|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
17.4.2014 10:43:17   
jona klara
aleda- ti še imaš 1 postopek na ZZZS še tako nič ne plačaš, pol pa vse razen histero naredijo na napotnico

_____________________________

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
17.4.2014 14:15:33   
NikaAnna
jona klara kako si kaj? sem zadnjic prav mislila nate kako je kaj s tvojim postopkom. Javi se user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
17.4.2014 15:08:52   
dekca
jona klara, malo se nagibam k tisti v Zlinu. Naše punce tja ne hodijo, no, vsaj nikjer nisem našla, da bi katera šla, večinoma gredo vse v Prago ali Brno (Olomouc), sem prebrala v redu ocene na angleških in nemških forumih, pa moj mož je večkrat službeno gor. Do poletja se bova odločila in potem bi jeseni probala. Stane pa vse skupaj okoli 4000 evrov, prej kak fičnik več kot manj, zavarovalnica povrne okoli 2500, tako da en kos bo vseeno treba dati iz lastnega žepa.

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
17.4.2014 19:16:46   
Bravissima
Oj, punce! Uf, pester večer je za mano. Moram napisat, da mi je lažje. Pozno zvečer grem na wc in opažim en velik krvav madež. Šok!!! ker me nič ni bolelo, počivam itak na polno. Grem na urgenco. G in sestra ful prijazni. Uz ne pokaže nič abnormalnega, meni pa se krvavitev zelo zmanjša. Zahtevam še krvni test HCG. G mi odobri in me hkrati pomiri, da po celotnem pregledu ne zgleda nič narobe. Da bi morala imeti krče, če bi bilo kaj narobe. Danes zjutraj sem šla še po izvide HCG, tudi to je v redu, 5000. Normalno raste. Aja na UZ je videla lepo gestacijsko vrečko, za plod je itak prekmalu. Jajčniki so kul. Je pa ugotovila, da imam nazaj obrnjeno maternico. Zanimivo, prvič slišim, da imam to. Se z mami doma pogovorim, ugotovim, da ima ona zelo podobno stvar, pa sem se rodila še čez rok. In zdaj mi je tudi jasno, zakaj me pri M ob krčih, ki jih sicer nimam velikrat, boli leva noga. In sicer živec boli takrat. Pa velikrat moram hodit lulat. To je vse povezano s tem. Vsaj nekaj je zdaj pojasnjeno.
Danes se je krvavitev zaustavila. še vedno nobenih krčev. Sem pa preventivno vzela še buscopan. Če ne drugega, placebo učinek. Pa ležala sem, zdaj celo malo sedim. G je rekla, naj pač se pomirim, čakam, da se bo prej ali slej pokazalo, če je kaj narobe, ali ne. Do UZ je še dolga, 5.5. Sem pa rekla, da grem v torek še enkrat si sama merit HCG. Če je namreč prišlo do__, madona, še napisat ne morem :/, torej če je prišlo do tega, bo HCG itak čudn. Sevda če do torka ne bo nasploh kakšnih sprememb. Torej, čist napsihiran, ampak majčkeno olajšana, ker je krvavitev zaenkrat ponehala.
Dekca, držim pesti zate, da bodo te priprave kul, da boš našla najboljšo rešitev za vaju!
Sem pa razmišljala. Če bi lahko, bi tudi sama darovala celice! Hm, mlada sem še. Ko bom prišla do cilja, se bom pogovorila s tistimi na kliniki v lj, mogoče bom pa primerna. Vsekakor bi rada pomagala, ker vem, kako je s tem!
No, moja glava je trenutno itak polna misli, ampak še dobro, da imamo ta forum. Vas obveščam naprej! Si pa govorim- če mi je namenjeno v tem ciklu, mi je, če ne, pa ne! Narava že ve. Sem pa neizmerno hvaležna možu za oporo, ki mi jo daje! Tile postopki naju je še bolj povezalo!
Punce, držte se, se tipkamo!

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
17.4.2014 21:55:43   
Aleda
Jona klara- sej sem narobe napisala, sem hotela vprašat če moraš ti vse plačat... torej kadar si samoplačniško plačaš vse razen histero ali pa kakšnih hormonskih pregledov verjetno?

dekca- že zadnjič ko si pisala o darovani celici sem hotela vprašat, potem sem pa pozabila... ali to dobiš samo eno celico? Kako je pa z oploditvijo, a če partner nima primernega semena dobiš še darovano seme?

Jaz sem pa klicala mojo G in ji povedala kako in kaj je bilo s postopki in da sem razočarana ker ne naredijo nobene preiskave... je rekla da ni problema za novo napotnico. Sama mi je povedala da je v mb tudi drugačen odnos do pacientk... in da v mojem primeru bi blo fajn narediti kakšno preiskavo, ne pa kar potiskati v postopek

< Sporočilo je popravil Aleda -- 17.4.2014 21:59:15 >

(odgovor članu Bravissima)
Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
17.4.2014 22:57:56   
dekca
aleda, definitivno jih dobiš več, večina klinik garantira vsaj dve kvalitetni blastocisti, če je sperma ok (moj ni problem), večinoma delajo ICSI, četudi ni s plavalčki nič narobe. Tako da se zna zgoditi, da imaš tudi zamrznjenčke. Če je v obeh problem, lahko dobiš tudi darovan embrio. Ne komplicirajo.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
18.4.2014 8:43:11   
velika82
evo punce še jaz z mojo izkušnjo prvega ivf-ja.... Na punkciji pred 14 dnevi sva doživela šok. Imela sem le 5 foliklov od tega samo 2 jajčni celici. Reš je rekel da pač sem prvič, dal mi je super minimalno dozo zdravil, da bo pač drugič boljše. Čez 2 dni sva prišla nazaj v Po na transfer, od dveh sta se obe lepo oplodili in vstavil mi je obe...grela sem dve pikici. Bila presrečna, nekako sem čutila, da vsaj ena se pa bo prijela, bila pozitivna, skratka oh in sploh...no včeraj 10 dan po et-ju se je pojavil rjavi izcedek kljub estimi, danes pa že rahla krvavitev, tako da nobena pikica najverjetneje se ni odločila ostat pri meni. Žalost žalost in še enkrat žalost. Aja pa da omenim, test bi moral biti 21/04 in ravno na moj roj. dan. Žal nisem prišla do testa. Razočaranje je ogromno. Sedaj pa sploh ne vem, kdaj lahko grem naprej v postopke, niti volje nimam...user posted image

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
18.4.2014 11:16:55   
jona klara
punce, včeraj je rodila znanka po 7 ivf pa še večih etjih, v 6 mesecu punčko okoli 8500 gramov- držimo skupaj pesti, da bo vse okej, samo vztrajati je treba, pa prideš na cilj, njej je uspelo, bila je pa v tem več kot 10 let, sedaj pa ima nagradouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu velika82)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
18.4.2014 11:23:26   
jona klara
nika- lepo da misliš name, pri meni še tako ni nič, će se bova odločila za postopek-3000-4000 v mb žallll greva jeseni, prej ne, pa takrat še histero maternice.KAJ PA TI SREČNICA?sem vesela, da je tebi uspelo, kako kaj trebušček' srečno še naprej

_____________________________

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
18.4.2014 13:13:33   
dekca
jona klara, verjetno si mislila 850 gramov in ne 8500. Drugače pa je moja znanka rodila (tudi) punčko, ki je imela še manj gramov ob rojstvu, pa je danes že ornk punca. Ni bilo nobenih posledic.

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
18.4.2014 15:15:59   
NikaAnna
jona klara sem tako srecna zate, da sta se z dragim vendarle odlocila se za en poiskus, ko bi le uspelo!! Drzim pesti kjerkoli lahko. Ti pa se le sprosti do takrat in sej ves, mozgancke cimbolj na paso user posted image user posted image user posted image user posted image Jaz sem ok, sem ravno vceraj 2. bruhala, tako da ni hudo kot pri nekaterih drugih noseckah. Baje, da bomo imeli puncko, ki pa lepo raste. Jutri pa dopolnim 14. tednov. (mi je kr smotano pisati o sebi, ko pa vem se predobro kako je vam na tej temi user posted image )
Punce, samo ne obupajte!!!
Samo se to dodam, jaz sem imela 6 dni pred predvideno M vgnezditveno krvavitev (torej podobno kot imas trenutno ti velika82, tako da dokler ti ne potrdijo, da nisi noseca, NE OBUPAJ!
bravissima naj pa se malo tebe pomirim in ti povem, da sem jaz imela obcasne krvavitve/izcedek vse od sedmega tedna dalje, ki se vedno trajajo (sem jemala estimo do 12.tedna), tako da tudi zate je upanje. Verjamem, da je panika na visku, ker smo tudi mi bili ze parkrat na urgenci, ampak je HB vse ok. Poskusi cimbolj mirno reagirat, jaz pa srcno upam, da je s tabo in pikico vse ok!

velik, velik objem vsem borkam user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil NikaAnna -- 18.4.2014 15:19:11 >


_____________________________

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 336
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
19.4.2014 11:54:03   
monsy
punce pozdravljene!

sm bila u marcu v postopku z zamrznjenčki, danes je moj 9.dan in sem naredila test ob 10h in je pokazal +.
Zdej je pa tko,...ker sem smotka, sem po minuti ko ni nič pokazalo vrgla test u smeti.....no pol po skoraj 1h da nesem smeti in vidim user posted image
Zdej mi pa povejte, a je možno da je lažno pozitiven zaradi estime in estrofema,...???

Jst sm čist user posted image user posted image

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
19.4.2014 13:17:56   
Bravissima
Monsy, še enkrat naredi test, ker po eni uri zna test pokazat marsikaj. Ampak jaz iskreno upam, da je pokazal pravilno!!!!

No, jaz sem od sredinega obiska na urgenci še vedno v redu, nimam krčev, razen tistih majhnih, ko veš, da se razteza maternica, ko ni podobno M krčem. Počivam, jemljem estimo, včasih tudi Buscopan, preventivno.
Imam pa eno vprašanje. Meni v sredo zmanjka Estime. A naj pokličem v Lj in jim povem glede obiska na urgenci? Prvi UZ pri njih imam šele 5.maja in ne vem, ali bi mogla zaradi tiste nenadne kratke krvavitve še jemat Estimo? Ali jih naj pokličem v torek? Moja G namreč še ni prevzela moje nosečnosti. Kaj mislite?

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
19.4.2014 17:34:42   
NikaAnna
bravissima estima se jemlje kot podpora nosecnosti, jo pa vedno predpisejo, ce imas v zgodnji nosecnosti kravitve, tako da jaz mislim, da je najboljse, da nekako dobis recept in jo vsaj preventivno jemljes do 12. tedna, saj skodit ne more.

_____________________________

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu Bravissima)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
20.4.2014 10:40:58   
sturla
punce, vesele pirhe vsem! user posted image

v sredo je 9.dan in grem na odvzem krvi, nato pa čakat in upat, da bo ovulacija čimprej! user posted image

lepe praznke

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
20.4.2014 10:48:42   
monsy
omg moj test je tudi danes pozitiven!!!!!!! user posted image user posted image

Ne morem verjet user posted image user posted image

Po 5 letih neuspeha mi je končno uspelo z zamrznjenčki!!!!!!!!!!!!! user posted image


Lepe praznike vsem!!!!!!!!!!!!!!!user posted image

(odgovor članu sturla)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
20.4.2014 11:02:09   
curly
Monsy, verjamem, da bodo tvoji najlepši! Vesela sem zate, fuuuuuuuuul! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
20.4.2014 11:28:56   
lotkla

Tukaj še ena borka, ki ji januarja ni uspelo. Jonaklara, NikaAnna, dekca, monsy, aleda in kakšna se me bo verjetno spomnila.
Sedaj sem v postopku za zamrznjenčka. Danes zvečer dobim stop injekcijo in naslednjo nedeljo imam še le transfer. Ali je to normalno, da se čaka en teden, ali je to mogoče zaradi tega, ker imam dolge cikle? V bistvu me najbolj skrbi, če me bo zamrznjenček počakal. Sedaj sem imela stimulacijo s puregonom in folikli so rasli ful počas oz. samo eden je bil danes 17mm (ostali 13, 12, 10 in manjši).
Januarja sem kar dobro reagirala, sedaj se mi pa zdi da bolj slabo kaže vse skup.

NikaAnna želim ti veselo in srečno nosečnost.

Monsy tudi tebi iz srca čestitam, da ti je uspelo z zamrznjenčki (potiho upam, da je meni moj tudi namenjen).

Dekca, jonaklara tudi vidve se držita in bodita pozitivni in optimistični.

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
20.4.2014 14:28:46   
kobra1
pozdravljeni!
sem se odločila, da tudi jaz napišem par vrstic kaj se mi je dogajalo zadnji mesec. v zacetku marca sem začela z drugim IVF-jem. dobili 12 celic, nato 7 zarodkov. vstavili 2, in krvni test pozitiven. začetek nosečnosti zelo lepo potekala in čez 2 tedna na prvi uz. in kaj je pokazal uz? izvenmaternično nosečnost,kar verjet nisem mogla in šok na šok. ko sem videla resne obraze na g sem vedela da je resno.bila sem v 7tednu in zarodek se je vgnezdu v najtanjšem delu jajcevoda in ce bi zarodek počil bi lahko bilo usodno zame.kar pa sama g ni mogla verjeti je to da je bil moj zarodek tako vitalen in se lepo razvijal kot da bi bil od prvega dne v maternici,so rekli da sem fenomen,še srček slišala. čez 4 ure sledila operacija in odstranitev jajcevoda in zarodka.in tako se je končala moja pravljicauser posted image .sem pa bila v mb saj tam tudi v postopku in morem napisat, da takega osebja še nikjer,zeloooooo prijazni in vse naj. zdej počasi okrevam in razmišljam kako naprej.svetovali so mi zamrznjenčke čez 2 meseca a ne vem še če bom zmogla.ko že misliš da si zmagal pa zopet razočaranje.mi je pa g rekla da če je moje telo tako lepo skrbelo za zarodek na takem mestu, da ne bi smel biti problem v prihodnosti.
kako pa kaj poteka to z zamrznjenčki a mi lahko prosim mal opišete???
vso srečo vsem in nikar ne obupat saj tudi jaz ne bom.

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
20.4.2014 14:48:48   
dekca
lotkla, čisto v redu je, ker če bi imela postopek, bi potem imela v torek punkcijo in nato čez 5 dni transfer, kar je točno v nedeljo.

(odgovor članu kobra1)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
20.4.2014 15:03:27   
sturla
monsy čestitke user posted image upam da grem po tvoji poti user posted image

kobra žal mi je, da se je končalo na tak način user posted image pri zamrznjenčkih se postopki razlikujejo. lahko imaš prenos v spontanem ciklusu ali v stimuliranem. lahko ti povem, kako je v LJ, mogoče ti bo katera razložila, kako je v MB user posted image vsekakor ne smeš obupati!

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
20.4.2014 20:35:51   
witch

IZVIRNO SPOROČILO: monsy

omg moj test je tudi danes pozitiven!!!!!!! user posted image user posted image

Ne morem verjet user posted image user posted image

Po 5 letih neuspeha mi je končno uspelo z zamrznjenčki!!!!!!!!!!!!! user posted image


Lepe praznike vsem!!!!!!!!!!!!!!!user posted image


monsy čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image Kar začeni verjeti in močno močno uživaj v tem času pričakovanja. Je nekaj posebnega in zelo hitro mine. Želim ti lepo in mirno nosečnost, pa zdravega in zelo glasnega dojenčka user posted image

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
20.4.2014 20:47:59   
Corse
Bravo Monsy user posted image čestitke, kako lepo!

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
20.4.2014 20:56:06   
oreh
No, pa je spet prišel dan, ko se bomo stare borke oglašale in čestitale, saj je ena izmed bork po 5 letih nalulala pluuuuseeek!!!user posted image user posted image user posted image
Še tukaj čestitke!!!

Se tako dolgo nisem javila, da sem že prejšnje geslo pozabila. Kaj pa vem, nič pametnega nisem imela za napisati, vas pa berem redno.

Upam, da vam je danes monsy dala novega zagona in moči in da kmalu pridete do pluskauser posted image user posted image

(odgovor članu Corse)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
20.4.2014 21:32:49   
NikaAnna
monsy ČESTITKE!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Uziavj kooooolikor se da v nosecnosti! user posted image user posted image user posted image user posted image
lotkla tudi meni se zdi, da je ok, kot pravi dekca po postopku pride ET glih na 5. dan, je pa res da nimam glih izkusenj z zamrznjencki. Neskoncno mocno drzim pesti zate!!!! Objemi user posted image user posted image
kobra zal mi je, da se je koncalo na tak nacin. Vzemi si cas zase, kolikor se ti pac zdi da ga rabis, potem pa v nove boje. Nikoli ne obupaj, vidis da je monsy uspelo po 5ih letih, meni pa po 7ih user posted image in se seveda mnogo drugim borkam. Prepricana sem, da bo slej kot prej tudi tebi. Velik objem user posted image user posted image user posted image user posted image

bejbe, ste tudi ve tako zelo napihnjene od vse te hrane danes? mene bo razneslo user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?