|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junij 2015
25.1.2015 22:44:23   
jabuk
Grancereale le pozitivno naprej, ce vecini ta cista izgine, valda bo tudi vajinemu otrocku. Ce nima drugih znakov za trisomnijo 18, pol valda bo vse ok.

Hej punce, v katerem m tednu imate/ste imele morfologijo? Jaz jo imam dan pred 23im tednom in se mi vlece in vlece, sem zivcna, ker me zanima kaj se kj z malim dogaja. Zdaj sem v 21. tednu.

(odgovor članu juvell)
Neposredna povezava do sporočila: 901
   RE: Junij 2015
27.1.2015 17:58:31   
PozitivnaEnergija
živjo,

Jaz sem imela ravno včeraj pregled, 18 t 2 d pa me je tko pozitivno presenetu moj G k sva mal UZ na hitr naredila pa srčka poslušala <3 mi je blo še tok bolj fajn k nisem pričakovala da bom videla najinega sončka že včeraj spet :) Morfologijo imam pa točno čez tri tedne, ko bom 21t2d.

Sem si malo oddahnila, ker je bila voda vredu, ker prejšnji mesec sem ga mogla ponavljati. Ampak je pa sedaj rekel, da naj pošnem kar sem zadnji mesec, ker je idealno user posted image . Mi je pa izmeril zelo visok pritisk, tako da moram pa sedaj ga doma merit en teden :( Vedno je nekaj, ampak tale pritisk vem da je sigurno s službo povezan, ker je ena od sodelavk tut ravno se vrnila z bolniške in ima kar naprej s pritiskom probleme, prej pa nikoli. To je tako ko delaš z ljudmi, veliko jih ne pomisli kako njihovi izpadi vplivajo na ljudi s katerimi se srečujejo. Bo že bolje, upam.

Sem se pa včeraj nate spomnila Grancereale, ko je na mojem uz nekaj ful okoli glavice ga zanimal, ampak je na koncu samo rekel, da se ful premika in da ima težavo obseg glavice zmerit, upam da bo tudi po morfologiji vse ok.
In seveda sem v mislih s tabo, sem tudi malo prebrala o teh stvareh in upam da zgine oz. verjamm da bo vse ok, ti samo uživaj še naprej v nosečnosti in božaj bušija user posted image user posted image

a ste vse ostale na fb pobegnile, smo zadnje čase kar nekaj redkobesedne, škoda :(

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 902
   RE: Junij 2015
27.1.2015 18:14:12   
slincek
Jaz sem tu:) Sicer še nisem nič napisala do zdaj, sem pa prebirala, kar ste druge pisale.
Sama imam rok 25. 6., torej bom v četrtek noseča 19 tednov. Doma imamo še dva škrata, fanta in punčko.
Dolgčas nam ni:) Dojenček me pridno brca že od 16. tedna in spim že malce težko (celo noč se premetavam
z enega na drugi bok), sicer se pa počutim super. Drži, da je vsaka nosečnost zgodba zase.
Čez dva tedna imam morfologijo - komaj čakam, da vidim dete in da končno izvemo, kakšnega spola bo user posted image
Z veseljem še kaj počvekam z vami! Srečno vsemuser posted image

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 903
   RE: Junij 2015
28.1.2015 6:55:48   
Tsko
Grancereale držim pesti, da bo vse ok z user posted image Samo pozitivno razmišlaj pa boš vidla da bo!

Jaz sem v pričakovanju morfologije jo imam 4.2 sem že zelo neučakana, da vidim če so mi na nuhalni prav napovedali da bo fantek user posted image

lepo user posted image še naprej

p.s: zanima me ali je katera kakšne prehranske dodatke? kr meni se zdi vsa ta zelenjava iz trgovine tako umetna ali pa jaz vredno bolj slabše okušam kr pride kaki dan ko se mi zdi da nič ni tapravega okusa user posted image

(odgovor članu slincek)
Neposredna povezava do sporočila: 904
   RE: Junij 2015
28.1.2015 21:13:13   
soncica8
Tudi jaz sem še tukaj. Pridno gledam kaj se dogaja :) Smo pa zadnje čase res manj prisotne oz. zgovorne user posted image

Grancereale saj vem, da je težko odmislit kakšne takšne stvari, ampak upam, da ti uspe. JAz sem itak prepričana, da bo vse OK. Kolikor sem o tem osveščena sama naj to ne bi bil redki pojav, tako da upam, da dejstvo, ki ti nekoliko olajša stvari user posted image Mogoče kakšen ginekolog tega niti ne izpostavi takoj ko opazi in opazuje preden pove? Mogoče do naslednjič izgine in ne vznemirja ženske? Ne vem..samo spašujem se. Čeprav če je tako vseeno mislim, da kljub temu, da ti prihrani skrbi in te ne prestraši mislim, da ni prav, saj imamo pravico vedet in sama bi seveda želela vedet, če tudi cistice čez 14dni več ne bi bilo.

Drugače pa sama še vedno čakam na morfologijo. Smo jo za 14 dni prestavili, ampak zdaj je res končno tukaj in že odštevam ure. Sem zelo vesela, nestrpna in komaj čakam, po drugi strani pa imam tudi majhen cmok v grlu..kaj pa če..? Ampak saj vem, da bo vse OK in upam, da končno zvem spol in vidim malega vragca user posted image

Zadnje dni me je prav pridno brcal v mehur še posebej kadar sem sedela, včeraj in danes so brcike čisto drugje. Mogoče se je že obrnil na glavico? Bomo videli user posted image

1x sem že spraševala, če ima katera bolečine v sramni kosti? Moje so nekoliko časa bile manjše in sedaj so zopet prav grozne. Predvsem pri vstajanju in obračanju v postelji. In pa strije..saj ne moram vrjeti, da so prišle tako hitro, ampak meni se je kljub pridnemu negovanju trebuščka že pojavila ena. Sicer sem jih pričakovala ampak ne že sedaj user posted image Jih opaža že tudi katera druga?

(odgovor članu Tsko)
Neposredna povezava do sporočila: 905
   RE: Junij 2015
29.1.2015 12:18:36   
MalaMavrica
kuku :) je katera v fb skupini in bi bila pripraljena me dodati?

Jaz prav težko odštevam dneve do morfologije (še več kot 14 dni čakanja)... Vedno bolj počasi mi gre naprej :)

(odgovor članu soncica8)
Neposredna povezava do sporočila: 906
   RE: Junij 2015
29.1.2015 12:53:20   
Mee na
cao punce
res nas je veliko na FB ker je tam toliko bolj pregledno spremljat debate, slikce itd
Ninocka11 in golfika imamo isti PDP user posted image
soncica8 kdaj naj bi se pa delal ta test za sladkorno? meni niso nic omenjali. strij pa jaz se nimam (gledam samo trebuh, drugje jih imam ze od prej), ampak dvomim da jo bom odnesla brez.
Tsko v solo za starse bova sla enkrat v 7. mesecu kot priporocajo.
jabuk tudi jaz sem imela morfologijo dan pred 23. tednom. to je ok.
na morfologiji sva izvedela da bo puncka. je bilo res presenecenje ker sva oba imela obcutek da bo fantek. sploh zato ker so na njegovi strani sami fantki. jaz sem presrecna da je otrok zdrav. brca me zelo veliko cez dan, toliko bolj obcutim ker je posteljica zadaj, obrnjena pa je na glavo.
drugace problemov razen kriza nimam. zacenjam pa ze hoditi kot racka zaradi vse vecje teze spredaj user posted image
pocasi bo treba ze kaj nakupiti, danes sem komaj kupila par cunjic v hoferju user posted image . od opreme imava ze skoraj vse ogledano, le kaksen seznamcek drobnarij se moram enkrat lotit in ga najti na netu. nimam pojma kaj vse se rabi za dojencka. bi bilo pa fino vsak mesec kaj kupiti da ne bo potem junija financni sok user posted image

(odgovor članu MalaMavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 907
   RE: Junij 2015
29.1.2015 15:09:01   
Tsko
Zaradi začetnih težav sem že od začetka doma tak da je moj seznam kaj vse potrebujem naslal že zelo zgodaj. In ko sem vidla kaj vse potrebujem (moja prva nosečnost) sem vesela da sem se ga lotla tako zgodaj čeprav mi je marsikdo rekel da sem prehitra...zdaj pa lepo počasi vsak mesec nekaj kupim tam kje se splača. In da se veliko prihranit če imaš vsaj malo v naprej nagledano kje kaj kupit...seveda je pa res, da če nebi bila doma bi težko vse to tak podrobno naštudirala user posted image Veliko stvari bom naročla oz. nekaj sem že preko spleta kr naše trgovine (baby center, pikapolonica) v določenih cenah zelo pretiravajo.

Ali se tudi katera od vas poslužuje nakupa preko spleta?


Lepo user posted image še naprej

(odgovor članu Mee na)
Neposredna povezava do sporočila: 908
   RE: Junij 2015
29.1.2015 21:21:59   
juvell
No, jaz gotovo ne bom na fb ušla, ker ga ne uporabljam.
Upam, da se bo tukaj še kaj dogajalo.
Glede strij - v prvi nosečnosti sem jih dobila v zadnjem tednu, ko sem šla
čez rok user posted image na srečo ne veliko, samo tri majhne nad popkom.
Sicer sem se mazala, ampak zgleda na koncu ni več pomagalo. Tudi zdaj se mažem,
po 20. tednu se bom poskusila bolj pogosto - bomo videli, če bo tokrat ratalo.
Oprema - mislim, da ste kar prav zastavile, vsak mesec nekaj stvari in je še najlažje,
tako finančno kot fizično. Prek spleta pa jaz nisem veliko nakupovala. Da pa se prišparat
(pri pikipoki in babycentru), če počakaš na kakšne akcije, oblekice se da pa kupit skoraj v vsaki večji
splošni trgovini (Spar, Mercator, Hofer, Lidl...) in tudi tako kaj prišparat. Nekatere otroške obleke
v Hoferju so čisto ok, pa res niso drage.
Morfologijo imam jaz tudi šele čez 3 tedne - daaaleč.

(odgovor članu Tsko)
Neposredna povezava do sporočila: 909
   RE: Junij 2015
30.1.2015 21:59:14   
ŠkratekM
Jaz še tudi ostajam tu. FB sicer imam a ga uporabljam samo za stike s tistimi bolj oddaljenimi prijatelji.

Sem pa imela danes morfologijo (21 teden). Vse je vredu, brez problemov. Bi pa naj bila punčka :) Je rekla G, da jo naj naslednjič spomnim, da še enkrat pogleda in bo takrat za ziher potrdila. Je imela mala prave akcije med pregledom, smo jo kar malo lovili. Pa že čist na začetku, ko mi je tisti mrzel gel dala na trebuh je prav na polno brcnila dvakrat :D. Potem jo je pa G razdražila še, ko je hotela obraz pogledat. Se je točno videlo, da ji je začelo it hitro na živce in je z rokicami prav stran odrivala pred obrazom :D prav hecna je bila. Zdaj me pa že cel dan brca. Smo ji menda malo ritem podrli, ker jo danes res nonstop čutim, prej je bila pa na uro natempirana.

Res je bilo tak fajn. Pa moj dragi seveda tudi čisto navdušen, da bo punca. Neverjetno kako te mali bibe hitro rastejo. Meni se zdi, da je že prav stiščana noter, glede na prve preglede. :)

Sicer pa če se vredu počutite se ne preveč sekirat glede tega kaj vse odkrijejo ginekologi. Kolegico so čisto prestrašili, ko so ji rekli, da ima povečano eno ledvičko, ko je pa naslednjič prišla vsa prestrašena na pregled je bilo pa vse vredu in njihov komentar je bil: aha, verjetno se je polulal. Saj vem, da bi tudi mene skrbelo, a se vedno tolažim s tem, da če poslušam svoje telo, pa vem, da mi nič ne manjka, je verjetno tudi z otrokom vse vredu. :) Držim pesti, da imate vse čimmanj zapletov, pa da uživate.

(odgovor članu juvell)
Neposredna povezava do sporočila: 910
   RE: Junij 2015
30.1.2015 23:01:25   
Orionlady
Tsko preko katerih strani pa ti največ kupuješ? Vem, da se preko interneta da dobiti določene stvari dosti ugodneje, samo res nimam časa surfat ... Če imaš kakšno dobro idejo kje se da dobiti vozičke ceneje, bi te prosila, če mi lahko sporočiš. Itak pa rabiva še vse, ker je tudi zame to prva nosečnost. No, seveda bom vesela tudi predlogov drugih punc, ki imate izkušnje s kupovanjem stvari za otroka preko spleta.

(odgovor članu ŠkratekM)
Neposredna povezava do sporočila: 911
   RE: Junij 2015
31.1.2015 13:06:56   
rdeča pesa
Nevem že katera je spraševala o testu za sladkorno :
pomoje bomo že kmalu dobile napotnice. Zgleda tko, da prideš tešča, ti vzamejo kri in potem greš spit vodo s sladkorjem (veliiiik cukra je v njej, lahko sabo prineseš limono in si jo stisneš not, da je bolj pitno) in potem sledi mislim da še 2x vzem krvi? Vmes počakaš še dve uri in ne smeš nikamor it.
Meni v prvo tega testa ni bilo treba delat, v drugo sem mogla it zaradi let (28). Zdaj sem 30 in ne vem, ali bom spet mogla it, ali ne. Ker prejšnjič sem imela vredu. ?

(odgovor članu Orionlady)
Neposredna povezava do sporočila: 912
   RE: Junij 2015
31.1.2015 18:58:57   
golfika
OGTT test (za sladkorno) imam 11.2. in vam pol sporočim, kako je bilo. Trebušček veselo raste, končno sem v 21. tednu tudi začutila gibe.
Vesela sem, da še katera kaj tukaj napiše - tudi nisem ravno FB - navdušenka.
Ker je to tudi moja 1. nosečnost, res rada kaj preberem, kaj se drugim dogaja in dobim kakšen nasvet od vas. Kupila sva za enkrat voziček, otroško sobo in nekaj oblačil - v bistvu še sploh ne vem, kaj vse bom nujno rabila na začetku.
Kaj ste že razmišljale o tem, ali boste vzele paketke za novorojenčke ali pa denar?

Aja še to, ima morda še katera podobne težave? In sicer mi full srce razbija, pritisk je ok, le pulz zvečer čisto ponori, tako da mi v ušesih šumi. Je to morda v nosečnosti normalno, ali bo treba k zdravniku?

(odgovor članu rdeča pesa)
Neposredna povezava do sporočila: 913
   RE: Junij 2015
31.1.2015 19:19:59   
soncica8
Lahko vam iz prve roke povem kako zgleda OGTT test saj je sedaj že za mano user posted image Vbistvo ni nič groznega, razen ogabnega čaja z glukozo, ki je res tako sladek, da po grlo prav peče in pa čakanja, ko čas nikamor ne mine user posted image Na tešče ti vzamejo kri, če je sladkor že takrat povišan s testom sploh ne nadaljujejo, če ni spiješ glukozo in nato ti čez 1h vzamejo kri in zopet čez 1h. Jaz nisem imela hvalabogu nobene vrednosti povišane, tako da mi vsaj v diabetološko ni potrebno user posted image Kakšne pa so reference pa odkrito ne vem, vem samo, da prvi odvzem ne sme biti več kot 5,1, ker sem imela vredu za ostale nisem niti spraševala.

Golfika, če sem pravilno informirana ni več možnosti izbirati med paketom in denarjem. Naj bi bil samo denar in do njega si opravičen, če si opravičen vsaj do minimalnega otroškega dodatke.

(odgovor članu golfika)
Neposredna povezava do sporočila: 914
   RE: Junij 2015
1.2.2015 12:54:39   
andykaa
Junijke, pozdravljeneuser posted image
Sem nova na forumu in kakor ve, srečna nosečka.
Termin poroda imam 14. 6. user posted image
Veselim se podeljenih izkušenj z vami

(odgovor članu soncica8)
Neposredna povezava do sporočila: 915
   RE: Junij 2015
2.2.2015 10:00:32   
slincek
Oj, Andykaa!!
Mene že vse boli - je še s katero tako? Medenične kosti imam že tako razbolele, da ponoči že slabo spim
in hodim ko račkauser posted image Sem pa šele konec 19. tedna. Tole bo pa kar preizkušnja ...
Sicer pa čestitke vsem za uspešno morfologijo. Jaz še čakam - imam jo naslednji teden. Komaj čakamuser posted image

Uživajte (v snežnih radostihuser posted image )!

(odgovor članu andykaa)
Neposredna povezava do sporočila: 916
   RE: Junij 2015
3.2.2015 11:13:42   
1Annette
Zdravo punce!
Že kar nekaj časa berem tale forum, pa sem se odločila, da se še sama pridružim vašemu skupnemu veselemu pričakovanju tu. Mi imamo rok 10. junija. Juheeeeeej!user posted image Čeprav čas hitro teče, se mi zdi, da si želim, da bi tekel še hitreje. Komaj čakam, :D

Zanima me, ali je katera od vas bodoča mamica študentka. :)

< Sporočilo je popravil 1Annette -- 3.2.2015 11:14:39 >

(odgovor članu slincek)
Neposredna povezava do sporočila: 917
   RE: Junij 2015
4.2.2015 9:55:15   
golfika
Sem že dobila vabilo iz zdravstvenega doma za šolo za starše. Danes greva prvič in upam, da bo fajn. Javim, kako je blo. Lepo bodite

(odgovor članu 1Annette)
Neposredna povezava do sporočila: 918
   RE: Junij 2015
4.2.2015 12:29:31   
farina
POZDRAVLJENE tudi mi pričakujemo drugega otroćićka 30.6.2015, morfologijo imam šele 17.2.2015,za sladkorni test mi ginekolog nič ni omenil.ME PA ZANIMA glede premika otrok,kako jih začutite, jaz prave brce še nisem začutila, malo me je že strah d ani kaj narobe. pa nekaj me špika v levem jajčniku pol se pa ta bolečina raznese na levo notranje stegno

(odgovor članu golfika)
Neposredna povezava do sporočila: 919
   RE: Junij 2015
4.2.2015 15:08:16   
golfika
Gibanje sem začutila relativno pozno (21. teden). Pa to niso ne vem kak močne brce, ampak samo čutim, da se nekaj giblje oz. premika. Moja težava je zelo visoki pulz, proti kateremu se zdaj borim z magnezijem...

(odgovor članu farina)
Neposredna povezava do sporočila: 920
   RE: Junij 2015
4.2.2015 21:27:31   
Mee na
golfika jaz imam tudi probleme z visokim pulzom, se posebej po hrani. malo sem brala na Pusenjakovi strani in naj bi to bilo pogosto med nosecnostjo. vseeno pa so nekatere omejitve (visina pulza na max dolocen cas). trenutno se ne spomnim detajlov, ampak jaz tega nisem presegla. s tem kaj veliko ne ubadam, samo pocakam da mine.
kar se pa tice paketov sem ravno brala en clanek na dnevniku da v nasi obcini dajejo samo blagovne bone.

o sladkornem testu pa meni ni Gin se nic omenjala. naslednji pregled imam v 27. tednu pa nisem dobila nobenega napotka.

< Sporočilo je popravil Mee na -- 4.2.2015 21:29:33 >

(odgovor članu golfika)
Neposredna povezava do sporočila: 921
   RE: Junij 2015
5.2.2015 6:45:19   
juvell
Farina, gibe sem jaz že kar zgodaj začutila (ampak sem že 2. noseča), samo ne kakor brcike. Sedaj jih že čutim kot brcike (PDP imam 27.6.),
ampak to je pri vsaki drugače. Če ti zdaj čutiš nežne gibe, ni nič narobe, verjetno boš kmalu čutila tudi brcike.
Nekatere nosečnice (predvsem tiste, ki so prvič noseče) čutijo gibe šele po 20. tednu, ti si pa zdaj komaj v 20. tednu, tako da se nimaš res česa bat.
Meni je moja ginekologinja rekla, da me ne bo poslala na test za nos. sladkorno. Uživajte v snegu, sem kar malo žalostna, ker ga na Primorskem
nimamo, samo dež in veter user posted image

(odgovor članu Mee na)
Neposredna povezava do sporočila: 922
   RE: Junij 2015
5.2.2015 6:46:17   
juvell
Aja, še to, Grancereale, kako ste, ste že kaj novega ugotovili? Še vedno mislimo nate.

(odgovor članu juvell)
Neposredna povezava do sporočila: 923
   RE: Junij 2015
6.2.2015 13:09:42   
jabuk
Ojla. Morfologija je za mano, vse je ok. Sem pa tudi jaz narocena na OGTT test.

Hej punce, kok kg ste kaj pridobile do 23. tedna? Jaz sem 5kg in me je ginekolog okregal. user posted image Saj sem vedla, da se bom, ker sem ze prej imela probleme z uravnavanjem teze, najlazji sem s sportom. Je pa tut res, da imam neko povecanje po sladkem in jem vel vec sladkarij. Ah ja, sem cist slabe volje :(

(odgovor članu juvell)
Neposredna povezava do sporočila: 924
   RE: Junij 2015
6.2.2015 13:14:25   
MalaMavrica
Ja če gledaš tisto razpredelnico in graf in si imela prej prekomerno težo, je 5kg do 23.tedna ravno zgornja meja. Tudi meni veliko bolj potegne sladko sedaj kot pa mi je prej. Ampak se na srečo še nisem preveč zredila. Poskusi se malo upret sladkemu (najlažje da si ne kupuješ sploh takih stvari) pa kakšen sprehod več, pa bo :) Kolk časa pa traja ta morfologija približno,da da vse skozi?

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?