|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 20:58:08   
sonce987
hej nosečke srečke

Pri nas smo zasedeni na polno. Preurejamo otroško sobo tako, da bomo imeli sedaj dve, da bosta fanta lahko spala vsak v svoji sobi. tako da nam ure in dnevi bežijo, da je noro.

Jaz sem prvič v porodnišnico vzela ful preveč in potem polovico stvari nisem potrebovala. Tako da bom sedaj verjetno vzela samo tuš gel, brisačo, copate, vložke, svoje mrežaste spodnjice, za bradavice mazat, modrce za dojenje, blazinice za dojenje, dudico, rokavičke za dojenčka-da se ne popraska po obrazu, polnilec za mobitel, nogavice, pumpico za mleko črpat in kakšno revijo. Se mi zdi, da česa drugega nisem potrebovala.

zoja-so ti zunanji obrat delali v kranjski porodnišnici? Je to boleče?

(odgovor članu helga7)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
   RE: Junijke 2013
12.4.2013 22:12:48   
girl79
čao souser posted image user posted image ,

Evo, jaz sem že cel popoldan sama, moj je šel žurat na štajersko, pa spotoma odpeljal tamalo k babici na počitnice za en dan....sem mislila koliko časa bom imela, pa sem bla full neki pridna in sem malo pospravljala, pa čevlje nesla k čevljarju in bundo v čistilnico, pa noge sem si depilirala pol sem pa skoraj 2 ure naročala nekaj preko interneta....no ampak sem končno naročila prvo stvar za našega baby user posted image user posted image

Lethe - hm jaz sem prvič tudi doktorirala iz vozičkovuser posted image user posted image ....in tudi sem mislila da bomo potem tistega, ki semo ga kupili uporabljali tudi namesto marele samo sem ga na koncu vseeno imela že poln kufer zlagat in dajat v prtljžanik itd. in smo kupili eno lahko, malo marelo in sem bila zelo zadovoljna z njo, pa še kaj prtljažnika mi je ostalo za ostale stvari user posted image user posted image ...

Nastavki za dojenje - jaz sem jih imela in so mi parkrat prišli prav....na začetku, ko mala ni hotela zagrabit bradavice, kasneje se je naučila, no potem pa še 2x ko sem dobila žulj na bradavici od dojenja (ja jaz tudi prej sploh nisem vedela da se ti to lahko zgodi user posted image ) in me je veeeeeliko manj bolelo če sem dojila z nastavki....sicer pa mi ni bilo ravno prijetno oz. praktično dojiti z njimi

Črpalka za dojenje - jaz sem jo imela in je tudi prišla prav kar nekajkrat, npr. ko se je nenadoma zgodilo da je tamala ponoči spala 6 ur v kosu moje joške so bile pa navajene se spraznit vsake 3 ure...takrat so bile potem tako polne, da sem si šla malo izčrpat mleko.....je pa res da to lahko kupiš tudi še kasneje če vidiš da je potrebno...

Torba za p - jaz nisem potrebovala skoraj nič, razen zobne ščetke, zobne paste in mila....glavo sem si oprala ko sem imela že popadke preden sem šla rodit, tako da si je potem v porodnišnici nisem rabila (zelo pametna potezauser posted image ), spalno srajco dobiš v porodnišnici, ravno tako mrežaste gatke in vložke...mogoče še kakšna labela, polnilec za mobi in prigrizek - čeprav meni je bila hrana v P ok in prigrizki niso bili potrebni....aja pa imela sem te nastavke za dojenje in pa rokavičke za baby (da se ne popraska) s seboj....oblačila za dojenčka in zame za iz porodnišnice pa mi je moj potem prinesel....seveda je meni pozabil bundo prinest, moji cimri v P pa njen čevlje user posted image user posted image user posted image

Andreja_p - ne rabiš potrdila o pdp, neseš s seboj samo materinsko knjižico in je to dovolj (vsaj v našem CSD-ju)...pomoč ob rojstvu otroka uveljavlja do 60 dni PO rojstvu eden od staršev otroka.....tako piše na CSD Šiška


Mmmm, zdajle sem si pa privoščila jagode s smetano....je pasalo user posted image user posted image
Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu helga7)
Neposredna povezava do sporočila: 2452
   RE: Junijke 2013
13.4.2013 0:26:06   
Anjuškaaa
Živjo user posted image

punce hvala vam za tolažbo in očitno ni niti počitek doma pomagal. Sem šla v porodnišnico na pregled in se znotraj maternični orenk razširil na 2,3x2,5cm. U 3 dneh se tolk poslabšalo, da so me kar obdržali. Samo šiv še drži in se zlo bojimo, da dobim krče ali pa mi odteče voda. Dajejo mi v žilo spasmex, da ne pride do krčev in danes dobila 2 injekcijo za hitro razvijanje pljučk. 3x delali ctg in je vse ok. Nobenih minimalnih krčev in znakov, da bi ta mala že hotla ven. Ta mala ful živahna in nobene stiske nima. Preden sem prišla v porodnišnico so me hudo bolele sramnične kosti in ne vem, če je res od tam izvirala bolečina pa kolki. Od včeraj odkar ležim tukaj me pa čisto nič ne boli več, ker skos mirujem. Kot, da mi ni nič.
Zgleda, da so nekako naju rešili s temi zdravili in moram še tukaj ležati vsaj 2-3 tedne, da pridem vsaj do 32-33tedna. Potem pa doma počivat in takrat lahko pride do poroda. Za zdaj zdržat še vsaj 2 tedna, da se pljučka razvijejo do konca.
Bo kar naporno takle ležat toliko časa ampak za mojo ta malo bom potrpela samo, da se zdrava rodi. Je pa pripravljena in v glavični vstavi.

Ja ursonok tako kot si rekla..že tako sem se matrala zanosit in zdaj pa še te težave. Ampak za preživet bo. Za user posted image vse user posted image
Tvoj mali pa ima ponoči izpade z dretjem? Iste težave je imel moj bratranec in smo ugotovili, da ga je takrat tlačila mora kadar je bil glasen in je mahal. Morali smo ga nežno klofotat in stresat, da se je do konca zbudil..potem pa umiril, se ulegel in takoj nazaj zaspal. Mogoče obstaja kakšno homeopatsko zdravilo za take zadeve, da bi se MV vsaj malo zaprl?

Drugičudež moje sožalje in drži se. Bodi močna v zavoljo user posted image

Lethe js sem že nabavila te nastavke za dojenje in v šoli za starše so rekli, da je zelo priporočljivo to imeti s seboj v porodnišnici. Sem pa kupila od firme MAM in so zelo fajne kolikor slišim od teh kolegic mamic. Stanejo pa okoli 5-6 eu.

No zdej pa grem spat saj tu v bolnici že vsi spijo samo jaz ne user posted image

Lahko noč



(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2453
   RE: Junijke 2013
13.4.2013 9:33:54   
sover
Ajoj, moje razpoloženje se slabša obratno z vremenom. Že včeraj sem bla čsit cunjasta. Morala sem vslužbo po papirje za porodniško, nakar mi povejo, da jih ne rabim (njihovega potrdila o dohodkih), ker je od zadnje porodniške minilo manj kot leto dni. Saj ne, da sem prej klicala na CSD, kako je s tem, pa so rekli, da rabim. Grrrr user posted image Nesposobneži!!! Sem šla pol še enkrat bolj natančno obrazce brat in tam lepo piše, da ne reabim tega.... Popoldne sem bla čist fuč, bi najraje kar spala, samo je tamičken prišel domov, ker ga je dopoldne čuvala babi, in je imel spet rahlo vročino. Tečen za znoret.

Zvečer sem zaspala že ob pol devetih, potem pa sem se zbudila okoli enajste vsa čudna. Kar vse me je ščemelo, tamala je norela, trebuh je otrdeval, kolki so me boleli, nič ni bilo tako kot mora biti. Potem sem čez nekaj časa šla na stranišče kakat in čakat, kaj bo. In je kar ostalo nespremenjeno. Meni so cel čas šle po glavi misli, da nimam še pripralvjeno zase za v porodnišnico, da nimam za Lenarta spakirano k babici, da nimamo še postaljice za malo itd. Mislim, da sem dobila rahel napad panike (jih poznam od prej). Kar seveda ni prav nič pripomoglo k spancu. Nazadnje sem zaspala okoli treh najbrž in do šestih, ko se je zbudil Lenart.

M je danes polno zaseden, ker mora delati v novi hiši, zato sem sama z malim, ki je še vedno neznosno tečen. Sploh ne vem, kaj mu je. Vročine nima, zato sva šla zjutraj malo na zrak, ampak je hotel, da ga nosim, kar ne pride v poštev. Tako dolgo sva se "dajala", da je nazadnje čofnil v eno lužo in sem ga morala it preoblečt. Kaj hujšega kot to! Zdaj spi in upam, da si bo privoščil ornk rundo, ker nujno rabim počitek. Daje me rahla predporodna depresija, predvsem pa pomladno-nosečniška utrujenost.

Crap! Še deževati je začelo - tolko o sprehodu, ko se mali zbudi user posted image

Uživajte vikend (ne zgeldujte se po meni)

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2454
   RE: Junijke 2013
13.4.2013 19:03:34   
sover
Evo, dan minil. Izkazalo se je, da je bil mišek tečen, ker je potreboval počitek. Dopoldne je spal dobri dve uri in pol. Zdaj je pa seveda spet vpostelji, ker je že komaj gledal. Zame je bil precej naporen dan, ker bi mi najbolj pasalo celodnevno ležanje na kavču, kar se pa ni dalo. Za kosilo je na srečo prišla še tašča in ga prevzela do petih popoldne. Ta čas sem malo pospravila, potem pa driketno na kavč in sem (spet) zadremala. Še zmeraj nsiem čisto OK, je pa vsaj malo bolje. Popoldne sem bila čisto brez sape, hrbet me je bolel, d asem komaj vstala, pa še v križu me malo špika. Za vsak slučaj bom zdaj vzela še en Buscopan, da se vsaj v miru naspim. Zdi se mi tudi, da sem pobrala Lenartov prehlad, ker me v grlu žgečka. Eh, bo že.

Edina dobra stvar v tej soboti slabega počutja je to, da sem se spravila v akcijo glede priprav. Nekaj cunjic sicer že imam pripravljenih, mi pa manjkajo še osnove, kot je na primer posteljica, atosem danes na Bolhi izbrala nekaj ustreznih, da naslednji teden pokličem. Pripravila si bom tudi torbo za v porodnišnico, da me ne bo strah, če bo slučajno treba iti prej. Več kot to (in pa seveda, da čimveč počivam) pa itak ne morem narest. Fajn bi bilo počakat še kake tri tedne, potem smo pa že na konju.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2455
   RE: Junijke 2013
13.4.2013 22:59:59   
ursonok
Živijo,


Najprej najnujnejše,

Anjuška,
močno držim pesti, da zdržiš vsaj še en mesec!!! Res imaš smolo, najprej z zanositvijo, potem pa še tole (vmes pa si imela še neke težave v zvezi, če se prav spominjam)? Enim vam življenje res ne prizanaša user posted image user posted image . Javi se kaj, da vemo, kako se držiš/držita.

Sover,
tvoje stanje pa poznam, tudi sočustvujem s tabo - nasploh z vsemi, ki že imate otroke, ker je včasih res težko folgati vse skupaj ...user posted image

Mi smo imeli čudno noč, mali se je drl štirikrat, za razliko od zadnjič se ga je sicer dalo pomiriti hitro, a vseeno. Spali smo bolj "švoh". Vseeno smo šli v Malago v Ikeo, nabavili posteljo (pograd), pa še neke druge zadeve. Tavelika je včeraj zgledala kar prehlajena, je bila zvečer malo topla, a je danes čez dan minilo - le sitnoba je ostala!! Zvečer smo se dobili še s kolegi, šli na pijačo (imajo dva otroka, približno take starosti kot naša), smo se imeli prav ok. A valda mora tavelika vse zaj**. Jo damo spat, ob 22h, (itak stooo prepozno!) in ne, ona se še ob 22.40 posiljeno cmizdi v postelji - iz neznanega razloga. Je totalna koma, ampak mora izsiljevat. In sploh ne vem, kako takega otroka prisiliš, da se skulira. Fizični obračuni ne pridejo v poštev, strašenje, da nečesa ne bo, pa itak nima prevelikega učinka (strašiti z nerealnimi stvarmi pa nima smisla).
Skratka, kdo lahko trdi, da so otroci nedolžna bitja?! Naša tavelika ima malo več kot 4 leta, je sicer super, brihtna, nežna do bratca itd., ampak zna biti pa prav svinjsko zlobna in nesramna. Prav tako ... po človeško, po odraslo. Manipulant na celi črti. Brez sleherne nedolžnosti! In ful prevzema manire od drugih otrok - predvsem slabe, ofkors user posted image

No, in zdaj, namesto da bi šla spat, ker je ura milijon, sem totalno razkurjena ... Očitno bo treba na en sprehod ... ali pa pod tuš.

Sem malo pojarmala ... je pa tudi pozitivna stvar danes - začenjam 35. teden!

Držite se!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2456
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 9:39:23   
Valery83
Pozdravljene..
Evo mene še ena user posted image - junijka..
Priključujem se vam precej pozno, ker vidim da ste ostale že precej časa - mesecev, pridne, aktivne.. Do sedaj sem vas spremljalja samo tako da sem vas prebirala, a zarad vseh obveznosti je večinoma enostavno zmanjkalo časa za kak komentar, mnenje, izkušnje še iz moje strani..
Predvsem pa vsem HVALA za vse nasvete, izkušnje, priporočila, ki ste jih podale - verjemite, da ste in da še s tem zelo pomagate tudi ostalim.

No in še moji podatki: starost 29 - kmalu 30, PDP 10.6. user posted image
Do prejšnjega tedna je veljalo da bom rodila na Ptuju, a je prišlo do spremembe - začasno bivališče, da bom rodila in prvih nekaj mesecih na slo.obali - KP..

Lepo se imejte vse skupaj, prijetne, srečne, zdrave dni...do izteka.. in seveda tudi naprej..

(odgovor članu helga7)
Neposredna povezava do sporočila: 2457
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 11:54:38   
ursonok
Ojla,
vidim, da tu nič ne dogaja ...

Mi smo spali super, je bilo treba otroke budit za v vrtec! Abelovo nočno tuljenje je bilo očitno povezano z zobki - imamo prvo štirico!

Sicer je bil vikend ok, bili v Ikei, nabavili posteljo, včeraj je bilo tudi fino, 30 stopinj, sonce, pravo poletje! Jaz hodim okoli v oblekci - brez žab in vsega! Otroka sta tudi navdušena nad sončkom, sploh Abel - je pravi plazilec, nastavil bi se na sonce in zadremal user posted image .

Glede homeopatije
ceno in TR sporočim, ko nabavim - planiram jutri, danes čakam, če bo kdo še kaj hotel user posted image .

Sem pa včeraj ponoči, ko sem šla na wc, opazila, da imam spalno srajco mokro - mi teče iz joškic. V prvih dveh N se mi to pred porodom ni dogajalo.

NIč, se vračam k delu, pozneje pa, upam, se mi uspe prebiti do frizerja!!!

(odgovor članu Valery83)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 12:10:02   
drugičudež
Aha, vse se martinčkate zunaj. A ni lepo?!! Jaz bi tudi, pa me čakata še dva tedna v pisarni, potem pa dopuuuuuustuser posted image

Glede obrata - moja izkušnje iz prve nosečnosti. Mala je bila v prečni legi, rodila bi se na nogice, kar seveda ne gre, zato sem bila en teden pred rokom naročena na CR (ki si ga nisem niti najmanj želela). Pred tem sem kot nora delala vse vaje, ki sem jih našla na internetu. Nič ni pomagalo. Zadnji dan pred sprejemom v P sem se odločila še za generalko kopalnice. In sem visela nad tuš kabino ter s krtačko čistila fuge. Dve uri po tistem me je tako zvilo, da nisem smela niti vdihniti, trebuh me je bolel po celi dolžini in širini. Me je mislil moj že na urgenco odpeljati, pa sem rekla, da itak ne gre za popadke in da bom še malo počivala. Naslednje jutro grem na sprejem, G me pregleda, mala na glavi! So me kar domov poslali. No, ko so mi 9 dni čez rok sprožili porod, sem si ob umetnih popadkih želela, da bi vseeno prej imela CR. Skratka - očitno res pomaga položaj, ko trebuh prosto visi navzdol. Kako je ta druga obrnjena, nimam pojma, ker me vsake tri dni drugam in drugače brca. Se mi zdi, da se je ravno danes zjutraj spet obrnila.

Stvari za v P - ena je napisala, da je vzela tudi spodnji del pižame. Obvezno! Jaz sem tudi tako švicala na tistih posteljah, če nisem imela blaga med nogami, da je bila groza. Tudi tokrat grejo hlače z mano. Drugače pa so mi bile tiste halje čisto v redu. Komaot za dojenje.

V soboto sem iskala bodije 56/62 na preklop, pa sem jih našla samo v babycentru - po 7 EUR na kos user posted image   Kakšen nasvet?

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2459
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 12:36:09   
niinii
Jaz sem jih na preklop kupila v sparu pa leclercu, sta bla po dva skup pakirana, za spar sem skoraj sigurna da sta bila 6 al 7 € 2 skupaj.

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 2460
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 12:50:39   
sover
Hoj, hoj,

ja, itak, da vsi martinčkamouser posted image , saj smo komaj dočakali ta sonček.

Ursonok, si svojima kdaj dajala kaj homeopatskega za zobke? Mislim, da bo naš tudi dobil nove zobe, ker je neverjetno siten. Še je prehlajen, ampak to je bil že prejšnji teden, pa ni bil pol tako naporen. Zdaj noče jesti (čeprav imam občutek, da je lačen), skoz bi se cartal in nosil. V ustih sicer ne opažam kakih hudih sprememb (je pa res, da mi ne pusti pogledat), vendar jih tudi pri drugih zobkih nisem.

Dobrodošle vse "nove" nosečke. Kje boste rodile? Morda se srečamo v kakšni porodnišnici?

Drugičudež - z bodiji na preklop imam podobne izkušnje kot niinii - v trgovskih centrih (Mercator, Spar...) so ponavadi bolje založeni z njimi. Za prejšnjega sem jaz kupovala v Leclercu in so bili super. Dobra kvaliteta, lepo so se prali, tako da jih bom imela še za to rundo.

Jaz sem spet prehlajen (menda si s tamalim podajava prehlad), me pa tokrat (še) ne moti tako zelo, ker grem lahko ven in ker lahko bolj zračim bajto. Tamičkena je aktivna kot norc. Čez en teden se bova spet videli user posted image . Takrat bom že v 35. tednu!!! Še malo in gremo v Rim user posted image .

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 2461
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 13:51:47   
Natalija28
Hello bejbike,

če katera potrebuje oz. se zanima - prodajam:
http://www.bolha.com/oblacila-obutev-modni-dodatki/otroska-oblacila-obutev/obutev/fantovski-ceveljcki/fantovska-obutev-st-18-22-1286548628.html

http://www.bolha.com/igrace-otroska-oprema/otroska-oprema/ostala-otroska-oprema/prsna-crpalka-tommee-tippee-1286547653.html

http://www.bolha.com/oblacila-obutev-modni-dodatki/otroska-oblacila-obutev/ostala-otroska-oblacila/fantovska-oblacila-st-68-2-del-1286547569.html

http://www.bolha.com/oblacila-obutev-modni-dodatki/otroska-oblacila-obutev/ostala-otroska-oblacila/fantovska-oblacila-st-68-1286547554.html

http://www.bolha.com/oblacila-obutev-modni-dodatki/otroska-oblacila-obutev/ostala-otroska-oblacila/fantovska-oblacila-st-62-1286547512.html

http://www.bolha.com/oblacila-obutev-modni-dodatki/otroska-oblacila-obutev/ostala-otroska-oblacila/fantovska-oblacila-st-56-1286547479.html

Lp

_____________________________

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 2462
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 15:25:06   
ursonok
Ojla,

jaz sem iz mesta - sem končno uspela skočit k frizerju, sem brez las za pičlih 11eur user posted image . Sicer ne izgledam perfektno, ker je frizer pač neke nižje range, a enostavno je težko najti frizerja, ki se spozna na kratke ženske lase. S kratkimi mislim res "kratke", ne paža ali karkoli v tem stilu. Na Pl sem imela ful hudega, nekega stilista, sicer dragega kot žafran, a se je splačalo - je tako dobro postrigel, da ti par mesecev ni bilo treba nikamor, izgledal si pa še vedno zelo dobro. user posted image

Pa nabavila sem naš bio kruh, pirin in ržen, da mi danes zvečer ne bo treba peči zadeve doma, imamo druge plane, hehe.

Sover,
ja, malemu dajemo neko kombinirano homeopatijo, Chamodent: http://dhu.es/skin/chamodent.aspx
Če smo dosledni in mu jih dajemo recimo na par ur po eno granulko, se pozna, ponoči spi. Naš se ful slini in nasploh je tečna driskica. user posted image

Ta firma ima celo linijo homeopatije in naravnih zdravil za otroke. Imajo tudi nekaj proti kolikam - nismo sprobali, ker pri nas je šlo vedno na netoleranco laktoze - ko smo prekinili z dojenjem in šli na umetno mleko brez (oziroma z manj) laktoze, se je zadeva umirila.

Torej, za kolike vam lahko nabavim to kombinirano homeopatijo od te firme: http://dhu.es/skin/colikind.aspx
Ali pa posamezno homeopatijo, ampak teh je več, največkrat pa priporočajo Chamomillo. Razlika je seveda v ceni - kombinirano zdravilo (kjer je notri tudi Chamomilla) je malo dražje. Je pa več možnosti, da prime user posted image .

Bodiji in ostale zadeve za dojenčke - mi itak kupujemo v Carrefourjih in velikih centrih, kjer dobiš več komadov skupaj po znosni ceni. Itak so bombažni in ful srčkani. Razni baby centri in podobne zadeve, ki jih je tudi tukaj kar polno, so cenovno cel odklop!!! user posted image user posted image user posted image

Tudi mi lahko resno martinčkamo user posted image :

user posted image

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 2463
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 15:31:29   
pika89
Pozdravljene!

Nam prvorodkam se kar godi, ker se moramo ukvarjati le same sa sabo in možički user posted image Verjamem pa da je neprimerljivo naporneje rihtati še enega, dva, tri,... smrkljčke male user posted image Tako, da dobre ste punce da zdržite user posted image

Pralne plenice -jih bo katera uporabljala, jih uporablja? Ali boste imele tiste za enkratno uporabo? Jaz malce kolebam katere bi, pa me zanima mnenje.... Morda bi celo kombinirala med obema... Ker za pralne plenice, ko jih prodajajo prek neta jih velik napiše: rabljene samo (4) mesece... Kaj menite?

Igralno podlogo in otroški ležalnik boste imele? Jaz se zanimam za nakup in sicer rabljenih...ker nove stvari so tako drage, nerazumno drage.. Pa raje vzamem lepo ohranjeno, rabljeno za primerno ceno.

Drugače pa tamauči pridno raste, danes 33.teden dopolnila :)


(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 2464
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 15:38:44   
pika89
grrr ursonok.....nas delaš foušne s tem lepim vremenom pri vas user posted image no, vsaj mesec nazaj je bilo hudo mi poslušat o 20 stopinjah pri vas, ko je blo pri nas čisto normalno da zapade vsak dan 10, 20,...50 cm snega user posted image ... No sedaj je tudi pri nas stanje mnogo boljše -20 stopinj in sončeeeeek....ti da energijo


bodiji - hvala bogu za svakinjo user posted image dobila lepo ohranjene bodije na preklop št. 56 in 62 okol 15 do 20 komadov... tok da ne rabim se s tem mučit

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2465
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 16:45:34   
dvojčica6
No mi je koncno uspelo prilezt sm gor user posted image cel vikend je bila RR nedosegljivauser posted image

Dobrodosle nove nosecke, junija bo pravi babyboom user posted image

Anjuskaaa, drzi se, upam, da ti rata!

Stvari za v P... zelo malo...zobna scetka, pasta, glavnik za lase in tus gel...pa neko mleko za telo sem mela, ker mam vedno suho kozo po poroduuser posted image Ene babe ful hvalijo maskaro in kak lipgloss, da se pocutis lepse ma to je verjetno ce si ze od prej tega vajen...lasje si planiram it strizt tik pred porodom, da bo pol mir... Emm, kaj se...fotoaparat...drugo naceloma dobis v bolnici, ceprav so tut mene tiste srajce "garale"so res fajn, ker jih pac dajo dvakrat dnevno...se moras skoz preoblacit drugace...vlozki so, ceprav bom zdej malo vecjo zalogo vir nesla s sabo, ker tam ti dajo tetra plenice in hodis ko raca... sej prvi dan se nekako zdrzis, ma pol te kar moti...Oblacila za bebija mi je pol moj prinesel, ceprav jihnvom letos kar s sabo vzela...

Homeopatija...tele Collikind ipd poznam, mamo cez mejo v IT lekarno, kjer hodimo po to zadevo, jih kar hvalijo...sem pa vprasala teh za mehcanje MV nimajo...ti moram se na zs pisat ursonok, cel vikend sem poskusalauser posted image

Bodiji na preklop... js jih tut iscem...nekaj jih imam od c&a, kjernso meli neko akcijo, nekaj iz h&m...ma ce vzames une najcenejse, brez kakih motivov gor, ni neke kvalitete... v bc so meli eno akcijo za te cunjice in bom sla pogledat, ker so tile Clar al neki tazga menda ful kvalitetni...itak bi dokupila samo en ali dva kosa...

Pralne plenice...smo zadovoljni uporabniki Pop-in in Gro-via plenic... je pa res, da ko gremo vn damo uno plastiko gor, ker sem ratala lena...pri prvi sem se nekako vlacila s sabo vse, zdaj pa se mi ne da vec... veliko ljudi se navdudi nad pralnimi in pol obupa, ker so pampers bolj komot, jih vrzes stran, ni treba prat, ritka je manjsa... ma to je pac od ljudi odvisno, mi smo se za pralne odlocili, smo zadovoljni in ritke male tudi user posted image

Hmmm, se neki sem mislila pokomentirat, ma je zginilo iz glave user posted image Lepo se mejte, pomlad je ziher tu, mi smo bili danes ze v kratkih!!!

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2466
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 16:55:50   
dvojčica6
Sasa33, hitro se javi, da ne spisemo tiralice!!! user posted image

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2467
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 19:02:17   
ursonok
user posted image user posted image user posted image

Jaz sem mislila, kako bo danes usper na izi dan, sem se pa najprej namučila z lazenjem v center po hrano, potem kuhanje, letanje za tamalim ... Po vrtcu je doma pojedel zmiksano sadje: banano plus + jabolka + suhe slive. Čez pol ure začne kričat ko zmešan, pol ure skupaj, sem mislila, da mu najmanj tri štirice naenkrat rastejo, pa se je izkazalo da je poba spet (še vedno?) lačen. Pojedel je še:
- kremno juho iz zelene (mljask!)
- dve porciji polente z bučkami in paradižnikom

Pa nisem prepričana, da je že sit user posted image

In valda so pripeljali posteljo iz Ikene, pa je ful pozno, tamala pa na vsak način hoče, da jo sestavimo danes ... Sploh ne vem, jaz bi šla samo ležat aaaaaa

Ja,
Saša33,
kje si? Ponavadi se zjutraj javiš taprva!!!

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2468
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 19:05:36   
Lethe
Hey.

Kako ste?
Uuu, še eno novo članico imamo...dobrodošlauser posted image

Danes je res čudovit dan. In že vikend je bil super. Smo bili veliko zunaj, včeraj celo šli v hrib, dobro uro gor in slabo uro dol...sem se malo zadihalauser posted image
Zdaj me user posted image že kar fino nabrca in tudi pogosteje. Še med hojo user posted image

Aja, točno...cel biser semuser posted image Zadnje čase sem full spremljala, kdaj se nam začne šola za starše. In je bilo prejšnji teden končno objavljeno. Danes greva in...zamudiva! celo uro. Sem si ravno obratno zapomnila ure. Prvi dve predavanji ob 16ih, drugi dve pa ob 17ih. Pa sva šla danes ob 17ihuser posted image user posted image To se mi tudi še ni zgodilouser posted image
Sicer sva potrdilo dobila, ampak sem res hotela slišat predavanje, še posebno to prvo o porodu itd. Sva rekla, da bova šla maja ponovno, ampak samo na to predavanje. Preostale bova kar zdaj...
Je bilo pa full parov, polna predavalnica. Letos bo še pestro z dojenčki user posted image

Dvojčica6: jaz sem kupila tistih nekaj bodijev znamke Clar. Tako in tako sem imela kup bonov za BTC in sem jih nekaj pač porabila v BC.
Pralne plenice so mi bile tudi že ponujene, ampak kolikor se poznam, vem, da to pri meni ne bo šlo. Ideja mi je všeč, tu pa se tudi konča user posted image
Nič, grem okrasne lončke za rože barvat...ker si zmišljujem, moram sama poskrbet za meni všečne...

Lepo se imejte.

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2469
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 20:52:01   
ursika_ursi


user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image


1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image
mojci13, 37, 4user posted image , 2user posted image user posted image

2. 6. 
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image
ninika89, Mb, 23

3. 6.
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 22.4. user posted image

4. 6. 
niinii, 30, 1user posted image , 0user posted image ,

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
majcica1508, 36, 4user posted image , 2user posted image , NP 19.4. user posted image

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

11. 6.
Zoja83, Lj, 2user posted image , 1user posted image
Storžica 81, gorenjski konec

16. 6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
helga7, 33 let, 2user posted image , 1user posted image


24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

30.6.
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,


UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA



(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
   RE: Junijke 2013
15.4.2013 22:43:05   
Valery83
Punce - hvala vam vsem za prijazen sprejem..
ja zgleda da bo junija res pravi baby-boom.. pa saj prav tako.

Moje dete ima danes pravi maraton v gibanju - brcanje sem in tja; verjetno tudi sam opaža to spremembo vremena in sonce oz vročino, ki je bila danes na obali..
Je mogoče katera iz obale oz. ima izkušnje z izolsko porodnišnico?
Na ptuju sem poznala skoraj vse, tukaj pa žal nikogar..

Lep večer in še prijetnejšo noč želim vsem skupaj..

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 7:47:15   
Saša33
Dobro jutro,

ma hvala na skrbi sem ok, samo cajta 0. Tole cepljenje OMR je res eno velko sranje. No vsaj super, da ji je v nedeljo vročina padla in ne kuha več. Je pa razdražljiva, sitna, nič ji ni prav. Bi se samo nosila, ponoči se zbuja, ne vožnja v vozičku ne pomaga, ne spat noče. Ma odklop totalni.

Posledično ne spim, cela sem zjebana, ponoči sem doživela napad tesnobe, sem se kar tresla. Tamali v trebuhu akcja, tamala se je zbudla ker je bla lačna. Jst pa komaj iz postelje vstala, vsa trda, okrogla, brez kančka pozitivne energije. Pol mi je blo itak žal kako lahko tako razmišljam, im sem se zjokala. 

Pa še zarad antibiotika me vse srbi spodaj, verjetno so se glivice namnožile, klinc pa vse.

Upam, da bom pop boljše boljše volje, tamala driska se dere zraven

tok za dobro jutro

(odgovor članu Valery83)
Neposredna povezava do sporočila: 2472
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 8:34:45   
mojci13
Ojla,

Da se vam še jaz malo oglasim. Še vedno vztrajam v službi, čeprav sem dobila list za neobvezno bolniško že kak mesec nazaj. Sicer mi je na trenutke že malo naporno, sploh po kaki neprespani noči.

Anjuška zdrižita čim dlje v enem kosu, Saša ti pa pozitivno...ko otroci zrastejo te ne rabijo več. Moja dva sta 11 in 7 in me dejansko ful malo potrebujeta, sploh večja je že skoraj pubertetnica.

Dajte povejte, kako so kaj aktivni vaši otročički v trebuščkih. Jaz sem mislila, da je bil že moj drugi ful razgrajač, ampak tale je pa res...sploh ne vem, kdaj spi, ker mi ni jasno, da bi se med spanjem tolk premikal. Včasih kar pomislim, da je kaj narobe z njim, ker tako brca, se stresa in se skuša obrnit. Na trenutke je zadeva že na meji bolečine user posted image . Najbolj zanimivo pa je, da ko grem na vse štiri, da bi se obrnil, takrat se pa čisto umiri...se sploh ne premakne, me že zdaj malo heca.


A se je kateri kaj izcedek povečal??



lp

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2473
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 8:58:24   
Anjuškaaa
Pozdravljene punce..

pa se malo oglašam po nekem času ležanja in zadeva se nekako upam, da izboljšuje. Ctg mi delajo vsak dan in ni nobenih krčev. Prve 3 dni brez veze preventivno na 8 ur prejemala spasmex proti krčem in tudi ko so ukinili je bilo vse ok. Nič se ne dogaja, da bi se prikukala na svet. Dobila sem injekcijo steroide za hitro razvijanje pljučk in mala je bila 3 dni večinoma pri miru. Pravijo, da je normalno vendar sem se vseeno ustrašila. Sedaj je spet fajn aktivna, da tudi mene na trenutke zaboli..najbolj v levi jajčnik in ne vem ali me boksne direktno tja user posted image

V brisu so mi spet našli neke bakterije in se gre za neko vnetje čeprav nimam nobenega izcedka in niti vonja ni. Zopet sem na antibiotikih in po pravici povedano sita sem vsega. Celo nosečnost me sam filajo non stop s samimi zdravili in, če bo kaj s tamalo narobe zaradi tega bom zadavla vse dohterje user posted image

Ubožica mala more vse to prenašati zaradi mojega slabega telesa, ki sem očitno občutljiva za vsako stvar. Pred nosečnostjo pa nobenih težav nisem imela kot samo, da nisem mogla zanosit. Nobenih vnetij, nobenih bolečin..skratka nič. Zdaj pa vse gre narobe. Tega otroku ne privoščim in če bi vedela, da bo tako potem verjetno se ne bi trudila zanosit. Bog daj, da bo z user posted image vse OK!

Sem si pa prisegla, da je to prva in zadnja nosečnost, ker v to več ne grem. Preveč mučno je. M si pa na vsak način želi še enega in niti slučajno me ne prepriča. Sem zaprosila, če lahko grem domov glede na to, da se nič ne dogaja in so rekli, da se morejo dohterji pogovorit.

Vesela sem vsaj zaradi vseh vas, ki tako lepo uživate nosečnost saj to obdobje bi moralo biti nekaj najlepšega. Samo 4 tedne še naj zdržim pa smo zmagali. Uživajte še naprej kolikor vam še manjka do konca v tako lepem vremenu na sončku. user posted image

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 2474
   RE: Junijke 2013
16.4.2013 9:07:34   
dvojčica6
jej sasa, nic fous...sej sm tut sama zmiri bolj okrogla in brez energije... pri drugi mi je blo lazje, zdej pa...me utrudita ze zjutraj preden gremo vn user posted image nespanje pa se en dodaten preliv na tortici, upam da se vam cimprej postima nazaj! se malo pa bomo vsaj telo mele nazaj zase... glede AB... obvezno kak probiotik zmiri zraven...drgac pa canesten, ker to je res boljse pred porodom postimat... pikepoke!!

moj bebi je kar aktiven, ce pojem kaj sladkega pa me tolk zbrca, da joj... sam to je odvisno, eni se bolj premikajo, eni manj, vazno da cutis lepo gibe...

moram it, ker sta obe v akciji in ze hoceta risanko, ko vidita, da primem tab v roke user posted image

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?