|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
2.4.2013 22:42:20   
Tija01
Pozdravljene souser posted image !

Evo danes prišla iz pregleda in sploh nisem mogla verjeti, da sem se v tem mesecu zredila samo za 1 kguser posted image do sedaj pa sem jih pridelala skupno že 15. Upam, da teža sedaj ne bo več tako naraščala, prav lepo bi se mi zdelo da bi se vsak mesec do konca nosečnosti zredila po 1 kg user posted image mogoče pa le. Moja G mi je predpisala spasmwx in magnesol saj mi baje trebuh preveč otrdeva in bi morala pričeti z jemanjem spasmexa 1x na dan, in 3x na dan magnesol, čeprav spijem liter donata. To mi nekako ne gre v glavo, da bi morala toliko tega zdaj jemati. Ima katera tudi kakšne izkušnje z otrdevanjem trebuha? Pojma nimam kako bi naj to zgledalo, sem prvič user posted image . Ne opazim razlike kakšen je trebuh zjutraj ali pa zvečer, po mojem je enako. Bolečin nimam nobenih, user posted image je pa prav aktiven, sicer se še ni obrnil z glavo navzdol mi je G rekla, da še je dovolj časa.

Zdravi prigrizki med službo: sadje, oreščki vmes kakšni keksi in čokoladauser posted image , tudi nezdrava prehrana sodi zraven, vmes se moraš malo pregrešiti, saj user posted image to tudi paše!

Prosim še mene dajte na seznam PDP 16.6., prva user posted image , prviuser posted image , okolica MB

Prav bušije imate ve, katere ste znale prilepiti vaše slikiceuser posted image , jaz tega žal ne obvladam, mogoče kdaj ko bom imela več časa da se bom igrala na računalnikuuser posted image

Pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2351
   RE: Junijke 2013
2.4.2013 22:51:01   
andreja_p
Lep pozdrav
Se vam javljam po dolgem času, saj sem pred kratkim prišla iz bolnišnice. Nič kaj resnega ni bilo. Moja ginekologinja bi rada malo hemoglobin dvignila.ker imam nizkega (tam okoli 100) spodnja meja je pa 120. Naredili so mi preiskave in se odločili za Venofer 2 ampuli 1x tedensko.Poleg tega pa moram še piti Legofer sirup. Upam, da se to do poroda poštima. Ker nosim zadaj me boli križ, tako da je spanje samo na levem boku zame udobno. Glede na to, da je to moja prva nosečnost in da sploh nisem razmišljala o porodu me je te dni,ko sem bila na ginekološki kliniki v celju do dobra prestrašilo vse skupaj. Upam, da bom dovolj močna, da to premagam in spravim to bitje na svet.
Naj pohvalim vaše trebuščke,so tako lepi kot lubenice user posted image . Ena je omenjala da jo trebuh srbi??? Naj povem, da sem se srečala z eno tako nosečko v bolnici in mi je povedala, da je to posledica jetrnih encimov. Opozori svojega ginekologa, da te da na ta test. Lahko pa da je od raztezanja,je pa vseeno bolje preverit vse možnosti.Danes sem tudi nekaj stvari oprala za našo bebiko, vendar nimam kje sušiti,ko je tako slabo vreme, tako da moram počakat, da bo to suho in potem bom lahko z delom nadaljevala. Kako pa kaj pri vas s pripravami???Imate že vse, ali še rabit veliko postoriti??? Jaz sem kar rekla sama sebi, da je bolje, da naredim, to sedaj ko mi križ to dopušča. Potem ko bom prišla do 35t bo še težje zame,tašči pa ne dovolim, da mi pere stvari. Na seznamu, sem videla, da je še star podatek, kdaj imam naslednji pregled. Tista ki to popravlja ji javljam, da imam 18.4 pregled,PDP pa ostaja isti.
Imejte se lepo, user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2352
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 6:00:10   
Saša33
Dobro jutrouser posted image user posted image ,

mene je tudi tamali user posted image  vrgel ob 4h iz postelje. Po občutku sodeč je bitje še vedno prečno in me kar pošteno brca levo in desnouser posted image user posted image . Upam, da se obrne, kontrolo plodovnice imam naslednji četrtek. Potem pa v akcijo. Sem našla ene vaje da ga spodbudiš da se obrne na glavo. no bomo vidli. Bom po vseh štirih hodila cel dan če bo treba, menda pomaga 70%.  Moj g. se je samo smejal, če mi paše pa naj.

Vidim, da ste pridne. Lepo  vas je brat, sem vas redno prebrala a kaj ko imam normo dela. Prazniki so hvala bogu mimo. Nažirala sem se en dan, posledično sem bila čist zaspana in laačna. Pa pri nas je čista zima, danes na novo 5 cm, sem ga sita resuser posted image . Hočem sonček, ptičke in zrak. Ne pa tole pol  leta zima.

Srbenje kože: Mene tudi vse srbi, vendar pa je potrebno biti pozoren če te srbijo dlani ali podplati, to je predvsem znak za povečane jetrne encime. Mene predvsem srbijo notranja stran rok in pa lasje.  V prvi nosečnosti me je blazno srbel trebuh, jetrni testi so bili ok. Je pa meni povzročala vroča voda srbečičo. Tako, da se sedaj vedno na koncu za malo mrzlo poplaknem pa je, pa čim manj gelov za tuširanje.

Homeopatija: Jst sem ravno včeraj mojo homeopatinjo klicala, mi bo pripravila granule in to je to. Čeprav počakam do četrtka a se mislim tamali kaj obrnit, drugače bo tako ali tako CR user posted image , ne bom potrebovala nič za odpiranje. Sicer Pušenjak piše, da tud prečno delajo obrate, a moj je rekel da je prečna lega zelo redka, 1%, in da pošlje na CR. Bomo vidli.

Priprave: Včeraj sem pripravila za v porodnišnico, ker če bo slučajno premalo plodovnice, nikol ne veš.... Sem tud za Laro pripravila že bolj pomladne cunje, da ne bom potem vse skupaj brskala in zlagala iz vreč. Super, da mi ni treba nič kupit. Do konca tedna imam namen oprati voziček in lupinico.  Ma mrežaste hlačke so mene tako žulile, vse me je srbelo. Sem si raje neke svoje stare pripravila, pa jih bom sproti preč metala. Pa tudi ob živce so me spravljale njihove spalne srajce. Težko sem dojila,  pa cela sem se mogla sleč. Tako, da sedaj obvezno bom vzela s seboj pižamo in majice, pa kakšno brisačo, pa plavalni obroč, pa kakšno čokoladico in ha ha donat seveda.

No ne morem verjeti, da že pokam. Na koncu bom pa čez rok. Bomo vidli, po četrtku. Boljš, da jst naštimam kar moj me bo potem stokrat klical kje imam kaj.

Zdej pa še malo delat. Danes imava s tamalo cepljenje, me je kar strah. Še malo pa bo shodila. Pa tako govori, no blebeta, se razburja, kaže s prstom, pojava da je kaj.

dobro jutro vsem



(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2353
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 7:01:39   
sover
Tija01, čestitke za (ne)pridobljene kilograme. Morda pa sodiš med tiste nosečke, ki največ kg pridelajo na začetku nosečnosti (moja sestra je na primer 95% dodatne teže dobila nekje do konca 6. meseca, potem pa skoraj nič več). Otrdevanje trebuha: kadar trebuh otrdi, lahko otipaš celo maternico pod kožo (zelo podobno, kot bi pojedla žogo). Magnesol in Spasmex običajno predpišejo proti krčem. Malo preveri količine magnezija, ki so v Donatu in Magnesolu. Morda je pri slednjem koncetracija višja ...
Kako prilepiš slikico: shraniti jo moraš na netu (recimo www.shrani.si), kjer dobiš potem posebno kodo, da jo prilepiš v okenček za odgovor na forumu).

andreja_p - samo brez panike, kar se tiče poroda. user posted image Večini ljudi bolnišnice vzbujajo neprijetne občutke in porodnišnica ni nobena izjema. Če te kaj potolaži: ženske smo narejene za to, da rodimo in velika večina porodov poteka brez zapletov (zato se o njih ne govori user posted image ).

Saša33
- od kod pa je tvoja homeopatinja?

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2354
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 7:14:25   
sover


user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image


1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image

2. 6. 
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image ,

3. 6.
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 22.4. user posted image

4. 6. 
niinii, 30, 1user posted image , 0user posted image ,

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
majcica1508, 4user posted image , 2user posted image , user posted image

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image

11. 6.
Zoja83, Lj, 2user posted image , 1user posted image

16. 6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

30.6.
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,


UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA


(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 2355
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 10:46:32   
Anjuškaaa
Živjo punce..

ooo kako fino ko se okence takoj odpre user posted image
Moram vas pohvaliti, kako lepe bušije imate in vam obljubljam v kratkem še svojo slikico. Pa kako ste ene pridne glede kg in ko bi le js lahko se tako zadržala, da ne bi toliko jedla user posted image sem v 29 tednu in že imam +18kg user posted image srčno upam, da vse izgubim po porodu.
Včeraj pa sem imela prvič šolo za bodoče starše in zelo zanimivo je bilo. Moram še 3x iti in že komaj čakam user posted image

Srbečica bodite previdne glede tega in tako kot je že Saša33 omenila bodite pozorne na srbečico v dlaneh saj zna biti pokazatelj glede težav z jetri. Nič čakat in takoj poklicat G. Nočem strašiti ampak moja kolegica je rodila mrtvega otroka, ki je bil še v trebuhu živ 3 dni pred porodom. Za vsake takšne težave se takoj pokliče G in zato so zdravniki, da skrbijo za naše in otrokovo zdravje. Zaenkrat lahko potrkam na les, da še nimam nobenih težav s srbenjem..niti okoli trebuha. Srčno upam, da kakšne strije ne dobim..pa tudi če dobim..se ne bom kaj posebej sekirala user posted image

Nekatere se že pripravljate za v P in nekaj stvari že imam pripravljenih za otročka samo čakam še na torbico, ki jo imam naročeno v baby centru. Ko oče pripelje jajčko in oblekice za otročka pri odpustu domov..v kakšni torbi prinesejo oblačila? Js bi kar v tisti, ki se dobi poleg vozička samo, da ne bo prevelika user posted image
Zase imam že seznam kaj bom odnesla s sabo v P..samo pripraviti moram v kozmetični kovček.

Zadnje tedne me pa zelo bolijo sramnične kosti, kolki, hrbtenica in križ..včasih tako hudo, da komaj hodim ampak bom morala potrpeti. Sem že pred nosečnostjo imela težave ampak ne tako hude kot sedaj. Sem vzela 1 kapsulo Naklofena pa sem imela pol leta mir..sedaj pa te kaspule ne smem vzeti in me vedno bolj boli. Še 2 meseca pa bo bolje.

Ta mala pa tako lepo brca, da že čutim njene dele telesa. Komolec je najmočnejši in me fajn udari. Hvala bogu me še vedno ponoči pusti, da spim v miru in je tudi ona pri miru user posted image

V petek imam ponovno merjenje cukra, ker sem imela ta zadnje glih na meji 5,1 mmol. Upam, da bo vse ok in se nekako držim zdrave prehrane. V ponedeljek pa spet kontrola pri G.

Ste me že drugič pozabile dodat na seznam in če bote imele čas prosim, da se me doda pa nočem izpasti tečka user posted image
PDP 22.6. 1user posted image 0user posted image okolica Celja

Držite se pa lep dan vsem vam želim user posted image





(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2356
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 11:03:35   
ursonok
Zdravo,

no, danes ponoči sem pa jaz mislila, da bom kočala v P user posted image user posted image
Cel dan sem bila utrujena in neprespana, ampak bolelo me ni nič, tudi trebuh mi ni otrdeval - v tej nosečnosti mi sploh skoraj ne otrdeva! Potem se pa ob 1h spraviva spat in se začne ... Takoj otrdevanje, zraven bolečina v spodnjem delu trebuha. Ful pogosto, večkrat na minuto. Na koncu je bil trebuh skoz trd in bolelo me je povsod, spodnji del trebuha, v križu. Skratka, čisto tako kot takrat, ko se je začel drugi porod. user posted image Poleg tega sem bila čisto premražena, ker me je cel dan zeblo in sem se tresla. In potem nisem vedela, ali se tresem zaradi popadkov in bolečine ali zaradi premraženosti. Sem šla pod vroč tuš za dolgo časa, potem nazaj v posteljo, tam se je moj ulegel skoraj name, še vedno sem se tresla. No, po določenem času sem se nehala in potem so se tudi popadki začeli umirjati. Le še dokaj neboleče otrdevanje.
Seveda nisem nič spala celo noč. Trebuh mi še zdaj otrdeva tu in tam, ampak me ne boli več.

Počutim se še vedno za v smeti. Ponoči sem začela še kašljat. Zdaj sem sicer nehala - ne vem, kaj je bilo. Sploh ničesar več ne razumem.
Skratka, to je precej prekmalu za porod, naj se nehajo **** (tj. popadki, otrok, kdorkoli že).
V vsakem pirmeru bo pa treba začeti s pripravami, da nas kaj ne prehiti user posted image

Vidim, da ste druge kar ok. No, razen kg in bolečin. A kar čez cel dan vas boli križ in sramne kosti? To mora biti res grozno ...
Nič, grem po opravkih (po stanovanju), danes pridejo otroci+dedki. Joj, si ne predstavljam, da bi morala zdajle v P user posted image

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2357
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 13:48:48   
ursika_ursi
Punce, dajte še nam starost zaupatuser posted image


user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image


1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image

2. 6. 
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image ,

3. 6.
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 22.4. user posted image

4. 6. 
niinii, 30, 1user posted image , 0user posted image ,

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
majcica1508, 4user posted image , 2user posted image , user posted image

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image

11. 6.
Zoja83, Lj, 2user posted image , 1user posted image

16. 6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image
Anjuškaaa, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

30.6.
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,


UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA



(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2358
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 13:55:13   
mojci13
Ojla,

Sicer se bolj poredko oglasim, ampak me mogoče vseeno lahko date na seznam.

PDP 01.06., 37 let, 4 user posted image ,2user posted image ,user posted image

Trebuščekuser posted image user posted image trebuh
Moj tudi spada v kategorijo Ursonok in se marsikdo začudi, da imam še toliko do roka. Pa še zdi se mi, da imam vse skupaj ful nizko. Jaz pravim, samo da zdrživa do 37. tedna v enem kosu, pol pa kakor hoče.

Otrdevanje trebuha
Meni trebuh otrdeva ful pogosto, proti koncu dneva pa že intenzivno, tudi po nekajkrat v eni uri. Sicer spijem 0,5 l Donata na dan, kaj drugea pa ne, mi je pa rekel G, da je to normalno dokler ni oztrdevanje pogosto in redno.
Zato me čudi, da je Ginekolog eni od vas rekel, da je prepogosto. Koliko pa je to????


Bolečine v medenici
Mene te bolečine spremljajo že kar nekaj tedno. Je ful neprijetno, sploh ko v službi dlj časa sedim...včasih komj vstanem in se premikam. Če sem doma in skoz nekaj zmerno počnem, mi je veliko bolje. Ima katera še kak recept, kako omiliti te bolčine.

Starost
Mislim, da se lahko vse skrijete z moja leta...kakšna starost. Tudi jaz sploh nisem razmišljala, da sem stara dokler me G ni poslal na AC zaradi starosti...mi je bil kar šok, ko mi je to rekel.user posted image Pa tudi sedaj sama čutim, da se najbrž vsako leto malo pozna, saj sem prejšnji dve nosečnosti bistveno lažje prenašala.

služba
A boste delale do konca? meni je G sicer napisal 4 ure bolniške, če jo želim koristit, je rekel, da mi lahko napiše tudi za 8.... sedaj pa ne vem. Včasih bi mi ful pasalo, da sem doma...vem pa da bi mi tudi dolgčas bilo. Mogoče se spravim samo na 4 ure. Večino stvari sem tako že zaključila in predala.

stvari za otročka
Nekaj sem kupila novih zadev, nekaj pa dobim še od sestre. Drugače sem pa za 1. mesec pripravila bodije z dolgimi rokavi in hlačke, za kasneje sem pa kar s kratkimi kupila. Sicer se pa zadeve lahko tudi sproti kupijo, jaz ne mislim pretiravat za te poletne mesece. Sploh ker bo spet najbrž vroče, pa še tako hitro vse prerastejo na začetku. Mi je pa res malo čudno, ker sta bila moja prvadva jesenski in spomladanska in sta bila na začetku skoz v dolgih.
Drugače pa sem od opreme že vse pripravila HB...ker sedaj se mi že ne da okol hodit. Sploh popoldan po službi ne.

pozdravček


(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2359
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 14:08:25   
Saša33
Ursonok: Ma meni je včeraj nekaj kapnilo, da nikol ne veš, samo lahko tud že rodimo. Jst imam malo manj plodovnice, in je tako pri tej plodovnici, da če je treba rodit, greš rodit takoj. Zato sem prištimala za porodnišnico. Je vsaj to ok, da sva vsajmidve v 32 tednu in da vsaj kortikosteroidov za pljučka sedaj ne dajejo po dopolnjenem 32 tednu. Vsaj tukaj ne.
Si pa predstavljam, da imaš cel haloo. Dej probaj se umirit, počivaj, pa naj bo kar bo. Držim pesti da ostaneta dva v enem kosu. Pa poročaj kako si....


Aja še za Sover. Moja homeopatinja je iz Gorenjske. Je pa res, da v prvi nosečnosti nisem nič jemala, se niti spomnila nisem na to.  Pojma nimam kaj nameša, meni in moji mami je dosti pomagala ko sva bile kaj bolane. Pa ko sem eno tropsko bolezen fasala mi je veliko pomagala z granulam, da sem se k sebi spravla. Tako, da jst se niti ne bom ubadala kaj mi bo dala. Probam, če mi po enem tednu ne bo pasalo neham, taka sem. Jst bom po dop. 36 tednu zažela piti plahtico in malinjak, pa od moža mama mi je domačo grenčico naredila, jo je svakinja pri 4 vedno pila in hitro rodila ( eno celo med potjo v avtu).

Evo jst se bašem s solatko pa žemljo in ne brat tega (poli salamo), to je moja hiba v tej nosečnosti, si jo privoščim 1x teden 10 rezin in to je to. bi jo pa lahko jedla na tone. Tamala spi, cepljenje ok mimo. Upam, da ne bo neke reakcije. Tukaj se kaže sonček, ko se zbudi greva ven. Drugače pa držte se in ne še rodit!!!!


(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2360
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 15:08:48   
ursika_ursi

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image


1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image
mojci13, 37, 4user posted image , 2user posted image user posted image

2. 6. 
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image ,

3. 6.
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 22.4. user posted image

4. 6. 
niinii, 30, 1user posted image , 0user posted image ,

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
majcica1508, 4user posted image , 2user posted image user posted image

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image

11. 6.
Zoja83, Lj, 2user posted image , 1user posted image

16. 6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

30.6.
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,


UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA



[/quote]


< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 3.4.2013 15:13:46 >

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2361
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 15:09:40   
Anjuškaaa
Ursonok mogoče se te pa kaj loteva? Kakšna viroza, ki je kar obšla ko si tako odporna zaradi zdrave prehrane? Mojmu se to isto zgodi, da se začne tresti, kašljati in je cel čist out. Naslednji dan je pa cel OK. Praviš, da ti je zelo otrdeval trebuh..kaj pa magnezij? Probaj povečati vnos magnezija. Meni je zelo otrdeval v 21 tednu in sem začela pit veliko donata in mi od takrat naprej ni niti enkrat otrdel trebuh. Uglavnem drži se!

Ursika_ursi pardon sem pozabila dodati starost..imam 28 let..

Bolečine imam pa po cele dneve..najbolj pri hoji. Ponoči se pojavi v hrbtenici, če predolgo ležim na eni strani in tudi kolki se začnejo matrat. Bo že bolje sam, da še 2 meseca potrpim user posted image



(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2362
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 15:22:11   
ursonok
Ojla,

jaz sem še tu, nič se ne dogaja, samo ves čas razmišljam o tem in preverjam počutje in se mi zdi, da je vse čudno. zaspana sem strašno, ampak od živcev ne morem spat user posted image . Popadkov nimam, boli me nič, izcedkov nimam sploh, sem čisto suha tam spodaj. Tamala tudi skače kot vedno. Tu in tam je trebuh trd.

Morda je res kakšna viroza, T imam 37,4. Pa čisto mrzle noge imam in tresem se že cel dan. Pa glava me boli, kar je pri meni redkost.

Je pa res slab dan danes - mi je kolegica sporočila, da nismo dobili granta user posted image user posted image . Projekt ocenjevala dva "eksperta", eden pozitivno, drugi seveda negativno. In ni šlo čez. Sem res ful ful žalostna (morda bi bila še bolj, če bi bilo z N vse v redu, zdaj sem pa zaradi te nočne avanture z mislimi čisto drugje).
Skratka, obup! V Sloveniji me na Ministrstvu zavrnejo (sem danes napisala pritožbo), denarja ni za nič, na Pl nam granta ne dajo ... Ne vem več, kam to pelje user posted image

Grem pečt kolač, da bodo imel gostje kaj za pod zob. Potem pa morda še malo ležat - a med ležanjem je še huje, ker spati ne morem, potem pa samo premišljujem, kaj vse se lahko zgodi itd itd.

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2363
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 19:17:30   
majčica1508
Danes je res en smotan,zoperen dan....Tudi meni že cel dan trebuh trdi,zaenkrat samo spodaj in potem po nekaj sekundah popusti,spodaj imam izcedke,kljub canestanu(sem 3 dni jemala)zdaj pa nič boljš,se mi zdi da je slabše....

Ja počasi bo res treba vse preprat,prištimat oblačila za malega in mene,vso dokumentacijo...Oblačila za mali dve v moji odsotnosti...Kaj je hitro minilo 31 tednov,še malo pa smo na koncu.........

Saša....držim pesti,da bo na pregledu vse bp....
Ursonok........pošiljam en velik virtualni objem,ne razmišljaj nič,dovoljeno ti je razmišljati samo lepe stvari....in pa počivaj,počivaj vem,da bo težko,ampak ti si na prvem mestu,otročke bojo že popazili...

Danes sem nevem po kolkem času jedla lignje na žaru jih nisem doma delala,sem bila v Ce potem se mi je pridružila prijateljica in sva šli jesti....Saj je bilo super in okusno,je bilo pa nenormalno olja,doma sem bolj pristaš kokosove masti in mi je bilo kasneje tolk slab,da mi je od 14h naprej uspelo pojesti par prepečencov in mal sirnega namaza,mala šaljica jagod in jabolko,še kave nisem mogla spit........

Za na seznam,ko bo katera urejala,pa ni treba zdaj zaradi mene,ko se še kakšna javi...36 starost,NP 19.4 UZ...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2364
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 19:34:35   
ursika_ursi


user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image


1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image
mojci13, 37, 4user posted image , 2user posted image user posted image

2. 6. 
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image ,

3. 6.
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 22.4. user posted image

4. 6. 
niinii, 30, 1user posted image , 0user posted image ,

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
majcica1508, 36, 4user posted image , 2user posted image , NP 19.4. user posted image

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image

11. 6.
Zoja83, Lj, 2user posted image , 1user posted image

16. 6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

30.6.
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,


UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA



(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2365
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 20:03:36   
ursika_ursi
Naj se gre solit tole vreme..user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem danes cela neka čudna in trebuh me malo boli/otrdeva, izmeničnouser posted image , pa tile butasti izcedki, jaoooo.... Sem par dni uporabljala neke mlečnokislinske bakterije, ki bi mi naj vzpostavile tam spodaj vse tipi-top pa ni lih videt, no.. Saj jutri imam pregled pa bomo vidli. Ziher bom spet kak recept dobila.

Spala sem do 12:10user posted image user posted image user posted image Ne vem al to dela sprememba ure al kajuser posted image
V petek imava z mojim 8. obletnico in sem ga hotela povabit na kakšno večerjico pa me je njegov šef zaje**l, ker dela ta teden popoldanuser posted image Jaz pa že slice cedim za kakšnimi dobrimi lignji na žaru in ostalih morskih dobrotah, mmmm...
majči1508- to s preveč olja pa poznam, meni tudi kar slabo rata in imam cel dan tak težek občutek v trebuhu, bljakuser posted image

ursonok- malo si vzemi pavze in dan bolj ali manj samo zase, ko bo seveda priložnost (čimprej). Mogoče se te res kakšna viroza loteva, glede na to, da te trese. Pri meni se enako začne- tresenje in ledene, potne noge, groza?! Počitek, počitek, počitek pa mogoče če malo povečaš vnos magnezija. Jaz sem zdaj par dni čisto pozabila na to in čist možno, da sem zato danes tam boli, zateguje in trdiuser posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2366
   RE: Junijke 2013
3.4.2013 21:53:56   
dvojčica6
uf sej niste resne, nic se o porodu razmisljat, noge skup tiscat babe!

ursonok, noge v luft, kak caj s c vitaminom... panpikepke, da gre hitro mimo, karkoli je ze!

js sm danes generalno naredila, ker so nas napadle mravlje user posted image in sem tut kaput...pa pol se tamale zvlekla vn, k neki telovadbi...eh, cisto prevec za danes...se na sprehod se mi ni dalo, komaj hodim user posted image Je bil pa danes pri nas spet soncke, aaaah, prijetna zadevsna, vam povem user posted image

pa mir s temi kalamari, ste mi ene luste naredile... za vikend padejo ziher user posted image user posted image

ursika, sej si zelo pridna s tem seznamom, ma bi te prosila, ce ga samo enkrat na stran osvezis al pac malomajkrat...ker mam pol filing, da samo seznamcek berem...pa nic merit, ker sem, smo ti hvalezne, da ga rihtas user posted image

sibam, tavecjo moram dat spat, lepo nocko vsemuser posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2367
   RE: Junijke 2013
4.4.2013 6:59:17   
sover
Dobro jutro, punce!

kako bedna noč - ena izmed tistih, ko se zbudiš bolj utrujen kot zvečer, ko gerš spat. user posted image user posted image Bljak!

Obvezen zajtrk je že za mano (železovsirup s sveže stisnjeno pomarančo na tešče, kosmiči z jogurtom, zdaj pa izbiram med pravim čajem z mlekom in kapučinom, joj, kako mi je hudo user posted image ).

Naslednja točka na programu je pospravljanje Lenartovih cunj - končno! Včeraj sem dopoldne namesto tega zaspala na kavču. Očitno sem res rabila spanec, ker se mi dremanje podnevi zgodi morda dvakrat na leto. Mislim, da je krivo vreme oz. nizki pritisk, ker sem že nekaj dni totalno zehava in dremava. Ali pa je kriva pomladanska utrujenost? Ne, za to rabiš pomald, ki je pri nas še dfinitivno ni user posted image

Saša33 - hvala za podatek o homeopatinji. Na žalost je zame to malo predaleč, mapak nič ne de - zaenkrat je še ne rabim nujno. O Poli salami pa ne bi.user posted image Se popolnoma zavedam, da je to eno samo sranje, pa vendar ji vedno znova podležem, ko si pečem jajčka (obvezno morata biti zraven še dva kosa popečene Polike).

Ursonok - zdajle rabiš vsaj kak dan počitka s knjigo na kavču. Da odvrneš misli od krčev in da se fino spočiješ. Ampak, če se ne motim, pridejo zdaj otroci nazaj? Ja, zmeraj je tako ... Lej, če ti je kaj v pomoč - pri meni so ti krči izzveneli v nekaj dneh, vendar sem res pazila, da čim več počivam (kolikor je bilo mogoče). In potem ni bil več ne duha ne sluha o njih. Poleg tega sva sedaj že v 32. tednu, ko imajo naše pikice že odlične možnosti za preživetje brez posledic. No, sem te mislila potolažit, pa je šlo to včist napaćnp smer user posted image .

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2368
   RE: Junijke 2013
4.4.2013 7:32:13   
niinii
Hey hey souser posted image .

Danes me čaka naporen dan. Najprej dopoldan pregled pri G, da vidi, če se je krajšanje MV kaj ustavilo. Popoldan pa še k osebnemu dr. in zadnje predavanje v šoli za starše.

Včeraj sva z M začela počasi z razstavljanjem omar. Končno se bova začela selit. Sicer samo iz kleti eno nadstropje višje. Sva imela včeraj popoldan sestanek glede postavitve pohištva in vsega. Sva hodila gor in dol z metrom v rokah. Večino pohištva, ki ga imava spodaj bova lahko uporabila, čeprav bo imel M, kar nekaj dela s predelavami. Nekaj stvari bo moral na novo narediti, ampak važno da se bo končno začelo premikati. Sicer se ne veselim vsega pakiranja, no nekaj sem že pospravila v škatle. Danes me čakajo obleke, na koncu pa ostane še ena omara in pa knjige. Ne morem verjet kolko krame se nabere v letu in pol. Bom najbolj vesela, ko bova končno preseljena.

Punce a že kej razmišljate, kam boste šle rodit? Sploh tiste, ki ste prvič noseče. Midva sva rekla, da bova šla mal pogledat porodnišnice, ko bo selitev za nama. Samo upam, da naju kaj ne preseneti.

Pozdravček :)

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2369
   RE: Junijke 2013
4.4.2013 9:14:32   
Saša33
Dobro jutro,

včeraj sem bila besna kot hudič. Tamal je bila ok po cepljenju, sva šli ven. Ker je že toliko velika mi je kolegica posodila en voziček (super lahek za v avto in ima tri kolesa), res za po mestu 1a, trgovine. Ne pa tukaj za te hribe. Jst imam maxi cosi, ki je iscer težek za dvigat a za tak teren tuki je super. No ok, sva šli na sprehod po pol urce mi crkne eno kolo. Sem vlekla voziček in tamalo not urco nazaj. Ker je kolo bremzalo sem ga bolj nosila in posledično, me je vse bolelo, trebuh mi je cel večer otrdeval. Sem šla ob 8h spat.

Ob 2h sem se zbudila, pomoje se je tamali obrnil. Sedaj me brca nekje v višini popka ali višje. Mi pa ne pusti ležati levo. No potem se je zbudla še tamala, laačna da je kaj. SVa vstale in šli ob 3h nazaj spat. Me zjutraj zbudi pod moža budilka in vsa zalimana še vstanem sama in se zvrnem po stopnicahuser posted image user posted image , no bolj sem se ujela na prvi stopnici in prisurfala do tal v enem kosu. Sem se pa udarlla kar fajn v rebra, komolec imam čist ožet. Pa prste na desni nogi mi je spodvilo nazaj in imam vse črne. Jst sem sam molila, da je letim na glavo. Midva živiva v stilu hribovskih vikendov, ki imajo strme stopnice kot v kaki koči. Imava v načrtu prizidek, ravno zaradi stopnic.  A kaj češ, najprej morava to odplačati. Imava pa v zg prostorih dve velike spalnice in to je to. Samo hvala bogu da sem se ujela. 
Resnično upam, da je tamali na glavo, hodim precej bolj na V in vse me boli. No jutri me bo še bolj. Evo tamala se je zbudla.

vam še potem kaj odpišem, tok od ene polomljene nosečke, ki že zjutraj surfa po stopnicah, komedije res....


(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 2370
   RE: Junijke 2013
4.4.2013 11:18:19   
mojci13
Ojla

Ursonok
Kje si??? Malo sumljivo je to, da se že od včeraj popoldne nisi nič pojavila, Upam, da si ok in si samo aktivna kot ponavadi.

Jaz tudi slabo spala. Skoz imam neke slabe misli, sploh se ne morem sprostit in uživat....pozorna na vsako bolečino, da slučajno ne bi blo kaj narobe. Poroda me sicer ni strah, je pa res, da ful pogosto zvečer ponavadi podoživljam potek prejšnjih dveh porodov.

lp

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2371
   RE: Junijke 2013
4.4.2013 12:30:21   
ursonok
Ojla,

sem tu, sem tu! Samo obiske imamo - otroci so doma + dedki (moji starši). Tako da je pestro. Danes smo seveda zamudili vrtce, ampak nič zato. Pa prej jih gremo iskat ...

Noč je minila brez zapletov, le spala sem slabo oziroma malo - sem bila totalno živčna, pozorna na vsako otrdevanje, ali se bo sprevrglo v popadke ali ne. No, dokler sem bila budna, se ni. Potem pa očitno tudi ne. Mi pa po tej noči trebuh kar pogosteje otrdeva. Sicer čisto neboloče. In me ne bi motilo, ker je to povsem normalno in celo dobro, da maternica vadi. Ampak po tej noči s popadki me vse v slabo voljo in črnogledost spravi user posted image
Res upam, da srečno pridem do dopolnjenega 37. tedna, zdaj sem šele 32+5 user posted image .
Moj M je prepričan, da bo vse kul in da bom še prenosila. Hm, iz njegovih ust v Božja ušesa! user posted image

Saša
sorry, ampak po prebranju tvojega posta sem se ful, ampak res ful nasmejala. user posted image user posted image Res si imela smolo. Sploh to z vozičkom. Tisto s stopnicami pa zveni bolj resno! Upam, da bo vse ok.
Glede cepljenja - bodi pozorna še kakšna dva tedna, nekatere stvari imajo inkubacijsko dobo - ali kako se temu reče - 7 ali 10 dni, tako da otrok lahko šele takrat stakne kakšno vročino ali kaj čudnega ... Skratkam, to cepljenje pri enem letu je hard core. Naša taprav je 14 dni spala po 13-14 ur na noč (kar nas je takrat sicer veselilo).

Hrana zunaj
mene itak totalno vrže, če ni v naši bio restavraciji. Sem razvajena, a ne? user posted image Ne, sol in olje me čisto ubijeta, ko sem bila že noseča smo nekje jedli rižoto in sem šla valda doma bruhat. Fuj! če pa ne grem bruhat, sem pa potem še dva dni dehidrirana zaradi soli. Tako da zdaj večinoma doma ali v našem baru, poleti je huje, ker si skoz zunaj, pa pivo in tapasi, pa poješ marsikaj. Se mi takrat kar pozna na počutju.

Že dva dni sem bolj počasna in ne-aktivna. Se bojim. Čeprav moram priznat, da ne vem, koliko časa bom zdržala. Se človek enostavno slabše počuti, če ne miga. user posted image Bomo videli, zdaj imamo itak obiske, drug teden pa, če bo do takrat vse mirno, se morda vrnem v bazen.

Sem po zajtrku malo poležala. Zdaj pa še kaj nares, so šli gostje na šetnjo user posted image
Držite se,

Poskušajte ne imet slabih misli (look who'is talking!) ... To človeka samo še dodatno ubija ... Razmišljam, hm, kako bi bilo, da me zdaj ponoči resno zagrabi, kam damo otroke, pa potem nedonošenost, pa bolnica sto let, pa človek depro faše, pa drugi otroci na stranski tir, pa ... groza!!! Ne, ne, vse bo v redu! user posted image

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 2372
   RE: Junijke 2013
4.4.2013 12:39:54   
mojci13
Super Ursonok, da si ok...me kar malo potolaži, da nisem edina sama s takimi mislimi, da nisem čudna in da je to normalno, da premišljujemo tudi o slabih izidih. Sicer se tudi jaz tolažim, da bo vse ok.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2373
   RE: Junijke 2013
4.4.2013 13:05:56   
ursika_ursi
Tako, malo časa, da zadiham, sem leteča že celo dopoldne- ginekolog pa trgovine itd...
Stric G pravi, da imam MV lepo ohranjen, maternica je krasna, malček pa na glaviciuser posted image user posted image Edin neko vnetje se nakazuje, že opažam 2 dni malo bolj gost izcedek, ampak nič ne srbi, nič ne peče in sem dobila nek antibiotik za oralno jemanje pa bomo videli. Malo me skrbi kako je s tem, če imaš kakšno vnetje v času poroda?user posted image Je lahko z otročkom kaj narobe? A je tisti streptokok B s tem povezan al je to zgodba zase, ve mogoče katera?

Končno sonček danes in se ravno spravljam malo na sprehod s psom, da oba noge pretegnevauser posted image user posted image

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 2374
   RE: Junijke 2013
4.4.2013 13:16:31   
ursonok
Ursika
G bi moral preveriti, ali gre za glivično ali za bakterijsko vnetje, šele potem predpisovati zdravila. Če ne smrdi in ni čudne barve, so verjetno glivice. Glivice ni nujno, da srbijo. Če se le da, poskusi brez AB.
Ne, to s streptokokom nima nobene veze - tega ima polno žensk, pa živi z njim v sožitju. Je popolnoma nenervana bakterija, razen za dojenčke, pa še to donošenim ponavadi nič ni. Streptokoka se med nosečnostjo nikoli ne zdravi, le med porodom dobiš AB. To je vse.

Sicer pa super za lep MV in otročka, ki je na glavi! user posted image

Jaz o mojem MV ne vem nič, tukaj preverjajo zadevo samo na mrofologiji, potem pa ne več. Razen če uletiš v P s popadki ali težavami. G na pregledih pa nikoli ne šušmari tam spodaj. Kar je meni načeloma ok.

Ma ja, vsi imamo iste probleme in iste bedne misli. Oh. Itak je človek vedno sam sebi največji sovražnik user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?