|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2014
6.2.2014 13:27:48   
Coccinelle
Živjo, punce.
Mi smo prejšnji ponedeljek tudi šli v porodnišnico, v petek pa smo domov prinesli deklico. :) Zdaj smo doma že slab teden in imamo vzpone in padce, najbolj pa nas seveda muči nočno zbujanje in nespanje. Kakšno noč bi mala kar gledala okoli sebe, potem ko se podojiva kar ne zaspi. Sploh pa ne v svoji posteljici, mala razvajenka je že drugi dan pristala na sredini tavelike postelje, c, c, c ...

Sem bila nekaj dni že na robu joka, zato je v bistvu kar fajn videt, da nisem edina, ki se spopada s tem, pa ne da bi komu privoščila. Zaenkrat se s fantom kar fajn dopolnjujeva ker je on res velik del opravil prevzel nase, pa tudi čisto popoln očka je, zato se prav malo bojim, kako bo, ko bo šel nazaj v službo. Pri meni se namreč deklič zelo težko umiri, patronažna pravi da zato, ker ima močen sesalni refleks, jaz pa dipim po mleku.

Vse bomo še pogruntali sproti, vsaj upam. Vsem čestitke za otročičke, želim vam veliko energije v nočnih maratonih. user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
   RE: Januar 2014
6.2.2014 21:41:13   
marusap
Dspela in coccinelle, čestitam! Lepo se cartajte!

Dorotheia: jaz sem že od prihoda s porodnišnice sama z obema. Nekaj dni smo rabili, da smo ujeli ritem, pol pa ni bilo panike. Zjutraj, ko mali še spi, zrihtam Lano, pojeva zajtrk, pospraviva na hitro po stanovanju. Ko se Bine zbudi, zrihtam njega. Pol je že itak čas, da skuhava s tamalo kosilo. Po kosilu gre Lana spat, jaz umijem Bineta. Po spanju je itak čas za malico user posted image , sledi igranje in potem se vrne očka. Bine pa vmes je, spi, opazuje z ležalnika, tepe igrače na igralni blazini... Ga prestavljamo malo sem in tja, da mu ni dolgčas user posted image . Pri umivanju si pa res vzamem čas, da se v miru "pogovoriva" in pocrkljava. Mi pa res ni nikoli dolgčas.
Nohtke sem mu jaz že postrigla pa jih bo treba spet. Je pa tako majhnemu čist lahko postrižt. Počakaj, da zraste... pol je težje ujet te male prste! user posted image

Mene pa moti to nočno previjanje. Jaz ga moram 2x ponoči previt pa je še vseno zjutraj polulan do sredine hrbta. Ko se zbudi zaradi lakote ni preveč potrpežljiv - potem se dere in zbudi Lano. Previjanje po dojenju ga pa zbudi pa še bruha ko ga premetavam user posted image .

(odgovor članu Coccinelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
   RE: Januar 2014
7.2.2014 8:42:34   
janaž
Hej, jaz sem mu na začetku strigla nohtke, ko je spal. Drugače je čisto preveč mahal z rokicami.


(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
   RE: Januar 2014
7.2.2014 9:28:09   
witch
coccinelle čestitam za hčerkico user posted image

dorotheia jaz sem mu nohtke že strigla. Pač ne čisto do konca, ampak je boljše. Sva jih že 2x.

marusap naš tudi največ ponoči poliva. Zdaj je nehal buhatu sesirjeno mleko. Zdaj skoraj vedno takoj po oboku poliva.

Naš mulček pa je imel neko čudno noč. Vsake 2 uri sva zedla. Pa ni zamudiil niti eno uro. Prej sva pa lepo spala 3, 4 ure.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Coccinelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
   RE: Januar 2014
7.2.2014 14:22:11   
Dorotheia
Evo punce, jaz sem mu tudi včeraj nohtke postrigla, med spanjem. Je kar šlo, samo nisem upala čisto do konca. Je pa bolje sedaj.

Nama je pa danes spal 5 ur ponoči, samo se mi zdi, da bolj od utrujenosti kot od česa drugega - so ga prej matrali krčki spet in se je pomoje ful utrudil. Bomo videli, kako bo danes. Spal je pd 11h do 4h, potem pa se je spet zbujal na 3 ure.
Se mi pa zdi, da je že ful povečal obrok. Zdaj 80ml že skoraj vsakič poje. Mu še to počasi ne bo več dovolj. Patronažne danes ni bilo, ker je zbolela. Se bomo verjetno kopali v ponedeljek. Škoda, ker mojega ne bo zraven, gre ravno v službo.

Imamo pa na trenutke kar kaos pri previjanju - včeraj sem ga previjala, ko je bil pokakan in počakam še malo, pa sem še vedno prezgodaj dala pleničko dol, se je pokakal na podlogo. user posted image Potem pa imam cel kaos zamenjati podlogo, če sem sama, ker ga z eno roko držim, z drugo pa poskušam zamenjati svežo podlogo. Pa saj se bom zverzirala. Samo časa gre veliko.
Si pa ful rada vzamem čas tudi jaz pri umivanju. Takrat se "pogovarjava" pa ljubkujeva. Je tako luštno. Še bolj luštno bi bilo, če bi se naš malo bolj z veseljem previjal in slačil oz. preoblačil. user posted image
Mi pa vsi rečejo, da izgleda ful napreden že - da ful glavico dviguje, da je cel močan že (včeraj ga je svakinja previjala in ni mogla verjeti, kako se že zvija in kako je že močan - sploh ker njena punčka ni bila niti približno taka v tej starosti). Totalno se "odraslo" že obnaša. Pa ful spremlja že okolico z očkami (sicer bolj malo vidi še pomoje), pa prav neverjeten je že.

Sem pa še vedno tako utrujena od tega nespanja. Baje imam podočnjake do ust. user posted image
Upam, da bom kmalu imela še več energije.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
   RE: Januar 2014
7.2.2014 18:36:39   
tashq
se še jaz malo javim...te dni se kar ne spravim na računalnik...user posted image
včeraj pri treh tednih je bila patronažna zadnjič pri nas.je imela Nika že 4020g (rojena s 3360),tako da jo že kar malo težko nosim.no,jaz jo večinoma crkljam v sedečem položaju,očka pa jo nosi.user posted image gre pa moj tudi v ponedeljek v službo.smo kar dobro skoz prišli,ker je najprej koristil ure,potem mu je šef še nekaj dal frej,potem pa šele 15-dnevni dopust.mene tudi malo skrbi,kako bomo same zrihtale.ne toliko zaradi Nike in gospodinjstva(bomo pa par dni bolj v umazanem,če ne bo zneslouser posted image ),ampak kako spraviti Pio v vrtec zjutraj.no,če nam pa kdaj ne bo zneslo pa pač ne bo šla.
drugače pa Nika že par dni prespi celo noč- s tem mislim,da se zbudi na par ur(2-5 ur,enkrat je celo prespala 7 ur!) za dojenje in potem zaspi nazaj.pred tem smo imeli pa borbe ponoči,ker ni hotela zaspati nazaj.user posted image je pa tudi pravi pokakanček.kaka na 3 ure ali pa še bolj pogosto.količinsko ne veliko,amapk z veliko silo.user posted image danes je s previjalne neslo skoraj 3 metre stran.user posted image je pa HB krči nič ne dajejo,jem pa že vse.
je pa ponoči ne zbujam več že kakšen teden,prej sem jo morala zaradi zlatenice.previjam jo pa še vedno,ker je vsakič tudi pokakana.upam pa,da kmalu zgosti to kakanje,da jo bomo vsaj ponoči lahko malo manj previjali.
eto,alarm.
upam,da bom imela kaj več časa in volje v prihodnje tudi za vas.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
   RE: Januar 2014
8.2.2014 14:02:59   
Dorotheia
Evo, naš malčerk bo jutri star 3 tedne. user posted image
Včeraj naj bi se kopali, pa je patronažna zbolela in pride šele v ponedeljek. Tako da tudi ne vem, koliko tehta zdaj. Ampak glede na to, da ga že malo težje nosim, se je kar poredil. user posted image Upam, da zadosti.
Še vedno se zbuja okvirno na 3 ali 3,5 ure (tudi ponoči - kdaj ponoči potegne na 4 ure). Je pa tako, da ima čez dan dopoldne in zvečer svoje "urice tečnobe". Ne vem no, Zjutraj, ko se nahraniva - okrog 7h (ponoči ima torej dva obroka - enega okrog 1h in drugega okrog 4h) se zbudi in ne zaspi več nazaj. Pa vem, da je to vse normalno in sem vesela, da vsaj ponoči spi. Torej zjutraj ima očke čisto odprte in se lepo igra dobre pol ure sam (z rokicami se je itak najbolje igrati). Potem predvidevam da postane že preveč utrujen in postane sitkan. Lačen itak še ni. Duda mu ne pomaga, ker res nima najbolj razvitega sesalnega refleksa ali pa pač samo dude ne zna sesati (kupila sva mu celo zbirko različnih dud, pa nobena ne zdrži dlje časa v ustih - bi jo sesal, samo mu slej ali prej pade ven). In potem jok in ok, ga vzameš v naročje in je bolje. A je to normalno že ob tej starosti? Bi moral več spati? Ker danes recimo ni zaspal do drugega obroka, za katerega je bil pa potem itak preutrujen in ga je pol manj pojedel. Takoj zaspal.
Kaj lahko storim? Ista zgodba se ponovi zvečer.

Malo me skrbi, da ni že prezgodaj za tako budnost in da bi moral še bolj spati. Ali se motim?

Drugače sem pa jaz včeraj spet imela krizo. Pa ne s hormoni ali tem. Ampak z utrujenostjo, najverjetneje. Glava me je bolela cel dan, zvečer se mi je vrteli in sem skoraj "dol padla". Moj je bil že cel paničen in mi ponoči ni pustil vstajati, je do zjutraj pedenal malega. Da sem se jaz vsaj za silo naspala. Pod očmi sem cela modra in sploh ne vem, kaj naj naredim, da bom bolj fit in bolj polna energije. Kako ve zdržite? Verjetno je prišlo za mano, ker zdaj že 3 tedne skoraj nič ne spim. Po par urc na dan. Vsaka reče, da se na to navadiš, ampak jaz se še nisem. Mislim, psihično že, ampak fizično ne vem, kako dolgoročno lahko zdržiš tako. Priznam, da verjetno tudi premalo jem, ker se mi zdi, da ni nikoli časa, vedno je kaj za postoriti.
Včeraj sem se potem spet totalno nesposobno počutila. Kako enim tako uspeva, da kar žarijo, kljub nespanju in vsem. Jaz pa daleč proč od tega. Pa saj vem, vsakič ko pogledam malega, se mi kar nasmeje in ogreje srček, samo rada bi bila še bolj polna energije, da bi se še bolj lahko ukvarjala z njim in popedenala še ostalo.
Ah ja. Malo sem mogla pojamrati. A ve kaj počivate čez dan? Kako vam znese? Verjetno se meni pozna, ker imam še težave s ščitnico in to res vpliva na energijo in vse.
Pa verjetno bi rada preveč perfect imela vse.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
   RE: Januar 2014
8.2.2014 19:59:16   
Nina33






user posted image


5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm


6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014 user posted image


29.12.2013

januar2014 PDP 5.1.2014 user posted image


1.1.2014

witch PDP 10.1.2014 user posted image , 3150g, 50cm


3.1.2014

tashy21 PDP 4.1.2014 user posted image


4.1.2014

metuljčica87 PDP 10.1.2014
Aljaž, 3880g , 52cm

5.1.2014

magdalenica PDP 1.1.2014


7.1.2014

marusap PDP 12.1.2014
Bine, 3500g, 48cm


8.1.2014

aeio PDP 2.1.2014 user posted image


9.1.2014

kemo PDP 9.1.2014
Iva, 3050g, 48cm


13.1.2014

Nina33 PDP 15.1.2014
Cene , 3320g, 51cm

sunflower29 PDP 6.1.2014
user posted image , 3680g, 52cm


15.1.2014

tia78 PDP 16.1.2014
Lia, 4365g, 53cm


16.1.2014

tashq PDP 17.1.2014
Nika, 3360g, 50cm


19.1.2014

Dorotheia PDP x.2.2014 user posted image


x.1.2014

night PDP 14.1.2014 user posted image


22.1.2014

vanca PDP 22.1.2014
Fran


27.1.2014

Coccinelle PDP 29.1.2014 user posted image


5.2.2014

dspela PDP 24.1.2014
Aljaž, 3420g, 51cm





user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image











< Sporočilo je popravil Nina33 -- 8.2.2014 20:08:35 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
   RE: Januar 2014
8.2.2014 21:29:01   
vanca
Mi smo se kar lepo zredili od kar smo doma, cca 500g v devetih dneh. Smo se pa lovili z nočnim spanjem. Zvečer od 19h naprej je hotel biti prisesan name in ko sem ga želela odložiti v košaro je bilo dretje, tako da tri noči nismo zaspali do 3h oz 4h in dve noči sem ga imela kar pri sebi, da sem vmes lahko vsaj malo dremala. Sem pa kljub prespanim trem uram imela čez dan veliko energije, nisem čutila utrujenosti. Vseeno pa sem skušala uloviti čas za počitek, ko sta oba fanta spala, kar je zneslo od 30 - 60 min. Si pa vzamem čas za obroke, kosilo komaj dočakam.
V četrtek sem se potožila patronažni in sedaj je bilo dve noči bolje. Zaspal je nekaj po 22h, ob 2h je jedel in nato smo se zbudili ob 6h. Upam, da bo vsaj približno tako ostalo.

Ponoči pa ga ne previjam več, ker se preveč predrami. Mu dam zvečer čez pleničko še tetra plenico, da bi ostala košara kar najbolj čista, če bi kaj slučajno hotelo iz plenice.
Meni so rekli, da se nohtov ne striže do 1 meseca. Ko se kateri lomi, ga še malo zvijaš, da odleti.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
   RE: Januar 2014
9.2.2014 9:49:55   
witch
Lepo je brati da vsi otročki lepo napredujejo.

dorotheia malček dude dlje časa v ustih ne obdrži kar nekaj časa. To pač je tak da če mu jo ponudiš in jo sprejme, mu jo popravljaš non stop v usta.

Naš malček se tudi zbuja na dobre 3 ure, včasih prej, včasih pozneje. Tak da imava še vedno kar nekaj obrokov. Drugače pa tudi mene muči utrujenost. Obiski so začeli hoditi in njim nosim na mizo, pospravljam za njimi, pa otroka urediti, ponoči ni nekega hudega spanca. In sem se danes že za zajtrk zjokala. Ah saj bo boljše.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
   RE: Januar 2014
9.2.2014 10:33:04   
dspela
Pozdravljene punce. Prvo hvala za čestitke. Včeraj sva prišla domov. Porod je bil brez težav. Malo imava težav z dojenjem, ker noče zagrabit...drugače pa sva super. Mene malo šiv boli, ker sem bila malo raztrgana.


V torek sem dobila gel za pospešitev popadkov, ker sem bila 9 dni čez rok...pa ni pomagalo. Čez proti večeru in čez noč se je umirilo...nato začelo spet zjutraj ob 5 na ctg-ju. Potem sem la v porodno na pregled in bila odprta 3 cm in mi je odtekla voda, bila je že zelena. Potem pa v porodno...rodila sem ob 10.59.
Na trenutke je bilo res hudo, da sem že rekla, da ne morem več...sploh me močnimi popadki, ko še nisem smela pritiskat.
Malo sem se raztrgala, tako sem malo šivana.. zdaj me še boli, nekaj težav imava z dojenjem, ker noče zagrabit...drugače pa je super..nepozabno.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
   RE: Januar 2014
9.2.2014 12:17:56   
tashq
nam je tudi patronažna rekla,da se nohte striže pri enem mesecu.mi še nekaj časa ne bomo,ker se ji kar sammi zlomijo,praska se pa tudi ne.
dude pa tudi naša še ne drži lepo(saj je še noben ne zna pri teh "dnevih,tednih").včasih jo lepo cuza kakšne pol ure,včasih je pa ne zna pa ne zna zagrabit,pa ji je treba skoz nazaj dajat.komaj čakam,da si jo bo sama znala nazaj dat....user posted image
spimo pa mi kar lepo že nekaj dni:zvečer je malo borbe,ker noče zaspat,potem pa lepo spi nekje od 11.naprej,tako da se jaz kar fino naspim ponoči,pa še dopoldne potegneva do 10.samo danes je zadnji dan za lenarjenje,ker jutri bom morala biti že navsezgodaj pokonci zaradi Pie.zdaj jo je skoz lubi popedenal.Dorotheia,če ti ponoči manjka spanca,potem spi še čez dan-takrat ko ti mali spi.saj vsi pravijo,da naj gremo mamice spat takrat,ko dojenček spi.gospodinjstvo bo že počakalo,da se malo spočiješ.jesti pa tudi probaj na tri ure,en kos sadja/zelenjave ali pa kos kruha.daj očiju malega za kupčka podret,tačas pa ti malo pojej.
pa Nika je tudi ene 2x po 1 uro pokonci čez dan(poleg tistega časa,ko je) in če ne ujamemo pravega časa,ko je zaspana,ji je tudi potem težko zaspat.bodo pa vedno več pokoci,se mi zdi da pri ene 2 mesecih,da se že malo bolj pozna.pa takrat enkrat so že tisti pravi nasmeški,ne?te pa komaj čakam.user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
   RE: Januar 2014
9.2.2014 13:39:28   
marusap
Witch: glede hrkanja sem vprašala pediatrinjo in dobila odgovor, da je hrkanje lahko povezano z refluksom, če dojenček drugače ni prehlajen. Kislina, ki se mu vrača iz želodčka, draži sluznico. Protirefluksni ukrepi (dvignjeno ležišče) in spiranje noska naj bi omilili zadevo. Refluks je lahko prisoten tudi, če dojenčku mleko ne priteče iz ust oziroma ne poliva.
Jaz bom to v sredo omenila na posvetovalnici pol bomo pa videli... Se mi pa res smili, ker zgleda oziroma se sliši kot bi bil fajn prehlajen user posted image .
Mene utrujenost ne daje. Včasih še sama sebe presenetim koliko stvari lahko storim v enem dnevu. Ponoči pa jeva na 2 uri in pol. To mormo še uredit in zamaknit hranjenje vsaj za pol ure user posted image .
Kako ste pa kaj s kilogrami? Jaz jih imam 5 manj kot pred zanositvijo user posted image .

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
   RE: Januar 2014
9.2.2014 14:23:13   
Dorotheia
witch, midve sva pa kar sorodni duši ane. user posted image
A črpaš se še vedno ne oz. pristavljaš k dojenju? Pa vama gre? Naš še nič noče sesati. A dudke res še ne morejo imeti dlje časa v ustih? Nisem vedela. Od svakinje mala jo je od prvega dne imela nonstop v ustih, brez da bi ji ven padala. Sem mislila da je pri vseh tako in je samo naš izjema. user posted image Super, mogoče je pa še upanje. user posted image

A ste ve kam šle že same kaj ven? Jaz dvakrat do trgovine po kruh, je moj pazil malega. Pa čez 1 teden grem malo v shopping po par stvari za malega. Večje flaške bo treba nabavit, ker je že kar povečal količino obroka in bi rada sama kupila, ker moj vedno napačno kupi vse. user posted image Tele aventove natural linijo in s tistimi cuclji, ki so podobni prsim kao. Katere uporabljate ve, tiste, ki ne dojite?
Imam pa kar slabo vest ob misli, da samega pustim malo sama. Tudi če moj lepo pazi nanj in vem da je v dobrih rokah. Sem čudna? Potem pa še kak komentar kake mamice, da ona pa svojega otročka ni mogla več mesecev pustiti samega, samo ko je šla na pregled. In imam že občutek, da nisem dovolj dobra mami. Ah ja. Kompliciram spet, saj vem.

Drugače pa smo danes stari 3 tedne. user posted image
Jutri se tehtamo in komaj čakam, da vidim cifro na tehtnici.

Aja, a se vaši otročki kaj napenjajo po obrokih? Naš se še vedno ful, samo ni vedno hudo da bi jokal. Spušča pa glasove kot ta velik, ko se napenja in je včasih tako smešen, da se mu z mojim smejiva. Ob večerih ga malo bolj napenja in malo jokca, samo mislim, da prav hudih krčev nima več. A tole napenjanje izgine po 3 mesecih? Ker včasih je tudi hranjenje oteženo, ker se tudi medtem napenja in zvija. Aja, kaka pa naš zdaj večkrat na dan, ni več zaprt. Mogoče pomaga, ker jaz donat pijem? Ima čez dan še vedno povečini samo moje mleko, samo ponoči je na AM (2 ali 3 obroke), imamo pa tudi mi še kar okrog 8 obrokov vsak dan. Koliko okvirno vaši pojejo na obrok, tiste, ki to lahko vidite? Naš zdaj tam okrog 80-90ml, pri 3 tednih.

Bom pa zdaj tudi jaz hodila čez dan spati. Si bom od začetka malo večkrat hrano naročila na dom in bo. Ker mene to nočno zbujanje res ubija in se sploh ne navadim. user posted image

A boste hodile kasneje na kakšno telovadbo z dojenčki? Jaz razmišljam, da bi obiskovala masažo za dojenčke oz. tečaj, kjer te naučijo, kako masirati dojenčka. Baje je super.

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
   RE: Januar 2014
9.2.2014 15:46:19   
marusap
Jaz sem bila že s kolegicami na kavici zvečer, pa vsako nedeljo zjutraj grem k mami na kavo, pa 10x sem bila v trgovini user posted image . Saj očka super zrihta sam. Samo mleko mu pustim pa je. Nič se ne obremenjuj s tem. Tudi očka in dojenček morata imeti malo časa zase user posted image
Ja, dudo tudi mi stalno popravljamo. Je fino, ko si jo zna dat sam nazaj. Meni so bile pri Lani zakon tiste, ki se svetijo v temi in jo je našla sama tudi ponoči.
Mi žal nimamo kaj dosti izbire za telovadbo. Pa še poletje bo, ko bo tamal lih dovolj star za telovadbo. Bomo verjetno več na sprehodih. Tista masaža je pa baje fajn ja. Pa plavanje pomoje tudi... No ja, pri nas ni izbire. da bi se pa kam vozila se mi pa ne ljubi.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
   RE: Januar 2014
9.2.2014 16:13:32   
Mumu31
Punce, sprasujem za prijateljico, ki nimclanica tega portala... Obstaja FB skupina Januarke 2014?

Hvala in vse lepo z vasimi soncki :) Jaz sem julijka 2013 in smo ze pravi mali razbojniki :)

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
   RE: Januar 2014
9.2.2014 17:58:06   
tashq
uuu,saj res ta duda,ki se sveti ponoči.user posted image smo jo tudi mi imeli pa je res super!
bla sem pa jaz že v knjižnici sama,drugo pa ne.v trgovino gre kar lubi(seveda mu moram listek napisatuser posted image ) pa še nekaj časa bo sam hodil,ker je veliko bolj komot,če gre on npr.na poti iz službe.
me pa nekaj zanima:naj takrat,ko bom malo dalj odsotna(npr.pregled pri G),damo Niki AM ali moje izčrpano mleko?Pia je dobila moje mleko,je pa res,da smo črpalko veliko več rabili,ker sem jaz še na faks hodila in izpite...zdaj pa nimam črpalke in ne vem,če se mi jo splača kupit(ker res ni mali strošek),ker bomo črpali res verjetno le nekajkrat.no,verjetno bom res kar AM imela za vsak slučaj.
mi gremo pa čofat zdajle...user posted image

(odgovor članu Mumu31)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
   RE: Januar 2014
9.2.2014 18:01:47   
tashq
aja,mi tudi ne bomo hodili na masaže ali plavanje.sem se pa nekaj spraševala:so 6 mesečniki že primerni za bazene-konkretno mislim kranjski letni bazen?Pia je bila na bazenu pri enem letu,ne vem pa,če je uredu s tako malimi,ker je le malo drugače kot pa tisti bazen,kjer so prav vadbe za dojenčke.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
   RE: Januar 2014
9.2.2014 19:41:38   
Dorotheia
marusap, super, potem pa se res preveč obremenjujem, če imam slabo vest, da grem po 4 tednih sama malo v nakupovalni center sama. Itak po stvari za malčka.

Evo, danes me že malo dajejo živčki, ker bom prvič celo noč poskusila biti čisto sama (no ponoči sem že bila sama, ampak je potem zjutraj prevzel moj), ker gre jutri moj v službo nazaj. In jutri bova z malim prvič čisto sama. Bo hitro minilo (itak mi dnevi kar bežijo) in še patronažna pride in se bomo verjetno kopali prvič. Kuhala pa ta teden pomoje sploh ne bom nič. Si bom kaj naročila ali zvečer pripravila za naslednji dan, ko bo moj doma. Bom tudi jaz z malim poskušala kaj zaspati (čeprav se mi zdi, da vsak dan manj spi čez dan).
Držite pesti, da nama bo šlo. user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
   RE: Januar 2014
9.2.2014 21:15:36   
kemo
Pozdravljene!

Danes smo stari že en mesecuser posted image . Me pa nekaj zanima tiste ki ste imele carski rez. Kako je kaj z čiščo? Jaz sem namreč začela nazaj krvavet pa tudi zadnja dva večera se mi pojavljajo bolečine v tem predelu. Ali ima katera izkušnje s tem? Ginekologinjo imam čez 14 dni.

lp

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
   RE: Januar 2014
10.2.2014 12:18:35   
witch
dspela super da je šlo lepo. pridi poročat kak rastete.

Naš malček se gre pa enkrat okorg pol osmih kopat in potem spat. Zaspi vsak dan prej. Tak da do pol devetih že sigurno spi. Potem pa do enih. Naprej se mi zbudi na dobre tri ure. Včasih kaj prej. Naprej pa mi zelo slabo spi. Danes sva jedla ob pol štirih, enkrat okrog petih je pset tulil. NI pomagalo nič. pojedel pa je več kot če že pet let nebi nič. Pa potem spet ob sedmih. Naprej je pa spet dobro. Ta del noči še morava urediti. Ima pa še vedno okorg 8 obrokov.

tashq naš je včeraj čez dan spat okrog osmih 15 minut, pa med pol enajsto in enajsto. Potem pa od enih do štirih. Pa med peto in pol šesto. V glavnem skoraj nič. Potem pa je tečka ker je utrujen in ne more zaspati. Sva se pa včeraj skoraj dve uri matrala da je zaspal. Mi je všeč samo to, da ponoči pa takoj zaspi. Čez dan se že kako pomatramo.

marusap vidiš na to pa sploh nisem pomislila. Bom tudi jaz to malo povprašala ko imamo spet pregled. Hvala za informacijo.

Kg jaz jih imam 2 manj kot pred nosečnostjo user posted image

Dorotheia jaz nisem nekaj časa črpala je on sesal. Ampak vidim da to ni to. Tak da spet črpam. Je pa med 10 in 20 ml. Flaške in dude pa imam jaz nukove. Je bila sestra z njimi zadovoljna in sem vzela iste. Drugače pa jaz grem skoraj vsak teden 1x v trgovino. Enostavno moram se malo odklopiti od mleka in pleničk in joka. Ati pa uživa z njim. Imamo pa v isti hiši babico, tak da mu priskoči na pomoč če je potrebno. Je pa bil zadnjič pri babici 5 ur na "počitnicah". Midva sva se malo spočila, babica in malček sta pa uživala. In ne zato nisem slaba mama. Svet se vrti res okoli njega, ampak minutko prostega časa pa tudi jaz lahko imam. Včeraj sta šla z babico sama na sprehod, pa ju tudi ni bilo kakšno urco, dve.

Telovadba, plavanje, masaže v našem kraju tega ni nič. Razen mogoče plavanje. Nisem pa razmišljala.

Dorotheia drugače pa jaz že cel mesec sama ponoči vstajam, sama ga zjutraj naprej urejam. Sva bila že 3 dni čisto brez atija. Pa je šlo. Hvala bogu babica pomaga pri kuhanju, ostalo pa sama rihtam.

kemo jaz sem med drugim in tretjim tednom po porodu čisto nehala krvaveti, in maternica me je nehala boleti. Po tretjem tednu pa spet kri in bolečina. Je pa spet nehalo. G imam pa jaz že v četrtek.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
   RE: Januar 2014
10.2.2014 13:07:27   
Dorotheia
Evo mi smo danes sami. Zaenkrat kar gre. Mali danes neverjetno veliko spi. So ga včeraj ful matrali krči ali kaj je to? Napenjanje na ful in je ful malo spal čez dan in isto zvečer se je čisto prebudil, ko sem ga ob 23h previjala (je bil pokakan) in vragec mali ni hotel zaspati nazaj do pol 1h zjutraj. user posted image Moj čisto živčen, ker je šel danes spet v službo. Pa jaz sem živčna, ker ga moj ni želel v spalnici in sva ga imela v zibelki v dnevni (imam pa čisto premalo stanovanje) - ker mali tudi v spanju nonstop nekaj jamra oz. se oglaša, moj ima pa totalno rahel spanec. In potem si moral skakati iz ene sobe v drugo in ni fajn. Sem mu težila, da ali ga dava v sobo k nama ali pa grem jaz spati na kavč zraven zibelke. In sem storila to drugo. Mi je bilo tudi lažje vstajati ponoči. Je pa mali čisto zmešan ritem imel ponoči - enkrat mi je pojedel celo samo 20ml, se je pa potem zbudil čez 2 uri (je pa včeraj čez dan kar dosti jedel - večkrat tudi po 100ml). Pa danes spet je bolj tako tako. Ne vem, kaj mu je. Se mi zdi, da zdaj ko ga 3 dni napenjanje/krči spet bolj matrajo, da ful manj poje. A je to kaka povezava?
Pa na trenutke imam občutek, da se ponoči zbuja na 3 ure tudi malo zaradi navade, ne toliko, ker je vedno velika lakota.
Upam, da res kmalu prespi malo dlje časa v kosu (vsaj ponoči).

Upam najbolj, da se tale prebava uredi res čimprej. Ker mali se res nonstop napenja nekaj. Pred hranjenjem (lakota?), po hranjenju in še vmes. Pa prdi ful oz. poskuša prdeti. Včeraj se je tako jokal med napenjanjem, da sem se potem še jaz začela. Še dobro, da je bil moj doma.





(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
   RE: Januar 2014
11.2.2014 6:21:33   
Miška2006
Pozdravljene,
Prodam več kot 160 kosov oblačil (majčke, hlačke, pajaci, krilca, pižame, nogavice, šali, slinčki, obutev,....) za punčko od 0 do 4 leta. Kdor je zainteresiran in me prvi kontaktira ter pride na dom in VSE odpelje (brez prebiranja) ima zagotovljenih 3/4 stvari "iz prve roke" za ceno 100€. Sem iz okolice Nove Gorice.
Prijetno nosečnost še naprej....
lp

_____________________________

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu Coccinelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
   RE: Januar 2014
11.2.2014 9:47:27   
witch
Pa je tudi mojemu fantiču uspelo. Pokakati mamico namreč user posted image ponoči sem ga prehitro šla previjat in sem dobila porcijo kakca po pižami, tleh, previjalni. No ko uspem to spucati pa se je še polulal user posted image

Kako ste mamice?

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Coccinelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
   RE: Januar 2014
11.2.2014 10:55:01   
marusap
Jaz sem super ;)
No moj je včeraj naredil celo "štalo"... Je prišla patronažka, da sva ga prvič skopali. Ga je namilila, položila v vodo in se je pokakal v vodo. Itak ni bilo drige kot da ga je s krpico samo zbrisala oz. umila. Tako da se bomo danes spet skopali. user posted image Jutri imamo posvetovalnico in že komaj čakam. Ga je pa včeraj stehtala in ima bajsek mail 4750g (porodna 3495g, odpustna 3350g). Sem opazila, da so ta prve obleice že skoraj premajhne.
Imajo vaši že kaj temenc? Jaz moram po šampon Mustela. Mogoče katera ve kje je najcenejši?
Včeraj sem šla spet po nakupih hrane. Jaz to full uživam in se sprostim user posted image . Se mi pa zdi, da za hrano noro veliko zapravim zdaj ko sva s tamalo doma. In da skos nekaj grickava user posted image .

Kemo jaz imam po enem mesecu od CR čišče še čisto malo (3 kapljice na dan), bolečin pa nobenih. Rana se je lepo zacelila, samo srbi me še malo. Baje je treba masirat predel okrog rane. A ti to kaj delaš oziroma ali kaj posebnega delaš z rano? Jaz v P nisem dobila nobenih extra navodil... Si malo zmasiram pod tušem in to je to. Bi pa jaz na tvojem mestu poklicala G za vsak slučaj, ker so po mojem prvem porodu bolečine nakazovale okužbo rodil (so pozabili sčistiti del posteljice)user posted image .

Tashq mi smo bili pri pol leta na vikend paketu v hotelu z bazenom. Bilo je decembra, hotel čisto prazen in smo tamalo normalno kopali v otroškem bazenu, ker je bila dovolj topla voda. Je imela fredov obroč in je dosegla z nogicami do tal, tako da je hodila po bazenu. Super je bilo. Smo jo pa pol res fajn stuširali. Pomoje ni panike. Že komaj čakam poletje!

Meni so pa s službe nakazali plačo za januar user posted image pa sem jo že vrnila. Bi bilo pa fajn, če bi lahko obdržala. Zdaj pa panično čakam novo odločbo za vrtec. Vsakič, ko jo dobim, sem en plačni razred višje user posted image . Upam, da Bine dovolj zniža prihodke na družinskega člana, da bo malo ceneje...

lp

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?