|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2015
22.9.2015 11:54:11   
Špelička
Zelo luštn video, bi blo fajn mal preučit dojenčkov jok, da je takoj jasno, kaj mu ne paše.

Evo jaz sem probala z banano in jabolkom in nam je šlo čez. Men so tok manjkal vitamini, da se mi je kar bledlo. Sem pa včeraj ponoči fasala vnetje joške in me je cel včerajšnji dan bolelo ko sam satan. K sreč je prišla patronažna ravno včeraj in mi potem svetovala hladne obkladke po dojenju in tople pred dojenjem ter veliko počivanja, tako da sem danes že mnogo boljše. Mala je spala ponoči 6 ur v kosu in sem imela joške že tako napete, da se mi je izgleda zamašil kakšen kanal + modrček za dojenje nosim ves dan in celo noč pa mi je patronažna odsvetovala. Zdaj sem jim dala pa prosto pot user posted image .

Se je pa naša žaba v enem tednu zredila pol kile! Men je to fullll. Izgleda mam veliko mleka, pa tudi kar pogosto se dojiva. Pri naši prvi pupiki je bila teža ves čas na meji, mleka sem imela bolj švoh, v drugo smo pa zgleda speljali tole dojenje. Ah v drugo je vse tooook lažje user posted image .

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
   RE: Avgustovke 2015
22.9.2015 12:06:36   
sladkorčica
Živjo punce...
LeyaPrive zelo zanimiv video....vreden ogleda....

Punce vas že kaj krcki matrajo????Pri nas je kar veselo predvsem ob večerih. ...Upam da kmalu mine. ..

Uglavnem včeri imeli prvo po svetovalnico in sem bla kar malo kregana da ma mali preveč kil da ga moram manj dojit????halooooo koga naj poslušam? ??Po eni strani spodbujajo čimveč dojit dojit da bo otrok zdrav pa da bo mleko po drugi strani pa mal manj???pa je ena in ista ustanova. Mali ima 5700g in po njihovih standardih preveč. In sem cist zmedena ....Jst ga nebom pustila da bo lačen pa se naj vsi na glavo postavijo....prav razočarana sem...tud osebje brez tiste topline za dojenčka. ...saj ne pričakujem nevem kaj samo tako hladnokrvnost pa spet ne....nevem al sm jst čudna al so pa oni.....Jst mam drugačne izkušnje s taprvo. ...No upam da je to blo sam v prvo tako....
Je pa blo tema o cepljenju katere določa zakonodaja pa kateri so če želiš cepit. Ja za ta pnevmokok sem se že odločila ker če bo mali po meni bodo problemi z ušesi. ..saj to čist ne prepreči ampak je bistveno manj teh obolenj. Za rota virus se nebom odločila je tud cenovno zelo drago...Pa tud kaj pa vem še mi zdi da je vnetje ušes bolj pogosto .ta rota virus je pa bolj v vrtcih.....uživajte na sončku jutri pride dežek. ...bomo še crkljam juhu

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
   RE: Avgustovke 2015
25.9.2015 11:32:19   
sladkorčica
Ojla punce.ja kje pa ste vse???

Že par dni se nobena ne javi ..user posted image

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
   RE: Avgustovke 2015
25.9.2015 21:18:41   
strukla
Evo nas, na polno zaposlene z malcki hihi :) ne se sekirat za to tezo, nas je mel isto tok kil na pregledu pa mi ni nc rekla. Sam je pa tud 59 centijev velik tko da jo je to mal bolj sokiral hehe. Uglavnem ti ga kr hran user posted image

Jst sm dobla pa herpes in mam zdej un obliz za herpes, zascitno masko ko ga dojim pa razkuzilo da se slucajno kej ne prenese na tamalga. Pa probleme mamo s prebavo, ampak se da zdrzat. Tko da tud pri nas veselo :D

Kaj pa kej vasi otrocki? Se ze kej smejejo vam? Nas se zaenkrat smeji samo v sanjah in ocijem ze komi cakava da prejmeva tisti prvi pravi nasmesek :)

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
   RE: Avgustovke 2015
26.9.2015 7:27:07   
Špelička
Punce, kdaj ste dobile rojstni list na dom? Mi smo stari že 16 dni, pa nisem še nič prejela ...

sladkorčica ne poslušaj pediatra! Če imaš mleko, ga kar futrej! To pa še nisem slišala, da ima dojenček lahko preveč kg, ponavadi je vedno problem zaradi premalo user posted image .

Pri nas je tudi pestro, mala bi bla non stop na joški al pa v naročju, sem lih mojmu rekla, da nej me da kr za odstrel, če mu še kdaj omenim, da bi mela tri otroke, že dva sta to much user posted image . Pri prvem sem se kaj odpočila vsaj takrat, ko je mala spala, zdaj ko imamo dve bejbi, pa ni počivanja niti minuto user posted image .

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
   RE: Avgustovke 2015
26.9.2015 12:16:36   
strukla
Lih zdele enkrat bi moral prit rojstni list. Verjetno lahko pricakujes v zacetku tega tedna ki prihaja :) pri nas je lih ene tok trajal.
Joj si sploh ne predstavljam kako bi zdele dva otroka folgala, ze en sam ti vzame ful energije in casa.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
   RE: Avgustovke 2015
29.9.2015 13:02:54   
sladkorčica
Ojla....

Uf potem pa pri vas dolg traja da dobite rojstni list....Jst sm ga dobila v roku enega tedna ko sem prišla domov...

Pri nas smo zdaj probali hranjenje po steklenički.....moram rečt da nam gre lepo tufi potem dojenje....sem Ful vesela grem vas lahko kam na obisk brez da bi me skrbelo kje bom dojila.lepo si mleko na črpamo vzamem sabo v termovki vročo vodo in eno posodico lepo pogrejemo in gas....Tako smo šli v soboto na službeni piknik od partnerja in je blo super...tudi čaj sem mu dala malo piti Komarček. ...in mu kar gre malo ...Čeprav mu kao nebi blo treba dat ko se dojimo ampak škodi pa tud ne...

Z krči je pa tako tako....Ni hude krize so tudi slabi dnevi ampak nam gre mksr dobro. Ponoči se enkrat zbudi pa zjutri...Uf smo meli presnji teden eno zelo slabo noč pa smo kar pregurali kaj pa cmo ane. ..

Jesse16 si v redu? Nič se ne javis.....

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
   RE: Avgustovke 2015
2.10.2015 16:39:29   
jesse16
Živijo
Sladkkočica ne sekiraj se zaradi teže, ko bojo shodili bodo vsi shujšali. Ja nočne so pa kr kriza.
Me veseli da ste drugače ok.
Mi se pa borimo z vnetimi očmi, skoz ima vnete, grema malo ven in so že solzne oči in vnete, groza.
Jaz moram pa na abrazijo, že 14 dni krvavim, in grem v ponedeljek. Me je kr groza, ker dobim narkozo in ne vem kako bo z dojenjem.
Kako ste kaj ostale?

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
   RE: Avgustovke 2015
2.10.2015 21:42:20   
strukla
Joj jesse, zal mi je da se ti je tko zakompliciral :( upam da bod cimprej nazaj v ustaljenem ritmu brez bolnic.
A ma tvoj fantek mogoce kaksno alergijo? Mogoce je kej v zraku ce se pojavi vnetje ko greste s sprehoda.

Drugac smo pa mi vredu, edino zvecer smo mal fussy pa nocemo zaspat. Pa danes me je mami prestrasla, je rekla da ma tamal mal bel jezicek in da je to soor in naj grem k pediatru. Sam mi je to prov cudn ker je mel nekoliko bel jezicek ze na prvem pregledu pa mu je pediatrinj tud usta pregledovala pa ni nic rekla. A ma kera od vas kej izkusenj stem?

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
   RE: Avgustovke 2015
2.10.2015 22:50:21   
Tamara81
Živjo!

Evo, po dolgem času se vam (sedaj ko je mala - upam, da za nekaj ur - zaspala) spet javljam.

Sladkorčica - veš da tudi jaz še nisem slišala, da bi otroka z dojenjem lahko "preveč zredil". Sta pa bili obe moji (starejši), ki sta bili tudi polno dojeni, tudi "bajsiki" v zgodnjem obdobju, potem pa kakršno konstitucijo imajo - ta velika je suhcena, ta srednja pa nekaj vmes (zaenkrat pri 3. letih).

Jesse16 ojej. Ne vem sicer ali je to še povezano s porodom oz. kaj to pomeni, zakaj imaš to... Je nujno, da te dajo v splošno narkozo? Če bi jaz imela možnost izbire, bi se odločila za lokalno... Res pa teh stvari ne poznam. Glede dojenja je morda dobro, da jim omeniš svoje pomisleke, skrbi... Želim ti, da se vse izide najbolje.
Glede učk - tudi mi smo imeli na zečetku skoraj 3 tedne vnete učke - z gnojčkom in zlepljene - pa smo čistili s fiziološko, nekajkrat sem ji nakapljala tudi mleko v vneto učko (sedaj baje pravijo, da s tem ni dobro pretiravat, ker lahko mleko zamaši solzevode), sedaj jih pa že skoraj teden dni nima več vnetih. Pri srednji hčerki pa sem tudi jaz opažala, da se ji ena učka pogosto zunaj (posebej če piha in morda še bolj intenzivno poleti) solzi. Zaenkrat glede tega še nismo delali kaj veliko "panike".

Strukla, tudi vse moje ta male so imele/imajo v času dojenja bel jeziček (ne vem sicer če na tak način bel kot tvoj dojenček), vendar ni nihče nikoli rekel, da to naj ne bi bilo normalno ali OK. Če pa te kaj skrbi je po moje najbolje kar it do pediatra, da te pomiri... Pri prvi hčerki sva bila midva z možem pogosto pri pediatrinji :)

Mi smo drugače kar v redu. Občasno me zdeluje "nespanje" ponoči (ko recimo spi le kako uro ali dve v kosu, potem jo pa še prebava daje in sva potem še uro ali dve pokonci ponoči...), jo pa tudi zvija, pa kakat je začela bolj neredno (na 3 ali 4 dni), se mi zdi, da jo včasih tudi to matra... Potem pa študiram kaj naj pojem, da bi jo pognalo ;) Občasno ji "zagrozim" s svečko masla v ritko (kar mi je priporočala patronaža), vendar ji je še nismo dali...

Dobro se rihtajte in uživajte v vsakem trenutku (še prehitro bodo odrasli:)

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
   RE: Avgustovke 2015
3.10.2015 16:09:02   
sladkorčica
Jesse16 držim pesti da se ti to uredi....Itak razmišljaš vse sorte ampak res a je to od poroda da tako krvaviš? ???

Ja glede našega Bajsika so me tudi drugi pomirila naj se ne obremenjujem da do jeni otroci niso nikoli predebeli....

Jah Jesse16 ti še ubadam z vneti mi učki jst pa se kar zmeri z vneto rito...Jst nevem al ma tako občutljivo al kaj. ....kakšen dan je dobro potem spet vse rdeče ...sprobala en vagon krem preoblačila ga nonstop umivam vsak dan pustim ga da se z brca brez pleničke. ...nič ne pomaga....sem pa ugotovila da takrat ko ga fajn crvici takrat ima vse rdeče tako da pomoje ma blato tako...Jst pa tud večina se kar pazim kaj pojem čeprav sem kar začela postopoma jest vse zaenkrat še ni se pokazalo da bi bla kaka hrana težava. ..mu pa ziher pomaga ko mu dam čaj Komarček. ..

Ja res je čas tako hitro teče moj mali bo kmal 2 meseca star...

Strukla to da ma jeziček malo bel je normalno edin če bi res imel hude obloge se pa kupi daktarin oralni gel in mu daš lepo na dudo če smatraš da je kritično. ..

Ja noči so včasih kratke...Včasih mi spi tud po 6 ur v košu pasli vav to je to zdaj smo pa zmagali....Ja figo naslednjo noč je pa za znoret ....Tako da že mene ucke matrajo....skoz me levo oko boli prav reže me in rdeča mam pomoje zato ker mi spanca primanjkuje sam tako je ....

(odgovor članu Tamara81)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
   RE: Avgustovke 2015
4.10.2015 10:41:00   
Tamara81
Sladkorčica, mi smo imeli (za enkrat) pri vseh treh kar srečo z ritko, res je možno, da je kdaj blato tako bolj "agresivno" in nimaš kaj dosti napravit :( V "slabih" časih smo uporabljali Sudocream, Praškopasto in Ribodermin. Res pa mi kar naprej (ob vsakem previjanju) uporabljamo hladilno mazilo...

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
   RE: Avgustovke 2015
4.10.2015 10:54:02   
sladkorčica
Tamara to sm že vse probala tud canesten in bepanten nič ne pomaga....bol ga mažem pa packat s tem kremami slabše je....se najbolj pomaga da ga ne mažem z nobeno kremo da se rita posuši. ...seam ni mi jasno zakaj se to kar naprej ponavlja. ...
Ah menda bo minilo....

(odgovor članu Tamara81)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
   RE: Avgustovke 2015
4.10.2015 20:36:52   
Tamara81
Ja, ko ima tvoj kako težavo res doktoriraš iz tega kaj bi morda lahko pomagalo. Pri vnetju (sicer ne ritke, pač pa izpuščajčkov noric) so mi priporočali npr. tudi kopanje v hrastovem lubju...

Aja, ima morda tudi kater od vaših malčkov podoben problem... Pri moji malčici se ji v popku - kljub temu, da izgleda zaceljen, vsak dan (po mesecu in enem tednu) še vedno nastane rumena hrastica? Zato se še nismo kopali in imava napotnico za UZ trebuha...

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
   RE: Avgustovke 2015
4.10.2015 20:40:23   
LeyaPrive
Našemu je popek "odpadel" poenem tednu in ga je patronažna kar takoj skopala. Mu je pa potem še nekaj časa malo teklo ven, samo je patronažna rekla, da ni panike, da je noramlno, da se zaradi napenjanja, jokanja ipd popek še nekaj čas "solzi". Mu čistiš s fiziološko ali alkoholom? Jaz sem mu čistila z alkoholom, ko pa je še malo teklo ven pa s fiziološko ob vsakem previjanju in max 2x na dan za alkoholom.

(odgovor članu Tamara81)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
   RE: Avgustovke 2015
4.10.2015 22:14:47   
Tamara81
Naši je popek odpadel po 14ih dneh, prej smo ga čistili 1-2x na dan z alkoholom, ob ostalih previjanjih pa s fiziološko. Sedaj ga čistimo s fiziološko, vendar mi je pediatrinja rekla naj tudi še z alkoholom in mi omenila, da načeloma, če še nekaj prihaja ven ni priporočljivo kopat, kar je rekla tudi patronaža (ki je zato še ni upala skopat in tako ta mala še ni "plavala"), ker je to lahko vstopna točka za bakterije, ter da se včasih zgodi, da (kljub zaceljenemu popku) ostane neka povezava z nečem v trebuhu (ona se je bolj strokovno izrazila:) - zato mi je dala tudi napotnico za UZ :( Je imela pa ta mala danes manj te hrastice kot prejšnje dni tako da upam, da ni kaj takega...

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
   RE: Avgustovke 2015
5.10.2015 10:21:46   
sladkorčica
Pri nas pa ni blo glih neke krize z popkom.so ga pa že v porodnišnici stran uzeli...Sicer nevem zakaj so tako hiteli....Pri nas smo čistili uglavnem z alkoholom ker je tudi patronažna. ...Zdaj ni več potrebe....Ja s temi popki se lahko kar zakomplicira....

Je pa pri 3 obisku patronažna mu dala v popek nek črn kamenček ali neka bunkica sem že pozabila kako je rekla. Mel je črn popek ampak potem se je res dokončno pozdravil in posušil. ....to baje dajo ko popek se malo "rosi".....


(odgovor članu Tamara81)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
   RE: Avgustovke 2015
7.10.2015 10:36:03   
jesse16
Živijo
no mene so poštimali in sedaj ne krvavim več.
Pri nas je pa opek črn notri in se ga sploh ne da očistit sem zdravnico vprašala kaj naj naredim i je rekla da v P z neko snovjo namažejo popek in je potem črn user posted image zgleda pa kot bi bil umazan.
Jaz ga čistim sedaj z FR prej sem ga pa z alkoholom.
Vidim da že veselo rastemo, punce še malo pa bojo že stari 3M, kako hitro čas beži. Naš ima ponoči občasn še dva obroka včsih pa celo noč prespi. Danes skoz spi, ga je dežek uspaval, ponoči bomo pa budni, ker se bo čez dan preveč naspal.
Je pa očtno prepričan da se ob 5 zjutraj dan začne, ker takrat je najbolj nasmejan in bi se full pogovarjal user posted image
Punce uživajte v današnje lenobnem dnevu in crkljanju.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
   RE: Avgustovke 2015
8.10.2015 13:17:37   
sladkorčica
Živjo punce....

No Jesse16 sam da so te poštimali .
.Pa so ti povedali kaj,zakaj je sploh do tega prislo????

Ja dnevi kar hitro letijo. Nas mali bo tud kmal 2 meseca star....
Pri nas je ta teden kar dobro ponoči. ...spi tud po 7 ur v enem kosu....nevem ce je res ampak odkar mu dajem čaj za pit Komarček ga ne šraufa več tako....že par dni mu nisem dala nobenih kapljic proti krčkom. ...do sedaj pa ziher 2 krat na dan....Tako da eni tako nasprotujejo temu pa nevem zakaj....Pa tudi flaška in dojenje nam gre. Ker sem slišala da tisti ko dobijo flaško se nočejo več dojit....No nas je živi primer da to ne drži. To me je že patronažna opozorila da mu moram tud flaško dat kdaj da nebo problem da eni otroci ko grejo v vrtec sploh po flaški ne znajo pit.

Tale vreme je res kot naročen za crkljanje...edin za vozičkanje ni primerno ampak saj bo tud se kakšen sonček. ...Drugače a se vse polno dojite?

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
   RE: Avgustovke 2015
9.10.2015 8:05:21   
Špelička
Živjo!
Po dolgem času se spet javljam. Pri nas je zeloooo pestro te dni, mala ma zgleda krče al jo črvinči al ne vem kaj, ker praktično skoraj non stop joka. Kakšen dan je ok, danes ponoči je bila katastrofa in sva spali mogoče 4 ure z vmesnimi dojenji in pestvanjem. Poleg tega se ji je zamašil nosek in ji dajem fiziološko noter pa z aspiratorjem ven vlečem, je tok boga user posted image . Drugače smo pa ok user posted image .

Danes imava pregled pri 1. mesecu, kolikor jo je patronažna tehtala, se je lepo redila, smo na +35 g/dan. Dojim jo na 2-3 ure, edino, če uspe zaspati in prespi obrok, kar se ponavadi zgodi popoldan, ko greva na sprehod. V vozičku edino da res spi, potem pa kar košaro nesem v stanovanje in grem še jaz spat - se je treba znajdt user posted image . Midve greva ven tudi, če malo pada, dam zaščito čez voziček in je super. Men se zmeša cel dan v stanovanju, mali pa zgleda tudi, ker se ful rada vozi.

sladkorčica midve se dojiva, edino zvečer ji dam na flašo AM, ker se mi zdi, da mal dlje zdrži prvo rundo spanja. Tudi pri prvi smo kombinirali flašo in dojenje in tako kot ti praviš, oboje je laufalo brez problema.

Kako ste s kilami? Men je šla po enem mesecu polovica dol. Sem pa tok zadovoljna, da lahk spet nosim stare cujne (lih kavbojke še ne), k v nosečnosti je bil tako zožan izbor, da sem kar pogrešala več asortimana user posted image .

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
   RE: Avgustovke 2015
9.10.2015 10:41:01   
sladkorčica
Živjo.
Joj špelička te čisto razumem pridejo dnevi ko je za znoret....Pri nas je pa res moram potrkat na vse živo. Mali že dva dni spi celo noč. Danes še je zbudu prvič 5.45h. ..user posted image
Tako da špelička tud zate se bo izboljšalo. Maš mali je Mel zamašen nosek 2 tedna...jao skoz sem nosila sabo aspiratorcek pa svetovala bi ti da si greš kupit TONIMER in samo pošpricaš v nosnice potegneš ven in je super...Pa tud tebi bo lažje. ..

Jst sm pa zlo zadovoljna men so kile letele dol kot nore. 3 tedne po porodu sem imela sam se 5kg plusa. Sam zdaj pa stoji še ne premakne dol kar je čisto razumljivo ker tok ko pojem pa popijem ni čudno da bi se začela redit Hehe. Samo mali tako vleče da ni problema....tud jst pogrešam stara oblačila. Prav Kavbojke pogrešam Hehe. Zdaj večina nosim pajkice pa tud lepo po kombiniramo. ..edin probleme mam se z obutvijo. ..Madonca kar obujem mene tako tišči da ne zdržim. ...tiste allstarke kar naprej gledam pa obujem pa sezujem Hehe nevem al se mi je noga razširla tok al teh 5 kg ovira nimam pojma. Vem pa da so noge razvajene kajti sem mela skoz probleme z otečenimi nogami in sem bla skoz v japonkah. ..

Ja to s flaško sem vesela da nam gre lepo oboje...mali vleče eno in drugo hehe

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
   RE: Avgustovke 2015
15.10.2015 0:00:19   
LeyaPrive
Špelička, mi smo na začetku imeli težave s telimi krčki in smo se oborožili z vsemi možnimi kaplicami. Potem pa sva ugotovila, da je 99% vzrok v težavah preveč pojedenega zraka in nepodiranje kupčkov. Včasih jih podre tudi po 3 ali celo 5. Rigne tako kot ata :) Prej smo enegapodrli in sva mislila, da je to to. Sedaj pa jih res dosledno podirava, tudi sam zajoka, če mu kaj ni prav in ga dvigneva in opa, kupček prileti ven. Od takrat dalje ga nič ne zvija. Sem mu pa takrat dala par pvetrovnih kaplic pred in par po obroku in se je stanje uredilo.

Včeraj ponoči je pa tudi nas doletel zamašen nos in malo kašljanja, In seveda to sredi noči. Sem mu dala v nos po kaplico fiziološke in potegnila ven, do večera je bilo že skoraj ok.

O kilogramih pa ne bi...:( Je ostalo še 10 plusa (od skupaj pridelanihh dobrih 20) in imam sedaj celo paniko, ker čez boke ne zapnem nobene jakne. Pa sem vse jakne lepo nosila skoraj do 6 meseca :(

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
   RE: Avgustovke 2015
15.10.2015 11:02:53   
Špelička
Pri nas se je stanje s krčki umirilo. Prišla sva do istega zaključka kot LeyaPrive glede požiranja zraka pri hranjenju. Prebrala sem super članek na temo kolik, potem sem malo začela dojit 15 min in ne več 20-30 min kot prej in striktno podiranje kupčkov. Če še katero zanima, prilagam povezavo http://med.over.net/clanek/i14083/. Meni je dal širino glede razumevanja dojenčka, priporočam v branje.

sladkorčica z noskom delamo isto kot ti, mam Tonimer.
Vav kok tvoj fantič spi, svaka čast. Naša žaba je že osvojila en ritem, zvečer je zadnje hranjenje okoli pol devete, pol mi zdrži do enih-dveh, pa spet do štirih, petih. Se kar naspim, res pa je da hodim z njo spat, ker sem ob devetih že čist sesuta user posted image . Čez dopoldan se še uspem kaj odpočit, ko pa pride ta velka iz vrtca, je pa skoz akcija.

Zdaj pa šibava z vozičkom, je končno nehalo deževati.

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
   RE: Avgustovke 2015
15.10.2015 12:46:40   
sladkorčica
Jah mogoče imate prav glede kolik in podiranje kupcka. ..Ko je bil še manjši sem ga kar pustila naprej spat in je bil zaradi tega jok verjetno. Zdaj pa to obvezno in ga skipa oreng in tud več kupckov gre včasih. Ja jst ga pa na fotram včasih tud ob 10h zvečer in verjetno zaradi tega spi do jutra .No zdaj en dan sem ga ob 9h pol je pa tako trdno spal in je zdržal do 4h zjutri tako da 7 ur zdrži in to mi ogromno pomeni da maš nočni spanec ....No včasih se tud zbudi vmes ampak res večina vleče do zjutri in sem fullllllll vesela.

Ja tale tonimer mi je zlo všeč sam jst imam samo ročni aspirator in sem cist lepo spucala noska. Men tist ko je za sesalec enostavno ni všeč. ...ce se bo le dalo to ne mislim kupovat...ker vem da otroci jokajo in ga ne mislim s tem strasit. Važno je da je nosek pošpricaš oz pokapamo z fiziološko in gre vse lepo ven. Ja včasih sm tud jst zve rr čist Fuč. ..sam ko je ponoči mir je kar za zdržati. Pa tud zjutri ko ga na fotram včasih tud do 9h spiva tako da sem zadovoljna kar se tiče tega. Sem se pa zelo zelo bala kako bo. No spet en strah odveč. Isto sem se bala poroda in je blo tud vse odveč ker sem imela takega da si marsikatera samo želi kaj takega. ...

Uf pri nas na Dolenjskem tako lije dež da si se s psičko ne upam ven da me ne odnese Hehe. Noro kaj to pada. Naslednji teden imamo trganje z malim..me je kar malo strah da jih bom spet slišala da ma preveč kg...Pa kaj naj....malo si s čajem pomagam tako da bomo videli kaj bo

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
   RE: Avgustovke 2015
22.10.2015 10:20:51   
sladkorčica
Živjo avgustovke...

Ja kje pa ste vse?????

Čas tako hitro teče nas škrat je bil že 2 meseca star....

V torek sva imela tehtanje in ima že 6900g pa 59cm velik. Tako da je oreng pob. Dojiva se še zmeri na polno se pa pozna da je malo starejši tako da včasih zdrži po 4 ure brez zize. ..user posted image ....

Drugače je pa vse ok so dobri in slabi dnevi in noči. ..Zdaj sva malo prehlada pokasirala ker je bil oči bolan. ...ampak ni hudega.....Zdaj se že veselim da bo dost star da začnemo jest kaj po žlički. ..že zdaj ko mu dam vitamin po žlički ko ko zagleda že cmoklja tako da mislim da pri nas nebo težav z hrano.

Naslednji mesec nas čaka že prvo cepljenjeuser posted image Pa dala ga bom še za pnevmokok cepit drugo pa ne.

Pozdravcek vsem pa pišite kaj

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?