|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2014
18.4.2014 23:31:13   
rencka
Oj nosečke,
Tudi meni je test v ponedeljek pokazal user posted image :-) sicer nisva ravno načrtovala, ker sva poskusila samo enkrat in je ratal, sva pa vseeno fuuul vesela in v pričakuvanju najinega prvega dojenčka.
Rok mam 15.12.
Prvi UZ komaj 21.5., bo kr težko tole čakat, da prvič zagledama kepico.
Sem pa v 5. tednu in mi zaenkrat ni bilo še nič slabo, samo utrujena sem čez cel dan, napihnjena kot balonček in pa joške me bolijo na otip.
Povedala nisva še pa nobenemu (čeprav bi rada vsakemu ki ga poznava) in tudi ne bova do 12. tedna, ko bo mal bol za ziher da bo vse kul.
Nama pa skozi cel dan hodi samo to po glavi, se je treba prav potrudit in vmes skoncentrirat na službo user posted image

Vidim, da nas je kar nekaj, ki si bomo delale družbo :-)

Drugače pa vprašanje: katero G imate, tiste, ki ste iz Lj, ker jaz imam še študentsko iz Aškerčeve dr. Kuhelj Recer, in mi je rekla, da si bom mogla drugo poiskat počasi, ker nisem več študentka in da imajo ker gužvo user posted image . Mi je pa zelo zelo v redu in ker nočem it drugam. Me pa zanima, če katero priporočate, ki je v redu in še jemlje nove...?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Decembrke 2014
19.4.2014 7:03:45   
babadu
Zivjo!

Rencka, tudi jaz sem na Aškerčevi pri G, sicer pri Kirar Fazarinc, samo so mi zdaj eno drugo dali, ker je ona direktorica ZD in ima kup drugih obveznosti. Niso pa nič še rekli, da bi si morala najti drugo, čeprav nisem več študentka.

Sicer imam jaz eno fajn knjigo glede prehrane v nosečnosti z naslovom Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, ima tudi veliko receptov in pa nasvetov glede prehrane. Se mi zdi kar na mestu in uporabna.

Lepe praznike! :)

(odgovor članu rencka)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Decembrke 2014
19.4.2014 9:01:34   
sončček
Pozdravljene.

Naj se vam pridruzim. Predviden datum poroda naj bi bil po mojih izračunih 26.12.2014. To je moja druga nosečnost, doma imamo 2 leti in 3m staro navihano punčko. Zaenkrat ta nosečnost bp za razliko od prejsnje. In če vas bo potolazilo vse tiste, ki imate kakšne krvavitve naj vam povem da sem v 1. nosečnosti do 4 meseca velikokrat zakrvavela in tudi tiscalo me je in vedno je bilo vse ok. se danes si neznam razložiti zakaj. vem pa da sem ob vsaki krvavitvi odšla v zdravstveni dom pa če jim je bilo prav ali ne. no kasneje sem se že malo navadila in nisem delala panike več. no sem bila pa takrat na aškerčevi in sploh nuser posted image isem bila zadovoljna z obravnavo zato sem odšla k dr. al daghistaniju v fužine in sem res zelo zadovoljna zato vam ga priporočam.

No vsem skupaj želim lepo nosečnost in user posted image brezskrbi kot sem rekla pri meni je prvič zgledalo kot da gre vse narobe pa ubistvu nič ni bilo narobe. :)

(odgovor članu babadu)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Decembrke 2014
19.4.2014 11:13:48   
bulbika
Punce živjo!

Zelo sem se razveselila, ko sem našl tole temo :) To je namreč moja prva nosečnost in odkar sem izvedela za nosečnost, sem postala kar malo panična, vse me zanima, hkrati pa se mi zdi, da ničesar ne vem prav dobro ... PDP imam 2. 12. 2014, torej bom med prvimi :) Prvi pregled sem že imela 9. aprila, ker imam malo daljši cikel, mi je ginekologinja rekla, da so me malo prehitro naročili, vendar je vseeno že bil viden plod in utrip srca. Naslednji pregled imam 8. maja.

Me pa že dobra dva tedna mučijo hude slabosti - bruham ne, je pa precej hudo.

Veselim se že klepetanja z vami :)

(odgovor članu rencka)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   [Brisano sporočilo]
19.4.2014 15:33:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sončček)
  Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Decembrke 2014
20.4.2014 21:06:14   
angelcek*
Pozdravljene vse nove nosečke. user posted image
Bulbika to je tudi moja prva nosečnost tako, da mi nič ni jasno, kako in kaj.
Za enkrat sem ugotovila, da moram več krat na dan jesti, saj če ne jem več
kot dve uri mi je ful slabo in sem bolj napihnjena. Sedaj ko non stop nekaj žvečim - predvsem sadje je boljše. Donat tudi ful pomaga.

Komaj čakam 5.5. ko imam prvi pregled - takrat bom v 9.tednu, me prav zanima, če že naredijo UZ in kako bo to vse potekalo.

Zaenkrat ve samo moj dragi vsem ostalim bova povedala, ko bom v 3 mesecu - če ne bodo sami ugotovili prej.user posted image

Uživajte srečke nosečkeuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Decembrke 2014
21.4.2014 7:17:51   
lejly
Katero sadje vam paše jesti? Jaz trenutno napadam grozdje in melono,bolj osvežilno sadje... Jutri si bom šla iskat ananas in pomaranče ..Pri meni ni nič novega razen slabosti in utrujenost. Kar veliko nas ima 5.5. 2014 pregled ...Še 14 dni ..komaj čakam . Ste že kaj razmišljale o imenih? Jaz že malo, ampak nič določenega.

(odgovor članu angelcek*)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Decembrke 2014
21.4.2014 15:22:41   
Anonimen
Men zaenkrat ni nic slabo, no sploh nimam filinga da sem user posted image . Pri prvem pregledu je vaginalni UZ. Jst sele jutri poklicem da dobim datum za pregled. Sem kar malo zivcna ker nevem kako bo G reagirala glede na to da imamo doma 6m skrata user posted image

(odgovor članu lejly)
  Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Decembrke 2014
22.4.2014 8:25:38   
dudapi
Živjo!

Še vedno sem super ampak utrujena sem pa za znort. user posted image Ni v moji navadi da hodim podnevi spat ampak včeraj smo si to kar vsi privoščili. No ja, mož je danes šel za dva tedna v tujino... Tako da mislim da ne bom imela časa bit utrujena, ker imam delo za študij in predvsem v prvi vrsti moram poskrbet, da bo hčerkica tako kot vedno do sedaj z lahkoto "preživela" atijevo odsotnost.

Ja, ime imava pa zbrano. Midva sva se že na prvem zmenku hecala z imeni in imava 7 let že zbrana imena za fantka in punčko. Zdaj sva mogla seveda izbrat še eno ime za punčko, ker je hčerkica dve leti nazaj prvo ime že zasedla: Zoja user posted image Sicer ga je pa sedaj sama izbrala ampak je kar nekaj rekla zgolj po naključju in sva zagrabila user posted image

Za user posted image imava ime Matija. user posted image bo Tija. Samo v naši družini ne znamo delat fantkov tko da mislm da bo kar Tija :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Decembrke 2014
22.4.2014 8:50:22   
angelcek*
A vedno naredijo na prvem pregledu vaginalni UZ?

Jaz sem se ful spočila med prazniki tako,d a danes kar pokam od energije.
Samo kaj ko vsake toliko pomislim na pikico v meni in odtavam namesto, da bi se osredotočila na delo.user posted image

Imena imava tudi midva že zbrana tudi že kar nekaj let. Če bo punčak bo dobila ime po moji omi Anki, no
punčak bo Ana. Za fantka pa je izbral ime moj in naj bi mu bilo ime Tim. Sicer pa še nič ni dorečeno,
mogoče si še premisliva.

Lep dan vam želim.user posted image

(odgovor članu dudapi)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Decembrke 2014
22.4.2014 14:10:20   
darja_mark
Živjo decembrke :)

Evo, pa je še ena več ki je zagledala user posted image user posted image sem tko vesela :)

Me je zvijalo par dni, M mi je zamujala tudi dva dni in glede na to da sem zdaj 2x M dobila prezgodaj, mi je blo tole vse sumljivo da zdaj pa zamuja, no pa sem danes naredila test in evo, sem že med vami.
Sicer sem jaz še na začetku, pregled imam šele 12.5. (takrat naj bi bila v 7. tednu), sem pa po izračunih prišla do datuma 28.12. no tako da mislim da bom kar k vam spadala, če me seveda kaj ne preseneti :)

Vidim da nas je kar nekaj že in sem med zadnjimi na vrsti user posted image . No ja, verjetno se bo še kakšna pojavila.
Trenutno me še nič kej preveč ne muči, razen to da me skos nekaj šravfa in zvija kot da bom dobila M, ampak to je itak normalno.

Tudi jaz imam doma že enega pobalina, sina starega skoraj že 6 let, letos bo prvošolček tako da bo tole leto kar pestro, hehe.

No po prvem pregledu se pa javim še za fb skupino.

Uživajte in čim manj slabosti user posted image

(odgovor članu angelcek*)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Decembrke 2014
22.4.2014 14:45:46   
Anonimen
Kot je meni znano je prvi UZ vedno vaginalni, ker drugace se skoraj nic ne vidi. Kasneje pa se vaginalnega UZja (razen v nujnih primerih) nesme delat zaradi okuzb.

(odgovor članu angelcek*)
  Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Decembrke 2014
22.4.2014 14:48:47   
Anonimen
Aja prvi pregled pa imam 15.5, takrat bom v 9tednu :)
Pa da boste vedele kaj jst komentiram ker sem zaenkrat anonimna se bom podpisovala Anonimna_nosecka ;)

Cestitam pa vsem za user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Decembrke 2014
22.4.2014 16:01:12   
*misi*
Prvi UZ je vedno vaginalni. Kasneje se cez trebuh vse lepo vidi. Oar se tice okuzb z UZ pa ne bo ravno drzalo. Jaz sem imela v prvi nosecnosti vsaj 10 vaginalnih UZjev, ker so mi na vsake 14dni merili mat. vrat in nisem nikoli dobila nobene okuzbe. Saj dajo gor sterinli polinvinil, tko kot na pregledih so vsi pripomocki, kij ih uporabljajo sterilni. Razen ce je kaksen slampast dohtar, da vsepovprek kaj prijema, ampak naceloma zelo pazijo. Nisem se slisala za kaksno okuzbo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Decembrke 2014
22.4.2014 16:59:04   
Anonimen
Ko sem bila noseca, so mi rekli da so vaginalni pregledi odsvetovani razev v primeru ko moraj spremljati tako kot pri tebi. Imela sem ga samo prvic potem pa nikol vec, in vse nosecnice so mi isto rekle edin ce so bile tezave. Kot pa vse v Sloveniji je tudi tukaj ocitno 100 razlicnih informacij od ljudi ki bi mogli bit enotni.
Anonimna_nosecka

(odgovor članu *misi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Decembrke 2014
23.4.2014 7:05:54   
*misi*
Ja, ne delajo ga ker sploh ni potrebe, razen tko v zelo zgodnji nosecnosti ker se ploda ne vidi cez trebuh se. No meni so takrat v Lj rekli, da ni nic vec tveganja in da se prej okuzim lahko s spolnim odnosom kot z vaginalnim UZ. Sicer upam, da mi tokrat ne bo treba skoz hodit na to, ker je res nadlezno vse skupaj.

Kako ste drugace nosecke? Meni so slabosti v veliki meri minile. Velikokrat mi je zdaj slabo zvecer, ko sem utrujena. Zjutraj pa ne vec user posted image .

Danes ob 10ih imam pri svojem G pregled in uz. Komaj cakammmm da vidim svojo pikico user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Decembrke 2014
23.4.2014 7:59:55   
darja_mark
Jutrooo nosečke user posted image

*misi* ti kar zavidam, komaj čakam da pride moj 1. pregled, ki je še kar daleč. Upam da je z malo pikico vse v redu in da boš zvedla same dobre in lepe stvari.

Jaz se počutim ok, razen špikanja in malo zvijanja/šravfanja tam doli. Ampak tko naj bi baje bilo, se ne spomnim če me je pri 1. nosenosti tudi tkole zbadalo, je že kar nekaj časa nazaj user posted image

Kako ste vse ostale?

(odgovor članu *misi*)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Decembrke 2014
23.4.2014 8:18:27   
Anonimen
Jst sm zaenkrat super :) edino mal cutim utrujenostn. V 1.user posted image sem slabosti tak cas ze cutla tako da mogoce mi bo tokrat prizaneseno - sem optimist user posted image . Prva nosečnost se mi je ful vlekla ta bo pa vrjetno sla 124 ker mi dneve krajsa nas skrat :)
Do mojega pregleda je tud se kar dalec :/
Tiste ki imate preglede vam zelim vse dobro in da vidite svoje pikice :)
Anonimna_nosecka

(odgovor članu darja_mark)
  Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Decembrke 2014
23.4.2014 8:52:19   
dudapi
Dobrodošle vse nove srečke user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem super... do prvega pregleda je še skoraj dva tedna in bo očitno se še malo vleklo... Utrujenosti ni več v tolikšni meri, se trudim počivat vsak dan ob isti uri za eno uro preden grem po tamalo v vrtec. Ravno toliko da si nafilam baterije. Sicer pa še kar ne morem verjet, da sem noseča. Tooook vesela res user posted image A ni kar mal hudo, da ne moreš že takoj vsem povedat? No, vsaj jaz bom počakala vsaj do prvega pregleda... Do nuhalne je še dooolgaa user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Decembrke 2014
23.4.2014 9:33:02   
angelcek*
Hali.

Kako lepo je brati tako pozitivne besede. Jaz sem tudi fulll, happy, javascript:void(opener.AddText('[sm\=zz_bounce.gif]'));%20self.focus();
vsem bi povedala novico ampak je še prezgodaj.

Zdaj ko jem vsaki 2 uri mi sploh ni več slabo in utrujenost tudi počasi izginja.user posted image

Do prvega pregleda 05.05. odštevam vsako minuto, upam, da bo hitro minilo, da vidim mojo pikico.

Sicer pa me zanima če poznate kako dobro knjigo v zvezi z nosečnostjo in pripravami na otroka?

(odgovor članu dudapi)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Decembrke 2014
23.4.2014 9:50:52   
lejly
Pri meni se slabost vleče skoraj čez celi dan. Moram ugotoviti kaj mi ne paše. Drugače sem tudi jaz happy in komaj čakam 5.5., da mi še gen. potrdi nosečnost ter poveva ostalim. Knjig je kar precej v knjižnici vprašaj, jaz sem si kupila Nosečnost od tedna do tedna-Stanko Pušenjak , da se malo orientiram ...




(odgovor članu angelcek*)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Decembrke 2014
23.4.2014 10:02:16   
angelcek*
Ha, ha, ha - še ena, katera ima pregled 05.05. - lep datum, ne?

Te knjige še nisem zasledila. Si jo izposodim. Ali ima tabelo pdp?

(odgovor članu lejly)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Decembrke 2014
23.4.2014 14:24:36   
monsy
Punce tudi jaz bom mogoče še spadala u december,...tam nekje pri koncu,...zaenkrat se vam pridružim, prvi pregled imam tudi jaz 5.5. user posted image
komaj že čakam, pa vseeno se malček bojim!! Upam da bo vse OK.

Uspelo mi je pa po 5 letih in sicer z zamrznjenčki iz 2.postopka IVF!!!

Tko sem vesela!!!

angelcek, evo imam jaz zate eno tabelo PDP

http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Nosecniski%20koledarcek,%20izracun%20poroda%20-%20pregnantcy%20calculator.html


(odgovor članu angelcek*)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Decembrke 2014
23.4.2014 20:49:37   
lortina
Lep pozdrav iz tople obale:)
Še ena se vam pridružujem na tej strani...
včeraj sem prvič opravila test nosečnosti in na moje presenečenje je bil pozitiven.
Če sem pravilno izračunala je moj rok 17.12.2014 ,sicer pa jutri pokličem svojega G. za pregled in bom tam zvedela kaj več:)
Upam da se bomo fajn imele pa si pomagale med seboj ..LP

(odgovor članu *misi*)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Decembrke 2014
23.4.2014 22:19:52   
darja_mark
Najprej dobrodošle vse nove nosečke, čestitam za plusek user posted image

No očitno sem še vedno zadnja za datumom (kolker sem si pač sama izračunala), čakam da pride še katera za mano ;)

*misi* kako je bilo na pregledu, si slišala svojo pikico, je vse ok?

(odgovor članu lortina)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?