|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junij 2015
13.10.2014 11:22:32   
čmručk
saj ni bilo tko razumljeno Pozitivna energija, vse je dobronamerno, da se bodrimo in spodbujamo med sabo ;)

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Junij 2015
13.10.2014 11:24:12   
maja2014
Jaz sem tudi mnenja, da, če ni rizična nosečnost, se lahko vse počne, v mejah normale seveda. Jaz še vedno tečem, hodim z malim na igrišče...si pa privoščim pol urce počitka dan dan.

čmručk, sem pa mislila, da se samo meni pozna trebušček...user posted image Se mi je zdelo nekam prehitro...i ja, tudi jaz sem imela nazačetku le špikanje, zdaj pa čutim tudi krčenje v maternici...

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Junij 2015
13.10.2014 11:25:54   
PozitivnaEnergija
Sej vem...ampak vem kok sem bila jaz v taprvo "napsihirana" če ni blo vse tko kokr sem pričakovala tako da ja itak, vsako mnenje veliko pomeni ;)
Tako da ja izkušnje nas okrepijo ;) Mene z dobro voljo trenutno opremlja tale topla jesen ;) Ko bi vsaj trajala ;)

(odgovor članu čmručk)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Junij 2015
13.10.2014 11:26:23   
čmručk
mogoče zato, ker sva v drugo noseče mogoče? ;)

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Junij 2015
13.10.2014 11:30:02   
maja2014
čmručk, mogoče pa res...user posted image Pa dojke so tudi taaaako napihnjene...določenih oprijetih majčk sploh več gor ne spravim user posted image Pa potim...in kljub deodorantu tako začnem zaudarjati, da moram stalno s seboj vlažilne robčke imeti...

(odgovor članu čmručk)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Junij 2015
13.10.2014 11:33:05   
maja2014
PozitivnaEnergija , poskušaj odmisliti. Take stvari, se, žal dogajajo. Za nobeno od nas to ni izključeno, in dokler ne mine še kak mesec, nobena od nas ne more vedeti, kako se bo izšlo. Pozitivno razmišljati. Odmisliti. Početi tisto, kar nas sprošča, veseli. Zame je to moj pes, moj sin, tek, sprehod v naravi, učenje, branje dobre knjige, likanje ob kaki humoristični seriji user posted image Ostalo pa se bo izšlo.user posted image Tukaj smo pa zato, da si še dodatno polepšamo dan, in skupaj preživljamo to čarobno obdobje user posted image

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Junij 2015
13.10.2014 11:37:13   
PozitivnaEnergija
Maja2014 nič bat, se strinjam v vsem napisanem ;) pred časom je bilo še hudo, ampak zdaj je čas za veselje tako kot si napisala, pa tudi tako obdobje je da se brez problema zamotiš ;) Vmes pa še malo počvekaš kaj je kaj novega ;)

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Junij 2015
13.10.2014 11:55:42   
ancy69
Meni se tudi ze pozna trebuscek. Ampak zato ker se mi je ful prebava ustavila in sem zelo napihnjena. Pa itak pravijo da se v drugi nosecnosti prej pozna kot v prvi. Prai imam pa tud ze vecje. Ubistvu mi je zdele s tega vidika smotan ker je tako toplo, ker je za kratke majice in se takoj opazi. Ce bi bilo za jaknice potem se skrije :) nocem pa biti opazna vsaj se en mesec.

Kaj pa ve naredite za boljso prebavo?

glede aktivnosti pa je po mojem mnenju tako, da delas kar delas ves cas. Ce stalno hodis npr v hribe, potem nadaljuj...kolegice so celo nosecnost hodule. Ce pa se ne ukvarjas z nobenim sportom pa mislim da ni pametno zaceti ravno v nosecnosti. Kar pocnes ze ves cas je telo vajeno.
Jaz pac be pretiravam s sportom :) se mi je v prvi nosecnosti poznalo tudi na kg :) hehe

Pocutje je dokaj ok..obcasno kaksna slabost, vrtoglavica, utrujenost.. ..v prvi nosecnosti pa sploh vedela nisem da je kaj :)

Se mi pa vlecejo dnevi do pregleda...danes 4 tedne :)

Pozdravcek vsem :)

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Junij 2015
13.10.2014 16:36:36   
Grancereale
no glede dvigovanja več kot 5kg.. meni je danes moj nadvse prijazni šef tako lepo zabrusil nazaj ko sem mu rekla da nebi rada preveč 15kg žakljev okoli prenašala (delam v trgovini za živali), da če res nebi smeli dvigovati potem nobena ženska nebi rodila.... user posted image

Drugače pa glede na to, da imate vse napihnjene trebuščke, pa napete prsi mene kar malo skrbi, ker jaz nič od tega nimam. Prsi me malo zabolijo če se res ornk naslonim na njih drugače pa nič user posted image

Problemov s prebavo pa nimam, ok res da ne grem vsak dan, ampak to se mi je dogajalo že prej. Poskrbi pa moja psička za redno telovadbo in mogoče zato nimam problemov :) Imam pa doma neko tekočino da pomaga pri odvajanju, je primerna za nosečnice, vendar trenutno ne vem kako se imenuje, lahko pogledam ko pridem domov. So mi jo svetovali v lekarni.





< Sporočilo je popravil Grancereale -- 13.10.2014 16:48:25 >

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Junij 2015
13.10.2014 19:00:33   
p3traa
Jaz sem noseča prvič, tako da vse info, ki jih posredujem, so iz neta in ne iz izkušenj... In kjerkoli sem kaj brala piše, da se odsvetuje teža večja od 5 kg, ker bi naj v zgodnji nosečnosti lahko povzročila SS v poznji pa prezgodnji porod. Je pa res, da se marsikaj piše in se na veliko pretirava, saj to vemo : )
Sicer pa je precej odvisno od fizične kondicije posameznika ... Če si navajena nošenja večjih bremen verjetno zate ni nikakršne ovire, če tudi sedaj nosiš isto breme, problem je le, če telo ni navajeno ... to je pač pri nas, bolj lenih sortah user posted image

Glede prsi in trebuščka ... Meni se trebušček "pojavi" v drugi polovici dneva, zjutraj se zbudim s povsem ravnim ... verjetno je kriva prebava ali pa zadrževanje vode v mehurju, zagotovo pa je to, da trebuščka nimaš, prej prednost kot pa razlog za skrb : )

Enako večja za prsi ... sama imam npr.v času menstruacije grozno boleče in napete, težje in bolj polne in takšne so tudi sedaj - kot da bi imela menstruacijo, s to razliko, da me bolijo tudi bradavičke, ampak te vedno manj ... ali pa me prsi bolijo vedno bolj, pa se bolečina bradavičk "izgublja" user posted image . Pa še nekaj, da te ne bo skrbelo - brala sem po forumih, da punce prsi bolijo na čisto začetku nosečnosti precej, potem bolečina usiha ali celo povsem usahne, nato pa s približevanjem poroda ponovno na polno ... Spet verjetno nekaj, kar je odvisno od posameznice.

Lep večer vsem :)

< Sporočilo je popravil p3traa -- 13.10.2014 19:03:18 >

(odgovor članu Grancereale)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Junij 2015
14.10.2014 11:09:25   
soncica8
Pozdravljene. Nas je že kr nekaj :) Glede dela je meni ginekologinja svetovala tudi naj se vsaj zdaj na začetku izogibam delu kjer bi z rokami delala visoko, npr. obiranje kakšnega sadja in podobno. Torej vrjetno tudi kakšna vadba kjer bi izvajal takšne vaje mogoče ne bi bila najboljša. Res pa je, kot sem že povedala, da sva midva imela veliko težav z zanositvijo tako, da je svetovala še večjo previdnost. Ampak mislim, da se danes z vsemi omejitvami kr krepko pretirava, naše babice so rodile na poljih med tem, ko so okopavale krompir user posted image Drugače pa me mučijo grozne slabosti in bruhanje, predvsem zadnja dva dni. Danes sem si kupila ingver, da poskusim z ingverjevim čajem, ampak ne vem, če bom ga sploh lahko spila, ker mi vse tako smrdi, da takoj letim na stranišče. Edino kar mi koliko toliko paše so pomaranče. Mogoče kakšna ideja kako bi si še lahko pomagala? Upam, da čimprej mine.

< Sporočilo je popravil soncica8 -- 14.10.2014 11:10:55 >

(odgovor članu p3traa)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Junij 2015
14.10.2014 11:23:25   
PozitivnaEnergija
Soncica, nekje sem prebrala, da pomaga če želodček že zjutraj zaposliš, v smislu da imaš na nočni omarici prepečenec, in da poješ enega dva še preden vstaneš. Ampak izkušenj s tem pa nimam. Za probati je, jaz sem trenutno še ok, imam le občasne vrtoglavice in slabost pet minut pol pa čudežno mine.

Grancereale sočustujem s tabo, zaradi bedarij tvojega šefa. Jaz imam srečo, da imam fajn sodelavke, ki mi pomagajo tako da težke stvari one premikajo (tudi trgovina, tudi škatle). Šef bi mi verjetno zabrusil isto kot tebi. Drugače pa že smo že pri tej temi, ženska na delovnem mestu sploh ne bi smela dvigovati težjih stvari od 5 kg, noseča ali ne. Ampak zelo redko slišiš, da bi kdo to tudi v praksi uveljavljal. Žal

(odgovor članu soncica8)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Junij 2015
14.10.2014 12:33:53   
p3traa
Zjutraj je dobro, če nosečnica kaj poje, da nima praznega želodca. Pravijo, da na tešče pomaga banana, kos piškota ali prepečenca. Nosečnica, ki ji je slabo, naj hrano uživa v manjših količinah in večkrat na dan. Izogiba naj se mastnim in začinjenim jedem, alkoholu, cigaretam ter kavi, uživa naj suhe kekse in prepečenec, veliko naj se sprehaja na svežem zraku ter počiva. Pije naj zadostne količine vode, sadnih sokov ali zeliščnih čajev.

Jaz sicer nosečniških slabosti nimam, je pa res, da zaradi zelo slabše imunosti in prehlada, ki kar ne mine že skoraj mesec dni, ves čas pijem zeliščne čaje in se morda nevede prav s tem izogibam slabostim ... Vidim sicer ves čas tudi neke reklame za tablete prosti slabostim posebej za nosečnice, a se sama kemiji na veliko izogibam, ti pa kot želiš.

Upam, da bo nosečnost čimprej čim lepša : )

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Junij 2015
14.10.2014 13:12:39   
ancibanci
Ojla punce,

Tudi jaz se vam pridružujem, PDP sicer še ni čisto jasen, je pa nekje med 30.5. in 4.6. Jaz stavim na 2.6. :) Sva že bila v petek na 1. pregledu in videla malo pikico, slišala srčka ... Lep občutek :)

Tole je moja druga nosečnost, doma imam navihano 2,5 letnico, poooolno energije, ki je pa jaz zadnji mesec nimam od kje vzeti!? :) Res sem od prvega tedna vedela, da sem noseča. Utrujena, napihnjen trebuh, hlače že komaj zapnem, vse me nekaj tišči. Opazil sicer še nihče ni, ampak bom težko še dolgo skrivala. Mislim, da bova ta vikend povedala obema družinama, nisva pa še čisto dorekla, kako. Mogoče bova najini malčici povedala v soboto zjutraj in čakala, da pove vsem naokrog :) Bojim se edino tega, da bodo potem res vedeli VSI, še sosedje, cel vrtec in celo v trgovini.

Drugače mi je pa noro slabo, cele dneve, tudi ponoči, če se slučajno zbudim. Zelo mi paše sveže stisnjen pesino-jabolčni sok in mandarine, vse ostalo pa grizljam bolj zato, ker mi malo odleže, ne toliko zato, ker mi ful paše. Zredila sem se pa vseeno že za kakšen kilogram :/

Telovadim doma, premalokrat si privoščim kakšno daljšo hojo, ker so sprehodi bolj prilagojeni tamali. Ampak sem se odločila, da si to pač moram vzeti parkrat na teden, ker mi manjka.

Toliko zaenkrat, sem vesela, da ste tukaj, ker končno lahko nekomu povem, kako mi je :)

LP

(odgovor članu p3traa)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Junij 2015
14.10.2014 13:30:27   
ancy69
ancibanci dobrodosla :) te popolnoma razumem, tudi jaz imam 2,5 letnico doma, polno energije :) jaz bi pa spaaaalaaaa :)
Super, da si imela ze pregled. So ti ga pa kar kmalu dali ;)


(odgovor članu ancibanci)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Junij 2015
14.10.2014 13:33:34   
Grancereale
Jaz sem tiste dni ko mi je bilo slabo pila metin čaj in mi je pomagal. Preden sem zjutraj vstala sem pojedla kos kruha ali par krekerjev, na delovnem mestu mi je pa prav prišlo tudi da sem vohala svežo limono.
Je pa treba res skos imeti mali poln želodček, piti pa moraš po požirkih. Pa kot so že ostale napisale, lahek sprehod po svežem zraku pomaga.

Mene je slabost matrala nekje 2 tedna, par dni nazaj je pa popustila in upam da tako ostane :)

(odgovor članu ancibanci)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Junij 2015
14.10.2014 18:55:53   
soncica8
Hvala za vse nasvete. Slabost, ki sem jo imela v prejšnih 2-tednih mi je uspelo omilit predvsem z tem, da sem res vsakih toliko pojedla nekaj malega, da je bil želodček skozi poln. Ampak to od včeraj pa je nenormalno, vbistvo sploh nič ne morem, ker morem kr takoj bruhat. Ne vem, če ni tukaj na delu kaka viroza, ker sem poleg vsega še dobila drisko.

(odgovor članu Grancereale)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Junij 2015
14.10.2014 19:51:08   
PozitivnaEnergija
Dobrodošla Ančibanči ;)

Sončnica, mogoče pa ni viroza, od kolegice sestra dva meseca ni vedela, da je noseča (nima urejenih ciklov) in je kar naprej driskala in bruhala, tudi je mislila da je kakšna viroza, na koncu so bili pa le nosečniške težave ;)

Ti samo glej da veliko piješ, da ne boš dehidrirala, kakšno banano si privošči, pa glavo pokonci, da boš kmalu ti mene lahko tolažila, če me doleti ista usoda ;)

No danes sem se malo sprehodila, in res paše, na kolo me vleče, ko so tako lepi dnevi, ampak bom še razmislila v prihodnjih dneh, ker sem na žalost precej štoraste narave, pa se mi hitro zgodi kakšna nezgoda :P

lep večer vsem skupaj

(odgovor članu soncica8)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Junij 2015
15.10.2014 9:13:17   
orto2
Živjo,

tudi jaz bi se pridružila. Sem srečka user posted image , rok imam 1. junij. Je pa zame 3. nosečnost, imam že dva nadobudneža... Mi je pa ful slabo cel dan, sicer bruham še ne, ampak jem pa vsako uro... user posted image

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Junij 2015
15.10.2014 16:53:08   
ancy69
Dobrodosla orto2 :) koliko stacstara otrocka? Super, velika druzina :)

a katera kaj ve koliko stane samoplacniski uz? Jaz se bom najbrz narocila cez kaka 2 tedna. Bom bolj mirna :)

(odgovor članu orto2)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Junij 2015
15.10.2014 19:30:17   
p3traa
ancy69 odvisno iz katerega konca slovenije prihajaš ... od cca 30 eur naprej, ampak zdravniki odsvetujejo "nepotrebne" ultrazvoke, ker to škoduje zarodku ...

Ampak vem, kako je in enostavno ne moreš, da ne bi user posted image Jaz sem že razmišljala o Angelsounds napravi in se komaj zadržujem user posted image

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Junij 2015
15.10.2014 21:29:15   
ancy69
Ce bi angelsound srcka zaznal ze sedaj bi ga jaz ze imela :) tko ga pa kasneje, ze po nuhalni pomoje.
ultrazvoki ne vem kok so kej skodljivi...moja ginekologinja ga naredi vsak pregled :)

Sej se ne gre za mojo neucakanost, gre se za to da me skrbi hematom in ss v zadnji nosexnosti. Ze samo od neucakanosti se 4 tedne vlece, zaradi skrbi pa se bolj. Sej bi me moja prej narocila pa je 3 tedne na dopustu.

(odgovor članu p3traa)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Junij 2015
15.10.2014 21:38:51   
p3traa
ja, saj te razumem, in vem, da je zelo težko ... potem pa če boš pomirjena le pokliči in pojdi samoplačniško ... vse za mirne živčke user posted image

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Junij 2015
16.10.2014 10:08:19   
Grancereale
Kaj jaz vse tukaj na forumu zvem.. sploh nisem vedela da obstaja "ultrazvok" za doma user posted image Tale nosečnost me je ujela čisto nepripravljeno, časa da bi si kaj veliko prebirala pa tudi nimam. Hvala punce da me kaj naučite :)

Drugače pa odštevam dni do prvega pregleda, še 6 dni :)

(odgovor članu p3traa)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Junij 2015
16.10.2014 10:26:55   
p3traa
če bo katera razmišljala o "domačem ultrazvoku" obvezno na ebay ... 3x ceneje ... samo za info user posted image

(odgovor članu Grancereale)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?