|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 9:25:08   
sover
O, čvekice, vidim ,da ste nazaj s sončka. Lepo! Hmmm ... vse bolj se mi dozdeva, da to težko pričakovano lepo in toplo vreme sploh nima tako zelo pozitivnega učinka na nas, kot bi si mislila. Veliko ljudi se pritožujo nad utrujenostjo in razdražljivostjo. No ,jaz nisem nobena izjema.

Ursonok, morda ima pa Abel poskok v rasti in zato toliko je? Pri nas se zgodi vsake toliko časa, da je kot luknja brez dna. In takrat pač "mečemo" vanjo. POnavadi se umiri čez kak dan ali dva.

Lethe, temule z napačnimi urami se reče "baby brain". user posted image Neoizogino, da te zadane vsaj 1x med nosečnostjo.

Saša, men so tudi glivice podivjale po antibiotikih. Rešila sem se jih šele z Dactarinom (svečke, predpiše G).

Anjuška - user posted image user posted image user posted image user posted image Drži se, še malo pa si tam.

Aktivnost bejbija - noro! Enako kot pri mojci13 sem tudi jaz mislila, da je moj prvi razgrajač, pa ne seže niti do kolen moji mali pikici. Muva non-stop in mi ni jasno, kdaj naj bi spala. Najbolj me nabrca na desni strani od popka do boka. Tam ima noge in roke (vsaj na zadnjem UZ je bilo tako, pa mislim, da je še vedno v istem položaju). Moj se včeraj sploh ni mogel načuditi, ko je gledal skakanje trebuha.

Na splošno pa se še vedno otepamo smrkavega noska pri tamalem. Danes ga peljem k P, ker se tole že predolgo vleče. Skoraj teden dni ima že enak voden, prozoren izcedek (ponavadi se v tem ačsu že zgosti in pozeleni). Ker mu je včeraj še precej lilo iz oči, sem zdaj prišla na idejo, dabi lahko bil alergičen na kak cvetni prah?!?!?! Bomo videli, kaj poreče P. Včeraj je bil sicer bistveno boljše volje, ampak po mojem predvsem zato, ker je bil dosti zunaj (nima več vročine).

Jaz sem, kot rečeno na začetku, sesuta. Konstantno utrujena in neprespana. Zdaj sem pokasirala še prehlad in spet kašljam, ponoči pa ne morem spati, ker imam suha usta (ne morem dihati čez nos). Sem probala izpirati s fiziološko, pa ni bilo nobenega učinka. Mi torej ne preostane drugega, kot da počakam še par dni, da mine.

Še dobro, da greva z mojim za konec tedna na oddih v dvoje (tamičken bo pri starih starših). Komaj čakam!

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2476
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 10:05:20   
ursonok
Jutro!

Uf, vidim, da je kar pestro ... user posted image

Saša33,
ma res imaš sranje. AB sem jaz totalno zasovražila po prvem porodu. V N sem jih dobila trikrat! (če bi takrat že razmišljala s svojo glavo - ja, to sem nekako začela šele pri tridesetih! user posted image ), jih enostavno ne bi jedla in bi probala sečila spraviti v red s homeopatijo in čaji. Jaz sploh nisem imela povišanih levkocitov, le bakterije, to je pa do neke mere normalno + morda sem si narobe urin pobrala. Skratka, bila sem neumna in sem samo poslušala zdravnike. Sem za nazaj gledala izvide in so čisto znosni. Ko so se začeli popadki, sem padala skupaj, vročina itd - neko vnetje. Sledil je CR; tamala je dobila v žilo (v glavo!) dva AB, jaz takisto. Potem sem pa pol leta po porodu - zaradi jalovega črevesja - ves čas zbolevala, zdravniki so pa "odkrivali" angine itd. In sem še v pol leta zaužila kakšne tri ali štiri AB. V enem letu skoraj deset!!!
Moj organizem je bil na psu, konstantna vročina 37,5, telo prežeto z glivicami, zakisano, jaz zamorjena ... Ko ni šlo več tako naprej, sem pač šla k neki alternativki (bioenergetičarka, ki prakticira tudi homeopatijo). Ona me je v pol leta do neke mere razkisala, spremenila prehrano, me energetsko spravila k sebi. Prej seveda ni šlo za nobene angine, ampak so se pojavile alergije zaradi AB! Dohtarji so pa trdili, da je angina in mi dajali nove AB!! user posted image user posted image Obup!

No, saj nočem nikogar strašiti, če kdaj zaužiješ kak AB, se verjetno ne bo svet podrl, ampak to so precej nenedolžne stvari, pa naj zdravniki in ginekologi govorijo, kar hočejo!

Še glede zdravstva - trenutno berem knjigo Kemoterapija zdravi raka in zemlja je ravna plošča. Zanimivo čtivo. Vsekakor se strinjam s tipom, da je alopatsko zdravljenje le "eno od", ki si je pač izborilo primat, za vsem skupaj pa stojita farmacija in medicina (in ne želja "pomagati človeku") - najhujši biznis, kar ga poznamo.

No, bom nehala, človek lahko rata resno paranoičen, v kakšnem svetu živi ...

Sover,
ja, verjetno bo skok, ampak jaz sem čist šokirana - pri nas s(m)o vsi jedci, sploh otroci in se resno bojim, kako bomo finančno folgali s tremi, če bodo vsi tako jedli!!! user posted image user posted image

Anjuška,
ja, te povsem razumem ... Tj., da nočeš oziroma se bojiš naslednje N. Morda bo pa čez par let strah minil ...O moških pa ne bi ... če bi morali biti oni noseči in rojevati, bi človeštvo že davno izumrlo user posted image

Dvojčica
a res, a hvalijo ta Colikind? No, morda bomo tudi mi pokusili ... Torej bom tistim, ki ste prosile homeopatijo za krčke, kupila to zadevo. (Morda veš, kakšna je cena v Italiji?)

Aktivnost v trebuhu
ma non stop, prejle nisem mogla delat za računalnikom, ker se je skoz premetavala, trebuh mi je kar valoval, zaradi brc v želodec mi je pa občasno slabo ... Moram reči, da je ta še hujša od Abela.

Ležalnik, igralni center
mi to imamo še od prej. Ležalnik iz najcenejših in najbolj učinkovitih! user posted image Popolnoma preprost, tak, da se otrok lahko sam guga, če malo brca z nogo. Taprvi je to ful dogajalo, Abelu se pa ni dalo tam sedet in je kmalu zače lesti dol ...

Lethe
jaz imam itak ementalerja namesto možganov user posted image user posted image A to mine, če ne prej, kakšno leto po porodu (dojenje, če se ga boš šla, zna tudi precej slabo vplivati na umske in spominske sposobnosti).

Abela zdaj ne morem več nositi v ruti, sem preogromna, zato sem ga že dvakrat vtaknila v voziček ... In mu kar dogaja. Sicer je nepraktično, sploh ker so tu sami klanci, a za krajši sprehod je ok. On je pa srečen, samo da lahko gleda tekače, kolesarje, skuteriste, avtomobile user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2477
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 10:05:36   
Sonce32
Jutro user posted image

sover, jaz pa mislim, da je tale sonček nekaj najlepšega, kar nam je mati narava ponudila v zeeeeelo dolgem času. Jaz se takoj počutim boljše, tudi brez kakega posebnega razloga. Čeprav razlogov imamo vse veliko, samo spomniti se je treba nanje. user posted image  Ti pa zavidam tale oddih v dvoje. Tuuuud jaz bi! user posted image

Lethe, spraševala si za pižamo v P. Nam so v šoli za starše rekli, da je to sicer povsem dovoljeno, paziti je treba le, da se spredaj lepo odpenja za lažje dojenje. Ampak je težava v tem, ker ženska po porodu krvavi (čišča) in je zato treba pogosto menjat pižame. Tam dobiš vsakič novo sveže oprano, svojo boš morala pa umazano spravit v torbo. To je mene kar prepričalo, da sem odnehala od ideje o svoji pižami. user posted image

Punce, ali jemljete Omega 3? Obstaja kaj posebej primernega za nosečnice?

Lep sončen pozdravček

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2478
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 11:19:58   
majčica1508
Pozdravljene user posted image ..............

Enostavno ni časa za RR,je vedno kaj za narediti ali dokončati,pa sortiranje oblačil,otroških,najinih,pa iščem
kam bi se dali za 1.maja za 5 dni....Pa nič se mi neda....
Bi samo ležala na sončku in čvekala,popoldan,ko sta pa mali dve doma so pa igrala aktualna in moram zraven mlajše stati,da mi kje ne pade,ker je kar hitra,jaz pa počasna...........

Po pravici povedano komaj čakam,da rodim...Brce so močne,boleče...pri malih dveh so bile bolj nežne
Danes sem se zbudila od brcanja ob 4h zjutraj in ne nazaj zaspati....

Ursonok:te Colikinid bi jaz imela pri starejši sem jih imela in je bilo ok,pri mali pa sem mela coliprev nič pomagalo,pol sva šle pa na bownovo terapijo pa je bilo ok...Prosim poglej še za zobke,mislim da si enkrat omenila taprave,k sem jih tudi mela pri starejši.....Za te stvari sem naročala v lekarni v Škofji loki in je mela kar zasoljene cene
Glede štiric....ma nisem spala par mesecev normalno,najbolj se je drla in krčila,vreščala pri štiricah,pri petkah sploh nisem vedla,da so zunaj...
Saša:nič kaj prijetna situacija...ampak bo vse še dobro...Sem imela napade tesnobe in vem,kako je to user posted image
upam,da se mi nikoli več ne vrnejo.....

Anjuška:drži se....meni tudi ni jasno zakaj spasmex,saj tko in tko nič ne pomaga oziroma ne zaustavi dogajanja..Gor si kar v dobrih rokah....Upam,da greš lahko malo domov

Sover:prhlad,kašelj....men se meša od kašlja skoz po malem pokašljujem,izvidi so pa super.....
Sonce:jaz jem ribe 4-5x na teden tako,da dobim omega 3 dovolj,pa še z elevitom zraven

Skuhala sem omako za špagete na željo starejše,ki jo obožujeta obe,midva bova pa skušo,pa regrat
Počakam,da stroj opere,obesim oblačila in letim na kavico....

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 2479
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 11:56:29   
Lethe
Živjo.

Danes ste se pa razpisaleuser posted image
Vidim, da imate kar vse pestro, tako in drugače. Vsekakor upam, da bo pri tistih, ki imate kakšne težave, kmalu bolje.

Tudi pri nas je bil danes že "drama dan", takoj zjutraj. Pridem po psa v garažo in je ravno bruhal, driskal...sploh ni mogel zadržat...je samo ven tekel in nadaljeval na travi. Sej verjetno je prej kaj zacvilil, a ga žal nisem slišala, ker smo ga ravno pred dnevi preselili tja (zaradi vseh dlak itd.) in se po mojem ne sliši dobro, če ni dovolj glasen. Pa še ropotala sem in je bilo toliko manj možnosti. Ob polnoči, ko sva šla zadnjič ven, je bil še čisto ok.
Uboga pasja sirota, je bil po vsem skupaj cel kup nesreče. Še zdaj tako gleda, kot bi storil kaj narobe in bom jezna user posted image
Potem sva šla samo na kratek sprehod, da se je čisto spraznil (še malo krvi je bilo vmesuser posted image ), nato pa sem se lotila pomivanja in razkuževanja. Začuda nisem še sama bruhala. Zdaj čakam...upam, da bo šlo na bolje, zaenkrat spi. Sem že klicala veterinarja in greva za vsak slučaj na en pregled, ker razsajajo neki virusi, poleg tega se pojavljalo zastrupljevalci, kaj pa vem. Nočem tvegat. Da ne omenjam, da sem ravno danes brez avta...ga ima M, ker je njegov na servisu. Tako sem do 15ih čisto omejena, sicer bi šla že prej.

Pa tako lep plan sem imela - izlet s kolegico, ki ima dopust, in s psom, zdaj pa tole. Bomo morali prestavit, ni druge.
Pospravljat se mi tudi ne da, mora M še nekaj stvari po stanovanju pobrusit in pobarvat, pa se mi nekako ne zdi smiselno prej.

Glede pižame za v P: spakirala si jo bom, potem bom pa tam videla, kakšno bo stanje. Verjetno bo tako še najbolje.

Ležalnik: jaz ga ne bom kupila. Itak je bolje, če je otrok na tleh, na blazini. Prvi mesec je tako in tako neuporaben, za hranjenje je neprimeren...poceni pa tudi ni. Bomo že user posted image
Kupila bom sicer tisto pisano ležišče, ki ima polno nekih visečih igrač in pripomočkov - za začetek, potem bomo imeli pa neko tako podlogo kot je npr. za jogo in fitnes, vendar večjo. Menda jih nekje v okolici Kranja odrežejo po meri in so tudi precej ugodne.

Sicer pa komaj čakam konec meseca, ko greva z M za nekaj dni na morje. Tam bodo tudi prijatelji in bo "padel" kakšen piknikuser posted image Še psa bom pustila pri starših v varstvu (običajno gre zraven) in mi ne bo treba skrbeti prav za nič, niti zgodaj vstati. Pravi oddih.
Včasih sva bila kar naprej na morju (M surfa), skoraj vsak vikend, lani pa sva delala stanovanje in enostavno ni bilo časa. Pogrešam...

Ok, zdaj sem še jaz malo postokala...hehe...kdaj je treba, a neuser posted image
Lepo se imejte, čeprav ni tako sončno.


< Sporočilo je popravil Lethe -- 16.4.2013 11:58:09 >

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2480
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 12:30:32   
andreja_p
Pozdravček!
danes sem sla na CSD in dvignila obrazec za porodniško. Dobila sem kar nekaj listov tega. Povejte mi kako ste naredile. tam piše da izpolni delodajalec pod točko ena. Ste pustile prazno, ali ste izpolnile svoje podatke? Sicer mi tukaj kar nekaj stvari ni jasno, pa ne vem kako bi naredila. Po vsej verjetnosti, bom morala po informacijo na CSD. Danes ni bilo te odgovorne osebe, da bi lahko karkoli vprašala. ko sem pregledovala celotno zadevo sem ugotovila,da mi kar nekaj stvari ni jasnih. Upam,da kmalu uredim.

Lep pozdrav user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2481
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 12:42:22   
Peeby
Izcedek: jaz sem dober teden nazaj pristala pri svoji G, ker se mi je pojavil ful čuden in močan izcedek + dan zatem pa tudi pomešan s krvjo. Na vsakršno večjo spremembo izcedka je dobro opozorit in se it pokazat. No, pri meni se je izkazalo za kar resno. Najprej me je G sicer zdravila samo lokalno z Dalacinom, po laboratorijskih izvidih pa sem dobila AB, ker je kar precej huda bakt. okužba nastala (garnerella, ki lahko ob zmanjšanem MV povzroči prezgodnji porod ). Sem bila tudi v dilemi glede jemanja AB, ampak v mojem primeru sem se morala bakterij enostavno znebit, če ne bi lahko resno ogrozi plod.
Bolniško sem vzela tudi kar precej resno, res počivam in ne delam nič kot še nikoli prej… seveda si ne morem pomagat, da se tudi ne pregrešim in kaj ne postorim doma + seveda za službo, ampak zelo v omejenih količinah. Počasi mi bo ta ritem kar v kri prišeluser posted image

Pralne plenice: meni je blazno všeč ideja pralnih plenic in tudi pri tistih, ki sem jih videla, so mi bile luštne. Zdi se mi, da je to stvar posameznika, za kar se odloči (so plusi in minusi seveda). Ampak pri nas jih ne bomo uporabljali, izključno zaradi pomanjkanja prostora (brez sušilca in balkona, majhno stanovanje).

Gibanje bebija: pri meni je rokenrol vsak večer. Prej niti niso bili tako močni gibi (sem v 30t), ampak sedaj zvečer komaj zaspim zaradi premikov… Ubistvu kar velik »I like«, vsaj vem da je tam! user posted image

Sicer bo pa treba sedaj pospešeno pripravljat stvari za malega, roko na srce nimam še nič kupljenega, soba je še v renovaciji... Sva se pa z M kar konkretno odločila prenovit najin majhen flet (kar se tiče interierja), tako da poleg sobe za malega, čaka še kuhinja in dnevna soba. Ubistvu nama je to ful v veselje počet in ne bo težko, stroškov pa tudi ne bo toliko potegnilo za seboj - ker bova prenovila staro pohištvo, ki sva ga nabirala zadnje par mesecev. No najprej soba, potem dalje, da ne bo prevelik zalogaj.

No uživejte na sončku.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2482
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 12:47:41   
Lethe
Peeby, a nam manjkaš na seznamu?

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2483
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 13:21:51   
Peeby

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image


1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image
mojci13, 37, 4user posted image , 2user posted image user posted image

2. 6. 
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image
ninika89, Mb, 23

3. 6.
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 22.4. user posted image

4. 6. 
niinii, 30, 1user posted image , 0user posted image ,

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
majcica1508, 36, 4user posted image , 2user posted image , NP 19.4. user posted image

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

11. 6.
Zoja83, Lj, 2user posted image , 1user posted image
Storžica 81, gorenjski konec

16. 6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
helga7, 33 let, 2user posted image , 1user posted image


24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

28.6. 
Peeby, 28, 2user posted image , 0user posted image

30.6.
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,


UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA


(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2484
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 13:22:24   
Peeby
Lethe: ja pa res, spet sem zmanjkala user posted image Mi je uspelo dodat.

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2485
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 13:46:44   
Anjuškaaa
Peeby meni so v 22 tednu izolirali to bakterijo Gardnerella vaginalis in dobila AB. Ta AB mi sploh pomagal ni in čez dva tedna mi pojavil že lijak na MV in tako mi naredili cerklažo. Ko sem bivala v bolnici po cerklaži sem dobila Dalacin in ta krema mi je odpravila to bakterijo. Po cerklaži zdražala 2 meseca in se stanje poslabšalo, da zdaj spet ležim zarad ogromnega lijaka. Nikol pa mi noben dohter ne reče, da je možno, da se mi to dogaja ravno zarad te bakterije. To bakterijo se po moje mela kar dolgo, ker je bla moja G na dopustu in sem morala dolgo čakat na AB pa še ti niso bili pravi (Sumamed). S tem se ni za igrat zato previdno pa naj te porihtajo!
Zdaj mi je bolj jasno zakaj se mi to dogaja kar si napisala. Hvala!

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2486
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 14:18:01   
pika89
včeri sem ful dobro kupčijo nardila user posted image
igralno podlogo in ležalnik sem izvohala na bolhi user posted image fuuuuul poceni oboje, lepo ohranjeno, rabljeno 5 mesecev. Igralna podloga je bila 10 eur (v babycentru drgač 64eur) in pa ležalniček brevi tak z morskim motivom sam 15 eur (drgač je 79 eur). Ponavadi stvari preplačam, no vsaj če so kupljene v trgovini,, predvsem BCuser posted image . Novih stvari nebi šla kupovat, ni šans, v našmu sadovnjaku še nismo vzgojili drevesa s katerega bi lahko obirali denar user posted image
moj tamauči je aktiven čez cel dan, ampak ful nežen, z nogico drsa po bušiju od levega rebra navzdol do leve medenice. Velikokrat pa se "naguzi" in imam trebuh take oblike da joj user posted image Ritko izboči blizu popka, nogice pa vmes med rebra in medenico poči, tak hecen, napet občutek dobim, kot da mi bo glihkar trebuh počil user posted image

včeraj bila na pregledu -33.teden, šla en teden prej zrd izcedka, s5 dobila canesten (3.), upam da se bo zdaj končno porihtalo user posted image Ta teden dam še vodo in pa kri v pregled za toxo... Naslednji pregled pa čez 3 tedne, ko bom dopolnila 36. teden user posted image Ajoj kako gre čas hitro...

spanec -zadnje čase se kot vedno zbujam za na wc, in sredi noči se prebudim in ne morem zaspat user posted image sem kot sova naslednjo uro do dve....potem zaspim do 6h, 7h ob 12h bi pa spet mrknila za kako urco ko mi pa manjka spanca. Nič, očitno telo podzavestno vadi za user posted image

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2487
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 14:37:05   
vilincek
No da se se jaz malo pohvalim:vceri sem imela pregled.Mali ima že 1,5 kg. Spet za 1 teden prehiteva po rasti kljub temu, da so mi za 1 teden ze prestavili rok. Torej mi CR ne uide. Se sploh ne mislim matrat, ker imam spet velikana v sebi. Naredila mi je 3d UZ (zastonj)in mi je blo ful super videt mali obrazek. Moz je ugotovil,da bo tokarat imel njegov nos. Seveda pricakujemo se enega fantka, ko smo ze vedeli. Je kar super, ker ze vse imamo.Glede miganja, pa meni kar trebuh skace, tolk je aktiven. Se enkrat moram dat urin, ker mi je antibiotik za vnetje sinusov, vse porosil. Sicer je vse kul.

Danes sem oddala v kadrovsko paprije za CSD, da mi potrdijo placo in napisejo dopust. Delam se do petka, juhhhu. Po 22.04. pa nesem paprije za CSD.

Rok je danes bil cepljen. Smo bili malo skepticni, ali ga bo cepila, ker ima smrkav nosek. Sicer vse bp. Smo na 13 kg in velikosti za 3 leta. Trenutno se ukvarja s hojo po stopnicah. Ga je pa treba skos pazit, ker ze vrata odpira in je takoj na stopniscu. Bi bila pa vesela, da bo ze sam hodil po stopnicah, da boma lahko jaz zraven sla z lupinico in ne bo treba oba nosit v prvo nadstopje.

Jaz lezalnika nisem imela in ga ne bom imela. Imava pa igralno podlogo. Pride prav, da se otrok malo zamoti, se obraca in ti se lahko malo spocijes, dokler se seveda ne premika.

Punce zdrzite, sploh pa tiste, ki imate probleme.

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2488
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 14:44:51   
Peeby
Anjuškaaa: ne me zdaj strašit user posted image , sem se komaj umirila po vsem tem sranju in obiskih pri G. Meni so za Gardnerello pripisali Klimicin, ki je baje pravi za odpravljanje teh reči, sumamed in drugi baje res ne pomagajo. Sem pa ful prebrala na netu o tej bakteriji, sama po sebi ni nevarna (nastane zaradi porušenega ravnovesja v nožnici, pomanjkanje laktobacilov), skoraj vsak jo lahko ima, je pa nevarna, če se ti sočasno začne zmanjševati MV in pride do okužbe. No, meni se teden dni nazaj ni še nič kazalo o zmanjšanem MV in upam, da v četrtek, ko imam kontrolo tudi ne bo. Potem sem rešena. Ti si potem tista Anjuška, ki je spraševala tudi Pušenjaka o tem? Zdaj mi je bolj jasno user posted image Sva pa mi2 podobno noseči + se nama očitno dogajajo podobne reči... Ne mislit na slabe črne scenarije, kar je težko, ampak boš zdržala še teh par tednov in vse se bo poštimalo kot mora.
Prav nič ti pa ne zavidam tvojega stanje. Res počivaj, mogoče preventivno raje ne oddidi domov - se zavedam, da je obupno grozno v bolnici, ampak si tako res 100% prisiljen k počitku, doma je nešteto dejavnikov, ki te lahko zavedejo.

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2489
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 14:47:29   
Peeby
Aja, še to: mogoče katera ve in ima izkušnje, kako okrepit število laktobacilov v nožnici? Po naravni poti? Poleg jogurtov, ima katera še kakšno idejo?

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2490
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 15:28:02   
ursonok
Joj,
te bakterije zvenijo strašno user posted image ... Jaz izcedka skoraj nimam - če sem doma, sedim ... Če veliko hodim, nosim malega, telovadim, se pojavi ... pa še ta je voden, morda belkast. Brez vonja. Sem imela več izcedka pred N. Če se mi pa ojača (belo-rumen), pa uporabim homeopatijo proti kandidi in mine v parih dneh. Tako da očitno se kdaj samo glive namnožijo ... teh sumljivih bakterij pa res ne bi. Ma ste boge user posted image

Baje si lahko tampon namočiš v naraven jogurt in vtakneš v nožnico. Enim pomaga, drugi pravijo, da je to vse skupaj en drekec pekec. Moraš probat. DRugače pa probiotiki, čeprav jaz sem nazadnje prav po vaginalnih probiotikih (samo lakcido-ne-vem-kaj) staknila glivice. Tako da ne mislim več z ničimer meštrat tam spodaj. Dokler je ok, naj bo, kakor je user posted image

Sem pa z bazena user posted image Kar fino, samo nazaj grem z busom, ker je čez 30 stopinj in hud klanec ... In ta današnja mladina ... madona, imam ogromen trebuh, torbo ... pa se ti noben osnovno- ali srednješolec ne bo umaknil. Še več, čudno te bo gledal, češ, joj, kakšen trebuh ima tale. In valda mirno sedel dalje in pisal smse na svojem super-smart telefonu.
Jaz res nočem, da bodo moji otroci taki ... Malo olike bi se pa spodobilo, a ne. user posted image

Pika
super za nakup! user posted image Jaz skoz trdim - za dojenčke/otroke čim manj denarja zapravit, ker se ne splača. Ok, čevlje, če že hodijo, je treba kupit kvalitetne, da se ne poti preveč in da noga diha itd. Ostali rekvziti, oblekice itd. - to pa če se le da rabljeno ali poceni.

Mi pa sestavljamo pograd ... Me zanima, kdaj nam bo uspelo ... Pa bojim se, kako bo tamali tam spal ... Pa tavelika zgoraj - baje je od šest let naprej, ona ima pa 4 in še malo user posted image . Eh.

Aja, danes popoldne/zvečer grem v lekarno. Upam, da ste se vse zglasile ... Majcica, tebi potem kupim Colikind in Chamodent (za zobke) ... No, saj če ne bo vsega, bo treba še kak dan počakat, da naročijo.


(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2491
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 15:36:44   
Anjuškaaa
Peeby nisem te imela namen strašit user posted image in res sva podobno noseči vendar pri meni dosti huje. Js Klimicina nisem smela dobiti, ker sem alergična na penicilin in zato mi je predpisala Sumamed, ki pa niso niti pravi za to bakterijo. Zastonj sem jemala te AB in zastruplajala otroka..vsa čast dohterjem! Pri tebi so vsaj pravočasno ukrepali in ti dali hitro AB, pri meni se je vleklo skoraj cel mesec, ker sem ful dolgo čakala na recept zarad odsotnosti G (še enkrat vsa čast) pa še ta prave niso bile in se tako stanje poslabšalo. Vem, da sama po sebi ni nevarna in je hudič za MV, ki pa meni zelo nagaja. Ja res sem Pušenjaka spraševala o tem saj sem želela bit na tekočem in on je pravi specialist proti moji G. Odgovoril mi je na vsa vprašanja, ki niti moja G ni znala. Ko sem se rešila te bakterije sem uporabljala kapsule gynophilus za uravnavanje št. laktobacilov in je vse ok. Zjutraj in zvečer po 1 kapsulo 1 teden. Te kapsule so bolj naravne saj je iz nekega mlečnega izvlečka se mi zdi pa še varne med nosečnostjo. Malo pobrskaj po googlu.

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2492
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 17:34:27   
dvojčica6
ursonok, chamodent je tle cez mejo12,5 eur, collikind pa ne cene...

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2493
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 20:14:00   
girl79
čao souser posted image user posted image ,

Hm, vidim da ni samo naše dete v trebuhu tako aktivno....se mi zdi da prva ni toliko in tako intenzivno brcala kot tale zdaj....tale pa brca non-stop....sploh ne vem če kaj spi čez dan...ponoči je manj brcanja, ampak še vedno ni čisto brez....se bojim da dobim še enega divjaka, ki ne bo spal ne ponoči ne podnevi user posted image user posted image ...ah, samo da bo dete zdravo, ostalo bomo pa tudi preživeli....

Mi je pa že zeeeeelo naporno že biti v službi.....delam še do konca naslednjega tedna, vendar že zelo težko sedim 8 ur na stolu....me začne hrbet bolet....tako da res že odštevam dneve do dopusta oz, porodniške....

Sva bili pa včeraj s hčerko popoldan v Arboretumu, pa še dve kolegici s svojimi otroci....smo se imeli prav luštno....no jaz sem najbolj uživala ko imam enega še v trebuhu, tako da sem samona hčerko pazila, ta druga ima eno par mesecev staro in je bila tudi pridna v vozičku, ta starejši pa na toboganih....no pri tatretji, ki ima eno staro cca. 1,5 leta, ta drugi pa 3 leta sem pa videla kako enostavno je še ko moraš samo enega gledat kje je na igrišču user posted image user posted image ...No se malo tolažim s tem da ko bo mali/mala začel hodit bo tastarejša že 4 leta stara, pa upam da takrat že malo bolj razume kaj pomeni če ji kar rečem da ne sme in kam lahko gre in kam ne user posted image user posted image

Ima pa spet neke napade trme, v nedeljo v živalskem vrtu se mi je 2x vrgla po tleh in drla....midva sva jo seveda ignorirala in šla naprej, je pa zato toliko več pozornosti od drugih dobila user posted image user posted image

Mi tudi ležalnika za otroka ne bomo kupovali- hčerka ni hotela biti noter, igralni center pa dobimo na posodo user posted image user posted image

Anjuška - drži se!

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2494
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 20:31:54   
ursika_ursi
Čer babike..

Joooj, jaz pa sem čist bebasta s tem pucanjemuser posted image Mam napad čiščenja in bi skos kar tla drgnila, edin polic in takih zadevščin se mi ne da glancatuser posted image Sem ravno kopalnico in kuhinjo porihtala, jutri pa me čaka še dnevna soba+jedilnica in mogoče še okna (btw, nisem jih sčistila pomoje že kakšno leto, groza?!).
Psa sem zaenkrat preselila v zunanjo rezidenco, ker je grozno ko mu dlaka odpada- ta hudič se zapiči povsod, ker je kratka dlaka. Mačka pa itak.. Grem sred noči na wc pa sredi kuhinje na tleh od daleč vidim nek kupček- še brez leč sredi noči in mi je že vrelo v glavi kaj bom z mačko naredila, če je pustila kak spominek. Pol pa stopim bliže in vidim, da je ''samo'' kup dlake. Danes sem jo 1 uro skupaj česala, itak se je drla kot da jo najmanj koljem, načesala pa dlake za 2 puloverjauser posted image user posted image

Včeraj sem imela tako mini nakupovanjev dopoldanskem času in sem nabavila še par cunjic za tamičkenga, poiskat morem samo še par majčk na preklop dolg rokav in bodijev z dolgimi rokavi. Sem ravno popisovala stvari pa imam ogromno vsega s kratkimi rokavi, večinoma vse 62. Ah, konc koncev lahko še po rojstvu nabavim kar manjka, če se bo pokazalo za tako nujo.

Sem pa zase dobila en kup cunjic, oblekic, tunik in sem dobra do junija. Upam!user posted image

A ni to vreme super???????user posted image user posted image user posted image Jaz sem kot prerojena, čeprav po kakšnem daljšem sprehodu me kr ma, da bi šla eno ali dve kitici odspatuser posted image user posted image Sem že kar v majčki brez rokavov skakala okol, moj je pa itak norel, da se naj oblečem, ker bom drugače zbolela. Jao, meni pa vroče za znoret.

Drug teden pa na CSD rihtat papirje za vse kar bo šlouser posted image Pa tut k frizerju bi se mogla spravit, mam že narastek in grozne š**** pa jih mam skos spete v čop.
Tamali je ful aktiven, sploh če sem dlje časa na nogah mam občutek kot da se obrne počez in prav ornk boli v bokih. Ampak konc dneva pa je spet na glavici, ker mi lepo ''masira'' predvsem desna rebrauser posted image Sem zadnjič dala na trebuh telefon in je bilo prav smešno gledat kako je skakal sem in tja, heheheuser posted image

Izcedkov sem se rešila, upam da za dooooolgoooouser posted image Edino pri več gibanja opažam, da se mi pojavi tak tekoč in bel. Sem pa mogla posečt po Canestenovih tabletah, ker mi ostale zadeve niso pomagale.

A še ktera komaj čaka na junij?user posted image user posted image user posted image Moj bi najraje videl, da bi že včeraj rodila, tolk je neučakanuser posted image user posted image Me pa čaka v začetku maja pranje in pripravljanje cotk in ostalih stvari za malčka, zdaj se mi zdi še skoraj prehitro.

Nič, šibam pred TV malo Preverjeno pogledat, da vidim, če je kaj ''pametnega''...

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2495
   RE: Junijke 2013
17.4.2013 8:43:02   
Saša33
Dobro jutro

Danes sem se kooončno naspala, mislim da po enem tednu.user posted image user posted image   Sicer se je tamala zbudila malo čez polnoči, ni vedla kaj bi.user posted image Zadnje dni ni hotela zvečer jesti, potem se je seveda po 4h urah spanja zbujala. Ma zdej je zdrava, malo scrkljana, ker smo jo zadnji teden noskali pa ujčkali. Zdej pa je treba spet red nardit. Ma, kako hitro pogruntajo kako lahko z jokom dobijo kar hočejo. 

Ampak, samo da se boljš počutim. Podnajemnik v trebuhu brca, posebej sredi noči. Veliko bolje kot lara. Ali se pa pač se spomnim. Ne morem pa verjeti, da sem v 34 tednu.

Glede stvari, jst imam vse rabljeno in je čisto ok. Vsako stvar ko kaj rabim raje malo po netu pogledam in kupim rabljeno, robe koker češ. Tako, da kar moram edino še kupiti so krpice za umivanje, kar za enkratno uporabo in to je to. Za v porodnišnico imam spokano, za prvo silo nekaj pripravljeno. Bi pa rada vsaj končala delo in potem še malo uživala brez vseh teh pritiskov kaj še moram nardit preden rodim. Jst imam cel seznam, groza.user posted image user posted image , taka sem. Planerka, potem me iz tira vrže kaj nepričakovanega.

Sem pa na plus 10 kg, in sem kar navdušena. Čeprav zvečer imam res ogromen trebuh in racam kot kaka raca. Ampak Ursonok, ti še vedno vodiš (hec). Glede glivic, jst sem včeraj Canesten vaginaleto vzela in sem danes kot nova. Mene ubija tisto srbenje. Še tri dnih teh AB, nasljedni teden Ko urina pa v četrtek KO zaradi plodovnice. Naj jo bo še dosti za dva tedna.

Glede te plodovnice, ma ne vem pri meni jo je vedno malo manj. So rekli, da je bolj povezano z genetiko in popokovnico, pojma nimam zakaj, samo želim da prilezem do 36 tedna. Je pa zato otrok malo manjši (kao), je že res, da sva oba zelo velika (jst imam 180 cm). Lara pa je ob rojstvu bila dva dni čez rok in je imela smao 3 kg in 50 cm dolga. Ta bo verjetno enako, bomo vidli.

Računam, danes na malo bolj efektiven dan pa sprehodek in orbitrek. Nujno rabim malo pota. Jutri pa greva s kolegico, ki potuje za mesec dni v Nepal na izlet na morje. I mama bi to radila:=)

papa, tamala sitnari samo da vidi moj računalnik


(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2496
   RE: Junijke 2013
17.4.2013 9:56:15   
Lili11
pozdravljene

prodajam vozicek, moj oglas

http://www.mojalbum.com/gana11/vozicek-gt3

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2497
   RE: Junijke 2013
17.4.2013 10:03:06   
ursonok
Živijo,

jaz sem bila včeraj takooo crknjena (nisem se naspala + plavanje itd.), da zvečer sploh nisem šla za računalnik, nič naredila user posted image . Sem pogledala tisti dokumentarec na Slo1, o spolih. Zanimivo. Je katera gledala? Jaz razen dnevnika sploh ničesar ne gledam user posted image

Spala celo noč - z vmesnim wc-jem, ampak sem še vedno user posted image So mi G govorili, da bom ful utrujena, ker sem tako kmalu zanosila po drugem porodu, pa še tretja nosečnost ... Očitno se mi zdaj v zadnjih tednih res kar pozna user posted image

Sem šla v lekarno - nekaj kupila, ostalo je bilo treba naročit, ker ne držijo toliko robe. user posted image Pride jutri.

Glede homeopatije za krče in zobe:
tu Colikind in Chamodent staneta 15,50 eur! Je iscer notri 120 granulk/tabletk, ampak Dvojcica je rekla, da v Italiji, za mejo, stane 12,5o! Razlika je očitna. Tako da povejte, Majcica in se nekdo, ali nabavim ali boste raje same pretihotapile zadevo iz Italije?
Ostalo je pod kontrolo, verjetno zadevo odpošljem v petek.

Jaz si moram tudi torbo naštimat ... danes sem 34+4, še dva tedna in pol, pa bom mirna ... Ne vem, kaj mi je, verjetno zaradi tistega nočnega napada zadnjič (pred dvema tednoma?) ... sem skoz nekaj paranoična in čakam, da prilezem do "donošenega obdobja". Potem bom mirna. Pa itak mi VSI govorijo, da bom prej rodila - velik trebuh, spuščen, tretja nosečnost, kmalu po drugem porodu, pa še po konizaciji sem ... Ne vem. Nazadnje bom pa spet prenosila in bom tečna kot zmaj zadnje tedne ... user posted image

Pri nas je že resno vroče, sploh čez dan, Abelček ima že lepo barvo ... Tavelika pa slabo prenaša sonce. Ko je bila majhna, je imela alergijo (rdeč, zabuhel obraz, pikice po telesu), zdaj se je malo umirilo, a vseeno ne reagira najbolje. Meni pa sonček res ustreza, sem takoj boljše volje ...

Včeraj smo imeli zelo okusno kosilo. Če katera doma kuha na pari: v posodo streseš amarantus (lahko tudi quinojo), narežeš na koščke korenček, dodaš koščke suhega sadja - rozine, narezane marelice, lahko slive, fige ali datlje, kar pač imaš, dodaš vodo in pariš 40-45 minut. Mmmm. Pride taka "arabska" jed, sladka, amarantus je ves prepojen s suhim sadjem ... mmmm. No, mož ni vsega pojedel (je rekel, da je zaspan user posted image ), tamala je pa pustila korenje. Je pa zato moj ljubi sinko pojedel dve ogromni porciji user posted image

Ne vem, ali sem že pojamrala ... Tu nam trgajo davke vsake tri mesece, nazadnje so pozabili in smo zdaj dobili dvojno dozo plus obresti - kao za "kazen", ker nazadnje nismo plačali. Halo. Oni nam niso sploh trgali, banditi. No, smo se pritožili ...

Pa meni je slovenska davčna poslala "davčno tajno" obvestilo, da moram nemudoma plačati davek za nagrado za doktorat (sem jo prijavila) - po preračunih v eur sem dobila okoli 367 eur, od tega moram plačati 97 eur davka (25%)!!! user posted image user posted image Pa saj niso normalni.
Človeka prav zamori, sploh če je že sicer brez denarja user posted image

Nič, se vračam k sladostim življenja (tj. hrani) user posted image




(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2498
   RE: Junijke 2013
17.4.2013 10:07:37   
Lili11
pozdravljene

prodajam voziček, moj oglas



(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2499
   RE: Junijke 2013
17.4.2013 10:08:42   
Soncek_
Pozdravljene junijke :)
Sama sem sicer julijka, ampak tudi vas redno prebiram in vidim, da ste zelo pridne glede csd-jev. Sama sem nekaj tednov nazaj sla na csd po par informacij, vendar so me kar na hitro odslovili, ces, saj je vse na spletni strani mnistrstva. Zato me zanima, ce mi lahko prosim poveste, katere obrazce vse si oram sprintat, za nadomestilo place za eno leto v casu porodniske (trenutno sm brezposelna,vendar bom na dan oddaje vlog zaposlena), kaj potrebujem za partnerja za ocetovski dopust?ste vlogo za enkratno pomoc tudi oddale, ceprav mogoce veste, da je ne bste dobile? Najlepsa hvala za vse info :) kar pa s tice vase homeopatie, vas pa tudi sama zelo podpiram. Sama se je tudi posluzujem in se jo bom tudi pred porodom:) meni je ze zelo pomagala in mislim,da me tudi ob porodu ne bo pustila na cedilu :)
Pridne bodite, papa

(odgovor članu Lili11)
Neposredna povezava do sporočila: 2500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Z vizualizacijo si lahko pomagate do lepše...
Čeprav si poroda ne moremo izbrati, pa lahko nanj vplivamo s pozitivnimi mislimi in vizualizacijami. Preverite štiri uči...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?