|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2015
2.10.2015 17:38:32   
Preggy
Ema mazi s kremo lanolin od multi-mam bradavice. Ne rabis je spirati pred dojenjem in zelo pomaga.
Jaz mazem z njo, ko je bilo pa rees hudo da sem med dojenjem dobesedno jokala od bolecine sem pa par dni amzala z bepantenom za bradavice in cim vec luftaj :) pa pazi da bepanten obrises pred dojenjem :)

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
   RE: Septembrke 2015
2.10.2015 18:26:24   
levcka
Cestitam Lupidupi in Ema :) Cartaje se :)

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
   RE: Septembrke 2015
2.10.2015 19:54:28   
Maicoo
Cestitke vsem novim mamikam in frisnim struklom :) pa drzim pesti za tiste, ki vas to se caka.
Tudi zame se je po precej tezki porodni in poporodni izkusnji koncno zacelo okrevanje. Rana se vedno boli ampak bo. Tud s tamalo se vse lazje rihtava.

Kje pa je nasa aspera? Sigurno so ze rodili :) me zanima izkusnja. Najbrz ji je forum zdaj zadnja misel (sklepam po sebi, ceprav sem nazadnje na intenzivni tukaj gor pisala user posted image )

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
   RE: Septembrke 2015
3.10.2015 9:45:41   
levcka
Mamice kako ste? Vaši dojenčki?

Mi imamo že en mesec in 2 dni. Pa 4960g in 59cm. Raste tako hitro, da vam ne znam opisat. Je pa priden. Razen občasnega nespanja, ki je povezano s kakšnim napenjanjem, je pravi angelček.

Asperine novičke pa tudi jaz že nestrpno pričakujem :)

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
   RE: Septembrke 2015
4.10.2015 12:12:05   
Lupidupi
Ja sem probala tudi s tetra pleničko in to vezijo z razrezanimi hlačkami pa je tudi to premočlo.. sploh ob premetavanju ponoči in dojenju. No, zdaj se je te naliv mleka malo umiril tako da si menjavam blazinice na vsako uro pa je v redu : ) .
Naš škrat pa vsak dan precej dneva prejoka. Ne bi rekla da so krči, ker ko ga dvignem preneha jokati. Potem pa spet začne in spet moreva spremeniti položaj, da se umiri. In tako je včasih po več ur. Pri dojenju poje ogromno zraka in se pri tem zelo razburi... tako, da imamo dretje tudi tam. No.. je pa vse tudi odvisno od dneva.Pa vendar ... dojenčki pač jočejo user posted image .

Lp vsem

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
   RE: Septembrke 2015
4.10.2015 12:17:41   
levcka
Lupidupi masiraj mu trebuscek in kupi vetrovne kapljice od sevniske lekarne. Nam je to zelo pomagalo. Je pa tko - pri fantkih je vec "krckov" kot pri punckah. Tako vsaj pravijo. Ne drzi pa vedno. To da pa joka, ko ga polozis in ni vec v rokah, je pa samo to, da bi rad tvojo blizino. Nas je isti. Vcasih mi zaspi tako, da na meni lezi na trebuscku.

(odgovor članu Lupidupi)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
   RE: Septembrke 2015
6.10.2015 18:39:37   
ema_
Pozdravljene!Malo pomagajo te blazinice od multi mam,ampak vseeno noro boli user posted image Drugače je pa mali od zadnjega tehtanja shujšal in to pod težo ko sva odšla iz P.Tako da imamo zdaj tehtnico in se tehtamo pred in po obroku.Je velik zaspanček, tako da ga moram kar naprej buditi da sesa.Čeprav ga veliko pristavljam, mleko kar usiha.Ko popije obe dojki ni dovolj niti za en obrok, tako da dodajam adaptirano mleko.Je pa problem, da se po hranjenju iz obeh dojk tako utrudi da noče potem več piti iz flaške. user posted image Pri stiskanju mleka pa tudi ne dobim veliko,nekaj kapljic.Tako da bomo očitno morali dajati samo po flaški, če ne bo teža samo še padala. user posted image V bolnico pa res ne bi rada šla zaradi tega.Seveda pa že poslušam očitke,naj ne obupam tako hitro,naj ne dodajam adaptiranega mleka.Kako ga naj ne dodajam, če tako izgublja na teži???DRugače je pa mali priden, imamo se super,sampo tole s hrano še uredimo pa bo user posted image Ostale ste vredu?Že kaj vozičkate? Lepo bodite user posted image

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
   RE: Septembrke 2015
6.10.2015 19:04:15   
levcka
Ema ne obupaj. Midva imava isto situacijo. Pa poje nekje 20 ali 30 na zizah, potem mu pa dodam še 90 adaptiranega mleka. Kaj naj pa drugega? Ne poslušaj raznih pametnih mamic, ki so take srečke, da si lahko načrpajo toliko mleka, da ga še zmrzujejo za kasneje. Jaz sem se 14 dni tako sekirala, da sem zgubila kar nekaj kg. Pa še užicala nisem s svojim sončkom. Če je treba, je treba. Jaz svojega otroka ne dam v bolnico na infuzijo zato, ker je enim adaptirano mleko greh. Ti samo pogumno naprej in uživaj v materinstvu.

Mogoče samo še nasvet - jaz sem šla v lekarno po grško seno, pivski kvas in Lactil, da se mi mleko dela kljub temu, da mali srček bolj malo poje.

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
   RE: Septembrke 2015
7.10.2015 8:43:27   
ema_
Točno tako, ne vem zakaj je adaptirano mleko spet tak bav bav..Ja je zelo fajn če lahko polno dojiš,tudi jaz sem si želela ampak če ne gre, ne gre.Glavno je,da je otroček vredu in da pridobiva na teži.Jaz mu dam zdaj najprej adaptirano mleko,nato pa zizo.Ker če nardim obratno se tako utrudi na zizah, da potem zaspi in ne popije stalega mleka.Začaran krog torej :) hvala levcka, bom poskusila user posted image Drugače smo bili pa včeraj prvič na sprehodu, danes pa očitno nič ne bo zarad dežja user posted image lepo bodite user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
   RE: Septembrke 2015
7.10.2015 11:35:12   
malček1
Levcka: Mam ima tudi stekleničke, ki zmanjšujejo pojav kolik. Mogoče veš, če se kaj obnese. Rekla si namreč, da imaš stekleničko od MAM.

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
   RE: Septembrke 2015
7.10.2015 11:46:52   
levcka
Ja super je MAM steklenička. Naš mali nima več težav z zrakom v črevesju odkar jo imamo. Tudi naslednja bo sigurno MAM steklenička.

< Sporočilo je popravil levcka -- 7.10.2015 11:56:52 >

(odgovor članu malček1)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
   RE: Septembrke 2015
7.10.2015 14:59:02   
levcka
Ema malenkost. Jaz sem bila tako prepričana v to, da bom samo dojila, da sem si 3 dni preden sem rodila šla kupit stekleničko. Pa še to samo zato, da mi je mami dala mir ;)

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
   RE: Septembrke 2015
7.10.2015 19:19:33   
sabincica
Zdravo.

Čestitke vsem novopečenim mamicam.user posted image

Tudi mi se dojimo. Mleka je kak dan da ven teče, drugi dan pa mu moram dat dodatek. Se ne sekiram, važno da je vsaj nekaj, kolikor dolgo pač bo.
Ne obremenjujte se, če ni mleka. Potem ga je še manj. In puste patronažne sestre in pediatre, da se potrudite za mleko. To je en sam pritisk. Sj je itak v naravi mame, da hoče najboljš za svojga škljata, sm če ne gre, pač ne gre. Tudi naš ima krčke...običajno med 8 in 10 uro zvečer. Je pa dosti boljpe od kar mu devan Coliprev kapljice. Tudi bolj lepo kaka in ni pokakan prav po vsakem in med obrokom, tako da ga sedaj skoraj za 30% manj rabim previjat, ker prej je bila pa res kriza. Sem ga previla, sma se najedla, in še predno sma kupček podrla, ga je spet nakidal in sma šla se zopet previt. Je pa full carta. ponoči lepo zaspi, čez dan se mu pa kr nekaj dogaja in bi skoz gledal okoli...sm da hodim po hiši in je tiho, če ne je pa jok. Pa na sprehodih je tudi miren. Vedno zaspi. Prav tako v avtu. Danes je stra 21 dniuser posted image user posted image Vozičkamo pa 1- 2x na dan, odvisn od vremena po cca 1 uro.

Stekleničke imam pa jaz od Aventa. Prav tako dudice in črpalko. Sem z vsem zadovoljna. Cuclji so tudi tako narejeni, da količino 40ml pije cca. 20 min, tako da gre počasi in mu ne steče po grlu, kot bi eksal.


Ema_ če veš, da mleko imaš in imaš polne in napete prsi in nikakor ne gre ven, reci zdravniku za pršilo za nos syntocinon, ki sprosti tok mleka. Jaz sem ga dobila v porodnišnici in deluje. Ga imam doma za hude časeuser posted image


(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
   RE: Septembrke 2015
8.10.2015 18:11:26   
ema_
živjo user posted image evo danes smo imeli tehtanje in se je naš fantek končno zredil user posted image zahvaljujoč adap.mleku!Drugače pa zize niso ravno polne in tudi sedaj ko si črpam,vidim da ni ravno veliko user posted image So mi pa zdaj priporočili tablete Tametil za spodbujanje nastajanja mleka...ampak ne vem če bi glih jedla tablete no..Ima katera izkušnje?upam da so vaši sončki vredu user posted image mamice pa verjetno neprespane user posted image

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
   RE: Septembrke 2015
8.10.2015 18:51:44   
malček1
Vaši dojenčki še spijo na boku. Jaz jo v posteljico položim vedno na bok, potem pa se ona sama nekako obrne najprej z rokicami, pa potem še z ritko. Ko jo pridem dvignit, leži na hrbtu.

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
   RE: Septembrke 2015
8.10.2015 20:24:28   
levcka
Ema jaz sem si v lekarni kupila Lactil tablete in notri so same rožice, tko da za to ti lahko povem, da je ok. Za drugo pa žal ne.
Drugače pa čestitam za kilograme :)

Malček moj miško spi tudi na trebuhu ali hrbtu, ampak samo podnevi, ko sem zraven. Drugače pa še vedno na boku spi. Ga podložim z brisačo. Mu je pa hrbet ljubši drugače.

(odgovor članu malček1)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
   RE: Septembrke 2015
9.10.2015 12:21:16   
sabincica
Moj škljat tudi najraje spi na hrbtu. Čeprav ga dam spat na levi ali desni bok, se kr sam obrne. Zdj ga ne zalagam vec, ker ni haska, ker se premakne sam 20cm gor,ali pa v desno in levo, da se znebi brisačke, potem pa ga najdem na hrbtu. Itak pa imam angelcare plošče in nisem nikoli dalec. Pa tud ko spi ga grem vsake tolk pogledat, drgac pa tko je na cca 2-3 ure. Na trebuh ga pa se ne dajem razen tako da sem jaz v gogalniku in se dotikama s trebuščki. Imamo v sredo posvetovalnico in bo tam povedla kako in kaj.

Kako je pa s krčki. Js sem opazila da je bilo takojboljse ko sem zmanjsala mlecne stvari. Tako da 1dcl mleka za ječmenovo kavo, 1 jugurt in par rezin sira. To je to.

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
   RE: Septembrke 2015
9.10.2015 13:03:21   
strukla
Veste kaj punce, nc se sekirat glede polozaja v spanju. moj tud spi na hrbtu ze mesec pa pol, zdej ga kr sama tko polozim. Nevem zakaj bi vztrajala na boku ce je v ameriki recimo zapovedano da se otroka daje izkljucno na hrbet. Glede na to da ma glavo vecinoma vstran obrnjeno se bo tezko zadusu. Pa tud parkrat zdej go ma ze dva mesca je mel glavo naprej in je mal polil ampak se pri tem tud lepo odkaslja refleksno. Je pa res da jst ga mam v vsakem primeru nekje blizu. Ce majo probleme s prebavo alpa krcke jih je fino dat tud na trebuscka sam to pa res vedno izkljucno ce ste direkt zravn. Moj si recimo zakoplje obraz v jogi pa bi pol kr tko ostal. Tko da na busija res samo cez dan in pri sebi. :) lepo se mejte

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
   RE: Septembrke 2015
9.10.2015 13:47:27   
Preggy
Sj ni point samo glede zadusitve ampak imajo potem dojencki problem s ploscato glavo.
Jaz mojo obracam, na hrbet, levi/desni bok in trebuscka.. Vcasih ji pase vcasih ne, in ce vidim da ji v danem trenutku ne pase npr na trebuscku jo prestavim v drug polozaj.. Vsekakor pa ni dobro samo en polozaj. To s hrbtom forsirajo zadnjih par let, prej je bilo recimo cisto drugace..vedno nekaj najdejo

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
   RE: Septembrke 2015
9.10.2015 13:49:03   
ema_
Tudi naš user posted image spi in na boku in na hrbtu, kakor kdaj user posted image Me pa zanima koliko kaj spijo vaši user posted image ?Naš fantek namreč čez dan ne spi skoraj nič,sploh ko se naje je buden ko sova user posted image Predvsem je to problem ponoči, ko trja skoraj en o uro dag uspavama nazaj user posted image Za uspavanje pa obvezno na rokah.Tako da postaja čedalje bolj naporno user posted image

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
   RE: Septembrke 2015
9.10.2015 15:54:12   
levcka
Naš ponoči spi na enem ali drugem boku, ga podložim z brisačo in ker je v zibki, nima ravno veliko prostora, da se da na hrbet. Na hrbtu ali na trebuščku pa spi čez dan, ko je kdo zraven njega.

Spimo pa kakor kdaj. Včasih bi cel dan z vmesnimi dojenji prespal, včasih pa spi samo tri urce skupaj potem pa gleda kot čuk. Dokler se ponoči zbuja na tri do štiri urce, da ga nahranim, se ne bom pritoževala. :)

Mamice kaj jeste? Jaz sem že malo sita piščanca in purana pa riža in testenin ;)

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
   RE: Septembrke 2015
9.10.2015 17:59:28   
sabincica
Vazno je, da se menja polozaj pri spanju, da nima zaleženin, da je skoz na hrbtu pa tud ni ok, tudi ce ima glavo na stran.
Nas spi nekje v povprecju 2-3 ure. Cez dan manj, ponoc pa nekje v tem okviru. Cez dan je odvisn kolk se mu dogaja. Najraj zaspi na zizi😊. Drgace pa prakticiram da se zbudi v svoji pustlci, zaspi pa vcasih pri meni v narocju vcasih pa v svoji pustli.

Jem pa jaz vse. Razen svezega sadja in zelenjave, in oreščkov. Pa omejila sem mlečne stvari. Jem pa rdečo peso in blago kisano solato. Pa glih ne pretiravam.

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
   RE: Septembrke 2015
9.10.2015 18:19:39   
Preggy
Moja spi 3,5-4,5 ure ponoci.. Podnevi pa kaksno urico manj.. Je oa res da ko se zbudi tam okoli 11-12 tezko zaspi nazaj im potrebujemo kar nekaj casa da zaspi nazaj.

Jaz mesa tako ali tako ne jem, jem pa ostalo vse..sicer probam cimbolj raznoliko da ni eno in isto (in mi ze zmanjkuje idej), jem pa vse in zarnkrt nismo se imeli problemov hvala Bogu :)

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
   RE: Septembrke 2015
9.10.2015 22:10:32   
strukla
Cist nic ni narobe ce skos spi na hrbtu, ker po par tednih itak ze sam obraca glavo, do takrat ga pa vsakic na drugo stran postlce obracas. Plosko glavo majo lahko izkljucno nedonosencki, otroci z nadpovprecno veliko glavo in dojencki ki ze od zacetka prespijo celo noc.
Sicer je pa otroka itak treba cez dan dajat na trebuscka in kravce past ker to krepi misice in se zacne cimprej obracat z glavo.
Pac odkar so odkril dolocene dejavnike tveganja za smrt v zibki so vsa priporocila podrejena temu. Tud pri podlaganju brisac za spanje na bok je treba previdno, in sicer ne previsoko cez glavo.

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
   RE: Septembrke 2015
10.10.2015 14:56:33   
NINANANA1986
Da se vam javim....naš pdp je bil 29.9.. Naslednji dan sem šla v porodnišnico na pregled, naredili so mi stripping-luščenje ovojev, odprta sem bila 2-3cm. Popoldne se mi je rahlo odluščil čep. Malo bolečin v trebuhu, ki so trajale kar cel vikend, predvsem popoldne. V ponedeljek ponovni pregled, ostala v porodnišnici, odprta še kar 2-3cm, ob 14 uri prišla v porodno, predrli mehur, dali umetne popadke, ki niso hoteli postati redni, po 3 dozah in nastavljenih popadkih na 180 se je pričelo...okrog 20. ure....bilo je zelo naporno, huje kot prvič, otrok se ni hotel spustiti, odpirala se nisem, vse je bilo še trdo....IN KONČNO....ob 00.07 se nama je rodil drugi fantek....JAKOB, 4250g, 56cm, obseg glavice 38 cm;) Dobila samo par šivov, počutje odlično;)

Tako da sem v torek rodila, v čet pa sva bila že doma;) Zaenkrat pridno spi, je pravi jedec, mleka pa za izvoz;)




(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?