|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2015
29.10.2015 17:39:12   
Žabinčica
Hej in dober večer user posted image .

Evo še poročilo z mojega pregleda: pritisk-seveda-v ambulanti spet na meji, ampak hb se niti sestra, niti gin. nista s tem kaj obremenjevala. Sem rekla da je doma vedno vredu, imela tudi s seboj meritve od doma in je bilo to to. Teža in urin tudi vredu. Danes sem imela prvič mojega gin., on je itak malo bolj na easy glede vsega kar meni kar ustreza.

Pogledal me je tokrat tudi vaginalno, zaprta, otrok še visoko; še čudil se je da se ni še nič spustil. Potem še uz lege; ne nismo še na glavi-kako bi le bilo drugače; je bolj prečno, glava sicer rahlo navzdol. Tako da čez en teden spet uz/lega in tokrat tudi ctg, spet pri njem.
Primerjala z materinsko od ta male - ona je bila v 36. tednu tudi bolj poševno, v 37. pa medenično/na ritki. No potem sem itak morala v porodnišnico kjer smo se dogovarjali za CR dokler se 2 dni pred pdp ni postavila na glavo. Bomo videli kako bo tokrat. Kaj hočem, so pač telovadci...

V tem tednu bi res rada še ostalo pripravila, oblačilca in dokupila kar manjka; za vsak slučaj. Nimam preveč rada tega obdobja ko se začnejo pregledi na vsak teden, nisem takšne navdušenec nad zdr.domovi in bolnicami in me to samo še bolj nervozno dela...

Drugače, ima še katera kakšne plane kaj za sebe še pred porodom naredit; ne vem frizer kakšna masaža ali kaj podobnega? Jaz bi rada si še malo časa vzela, čeprav trdno računam da imam še en mesec...upam da res.

Pišite kaj, kako ste ostale?

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 976
   RE: Novembrke 2015
30.10.2015 17:59:15   
NeziPezi
Hojla!

Evo da se javim po celem dnevu. Zdej k mam neki časa za sebe pol pa kr še okol hodim pa nekak lovim zadnje dneve preden se nam pridruži še en član družine.
Da na hitro povzamem moj pregled. Za enkrt ni videt da se bo kaj začelo dogajati. Sem dopolnila 40. tednov in pa danes je tudi moj zadnje postavljen rok pa mislim da bo šlo mimo. Pregled je bil standart, tehtanje, pritisk, ki je bil rahlo povišan pa sem rekla da sem nervozna zdej ko smo v pričakovanju pa mi za enkrat niso nič rekli potem pa še vaginalni pregled. Rekel je da se je sedaj sicer že vse skupaj zmehčalo ampak sem še vedno odprta samo en prst tko da mislim da se vse skupaj še vedno pšripravlja na porod. Poslušala sva še srčka in to je to. V ponedeljek imam spet pregled pri svojem ginekologu če se seveda čez vikend ne bo nič dogajalo. Rekel mi je še da ob prvih znakih pričetka pa kar pridno v porodnišnico in nič čakat glede na to da je to drugi otrok. Tko da ja mislim da bom zdej čakala drugi pdp, ki so mi ga določili na nuhalni, ki pa je v novembru tko da očitno bom novemberka kot je bilo rečeno na začetku user posted image . Moje počutje je ok, čeprou včasih se naša pupa res rastegne kokr da ma še velik prostora pa je že vse skupi mal neugodno ampak če smo prišli do sem bomo zdržali še do konca user posted image .
Skratka sonosečke dršte se, pa kaj se javite da poveste kako ste.
Pozdravčki....NeziPezi

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 977
   RE: Novembrke 2015
30.10.2015 19:39:28   
mied
Oj!
Jaz sem že vsa naveličana. Danes je točno 1 mesec odkar sem doma. Vse pripravljeno, beba še pa kar brca in se ji nič ne mudi ven. Tudi ves čas letam naokoli. Malo po trgovinah, drugače pa vsak dan skuhat k našim domov, ko pridejo iz služb. Sreča, da se še tako z lahkoto vozim, če ne bi me pobralo...
Pa vsi mi rečejo, da imam majhen trebuh. Kaj jaz vem, meni se zdi kar zadost velik.
No, pa lep vikend nosečke!

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 978
   RE: Novembrke 2015
1.11.2015 14:38:40   
Žabinčica
Hej novembrke user posted image . Naš mesec je tukaj in zdaj se počasi začenja zares. Tako da vsem nam - lepe, lahke porode in zdrave, pridne user posted image user posted image user posted image user posted image .

Kako ste kaj ve, ki ste bolj v začetku meseca na vrsti, Nezi, mied in brina?
Mied verjamem da se ti "mudi", ampak uživaj še te zadnje trenutke s trebuščkom, pa tudi tako-še malo zase in vaju, potem se življenje/ritem kar spremeni.

Meni je na easy, če sem samo z enim otrokom-en mini dopust; tiste, ki imajo tri pa pravijo da je z dvema mala malcauser posted image , no to bom(o mi) pa zdaj videli počasi kako bo.

Evo jaz bom danes dala prvo rundo oblačilc za dojenčka v pranje, jutri in pojutršnjem pa začnem še z nakupi. Pokopališče smo že prej oddelali/že prejšnji teden, mi ni ravno se danes tam za gužvat. Zdaj počasi gremo h kosilu (danes ribe-panga in krompir, ko smo že o tem govorile).

Vreme je pa super, lepo, sončno in toplo, tako da še uživajte. Upam da bo čim bolj držalo, da bomo z našimi user posted image lahko čim več zunaj. Pa pišite kaj...

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 979
   RE: Novembrke 2015
2.11.2015 16:36:01   
mied
Žabinčica lepo napisano!

Da še jaz poročam. Danes sem imela zadnji pregled pri ginekologinji. Še kar je vse na tako kot "mora biti". Izmerila mi je trebuh -35cm, naredila uz -otrok na glavi, pogledala vaginalno -mv zaprt, pritisk in voda tudi ok. Sedaj moram na dan pdp (čez 9 dni) kar v izbrano porodnišnico na pregled.

Ampak držimo pesti, da bo prej, nočem več čakat?! user posted image


(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 980
   RE: Novembrke 2015
2.11.2015 16:37:47   
NeziPezi
Hoj!

No pa se je res Novembr začel in tut jst sm ga dočakala ker sem še vedno kinderjajček in očitno še bom, ker nč ne kaže da bi se dogajalo. Danes sem spet imela pregled, vse po starem tehtanje, pritisk. Mela sem celo prvi CTG, ki pa naj bi zaznal dva popadka ampak meni se zdi da se nič ne dogaja. Tudi vaginalni pregled mi je naredil in rekel da sem celo 2 cm odprta tko da počasi pa le napredujem v to smer da se pa mogoče začne počasi kaj dogajati. Skratka nič kaj posebnega, čez dva dni imam spet pregled in to še vedno pri svojem ginekologu, razen ob kakršnem koli dogajanju ali spremembi na počutju, moram takoj v porodnišnico. Meni se zdi da se stvari nič ne premikajo v nobeno smer tko da upam da pa se bo zdej res kaj pričelo dogajati, ker jst bi šla pa res že rodit pa da je to vse skupaj za mano, ker se mi zdi da so ljudje okoli mene postali precej nervozni in se mi zdi da potem še mene to dela nervozno, ampak žal nimam vpliva na to kdaj se bo naša pupa odločila da priveka na svet, ampak dejstvo pa je da najbrš nisem več tako zelo daleč.
Upam da ste ostale v redu preživele lep vikend in pa praznike, ker jst nisem nič okoli hodila sem že vse prej zrihtala tko da zdej bolj počivam če le lahko, ker se zelo hitro utrudim in mi je res že kar malo neugodno v lastni koži, ampak če sem prišla do sem bom pa že še zdržala do konca user posted image .
Skratka božajte trebuščke pa se še kaj tipkamo.
Pozdravčki.....NeziPezi

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 981
   RE: Novembrke 2015
2.11.2015 18:25:56   
Jamas
Super ste punce, da ste dočakale november. V skupini na FB je že cel oktober pestro z rojstvi, že več 10 jih je rodilo, vsak dan je neka nova objava o novem user posted image :) Vem da je neumno vprašanje, pa vseeno...Se nameravate same obriti? Jaz vem, da bom britje vseekakor potrebovala, edino sama si ne upam z britvico tja dol, sploh ker nič ne vidim in so to še kar občutljivi predeli in si ne želim da se še urežem :) me pa drugače ne skrbi ali da bi me bilo sram, samo vidim, da večina punc poskrbi za to že sama.

Naj se začne veseli november :)

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 982
   RE: Novembrke 2015
2.11.2015 18:27:33   
brina_s
Ojla punce, ja res se blizamo, upam da nam uspe do pdp :) jaz perem zadnjo zehtico, kupit moram se previjalno podlogo, tamalo.... Upam da bo dovolj velika za tole malo razgrajacico :) kaksne imate ostale izkusnje-je bolje imeti veliko?

Sicer pa kao vse ready, ampak saj veste, jst bi se poslikala sobico, nabila fotke na stene itd, pa mi nekaj energije primanjkuje....ste tudi ve kaj hitro utrujene?

Vsakic ko odpiram tole stran se vprasam, ce je ze katera rodila :))
Vsaki zelim cudovito porodno izkusnjo.....


(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 983
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 8:04:47   
Žabinčica
Hej, hej. Evo da se vam končno javim. Ta odgovor pišem že 2 dniuser posted image ...zato se niti nisem pridružila na FB, še tu mi ne gre toliko čvekat- čeprav bi pa bila vesela če bi bilo malo več za brat in bi čvek tukaj bolj tekel...

Nezi in Mied bravo za uspešne preglede. Nezi, torej se lepo počasi pripravlja (oz. a je mogoče že?); res je da je čakanje, ampak boljše tako lepo doma, pa bo potem hitreje ko v p. prideš user posted image . Mied, kako si pa ti? Še tukaj?

Britje, Jamas jaz se bom sama brila oz. se itak že celo nosečnost. Ne maram da se ne bi, mi je moteče, sicer pri tem nisem tako "dosledna in uspešna" kot če nisem noseča, pa vseeeno. Ne maram da bi me kdo drug...sicer niti ne vem niti kako je to v naši p., sem vedno prišla tja "urejena".

Previjalana komoda, Brina jaz imam manjšo, je bila ko sva jo kupovala za prvega najbolj ustrezna za takratno stanovanje. In mi ni žal. Nama je bila dovolj; povsod se je da lepo namestit/postavit, da se uporabljat tudi kasneje kot predalnik - do zdaj jo je npr. naša druga tako uporabljala in jo je imela v sobi; smo jo pa zdaj že preselili v spalnico, nastavim samo še gor previjalno blazino in nam ponovno v ta namen odsluži. Je pa mogoče malo bolj komot večja-sploh imaš potem več prostor za user posted image stvari, ja (če se odločiš za tisto, ki je spodaj kot predalnik/omarica); odvisno od prostora/kje jo boš imela in kako se boš organizirala.

Moje počutje drugače nespremenjeno, torej vredu user posted image , še vedno mobilna in brez vseh lažnih popadkov in ostalih znakov da se bi porod počasi bližal. Uspela sem oprat dva stroja za user posted image , zdaj me čakata še nekje 2 in likanje; bila sem pa tudi že v nabavi in večino bolj ali manj kupila; nekaj stvari še manjka. Pregled imam jutri popoldan, sem neka nervozna zato; upam da bo vse ok; po pregledu pa še k ta večjemu v šolo, govorilne itd. Res bi rada bila do konca doma, pa potem rodit, pa čim prej nazaj domov...nisem jaz za bolnice...doma si potem tisti svoj ritem naredim in zadeve stečejo in mi je lažje.

Pišite še kaj, da ne bom tukaj samevala...vas rada berem user posted image . Če ste pa že rodile se pa tudi javite user posted image . Vsem še enkrat user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 984
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 9:15:53   
Naima.
Pri meni je tudi skoraj vse po starem... poleg lažnih popadkov imam, predvsem ponoči, tudi take krče kot pred menstruacijo, tko da mislim, da počasi se bo začelo zaresuser posted image Po eni strani komaj čakam, bi pa rada da vsaj še 14 dni počaka, da se vsaj preseliva na novo lokacijo - trenutno sva še pri starših in si res želim, da bi bla preden pride dojenček že na svojem. Jutri popoldan imam pregled, bomo videli če bo preverila ali sem že kaj odprta

Jamas, tudi jaz se nameravam sama porihtat dol spodiuser posted image ... bo pa verjetno kar velik projekt, že noge sem si zadnjič komaj uspela pobrit, se mi zdi, da se bom kar namatrala, da vse "dosežem"user posted image

Res upam, da se bo tako lepo vreme nadaljevalo, zdaj je super za vozičkanjeuser posted image


(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 985
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 9:24:35   
brina_s
Zabincica, ja, verjetno bom tamalo....upam da bo mela moja punčka dovolj prostora :P ker nimam komode ampak bom na pralni stroj dala v kopalnici, mislim da bo zelo prakticno ker je zraven pipa :)

Britje bomo pa ze sprakticirale, saj oni tudi niso natancni, vazno da niso to grozno dolge dlake. Jaz se itak redno tako da verjetno nebo do tega prislo, da bi bile dolge....upam :) je pa res cedalje bolj neizvedljivo. Ze zadnjic sem mislila mojemu rect za pomoc, no, tokrat mislim da bo res ze potrebno :) mi tudi ogledalo vec ne pride kaj dosti prav :D

Tudi jaz imam vsako noc menstrualne bolecine....fino bi bilo, da bi to ze pomenilo, da smo blizu....samo verjetno ne, se je katera kaj pozanimala? ;) in pa otrdevanje trebuha, nonstop :) vcasih tudi bolece.... Sporocite kaj bo na pregledih....

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 986
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 9:37:43   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: brina_s
Zabincica, ja, verjetno bom tamalo....upam da bo mela moja punčka dovolj prostora :P ker nimam komode ampak bom na pralni stroj dala v kopalnici, mislim da bo zelo prakticno ker je zraven pipa :)

Če bo na stroju bi potem jaz tudi kar tamalo vzela, po mojem bo čist ok. Itak si lahko stvari/vatice itd. še potem na stroj ali kakšno bližnjo poličko daš. Prostora pa imajo dojenčki čisto dovolj tudi na manjši.

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 987
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 12:22:57   
Jamas
Pri meni še ni posebnih znakov, edino ponoči me neki špika v trebuhu ko se obračam pa občasne bolečine, kot da se mišice medeničnega dna širijo :) predvsem pa sem pri vseh stvareh pravi polž, ker nič ne morem počet v normalni hitrosti, se takoj upeham.
V glavnem smo pripravljeni. Ravno sem hotla naročit jogi pa sem ga videla v sparovi reklami za 30€ tako, da se mi je kar nasmejalo. Bomo malo prišparali, jogi mi deluje čist ok.
Sem pa opazila, da je moj veliko večji paničator kot jaz. Pravi da morava nabaviti angel care (al neki tajga), da ne bova na 5 min preverjala če še diha. Pa po vsej sili hoče imeti ta povšter, da otrok leži na boku, meni se zdi vse to precej nesmisleno. Kaj vi pravite? :)
Jaz bom tudi kupila ta malo previjalno podlogo, predvsem ker ni prostora za večjo. Pa bo že mogla bit ok. Tudi gledam že malo v naprej, da manj kot bom zdaj nakupila, manj robe bo potem se za znebit ali za pospraviti. Pa ko bo otrok večji, ga verjetno ne moreš na tej mali podlogi previjat? ga pa kar na postelji ali na kaki drugi podlagi. Vsake toliko se vprašam kako so se pa naši starši znašli brez množice vseh pripomočkov in da res ni potrebno čisto vsega kupiti :)

Moram še pokomentirati reklamo od BabyCentra. Gledam, da je več kot pol kataloga samih igrač, groza! potem pa vidim, da imajo tudi te družabne igre, med njimi pa tudi Moj dragi zmore :D v kakem kontekstu se je to znašlo v njihovi trgovini pa tudi ne vem. Prav razjezijo me te marketinške fore. Zato najraje vidim, da si mamice med sabo pomagamo z nasveti, kateri pripomočki so res uporabni ali pa da stvari večinoma krožijo med nami, saj ni treba da je čisto vse novo!

Se še slišimo :)

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 988
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 12:49:33   
NeziPezi
Hojla!

In ja jst sem še vedno z vami tukaj 2 v 1 tko da se nič drastičnega še ne dogaja. Danes sem imela ponovno pregled. Spet merjenje pritiska, pa vaginalno me je pogledal, še vedno sem odrta samo 2 cm tko da se nič ni spremenilo v dveh dneh. Naredil pa mi je še ultrazvok da je pogledal srček če lepo boije, ker se mi je bebica malce umirila ampak je to normalno ker je že zelo malo prostora in ne more več razgrajati user posted image . Skrajni čas da pride med nas user posted image . Tudi dva dni imam izcedek, ki je izven normale, včeraj je bil rjavkast, danes zeleno rumen, vendar pa je to lahko bil tudi čep, ki se mi je odluščil. Ginekolog je rekel da se v petek zjutraj zglasim v porodnišnici in mi bodo najbrš sprožili porod, ker sem za enkrat 5 dni že čez rok tko da moj konec se približuje. Še vedno upam da se bo kaj premaknilo samo od sebe do petka, ampak potem pa upam da bo za vikend vse skupaj že za mano, ker je to samo še živčna vojna za ljudi okoli mene. Meni niti nič ne manjka razen tega da se že zelo težko premikam pa da zdej res že nekako vse spodaj boli in škriplje user posted image .
Kar se tiče britja imam jst tako zelo prijaznega partnerja da mi pri tem pomaga, ker sama bi to bolj težko opravila, mi pa definitivno ne diši da bi me tam v porodnišnici brili tko da ja kot prvič to delamo kar sami doma. Noge mi še nekako rata pobrit ampak je to tut kar velik projekt user posted image .
Skratka če se ne javim prej z kakšno novo novičko pa upam da vam za vikend sporočim da smo končno dočakali to našo dečvo, ki jo že tako zelo dolgo pričakujemo. Držite se in upam da boste imele čim manj tegob do konca nosečnosti.
Pozdravčki.....NeziPezi

(odgovor članu Jamas)
Neposredna povezava do sporočila: 989
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 13:20:43   
brina_s
Aaaa Nezipezi drzim pesti za uspesno zgodbo :)
Jamas jogi loh kupis od Vitapur za 35 eur s kuponckom iz dm-ovih kuponov za nosecke.
Angelcare se pa tut meni ne zdi super, to se mi zdi tako kot da bi ze vnaprej razmisljal da lahko otrocek neha dihat. Nesmemo tko razmisljat, vse bo ok in ne potrebujemo takih zadev....
Babycenter? Sploh ne govori...sva ravno zadnjic komentirala, kolk enih zadev po njihovo rabis. Na koncu pa je otrocek zadovoljen na dekici na tleh :)

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 990
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 14:27:15   
Žabinčica
Angel care nimam in ga pri nobenem nisem imela (pa sem paničar/sploh pri prvem bila user posted image ). Dobro zgodi se lahko res marsikaj...ampak večinoma se pa ne in je vse bp...
Se pa res ponavadi na začetku po porodu po noči več zbujam/čisto nenamerno/ in potem tudi user posted image vedno pogledam; imam nočno lučko-to pa je tudi vse. Jamas kje bosta imela otročka? Pri vama v spalnici ali že v svoji sobi?

Povšter za ležanje na boku, tudi nimam; user posted image na začetku lahko lepo podložiš s pleničko, dekico. Pa itak se eni začnejo hitro potem sami obračat.

Edino kar imam od tega (pri prvem nisem imela, pri drugi pa in zdaj spet) je tisti povšter da user posted image leži vzdignjeno oz. ima vzdignjeno vzglavje. To se mi zdi kar ok; pa še to mislim da ni "nujno" in gre komot brez tega. Sin itak ni nič polival oz. mu nič ni šlo ven; mlajša pa nekaj malega.

Jogi, ne vem kak je v Sparu, sem videla da ga imajo samo nisem pozornosti polagala (ker naš je še vedno super in bo zdaj tretjič v uporabi, kot večinoma vse ostalo-sicer se ne spomnim točno kje sem ga takrat kupila, je pa kombinacija latex-kokos). Mislim samo da je zaradi spanja fajn da je kvlaiteten (to pa tako ni povezano s tem kje ga kupiš); pa saj pravim, takšne stvari potem tudi uporabiš lahko za naprej, če želiš še user posted image .

Nezi to pa je res verjetno čep user posted image . No, jaz upam, da sicer ne boš rabila čakat da ti sprožijo; pa zveni tudi kot da gre in se pripravlja vse zelo lepo samo. Ne vem sicer zakaj so drugi tako nestrpni, potem še samo tebe nestrpno delajo-kot da s tem kaj pomagajo user posted image , ampak bo že - ko bo pravi trenutek se bo user posted image že odločila prit. Zdaj pa da se javiš vsak dan, da vidimo če si še v enem kosu user posted image .

Pri nas sicer če je vse normalno sprožajo 14 dni čez rok. Od roka naprej pa so kontrole v porodnišnici. Meni so pri prvem sprožili 4 dni preko, ker je bilo že manj plodovnice; drugič na dan roka (ker so dejansko narobe zmerili otroka, količino plodovnice, itd.). Pri meni se je posledično oba krat vleklo, še sploh pri prvem, ker pa se res še ni nič kaj prej pripravljalo. Čeprav pri tebi, glede na to da se že dogaja, bo sigurno šlo hitro tudi če boš šla na sprožitev user posted image .

Pa še eno vprašanje - kako boste ve kopale user posted image ? Mislim a imate banice s stojali ali kako imaste to rešeno?
Jaz imam eno banico, ki je bila vkombinirana v previjalno (se tudi potem ven vzame in se prostor uporablja kot zgornji predal), je pa res drobcena in samo za prvi mesec. Pa malo je tečno, ker potem moreš celo previjalno z banico prestavljat v kopalnico, itd (no pri prvem je bilo še ok, ker je bilo stanovanje manjše in je bilo zaradi veličine kopalnice kar ok). Imam pa tudi še eno večjo banico, samo nimam stojala...pa itak sem potem pri drugi hitro začela kopat kar v naši bani, na tistem "podložku" na katerega položiš otroka/ ne vem kako se mu prav reče; mi je bilo čisto vredu to; zdaj pa malo razmišljam kaj bi bilo najboljše/najbolj praktično, ali naj stojalo za začetek kupim ali kaj naj user posted image .

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 991
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 16:08:25   
brina_s
Mogoce stojalo ni slaba ideja ja, zato da hrbet ne trpi, si jaz mislim. Pa se lepo se zlozi. Prve tedne bom pa jaz kar v umivalniku :) je dovolj velik, visok in super oblike za otrocke :)

Eeej sem videla babycenter obupno reklamo, cela knjiga pa same igrace not. Bozic pa to! Obup :)

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 992
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 16:57:45   
mied
Tudi jaz sem še kar tu, čeprav sem imela po mojih izračunih danes pdp. Pa dobro. Jezi me le, ker me vsi sprašujejo, kako to da še nič ni. Pa najraje me pokličejo, ko se malo dol uležem...

Pri britju mi mož pomaga, jaz tam dol nič več ne vidim. Noge si pa že še sama porihtam, celo nohte postrižem in nalakiram. Imam malo previjalno podlogo. Ne vem pa kako je s tem previjanjem v spalnici. Vodo je treba najbrž nositi sem in tja! Kako pa kaj vonjave? Bano imam pa brez stojala. Jo bom pač dala na kuh. mizo. V kopalnici nimam prostora, imam že sušilni na vrhu pralnega.

No, lep pozdrav!

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 993
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 17:08:14   
Naima.
NeziPezi ti si pa že res blizu. Upam, da se ti začne naravno, je verjetno vseeno boljše kot če umetno sprožijo - ampak v vsakem primeru boš za vikend že spoznala svoje deteuser posted image
Jamas, jaz sem nabavila Angelcare (naročen v angliji, kjer je cenejši) - meni osebo se zdi dobra stvar, pa ne samo zaradi kontrole dihanja, tudi potem vem da mi bo prišel prav kot varuška - se pa strinjam, ni nujno, kot še marsikaj drugega ni nujno, meni bo olajšalo določene stvari in dokler mi neka stvar prinese več pozitivnega, potem sem načeloma za. Vsaj jaz ne vidim nič slabega pri tej varuški. Vsaka se pač sama odloči kje potegniti črto, ker danes je res poplava raznih pripomočkov, brez katerih naj se nebi dalo živeti ...
Žabinčica, jaz nimam stojala, banjico bom dala kar na previjalno mizo. Sem nabavila dve previjalni, eno večjo, ki bo potem služila kot predalnik bom imela v spalnici, eno manjšo (ubistvu sta samo dve deski, brez predalov - dobila v Ikei za 30€) bom imela pa v kopalnici, ki bo tudi kot stojalo za banjico.
brina, super ideja glede kopanja v umivalniku, bi tudi jaz, če bi imela dovolj globokega ...

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 994
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 18:32:15   
Žabinčica
Hvala vsem za ideje glede kopanja user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Naima.
Vsaj jaz ne vidim nič slabega pri tej varuški. Vsaka se pač sama odloči kje potegniti črto, ker danes je res poplava raznih pripomočkov, brez katerih naj se nebi dalo živeti ...

Saj slabega pri nobenem teh pripomočkov v bistvu ni nič. Vsaka pač mora videt kaj se ji zdi smoterno...
Podčrtano se pa čisto strinjam; zato tudi pravim vsaka potem sproti vidi kako se njej najbolj ustreza organizirat. Pa ne samo glede pripomočkov, tudi tako nasplošno, kako in kaj z otrokom-vsaka si potem najde svoj način in ritem in tu pač ni pravil. Je pa vedno fajn si izmenjat mnenja in info, ker dobiš tudi kakšne fine ideje (in seveda tudi kakšne ki ti pač ne ustrezajo).

IZVIRNO SPOROČILO: mied
Noge si pa že še sama porihtam, celo nohte postrižem in nalakiram.

Jaz tudi; ravno danes user posted image . A moraš imet še za v porodnišnico nohte brez (barvnega) laka ali to ne velja več (predvsem za noge me zanima)?

IZVIRNO SPOROČILO: mied
Ne vem pa kako je s tem previjanjem v spalnici. Vodo je treba najbrž nositi sem in tja! Kako pa kaj vonjave?

Previjanje v spalnici-jaz imam koš za plenice; vonjav ni. Za vodo imam posodico za umivanje (za rito in nego posebej) in jo nosim, ja (kasneje tako tudi več kje drugje previjaš, ali obrišeš tudi rito z robčki, itd.; tako da meni je vredu tako).
Itak bo user posted image v spalnici; tudi posteljica in mi je tako najlažje, je vse potem pri roki; toplo je tudi, jaz se lahko komot zraven vležem (čeprav se to praktično ne zgodi-imam pa možnost user posted image ) tako da... Pa za ponoči je meni tudi fajn da je pri nama; in zaradi previjanja in dojenja in potem mi je fajn da je vse na kupu (čeprav sta z nočnimi obroki pri nas oba expresno hitro zaključila oz. starejši jih niti nikoli ni prav imel, ker je itak cel dan na zizi visel in posledično ponoči celo noč spal), pa niti mi ni novorojenčka še v svojo sobo za dajat...(to pa recimo meni ne ustreza; enim pa je fajn tako in pravijo da se tako še najbolj naspijo; ampak ok, sem spet malo zašla s teme user posted image ).

Mied "uradni" pdp je tudi danes?

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 995
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 18:50:41   
Marčevka2010
Na nogah imaš lahko lak. Na rokah raje ne. Ko so mi delali abrazijo sem imela ful temen lak na rokah, ampak nisem vedela, da ni dobro, ker ti dajo tisto na prst. Ampak to je le, če gre kaj narobe, da ti morajo kaj pod narkozo delat.

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 996
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 18:53:46   
Žabinčica
Hvala user posted image . Saj na rokah ga ne bi imela; na nogah pa. Sem pri ta drugi po porodu bila jaz tudi pod narkozo...posteljica se ni porodila in so mi jo morali luščit user posted image .

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 997
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 19:09:32   
Žabinčica
Pa menda ni dobro, ker lahko barva nohtov nakazuje na to, če se kaj dogaja v telesu - torej če gre porodnici slabo, itd...če je lak se pa to ne vidi (in včasih vem da so bili zaradi tega kar striktni da laka ne).

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 998
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 19:12:50   
Marčevka2010
Ja, saj je logično. Ampak, ko ti v 10. tednu povejo, da imaš prazno vrečko si čisto šokiran in ne misliš na lak za nohte. user posted image

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 999
   RE: Novembrke 2015
4.11.2015 19:20:47   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: Marčevka2010
Ja, saj je logično. Ampak, ko ti v 10. tednu povejo, da imaš prazno vrečko si čisto šokiran in ne misliš na lak za nohte. user posted image

user posted image

Sicer jaz imam lak za nohte vedno, ampak res vedno in na nogah in na rokah...in če ne bi to takrat v starševski šoli povedali ne bi niti pomislila da bi ga dol dala... Zato bi ga zdaj, vsaj na nogah, imela.

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?