|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
14.10.2014 9:49:06   
tincy23
Živjo punce, meni se je pa včeraj zvečer nekaj nenavadnega dogajalo in nisem vedla ali naj grem v bolnico al kaj naj. Okoli osmih zvečer, se uležem in dete v trebuhu postaja vse bolj nemirno. Full je migalo. Mene so ti gibi tolk boleli, da nisem vedla ali so popadki ali kaj. Vsake tri minute sem na polno šla na vodo, spodaj me je pikalo pritiskalo, da sem mislila, da bom rodila. To se je dogajalo dve uri. Otrok se ni umiril niti ko sem ležala niti ko sem hodila, sedela. Skratka nimam pojma kaj bi to lahko bilo. Če bo še danes tako, ne vem ali naj grem raje v bolnico ali naj čakam. Datum imam drugi teden!

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
   RE: Oktrobrke 2014
14.10.2014 10:13:33   
peregrina
Tincy23 jaz bi se na tvojem mestu šla danes pokazat v P, če se to ponovi.

Mene tudi malo skrbi, kako bom vedela, da so to res ta pravi popadki. Pa mi je več žensk že reklo, da ko bo šlo zares bom že vedelauser posted image

Danes sem imela pregled (CTG) in za razliko od zadnjič, je celo kazalo neke številke tam, ko so zabeleženi popadki. Sem malo brala zdaj na netu, ker me je zanimalo kakšna je ta lestvica (od 0 do koliko). Meni je kazalo tudi 50. In preberem prej, da nekatere že rojevajo, ko jim kaže toliko.
Meni je pa G rekla, da če jaz nič ne čutim, pol to že ni popadek. user posted image

Ah ja ... očitno se pa vseeno nekaj pripravlja tam spodaj. user posted image Sicer pa imam PDP šele čez 10 dni. Bo treba najbrž še malo počakati (no, jaz nimam nič proti). user posted image


(odgovor članu tincy23)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
   RE: Oktrobrke 2014
14.10.2014 12:04:21   
tincy23
Ja bom vidla, kaj se bo dogajalo. Ker imam občutek, da ko bom pa prišla v P, pa se bo vse umirilo in bo zgledalo kot da sem si namislila:) Jaz pa bi že rada, da čimprej rodim, ker je pa to ležanje že tolk obijalsko, ker nič ne morem delat ali pa biti dolgo pokonci.

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
   RE: Oktrobrke 2014
14.10.2014 12:25:08   
Bett
Tinchy če se ponovi res pojdi v P se pokazat, saj zgubit nimaš kaj. Boš vsaj malo bolj mirna.
Sem pa fouš vsem, ki ste že rodile, ker se lahko z user posted image sprehajate zunaj. Do takrat, ko bom jaz rodila, bo pa sigurno že slabo vreme user posted image . Pri prvem je že bilo tako, da ni bilo nobene zime, prav toplo je bilo še januarja. Čez dan še bunde nisi rabil, a ko sem rodila, je bilo 3 tedne skupaj -20C user posted image . Smo se skoraj na plinu spufal user posted image

(odgovor članu tincy23)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
   RE: Oktrobrke 2014
15.10.2014 7:41:53   
tincy23
Jaz sem včeraj bila full aktivna, sem na vrtu delala na polno, zvečer pa v trebuhu full mirno. Vse se je umirilo, otrokovi gibi so rahli, tako da mislim, da se bo počasi pripravilo vse skupaj za porod. Upam, da čimprej. Danes imam ctg, pa bom verjetno še ginekologa prosila, naj naredi uz zaradi tistih močnih brcov otroka, da se ni kje obrnil ali da ni kje popkovnica okoli vratu. Bom res bolj mirna, če še enkrat preveri in reče da je vse ok.

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
   RE: Oktrobrke 2014
15.10.2014 9:07:56   
Saša33
Lep pozdrav,


no naša punca je 1a. Spi večino časa, vmes je, kupček nama uspe ali ne. Ima budno obdobje predvsem zvečer (tako kot v trebuhu). Pa rada mi spi na trebuhu. Drugače pa nimam kaj se pritoževat.

Dojenje: Se samo dojiva. Pred dojenjem jo kdaj stehtam, da sem dobila dobčutek koliko mora pojesti, da potem spi in je mir vsaj 3h. Torej nekje 70 do 90 ml na obrok. Je pa v enem tednu dobila 400g, kar je ogromno. Je edina od treh mojih ptrok, da je v porodni sobi zagrabila joško in jo ni spustila 1,5h. Mi je tako krčilo maternico, da sem mislila, da imam popadke.

Sprehod: Včeraj smo šli prvič ven. Sem ji dala samo jakno in kapico gor pa z dekico pokrila. Tamala sta navdušena, posebej tavelika.

Edino kar je se ji je solzevod maši in je že od rojstva takoj imela gnojni izcedek in zlepljen uč. So vzeli bris. Doma sem ji pa kar kapljice svojega mleka not dala in je danes bolje.

Počutje: Itak je bila norišnica prve dni ko sem prišla iz porodnišnice. Oba otroka celi cajt na meni.  Pa še hemeroide sem fasala, zgleda med porodom, juhu.

Držite se ostale in se kaj javite. Sicer pa če katera misli, da kaj ni ok, naj se gre kar pokazat v porodnišpnico. Zato si tm. Je pa veliko bolje če si miren in ne živčen na koncu.

uživejte

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
   RE: Oktrobrke 2014
17.10.2014 20:52:58   
lila5
Hejjjj, samo , da vas pozdravim user posted image

Čestitke vsem mamicam, pa za tako super porode user posted image

Kar86, sem prav prišla pogledat, če si že rodila user posted image Verjetno ni še tvoj čas...bo pa itak kmalu, hihih. Le pogumno...ti bo fajn v PO user posted image

Naša punčka pa ima fuuuuuullll krče, danes sem ji kupila kapljice coliprev, upam, da ji bojo pomagale, se mi prav smili, kako jo napenja.....imele smo kapljice sab simplex, pa niso ne vem kaj...drugače jo pa imamo samo po rokah, ko je zbujena user posted image zato mi ne rata pisat redno ....
Dojim jo pa tudi na polno...skoz bi visela na joški, itak dude noče itd. Jo pa ne smem toliko hranit zaradi krčev, pa še zadosti se je zredila...

No, vso srečo pri porodih, pišite kaj. Lp

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
   RE: Oktrobrke 2014
18.10.2014 19:59:06   
kar86
sem prav vesela da si se oglasila lila5 user posted image ..res kot zgleda našemu detetu je všeč notri in se mu ne mudi user posted image . redno hodim vsak 2. dan na pregled v PO in se mi zdijo vsi zdravniki ki sm jih dala cez v teh dneh ful ok, upam da bo tako ko bo nastopil naš dan D.user posted image .. veš da bom javla ko bo kaj novega.
upam da boste rešli krčke, pri tvoji pupiki user posted image ..mora bit res mučno gledat otročička ki bi mu dal vse da bi bilo ok, pa mu nič ne pomagauser posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
   RE: Oktrobrke 2014
18.10.2014 20:50:37   
LoriM
Tudi mi se že cartamo od včeraj<3. Imamo pupiko.<3
Komaj čakam, da bomo vsi skupaj doma.

Srečno še ostalim, ki ste v nizkem štartu.

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
   RE: Oktrobrke 2014
19.10.2014 15:01:06   
srečnanosečka
Vsakič ko pridem pogledat kaj je novega, je že spet katera rodila :D jaz pa še kar čakam in čakam...sem v 39. tednu, ampak še nič ne kaže da bi kaj bilo :( res pa je, da vsakič ko malo bolj delam, pospravljam, ali več hodim se mi začnejo lažni popadki. Ki pa čez noč vedno minejo.
Ja, očitno sem prav napovedala da boste že vse rodile, ko bom jaz še kot slon hodila naokrog :D

(odgovor članu LoriM)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
   RE: Oktrobrke 2014
19.10.2014 17:23:21   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: srečnanosečka

Vsakič ko pridem pogledat kaj je novega, je že spet katera rodila :D jaz pa še kar čakam in čakam...sem v 39. tednu, ampak še nič ne kaže da bi kaj bilo :( res pa je, da vsakič ko malo bolj delam, pospravljam, ali več hodim se mi začnejo lažni popadki. Ki pa čez noč vedno minejo.
Ja, očitno sem prav napovedala da boste že vse rodile, ko bom jaz še kot slon hodila naokrog :D


LoriM, čestitke za vašo princesko. Uživajteuser posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem še v enem kosu. user posted image Sicer pa ima dete še 5 dni časa za uživanje.
Spet so se me lotili huronski hemeroidi. Kar naenkrat se mi ideja o bolj zgodnjem datumu poroda ne zdi ravno privlačna. Upam, da H.izginejo (no, al pa vsaj nehajo boleti) do začetka poroda.

Jutri imam še zadnji pregled pri svoji gin., potem pa samo še v porodnišnici. A to dobiš kakšno napotnico? Ali se pač samo pojaviš tam in poveš, da si čez rok in prosiš za pregled?user posted image

Tudi mene mučijo lažni popadki. Trebuh za vsak gib otrdi. Ampak zaenkrat nič resnega. Bomo videli, če se bodo napovedi, da bom nosila čez rok, uresničileuser posted image

(odgovor članu srečnanosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
   RE: Oktrobrke 2014
20.10.2014 19:35:05   
Bett
Na evo moj pdp je tu, jaz pa še vedno v enem kosu. Danes sem začela z ctg-ji v P in jaz sem na zadnjem pregledu pri svoji G dobila napotnico posebej za ctg-je.
Vse bolj me skrbi, da bom na koncu rodila šele novembra user posted image , ker ni še prav nobene akcije. Tudi lažnih popadkov nimam, nič. Če sem pa kaj zmehčana ali odprta pa ne vem, ker vaginalno nisem bila pregledana od sredine nosećnosti.

(odgovor članu tincy23)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
   RE: Oktrobrke 2014
20.10.2014 20:36:21   
jona klara
nika ana- kako si?mene kr stisne ko se spomnim, da bi jutri imela rok, če bi takrat uspelo- srečno ti želim

pa tudi ostalim srečno in čestitke

_____________________________

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
   RE: Oktrobrke 2014
21.10.2014 10:13:40   
lila5
Čestitke vsem novim mamicam user posted image

Kar86, večinoma so vsi prijazni, babice tudi vse, edino na oddelku bi znala bit kaka sestra tečna user posted image , ampak res izjemoma...tko, da verjamem, da boš zadovoljna....
Naša punčka je boljša, zgleda jo je tisto noč fajn zvijalo ali pa pač kapljice delajo čudeže user posted image . Je pa imela že en mesec in v ćetrtek imamo prvi pregled user posted image

Srečno vsem user posted image

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
   RE: Oktrobrke 2014
21.10.2014 10:29:46   
kamajuš
Se pridružujem csem novim mamicam. Se vidi, da gre mesec proti koncu. Tiste, ki čakate, pa uživajte, kolikor lahko, ker potem bo marikaj drugače, predvsem noči user posted image !

Naš dečko bo jutri dopolnil 3 tedne. Kam so šli? Tudi pri nas trebušček kar nagaja, pomagamo mu z Bio gaia kapljicami. Otroci so user posted image lepo sprejeli in z navdušenjem spremljajo vsako mikro razvojno spremembo user posted image . Vreme nam je bilo naklonjeno, tako da je bil mali kar veliko zunaj - sem voz zapeljala na teraso, pa je eno odspal user posted image .

Dojenje teče, doji se by the book - torej na 2-3 ure, potem oa 2 uri non stop - da je to tipično, pravijo tete na MONu user posted image . Kopali ga še nismo, čakamo na popek, da bo povsem zaprt. Jutri imava očka še doma, potem pa nazaj v dnevno rutino z vsemi obšolskimi dejavnostmi user posted image . K sreči smo končno dobili kombi, tako da gremo lahko vsi skupaj na potep...

Ko boste vse v dveh delih, se pa selimo na sosednji forum med dojenčke, ne?
SREČNO!!!

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
   RE: Oktrobrke 2014
23.10.2014 7:45:14   
peregrina
Pri nas smo še vedno 2v1.user posted image Jutri je uradni PDP. Saj ne vem ... Po eni strani sem si želela, da bi bilo že prej. Po drugi se mi pa zdi, da ne bom nikoli dovolj (psihično) pripravljena za porod in mi kar paše, da še ni nič. Pa razumi kdor moreuser posted image

Jutri imam prvič pregled v P. Napotnice jaz nisem dobila. Bom za vsak slučaj še poklicala svojo gin, da ne bo jutri kakšne štale v P., ko se bom kar prikazala.

Kje ste vse? Ste že vse rodile?

Bett, že cartaš svoj zakladek? Tincy23, tebe tudi že kr neki časa ni bilo tu gor? Se že cartate?


(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
   RE: Oktrobrke 2014
23.10.2014 9:37:26   
tincy23
Živjo! Jaz imam tudi jutri PDP in čakam, joj kok je zoprno. Imam tok lažnih popadkov in kr ležim, do pravih pa noče in noče priti. Sem mislila, da bom prej rodila in očitno bom še po datumu:(
Je rekel moj ginek. da se v ponedeljek vidiva in sem rekla, da srčno upam, da ne več:) Ne vem kaj še naj, ker delat ne morem nič, hoditi ne morem ko ležim je pa vse umirjeno. Upam, da grem čimprej.

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
   RE: Oktrobrke 2014
23.10.2014 9:46:19   
Bett
Tudi jaz še vedno 2v1 user posted image . Prav nič mi ni všeč, prvi je bil 2 dni pred rokom in sem seveda upala, da bo tudi ta tako. Ampak se vidi, da je punca, jo je že zdaj potrebno čakat, kaj šele bo user posted image . In ravno zamujanje je lastnost, ki jo najbolj sovražim pri ljudeh.
Pa še najhuje je to, ker nič ne kaže, da bo kaj kmalu. Nimam nobenih lažnih popadkov, nobene sluzi, čepa, nič user posted image Sicer tudi prvič nisem imela nobenih znakov, ampak so se popadki začeli več kot 24ur pred porodom. Na ctg-ju v P, mi vedno rečejo, no potem pa se vidimo čez 2 dni. Pa jim rečem, upam, da ne. Ampak seveda čez 2 dni sem spet tam grrrrrrr.

(odgovor članu tincy23)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
   RE: Oktrobrke 2014
23.10.2014 10:09:17   
srečnanosečka
Tudi jaz še vedno čakam...čepa še od nikoder, lažni popadki na ful vsakič ko malo več hodim ali delam....ampak čez noč vedno minejo :(
Res ne bi rada rodila dlih med temi prazniki ko je noč čarovnic, dan mrtvih....me je kr groza. Rok imam čez 6 dni in srčnoooo upam, da se bomo do roka že cartali.
V prejšnji nosečnosti mi je pomagalo, da sem se fuuul najedla grozdja in hodila in hodila....ampak zdej si pa tega ne upam, ker potem bodo pa hemeroidi prišli po napenjanju :(

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
   RE: Oktrobrke 2014
23.10.2014 10:56:15   
peregrina
O, saj nas je še kar nekaj "na čakanju".

Jaz že kar nekaj časa pijem čaj iz malinovih listov, pa seneno kopel sem si tudi že pripravila.
Sem slišala, da tudi ricinusovo olje pomaga k sprožitvi poroda (ga je treba popit eno jedilno žlico). No, tega pa še nisem probala. user posted image

Drugače pa jaz še vedno hodim na sprehode (če ne lih dežuje), včeraj sem šla dvakrat peš do 4 nadstropja po stopnicah. Sem mislila, da bo kaj, pa seveda ni bilo. Razen par lažnih popadkov ... ki pa so izzveneli po 3 minutah.user posted image

Srečka nosečkauser posted image sem se prav nasmejala, ko sem prebrala to o grozdju.
Mene je mama že ene 14 dni nazaj prestrašila, ko je rekla, da kostanji napenjajo, in da lahko to sproži porod (imeli smo piknik in sem pojedla reeees veliko kostanja). No, očitno sem imuna na take sprožilce user posted image .

Zdaj grem pa okna umivatuser posted image

(odgovor članu srečnanosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 2070
   RE: Oktrobrke 2014
25.10.2014 9:37:40   
peregrina
No, pa je minil tudi moj dan D.

Že dva dni sem imela lažne popadke na 10-15 minut. Sem upala, da to pomeni, da se kmalu začne ta prava akcija.
pregled pri g. pa je pokazal, da je tam spodaj še vse lepo zaprto, precej visoko, in da ne bo še kmalu kaj.

Od razočaranja sem res šla čistit okna. Potem so se pa še lažni popadki umirili user posted image

Kako ste pa ostale? Že kaj dogaja? Se že cartate s svojimi user posted image user posted image

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
   RE: Oktrobrke 2014
25.10.2014 10:45:44   
Bett
Peregrina ko sem prebrala, da je minil tudi tvoj dan D, sem mislila, na še ena, ki se je rešila trebuha. Potem pa le preberem do konca in vidim, da si mislila samo na pdp user posted image .
Jaz še kar čakam, danes je že 5 dan čez rok in nič ne kaže, da bo kaj. Niti lažnih popadkov še nisem imela. Zdaj živim v upanju, da bom kot nekatere srečnice, da me bo kr z lepega zašraufal, pritiskal dol in čez 1 uro, bo user posted image tu. user posted image sanja svinja kukuruz

Sem pa tudi obupala nad vsemi metodami sprožanja poroda, ker ne pomaga niiiiiiiiič. Verjetno lahko slona dvignem, pa mi trebuh še otrdel ne bo.

(odgovor članu tincy23)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
   RE: Oktrobrke 2014
25.10.2014 15:34:21   
tincy23
Tudi jaz sem že en dan že rok. In ne vem, če bo to dete prišlo na svet ali ne:) Čez dan me full matra in imam veliko lažnih popadkov, ponoči se pa vse lepo umiri in izgleda, kot da ni nič. Dolgo sploh ne morem biti pokonci, ker me začne full zvijat in bolet spodaj, tako da večina časa preživim v postelji:(
Tudi jaz komaj čakam, da vse to lepo mine, upam, samo, da ne bo za 1.11

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
   RE: Oktrobrke 2014
25.10.2014 17:13:13   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: Bett

Peregrina ko sem prebrala, da je minil tudi tvoj dan D, sem mislila, na še ena, ki se je rešila trebuha. Potem pa le preberem do konca in vidim, da si mislila samo na pdp user posted image .
Jaz še kar čakam, danes je že 5 dan čez rok in nič ne kaže, da bo kaj. Niti lažnih popadkov še nisem imela. Zdaj živim v upanju, da bom kot nekatere srečnice, da me bo kr z lepega zašraufal, pritiskal dol in čez 1 uro, bo user posted image tu. user posted image sanja svinja kukuruz

Sem pa tudi obupala nad vsemi metodami sprožanja poroda, ker ne pomaga niiiiiiiiič. Verjetno lahko slona dvignem, pa mi trebuh še otrdel ne bo.


Bett ... ja, na žalost je samo PDP minil ... trebuh mi pa še kar dela družbo. Vse user posted image so me že prehitele, celo ena, ki je imela rok decembra (ob tej novici sem bila pa globoko hvaležna, da je naše detece pridno počakalo do roka).

Tudi moj scenarij poroda je močno podoben tvojemu. Upanje umre zadnje user posted image Tudi nad "alternativnimi" user posted image metodami za sprožanje poroda še nisem (dokončno) obupala. Zaenkrat je rezultat samo ta, da so se lažni popadki vrnili ... Sicer niso več tako redni (na 10 min) kot so bili ... se pa vsaj nekaj dogaja (tolažba pa taka user posted image ).

Punce držte se ... pa javite se kaj.


(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
   RE: Oktrobrke 2014
27.10.2014 8:20:28   
whitti
Pozdravljene :) da se malo javim po dolgem času. Našo princesko smo dobili 13.10. in se sedaj že cartamo doma. Še kar ne morem verjeti :) sem čisto v svojem svetu. Držim pesti da vse kmalu dobite svoje sončke, pa tudi če bo to 1.11. Jaz sem rojena na 1.11 ;) in je prav super, vedno je frei dan hihi. Lepo se imejte***

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?