|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
10.4.2013 12:47:33   
drugičudež
Lepo pozdravljene, punce! Vidim, da dogaja na vseh koncih.

Za mano je grozen marec. Smrt tašče, pa še en večji prepir z bratom in starši. Čisto brezveze. Ker mamicinemu ljubčku nisem odgovorila, kot bi on želel. Šlo se je pa za mojega otroka. "Kdaj ji bomo kupili baterijski/akumulatorski avtomobilček?" Ko sem odgovorila, da ga ne bomo kupili in da z možem želiva, da se hčerka čim več giba, naj raje uporablja noge in kolo, me je obsodil, da sem čudna, čisto za časom, da imam zmeraj neke čudne fore itd. Sem mu odgovorila, da bo on lahko svojim otrokom (ko jih bo imel) kupil, kar bo hotel, pa se jaz ne bom vtikala v te zadeve. In itak je sledil nov napad, pa se je še mama vključila (na njegovo stran), zvečer sta me pa še oba starša napadla, da onadva ne bosta prenašala takšnega odnosa med bratom in sestro. Pa kdo je zdaj tukaj nor???? In to se je vse skupaj dogajalo med smrtjo in pogrebom tašče, ko sem bila že itak totalno pod stresom. Trebuh mi je tako otrdel (prvič in zadnjič), da sem se komaj premikala, tamale pa nisem čutila dva. Sem se že mislila odpraviti do G, pa jo je končno zbudil en velik kos čokolade.

Ok, sem se izkašljala, pozabimo, sonček je tukaj in bolj pozitivni dnevi. Čeprav zadnjih nekaj dni se zelo slabo počutim. Imam nizek pritisk (95/60), s katerim nisem navajena živet. Drugače ga imam 120/80. Cele dneve sem utrujena, zaspana in nisem za nikamor. Komaj preživim do večera. Dobro, da imam vsaj hemoglobin visok (129).

Imam nekaj vprašanje, če mi lahko pomagate:
vložki po porodu - sem videla, da ima Tosama po novem dvoje: to.to mama in Natura Femina Maternity.  Ali katera ve, kakšna je razlika med njimi? Prvič sem prve dni uporabljala vatirance in Vir 80.

bodiji za začetek (junij/julij/avgust) - včeraj sem razpakirala stvari, ki so mi ostale od taprve in ugotovila, da imam samo 3 bodije za začetne mesece (ostalo mi je posodila kolegica). Hlačk in žabic imam dovolj. Bo treba v nakup. Svetujete mi, ali naj kupim bodije 56/62 s kratkimi rokavi ali z dolgimi. Oz. verjetno bom potrebovala kar oboje.

Lethe - mi imamo Quinny Freestyle Comfort. Jaz sem super zadovoljna z njim. Je pa res, da ga samo v garažo zapeljem in nikoli ne zlagam v avto. Za okoli uporabljamo Chicco marelo (pa tudi to bom morala zamenjati, ker ne bo zdržala še enega otroka). Športni del se obrača v obe smeri, se čisto poleži in sedalo je popolnoma vodoravno - otrok ne visi nazaj. Naša se je zelo dolgo vozila tako, da je gledala mene (je tako hotela). Pa jeseni je bila stara eno leto in sem jo imela pozimi ravno tako obrnjeno nazaj, da sem malo zavetrja naredila (tako je hladen zrak ali veter ni bril direktno v obraz in telo).

Uh, sem mislila še nekaj stvari napisati, pa me kličejo na sestanek... Nadaljujem kasneje.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2426
   RE: Junijke 2013
10.4.2013 15:20:51   
ursonok
Ojla,

jaz z bazena user posted image . Super je bilo, zunaj pa +20!!! user posted image Žge kot sredi poletja ... Zdaj sem zvrnila en sveže stisnjeni sok iz grenivke in pomaranče, upam, da me ne zvije utrujenost, ker se vračajo otroci in bo žurka.

Drugičudež
to je živ obup, ko se ti nekdo vmešava v vzgojo otrok. Naša, ko gre na počitnice k dedkom, tam je večinoma krompir in meso, dobi, kar hoče (ok, jaz sem mirna, dokler ji ne dajejo stvari, na katere je alergična + sladkorja). Gleda TV in risanke sto ur na dan, spat gre, kadar se ji zazdi ... Ampak ker smo vedno ločeni, tj. ona je na počitnicah, mi pa doma, se ne vmešavam v to, kaj se gredo tam. Le za hrano težim. Sicer pa vedno pride domov z nekimi roza špangicami, nalakiranimi nohti in podobnim sranjem user posted image na srečo jo doma te stvari minejo. Traparij ji ne kupujejo, smo zmenjeni, da za RD dajo nama denar in midva kupiva kaj uporabnega. Sicer pa knjige, barvice, kaj za oblečt, lani so ji kupili desko za plavat ... take zadeve.
Midva sva že na začetku postavila nekakšen "ultimat": ali poslušate naše zahteve, sploh glede hrane in alergij, ali pa tamale ne boste videli. Konec pika. Tako da so se kar malo ustrašili, glavne stvari upoštevajo in se sploh ne vmešavajo. Tamali je pa točno jasno, kaj lahko pri dedkih (100 risank na dan), kaj pa doma.

Upam, da se bodo zadeve pri vas nekoliko umirile. Kako pa sicer - sladkorna in hujšanje?

Vložki po porodu
ma s tem imam vedno problem, po drugem porodu sem našla ene take ravno pravšnje, ki so vse vpijali, ampak si z njimi lahko normalno hodil po svetu. Ker v P so ti dali take blazine, da niti do wc-ja nisi mogel priti.

Homeopatija
dajte povedat, kdo bi kaj, da nabavim in vam pošljem. Zoja, dvojčica, (urši?) - cauluphyllum, za vsako ene 2krat, pa arnica (bo enkrat dovolj, razen če rabite še za naprej, padci, odrgnine, rane itd). Pa če ima katera napovedan CR, je kul Staphisagria.

Tudi od mene zaenkrat le toliko ...

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 2427
   RE: Junijke 2013
10.4.2013 15:50:36   
drugičudež
Evo mene nazaj s sestanka...

joj, Ursonok - sladkorna in hujšanje - ne sprašuj. Hrana se mi vedno bolj upira. Ne zmorem več tega prenažiranja; nimam volje za jest, želodec me boli, spuščam obroke. Še vedno sem na -9 kg, pred obiskom diabetologa se nažiram do onemoglosti, da ohranim težo. In prejšnjič mi je še sestra v diabetološki rekla "vi ste pa v 7. mesecu, pa nič ne pridobivate na teži, hmm". Sem rekla, da imam dovolj zaloge. Ne razumem teh dohtarjev - sladkorje imam pod kontrolo (merim 4x na dan in nikoli ne presežem meje), HbA1c (na kratko: dolgoročni hemoglobin, ki kaže povprečne vrednosti sladkorjev za 2-3 mesece) imam 4.8 (referenčna mera 4.8 - 6.0). Pa kaj bi še radi? Potem mi pa trdijo, da je hujšanje oz. nepridobivanje teže znak sladkorne in da moram hoditi na pogostejše kontrole. Ne vem - potožila sem se svojemu G in je rekel naj pač jem zmerno in raznoliko, bo že otrok potegnil, kar rabi. Nima smisla telesa preobremenjevat s hrano, če se potem slabo počutim. Ob vsem tem pa pojem 3x več kot v nenosečem stanju! V teh mesecih bi se ob toliko hrane verjetno zredila že za kakšnih 20 kil, če ne bi bila pod nosečniškimi hormoni. Zdaj je pa tamala že tako visoko, da verjetno pritiska na želodec in mi zato ni dobro po obrokih. Sicer pa še vedno nosim svoje običajne hlače - nisem kupila še nič nosečniškega. Strah me je, kaj bo po porodu, ko bom morala kar naenkrat zmanjšati količino hrane, želodec bo pa tako raztegnjen...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2428
   RE: Junijke 2013
10.4.2013 19:23:07   
majčica1508
Ursonok......še mene na seznam za granulice-rabila bom za krčke.....

več pa kasnejeuser posted image

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 2429
   RE: Junijke 2013
10.4.2013 21:33:48   
ursonok
Ojla,

Saša,
kje si - kako je s plodovnico in obračanjem na glavo? Nič se ne javiš ... upam, da ti ničesar ne sprožajo in da že sladko pančkaš ...

Majčica,
ok, bom malo pogledala, kaj se daje proti krčem - bomo tudi mi verjetno rabili.

Jaz sem kar crknjena. Plavanje, potem smo pa še letali okrog, spet dobili našo bio košarico (tokrat smo naročili še med in eko olivno olje, 5 litrčkov, mmm, je tako gosto, zgleda prav apetitiš). Pomaranč sem se že nabasala, med sprobala, zdaj je na vrsti hruška ... Eh.

Danes sem se na bazenu spet resno pogledala v gledalo. Ogromen trenuh imam, zelo nizek, jaz ne vem, kako bom še 6 tednov. Jao jao.

Zdaj moram pa še delat ... Si bom privoščila kozarec piva ... ob knjigi.
lep večer!

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2430
   RE: Junijke 2013
11.4.2013 7:49:32   
Saša33
Dobro jutro,

sem danes spala v otroški sobi in se naspala. Danes imam v Lj D pregled, pa da vidimo. Bom poročala, ne mislim pa še rodit. Sicer se je mali sumljivo umiril, upam da je na glavi:) No držite pesti.

Ursonok: Predlagam naslednje. Tud jst bi naročila, samo čakam danes da vidim kaj bo.Kdor kaj rabi naj ti zasebno piše kaj in koliko. Plačilo najbolje tebi direktno na TR. Zbiramo prijave in plačilo do ponedeljka, torka. Potem ti lahko meni vse skupaj pošlješ in jst razpošljem tukaj. Kaj misiš? Da ne pošiljaš vsaki posebej. Samo, da vidim danes kako bo.

gremo se zrihtat

papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2431
   RE: Junijke 2013
11.4.2013 8:23:15   
sover
Dobro jutro, user posted image !

Da še jaz pristavim svoj piskrček k debati...
Danes imam dopoldan zase. Lenartu je vročina ponoči padla, zato je danes v varstvu pri babici. Zdajle po zajtrku imam že narejen "to do" seznam, ampak po moje bom morala mal nardit še vrstni red, ker vsega ne bom utegnila narediti danes. Še dobro, da sem se danes naspala. Zvečer sem Lenartu očistila nosek in dala kapljice (cel projekt) ter svečko proti vročini. SPal je kot ubit in pri tem dihal normalno, tako da sem se tudi jaz sprostila in naspala.

drugičudež - jej, kolikor ti paše. Tako kot je rekel zdravnik: otroci si že vzamejo, kar rabijo. Če se ne počutiš dobro ob tolikšni hrani, potem ti sigurno ne koristi. V zvezi z raztegnjenim želodcem po rojstvu: si pri prvem dojila? Jaz sem imela občutek, da me je mali dobesedno izpil. V nosečnosti nisem pol toliko jedla kot v času dojenja, pa sem vseeno shujšala na prejšnjo težo oz. še kakšen kilogram več. Vložki - to.to proizvaja Tosama, za druge pa je samo pooblaščeni uvoznik (mislim, da je proizvajalec iz Italije) oz. jih za njih proizvajajo v tujini.

Saša - držim pesti, da mali še čaka izhod user posted image

moja pikica tudi pospešeno raste. Včeraj sem nekaj pojedla in popila in mi je potem zakrulilo direkt pod desno joško user posted image . Tudi pljuča mi stiska - opažam, ko hodim po stopnicah ali na sprehodu. Včeraj sem popoldne vseeno izkoristila malo sončka in šla za pol ure ven. Sama sebi sem se zdela smešna, ker sem racala po vasi kot kakšen penzionist z novimi kolki user posted image . Kaj čmo ... prav hitra hoja mi ne paše, ker me preveč utrudi, terbuh imam pa tud kot globus pred sabo in sem res že vsa nerodna. Še malo, pa ga ne bo več - ne morem verjeti.

Uživajte v današnjem dnevu.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2432
   RE: Junijke 2013
11.4.2013 9:15:54   
ursonok
Živijo,

user posted image user posted image user posted image
Mi nismo nič spali (skoraj). Abel se je drl ko žival pol noči (v dveh rundah). NIč vročine, nič prehlajena, nič iz nosa ne teče ... Ampak zbudit se in dret tako, da se ga ni dalo umiriti. Ne hoja, ne hrana, ne zibanje, ne spanje z nami. res vam ne morem opisat, kakšno dretje. Dali smo mu celo paracetamol, pa itak ni pomagalo - tako da predvidevam, da ga ni nič bolelo user posted image Jaz sem se dvakrat zjokala ... In bala, da bo zdaj zdaj kdo od sosedov potrkal na vrata, da ne more spat. Moj ga je dal sredi noči v ruto in sta šla ven, na sprehod. Tam je valda po desetih metrih zaspal.
Jaz ne vem, ne razumem, kaj se dogaja s tem človekom. Tudi tavelika je slabo spala prvo leto in pol, ampak si jo znal umiri, če je jokala. Takoj. Ta pa čist adijo. Odriva se, dere, maha. Ali se mu nevrološki sistem razvija? Ali mu trojke rastejo (a to se mi vseeno zdi prehudo). Na trenutke imam filing, da ga je user posted image obsedel, čisto resno.
Tudi čez dan je morda bolj hitro vzkipljiv in zamerljiv (ampak je že po značaju tak user posted image ). Ne vem. K dohtarju ga ne mislim vozit, ker je čez dan ok, ponoči na urgenco pa tudi ne vem .... ni bolan, kaj naj jim rečem? Da se dere in da ga imamo poln kufer?
Je pa včeraj na igrišču ves čas hotel jesti majhne kamenče - smo mu jih morali ven iz ust dajati ... Morda je kakšnega pojedel in ga je prebava matrala? user posted image

Tako da sem spet na istem: utrujena in vse vidim v črnih barvah - kako bom zdržala še naslednje tedne, rojstvo novega, in potem lajf, ko se ti dva dereta celo noč. user posted image user posted image

Saša
držim pesti, da bo vse ok! Sem mislila, da si imela že včeraj pregled ...Čakamo na novice user posted image

Homeopatija
Sašin plan je user posted image V pon/tor grem v nabavo, do takrat pa pišite ... Ena tubica stane med 4 in 5 eur, če je pa kakšna druga firma (za krče), je pa drugače, ampak je tudi več tabletk notri ...

Sover
lepo, da ste se naspali, da je Lenart bolje in da je lahko v varstvu. Uf, varstvo je zlata vredno, a ne. user posted image Pa uspešno opravi danes!
jaz se tudi ful težko sprostim za spat - že če slišim, da kdo od otrok zvečer v postelji kašlja, sem čisto napeta in ne morem zaspat ... Pri taki noči, kot smo jo imeli danes, pa itak skoraj ne spim, tudi takrat, ko se otroci umirijo in dremajo. In to me čisto zdeluje.

Nič, grem delat, dokler nas ne kličejo iz vrtca, da se mali dere in da ne vedo, zakaj user posted image . Oziroma dokler ne padem dol ...

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2433
   RE: Junijke 2013
11.4.2013 11:59:25   
Zoja83
drugičudež moje sožalje in ne daj se. Včasih imajo tako bedne, da je za znoret. Če jim kaj ne paše, je to njihov problem in ne vajin. Vajim otrok je in vidva sta njegova starša.

vozički mi imamo Peg perego GT3 od ta prvega, Je velik, sam ga ne zamenjam za nič na svetu. Se ne da obračat in tudi ne vidim smisla v tem. Ko je otrok zunaj, itak sam okrog gleda in redkokdaj mamico. Pri nas je bilo treba še voziček pokrit, če smo hoteli, da zaspi, ker je bil preveč zvedav. Ima pa napihljive gume in je za vsak teren...

vložki men so bli najboljši taki dolgi, pa mislim, da od tosame. morem prav pogledat...

torba za P si že kaj pripravljate? Jst sm še čist nepripravljena, niti cotk še nimam razpakiranih...

Danes sem imela tudi pregled (31 2/7 po zadnji M). Mali velik 1900 g, PDP-ja ni prestavljala, ker njej se to ne zdi nič takega, da prehiteva, je rekla samo, da bo čez 3 kg... Sem imela pa kar CTG, in meni sestra, kako majhen trebuh imam in sem si mogla tisto sondo kar sama pritiskat gor, da je sploh delal... Kile zelo kulturne, sem na +6 (ne vem, če mi bo ratalo do 11 tako kot pri prvem user posted image ).

Over and out (sem utrujena)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2434
   RE: Junijke 2013
11.4.2013 13:41:44   
mamicaaa
Pozdravljene nosečke!

Če katero zanima, prodam voziček Jane Slalom Pro.

Za več informacij pišite na ZS.

Lep pozdrav in lep preostanek nosečnostiuser posted image

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 2435
   RE: Junijke 2013
11.4.2013 15:52:10   
Saša33
Čiao,

sam na hitro sporočim. Tamali je na glavi, jupiii. Plodovnice je malo manj, a en žep je dokaj velik. Tako, da KO čez 14 dni.
Mi je pa tamala zakuhala na 39. In je akcija, sitka da je kaj.

Ja pa uroinfekt imam. Sem dobila Hiconcil na 8h. Pa grlo gnojno, danes zjutrej. Tako da sem odklop.

Samo sem vesela, samo da do 36 zdržimo. Pa da smo na glavi.

Ursonok: Zmenjeno tako. Tebi  naj se naroči posebej kaj katera rabi, ti plačamo preko Tr. Ti lepo na liste napiši naslove pa od katere je kaj in pošlješ naslj. teden vse  meni, jst pa dalje. Postaviva rok naročila do ponedeljka? Ti tudi sama napišem kaj rabim jutri.
 
papa

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2436
   RE: Junijke 2013
11.4.2013 16:28:12   
dvojčica6
Ojla!

ursonok... tut moji dve sta meli par noči take izpade... sem pripisala sanjam...ker se je pri obeh dogajalo tam kmalu po enem letu... ta večja se je najlepše pomirila sama, da sem bila zraven, jo držala in čakala, da se je zjokala... ta mala se najbolj hitro umiri s šok terapijo... preblečem pleničko, jo nesem v drug prostor...da se popolnoma zbudi... ne sekiraj se, ker ne moreš otroka umirit, je v nekem svojem svetu... sploh če se jim čez dan ful dogaja ali pa vpliv kake lune vrh vsega... bo bolje, obljubim user posted image

Lethe...ni panike, če se ti popolnoma ne poleže,,,itak začneš športni del kasneje uporabljati...pa še fajn je, da ma dojenc malo privzdignjeno vzglavje, če bruha ali poliva...sej tut pri košarah lahko štimaš vzglavje ponavadi...js sm mela voziček, ki se je obračal v obe smeri in sem bila kar zadovoljna s tem... ni pa neka nuja... mislim, da se Jane obrača v obe smeri, športni del se lpo poleže...sploh je to meni eden najboljših vozičkov... Mala cena pa u redu vozek je pa Baby Boom... Al pa Peg Perego Skate mi je všeč... Joolz je lep samo draaaaaaaag,,, itak o unih najdražjkih niti ne bom pisala user posted image

drugičudež ... te razumem. ne jemlji si k srcu, tisti, ki nimajo otrok so najbolj pametni glede vgoje in vsega...sploh če je družinski član...moj brat je tut posmehljivo govoril, kako razvajamo ta prvo, ker jo ne pustimo jokat!!! pa mama se je z njim strinjala!!! Zdaj sta cela nora na ta večjo, kolk da je pridna in lepo vzgojena itd itd... sem samo tiho...ker po pravici povedano ne dosežeš nič...

vložki...uf ste mi ene lušte naredile zdej s tem...ker se res ne moreš gibat s tistimi povštri v P...sam zmiri sem si rekla, da je škoda vložkov, ker tolk lije...ma klinc, bom šla kupit kaj bolj udobnega, drgač sem po porodu pač tiste Vir 80 al kaj so že prakticirala...eni so še boljši samo muito dražjiuser posted image

bodiji... pri ta prvi sem pač dokupila...zdej mam menda enih 5 bodijev z dolgimi rokavi 56 in 3 bodije s kr 56... ostalo sem pol 62 kupovala...

Saša33... ti šment za vnetje... drgač pa fajn, da si že na glavici pa da bo očitno mali še malo počakal na toplem user posted image

Alora, za homeopatijo pošljemo ursonok na ZS kaj rabimo in naš naslov, Saša33 pa pol pošlje nam... super ste babe user posted image ful hvala user posted image

< Sporočilo je popravil dvojčica6 -- 11.4.2013 16:29:55 >

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2437
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 8:14:51   
Storžica 81
ojla punce,

jaz se vam tudi pridružujem v tej temi. Redno vas berem...... PDP imam 11.06. Imava že enega sinka sedaj pa nosim dvojčka. Upam, da prilezemo čimdlje..... Aja sem pa iz gorenskega konca...
Lepo nosečnost še naprej.....

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2438
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 10:52:13   
ursonok
Ojla,

vidim, da je danes tukaj pravo zatišje user posted image

Mi smo spali ok - otročka celo noč, jaz malo manj - sem zvečer pozno jedla in me je bolel želodec user posted image . Pa trikrat sem se zbudila na hrbtu pa enkrat za na wc. user posted image user posted image

Saša
super, da je mali obrnjen na glavo! user posted image A so ti kaj rekli, zakaj imaš vedno manj plodovnice (tj. tudi že v prvi N)? A mere in teža in vse ostalo je pa ok?
Glede urinoinfeka in grla ... user posted image Ja, majhen otrok, nosečnost (fizični stres), nespanje, potem pa še delo in vsi opravki - pa slej ko prej enkrat podležeš. Kako pa to, da Lara toliko kuha, glede na to, da jo imaš doma? Vama mož kaj nosi iz službe? Skratka, upam, da čim prej prideta k sebi!

Glede homeopatije - naročila seže stekajo v zasebni predal, v torek grem v nabavo ... Morda ne bodo imeli vsega, a naročijo in je naslednji dan tam, tako da naslednji teden odpošljem vse skupaj ...

Dvojčica
ne vem, tole s sanjami sicer zveni verjetno, a vse skupaj se mi zdi malo pretirano. Mislim, halo, dreti se neustavljivo dve uri skupaj zaradi sanj?! user posted image Sicer pa, kot pravim, pri teh fantkih nikoli ne veš ... Totalni občutljivci ...

Pa danes zjutraj pred vrtcem mulc ni hotel jesti zajtrka: mu narežem banano, dam vilice, je pojedel morda tri koleščke, zadnjega izpljunil, krožnik pa vrgel na tla (z bananami vred, jasno). Potem sem mu dala za poskusit sestričin zajtrk - pirin kruh z malinovo marmelado. Valda vzel v usta, ampak izpljunil. Driskica!

Storžica, pozdravljena! Si ži kar daleč pririnila! user posted image Še kak mesec, pa si na konju!

NIč, letim pripravljat zajtrk!

(odgovor članu Storžica 81)
Neposredna povezava do sporočila: 2439
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 11:19:04   
Saša33
Sam na brzino,

peljem tamalo k dr. Izgleda da je reakcija na cepljenje. Je ravno 10 dni od tega. Celo noč kuhala do 39., pa zjutraj brez vročine ko eni krči. Se mi je ene 5x stresla, pa kričanje zraven. To me je čisto prestrašilo. Mi je ležala 3h v naročju pa neki zavijala oči, Tako da adijo pamet.

Jst sem ok, nimam cajta mislit da mi je kaj. Aja, edino v 8 mesecu sem. Se oglasim ko bo kaj več cajta.

Uživejte tiste, ki ste v prvo noseče


(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2440
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 11:44:46   
mojci13
Ojla,

Saša super da ste se prekucnili. Jaz nimam take sreče...jutri v 34. teden, moj princ pa kar sedi na ritki.user posted image user posted image ..sicer je rekel G v torek na pregledu, da še imam čas, ampak mislim, da bo imel vedno manj prostora. Glede na prejšnje nosečnosti sploh nisem razmišljala o tem, da se ne bi obrnil. Tako da imam sedaj še eno dodatno skrb. Pravi G, da lahko tudi z medenično vstavo normalno rodim, ampak se n bom odločila za to. Očitno bom morala še CR sprobat. A ostale imate pikce že vse pravilno obrnjene?

Pozna katera kako finto, da ga prepričam, da se obrne. Ko se postavim na vse štiri, se čisto umiri, se sploh ne premika, tako da ne vem, če bo kaj vžgalo.

lp

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2441
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 11:49:12   
ursonok
Saša
sranje ... Mi smo postali čist anti-cepljenjsko nastrojeni ... Agato smo cepili proti vsemu (+dodatno), na Pl, kjer je itak obvezno, pa je po tem cepljenju pri enem letu samo 14 dni spala. Abela smo cepili do četrtega meseca, nazadnje enkrat tukaj, je imel bulico + vročino. Zdaj smo se pa odločili, da ga ne cepimo več sploh - niti tega ta tretjega. Tukaj uradno ni obvezno, v vrtcih sicer sprašujejo - se malo bojim, bomo videli, ali nas bodo zavrnili ... Ampak če je uradno cepljenje prostovoljno, tudi javni vrtci ne bi smeli tega izrecno zahetvati ... user posted image

Skratka, težke teme. user posted image

Upam, da bo z Laro vse ok! (Sumim pa, da ti bo P rekla, da to nima veze s cepljenjem - vsaj take so izkušnje mojih znancev ali ljudi, ki o tem pišejo na forumih ...)

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2442
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 12:16:03   
Lethe
Živjo.

Kako ste danes, punce? Pri nas je tako bedno vreme...nekaj dežuje...bljak...no, menda bo jutri že lepo user posted image

Saša33: dobro opravita z malo pri zdravniku. Upam, da bo šlo hitro na bolje, sploh, če je res posledica cepljenja. Je imela to vročinske krče?
Lepo slišat, da je user posted image (že) na glavi, naj tako tudi ostane.

Ursonok: moj mlajši nečak je imel lani obdobje sanj (verjetno bolj nočnih mor) in takrat niso spali po cele noči, je neutolažljivo jokaluser posted image Aja, pa luna ga še zdaj daje in je ves adijo, kot v drugem svetu, pravijo. Kar zbudi se, kroži po stanovanju, kdaj na polno joka, ampak se sploh ne zaveda. Ko se končno pomiri, zaspi kot ubit. Lahko bi imela tudi luna kaj pri tem, če je bolj dovzeten za to. Je bila ravno prazna 10.4. ...ne vem...ampak, če ni kaj drugega...

Storžica81: dobrodošla med nami. Končno user posted image Zaenkrat vam gre dobro 3v1, kar tako naprejuser posted image

Zdaj pa spet malo o vozičkih user posted image
Torej, GT3 sem odpisala, čeprav je bil sprva favorit. Enostavno mi je prevelik in tudi predrag, glede na to, da nima vseh funkcij.
Sem hotela it pogledat Quinny Freestyle, ki ga je omenila drugičudež, pa jih nikjer več nimajo. Menda je bila marca zadnja pošiljka in so jih nehali delat. Obstaja pa v bistvu enak voziček, vendar pod znamko Safety1st.
Sva pa videla Speedi-ja in je M všeč. Predvsem zato, ker je dokaj lahek in lepo vodljiv, pa še cena mu je všeč user posted image

Danes greva pogledat še tega
user posted image
Imajo cel kup barvnih kombinacij in po eni strani upam, da mi ne bo všeč, ker mi cena ni tako zelo. Čeprav sem ga našla malo cenejše iz tujine. Sicer se ne obrača v obe smeri, ampak je pa videti precej enostaven za uporabo, dobro se zloži in bi bil uporaben tudi namesto marele, kar pa je prednost. Naj bi bil za otroke do 5ih let (upam, da bo najin takrat že zdaaaaavnaj hodil povsod sam :))

Dvojčica6: Jane Slalom sva si tudi ogledala in res ni napačen. Ves čas sem mislila, da se ne poleže lepo, ampak se čisto ok. Vzglavje ostane malo višje, ampak to ni panike. Meni v bistvu niso všeč tisti školjkasti sedeži, ko ima otrok potem noge v zrak. Sem mislila, da je pri tem tako. Je pa štos, da zdaj Slaloma skoraj ni več v ponudbi, ker imajo nov model Trider.
Edino košara mi ni najbolj praktična, ker je res ogromna in plastična, primerna za prevoz v avtu (jaz imam že lupinico). Moram izvedeti, če gre na to ogrodje tudi tista druga, mehka košara. To bi bil tak lep kompromis. Je sicer malo nižji voziček in M zgleda zraven kot velikan, ampak to bi se menda navadila, tudi sklanjanja. Načeloma izpolnjuje vse pogoje in še pohvalijo ga.

Baby Boom je imela od M sestra in ni bila zadovoljna. Kolikor sem ga jaz preizkusila, mi ni dovolj lepo vodljiv, sploh na terenu (kjer bom jaz večinoma) Pa meni tudi vse te barve ne potegnejo.

Jutri greva verjetno v Avstrijo v shopping in bova skočila še v Kiko malo pokukat. Imajo tudi menda kar nekaj vozičkov za pogledat. Na internetu mi zgleda lep en model od Koelstra in še cenovno je precej ugoden, če kupiš vse skupaj. Prav tako izpolnjuje vse pogoje.
V glavnem, če katera potrebuje informacije glede vozičkov, se že pravi naslov...doktorat iz tegauser posted image Da ne omenjam, koliko linkov do spletnih trgovin imam...jao, jao. Nov hobi, očitnouser posted image user posted image

Na koncu bom pa otroka večinoma nosila v Slinguuser posted image

Vložki in podobno: jaz imam doma kar nekaj zaloge, ampak bom šla v kratkem še v Tosamino trgovinico, ki jo imam v bližini, in nakupila še preostale potrebščine. Mislim, da so še eni super vložki, ki so malo tanjši od Vir80, a prav tako naravni in primerni za po porodu.

Torba za P: koliko stvari in kaj vse potrebujem s seboj? Ne bi ravno nosila največje potovalkeuser posted image Je smiselno spakirati pižamo?

Dojenje: a potrebujem tiste nastavke za bradavice, za lažje dojenje? Menda so kar koristne, sploh, če se bradavice poškodujejo v začetnih poskusih.
Kaj pa črpalka za mleko? Zdaj mi jih je kar nekaj svetovalo, naj si jo omislim, da zelo prav prideuser posted image Jaz sem pa ves čas mislila, da je to med bolj nepotrebnimi zadevami.

Včeraj sem za vsak slučaj kupila še bodi in žabice v velikosti 50. Ampak sploh ne bom odstranila etikete in oprala. Če bo potrebno, bo to naredila mami in mi bodo prinesli v P. V kolikor ne bom potrebovala, lahko prodam oz. komu podarim.
Manjka mi še kakšna tanka kapica, nogavičke in jopica. Drugega od oblačil za user posted image ne bom več kupovala.

Ah, spet sem se čisto razpisala, obup. Uživajte in lep vikenduser posted image





< Sporočilo je popravil Lethe -- 12.4.2013 12:24:14 >

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2443
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 12:39:09   
ursonok
Ojla,

lethe,
ma ja, zdaj tudi jaz že razmišljam, da je šlo za sanje ali luno (ali oboje). Ker drugega res ne vem, paracetamol pa ni pomagal kaj dosti (se je čez tri ure zbudil s še hujšim huronskim jokom, tisto naj bi pa držalo 6 ur). Bolelo ga očitno ni nič. Kot je videti, smo dobili občutljivca, nimaš kaj. Dobro, da bo zdaj še ena punčka user posted image

Vozički
se ne spoznam user posted image

Torba za v P
Hm, jaz sem dala do zdaj dvakrat notr:
- spalno srajco ali neko tako srajco, ki se zgoraj razpne, da lahko dojiš (če seveda nameravaš). V eni sem rojevala.
- paket mrežastih spodnjih hlačk
- paket vložkov (ki so jih sicer imeli tudi v P)
- dva modrčka za dojenje
- blazinice za dojenje (nastavkov nisem nikoli uporabljala/rabila, sploh ne vem, kako so videti)
- črpalke jaz ne bi kupovala "na zalogo", se mi zdijo predrage. Če bo pa nujno, pa lahko M skoči. Ampak jaz že zdaj VEM, da ne mislim črpati, po lanski izkušnji, ko sem skoraj fasala depro, raje neham dojit.
- toaletno torbico (ščetka, šampon za lase, krema za obraz - to je zame vse, sem bolj menih user posted image )
- mandljevo/arganovo olje - za moje telo + dojenčka, če bo imel suho kožo (aAbel je bil prenošen in se je ves lupil)
- obleka za otročka
- obleka zame za domov (to lahko naknadno prinese M)
- telefon in polnilec
- Homeopatija user posted image
(- jaz vzamem še kaj za jest - domač kruh itd. - pač, kar lahko jem, ker v P hrana ni ravno zame)
- voda
- dokumenti

Sem še kaj pozabila?
V bistvu ne rbaiš veliko stvari.

Nič, zdaj pa počasi laufam na bazen, uf, pri nas je lep sonček, bo 25 stopinj! user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2444
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 13:42:42   
andreja_p
Pozdravljene user posted image
Imam eno vprašanje. Ker čas tako hitro beži si moramo urediti še na CSD za porodniški dopust. Pa me zanima v kolikšnem času potem pride odločba, do mene. Verjetno ste tiste,ki ste bolj na začetku meseca s PDP-jem to že uredile. Drugi teden imam pregled pri ginekologinji, pa bom dobila to potrdilo, kdaj imam PDP, da bom sploh dobila na CSD obrazce,ker drugače jih sploh ne dajo,tak sem slišala. A je mogoče katera dobila pole brez tega potrdila?
Kaj pa denarna pomoč ob rojstvu otroka,kdaj to potem nakažejo???? Upam, da pred rojstvom otroka, ker bi rada še nekaj nakupila prej, da ne bo na koncu toliko skrbi.
Lep petek vam želim in še lepši vikend

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2445
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 13:56:40   
Saša33
evo midve nazaj,

je sicer potrdil moj sum, da gre za reakcijo na cepljenje. Pa še pike ima po trebuhu. Vendar me je opozoril, da to naj bi trajalo max 3 dni.  Po mojih opisih ni šlo za krče, bolj verjetno se je kaj ustrašila. Ker je trajalo smao par sekund. Jo bo dal pa na testiranje, a najprej počakati kaj se bo v naslj dnevih izcimilo. Vse ostalo je blo bp. Sem mislila, da ima mogoče kaj v grlu, a ni nič. Zdej spi v avtu, jst pa sem si hitro solato nardila in evo malo pišem.
Tole cepljenje je eno stranje, sam če nimaš varstva in sledi vrtec, mi ne preostane drugega. Sem pa potem šele danes zasledila, da jo lahko ne bi dali cepit pri enem letu ampak bi čakali do 2 leta.

Mojci 13. Malo preberi na netu so ene vaje zate, ki jih delaš od 34 -36 tedna, da se obrne. tri vaje po 3x20 min. Lahko probaš, hodiš nekaj po vseh štirih,  pa neki rit dvigaš gor. Malo preberi pod vaje, da se plod obrne.

Vozički: Mi imamo Qunni Frestayl in je super, samo težak za v avto. Sedaj sem dobila enega rabljenega Bagster in je zakon za kasneje pa še lahek. Drugače pa jst bom raje potem prakticirala kengoru, pa potem ruzak. Sem bolj hribovske narave.

Porodnišnica: jst sem prištimala. Obvezno pižamo in majice. Mene so njihove srajce ob živce spravile, prevelike joške in sem se mogla cela sleč, da sem dojila. Da o mrežastih hlačkah ne govorim. Vse me je žulilo.
Tako, da sedaj obvezno sem dodala hlače svoje, ki jih bom kar sproti metala proč (Izbir starih hlačk), Majice, hlače, donat, čokoladice, fen - ker jst si moram lase umit, se počutim 100% boljše.  MP3, ker če tamali spi, ostali se pa derejo, lepo poslušaš glasbo in imaš mir.
- duda za malega, če še ne bo dosti mleka, da se malo potolaži
- nastavki (vendar samo če je res nujno)
- obloge za bradavice
- copati
- brisače (vsaj 2 mali) ( ma jst sem imela samo 1 na dan), sem fehtala ko nora za brisače
- copatki za malega ( včasih jih zebe)
- polnilec za telefon


Lethe: Ma črpalke ne rabiš. Itak boš mleko dobila šele 2-3 dan in takrat boš videla kako bo. Pa tud samo napsihirana boš če jo boš imela. Vsaaj jst sem se.

Sedaj pa lepo u izi. Če ne bo mleka, počivam tiste tri dni tm. Naj mi dajo dodatek, ga nahranim za tisti dan vmes. Doma bo pa že steklo. Samo i izi in počitvat tiste dni v porodnišnici. POnavadi tamali itak spi in imaš cajta dost.

Evo grem ven v kontrolo kako je s tamalo.

papa


-

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2446
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 13:56:41   
niinii
Evo jaz sem ravno danes dobila odločbo, papirje sem pa oddala v sredo, tako da so bili ekspresno hitri. V 2 dneh :)

Jaz nisem rabila nobenega potrdila od ginekologa. Samo skopirat sem morala prvo stran materinske knjižice in tisto, kjer je napisan PDP. Drugače pa jaz sem si papirje, ki jih rabim sprintala z neta, kar mi je pa manjkalo, sem pa dobila pri njih.

Glede denarne pomoči, sem pa dobila take informacije. Papir sem dobila pri njih in ga izpolnila. Potem je pa rekla, da v porodnišnici dobiš papir, ki ga potem M prinese na CSD, in šele potem preverjajo ali si upravičen do denarne pomoči.

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2447
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 14:33:06   
Zoja83
mojci13 moj prvi se ni obrnil, lahk ti naštejem, kaj pri meni ni delovalo:
-delanje prevalov v bazenu v laškem user posted image
-akupunktura (poglej si malo na netu, na mezinčku na nogi naj bi bila ena točka za obračanje ploda)
-zunanji obrat v 37. tednu
-z baterijo/lučko ga usmerjaš čez trebuh, da sledi...
Se pa zagotovo še kaj najde na netu. Pri meni je bil na koncu napovedan CR, nisem imela nobenih popadkov, nič. Dejansko ne vem, kako porod zgleda, ker CR je zame nekaj čisto drugega...

stroržica dobrodošla! Jst mam tudi uradno 11. rok... Ne ena ne druga ne bo rodila takrat user posted image

pižama v P v porodnišnicah imajo halje, v katerih se tudi da dojit. Jst sem imela spodnji del pižame na sebi zaradi tega, ker so postelje prekrite z eno nepremočljivo podlogo in so vroče, da je za popiz(pip pip). Sem imela zaradi tega, ker sem se drugače preveč znojila med noge user posted image

Jst sem danes že klicala P, če se morem it pokazat. Ma tale izcedek... Sva bila na rudniku, grem na wc in čez cel dnevni vložel živo rumen izcedek... Je rekla, da je kao normalno, da ni treba prit... HB.

Ajde, šibam v vrtec pa na Štajersko...


(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 2448
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 15:17:33   
ursonok
Ojla

jaz s plavanja user posted image

Saša,
dobro, da ni kaj hujšega. Malo je očitno "zbolela" za ošpicami ali nečim, proti čemur je bila cepljena .. verjetno bo res kmalu ok. Ma grozna so ta cepljenja, sploh pri tako majhnih user posted image

Ja, za v P - vsekakor še Mp3 in brisačo. Sušilca tu ne bom rabila, ker bo vroče kot pri norcih.

Ostriči se moram!!!! user posted image user posted image Pa se mi ful ne da k frizerju, čeprav vem, da bo trajalo vsega skupaj 20minut.

Zoja,
a boš imela tokrat tudi CR ali boš poskusila naravno? Kako pa je človeček - na glavi? A v prvi N so ti tudi obrat delali in ni uspel? user posted image

Izcedki
ma jaz imam čist minimalne, še manj kot pred N, se mi pa zdi, da imam nasproten problem - včasih ful suho, kar boli zaradi tega. Morda zaradi bazena, ne vem.
Aja, pa opazila sem, da se mi pojavijo minimalne glivice, če jem kaj, kar vsebuje pravi sladkor (zadnjič sem pojedla malo veganske tortre, ki pa ima ziher sladkor notri ...), ali pa nasploh preveč sladkega, recimo suhega sadja. Moje telo se je očitno čisto odvadilo tega in je zelo slabe volje, če pretiravam v tej smeri user posted image

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 2449
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 18:18:37   
helga7
Živjo punce,

berem vas že dolgo, ni pa mi uspelo nič napisat (na tablici tale RR ne dela kot bi bilo treba).
Ste zanimive. PDP imam 22.6. po UZju pa bo baje prej. Doma že imamo sina, ki bo poleti star 3 leta. Bo zanimivo, ker sedaj je vse njegovo.
Če me dodate na seznam: PDP 22.06., 33 let, 2user posted image ,1user posted image .
Lepo se imejte.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?