|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2015
16.11.2015 16:47:50   
NeziPezi
Hej, hej!

Da se spet malo javim. V petek nas je ponovno obiskala patronažna in naša malčica lepo napreduje. Se izključno samo dojiva tko da očitno da bom imela tokrat dovolj mleka da bo user posted image samo dojen. Sem zelo vesela, ker v prvo je bila to za mene misjija nemogoče kljub temu da sem se zelo potrudila. Se mi zdi da potem v drugo resnično vse skupaj dojemaš popolnoma drugače. Jst sem v redu, tudi čišča se mi je zmanjšala tko da stvari se počasi postavljajo nazaj v normalo. Se lahko za to zahvalim tudi malčici, ki je tako zelo pridna da lahko mamica cel dopoldan počiva ko je tamali v vrtcu user posted image .
Mied čestitke za uspešen porod tudi iz moje strani user posted image . Upam da ni bilo prehudo in nestrpno čakam da boš podelila svojo zgodbo tudi z nami, prej pa seveda počivaj in počasi okrevaj.
Vse ostale, ki pa še pričakujete, ne sekirajte se preveč. Uživajte do konca kolikor se da, kljub temu da proti koncu vse skupaj postane bolj nadležno kot pa kaj drugega, ampak je vredno vsega napora, ki ga doživljamo. Jaz sem z vami in držim pesti da boste prišle do konca z čim manj težavami.
Pozdravčki....NeziPezi

(odgovor članu Jamas)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
   RE: Novembrke 2015
16.11.2015 17:50:47   
brina_s
Nezipezi, to je lepo slisat, res, da vse zalaufa kot mora. In to je moja najvecja zrlja, da bi mi uspelo...bi bila pripravljenja napisat, kaj so razlike v tvojem dojemanju, razmisljanju, dejanjih, ali karkoli ze pac pripomore k uspesnemu dojenju? Bi bila zelooo hvalezna...ce bos mela cas:)
zabincica pregled imam se en pri gin en dan po pdp, potem pa verjetno, ce bojo, bojo res v porodnisnici...in bolj pogosti. Mimogrede, vse najlepse za eno leto vec, upam da mine bolezen, da bos lahko zakljucila s pripravami :)

Tako, jaz spet cakam na nov naval krcev pa jih ni, tako da se fokusiram ma druge stvari (se 3 dni do pdp)...

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
   RE: Novembrke 2015
17.11.2015 13:07:47   
NeziPezi
Hej!

Brina_s z veseljem podelim svoje mnenje kako mi je uspelo v drugo priti do boljšega rezultata user posted image . Prvo kar ti bom rekla je da zaupaj v sebe in pa v svoje telo da te bo pri materinstvu podprlo. To je res nekaj kar sem jst sama pri sebi v drugo razčistila in mi je res pomagalo. Verjamem da v prvo je vse novo in te skrbi ampak dokler boš zaupala sebi boš zmagala. Drugo kar ti svetujem je, da ne poslušaš nobenega okoli sebe kaj je dobro in kaj ne, ampak da poslušaš samo sebe in pa svojo intuicijo. Vedno se zanašaj na svoje notranje občutke, ker te nikoli ne bodo izdali. Mogoče ti bo to na začetku težko ampak res samo poslušaj se in boš videla da ti telo vedno prav pove. Tudi če ti bodo svetovali da se otroka pristavlja vedno kadar zajoka, se ne na to ozirati, ampak prej presodi, če je resnično jok povezan z lakoto. To ti bo detece že pokazalo. Jaz sem v prvo vedno pristavila in sem imela tako gnojne bradavice, da mi je vse skupaj vzelo voljo in sem zaradi psihe najbrš zgubila še tisti melk, ki sem ga imela. Zato mirno in z samozavestjo, ker je resnično veliko v glavi.
Kot druge priprave pa sem si jst pred porodom pripravila vse kar pač mislim da rabiš za dojenje. Kupila sem si nastavke, čeprav sedaj dojim brez, ker jih ne rabim user posted image . Potem sem si kupila dudice za tamalo, kljub temu da odsvetujejo, ampak jaz ji kar dan ko vem da je sita pa bi še kar dudala ji dam dudico pa se lepo potolaži z njo in zaspi naprej, tko da raje vidim da mi sesa dudico kot pa prstek. Potem sem si za vsak slučaj kupila še eno škatlo adaptiranega mleka za dodajanje, če bi bilo potrebno v prvih dneh mleko dodajati, kajti nekatere ženske dobijo naval mleka šele ko pridejo domov in med njimi sem tudi jaz, saj sem ga dobila šele 4 dan po porodu tko da ene 2x sem dodala tudi adaptirano mleko. To ni nič hudega za začetek in tudi otrok se ne preneha dojiti če mu ponudiš flaško tiste dvakrat, kot nekateri pravijo.
Tko da to je to kar se tiče mojega nasveta, predvsem pa svetujem da se ne obremenjuješ s tem ali bo steklo ali ne. Vem da si kot ženska in kot mama želiš da bi to omogočila svojemu dojenčku, ker je to najboljše, ampak včasih tudi to ne gre. Moj prvi otrok ni bil dojen pa mu nič ne manjka, drugi očitno bo, kar me veseli ampak vidim sedaj da je pomembno da poslušaš samo sebe in pa da če ti ne uspe da si ne očitaš tega.
Upam da ti bo moj nasvet pomagal, ali pa te vsaj malce vodil na lažjo pot user posted image .
Drugače pa z malčico sva v redu. Danes je bila patronažna sestra ponovno na obisku. Lepo napredujeva, sicer se je malce premalo zredila ampak še vedno v okvirih. Sedaj morava dlje časa vztrajati na eni joški da popije tudi tisto mastno mleko, ki pride za tistim prvim redkim, ker se od trega mleka bolj redijo dojenčki. Tko da za enkrat nama gre lepo, tudi še vedno lepo spi ponoči in čez dan. Kakšen krček naju tudi obišče ampak mislim da ni nič hujšega, ker malo pojokca potem pa stvar mine in spi naprej.
Jst se počutim v redu. Tudi utrujena še nisem tako zelo kot sem se na to pripravila. Bom videla naslednji teden ko bom ostala sama z dvema knedloma tko da čakam da bo vse skupaj prišlo še za mano user posted image . To bi bilo za enkrat iz moje strani vse. Upam da ste ostale nosečke v redu. Sedaj imate še čas da se nasprehodite, ker baje da bo čez vikend sneg user posted image . Božajte bušije pa tipkajte še kaj.
Če pa bo katero še kaj zanimalo, pa z veseljem podelim kakšno izkušnjo.
Pozdravčki.....NeziPezi

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
   RE: Novembrke 2015
17.11.2015 19:04:50   
Jamas
NeziPezi ravno nekaj takšnega sem rabila prebrat, sama skušam tudi bit precej optimistična, da ne bom od straha in bolečin preveč v krču. Je zame vse prvič in mislim da se je najbolje kar prepustit stvarem.
Drugače pa že krepko odštevam do PDP (1 teden). Do zdaj sem se skos počutila super, brez nekih večjih problemov, zdaj pa mislim da je že čas da počasi grem.
Povejte mi, kako hitro je ponavadi prvo kopanje, ker nimava še banjice pa da vidim a jo kupim že zdaj ali po porodu.
Pa še ena zadeva, glede cepljenja...me je moja mama spraševala jaz pa tut pojma nimam. A dojenčke cepijo kaj v porodnišnici? Saj obvezno cepljenje še ostaja v Sloveniji, kljub temu da je veliko staršev proti? Ker mi je mama trdila, da če želim da je cepljen moram izrecno zahtevati. Očitno so nas včasih tretji dan po porodu cepili, kako je pa danes pa ne vem.
Čaw user posted image in user posted image

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
   RE: Novembrke 2015
17.11.2015 20:14:41   
Žabinčica
Dober večer, samo da se vam na hitro oglasim.

Mi smo user posted image . Z nedelje na ponedeljek bruhala še ta mala; pa potem včeraj še cel dan. Na srečo je danes že veliko bolje - že je in pije, ker ponoči in včeraj je dobesedno vse iz sebe vrgla. Jaz sem pa čisto out; povoženo in brez energije, utrujena od moje te viroze in viroze otrok user posted image ; pa čisto neprespana zaradi vsega; res upam da pridem čim prej k sebi.

Jamas; Cepjenje, določena so pri nas obvezna in načeloma moreš user posted image cepit (ni treba nič zahtevat). Prvo cepljenje je na posvetovalnici (pri treh mesecih, če se prav spomnim); ob porodu se dojenčka ne cepi. So pa sicer še neka neobvezna cepljenja, samo za ta ne vem kako in kaj; ker ju do zdaj nisva in jih tudi ne bova dajala dodatno cepit. Kopanje user posted image -ko odpade popek in več ne rosi; to je pa lahko različno, enim odpade že v porodnišnici, enim potem doma po tednu, dveh oz. kako dolgo pač rabi da čisto zaceli. Ne vem po mojem ni nujno da banico kupiš pred porodom, čeprav jaz sem takšna da imam rada vse pripravljeno in pač ne bi čakala, ampak bi jo sama kupila da imam potem vse kar rabim; samo saj pravim, bolj ker sem tak tip.

Nič, toliko da veste da sem še tu in še 2v1; zdaj grem past v posteljo, pa se vam jutri šo oglasim...

< Sporočilo je popravil Žabinčica -- 17.11.2015 20:15:36 >

(odgovor članu Jamas)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
   RE: Novembrke 2015
18.11.2015 11:18:43   
mied
Živjo!
Mi se že par dni cartamo doma.
Bilo je pa takole. Prejšnjo sredo so me zadržali zaradi povišanega pritiska. Ugotovili so, da imam hipertenzijo in da v bistvu mala že 2 meseca ne napreduje v rasti (moj ginekologinja mi je pa ves čas zatrjevala, da zelo lepo raste?!). V četrtek so se odločili in mi ob osmih zjutraj dali gel, nato smo čakali. Ob enih so se začeli popadki, ob treh so postali skoraj neznosni. Pogledali so me in odkrili, da sem odprta 6 cm, popadki so si sledili kar eden za drugim. Šibali smo v porodno sobo, kjer sploh ni bilo časa za priprave (niti tuš). Samo ene 6 krat sem morala potisniti, vmes so nacentrirali glavico, prerezati so morali presredek, ker je bilo vse skupaj tako hitro. In po slabih 45 minutah od odhoda v porodno sobo, sem zaslišala jok! V bistvu je bilo vse tako zelo hitro, da se je zdelo neresnično...
Mala je res bolj mala, a zelo napreduje. Po zaslugi vztrajnih (občasno že nadležnih) sester na porodnem oddelku, se izključno dojiva. Malo sem utrujena, a gre.

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
   RE: Novembrke 2015
20.11.2015 18:27:20   
Jamas
Mied ne morem vrjet, da ginekologinja ni opazila da otrok ne raste. Hvalabogu se je dobro izteklo.
Na kakšen način so blie sestre že nadležne glede dojenja? ker po večini dobivam informacije, da se sestre premalo posvečajo dojenju in da so mamice prepuščene same sebi, kolegico so skoraj poslali domov z mastitisom pa čeprav je ves čas govorila da jo bolijo dojke, da nekaj ni vredu. Oni pa so samo trdili, da je to normalno da se mleko ustvarja.
Jaz si res želim dojiti in upam da bom dovolj vztrajna kljub vsem težavam, ki se bodo pojavljala.

Sumim, da tiste ki ste že rodile imate itak polne roke dela in se cartate doma, da ne utegnete se kaj javiti. So partnerji v veliko pomoč? So bili zraven pri porodu, kakšne so njihove izkušnje? Druge pa verjetno nestrpno še pričakujemo odhod v porodnišnico :)

Jaz sem predvsem tečna sama sebi in posledično tudi njemu, tako da tile zadnji dnevi sploh niso tako čudoviti v pričakovanju kot si verjetno večina predstavlja. Kako pa so se vaši odnosti spremenili po rojstvu otroka, to kar precej vpliva na partnerski odnos...

Lepo bodite, javite se kaj :D

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
   RE: Novembrke 2015
22.11.2015 16:51:38   
Žabinčica
Jaz sem sicer še tukaj samo ne v pravi formi in volji za pisanje...

Vas pa redno pogledam če je kakšna objava, pa je te dni bolj zatišje tukaj user posted image . No, če bo kaj novega bom z veseljem prebrala...

Brina ima po mojem tudi že kakšne novičke, ker je njen pdp že mimo; no se že veselimo da se nam javiš. Pa ostale Jamas; Naima; že kaj kaže? Nezi in Mied kako se vi rihtate, kako princeski?

No, se še tipkamo user posted image .

(odgovor članu Jamas)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
   RE: Novembrke 2015
22.11.2015 19:28:52   
Naima.
Tudi jaz še vedno čakam, da se kaj začne dogajatiuser posted image Sem pa trenutno čisto okupirana s selitvijo, tako da niti nimam časa kaj preveč pisati.
Prejšnji teden so mi na pregledu dobili beljakovine v urinu, tudi noge so mi začele zatekati pa še pritisk mi narašča user posted image So me prav malo prestrašili, ker me je ginekologinja opozorila naj bom pozorna na glavobol. Če bi me začela boleti glava, moram takoj v bolnico user posted image
V torek imam spet pregled pri ginekologinji in me bo najverjetneje poslala dodatno še na pregled v bolnišnico. Se bojim, da mi bodo lahko tudi sprožili porod, kot sem slišala je taka praksa, če imaš probleme s pritiskom ... ah ja, malo sem razočarana, ker sem želela, da bi šlo po naravni poti, pa še bojim se, da ti umetni popadki bolj bolijouser posted image
PO drugi strani pa res že težko prenašam ta trebuh na okoliuser posted image , tudi spim bolj slabo, sploh ker se zbujam vsako uro in moram na wc, pa še švicam nenormalnouser posted image

Oglasite se še ostale kaj ...

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
   RE: Novembrke 2015
22.11.2015 20:22:49   
mied
Jamas glede dojenja v bolnišnici je bilo mišljeno, da sploh ko rodiš prvega otroka in si cel zmeden in zmatran, da je zelo naporno imet otroka pri sebi 24ur/dan in ga izključno dojiti. Sploh ker bradavice nenormalno bolijo in če prosiš, da ti namesto kakšnega obroka dojenja dajo nadomestek, ti rečejo, da se kar potrudi...

Drugače se zdi, da kar vidno rastemo! Smo se v prvih 10 dneh poredili za 300g. Noči so pa občasno kar dolge. Dojimo se 8 krat dnevno in približno tolikokrat se tudi previjemo. Ves dan se vrti okoli naše punce.

Ati na očetovskem dopustu kar prav pride: rad previja, preoblači, sodeluje pri umivanju, hodi v trgovino, pomaga kuhat, opozarja me da dovolj pijem, pa veliko se lupčkamo, na splošno je cel raznežen...

Srečno, vse ki še čakate svoje user posted image

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
   RE: Novembrke 2015
23.11.2015 13:07:47   
Naima.
Na hitro se vam javljam s porodnisnice. Ponoci mi je odtekla voda tako da sva kar hitro sla na pot in malo pred osmo zjutraj se nam je pridruzil Jurij, 3500 g in velik 54 cm. Porod je bil kar intenziven in hiter. Neverjetno kaj smo ženske zmožneuser posted image . Oba z malim sva ok, ceprav so me morali kar uredu sivat ... ampak za mano je in sinček je zdrav! Več napisem ko bova doma. Srečno ostalim in samo brez strahu, telo ve kaj mora opravit, glavno da mu glava slediuser posted image

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
   RE: Novembrke 2015
23.11.2015 13:19:41   
brina_s
Zivjo, tudi jaz sem rodila, 21.11., dolgih 12 ur je trajalo, zdaj pa pase samo pocivat :-) vec ko pridem malo do energije, domov...
Iskrene cestitke vsem, ki ste ze dale skozi in obilo energije za tiste, ki vas se caka :) srecno in brez zapletov!

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
   RE: Novembrke 2015
23.11.2015 14:12:34   
Žabinčica
O, vau user posted image user posted image user posted image čestitke obema Brina in Naima user posted image . Veliko lepih trenutkov in cartanja z vajinima user posted image .

Naima, to je bilo pa ekspresno; včeraj zvečer še rr čvek danes pa že v porodnišnici, super. Pa lepo ime ste izbrali user posted image . Brina tebe sem pa že nekako imela na umu da si že šla user posted image . Čim prejšnji prihod domov punci in potem okrevanje in uživanje doma user posted image .

Ja nič, zdaj me je kar malo stisnilo...res stisnilo..je še katera tukaj? Jamas? ali si ti tudi že šla... Bom pa sama odštevala do decembra user posted image - malo za hec, malo pa zares...

Sem čisto brez energije, upam da mi še malo ostane da pridem fizično k sebi, v smislu da okrevam od vseh naših viroz in finiširam priprave; drugače gibčnost hoja itd. zaenkrat še vse gre; mi pa je že psihično malo naporno vse skupaj... Pa naspim se ne, že 2 meseca skoraj...ne vem kdaj sem nazadnje prespala noč user posted image .

Mamice, oglasite se še kaj...pa res veliko lepih trenutkov vsem skupaj user posted image ...

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
   RE: Novembrke 2015
24.11.2015 13:43:11   
Jamas
Naima, čestitke! zelo mi je všeč ime :) Brina čestitke tudi tebi. Naj bo čim manj težav in da bodo štučke pridno papale, kakale in rasle :)

Žabinčica sem še tukaj, nič bat. Danes sem bila na pregledu v bolnici. To traja celo večnost, da sploh kje prideš na vrsto. Drugače pa fantki se pogosto rodijo čez rok, tudi naš tako kaže. Začela sem zaotekati, drugače ni večjih posebnosti. Dobila sem vaginalne tablete, da ne bi še kakšne bakterije dobila. Nasledni pregled čez 2 dni.
Imam še čas kopalnico spucat in prah obrisat :) za več kaj pa že zmanjka energije.

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
   RE: Novembrke 2015
24.11.2015 16:07:58   
Žabinčica
O, ti si torej še tu... Torej si že na pdp, če si bila v porodnišnici. Kako se pa drugače počutiš? Se je tvoj user posted image kaj umiril (eni pravijo da menda pred porodom se)?

No, do mojega pdp je še 5 dni...počutje ok, sem pa danes imela malo rjavkastega izcedka. Ne vem če to kaj pomeni ali ne, meni se porod do zdaj ni še sam začel user posted image . Sicer nekih popadkov nimam; tu in tam me, kot zadnje tedne prime v križu, ampak nič drugega. Ne vem, jaz še vedno mislim da bom čez rok v kolikor me iz kakšnega razloga ne zadržijo. Pregled ta teden me še čaka v četrtek. Me pa je včeraj stisnilo, tako da sem zdaj res večino stvari pripravila, polikala vse, torbi moja in od user posted image tudi na 3/4polni; prekuham še dudo, flaško in nastavke za dojenje (to imam namen vzet v porodnišnico), spakiram in to je to.

Ufff, mi je ta nosečnost minila...še samo malo...


Kako ste kaj mamice in vaši user posted image ?

(odgovor članu Jamas)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
   RE: Novembrke 2015
25.11.2015 10:26:08   
NeziPezi
Hej bejbe!

Jst sm še tukaj, ampak sm bla zdej 4 dni brez intrneta, ker se je nek kabel pretrgal in seveda so rabl kr nekej časa da so zadevo popravili in pa da sem sedaj nazaj v civilizaciji tko da nisem še obupala nad vami user posted image .
Vidim da se je marsikaj zgodilo v teh 4 dneh in najprej da čestitam Naima in brina_s ene velike čestitke ob vajinih porodih user posted image user posted image . Upam da ni bilo pretežko in pa da vama je vse skupaj ostalo v pozitivni izkušnji. Že nestrpno pričakujem zgodbe, ki jih bosta podelili z nami. Želim vama čim več lepših trenutkov z vajinimi sončki in naj bo čim manj neprespanih noči. In seveda naj bodo zdravi.
Žabinčica in Jamas, vama pa želim čim več poguma in res upam da bosta tudi vidve kmalu rešeni da se boste potem vsi skupaj lepo cartali doma, ker meni so bili zadnji dnevi kar malce naporni. Psihično seveda.
Pri nas pa je malce bolj žalostno stanje. Malega imam doma, ker neznosno kašlja, kar se nam dogaja že tretje leto zapored v zimskem času, tako da smo celo dobili napotnico za pulmologa, ker očitno nekaj ni v redu z zgornjimi dihali, tko da res upam da temu vsaj tokrat pridemo do dna.
Mala pa se v enem tednu ni zredila dovolj. Včeraj nas je ponovno obiskala patronažna sestra. Pregledala mi je dojke in ugotovili smo da nimam zadosti mleka, zato se tudi ni poredila kar pa je sedaj seveda že zelo slabo, ker precej zaostajava, zato smo začeli dodajati adapterano mleko, kar pa za mene pomeni da najbrš ne bom več dolgo dojila, ker tudi prvič, ko smo začeli dodajati mleko sem ga potem sama izgubila še tisto kar sem imela user posted image . Malce sem razočarana nad seboj, ker sem imela res dobro taktiko da bi mi uspelo dojiti, ampak me je patronažna sestra pomirila da enostavno moje dojke naredijo toliko mleka da se 14 dni redimo potem pa na žalost nič več in najbrš tudi z vzpodbujanjem lekatacije ne bi prišli do zadostne količine mleka. Tko da sem se sprijaznila da so moje joške bolj ko ne neuporabne user posted image .
Drugače pa smo v redu. Mala je pridna. Nismo se še kopali, ker ji popek še vedno rosi tko da sva z patronažno zmenjeni da ko bo dva dni brez izcedka da jo pokličem in nas pride še skopat. To je nekako to iz moje strani, pa res upam da se bo še katera javila da vidimo kako napredujete.
Aja Žabinčica tebi še nisem odgovorila na tvoje vprašanje. Oprosti malce je pozno ampak vseeno. VFprašala si me kako je naš starejši fant sprejel sestrico. Morem reči da precej lepo. Zelo je navdušen nad njo. Skos bi jo nekej objemal in lubčkal in se stiskal k njej da je včasih že na meji nadležnosti user posted image , ampak zelo lepo. Že govori da jo ima zelo rad in da se bosta igrala skupaj tko da mislim da je to nekako najboljši izid, ki bi si ga lahko zaželela. Je pa res da je začel precej več izsiljevat, ker ni več toliko v centru pozornosti, ampak mislim da je to popolnoma normalno, ker nekje pa se more kazat kriza, ki jo najbrš tudi sam doživlja. Ker je malčica zelo pridna se med tem časom, ko spi precej ukvarjamo z njim da se ne bi toliko počutil zapostavljenega, ampak so pa momenti, ko mu morem enostavno reči da mora počakat, ker je dojenček pač na prvem mestu. Drugače pa se nimam kaj za pritoževati, sem vesela da imam talo zlate otroke user posted image .
Tiste, ki že imate otročičke pri sebi se lepo cartajte, tiste pa ki še nosite trebuhe pa jih božajte, ker jih kmalu ne bo več user posted image .
Pozdravčki....NeziPezi

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
   RE: Novembrke 2015
27.11.2015 0:13:51   
Jamas
Da se na hitro javim. Po celem dnevu brez hrane,ker je moj ze paniko zjutraj zganjal ko mi je voda odtekla. Sem zvečer dobila fantka 52cm, 3800g. Zdaj se že počasi uvajava :) se slišimo ko pridem domov do računalnika. Aja, se kar ne dojemam da sem mama,tako nerealno se zdi.

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
   RE: Novembrke 2015
28.11.2015 11:27:44   
NeziPezi
Hoj, hoj!

Čestitke Jamas user posted image user posted image ! Upam da vse skupaj ni bilo prehudo in pa da ti je izkušnja ostala v pozitivni smeri. Že komaj čakam da se boste vse tiste, ki ste rodile javile kako so vaši malčki in pa kakšne so vaše porodne izkušnje.
Jamas sedaj pa uživaj in veliko cartanja vam želim. Prvi dnevi z malčkom so najlepši zato jih izkoristi in vem kako se počutiš, ker jst prvič tudi nisem dojemala da sem mama in pa da je štručka, ki jo držim v svojih rokah nekaj kar sem do polovice sama ustvarila in je nekaj najlepšega na svetu user posted image .
Žabinčica, si ti še z nami ali je za tabo tudi že srečen dogodek? Upam da si ok in pa da se kmalu kaj javiš.
Mi smo ok. Tamali še vedno kašla tko da očitno bo to za nas še ena prekašljana zima. Nič novega. Jst sem s svojim dojenjem tudi zaključila, ker je mala ugotovila da po flaški pa boljše teče kot pa iz jošk in je prenehala sesati pri meni tko da sem praktično izgubila še tisto malo mleka kar sem ga imela. Zdej mi teče samo se po kapljicah kar pa je seveda premalo da bi jo sploh dojila tko da žal smo spet na flaški. Čez en teden imamo posvetovalnico saj je naša pupka že stara 3 tedne. Full se mi je hitro obrnilo in res upam da na posvetovalnici bomo imeli boljše rezultate glede kilaže.
Skratka punce jst sem še vedno z vami tukaj in upam da se kmalu spet tipkamo.
Pozdravčki....NeziPezi

(odgovor članu Jamas)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
   RE: Novembrke 2015
28.11.2015 16:50:21   
Žabinčica
Jamas user posted image user posted image user posted image in čestitke, veliko lepih in mirnih trenutkov s tvojim fantičkom želim.

Ko pa prideš domov pa kakšno besedo napisat, da vidimo kako sta/ste user posted image .

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
   RE: Novembrke 2015
28.11.2015 17:04:00   
Žabinčica
Hej,
evo jaz sem (seveda) še tukaj. Po mojem bom dočakala december kot sem ves čas govorila, sicer ne vem točno kateri ampak december sigurno user posted image . Pdp je jutri, zaenkrat nobenega dogajanja; ima pa naša porodnišnica eno "novost", prvič naročajo šele 4-7 dni po pdp, tako da v pon. pokličem in potem verjetno konec naslednjega tedna dajo termin za prvi pregled pri njih. Hja, bomo videli kako bo to. Nisem pa (še vedno) ravno v volji za tipkanje (ampak verjamem da boste kmalu spet lahko brale moje "romane" user posted image ), berem pa vas rada in redno in se že veselim kakšnega poročila od katere od vas mamic in čisto svežih mamic.

Nezi me veseli da nas redno spremljaš in pišeš. Super da je bratec lepo sprejel sestrico in v bistvu ne morem verjet da ste že pred prvo posvetovalnico. Javi kako je potekala. Jaz bom v vsakem primeru še tukaj čvekala, tako da sva na liniji user posted image .

Kot sem že napisala rada preberem kako ste kaj ve in vaši user posted image zdaj po porodu in upam da se bo čvekec nadajeval še naprej, saj je kar zanimivo si tako malo izmenjat izkušnje. Tako da punce ko boste imele trenutek, kar pišite user posted image . Je pa res, da se je pri prvem user posted image res treba navadit na čisto drug ritem in veliko novih stvari.

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
   RE: Novembrke 2015
30.11.2015 16:53:41   
brina_s
Ojlaaaa :) hvala vsem za cestitke in cestitam vsem za porode, zdravja vam zelim in cimprejsnje okrevanje ;-)
Porodna izkusnja? Naporno, dolgo...se mi je pa zjutraj odluscil cep in zvecer zacetek popadkov, nato odhod v P, 12 ur po tistem sem pa rodila.
Midve se polno dojiva, patronazna naju je pohvalila, tako da sem zelo vesela, ceprav vzame veliiiko casa. Je pa prijetno, se mi zdi da se lepo povezes z dojenckom :)
Vse bp, skratka.
Popek je tudi odpadel :-D
Uzivajte punce, mamice :) nosecke pa tudi :-D

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
   RE: Novembrke 2015
1.12.2015 14:06:38   
NeziPezi
Hej, hej!

Da se spet malo javim. Mi kar nadaljujemo pohod bolehanja, tako da sedaj je še moj zbolel in očitno je naš starejši knedel res prinesel neko virozo domou, ki si jo bomo podelili. Upam samo da pupa kaj ne stakne. Naslednji teden v ponedeljek naju čaka že prva posvetovalnica. Kok se mi je hitro obrnil tale mesec. Sploh ne morem verjeti user posted image .
Brina_s lepo da si se javila. Sem te kar malo pogrešala in upam da ti porodna izkušnja ni ostala v slabem spominu. Tut jst sem prvič misnla da se stvari kaj prej odvrtijo kar se tiče rojevanja, ampak sem tudi skor celi dan čakala da sem dobila štručko v roke. Mislim da ko jo enkrat dobiš, da je vse čakanje vredno. Lepo se rihjtajte in vesela sem da je tudi dojenje lepo steklo.
Žabinčica, si ti še vedno kinderjajček? Tudi če boš padla med decemberke, si kar naša in te ne damo tako da javi ko bo kaj novega pri tebi.
Ostalim pa želim da se čim lepše rihtate s svojimi štručkami in upam da se kmalu tipkamo?
Pozdravčki....NeziPezi

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
   RE: Novembrke 2015
1.12.2015 14:55:59   
Naima.
Najprej hvala vsem za čestitke. Midva sva od nedelje doma. Mali je dobil zlatenico in je bil par dni pod lučko, tako da nisva takoj prišla domov. Ampak zdaj je vse ok in se že cartava user posted image
Kot sem že napisala, porod ni bil težak ... rodila sem naravno, brez protibolečinskih, ob enih ponoči mi je odtekla voda in sva šibala v porodnišnico, ob 8h zjutraj pa sem ga že imela v naročju.user posted image Meni se je zdelo kot da je vse skupaj trajalo dve uriuser posted image Edino šivana sem bila, ampak me šivi niso skoraj nič boleli, prvi dan se je malo težje premikat drugače nimam nobenih težav. Najtežji del poroda je bil meni, ko je bilo treba potiskat in moraš pravilno dihat pa zraven še pazit kako močno pritiskaš ...
Sinčka dojim, ga moram zbujat na 3 ure, drugače bi kar spal. Je bolj zaspančekuser posted image
To je z moje strani ... se javim še kaj.
Žabinčica, verjetno si tudi ti že opravila? Sporoči kakšno je stanje.

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
   RE: Novembrke 2015
1.12.2015 18:10:28   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: Naima.
Žabinčica, verjetno si tudi ti že opravila? Sporoči kakšno je stanje.

Nop. Žabinčica je še tukaj; 2v1. Kot sem rekla; sem kar vedela da bom čez rok. Moja stalnica. V naši prodnišnici tudi po novem prvič naročajo šele od 4 do 7 dni čez rok; tako da imam konec tedna kontrolo in če ne prej, računam da bo najbrž takrat...najkasneje pa sprožajo 14 dni čez...no, bomo videli kako bo; samo da se vse izteče bp.

Vidim da ste vse mamice vredu in že vse doma; no to je lepo slišati user posted image , pa da so porodi bili ok. Upam da moj tudi user posted image , ampak glavno mi je res da bova obe vredu.

Naima lepo cartanje v domačem okolju; brina vi ste tudi že zgleda vlovili ritem-res super user posted image ; Nezi za prehlade in viruse se pa ne preveč sekirat; tako to pač je pri drugem otroku (ali več)-ne moreš nič;pa na koncu ugotoviš da se user posted image itak ful fajn prilagodijo in ponavadi gre to mimo njih...

Nič punce pišite in se oglasite kaj, jaz sem te dni bolj bralka user posted image .

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
   RE: Novembrke 2015
7.12.2015 19:43:21   
Jamas
Punce vidim da vam gre super. Jaz sem že štiri dni nazaj napisala pol te objave pa mi je potem zmanjkalo časa. Računalnika sploh ne utegnem prižgat. Ampak da se vam malo javim kako smo. Moj porod je minil brez zapletov, nisem bila prerezana, samo 2 manjša lepotna šiva sem dobila. Vzela sem epiduralno, ker sem bila že precej utrujena, predvsem zato ker sem bila lačna in slabnotna tudi zaradi tega. Otrok je dokaj hitro dojel kako poteka dojenje, vendar ni niti malo enostavno. Že 5. dan sem imela vročino ampak je v enem dnevu tudi ob pomoči obkladkov in lekadola izginila. Boleče bradavice, da pri vsakem dojenju vidim vse zvezde, ampak pravijo da je čez čas vedno bolje. Veliko si pomagam z lanolinom zaenkrat.
Moj fantič pa zelo lepo napreduje. Je priden jedec, ko sma šla iz bolnice je imel 8575g in v četrti dan doma je imel že 3800g. :) Je pa tudi velik zaspanček, predvsem čez dan :) Tako da že ne vem a se naj držim smernic in ga na 3 ure zbujam ali ga naj kar pustim da se bo sam zbudil? Ker če preskoči kak obrok ni fajn za mene, da ne dobim zastoja mleka ali mastitisa? kak nasvet? Predvsem je dojenje zelo zahtevno, čeprav je tako naravno in bi kdo mislil da ne more biti toliko zapletov okrog tega.

Žabinčica to mi je pa čudno da tako pozno naročajo. Pri nas so na 2 dni pregledi po PDP. Čeprav sem prepričana, da zdaj si pa že dobila svojga otročka.
Punce vidim, da tudi druge ne utegnete ravno bit ažurne na forumu :) bodite lepo, predvsem veliko zdravja in lep praznični december :)

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?