|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2013
6.12.2013 18:28:32   
cowgirl
u dogaja! no, jaz imam popadke že 14 dni. na začetku so bili kar močni, sedaj ko pa počivam so se umirili.

ja sanke in to... sneg. nam je zima zakon in mi bo kar hudo letos, da ne bomo mogli bit tolko zunaj, kot bi si želeli. ponavadi smo kuhani in pečeni na pokljuki, bohinju ali še kje više. samo da smo na snegu. to bom jaz letos malo omejila, ker pač na snegu ni ravno toplo in pomojem je treba novorojenčku omejiti čas spehoda, če je zunaj minus. user posted image

sej komplicirala ne bom, ampak za 2 al pa 3 ure, pa ne moreš takega mičkenga user posted image peljat ven, če je prehladno... nimam pa pojma, koliko časa so lahko taki dojenčki zunaj. pravijo na začetku pet minut in potem postopoma to podaljšuješ... ampak mene tud zanima pri kakšni temperaturi. če je 5°C potem najbrž ni problem. kaj pa če je -5°C?

čaj iz malinovih listov... hm... se mi zdi, da je sedaj bolje če si kupite tistega za dojit. user posted image
jaz sem si ga v rinfuzi od gorenjskih lekarn. ampak je kar drag, vem pa da je dober. imajo tudi takega v vrečkah - v DMu.

danes so na obisk prišli moji, brez sinkota, ker je imel angino,in je za vsak slučaj je ostal doma. pa mami in ati sta prišla. so mi ful polepšali dan. ampak popadki so se pa spet začeli... grem pod tuš, pa gledat "gostilno" potem pa pod kovter in se koncentrirat, da sprostim maternico.
sedaj ko imam čas čez dan in samo počivam, knjige kar jem, ne berem. pa revije... internet je že brez veze in mi je dolgčas. user posted image

nočko, punce!




_____________________________

Carpe diem

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 576
   RE: Decembrke 2013
6.12.2013 19:22:44   
šrimpf
cowgirl, zakaj pa so te pravzaprav obdržali noter?

s prve materinske šole se spomnim, da so rekli, da se pri minusu in v močnem vetru z malim dojenčkom ne hodi ven. mora bit par stopinj, pa v kako hudo meglo in smogasto ozračje se tudi ne gre ven. kar za ljubljano pomeni, da bomo očitno pozimi večino časa notri user posted image no pustimo se presenetiti, morda bo pa prijetna mila zima.
mi bomo letos dali malega na smuči, tudi obožuje sneg in komaj čaka, da zapade. jaz mraza sicer ne prenašam najbolje, pa tiste plundre tudi ne, pravzaprav komaj čakam pomlad .
čaj - očitno ne bo treba pit, pa masirat tudi ne.

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 577
   RE: Decembrke 2013
6.12.2013 19:27:15   
šrimpf
aja še eno vprašanje. kdaj boste tiste, ki imate otroke, oddale vloge za otroški dodatek (in subvencijo vrtca)? ne spomnim se namreč, kako je urejeno z vpisom v matično knjigo, koliko časa to traja, tam je pa treba navest podatke. ali naj raje kar oddam za sina, pa potem še naknadno javim spremembe v družini?

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 578
   RE: Decembrke 2013
6.12.2013 19:31:15   
cowgirl
imam srčno napako in še neke mutacije pri strjevanju krvi... in si moram dajat injekcije proti strjevanju, zato lih ne smem rodit, kadar se spomnem. user posted image lahjo bi izkrvavela al pa bi nastale kake hude posledice.
zarad srčne napake pa imam nujen CR... no pa tud zato, ker je tretji.

zato tud skoz gledajo na CTG, da nas ne bi kaj presenetilo. no tu v postojni to gledajo, medtem ko v LJ jim je to vseeno in me še na pregledu niso dali na ctg. res sem totalno razočarana nad KC LJ in totalno srečna ker sem lahko v Postojni, kjer se vsak zdravnik posvetuje s tabo, pregleda vse možnosti, in se s tabo pogovarja kot s ČLOVEKOM in ne kot s ŠTEVILKO, kot imam to občutek vsakič, ko stopim čez vrata LJ poliklinike, porodnišnice LJ ali KCja...
res je totalna razlika. osebnega pristopa v LJ že zdavnaj ni več in so pozabili, da so pacienti še vedno ljudje in ne samo številke zdravstvenega zavarovanja.

_____________________________

Carpe diem

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 579
   RE: Decembrke 2013
6.12.2013 19:33:20   
cowgirl
za vse papirje na CSD se bo moj odpravil tja, ko rodim... mislim, da nek papir dobiš takoj, ko te vpišejo v matično knjigo, da imaš rojenega še enega otroka. s tistim gre tvoj na CSD, ker bo itak najbrž urejal za svoj očetovski dopust. in to vse naenkrat lahko zrihtajo. vsaj tako so meni rekli. potem domov dobiš odločbe.

_____________________________

Carpe diem

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 580
   RE: Decembrke 2013
6.12.2013 21:27:48   
Barby.
cowgirl mislim da bi mogle use imet take zadnje dneve pred porodom, sicer doma ampak okej user posted image upam da še čimdlje zdržita 2v1 :))

izibizi77 res je blo danes suuper vreme, prau prijetno toplo ja :)) je pasalo malo na zrak it da nisi celi premražen :))

štrimf a dogaja ? mogoče bota pa danes mogla it :P hehe .

tudi mene danes že ceu večer zbada, bolečine kot pri M ampak najbol me zbada v križu, sicer še ni panike in nič rednega .. 1x na 3min pol smet na 10-15min fuul odvisno ko sedim tega sploh ne čutim, samo ko ležim ( tako da niti nevem če je to to ? user posted image ) mobo vidli kako bo stanje ponoči, ampak se bo pomoje kr umirilo, tako da nič resnega user posted image

_____________________________

Preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila,
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja !! <3

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 581
   RE: Decembrke 2013
6.12.2013 21:36:33   
Barby.
se opravičujem, zdaj mi je nadknadno ven vrglo eno počvekano stran, tako da nisem odgovorila na vse user posted image ja pomoje tud bol pametno, da si nabavim čaj za dojenje zdaj in ne več tega iz malinovih listov user posted image mah, sem bla vedno taka da odlašam dokler ni prepozno user posted image

mene zanima še nekaj .. a ima katera probleme z sedenjem ? mene tako trebuh boli če sedim ta joj .. vse mi nekam goor pritiska, da morem se čist zraunat da sploh lahko normalno diham, včasih tdi ko ležim. še najbolje se počutim ko stojim :S .. se to dogaja kateri ? danes ko sma se z mojim peljala v MB (cirka 20min vožnje) sem misla da bo mogo ustavit da se raztegnem, takšna sila :S .. prej se mi je to zgodilo par x .. ampak nikoli tako boleče :S

_____________________________

Preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila,
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja !! <3

(odgovor članu Barby.)
Neposredna povezava do sporočila: 582
   RE: Decembrke 2013
7.12.2013 7:40:07   
šrimpf
uf cowgirl, to pa morajo res pazit, če je tako. no upam, da otroček še malo počaka, rok je še kar daleč.
imaš pa prav, ko bo očka urejal papirje, bo pa še to zrihtal. samo drugo vlogo moram dat, tadolgo.

barby, nič ne dogaja, spet se je vse ustavilo, končno spim ko bubica, edino gibi so bili včeraj bolj blagi, ampak še vedno več kot 10. ima take intervale, en dan nori po trebuhu, naslednji dan jo moram pa božat in spodbujat, da je kaj. glede sedenja, meni je tudi zoprno, se mi včasih zazdi, kot da sem brez zraka.


(odgovor članu Barby.)
Neposredna povezava do sporočila: 583
   RE: Decembrke 2013
7.12.2013 21:49:49   
cowgirl
danes je bilo vse mirno... ampak čim se bliža noč me pa začne stiskat. zdele grem na CTG in bo spet risal hribe vsakih 5 minut. user posted image
upam, da bo noč mirna.

nočko punce!

_____________________________

Carpe diem

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 584
   RE: Decembrke 2013
8.12.2013 19:23:03   
šrimpf
Kje pa ste vse, da niste šle že rodit?

Jaz še kar vztrajam, danes je bil spet pospravljalni dan, naredila sem prostor za posteljico oz. košaro, ne vem še, kaj bomo imeli, mogoče kar oboje, je košara na kolesih. sej se sliši pozno, ampak sej bi bila še v porodnišnici nekaj dni, posteljnina je itak oprana, posteljica se pa v 20 minutah sestavi. oh ja, res smo v drugo bolj u izi :)

jutri grem malemu še čevelje kupit, tako bi jih prek nexta naročila, pa se bojim zaradi cifer.

torej, oglasite se kaj pa sporočite, kaj se kaj dogaja.

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 585
   RE: Decembrke 2013
8.12.2013 23:19:26   
cowgirl
Pr nas pa mož pedena oba otroka doma in še pripravlja omaro za mladička user posted image
Komaj ta teden smo dobili omare za tastarejša in zdej je moral vse obleke prenest iz ene v drugo omaro in potem vse oprane cunjice iz vreč dat v predalnik za bejbija.
bravo mož user posted image

_____________________________

Carpe diem

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 586
   RE: Decembrke 2013
9.12.2013 8:44:27   
latka
Samo na hitro se oglasim, ker mi malčka trenutno spitauser posted image , da vam sporočim, da smo takrat 29.11., kot sem omenila, res naredili CR(izbrala sem spinalno in mi ni žal) in ob 12.30h sta na svet prijokala Lara(49cm in 2980g) in Jaka(49cm in 3110g). Vsi smo presrečni, malce preutrujeni, toda važno je, da smo vsi ok. Že 5. dan po porodu smo šli domov. Danes smo stari 10 dni in nas čaka prvo kopanje.user posted image

Tako, sedaj ste pa ve na vrsti.user posted image
Vsaki izmed vas želim čim lažji in hiter porod ter zdrave otročičke.

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 587
   RE: Decembrke 2013
9.12.2013 8:53:15   
šrimpf
latka, čestitke, super, da je vse ok. lepo se crkljajte!! user posted image
če boš pa imela kaj časa, bi te pa prosila, da malo tole spinalno bolj opišeš, ker imam jaz za petek napovedan CR, pa se tudi odločam za spinalno.

izibizi, barby, kje sta? user posted image

cowgirl, naši možje so res zlata vredni, moj tudi sestavlja, pospavlja....

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 588
   RE: Decembrke 2013
9.12.2013 9:00:27   
latka
Dobiš pikeca v hrbet, skoraj ne čutiš, potem pa malce počakajo in boš čutila v nogah in po celem trebuhu tak čuden občutek, sicer čutiš, da se kaj dogaja, ampak drugače oz. ne boli nič,ko režejo in šivajo, samo ko otroka ven povlečejo, to pač začutiš, ampak kot rečeno, ne boli.user posted image Noge boš začela čutiti čez nekaj ur(pravzaprav ti noge spijo). Jaz sem dobila kateter, tako da sem vstala naslednje jutro, saj nisem rabila na vodo. Za bolečino boš pa pač morala stisnit zobe.

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 589
   RE: Decembrke 2013
9.12.2013 12:53:52   
Barby.
ojla punce :))


jaz sem mela taki počivalni vikend tako da nisem bla nič na rač.samo postla in cartanje user posted image sem pa rauno z pregleda, nič novega, še vedno zaprta :S sempa izgubila malo majn ko 1kg in tud mali je biu danes izmerjen 2990g prejšnič pa 3100g :/ .. ampak po besedah G se mi ni treba bat, da so to pač odstopanja odvisna tu od lege otročka, tako da upam da je use okej :/ smo pa danes zakorakali v zadnji teden, točno danes teden imam rok :)) .. dogaja se spet malo ja malo ne... to da imam bolečine kot pri M sem pa se itak že navadla user posted image

_____________________________

Preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila,
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja !! <3

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 590
   RE: Decembrke 2013
9.12.2013 13:59:19   
šrimpf
barby, odstopanja je 10%, zato ne napovedujejo radi teže, ker pri treh kilah je 300g v eno ali drugo smer kar razlika. zato meni niso hoteli nič napovedati na tem zadnjem pregledu pred enim tednom, samo rekla ja, da bo bebica manjša kot je bil sin, ki je imel 3665. ne sekiraj se, sigurno bo vse ok.
počivanje - hihi pri prvem gre, ja, pri nas je pa konstantna akcija. pa tudi sama ne bi zdržala v postelji, uležem se največ za 10 minut, potem pa dalje, tudi če samo za računalnik.
jaz imam tudi "menstrualne"bolečine kar naprej, včeraj celo eno močno, podobno popadku, ampak se ni nič razvilo, če me ne bi kar za CR naročili, bi šla verjetno spet konkretno čez rok. tega imam pa točno čez 10 dni.
latka, hvala za poročilo, se bom kar za spinalno odločila, bolečina po posegu pa vem, kakšna je, imam že en CR za sabo user posted image

(odgovor članu Barby.)
Neposredna povezava do sporočila: 591
   RE: Decembrke 2013
9.12.2013 14:55:07   
izibizi77
Živijo punce, še moje oglašanje....

Najprej Latka iskrene čestitke!! Veliko razvajanja in cartanja. Pa hitro okrevanje po CR.

Jaz sem imela danes CTG in posvet. Ta mala aktivna, ampak še vedno na riti in tako bo ostala. Se mi pa povečuje pritisk, beljakovin sicer nimam, ampak ne bodo več čakali. Tako grem v petek 13. v porodnišnico, kjer mi bodo sprožili porod. Ker mala ni prevelika, gremo rodit naravno, tako da sem fuuuuuul vesela, da ni na prvem mestu CR. Seveda se lahko stvari tako obrnejo, da bo potreben, ampak vseeno bomo dali vse od sebe, da se to ne zgodi. Zdaj si moram vsak dan merit dvakrat pritisk in če presežem 150/100, moram takoj v P. Tako da še čisto, čisto malo :)

Kako ste pa kaj ostale?

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 592
   RE: Decembrke 2013
9.12.2013 15:04:32   
Barby.
aja Latka tudi z moje strani, iskreeene čestitke, dosti artanja in prespanih noči ! :P

štrimf ja sej me je takoj potolažla je rekla da so odstopanja tako da ni nič narobe .. sem pa tud jaz zgubla kg tako da je odvisno vrjetno tud od tega ( pa jemnormalno, mogoče zadnji 2dni nisemnekaj ) jaz že tako čakam da bojo tebolečine močnejše da sem že nora polek .. gledam nomstom na uro na kolko časa mešpikne, pa nikoli nič kaj dramatičnega user posted image vrjamem da imate pri vas pestro ja, sej med tednom tudi meni ne uspe kaj dosti "odležat" si pa za vikend privoščim malo :P dokler še gre .. pol bo vedno težje user posted image

izibizi no vidiš, upam da bo porod potekau kot si želiš ! držim pesti ! torej se bote v petek že artali, srečnežii :P .. no mogoče se bomotudi mi user posted image pomoje tudi žiučki nekaj naredijo pri pritisku, kr že use tako nestrpno čakamo naše štručkke :$$

_____________________________

Preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila,
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja !! <3

(odgovor članu izibizi77)
Neposredna povezava do sporočila: 593
   RE: Decembrke 2013
9.12.2013 17:13:43   
cowgirl
evo mene doma. sicer se brez bebe ampak na pocitku. grem nazaj cez tri dni. pa bomo vidli kako naprej. ampak ce hocem bit malo doma moram res zapret oci, ko vidim, da je treba kaj pospravt, it mimo in pocivat. v tem tednu so skor vse roze crknile, ker jih noben ni zalil. tud predalnik se ni polen in omare za otroke... ocitno sem moza presenetila z odhodom domov.
drugace sta pa otroka kar v nebesih, zdaj ko sem doma. res sta me ful pogresala.

sicer je pa stanje tako, da je plodovnica motna, ker gre ze vernix stran, pa posteljica bo tudi kmalu zrela, tako da hrem v cetrtek spet tja, pa najbrz v petek akcija. tasca ima ravno v petek r.d.


_____________________________

Carpe diem

(odgovor članu Barby.)
Neposredna povezava do sporočila: 594
   RE: Decembrke 2013
9.12.2013 17:36:25   
šrimpf
aaa vse bomo rojevale v petek user posted image izibizi, morda se pa celo vidiva, jaz bom sicer en dan na intenzivni. kdaj moraš pa prit tja? jaz moram biti ob 7.00 v sprejemni

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 595
   RE: Decembrke 2013
9.12.2013 18:45:01   
izibizi77
šrimpf jaz moram biti v petek tam med 7. in 7.15. Zgleda, da bo petek 13. en res poseben dan :)

A ti greš že v četrtek? Meni so rekli, da naj pridem tešča, za vsak slučaj, če bi bilo potrebno narediti CR. Tako da se mi zdi, da bom dobila kuj tabletko, potem pa odvisno kako se bodo stvari odvijale.....verjamem, da TAKO KOT TREBA!!!

Mogoče pa res pridemo skupaj :)

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 596
   RE: Decembrke 2013
9.12.2013 19:06:02   
šrimpf
jaz moram biti tam v petek tešča zjutraj ob 7ih. potem so uro in pol priprave (beri: klistir...), potem pride partner in skupaj čakava na CR.

(odgovor članu izibizi77)
Neposredna povezava do sporočila: 597
   RE: Decembrke 2013
9.12.2013 19:14:04   
izibizi77
enako kot jaz....samo da jaz dobim najprej tabletko in upam, da bo šlo kot po maslu :) če ne pa ......pač CR....bova pa spet skupaj:)

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 598
   RE: Decembrke 2013
10.12.2013 9:21:53   
Barby.
vse bote rodile v petek :o mogoče se mene tud moj user posted image usmili in bo hotel ven v petek user posted image resnično že komaj čakam ta porod, splh me ni nič strah, samo da grem čimprej rodit, kr sem prau nerodna in okorna z tem trebuhom user posted image user posted image

_____________________________

Preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila,
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja !! <3

(odgovor članu izibizi77)
Neposredna povezava do sporočila: 599
   RE: Decembrke 2013
10.12.2013 11:42:56   
šrimpf
moj trebuh pa sploh ni tako velik, samo zvečer se malo okorno počutim. me je pa že pošteno strah, ker konec koncev je to le operacija, pa skrbi me, da bo vse ok z malo, pa kako bo dejansko sine to sprejel, saj zdej se veseli, ampak v resnici pa ne ve, kaj ga čaka. ah, saj bo!
danes pa zabušavam na polno, že stotič gledam Sex v mestu, zadnje sezone nikoli ne razočarajo user posted image pa jem kar naprej, ampak zdaj mi je zmanjkalo korenja. zdaj imam menstrualne bolečine že čez dan, mogoče se pa že prej kaj razvije iz tega.

(odgovor članu Barby.)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?