pameten ta naš "lump"!!

Drugače sem pa v dnevni naštimala blazino na kateri spi čez dan! V tem prostoru se vse dogaja, ker je isti prostor s kuhinjo in nič ne pazimo na "šunder", pa lahko spi kot top. V zibko ga damo pa samo zvečer, ko gre spat, od ene 5ih ali pa ob 7ih (odvisno od budnice), pa spi pri nama, da se malo pocrkljamo, preden gre oči v službo!!Potem se ob 7-8ih enkrat previjemo in greva midva še malo spat!


(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   Avgustovke, kje ste
21.9.2005 23:32:57   
Jessy
KOOOONČNOOOO imam čas, da vam napišem, kako pester dan sem imela danes. Od takrat, ko se je zbudila pa do 20h je uspela odspati cca 2 uri. Na sprehodu proti domu mi je kričala kot norec vsaj 20 minut in mi ob 20h zaspala kot ubita in jaz seveda, vsa srečna, ker že spi. A ta mala vražičička se je točno ob 21h zbudila in kričala vse do 23h, zaspala pa šele pred kakšno minutko. Zdaj pa res ne vem, al je bila reva tako utrujena, da je tako kričala, ali pa so bile krive kapljice. Bom vidla, kako bo jutri.

Že včeraj zvečer je nekaj sračkala, pa na kapljice še pomislila nisem, ker je minilo že toliko ur, vendar ker se je štorija danes ponovila, le še v slabši luči, sumim, da je to morda to. Če bo jutri ista scena, ji naslednji dan sploh ne bom dala nobene.
Zdaj sem pa tudi jaz izmučena in grem spat, da bom lahko ponoči spet mlekarna na ukaz in zjutraj prerojena rožica !

nočko

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   Avgustovke, kje ste
22.9.2005 8:43:16   
miševi
Jessy, men tud že 2 dni v popoldanskih oz. večernih urah prepeva operne arije . Sem že zelo na tem, da bom za to obdolžila kapljice , ker zdej pa že ene dva dni ne jem nič "prepovedanega". Pa še kaka manj pogosto. Potem, ko se pa pokaka, je pa tako lačen, da nam ves sistem podere. Sem ga pa zvečer uspela malo bolj nahranit in je spal nepretrgoma od 22-ih do 4.30 .
Aja, pa končno sem imela čas ogledati si tvoje slikce v albumu. Imaš full luštno hčerkico .

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   Avgustovke, kje ste
22.9.2005 9:20:12   
Kety
Dobro jutro!!

Mi smo pa ravnokar od pediatra!! Naš sinek se je v 4 tednih zredil za 1.110g! Vse uredu, malček zdrav kot dren, le kolki še niso uredu in je rekla, da naj še vedno široko povijamo z eno plenico; ponoči damo tetra plenico na 3 dele, čez dan pa še vedno ne 4. Danes je dobil tudi AD3 kapljice in je rekla, naj jih postopoma dajamo, da pa je debata o krčkih "fama" in da to ne drži. Če pa jih bo slučajno dobil, pa pridemo kapljice zamenjat za ene druge! No, ful sem happy, ker me je bilo strah, da ne pridobiva na teži zaradi polivanja...no, pa je pravi bajsek in je rekla, da nočno hranjenje ni potrebno, če se mali ravno ne bi drl! Tko, da lahko poskusimo, če bo zdržal noč!

P.S.: Je pa Timonček očka fino polulal pri pediatru!

Se še tipkamo!

Lp od presrečne mamice Kety

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Avgustovke, kje ste
24.9.2005 7:16:48   
Tiamo

Hy,

spet sem čist zmedena tale nov RR

Mi smo veliko bolje.user posted image

Demi je po starem, po dnevi mi ne spi, ponoči je pa vsaj pridna. No pridejo tudi kakšne noči ko rogovili. Lih včeraj je od 3 do 9 rogovilila, pa prej cel dan ni spala. Krčki so zdaj skoraj minili. Smo probali 7 vrst kapljic, pa nič ni pomagalo. Zdaj mi je kolegica poslala iz Anglije kapljice, ki se mi zdi da delujejo, ali so se pa krči končali..nisem zadosti pametna da bi vedela. Včeraj sem ji pozabila dati kapljice pa je ni noben krček prijel??? No, drugače jo prime še kakšen, ni pa več kričanja po več ur. Zdaj se ji cel obrazek lušči?! Pa lička ima čist rdeča, upam, da ni kakšna alergija, imave v torek pediatra, pa bomo videli.

Včeraj ko sva prišle domov, je začela takoj jokat in eno uro sem jo pestovala, prenašala, ji dala čajčka…nič ni pomagalo..sem se začela že trest??? No, potem sem jo dala v ležalnik,ga postavila na mizo, obrnila tako, da je gledal na balkon in sem šla ven enega prižgat. Po treh minutah se je umirila in me gledala. Prava mala izkoriščevalka, me zna ob živce spravit. Zdaj jo kar pustim, da joče, če je previta in nahranjena, se ne sekiram več toliko..pač trmuli. Danes ponoči je bila pridna, zaspala je včeraj ob 20 spala do 3, potem hranjenje in spet spala do 6, zdaj spet spi. Sploh je nisem previla, jo bom ko se zbudi, čeprav mi je kar hudo, ko pomislim, koliko ima težko plenico od lulanja.

Tale vreme mene spravlja v slabo voljo, verjetno bi se hitreje k sebi spravila, če bi bilo toplo. Tako smo skoz notri, pospravljamo in gledamo TV. Ta teden, ko pride moram iti kaj v shoping, ker moram za Demi kupiti, kakšnega toplega pajacka. Skoz ima mrzle rokice, drugot je pa topla???

se tipkamo punce,

Lp Tia74

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Avgustovke, kje ste
24.9.2005 10:07:06   
miševi
Lep pozdrav!
Spet navajanje na nov RRuser posted image .

Tia, saj bouser posted image user posted image user posted image ! Sedaj se bo pa še vreme naredil, bo pa sploh bolje.
Ja, tele naše sončke moramo pogruntat. Jaz sedaj vem, kakšen jok ima in kako postaja rdeč v glavo, ko se dere, kadar je lačen. Ko mu nič ne fali in ga dam ležat, pa vem, da bo malo pojokcal, potem pa zaspal kot ubit. Ima pa še včasih kakšno foro, ki je ne štekamuser posted image . Ko ima zvečer napad joka, ga lepo pestujem in guncam ter si brundam pesmice, jok pa kar malo odklopim. In se mi potem ne trga srce, če ga malo bolj zvija.
Če ima rokice mrzle, še ne pomeni, da ga zebe. Nika je imela mrzle ne glede na to, kolko je bila napravljena. Vedno preveri še za vratom, da tam ne bo prepotena.
Moram pa pohvalit našega user posted image  Jureta - že 2 dni mi spi celo noč. Prvi večer od pol enajstih do pol osmih zjutraj, danes pa od pol polnoči do pol sedmih. Brez vmesnega hranjenjauser posted image user posted image user posted image . Sva z možem včeraj zjutraj oba preverjala, če sploh še diha.
Zdej grem pa malo pospravit, ker spet dobimo ene obiskeuser posted image .

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Avgustovke, kje ste
24.9.2005 10:08:36   
miševi
Kaj je zdej to, a nobenga smajlija ne prime???!!!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Avgustovke, kje ste
24.9.2005 15:55:37   
Jessy
Uffa, tole pa je spet novost na RR! Človek res kar rabi nekaj časa, da se privadi. Je pa res videti spopolnjen. Bomo vidli, kako se bo obnesel!

Miševi, hvala za pohvale! Tudi nam se zdi luštkana. Se mi zdi, da z dneva v dan postaja bolj simpatična! Všeč so mi njene učke, ker ima tako modre in velike. Ne vem, po komu jih je podedovala, saj tako velikih nima nihče, modre pa imata obe babici.

Neja je še vedno pridna, tako da velikega dela z njo res nimamo. Včeraj sem preiskusila nasvete mamic, ki pravijo, da je treba otroka pustiti v posteljici, da se joka in da bo že nehal. Joj, tako je kričala, da je po 20. minutah komej še dihala. Je bila revica tako prepotena in objokana, da sem jo mogla prav s pleničko obrisat po glavi. Sama sebi sem se zdela neumna, da vstrajam pri čem takem, ko pa Neja trpi. Enostavno ne bom več vstrajala pri tem in bo lepo zaspala na kavču in jo bomo potem nesli spat. Kaj takega nočem, da se še kdaj preiskusi na njej. Pač, bomo malce stisnili zobe, pa bo! Važno je, da spi ponoči.
Sicer pa ponoči še vedno 2x jeva, vstajava pa vedno bolj pozno. Zdaj že nekaj dni nisva vstali pred 10.15. Saj meni to čisto ustreza! user posted image

V četrtek sem imela ginekološki pregled. Vse je ok! Mi je pa že predpisal kont. tabletke, da ko bom nehala dojiti, da jih bom lahko začela jesti. Mi je pa rekel, da kar se njega tiče je 6 mesecev dojenja več kot zadosti, da pol ni več smiselno.
Kako bom naredila, nimam pojma in bom videla čisto sproti. Sicer mi bo pa tudi sestra pri pediatrinji svetovala o prehrani. BOmo vidli.

Kje so pa ostale avgustovke? Le ene in iste se oglašamo!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Avgustovke, kje ste
25.9.2005 10:14:36   
Tiamo
Hojla, kje ste vse? moram izkoristit vikend in vam kaj napisati, ker sem čez teden pri mami in tam nimam interneta. Včerajšni dan je potekal super, Demi je bila pridna, čeprav cel dan ni spala, se je pa sama igrala v ležalniku. user posted image user posted image  Zvečer sem jo skopala, ji dala jesti ob 20:30 in zaspala je kot top do 2, potem pa do 7. zdajle spet spi...Situacija se torej izboljšuje in kmalu bom verjetno imela takega pridnega sončka kot ve. Saj je pridna, samo tile krči so nam dali vetra, upam, da so se končali. Jaz sem že bila na ginekološkem pregledu, vse je uredu samo čudno so me zašili user posted image . Pustili so eno luknjico in verjetno me bo še kar nekaj časa bolelo, takrat ko se bo vreme menjalo in ko bom zmatrana. To pa že zdaj čutim, me vsakotoliko časa mal zbada spodaj. Sva že poskusila ta prave aktivnosti v postelji, pa me je malo bolelo, ampak je šlo. Punce za katero kontracepcijo ste se odločile? Jaz sem se odločila, da tabletk ne bom jemala, ker mi ponavadi na psiho vžgejo in sem potem čist down. A je katera imela mater. vložek, kako to izgleda?  LP Tia74 

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Avgustovke, kje ste
25.9.2005 11:08:22   
Jessy
user posted image Bravo Tia in Demi! user posted image

Mi smo tudi imeli lepo noč. Je čez dan veliko spala, pol sem jo pa zvečer pustila le v plenički za enkratno uporabo, jo oblekla in dala v ležalnik. Tam sva se celo uro igrali, smejali in zganjali norčije. Potem je pa ob 21h postala naveličana, sem jo pa šla previt in v pižamco, popapcat in že jo je zmanjkovalo, tako da je malo čez 22h zaspala in se prvič za hranjenje zbudila ob 3.15, potem pa ob 6.20, nato pa sva ob 10h vstali. Zdaj je spet v ležalniku in se igra z igračkami, ki ji visijo na mostu in ima samogovore. user posted image

Tudi jaz sem že imela G, vendar bo pri nas kontracepcijsko sredstvo le kondom. Če ne bi dojila bi zagotovo imela tabletke, ker sem jih dobro prenašala. Sem že dobila recept zanje, da ko preneham dojiti, da bom kar lahko začela z njimi.
Mene sam pregled ni bolel. Itak, ko pa ni šla skozi porodni kanal! user posted image  Sem bila pa vesela, ker mi je dal zeleno luč za kakršnokoli telovadbo, saj so se šivi v šetsih tednih popolnoma zacelili in ni nobene bojazni, da bi bilo lahko kaj narobe. Pa za kg me je pohvalil, ker sem jih že toliko zgubila. Je pa tudi povedal, da se bom s temi šestimi kg viška pošteno namučila, kar imam tudi sama občutek, saj se tehtnica že dalj časa ni spremenila niti za gram.user posted image  BOmo že spravili tudi to dol! Zaenkrat ne smem hujšat, da ne izgubim mleka. Tudi na aerobiko zaenkrat še ne bom hodila, dokler se polno dojiva, ko bodo pa dodatki, pa grem!

Zdaj grem pa zabavat Nejo, ker je utihnila. Morda pa spet spi? user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Avgustovke, kje ste
25.9.2005 11:30:23   
miševi
Tia, sem tako vesela zate!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Mam glih čas, ker je moj dragi odpeljal Niko in Jureta na sprehoduser posted image .
Jaz imam pa pregled šele konec oktobra. Imajo vse polno in moram čakat. Mene so tudi pri prvem porodu čudno zašili in pustili luknjico in moram rečt, da še danes vem, kje je. Me vsake toliko časa pošteno poštoka, pa je že 3 leta od tega. Drugač pa upam, da me je sedaj dobro zašil, ker si je vzel čas, pa še natančen je (v prvo me je pa šivala ena, ki se je šele učilauser posted image ). Kontracepcije jaz ne bom imela, ker je tudi do sedaj nisva imela, pa je vedno ratal user posted image  samo takrat, ko sva hotela. Upam, da se ne bo zdaj kaj zalomilo. Tablete pa vzamem, da si premaknem menstruacijo poleti, če je slučajno treba, zaradi morja. Vem, da ni najbolj zdravo, ampak, saj to ni vsako leto...
Moj user posted image  že komaj čaka na user posted image , men pa še kar ni do tega. Mam tako smotano prepričanje, da moram najprej na pregled, da me čisto zablokira. Do pregleda je pa, kot sem že rekla, še 1 mesecuser posted image .

Jaz imam pa en tak čuden ležalnik, da nisem mogla mosta čez namontirat - bi čist na Juretu ležal. Zdej pa ne vem, a se dobijo še kakšni drugi mosti za čez ležalnik. Tega mi je sestra posodila od svojega ležalnika, jaz sem pa kupila ležalnik brez mostauser posted image . Sej ga včasih dam na posteljo pod ta velik most, sam se mi zdi, da je za njega še premajhen. Aja, Jessy, pa še to - pišeš, da se igrata. Kaj pa delata? Mi se pogovarjamo, pa take fore se gremo, kot je "biba leze", pa mal se žgečkamo, pa za rokice se držimo, pojemo. A vidve še kaj drugega počneta?

LP

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Avgustovke, kje ste
25.9.2005 11:43:39   
Jessy
Miševi, tudi jaz imam ležalnik brez mostu. Jaz sem most naročila pri Neckermannu (nekaj več kot 6 000 SIT) in ima srčkano preprogo in most z navezanimi zvezdicami. Smo ga postavili in spodaj dali ležalnik, saj če leži na preprogi se ne more dotakniti zvezdic. Je še premajhna.
A kaj se igrava? Tiste zvezdice gledava, pa jaz z njimi malce poropotam (ene so ropotuljice, ene piskajo) in ona se temu full čudi. Pol se pogovarjava, pa biba leze, pa s prstki ji grem od obraza pa po vsem telesu do prstkov na nogah in ji zraven kakšne bedarije govorim, pol ji dajem v rokico ropotuljico, da jo drži in potem skupaj z njo ropotava, pa pol tudi sama malce premakne rokico, pa za rokici jo primem in rečem: "Dejva opa!" in jo narahlo povlečem za rokici, ona pa takrat napne vse mišice rok in trebuščka in jo potem v takem položaju dvignem v sedeč položaj. Je full navdušena nad tem. To sem vidla, da je pediatrinja naredila z njo, torej lahko tudi jaz. No, pa pojeva tudi, pa malce poploskava...take stvari....pa kravce paseva....kar se zmislim! user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Avgustovke, kje ste
25.9.2005 13:29:31   
Tiamo
hy, miševi tudi mene je šivala ena k se je učila user posted image  , upam, da me ne bo preveč motilo. tudi midve z Demi se igrave, pojeve, brundave, govorim ji kar se spomnim, ali ji pa kaj iz RR preberem, preberem ji kakšne reklame. Tudi očka se uvarja z njo, ponavadi skače in pleše pred njo in pravi, da ga vsaj ened malo upošteva, drugi ga itak ne user posted image . Demi je dobila nov ležalnik od babice in ima že most z igračkami, samo je skoz dol padal, tako da smo ga zalepili z izolir trakom. user posted image  Naši mali nagajivki pa najbolj ustreza, da jo nosimo, tako kot podiramo kupče in ona veselo gleda okoli, najbolj so ji všeč lučke, pa sonček in rumena stena v dnevni sobi. Zdajle se lahko spet malo pohvalim in vam povem, da spi, tako da sem lahko v miru zlikala, skuhala in pospravila. user posted image user posted image  Stanje se izboljšuje, saj vem da bo...

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Avgustovke, kje ste
25.9.2005 21:16:57   
Kety
Ojla!

Sem 22.9. zadnjic odpisala na forum, pa posta sploh ni gor!

Mi smo imeli v četrtek namreč prvič pregled pri pediatru. Naš malček se je zredil za 1.100g in zrastel za 4cm!user posted image  Zdaj tehta celih 4.600g in je velik 55cm. Kolki pa še vedno niso zreli, tako da še naprej široko povijamo (ponoči s plenico na 3, čez dan pa še vedno na 4). Dobili smo tudi kapljice AD3, zdej pa ne vem točno kako naj mu jih dam!user posted image  Kako to naredite? Pediatrinja mi je rekla, naj začnem z 3 kapljicami in počasi prehajam na 7. Povejte mi, kako svojim malčkom dajete te kapljice. Da se jih pred obrokom in zdej ne vem ali vse skupaj na enkrat zjutraj ali zvečer ali po eno dopoldan, eno popoldan in eno zvečer (v primer, da začnem s 3)!

Lahko nočko!


(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Avgustovke, kje ste
25.9.2005 22:10:04   
violinski
Kety, meni sploh ni jasno, kako bi jaz dala otroku samo eno kapljico. Že pri Plivit D3, ki jih imam za ALjošo, mi je čista znanost, kako je mogoče, da z žličke res poliže vse tri (3!) kapljice. Se mi zdi, kot da je to ena taka mala količina, da je čisto nemogoče določit, da jih je res pojedel.

Drugače sem si pa jaz določila, da mu jih dam s prvim obrokom dopoldne, napikam jih na Aventovo žličko (te so po mojem mnenju najbolj otroku prijazne - u redu oblika in niso ostre za dlesni), ga požgačkam z njo po bradici in že so usta odprta. No, ko dobi žličko v usta jo malo počuča, jeziček se pa seveda splazi ven. Zato pa ne vem, če kaj dobi tudi 'vase', ali nič.

Ko bomo ven iz občutljivega obdobja za krčke bom prosila pediatrinjo, da mi predpiše AD3, ker jih imam dosti raje - so odličnega okusa, zato se ubogi otrok ne skremži vsakokrat, ko jih dobi (D3 imajo obupen okus), pa še 7 jih je treba dat, tako da vsaj nekaj zgleda. user posted image

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Avgustovke, kje ste
25.9.2005 22:12:39   
Jessy
Jaz kar na žličko dam in v usta, potem pa jeva.
Meni je peiatrinja rekla, da lahko kapljice razporedim tekom dneva.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Avgustovke, kje ste
26.9.2005 7:54:08   
miševi
Jaz dam kapljice zjutraj, tik pred prvim obrokom. Razlog - če naj bi bili krči, da so čez dan in ne ponoči. Mi smo začeli z eno, sedaj smo pri dveh - krčev ni user posted image . Priti moramo do pet kapljic AD3. Jaz sem in bom dajala vse naenkrat. Jih pa dajem tako, da jih kapnem na žličko, potem pa špricnem gor mal mleka in dam v ustka. Jure kar fino popapca in se mi ne zdi, da bi šlo kaj ven.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Avgustovke, kje ste
26.9.2005 9:04:25   
Tiamo
jutro, predno grem k mami se še malo razpišemuser posted image  Noč je minila super, zaspala je ob 22 in do 4, zdaj pa od 8 že rogovili. Prava gavnarka je, samo da jo položim v posteljico joka k dež...razvajeno malo bitje.. Včeraj je od 17 pa do 22 tok rogovilila, da sva bila z mojim čist zmatrana.  Jaz ji kapljic AD ne dajem, ji bom začela dajati ko bo stara 3 mesece. Bojim se, da je ne bodo spet napadli krči.  se tipkamo

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Avgustovke, kje ste
26.9.2005 10:13:29   
Kety
Dober dan!

user posted image  Tia! Vidim, da se pri tebi stvari normalizirajo!

Naš malček je šel včeraj spat ob 22ih in je spal do 2eh, potem je jedel in spal do 7ih. Super! Zjutraj je pa takooo aktiven! Pri jutranjem previjanju se že ful pogovarja in se smejčka, da mi takoj polepša dan. Potem se kaki dve uri pačiva, pogovarjava, telovadiva,...no, potem je pa tako utrujen! Zdele se ravno matra, da bi zaspal...vedno malo jambra pri tem in tako vem, kdaj je zaspan. No, minilo je že dobrih 5 tednov in smo se že malo naučili kaj nam hoče povedati.

Hvala za odgovore o kapljicah. Moram it kupit žličko, da mu jih bom lahko dajala. Mi zaenkrat nismo še imeli krčkov in če jih bo po kapljicah dobil, bom z njimi še malo počakala.

Drugače sem se pa nazadnje hvalila, kako mi kakec od našega malčka nič ne smrdi,....user posted image  no, zdej je začel smrdet. Pravijo, da zato, ker bolje prebavi!!Fuuuj, kaj bo šele ko bo začel jesti pravo hrano!

No, se še tipkamo!

Lp Kety

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Avgustovke, kje ste
26.9.2005 14:42:51   
Jessy
Pozdravček še od mene!
 
Mi smo imeli včeraj spet pester večer. Postala je preveč utrujena in potem je bil jok, če je ležala in jok če je bila v naročju, tako da že nisva vedela kaj naj z njo. Na koncu sem ji dala zizo in je začela vlečt le, če sem hodila - RAZVAJENOST PA TAKA!!! Ker je to bila edina varianta, da je bila tiho, sem jo imela nekaj minut priklopljeno in zraven hodila. Potem pa ji je odleglo in je bila zadovoljna v naročju, z dudo v ustih in hodit je bilo treba - OBUP! Nas je že pogruntala!
No, ob 23h je zaspala in se prvič zbudila ob 3h, vendar je le malo počebljala in zaspala nazaj, tako da sva prvič jedli šele ob 5.15, nato spet ob 6.40 in ob 10.15 sva vstali.
Sicer me niti ne moti, ker zvečer tako pozno zaspi, ker je ponoči mir. Če pa bi tudi ponoči rogovilila, pol bi bila pa huda kriza! Sicer pa upam, da se kasneje tudi te stvari normalizirajo, ko lahko otroku že kakšno stvar tudi dopoveš!
Je pa imela od včeraj zvečer zelo zamašen nosek - posušeni smrkeljčki, ki so bili zelo globoko. Ponoči se jo je prav slišalo, kako težko diha, tako da sem takoj, ko sva vstali poklicala patronažno in jo vprašala kako naj ji sčistim nosek. Ker fiziološke nisem imela doma, mi je rekla, naj dobro prevrem nekaj vode, jo malo posolim in dodam nekaj cvetkov kamilic, nato pa naj jih dam malo v flaško (se lepo kaplja) in dodam nekaj svojega mleka in ji to dam v nosek - po 2 kapljici. Vam povem, da je bil nosek v petih minutah spet tak, kot mora biti - z veliko user posted image . Meni se je zdelo kar neverjetno!
 
Jaz čisto pozabim na AD3. Danes ji spet nisem dala, zdaj je pa že kar pozno za kapljice. Si bom mogla za jutri kar opomnik napisat, da jih bom dala takoj, ko vstaneva.
 
Kety, jaz ne bi posebej kupovala žličke, saj je dobra prav vsaka, ki nima ostrega roba. Jaz imam tudi nekaj takih žličk, ki so kovinske, ampak roba sploh nimajo. Sicer pa, kakor hočeš.
 
He..he...zdaj pa pride frizerka, da me sfrizira...sem kot "Marija pomagej" user posted image , ker se že od 1. julija nisem ne postrigla in niti pobarvala...danes bom pa spet lepa! user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Avgustovke, kje ste
27.9.2005 11:54:40   
violinski
Živjo!

Moram hitro nekaj napisat, se naša tema že premika proti dnu user posted image . Kako gre? Jaz sem se malo prezgodaj hvalila s tem, da smo počasi že ukinili kapljice proti krčem. Včeraj sem namreč, zdi se mi da čisto ves dan, prenašala Aljošo po stanovanju (krče prestajamo z ležanjem na podlahti in glavo v komolčnem pregibu, prenašalec mora pa nujno hodit). Popoldne smo sicer šli malo nakupovat za očija, ki je imel rojstni dan, pa še Mothercare smo malo obrali. Ampak v Mothercare smo šli poplnoma nepripravljeni, zato se bomo morali vrnit. Preko dneva sem namreč pozabila pregledati, koliko bodyjev in pižamic še ima naša Lana, tako da smo potem vzeli nekaj stvari čisto na blef, nekaj jih pa raje nismo, ker nismo bili prepričani, da jih res rabi user posted image . No, danes sem pospravila njeno omaro, zložila poletne stvari v škatlo in ugotovila, da bi bilo prav pametno, če bi vseeno kupila tudi tiste, za katere nisem bila prepričana.user posted image

O, zdaj sem se spomnila, da moram prositi upravo v Cityparku, da odstranijo zvočnik v previjalnici, ker je glasba preglasna in je grozno moteča pri dojenju. No, motila je mene, Aljoša je prav fino cmokal in se napapcal. Škoda, da je potem tako polil, da sem ga morala še preoblačit ;)

Noč smo prestali mirno, kot običajno, ker ga je pa zjutraj začelo zvijat, sem mu kar po hitrem postopku nalila nekaj kapljic in zdaj relativno pridno spi. Sam za rokco bi se držal. Tak je, kot njegova sestra. Ona tudi ne zna zvečer zaspati, ne da bi mene ali očija držala za roko.

Kako ste pa vi?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Avgustovke, kje ste
27.9.2005 12:03:21   
Jessy
Helow evribodi! user posted image user posted image user posted image

Sem čakala, da se ena skorajži in kaj napiše, pa kar nobene ni bilo od nikjer! Bravo Violinski ključ!!!user posted image

Pri nas zgleda, da smo začeli spati ponoči v enem kosu. Se ne bi rada prezgodej hvalila, ampak tudi danes ponoči je bila dolga noč. Ob 23h je jedla, nato pa ŠELE ob 6.45. Juhuhuuu!!! Seveda sva potem spet spali in ob 9.30 vstali, ker je nekej začela pokašljevati in spet je imela poln nosek. Zgleda, da se je mičkeno prehladila. Sva pa nosek tudi danes hitro sčistili s tisto raztopino, kot včeraj.
Violinski ključ, a veš, da je tudi naša ratala scrkljanka in ko je zvečer fino utrujena, rabi nekoga držat za prstek. Se kar bojim, kam to pelje!!! Sam kaj, ko je pa tak cukr, da kar moraš tem sedet in jo držat, pa seveda gledat tud!

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Avgustovke, kje ste
27.9.2005 14:49:09   
violinski
Oho! Čestitam! Upam, da boste zdržali. Čeprav ponavadi je tako, da ko prespijo noč enkrat, jo potem vedno. Seveda pridejo izjeme, ampak načeloma ni hudega.

Jaz moram tudi vsako jutro čistit nosek s fiziološko - imam kar Sterimar, ker sem že Lano navadila nanj, zdaj pa poskušam še Aljošo. Njega nič ne moti, moti ga potem, ko začne kihat, ko gre skozi tisti mali sladki nosek taka količina muck, da še mene preseneča. Včasih pa kar počrpam s črpalko, če vidim, da sam ne more počistit.

To z roko je pa pri nas zakon: najbolj naporno je to, da kakšenkrat odpraviš otroka spat in si misliš, kako boš sedaj šel pogledat en film ali kaj takega in potem obvisiš ob posteljici s prstkom skozi rešetke in čakaš, da ga neha 'molsti'. Zadnjič sem ji vzela roko in rekla, da naj kar zaspi, da bo mamica tudi tuki zaspala (na stolu zraven njene postelje). Potem je ene petnajst minut vstajala, da vidi, če res spim, me klicala, ... ko se ji nekaj časa nisem javila, se je ulegla in zaspala tudi ona. Čukica.

Ma kaj, ko jih je tako lepo razvajat, da tudi katerikoli film postane nepomemben ob njih. Enkrat, ko bo Aljoša prespal vso noč, ga bom preselila k njej v sobo in potem se bosta med sabo držala za roko, jaz pa se bom crkljala z očijem user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Avgustovke, kje ste
27.9.2005 17:16:21   
miševi
Hello!!!
 
Bravo Jessy - dobrodošla v klubu prespanih nočiuser posted image user posted image user posted image .

Violinski ključ, ta z molzenjem prstka je pa dobrauser posted image . Mi smo ponudili prstka, pa je skladno s pregovorom pograbila roko, nato pa še vse zravenuser posted image . Sedaj mora nujno pri njej nekdo zraven ležat dokler ne zaspi. Sami zaspat rata le na svete cajte... Pa se tolažim s tem, da bo to še prehitro prerasla, poj bomo pa jamrali, da nas nič ne šmirglajo. Juretu zaenkrat bolj uspeva, da zaspi sam.
Mi dobro prenašamo 2 kapljici, zato bomo počasi prešli na 3. Kapljic proti krčem še nisem dala, ker ni potrebno. Glede na to, kako sem se bala, da ga bo zvijalo, ker je fantek, jo kar dobro vozimo. Zdele mi mali smrad, kot mu pravimo, leži v naročju in sladko spančka, vmes pa potrjuje, da smo mu nadeli pravi vzdevek, ker naredi takega pukca, da te kar odneseuser posted image user posted image user posted image ... A imate za svoje malčke kakšna "ljubkovalna" imena. Jaz naša raje ne povem. Je mali smrad še v mejah normaleuser posted image .

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Avgustovke, kje ste
27.9.2005 18:39:54   
Jessy
Ja, ja...super bi bilo, ko bi se take noči kar nadaljevale, vendar se mi zdi kar nemogoče. Bomo vidli! Pustimo se presenetiti! Sicer mi pa tudi do zdaj ni bilo naporno, saj je ponoči res samo jedla in že je spala naprej. Se mi je čez noč uspelo popolnoma odpočiti. user posted image

Jutri imamo UZ kolkov. Držte pesti, da bodo ok in da jo lahko nehamo široko povijat. Revica bi tako brcala, pa ne more preveč. Saj zvečer jo pustim kakšno uro ali dve samo v nepremočljivi plenički, ampak ona bi bila skoz taka! Upam, da bomo jutri uspešni! user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?