|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2015
8.11.2015 17:31:41   
Žabinčica
Drugače hvala punce za vaše besede. Saj moje razočaranje ni to da user posted image ni na glavi, to sem itak vedela, čutila; ampak to kaj sledi, ker namreč ta "postopek" že dobro poznam (laufarija, porodnišnicna/pregledi še tam, dogovor za cr, nesigurnost do konca, itd. ). Isto zadevo smo imeli z našo zdaj 3inpolletnico, ki se je obračala do konca in se na glavo obrnila 2 dni pred pdp in potem je sledil normalen, a sprožen porod. Ampak ok, tako pač je.

Naima vaj ne delam kaj, ker se user posted image itak skozi obrača/imela sem uz zdaj 3 tedne zapored in vedno je bila v drugi legi. Tako da se bo itak postavila kot ji je, ne glede na vaje...

Jamas koš za plenice imam jaz Tommee Tippee. Tega sem kupila pri prvem in ga imamo še zdaj. So pa zdaj tudi že neki drugi in tudi brez kaset, itd. tako da kateri se bolj splača ne vem, jaz bom pač osatla pri tem. Kasete ravno poceni niso, ampak meni je to recimo pomembno, ker res ni vonja in je higiensko, tako da to pač reskiram. Glede posodice za vodo, ko sem umivala-sem jo dala kar na prvi predal, kjer imam stvari za nego spravljene za ta čas; ali kakšno bližnjo poličko.

Brina in mied kako sta vidve; se kaj dogaja?

No, pri nas je ta večji zbolel, ima neko trebušno zadevo/kar mi trenutno res ne ravo, ker se to potem ponavadi seli z enega na drugega in bi si želela da smo zdaj ta čas pred porodom zdravi. Jaz drugače pospešeno perem; v torek pa imam že kontrolo v porodnišnici-dogovor o načinu poroda in ponavadi naredijo tudi pregled. Upam da ne ostanem tam... Pa tudi verjetn ne morem da je že to to in bomo vse kmalu držale naše user posted image ; minilo je bliskovito...

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
   RE: Novembrke 2015
8.11.2015 19:46:12   
mied
Jaz sem še kar v 2 v 1. Nič ni sprememb. V sredo na pdp se moram javit v porodnišnici, da povedo, kako naprej.
Ta vikend sem poskušala kaj pospešit. Po domačih nasvetih sva bila z možem parkrat "aktivna" v postelji, pomila sem vsa okna, šla sva na dolg sprehod v hrib, zamenjala gume na avtu... Mala pa še kar veselo brca. Heh.
Držite se in čakajmo dalje. user posted image

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
   RE: Novembrke 2015
8.11.2015 21:16:57   
brina_s
Zabincica ja to tut mene ubija, ze samo voznja in parkiranje v lj, potem tisto tekanje od vrat do vrat in ponavadi se cakanje....ampak jaz ti svetujem, da si vzames s sabo kaksno knjigo al nekaj kar rada pocnes, da se fejst zamotis. To jst pocnem odkar imam gin v leoniscu :D in odkar sem imela dva ss inhisteroskopsko operacijo. Uf, divje je bilo. In koliko komplikacij, zivcev, bleh. Knjiga pa pomaga! :))

Mied, hahaha si me nasmejala. No mogoce te ponoci ko se bos umirila presenetilo :) joj men pa tele aktivnosti nic ne pasejo, vceraj me je res ze kar vmes bolelo (krci), potem pa sploh....
Ampak ja, popadkov ni :) je mir, se prepuscam zivljenju in verjamem da bo prislo ko bo cas za to. Pregled sele v petek....:)

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
   RE: Novembrke 2015
9.11.2015 2:02:03   
filipinab
Pozdravljene!
Da podelim z vami svojo drugo porodno izkusnjo. Cakali in cakali smo... Datum PDP. 6 dni po roku ugotovijo razpok plodovih ovojev, malo po malo je uhajala voda.
Sprejeta v por. Ker sem ni nic dogajalo, 3.dan dobim gel za mehcanje MV. Okol 13h se je zacel, ob 14h dobim svoje divje popadke na 2-3 min, da sem komaj dojemala in dihala.
Odprta 1 cm, ko sem prisla v porodno. Obup. Popadki pa tako mocni, da me je sililo potiskat. Babica mi je med popadki mehcala MV, jaz pa preizkusala moje glasilke. Obupno je bolelo, bolj kot popadki.
Tako sem se v eni uri cist odprla in porod se je zacel. Potiskala, potiskala, ven je prisla glavica, se ustavimo in babica vprada, ce zelim pobozat glavico. Nepopisen obcutek. In kmalu za tem sem ga ze imela v narocju, nasega 4120 g tezkega Jana.
Z babico sva cudovito sodelovali, lepo je varovala presredek in nisem bila nic prerezana, sam dva lepotna siva mam. Neskoncno sem ji hvalezna za tako lepo porodno izkusnjo.

Tako da v drugo je bil porod zelo intenziven in bolj hiter. Zdaj pa ne morem spat, ker mam naval mleka in komaj cakam, da se dete zbudi...

Srecno vsem*** cartajte svoje struklje oz bozajte svoje trebuscke***

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
   RE: Novembrke 2015
9.11.2015 9:31:44   
Naima.
Čestitke NeziPezi in filipinab!user posted image
Še malo in tudi me jih bomo držale v rokah... jaz že težko čakam, da ga spoznamuser posted image

(odgovor članu filipinab)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
   RE: Novembrke 2015
10.11.2015 10:15:48   
NeziPezi
Hojla!

Hvala vsem za čestitke. Midve sva od včeraj doma in se že veselo cartamo. Sem pa obljubila da malce bolj povem še mojo drugo porodno izkušnjo. Lahko rečem da v celoti se ne morem pritožiti user posted image .
Zjutraj sem odšla v porodnišnico. Po pregledu so ugotovili da sem že 5 cm odprta ampak da je otroček še precej visoko. Ker pa sem bila že en teden čez rok so se odločili da me dajo kar v porodno sobo in pa sprožijo porod. Začelo se je s tem da so me priklopili na umetne popadke. Potem so mi želeli predreti mehur pa ni šlo ker je bil dojenček previsoko zato so počakali še dve uri in pojačali popadke da se je dete malo spustilo in v drugo jim je uspelo da so mi predrli mehur. Potem pa se je vse skupaj začelo malce bolj intenzivno dogajat. Ker pa se dečva še kar ni spuščala v porodni kanal so jo morali dvakrat centrirati in pa povečati popadke, potem pa sem rodila v roku ene ure. Vse skupaj morda zveni precej boleče ampak lahko rečem da dejansko je bilo za mene peklenskih samo zadnje pol ure, vse ostalo se je dalo predihati. Sicer sem bila zadnjo uro tudi na smejalnem plinu, ki mi sicer ni vzel bolečin, mi je pa pomagalo da sem vsaj malo preusmerila pozornost na dihanje. Priporočam, če se bo katera za to odločila. Meni je pomagalo. Prerezana nisem bila, dobila sem samo 3 lepotne šive, tako da sem vesela da se je vse skupaj tako odvrtelo.
Pohvalila bi še rada vse osebje, ki me je na tej poti spremljalo. Izjemno prijazni so bili in glede na to da sem sama rodila je bila moja babica še posebej pozorna in me preko celotnega poroda zelo spodbujala in me tudi zelo dobro vodila. Skratka moja zgodba je pozitivna in mi ni žal da sem rodila v Ljubljanski porodnišnici.
Naša punčica je za enkrat full pridna, dojiva se približno na 3 do 4 urice tko da če bo šlo tko naprej bo mamica zelo malo zmatrana user posted image . Vse tiste, ki še čakate, naj vas ne bo strah, ker marsikaj lahko prebrodite z razmišljanjem. Verjemite v sebe in svoje telo.
Javite kako se kaj držite.
Filipinab tudi tebi čestitke za korenjaka user posted image .
Žabinčica tebi pa veliko sreče. Upam da se bo otroček vseeno obrnil prej kot ponavadi da ti ne bo treba letati naokoli, ker te razumem da ne maraš zdravnikov, ker sem jaz enaka in se raje izognem kokr pa da morem skos nekam skakat. Držim pesti, ti pa čim manj stresno kokr se le da user posted image .
Tiste, ki še čakate božajte trebuščke, ostale pa cartajte štručke.
Pozdravček....NeziPezi

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
   RE: Novembrke 2015
10.11.2015 11:54:04   
Žabinčica
Dober dan.
Filipinab in NeziPezi zelo lepi porodni zgodbi. Sicer intenzivno, ampak hitro. Čestitke še 1x. Super da se že cartate doma. Javita se še kako napredujete user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: NeziPezi
Vse tiste, ki še čakate, naj vas ne bo strah, ker marsikaj lahko prebrodite z razmišljanjem. Verjemite v sebe in svoje telo.

Zelo lepo napisano user posted image user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: NeziPezi
Žabinčica tebi pa veliko sreče. Upam da se bo otroček vseeno obrnil prej kot ponavadi da ti ne bo treba letati naokoli, ker te razumem da ne maraš zdravnikov, ker sem jaz enaka in se raje izognem kokr pa da morem skos nekam skakat. Držim pesti, ti pa čim manj stresno kokr se le da user posted image .

user posted image hvala.

Jamas glede tega kolikor čakajo; pri nas max.14 dni čez rok, če je vse bp in normalno; potem se sproža. Ampak mislim da je to odvisno od porodnišnice in da je 14 dni tudi res tista max.meja. Glede energije; jaz sem še vedno ok. Delam vse; spim sicer še vedno bolj slabo, ampak razen tega vredu. Niti ne maram preveč doma "sedet", mene to bolj izčrpa kot aktivnost...

Mied, tvoj pdp je že pred vrati. Se dogaja kaj?

Kako pa ste kaj ostale?

No, moj pregled v p. prestavljena na čet., res ne morem zdaj toliko, ko je ta večji bolan; do takrat upam da bomo že ok; ker je počasi že bolje. Vreme je super, tako da poskušam še to izkoristit; razen tega pa sem sčistila celo stanovanje, oprala večino stvari. Razmišljam da bi kupila eno posteljino za user posted image , to sem za oba kupila novo, pa bi tokrat mogoče tudi. Čaka me še pedikura in barvanje las (to kar doma, ker ne morem toliko tam v salonu čepet, bi se pa pred porodom rada še šla stričt), to bi rada naredila še pred pregledom. Potem upam da pridem normalno domov, čaka me še rd in finalne priprave. Danes je bila tudi tukaj patronažna; kar ok ženska; čeprav mi je bila prejšnja malo bolj simpatična.

Toliko od mene; javite se ve še kaj....

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
   RE: Novembrke 2015
11.11.2015 13:29:49   
Jamas
Helow, kaj je zdaj to kakšno zatišje pred nevihto :)
jaz že ne morem več slišat kakšne zgodbe o porodu, ker me je nekako zmeraj bolj strah. Skušam biti še vseeno pozitivna in si govorim da bom že zmogla in da bodo super babice v porodnišnici. Drugače pa nimam večjih problemov, najbolj me matra ko vstajam s kavča oz. zjutraj iz postelje. Takrat me ful boli med nogami (verjetno sramne kosti), drugače ko pa sem čez dan v pogonu pa kar gre :) še ostajam verjetno nekaj časa 2v1. Jutri imam spet pregled, bomo videli kako in kaj.

samo tako malo za firbec, ste se kaj slikale s trebuščkom? Midva sva se včeraj, en kolega se ljubiteljsko ukvarja s fotografijo in se je kar sam ponudil. Meni je bilo tako smešno se postavljat v neke poze, še dobro da nas nihče ni videl :) na slike pa še čakam, ker midva sva oba precej antifotogenična, nimava nobene takšne slike, da bi jo z veseljem dala razvit. Vedno je en čudn, hehe :)

Lepo izkoristite dan ko je tak sonček zunaj.

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
   RE: Novembrke 2015
11.11.2015 14:51:03   
brina_s
Ojla, tudi jaz čakam, sem začetek 40.tedna, nič ne kaže, trebušček ves čas otrdeva, sem totalno brez energije in kondicije, sicer pa že komaj čakam. se mi zdi da se je mala pikapoka zelo umirila :) ampak še vedno ma stretching čez dan :)

(odgovor članu Jamas)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
   RE: Novembrke 2015
11.11.2015 14:59:44   
brina_s
http://www.ringaraja.net/ankete.asp?id=1392

:) punce, za hec mi pomagajte :P

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
   RE: Novembrke 2015
11.11.2015 15:12:51   
Žabinčica
Uf brina, ti si pa tudi že tik pred rokom... Saj bo dan d tukaj zdaj zdaj, verjamem da se ti že malo "mudi", ampak res punce, izkoristite te zadnje dneve še malo za sebe, moža, ker potem se začne en čist drug ritem. Sem preko tel.videla tvojo anketo za ime; sem zdaj na računalniku pa mi je ne kaže... Erika je ime, ki je zelo všeč mojemu možu; Ula mi je tudi lepo; Elina tako-tako-sva pa midva imela Alina v ožjem izboru...

Sicer tudi midva še nisva čisto odločena kakšno ime dati - pri nas zaenkrat med favoriti Alja in Elena/Leni - to dvoje najbolj, Ana je še tudi nekje odzadaj, Inja, pa še par jih je...Katero je vam od teh najbolj všečno?

Mied je pa tudi danes pdp imela; me res zanima kako je...

Porod, morem rečt da mene tudi kar stiska...in tokrat celo najbolj user posted image od vseh nosečnosti. Zato mi misel na Cr niti ni tako strašna... Ampak tako kot je NeziPezi lepo napisala; poslušat sebe, verjet v svoje telo in se prepustit...končno je to nek naraven proces, na katerega je žensko telo naravnano.

Bom pa tudi jaz še nekaj časa 2v1, tako da Jamas si bova lahko družbo delale; pa še Naima...in mogoče še katera...jaz sem še za čvek user posted image

Sicer se je naša user posted image spet obrnila; če se ne motim je mislim da spet na riti - no prečno sigurno več ni, to vem...

< Sporočilo je popravil Žabinčica -- 11.11.2015 15:14:17 >

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
   RE: Novembrke 2015
11.11.2015 17:14:27   
Marčevka2010
Ti pa res nimaš sreče, da bi se ti na glavo kateri od otrok postavil. Ampak držim pesti, da se do konca le odloči na glavo postavit. Mogoče bo šlo v 3. user posted image

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
   RE: Novembrke 2015
11.11.2015 19:02:56   
Naima.
brina_s meni je tudi Ula najlepšeuser posted image

Žabinčica , Elena oz Leni/a mi je super všeč, sploh Lena - mi deluje malo rusko in se mi res dopadeuser posted image

Tudi pri nas imava v ožjem izboru tri imena za pobča, sem rekla, da ko ga bom prvič zagledala bom vedela katero mu paše ... no bomo videli, če bo res takouser posted image .

Joj, Žabinčica, prav smiliš se mi ... očitno tvojim res ne paše na glavi visetuser posted image . Naš se je obrnil že nekje po 25. tednu in tako tudi vztrajauser posted image

Drugače pa jaz že reees komaj čakam, da se porod začne ... kmalu bom 38. teden in se mi zdi nemogoče, da bi morala čakat še 2 tedna+
Bolj ko se bliža večer težje se premikam, ležim, sedim ... na sprehod grem sicer 2X na dan (moram, zaradi hiperaktivnega psa) ampak se tako počasi premikam in na vsake par minut vstavljamuser posted image
Sploh si ne predstavljam kako bo, ko bom spet v "normalnem" stanju ... najbolj pogrešam spanje na hrbtu pa pršutuser posted image . Aja, pa poraba wc papirja bo končno spet normalnauser posted image Saj kakšnih posebnih težav nimam, ampak to malo dete je res že težko prenašati. Malo me skrbi, da bo težak fant ... res upam da čez 3200 g ne bo imeluser posted image

Se pa strinjam s tabo Žabinčica, žensko telo je ustvarjeno za porod, pozitivno razmišljanje in čim manj strahu nam bo gotovo olajšalo vse skupaj.user posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
   RE: Novembrke 2015
11.11.2015 19:09:46   
Marčevka2010
Poraba wc papirja bo zaradi čišče po možnosti še večja. Kar nabavi zalogo. user posted image

Drugače pa srečno vsem. je proti koncu kar težko s trebuhom. Bodite vesele, da ni sedaj poletje, kakšen vročinski val. Jaz sem umirala v vročini ene 14 dni pred porodom.

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
   RE: Novembrke 2015
12.11.2015 9:16:57   
mied
Oj! Jaz sem vceraj po ctg ostala v porodnisnici zaradi povisanega pritiska. Prestrasili so me, ces da bo otrok mali... Danes so mi dali umetne popadke. Cakamo, kaj bo! Drzite pesti.

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
   RE: Novembrke 2015
12.11.2015 9:30:04   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: mied
Oj! Jaz sem vceraj po ctg ostala v porodnisnici zaradi povisanega pritiska. Prestrasili so me, ces da bo otrok mali... Danes so mi dali umetne popadke. Cakamo, kaj bo! Drzite pesti.

Držim pesti, navijam da bo hitro in bp za teboj in boš že kmalu cartala svojo user posted image . Pošiljam user posted image user posted image user posted image . Vso srečo.

Za velikost se ne sekirat; sploh ni nujno da bo majhna. Meni so jo tudi "premalo"namerili, me na dan pred sprožitvijo prestrašili; no usekali so za cca. 700g. Še glavna babica ko sem bila potem v porodni mi je rekla da po njenem ni šans da bo to mali otrok, da koliko ona ocenjuje bo sigurno 3kg, če ne nekaj več in res mala je imela 3100g-torej čisto povprečje... Če pa tudi slučajno bo manjša, itak potem vse hitro noter spravijo, tako da ne skrbet.

Vem kako se počutiš. Drži se, vse bo vredu user posted image .

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
   RE: Novembrke 2015
13.11.2015 5:21:18   
Žabinčica
Hej, evo jaz spet ne morem spati...sem se zbudila, me muči zgaga, celo grlo me peče-sploh če ležim...pokonci sem že od nekje 2 user posted image ,pa sem prišla pogledat če je kaj novega...

Glede trebuha in fizičnega napora, moram priznati da to meni nikoli ni delalo kaj težav, v nobeni nosečnosti, nekako sem lahko vse delala do konca in bila gibčna-tudi tokrat; pri ta mali sem hodila do konca na jogo, še en teden pred porodom sem bila tam. Tako da ta del meni ni tak problem...Mi pa je bilo vedno dokaj psihično naporno...a je vse ok, kako bo potekal porod, pa vsi pregledi, pa potem vedno sproženje,itd... meni to bolj težave dela...

Je pa za menoj pregled; pristisk sicer tam spet nekaj povišan, ta malo smo na ctg-ju tudi spet morali malo zbudit, uz vredu-vse v okviru; ampak na srečo vse dovolj ok- sem zelo happyhappy. Tako da sem danes dala skozi in porodnišnico in mojega gin. In ja, mala se je res obrnila in je celo na glavi...v kolikor spet ne izvede kakšne akrobacije bomo torej šli naravno rodit. Tako do nadaljnega kontrole pri mojem gin. Ampak iskreno, po mojem se je ona komot sposobna še obrnit; no bomo videli v vsakem primeru bom mojega gin. zaradi vsega tega prosila še za kak uz lege, čeprav vem da ga načeloma zdaj na koncu ne dela več...ker ne bi rada da me kaj "preseneti" spet. Pa itak je danes ponoči spet nekaj izvajala,...

Zdaj mi še ostane stvari do konca pripravit...oprat, počasi pripravit torbo in stvari za sebe in ta malo. Ve že veste kako jih boste oblekle za iz porodnišnice? Čeprav jaz res nekako računam da bom vsaj še do roka tu; če ne par dni dlje, če le ne bo kakšnih težav. Moji user posted image pridejo ponavadi kasneje ven , tako da upam da bo katera vztrajala z menoj tukaj do decembra user posted image .

Kako ostale, ki ste še tukaj Brina, Naima, Jamas...še katera? Sem mislila da bo danes kaj več za prebrat...

Nestrpno pričakujem novice od Mied; upam da je vse vredu oz.da že držiš svojo user posted image v naročju.

Zdaj pa grem še malo ležat, če mi uspe vsaj še malo zadremat preden se čez manj kot urco itak vstanemo user posted image .

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
   RE: Novembrke 2015
13.11.2015 5:54:32   
brina_s
Ja dobro jutro zabnicica :) mava pa kar tajming :)

mied uff, vso sreco, ce ni ze vse mimo glede na mojo ažurnost..... Javi nam dogajanje ko bos utegnila!
Pri nas bo izgleda ula , ceprav mi ni vsec da mojemu ni ravno pri srcu, ampak druge ideje pa tudi ni dal, tako da ce do poroda ne bo, bo tako :) hvala vam za mnenja ;)
zabincica, cestitke za obrat, zdaj pa samo se pokonci spat (ce bi kaj pomagalo, biblo fino, ne?) :)) upam da ti takole ostane to malo bitje....res hecno, tako malo prostora imajo, pa se se lahko obrnejo. V mojem busiju tudi tako dogaja od 11zvecer do nekje enih in od stirih do sestih zjutraj, da bolj slabo spim. Dobivam skoz brce v jogi :D no ampak glavno da se mi ne obraca....:)

friziranje pa tudi mene se caka, moram se pobarvat, bom kar ta teden izvedla, pa kar sama, kot vedno. Ostalo pa tudi, ceprav se nebi branila, da lezim in me rihtajo iz vseh koncev, ampak bom to raje prihranila za cas po porodu, kaksno urco bo verjetno prekleto pasal it na kaksno pedikuro(in, si predstavljam, od utrujenosti se malo zadremat, hihi)

Zabincica, kako da je bila Patronazna ze pri tebi? Je to stalna praksa?
Glede imena, sem za Leni, kooook lepo :)

Za iz porodnisnice mam s sabo eno trenirko z nizkim pasom in ene nosecniske pajkice (nevem kaj mi bo bolj pasalo :)) in nos. kratko majico pa daljsi pulover. Nic posebnega, samo udobje :) in pa tisto kar itak nosim zadnje case :)

Danes pa grem malo v soping za advent, takrat mi verjetno ne bo pasalo hodit po trgovinah (bacili??) kaksen prt, svecke, kaj za aranzma naredit, mogoce bunkice in tko. Se dobro da ti nori prodajalci ze vse prodajajo.....

Nezipezi kako si ti??
;)

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
   RE: Novembrke 2015
13.11.2015 8:44:51   
Žabinčica
O brina, midve bi lahko eno zgodnje jutranje kofetkanje in čvek "dol vdarile" user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: brina_s
friziranje pa tudi mene se caka, moram se pobarvat, bom kar ta teden izvedla, pa kar sama, kot vedno. Ostalo pa tudi, ceprav se nebi branila, da lezim in me rihtajo iz vseh koncev, ampak bom to raje prihranila za cas po porodu, kaksno urco bo verjetno prekleto pasal it na kaksno pedikuro(in, si predstavljam, od utrujenosti se malo zadremat, hihi)

O, ja kakšna urca po porodu za pedikuro je super ideja, malo sproščanja bo sigurno pasalo.

Jaz sem se sicer pobarvala, to je že bilo nuja; bom mogoče naslednji teden še k frizeru na striženje skočila, da bo potem en čas držalo, pa mika me tudi da bi šla na manikuro, bomo videli no. Še malo predhodnega razvajanja da si privoščim...

Patronaža en obisk pred porodom je pri nas stalna praksa, ja in pripada (vem pa da ne hodijo povsod, mislim da npr. na ljubljanskem koncu tega ponavadi ni). Čeprav meni ni bila neka nuja da hodi; no pač toliko da sva se videli. Pride kao da se malo spoznaš in pogovoriš, da pove kaj prve dni rabiš, itd,.

Prva pri sinu mi je tudi ful za opremo razlagala in spraševala; sicer pa je bila obupna, me je tako napsihirala da sem skoraj opustila dojenje zaradi nje (pa se je mali potem v enem mesecu zredil za več kot 1200g, kar je več kot dost). Pri drugi je bila super patronažna, res-ker je videla da vse poteka ok in dojenje teče prišla vsake toliko okrog, še prvo kopanje smo potem kar sami imeli ker je ona bila ravno zaradi hčere na bolniški, pa niti ni druge pošiljala; skratka res fajn ženska, ni obremenjevala s tehtanjem otroka, ful spodbujala da se gre čim prej ven (vse kar je 0 stopinj in več je za novorojenčka primerno je rekla in res naša mala je tako spala na zraku da ne moreš verjet, meni je pa tudi takooo pasal zunaj bit; prejšnja komplicirala za sprehode pa sem rodila aprila!).
Ta zdaj pravi da bo hodila na dva dni, tehtnico tudi s seboj nosi-je ravno od mene šla k eni mamici, ki je pred kratkim rodila; no saj bomo videli kako bo po porodu; kakšna včasih lahko malo "pretirava"-moja slaba prva izkušnja pač; je pa vseeno fajn da nekdo pride, pa malo popek in otroka potem pogleda.

Shoping za advent/božič user posted image . Tudi super ideja. Potem s ta malo je res sigurno boljše it na zrak kot v šoping sploh na začetku.

Čeprav tudi če se kdaj gre za krajši čas ni take panike. Meni tudi ti centri prav pridejo da grem vmes med sprehodom na wc; ker ko dojim ponavadi veliko pijem in mi paše ena takšna oz. podobna "postaja". Glede bacilov pa pri tretjem tako več nimam vpliva, že pri drugem ne; ker ostala dva itak iz šole in vrtca direkt stvari prineseta koliko pač jih...

Tudi jaz sicer obožujem ta predpraznični čas. Za venček imamenega suhega, takšnega naravnega/pravega, bom ga uporabila letos spet; manjkajo še svečke. Ta teden sem nabavila neke nalepke za okna, so bile zelo ugodne to je otrokoma potem zanimivo. Lani sem jima naredila tudi adventni koledarček sama, letos se tega ne bom lotila; smo pa ponavadi tudi sami kakšne voščilnice itd. izdelovali, njima je to zelo zanimivo, meni je tudi fajn; samo bomo videli kako se bo to letos uvrstilo v urnik.

Imena-Brina, meni je tvoj izbor Ula user posted image .

Ostale punce, ki vidim da berete samo včasih - lahko se tudi pridružite, saj je prijeten čvek tudi tukaj in bo bolj pestro, pa itak je še pol novembra pred nami user posted image .

Sem spet dolga...morem dat še kateri drugi priliko da kaj napiše user posted image ...

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
   RE: Novembrke 2015
13.11.2015 10:11:18   
NeziPezi
Hojla!

Da se spet malo pofočkam. Prvi obisk patronažne smo dali skozi. Danes ponovno pride da bo videla kako mala napreduje in pa da bo ugotovila relano težo kolko se redi, tko da jo čakava da naju obišče. Ampak kot je rekla se mleko dela in pa mislim da mi bo v drugo dojenje steklo glede na to da je dete zelo pridno in po podoju kar spi. Mi je to nekako tuje, ker moj prvi knedel je spal max 40 min potem pa akcija. Pupka pa kar lepo spančka tam do tri urice na podoj, tko da za enkrat se nimamo kaj pritoževati. Tudi moje počutje je boljše, ker se tiče telesne okornosti. Prenehale so me boleti kosti tko da se m srečkana da je to za mano ker mi je šlo na koncu precej na živce.
Vidim da ste full pridne s pisanjem in tudi spremljam vas dokaj redno, tako da nisem vas še zapustila in pozabila :).
Žabinčica jst full sočustvujem s tabo, ker tut sama ne maram zdravnikov in mi je to cela muka ko ti mečkajo pa mrcvarijo za brez veze in men je to na koncu dvigovalo pritisk in potem so mi še zarad tega težil, tko da res upam da bo kmal vse za tabo pa da se boš potem umirila. Čestitke za obrat user posted image in res držim pesti da bo tako ostalo do poroda in pa da se ti ne bo treba več s tem ukvarjati ker verjamem da je lahko to zelo stresno.
Mied mislim na tebe in srčno upam da nam boš kmalu zaupala lepo porodno zgodbo. Drži se!user posted image
brina_s ti si pa zgodnja z pripravami na praznike user posted image , ampak če bi imela jst še kaj več časa bi najbrš enako naredila tko pa bom to najbrš počela potem sama, ko bo ati doma varuška, ker jst tut ne bi lih tamale okoli po trgovinah vlačila če mi tega res ne bo treba. Ampak ja kot je Žabinčica napisala jst mam malega v vrtcu in najbrš tut kej prinese domov tko da se za enkrat s tem ne obremenjujem preveč, ker bi me po vsej verjetnosti potem pobralo od skrbi tko da ne razmišljam user posted image .
Skratka to je to od mene, ker ni več za povedati. Rihtamo se ok, se mi zdi da potem ko imaš drugega otroka ne kompliceraš več tolko in pa ne obremenjuješ se z vsako stvarjo. Mala tut res veliko spi tko da je en angelček in če bomo tko nadaljevali sem res eno srečno bitje pod soncem da imam tako zlate otroke user posted image .
Tiste, ki ste še vedno kinderjajčki božajte trebusščke in čim manj stresa vam želim. Tiste, ki pa imate svoje štručke že pri sebi, pa veliko cartanja in čim manj neprespanih noči user posted image .
Pozdravčki....NeziPezi

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
   RE: Novembrke 2015
13.11.2015 19:06:26   
brina_s
Evo zadnji pregled pred rokom je za mano. Maternicni vrat skrajsan, zmehcan, plodovnice v obilju, menstrualni krci prisotni. Zivimo dalje normalno. Ampak eeeej kako sem jaz utrujena!! Obupno, nic vec energije...pred porodom najbols da grem na eno nutellino tortico :-D
zabincica lahko bi, samo nevem kater lokal je odprt ob tako nemogocih urah, haha :)
Adventne malenkosti sem kupila evo. Ko bo cas pa se sestavim skupaj :)




(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
   RE: Novembrke 2015
13.11.2015 20:19:35   
mied
Jaz sem bila vceraj 12.11. resena. Obe s puncko sva zaenkrat ok. Se navajava na ta svet in okrevava. Opisem izkusnjo, ko bova doma. Lp

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
   RE: Novembrke 2015
15.11.2015 8:45:52   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: mied
Jaz sem bila vceraj 12.11. resena. Obe s puncko sva zaenkrat ok. Se navajava na ta svet in okrevava. Opisem izkusnjo, ko bova doma. Lp

user posted image user posted image user posted image Čestitke Mied user posted image . Zdaj pa čim prejšnje okrevanje in čim več cartanja s tvojo user posted image . Se že veselim da se nam oglasiš od doma s tvojo izkušnjo user posted image .

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
   RE: Novembrke 2015
15.11.2015 9:05:51   
Žabinčica
Drugače pa dobro jutro, dober dan.

Brina user posted image za uspešen pregled in adventi nakup. Evo pri tebi se tudi počasi pripravlja.... A potem že začneš s pregledi v porodnišnici? Stvari že vse pripravljene, tudi torba? Se mi zdi da bomo kmalu brali tudi tvojo lepo novičko...

NeziPezi, zelo lepo te je brat. In ful lepo slišat da je user posted image tako pridna, da se lepo dojite in tudi drugače rihtate. Se mi zdi da so drugorojenci bolj prilagodljivi in pridni, kot da bi vedeli, da ni toliko časa več samo za njih, kot je bilo še pri prvem user posted image ; ne vem pri nas je bilo isto - prvi fant zelo zahteven, naša druga pa jedla, spala in se vozičkala. Milina res (upam da bo pri tretjem tudi tako user posted image ). Še na kavico se je dalo it, kar je bilo pri prvem nepredstavljivo. Tako da user posted image za vaju/vas in naj se tako nadaljuje. Kako pa je bratec sprejel novo članico? Vozičkate že kaj; vreme je bilo zdaj temu super naklonjeno. In res tudi kar pišeš, pri drugem veliko manj kompliciraš, se drugače organiziraš-kar ti bi pri prvem bilo še mogoče nepredstavljivo in gre lažje. super vesela za vas user posted image .

Jaz sem drugače vredu; ni nekih sprememb; edino da sem eno leto starejša user posted image in kot darilo med drugim dobila virozo od ta večjega user posted image -bruhanje, izčrpanost, rahla vročina. Na srečo je bilo samo eno noč hudo, zdaj počivam ampak sem velikoveliko boljše. Me pa je tudi začelo isto noč nekaj zvijat in dol tiščat; zdaj pa res ne vem ali se je telo začelo malo pripravljat, ali so bili krči od viroze - najverjetneje pa oboje; boleče pa tako da nisem mogla sebi prit. Na srečo se je vse v tej eni noči umirilo, ker takšna rodit pa energije sploh nimam. Ko me je zvijat začelo, sem pa ugotovila da še nisem čisto pripravljena na vse skupaj, pa je do pdp še počasi 2 tedna user posted image ; mi je nekako prehitro minilo. Ampak ni kaj, treba se bo začet zavedat da bo tudi naša user posted image počasi tukaj.
Zdaj sem sicer res čisto brez energije od te bolezni ampak v naslednjih dneh imam res še kar nekaj za pripravit, za sebe in user posted image , za polikat vse in prekuhat flaško, dude in še par malenkosti nabavit...

Kako ste kaj ostale; mamice in še user posted image ?

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
   RE: Novembrke 2015
16.11.2015 16:23:08   
Jamas
Čestitam za nove stručke, upam da lepo okrevate vse, ter da malčki pridno jejo,spijo in vam lepšajo dneve.
Jaz že sumim da bom čez rok, ker še veselo binca, tudi je še precej visoko... (Rok imam drug torek).
Meni se moj smili,ker baje tako smrčim da že 2 dni spi na kavču, koliko bo pa potem spanja je pa tudi vprašanje. Še že dolgočasim doma...ta teden umijem okna,mogoče pa pospešim stvari :)

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?