|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 72 [73] 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2015
30.10.2015 10:01:37   
LeyaPrive
Uf, to pa je poba. Naš je imel pri 8 tednih 5200 g in nas je zdravnica pohvalila, da lepo lepo pridelal 1,5 kg :) Sedaj smo verjetno že na ene 6kg, samo jaz imam še 2 paketa plenic do 6kg za porabituser posted image

Tudi prvi prehlad sva dala čez, ga je poln nos ponoči res matral, je prhal ko star konj.

Sem pa ugotovila, da ga izleti in obiski res zmatrajo, mi ponoči in naslednji dan ful spi. Pa tudi sedaj se že zgodi, da prespi po 6,7 ur v kosu. Če bi spal od 22 do 5ih zjutraj, bi bilo super. Drugače pa je kakšen dan ful pokonci. Včeraj je bil od 5ih zjutraj do 18h, edino dopoldne je zaspal za kakšno urco. Če ne bi dojila, bi rabila ene 3 kave čez dan, da bi ga dohajala, tako pa ne vem, kako mi rata. Verjetno tako, da mi nič ne uspe narediti :(

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
   RE: Avgustovke 2015
30.10.2015 11:44:09   
sladkorčica
Uf leyaprive moj je imel že pri prvem mesecu 5700g.... Ja kok pa je imel tvoj kg ko se je rodil?

O nas pa več spi tudi čez dan. Dopoldan obvezno no potem je pokonci pa pop spet kako kitico od spi. Jst ta čas pa dirkam po bajti da kaj naredim v miru kako kavico spijem.
Zdaj ko je pa lepo vreme ga v vozu ven na teraso lepo dam in mi je zadnjič spal zuni na svežem zraku skoraj 3 ure....Jst sm vmes tud kruh spekla Hehe. ..vmes sem pa hodila poslusat če se diha ...

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
   RE: Avgustovke 2015
11.11.2015 7:51:33   
LeyaPrive
Naš je imeli 3.800 ob rojstvu iz porodnišnice pa sva šla z ene 3.600. Sedaj (10 tednov) pa je pomoje že na ene 6kg. Sva šla kar lepo na plenice št.3. Sicer sem malo skeptična, da so še malo velike in bo še kaj mimo letelo, samo imajo pa večjo kapaciteto. Se mi mali toliko polula, da dejansko ne gre vse v plenice.

Drugače je pa priden. Včeraj je zdržal dobre 3 ure šopinga. Sva šla po novo pižamo, št. 62 mi je ne vem kdaj prerasel in sedaj nosi že kar lepo št.68.

Me pa malo bega, ker ne kaka vsak dan ampak na par dni. Pa še to po tem, ko mu dam posladkane kamilice, drugače ne vem do kdaj bi držal. Samo potem pa zmeče ven za cel teden. Spanec pa je tudi porihtal, danes je spal 9,5 ur v kosu.


(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
   RE: Avgustovke 2015
11.11.2015 9:21:25   
strukla
Zivjo avgustovke ;) nas tamal je res ogromen, pr dveh mesecih je mel 7200g pa 63cm, zdele je pa zihr ze vec kot 8 kil ker ga komi okol nosmo ze. Mam ga tud ze v sportnem delu v vozicku ker je kosaro ze prerastel. Za lupinco bomo pa tud moral neki zgruntat ce bo slo tko naprej. Naslednji teden mamo prvo cepljenje ze :)

Jst mu cistim nos s tonimer baby sprayem pa sesalcem pa se kr vredu obnese. Drugac smo pa veseli tele soncne jeseni in veliko vozickamo v tivoliju in ob savi :) spimo pa tud ze po 8 ali 9 ur v kosu ponoc, odvisno kako smo zvecer pridni. Nimava pa se neke rutine hranjenja in spanja tko da je to kr zoprno, ampak se nc ne sekiramo. Ga hranim tko kot sam hoce, zvecer ga pa do desetih probava nekako umirit in uspavat.
Se pa ze ful lepo pogovarja z nami pa igra z igrackami, tko da ga lahko tud mal samga pustim pa kej postorim vmes. Priden fant uglavnem. Mamo pa rees velik problem s polivanjem, se mi zdi da samo se perem, tamalmu pa tud sigurno ni prijetno. Ze komaj cakam gosto hrano :)

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
   RE: Avgustovke 2015
11.11.2015 18:00:15   
sladkorčica
Uffffffff strukla vas je še večji kot nas. Pri 2 mesecih je imel 6900g pa 59cm. Tako da pomoje ma zdaj kar že blizu 8kg.
Nas je tudi priden sploh zaradi krčkom sem se bala kaj bo pa ni panike mal ga vsake tok zvije. .tudi mi nimamo neke rutine da bi zmeri ob istih urah jedu. Včasih zdrži tudi 4 ure včasih pa niti 2 ure. Glede spanja je pa tko ...podnevi je kar priden ponoči je pa mal lumpa rataluser posted image odkar se je ura premaknila. ...je že spal tud po 7 ur v enem kosu zdej se včasih zbudi tud po 3 urah in hoče jest. Me je strah da se nebo razvadu. ... Upam da ga mine....

Drugače pa tud jst komi čakam na gosto hrano ...vem da bo več packanja sam kaj cmo....

Pri nas se tud že lepo zaigra malo z igracami. ...ga dam kar lepo v igralni center in počaka lepo not...
Mamo pa tudi mi en problem....mali se slini čedalje bolj....Vsi mi pravijo da je to pokazatelj zobkov mogoče je pa to krivo glede spanja....da ga dlesni matrajo

Mi mamo tudi drug teden prvo cepljenje. ..

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
   RE: Avgustovke 2015
11.11.2015 19:34:24   
strukla
Ja nas spi vcasih celo noc, vcasih pa se zbuja na dve ali tri ure. Pa tud dost se slini. Cist mozno da se vam pripravljajo zobki, ker ma kolegica 4,5 mesce starega otrocka ki ze ma prvi zobek :D ne mors verjet ane. Moja babi prav da je to zato k zdej ze takoj dobijo vitamin d tamali.
Mu bom pa pomoje zacela kuhat malo komarcka pocas, pa mu dala pred spanjem. Da ga ne bo tok prebava matrala. Edino problem je ker mi noce vec pit iz flase, niti dude noce.
Me prov zanima kok bodo velki in tezki teli nasi fantje zdej pr treh mescih user posted image

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
   RE: Avgustovke 2015
12.11.2015 8:43:09   
sladkorčica
Hehe ja očitno bodo pri 3 mesecih že pravi fantje...

Ja to slinjenhe je ziher povezano z zobki ker baje se to začnejo slinit že kmalu samo zobki naj nebi prišli ni pa izključeno.

Strukla jst mu komarckov čaj dajem že od 1 meseca ....prvič je bruhnu ko ga je probal no zdej mu pa kar gre...No ne spije nevem kok mal pa potegne...oh pri nas ni problem z nobeno stvarjo...duda. flaska al pa Jožek. ..Vse gre lepo.
No glede spanja pa ja važno da vsak par krat na teden spi po 7 ur se pol tud jst naspim. Je pa res da dostikrat zjutraj potegneva tud do 9h. Tud to je dobro Ane.

Tale vreme je drugače super za vozička je samo mi pa živce para ker to so spomladanske temperature in je našemu takoj vroče. Če mu dam kapico je takoj moker brez se pa ne upam ker mamo skoz malo zamašen nosek. Tako da zdaj sva trak kupila zaradi ušesa.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
   RE: Avgustovke 2015
16.11.2015 4:23:52   
LeyaPrive
Kako pa se kaj kažejo zobki? Naš zadnje dni ful pesti gloda. Pa ni lačen in noče dude. In potem ima ves čas rokave mokre. Ima pa sedaj vsak dan od ene 17 do 19.30 h obdobje nejevolje. Niti ni lačen, noče zaspati, samo pritoževanje ga je...Ga pa na trenutke nekaj očitno zvije, ker se ves napne in zakrči. Na koncu od zmatranosti pade dol.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
   RE: Avgustovke 2015
16.11.2015 6:22:38   
strukla
Leya pri nas se je cist isto zacel dogajat kaksn teden nazaj. Isto tlaci pesti v usta in tocno nekje ob petih postane fuuuul tecka in se hoce skos nosit. Okol osmih ali devetih potem zaspi. Tko da ga dam jst kr v kengurujcka in ga nosim okol dokler se ne umiri in zaspi. Upam da do cetrtega mesca to mine. Ce so to zobki, bo samo cas pokazal. Mu pa jst podrgnem s prstom mal po dlesnih pa mu to ful pase, se zacne smejat veselo user posted image

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
   RE: Avgustovke 2015
16.11.2015 9:14:18   
sladkorčica
Hehe pa potem no samo pri nas zvečer pestro.....nas je čez dan zelo priden lepo pancka Papa se malo igra pa je ampak ko pade Mrak je včasih tako tečen da je za znoret...skoz se neki cmeri sam po rokah bi se nosil ....Včasih moj reče kaj mu je če sem kaj tazga pojedla glih ko bi mal tv gledali pa nam ne pusti Hehe. ...Ja nas še slini rokici tlači v usta še drgne .....pomoje so to zobki na pohodu....No saj preden bo kaj ven pokukalo bo še minilo par mesecev sam zgleda da jih že dosti prej matra. ...

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
   RE: Avgustovke 2015
3.12.2015 10:07:47   
sladkorčica
Živijo avgustovke ja kje pa ste vse??????

Pri nas je pestro....Mi smo že dali prvo cepljenje čez. ...Nato je pa še zbolel. ...No zdaj je dobro sam je pa oreng zakuhou mali. ..Verjetno je bila še to posledica cepljenja al kaj pa vem...nas mali takoj zašvica v lupinici takoj ma mokre laske pa če smo doma v bodiju al pa če kam gremo je pa še huje. ...nevem več kako ga oblečt. ....

Ponoči je pa tako kakšen dan je pridkan spi do 4h zjutri včasih se pa 2 krat zbudiuser posted image ....podnevi pa se zmeri kar veliko spi....Pa saj ga hočem imet budnega al kaj ko je tako zaspan da sam od sebe zaspi.....No sedaj bomo pa kmalu stari dost za kakšen frutek. ...Pri nas pomoje nebo problem iz hrano že sedaj ko mu dam vitamin po žlički ko zagleda žličko čist znori Hehe. ..

Sedaj ima že kar krepko čez 8kg in je oreng težak tako da je kar problem ga dvigniti z lupinico vred če gremo kam.....

Glede voza se je pa tudi pokazalo da ni tako popoln tudi če je bil precej drag....Drugače je okej ampak ogrodje je tako težko ko ga zložimo da sama ni šans da ga dam v prtljažnik. ....Pa tudi velik je in v moj avto žal ne gre tako da sem glede sopingov zelo omejena grem lahko sam v večje trgovske centre da ga dam v nakupovalni voziček user posted image sedaj kar je je tega sva izbrala in ga morva imet....Tako da ni vse v velikem denarju. ...

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
   RE: Avgustovke 2015
3.12.2015 11:55:00   
jesse16
Živijo
da se še mi malo javijo. v ponedeljek smo bili stari 4M in smo težki 6 kg. Ker nam ni šla teža dosti gor sem mu morala začeti dodajati. Bošček ima alergijo na KM zato je na aptamilu adc user posted image .
Končno zdaj tudi z težo napredujema. V sobotto mava posvetovalnico, komi čakam da vidim koliko smo zrastli. Imava namreč že št. 68/74 , je full dolgi.
Je pa full priden, spi včasih celo noč včasih se zbudi okol 4. Ceplenje sva dala skoz prez problema, sva pa že osvojila obračanje hrbet trebuh hhrbet in je zdaj veliiik problem previjanje, skoz bi bil na trebuhu.user posted image

Sladkorčica vi ste pa res težki. Super da so naši sončki zdravi.
Vreme je super, smo ujele pravi čas da smo veliko zunaj user posted image

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
   RE: Avgustovke 2015
3.12.2015 13:00:00   
sladkorčica
O Jesse16 tebe sem pa res pogrešala se Ful dolg nisi javila....


Joj pol je naš prava bomba se pa samo dojimo .....Uf mi mamo 68st že kak mesec je res velik fant. ....nas še je tud začel premetava po previjalni v igralnem centru že lepo prijema igrače ....

Jesse16 vas je pa res drobižek da ima samo 6 kg zaradi alergije na km?Kako si pa ugotovila?

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
   RE: Avgustovke 2015
3.12.2015 17:30:01   
strukla
Moj je tud zbolel po cepljenju, sva bla stiri dni na infekcijski ker je dobu uroinfekt.
Drugac je pa pridn, sicer kar tecka cez dan, kr mal sitnari se posebi ce ne spi dovolj cez dan. Sladkorcica kok ti pa to spi recimo? Moj je spal se do dveh tednov nazaj po eno uro dopoldne, pa potem tri ure skor od 11 do 14ih pa pol se dvakrat po eno urco do spanja zvecer. Pa mi je blo to kr vsec. Zdej je pa nehal in spi samo se pol urce v kosu najvec cez da. In itak pol nimam kej z njim pocet k je se tok odvisn od mene za igro in vse. Me je vcasih kr groza kdaj bo ze mal zrastu da bo vsaj sedel pa se igral.
Drugac je pa tud moj velikan, zdej gre proti 9 kilam, na pregledu pri treh mesecih je mel 8300g pa 66cm. Ga je kar tezko ze okol nosit, se posebej ker je taka tecka da se hoce skos nosit.

Jesse to je pa zoprno, upam da se boste naprej lepo redili. Moj pa ful poliva, je pa veliko boljs odkar ne jem mlecnih izdelkov. Ceprov mi kr manjkajo :)
Jst bom pomoje zacela z gosto hrano nekje po petem mesecu, ce bo interes pokazu. Sicer pa s sestim mesecem ali malo prej. Moj prov nic rad ne vid tiste zlicke haha

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
   RE: Avgustovke 2015
7.12.2015 8:13:36   
jesse16
Živijo
joj vaši so pa res pravi korenjaki. Midva imava komaj 6 kg pa še malo. Sma suhcena - jaz pravi da bo maneken user posted image
Alergijo na KM se je pokazala na njegovi koži, dobil je full suho kožo po rokah in nogah in po ličekih. Pa ni nobena krema pomagala, tako da sva ukinila vse mlečne izdelke, šla na aptamil ADC in je sedaj bojše. Čakava še pregled pri dermatologu.
Hodiva tudi na fizioterapijo, ker ni bil dovolj gibčen, sedj redno telovadiva in že prehitevava, je full gibčen postal, se že kr neki časa sam obrača in je postalo previjanje prava umetnost, glavico že tudi super sam drži. Je pa zelo hudo ker bi se že rad plazil pa ne more oziroma ne zna in polj je to kriza. Se začne prov jezno jokat, ker bolj ko premika roke in noge nikamor ne pride.
Obožuje pa sestrico,včasih je tečka in se dere, pa sam mala zraven pride pa se že veselo smeji user posted image

Kako se pa kaj ve počutite? A maste kako kontracepcijo?

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
   RE: Avgustovke 2015
7.12.2015 11:45:52   
sladkorčica
Ojla...

Ja potem bo pa vas res maneken....saj se bo vse uštimalo boš vidla....Mi mamo pa mal preveč kg kao...ta naša zdravnica je prav tečna in pravi da ma skoraj za enoletnika. ..Pa kaj čem zdaj ko se samo dojiva se ne sekiram kasneje se bodo pa že same od sebe razporedile same od sebe na svoja mesta Ane. Važno da je zdravje. Nas je zelo gibčen se že na bok prevrne sam pokonci bi bil pa itak skoz jst ga potem na mirno dam v igralni center da vsaj malo leži ker ni dobro da je skoz pokonci...se pa zelo zaigra...prav napredek vidim vsak dan ....
Mah ta kontracepcija. ...Jst sm vzela tabletke pri prvem pregledu pa sm bla skoz v dvomih al čem al ne....No potem sem šla iskat. Približno 10 dni sem jemala potem so se pa so se začele krvavitve. ..sam toni blo kot menstra.....Tako da sem tud mazoljezacwla dobivat prej nikoli pa tudi tisto obdobje se mi je zdelo dani blo tok mleka ...nevem mogoče ni bil to vzrok....Jst sm nehala te tablete sem v kot porinila in tudi v bodoče ne nameravam ker sem tud sama opazila da niso čist nič dobro name vplivale. ..zaenkrat nimamo nobene zaščite saj jo tudi ne rabimo Hehe. ...

Nas mali se tako slini da je za znoret....kar naprej moker....menda bodo že kmalu zobki al kaj....

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
   RE: Avgustovke 2015
7.12.2015 22:37:12   
Tamara81
Dober večer po dolgem času še od mene. Sem ta malo ravno nesla v posteljo...
Na sistematskem pri 3 mesecih je naša tehtala malo pod 6kg in merila 60 cm. Po teži napreduje manj kot sta njeni starejši sestri, vendar očitno še v "mejah normale", je pa polno dojena. Ker že dva meseca smrka in kašlja sem bila v dilemi ali jo bo cepila, vendar je rekla, da za cepljenje ni ovir, sem bila pa v dilemi ali jo res želim napasti z vsemi tremi (obvezno, rota in pnevmo), tako da smo se potem odločili, da s pnevmo še malo počakamo.
Vav, ful zavidam tsitim, ki pravite, da vam spijo 5, 7, celo 9 ur v kosu. Jaz sem vesela, če spi 4 ure ponoči v kosu - ponavadi jih ne tako da se z možem izmenjujeva - zvečer ko jo podojim grem čim prej spat, on pa je z njo dokler ne gre spat (enkrat od 23 do 2. ure), potem pa jaz ponoči vstajam - po uri, dveh treh... Redko se samo hitro podojiva in gre nazaj spat, večinoma pa sva pokonci od ene do treh ur. Tako da je kar naporno, sploh, ker po tem čez dan še vozičkava (da zaspi in ker si želim bit na sončku) in ker imam še dve s katerima želim preživeti kaj časa. Na srečo vsaj dudo sprejema (prejšnji dve je nista).
Jim dajete kaj vitamin D3? Mi uporabljamo tistega s probiotiki.
Kar se motorike tiče že kakšna dva meseca pase kravice, prevali se na bok in iz njega, prijema stvari in predvsem raziskuje svoje roke (z usti:)
Lepo se imejte s svojimi pikicami!

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
   RE: Avgustovke 2015
8.12.2015 2:18:59   
strukla
Joj bravo mami, se malo zdrzi, upam da se vam cimprej uredi tale spalni cikel. Jst sm dobesedno unicena in sama komaj zaspim nazaj po nocnen dojenju, ker sem tok utrujena da niti zaspat ne morm. Pa moj dejansko spi po sest ur v kosu in tud takoj nazaj zaspi. Sploh si ne predstavljam kaksno trpezno bitje moras bit da tako malo spis in podnevi potem se skrbis za dva dodatna otroka. Res drzim pesti iskreno, da vama kmalu pusti kaj vec spanca :) nasvetov pa si ne bi niti upala dajat, ker bi izpadli kot cisto pametovanje nekomu s tok kilometrine.

Ma pa nas tamal zgleda spet mehur vnet ker ma zeloo izrazit vonj urina. Vceraj sva bla pri pediatrinji pa je trajalo eno uro samo cakanje v cakalnici, ki meri 5 kvadratov in z bolnimi otroki ki so se ganjali po hodniku da tamalga nikakor nism mogla umirit. Potem je pa ratal se lacen in seveda ga nisem mogla podojit v polni cakalnici virusov. Kar slabo mi je od tega nasega zdravstva. Potem sm vzela kartico in sla samoplacnisko dat urin v laboratorij in seveda je pokazalo vnetje. Tako da greva jutri spet tja, tokrat z vozickom da bova vsaj zunaj cakala. Porazno in katastrofalno!

< Sporočilo je popravil strukla -- 8.12.2015 2:21:39 >

(odgovor članu Tamara81)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
   RE: Avgustovke 2015
8.12.2015 11:10:31   
sladkorčica
Oj tamara81 dobra si da zdrži tak tempo .....Pri nas je potem super. Zvečer že okrog 20-21h zaspi in ga lepi nesem gor v posteljico in spi tam do 3h zjutri...mal se glasi ga sam dvignem v temi in se lepo po dojiva in tako hitro nazaj zaspiva kot sva se zbudila. ..vcasihecina ga dam nazaj v posteljico se pa zgodi da tud spi pri meni...No tak ritem ima večina se pa tudi zgodi kaj drugače. ...V enem kosu do jutra mi pa ne spi vecuser posted image ....sam kaj čem. Hvala bogu še ne dere ponoči razen če tako trdno spim da ga ne slišim. ...

Ja kakšne posebne nasvete se res ne spodobi dajat saj imaš 3 bejbike. ..je pa res da si otroci zelo razlikujejo. ...jaz mu dajem oleovit pa ne vsak dan...Ponavadi mu dam ob oblačnem vremenu brez sončka. ..ce sije sonce mu ga ne dam greva raje na sprehod....Pa očitno je to okej ker pri 3h mesecih je rekla da ima lepo zaraščeno na glavici. ..nismo nc hotla povedat da mu ne dam vsak dan. .in očitno tudi ta vitamin nam rinejo samo da imamo slabo vest....

Strukla tole mi je znano kar imate težave. ..Pri ta prvi sem imela oreng težave je imela komplet vnetje sečil. ...že pred 14 leti so mi v bolnici rekli da pride do tega zaradi slabe kvalitete plenic oz kao da večkrat preoblačit...Mogoče sem ti kaj pomagala pa zamenjaj plenice. ...Joj tole zdravstvo je v p....... Zakaj ga plačujemo? ???ne vemo saj nimamo nič od tega razen cepljenje pa tiste recepte za d3. ...
Zadnjič si spraševala kok mali spi čez dan....on Ful spi...Jst ga dam v igralni center in se igra in brca ko sam od sebe zaspi tud po 3 ure čez dan. On ima tak ritem 2 ure je pokonci potem pa spi ...Vceraj mi je spal 4 ure pop....Mi je že dolg čaj ratalo

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
   RE: Avgustovke 2015
13.12.2015 17:33:33   
Bluemarine
Zivjo avgustovke!

Bi se pridruzila vasi skupini. Rodila sem sicer julija (21.7.) samo je vasa skupina tukaj na forumu veliko bolj aktivna, 10 dni pa tudi ni take razlike.
Sem na hitro prebrala nekaj vasih postov in mi je ze lazje pri dusi: naj povem, da je moj mali sinko cez dan zelo naporen, cez noc pa za dojencka zelo priden. Cez dan bolj malo spi, 100% moram biti skoz z njim in do poznega popoldneva, ko pride moz iz sluzbe, sem ze cist izmozgana. Petki so ubijalski, ko sem zmatrana ze od celega tedna in mali tudi cuti mojo "nepotrpezljivost" in je zato verjetno se bolj nemiren.
Verjetno ga zadnji teden, dva matrajo zobki in je zaradi tega ful siten - samo se se nic ne vidi, da bi zobek kaj prikukal na plan. Takoj ko mu ni kaj prav, se ze joka. Pa ni bil skoz tak, kak mesec nazaj je bil pravi angelcek - se vedno sem bila skoz z njim, ampak ce sem sla npr. na wc, me je mirno pocakal, se zamotil z igrackami, sedaj pa bi se samo nosil, potem mu pa se to vec ne pase... podnevi, ce zaspi, zaspi vec krat po pol urce, pri tem, da ga uspavam po eno uro. Najbolje je na sprehodih, ker pa so edno bolj mrzli dnevi, tudi nismo zunaj vec kot uro.

Sedaj vidim, da ima marsikatera mamica enake izzive kot jaz. Vsak nasvet ali pa samo lepa beseda mi bojo prisli prav :)

Toliko na hitro in upam, da se kaj beremo.

pozdravcki!

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
   RE: Avgustovke 2015
13.12.2015 19:44:09   
Tamara81
Pozdravljene,

Bluemarine ja, poznam to. Sploh pri prvi smo imeli enako. Čeprav pa smo imeli to srečo, da so nam v vozičku vse spale (tudi po tri ure ali še več) samo kaj, ko si ti tako izčrpana, da nimaš energije, da bi 3 ure vozičkala in ker se v mes doma nič samo ne postori - mar ne ?! Pozitivno pri tem je, da vse mine slej ko prej. Meni je bilo v pomoč, če sem našla kako "žrtev", ki mi je za kakšni 2 urici ali kaj takega vozičkala ta malo, med tem pa sem jaz počila ali kaj postorila. Sedaj, ko je relativno lepo vreme (res da so sicer temperature nizke, vendar spet ne toliko) dam ta malo v voziček, jo peljem naokoli, da zaspi in nato voziček parkiram pred hišo, pustim vhodna vrata (ali tista na teraso) odprta in ta čas kaj postorim. Ta male ne zebe, ker jo imam v kombinizonu, zimski vreči, pa še pokrito z dekico user posted image Včasih namesto vozičkanja uporabim tudi vožnjo z avtom, jo nato prestavim iz lupinice v voziček in jo pustim zunaj... Če jo zapeljem notri se ponavadi prej zbudi, kot če jo pustim zunaj. Takšno spanje (zunaj) baje prakticirajo tudi na Norveškem (v vrtcih). Ko smo ravno pri tem - ve katera za kakšno dobro elektronsko varuško, ki bi imela obe enoti "mobili" oz. na baterije?
Joj strukla, drzita se in upam, da se kmalu vse uredi.
Sladkorčica, to da imam 3 otroke (očitno) še ne pomeni, da sem "dost" pametna, da ne bi imela težav user posted image Res je sicer, da Oleovita še nismo probal (pri nobeni).
Opažam pa zadnje dni, da imajo od ta male prdci in kakci drugačen vonj, kot so ga imeli prej. Je možno, da je to sedaj (po dobrih dveh tednih) šele efekt cepljenja za rotavirus? Ste ostale cepile proti pnevmokoku? Razlogi?

Prijeten in čim manj stresen in neprespan teden vsem!


(odgovor članu Bluemarine)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
   RE: Avgustovke 2015
14.12.2015 9:50:09   
Bluemarine
Zivjo vsem:)

Tamara81 hvala za nasvete... vam, ki mate hiso kar zavidam, mi smo v bloku in zato zal malega ne morem pustit zunaj.Prej ko je bilo res toplo sem se kdaj po sprehodu hotela vsesti na klopco, da mali se spi na zraku, jaz pa morda preberem kaj knjige, pa ni slo, se je takoj zbudil, ker ni bilo movinga:)

Vidim, da imate debato glede d vitamina, jaz mu dajam jamesonove kapljice,so na oljni osnovi tako kot olevit, plivo smo pa nehali dajat po 3 dneh, jameson pa sem mu zacela dajat pri 2,5 mes,in ja se strinjam z vami, da zdravniki kar malo tezijo s temi vitamini, nihce pa ti v startu ne pove, da tiste na recept ful povzrocajo krce.
Nas je bil kar bogi glede krcev, potem se je stanje nekje pri 3 mesecih umirilo. Ker sva na adaptiranem mleku mu dodajam se vetrovne kapljice jn waia.

Vidim tudi, da imate same velike korenjake:) nas je tudi med vecjimi - sedaj ima 4,5 mes. in nosimo 68 bodije ter 74 hlace, kako bo vse hitro prerastel.

jesse16 imam pa zate eno vpr.: omenila si fizioterapevta - kaksne vaje ste kaj delali. Moj sinko se namrec se nic sam ne obraca, me ze malo skrbi,in se sao dviga z glavo, ful mu pase ce sedi,pa frabi stvariokrog sbe, samo da bi se kaj obracal na bok pa ga ne zanima:/
Je pa skor tako kot si opisala, ful bi migal, pa se premikal, pa se ne more,potem pa trma jezna zacne protestirat z jokom...

Lepo bodite in lep zacetek tednauser posted image

(odgovor članu Tamara81)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
   RE: Avgustovke 2015
14.12.2015 10:02:48   
Tamara81
Živjo!

Kar se "puščanja zunaj" tiče smo to prakticirali (v malo drugačni obliki) tudi ko smo pri starejših dveh še živeli v bloku user posted image Smo jo pustili na hodniku, včasih zapeljali na balkon user posted image
Kar se obračanja tiče - naša se iz trebuha in boka prekotali na hrbet in iz hrbta na bok. Dviguje ful glavo, bi se že kar usedla. So pa na splošno naše kar se motorike tiče bolj počasne... Zaenkrat se še ne sekiram glede tega... Napoti pa (vsaj pri nas) pediatrinja, če opazi kaj (ali če starš pojamra) v razvojno ambulanto kjer potem presodijo ali otrok rabi fizioterapijo. Mi smo bili z najstarejšo spremljani v razvojni in je tam rekla, da fizioterapije ne rabimo, na sistematskem pri 3. letih pa mi je psihologinja očitala zakaj je nisem vozila na fizioterapijo, da ona bi pa to rabila user posted image in da je takrat pa že vse zamujeno...
Smo imeli pa danes ponoči spet pestro, imam občutek, da jo morda malo ušesek matra - ker se je precej zanj grabila, zaradi tega si je tudi ful popraskala liček, spala pa tudi ponoči ni več kot 2 uri skupaj user posted image
Ja te kapljice... Pri ta veliki smo imeli še AD3 in jo je res ful zvijalo (ne vem sicer če samo od kapljic), ta srednja mislim da s temi D3 ni imela problemov, pri najmlajši smo pa kar štartali z Bio Gaia D3. Pa ne vem, če opazim kako razliko - če ji jih dajem ali ne - da bi jo kaj več/manj zvijalo...

Lepo se imejte!

(odgovor članu Bluemarine)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
   RE: Avgustovke 2015
14.12.2015 10:41:25   
sladkorčica
Ja tale vreme mi glih ni kaj dosti pri srcu....tale megla......nevem presnji teden nisva bila kaj dosti zunaj ravno zaradi megle in visoke vlažnosti zraka...nevem zakaj ampak jst mislim da otroku tole čisto nič ne paše in sva kar noter ...Ko je pa sonce pa ven....Jst poznam ogromno ogromno primerov ko so jih cele iz ime vozickale zunaj da bodo kao otroci bol zdravi...No ravno tej otroci so kar naprej bolni tako da nevem mogoče še motim sam midva sva ob takem vremenu noter. ...se druge povejte kake mate izkušnje in greste ob vsakem vremenu ven....

Ja jst sm ga dala cepit za pnevmokok ob rednem cepljenju...in vam povem tok je bil Bogi se tisto pop je vročino dobil čez par dni pa se zbolel....Zdaj mamo pa par dni pred božičem in me je prav strah da nebo spet kaj ker so ravno prazniki...

Za d3 vitamin ne znam nobeni svetovati ker jst ga nisem dala še recepta nisem dvignila mi smo kar kupili oleovit jst mu dam že dopoldan tako mi je pediatrinja svetovala da ce bi že kaj ga zasraufalo bo do večera minilo....krče smo tudi imeli samo ni blo tako hudo kot sem mislila....do sedaj smo malo noči prečuli samo zdaj pa bodo zobki na vrsti bomo videli kako bo.

Punce kako je pa kaj z nočnim hranjenjem?mate mir ali so lačni ?

(odgovor članu Tamara81)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
   RE: Avgustovke 2015
14.12.2015 20:13:33   
Anaina
Hej punce. Kako ste kaj in kako vaši malčki? Mi smo super. Tudi naš korenjak spada med tavečje. Trenutno 68cm in 8490g. Zelo rad je. Sva začela že tudi z zelenjavo in sadjem in oboje obožuje. Ali ste tudi ve že kaj probala zelenjavo in sadje?
Glede spanja smo čez dan bolj med budnim. En spanec popoldan okoli 15 ali 16 ure zna edino trajat kakšno uro in pol. Ponoči pa je zelo priden. Med 19. in 20. zaspi in spi včasih celo noč do pol sedmih, včasih se pa zbudi vmes okoli treh za hrano :)
Cepit sem dala samo obvezno, ker nisem ravno pristaš cepiv in tudi otrok ne bo hodil v jasli.
Glede vozičkanja sva pa midva vsak dan zunaj ne glede na vreme. Kadar je bolj mrzlo in vlažno ga pač bolj zadekam. Tudi pediatrinja mi je svetovala da je otrok naj v vsakem vremenu zunaj. Je pa to tudi čisto odvisno od starša eni vozickajo v vsakem vremenu eni pa ne. Jaz hodim vozickat skupaj z mamicami, ki smo bile v porodnisnici istočasno.Drugače pa je naš otrok zelo rad v vozičku in nam ni žal da smo za voziček dali malo več ker je za naš teren super.
Kar se tiče pa našega fanta je čez dan zelo rad v svojem igralnem centru in se je sposoben tudi po dobro uro sam zamotit. Obrne se že iz hrbta na trebuh in nazaj. Pa tudi dvigovat se že hoče fejst.
No zdaj sem se pa res razpisala. :)



(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 72 [73] 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 72 [73] 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?