|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2015
27.10.2015 17:14:14   
biba85
Kje se skrivate nosecke, ste vse tako zaposlene s pripravami al kaj? Ste oblacila ze oprale in pripravile? Kateri prasek uporabljate za pranje? Sama se bom nekaj casa pocakala s pranjem in likanjem, sem itak bolj proti koncu decembra na vrsti. :) No ja, razen ce bo sedaj na pregledu g povedala kaj drugace :)
Kako se kaj pocutite? Otekate kaj?

Oglasite se kaj!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 476
   RE: Decembrke 2015
28.10.2015 10:21:23   
Shana86
Živjo, biba85! Meni se tudi zdi, kot da sem edina tukaj in se pogovarjam sama s sabo user posted image Ne vem, so vse pobegnile na fb? Meni je bolje ostati tukaj anonimna, imam tako službo, da se nočem izpostavljati.

Jaz sem se včeraj lotila pranja. Tako da oblekice so vse oprane in suhe, jih bom še zlikala. Čaka me še posteljnina od posteljice in koška in voziček. Kupiti moram še nekaj malenkosti. Sem se pa vsega lotila zato, ker imam do pdp še dobre 4 tedne in samo še ta teden hčerko v varstvu. Potem bom težko vse to naredila. Mi hoče pomagati - na način ''jaz zložit in v predal, ona vržt ven'' user posted image Jutri grem zadnjič v službo, potem dva dneva dopusta in s torkom porodniška user posted image Aja perem pa s praškom Dash, ga kupujem v Mullerju. Sicer imam sušilca, ampak bom vsaj spodnje perilo (bodije, bombažne žabice... - kar pride v direkten stik s kožo) prve tedne tudi likala.

Počutje: ah user posted image No, je precej bolje, odkar sem na bolniški, celo na +7kg sem prišla, lahko malo bolje pazim nase. Več počivam in bolj redno jem. Drugače pa primerno 36. tednu... Pojavil se je tisti značilen rahel spanec, čisto vsak najmanjši šum me zbudi ponoči. Tako da se noči vlečejo. Pa po 4x moram lulat. Trebuh raste raste... Še vedno ful težko diham in po hoji, delu, me boli medenica. Po vsaki najmanjši aktivnosti (npr. da zjutraj previjem, umijem, oblečem hčerko ter jo odpeljem v varstvo) moram počivat. Otroček se je malo umiril. Tako da me kar skrbi, kaj bo na pregledu v torek... Upam, da mu je še vedno dobro v trebuščku. Da ne bo res iugr. Ponoči se mi je sanjalo, da me je v torek po ctg in uz G poslal direkt na carski rez. Moram nehat brat Pušenjaka, imam potem trapaste ideje user posted image Otekam pa čisto nič, tudi pri prvi nisem.

Kako si ti?

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 477
   RE: Decembrke 2015
28.10.2015 12:01:33   
sadrenka
hey. hey. se še jaz javim po dolgem času. danes sem zaključila z 33 tednom.
spim tudi bolj tako tako ampak zaenkrat še kar no. pride pa včasih da so noči neznansko dolge. zaenkrat sem na +5kg. težko diham ob naporu tako da je kar naporno včasih s navihano 3,5letnico doma.
pripravljam se še zaenkrat ne, vem pa da se bo počasi treba (prva je bila nedonošenček in nisem imela ničesar pripravljenega, tako da je bil možek ful bogi user posted image ) greva pa danes uredit papirje, tako da bova vsaj začela. aja pa soba je prepleskana.
drugače pa imam vse razen kombinezončka in oblekic za domov ter opranih oblekic. sej počasi se bom spravila k pranju dokler je še lepo vreme, lahko posušim na sončku pa potem samo še zlikam.
in kako ste kaj glede poroda?
jaz sem v prvo imela urgentni cr zaradi medenične vstave in poroda v 35 0/7 tednu.
zdaj pa je ta obrnjena na glavico in kot vse kaže bom lahko rodila naravno.
čeprav mi po cr skoraj ni bilo nič. tudi za bolečine nisem vzela več kot enkrat (pa sem morala na drug oddelek k hčerki) si bolj želim naravnega poroda vsaj glede prvega stika z otrokom (pri cr pa je nisem videla skoraj cel dan, ker je bila pač na oddelku za nedonošenčke).
upam da se naši porodi (kljub nosečniškim tegobam) začnejo čim bližje pdp.
uživajte še naprej. čaw, čaw

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 478
   RE: Decembrke 2015
29.10.2015 10:59:40   
sunshine_89
Pozdravljene user posted image Mene res že nekaj časa ni bilo na forumu - nehala sem dobivat na mail obvestila o novih objavah v forumu, danes se mi je pa zdelo že malo čudno da nihče ne piše pa sem prišla pogledat..

Danes sem začela s 34 tednom, tako da bo počasi potrebno začeti s pripravami... upam da naju ne bo presenetil, ker za1x nimava še nič pripravljeno user posted image Mava zdej tak načrt, da 14.11 prebarvava otroško sobico, kakšen teden kasneje pa postaviva pohištvo, potem pa konec meseca nameravam začeti s pranjem oblekic... sam zdaj ko berem forum mam občutek da bo to že nekoliko pozno user posted image

(odgovor članu sadrenka)
Neposredna povezava do sporočila: 479
   RE: Decembrke 2015
29.10.2015 11:35:17   
darhaha84
Sadrenka – jaz sem tudi v prvo urgentno rodila v 35t s CR in je bil sin premeščen na intenzivno v porodnišnici. Zato 3tedne ni bil z mano ker je bil v inkubatorju in kasneje v topli postelji na intenzivni. Jaz sem lahko hodila do njega oz. prve 2 dni me je mož peljal do njega. V drugo sem se sama zopet odločila za CR (pač moje prepričanje glede problemov, ki lahko nastopijo z naravnim porodom), čeprav so me vsi prepričevali na naj grem raje naravno probat, ker je vse ok, otrok normalno velik in obrnjen na glavico… No, niso me prepričali – jaz sem se odločila za dogovorjeni CR, ki so mi ga delalali 3 dni pred napovedanim rokom poroda. Odločila pa sem se za spinalno anestezijo. Meni je bilo super – med porodom sem bila zbujena, takoj sem zaslišala malo zajokati, ko so jo umili so jo stisnili k meni nato so jo odnesli k možu. Rodila sem ob 11ih dopoldne in ob 3eh je bila že pri meni do večera, čez noč so jo odnesli in zjutraj ob 6ih je bila pri meni do 8. Nato so jo odnesli da so jo umili, previli…in so mi jo prinesli… tako, da je bila skoraj cel dan pri meni, razen čez noč in ko so jo previjali. Mislim, da je bila 3 noči tam, potem pa z mano… Jaz bi se še enkrat odločila za spinalno, ker si skoz zraven in priseben. Ker prvega poroda se nič ne spomnim in še cel naslednji dan se bila zadeta od narkoze…
Nobenega ne prepričujem, da ne iti naravno če želi, samo povem svojo izkušnjo… Srečno vsem pri porodu…

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 480
   RE: Decembrke 2015
2.11.2015 18:20:54   
sunshine_89
Že kaj veste kako boste napravile otroka ko ga boste odpeljale iz porodnišnice? Se s fantom ravno zgovarjava o tem pa imava nekoliko različni mnenji o tem v koliko oblek ga napravit da ga ne bo zeblo/da mu ne bo vroče user posted image Pa me zanimajo kakšni so vaši načrti..

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 481
   RE: Decembrke 2015
2.11.2015 18:56:59   
Shana86
Hej, na hitro - oblekice iz porodnišnice:
Bambus bodi, bambus žabice, bambus kapica
Bombažen kompletek
Volneni copatki in kapica
Zimski pajac s kapuco
Odejica

S sabo bom za detece imela tudi 2 para bombažnih rokavičk, tetra plenički, dudo in stekleničko.

Več pišem jutri, imam pregled in 1.ctg.

Papa

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 482
   RE: Decembrke 2015
2.11.2015 19:59:00   
biba85
Koncno lahko pisem, me nekaj tablica heca in obcasno enostavno ne morem pisat na forum:( Vidim, da ste bile kar pridne s pisanjem:)

Shana, ti mas pa super pomoc pri pospravljanju oblacil;) A ze komaj caka na otrocicka?

Nasa bo imela obleceno(odvisno seveda kak mraz bo): bodi, tetra majcko, zabice, pajaca, zokencke in zimskega pajaca ter pokrita bo z dekico. Aja, pa seveda kapico;)

Ze imate pripravljene torbe za porodnisnico? Sama se kar odlasam, se tolazim, da se imam dobrih 7 tednov casa;)

Katere plenice za enkratno uporabo boste uporabljale? Sama sem zaenkrat kupila en paketek Pampersk st. 1, st. 2 bom pa verjetno ene druge, samo se nisem cist odlocena katere. Mogoce DM-ove ali pa Bambo.

Ta teden je pocutje tudi OK, upam, da ostane se naprej tako. Edino malo so moteci pogostejsi obiski wc-ja, sploh ponoci. Ko se cist prebudim in potem sem kaksno uro budna. Trebuscek pridno raste, se mi zdi, da se je v zadnjih 2t kar konkretno povecal. Pupa se je tudi malo umirila, so pa obcasno ti njeni premiki ze kar boleci, zgleda, da pocasi zmanjkuje prostora;)

Shana, dobro opravi jutri na pregledu in porocaj! Pa ne prevec brat Pusenjaka:)

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 483
   RE: Decembrke 2015
3.11.2015 13:03:10   
Shana86
Hej, evo mene s pregleda. Danes začenjam 37.teden. ctg je bil lep, na uz pa tudi vse okej - se je bolniška izplačala, dete se je v treh tednih zredilo skoraj za 1 kg, iz 1800g na 2700g! user posted image Je bilo očitno res prej preveč vsega. Tudi trebuh mi je konkretno zrastel v teh tednih pa 2 kg sem se zredila. Čez 3 tedne imam še zadnji pregled pri G (spet ctg zaradi suma na iugr), potem pa že amnioskopijo, isti teden.

Danes sem začela s porodniškim dopustom, jupi user posted image Včeraj sem oddala papirje na csd.

Biba85: hčerka se niti ne zveda, kaj jo bo prihodnji mesec doletelo, ker je stara dobro leto in pol. Pove, da ima mami dojenčka v trebuhu in kako ji bo ime, ampak pomoje ne dojema. Bo še pestro...

Torba je v pripravljanju user posted image Se bo treba zmigat... Kar zapičila sem se, da bom rodila 4.12., ne upoštevam variante, da so mi lahko šteti dnevi user posted image No, tudi pri prvi sem se zapičila v 14.2. (rok sem imela 13.2.), pa je bila potem es rojena takrat... Bomo videli, če sem čarovnica user posted image

Pleničke: sem tudi kupila Pampers premium 1, potem bomo pa na Bambo, isto kot pri prvi. Za novorojenčka mi Bambo niso odgovarjale, potem pa so zakon.

Tudi s spanjem imava podobne težave... vsaj 3x se zbudim zaradi wcja (no danes me je prvič zbudilo dete, ker me je konkretno prebrcalo, auč), moram v spodnje nadstropje in se seveda totalno zbudim, potem ne najdem položaja, boli me medenica, hrbet, išias, ne morem dihat... potem se končno namestim, začne dete norooo brcat, da me vse boli. Potem se dete umiri, začne pa mož smrčat. Nimam pogojev spljoh user posted image Tako da danes sem spala 22:30-00:20, 1:30-3:30, 5:00-5:45, potem pa sem obupala.

Letim user posted image

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 3.11.2015 13:17:27 >


_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 484
   RE: Decembrke 2015
3.11.2015 20:16:59   
sunshine_89
Jst sem za enkratno uporabo kupila pleničke bambo nature, sicer pa nameravam kupit pleničke za večkratno uporabo pop-in bambus. Te za 1x uporabo bodo za rezervo, pa če bomo šli kam od doma za dlje časa..
Torbe za porodnišnico pa še nimam pripravljene - nimam še nič kupljeno za notri dat user posted image Se bo pa treba spravit počas pripravit tud to, teh 6 tednov bo hitro mimo (če bo otroček zdržal toliko časa še v trebuščku - mam zadnje čase večkrat občutek, da bo kar skoz popek ven splezov user posted image )
S spanjem je pa pri meni zaenkrat tako da kakšne dneve čist super spim od 22h do 5h, poj se pa zgodi da se dva ali tri dni zbudim po večkrat na noč ker moram na wc. Se mi zdi, da je čist odvisno od tega koliko je dojenček kaj aktiven.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 485
   RE: Decembrke 2015
6.11.2015 8:33:02   
Shana86
Živjo!

Punce, meni se zdaj dva dneva zelo močno dozdeva, da ne bom prilezla do decembra. Okej, trebuh mi itak otrdeva že skoraj vso nosečnost, ampak od srede imam pa prav obdobja pol ure do nekaj ur, ko otrdeva na par minut, ob tem tišči dol in tudi malo boli. Še daaaaaleč od tistih pravih popadkov, se pa nekaj dogaja. Pa zdi se mi, da se je dete že spustilo. Medenica me boli praktično ves čas, posledično racam okrog, trebuh je pa tudi ogromen... počutim se kot kit. Vse delam ne 3×, ampak 10× počasneje. Cel projekt je vstat s tal, hčerke pa itak niti slučajno ne ujamem. Se ne spomnim, da bi bila prvič taka. Čisto vsaka najmanjša aktivnost me fertig utrudi in za vsako delo sem nagrajena z extra slabim počutjem. Problem je, da je tole moje gnezdenje že en mesec na vrhuncu, imam ful energije za pospravljat, čistit itd, potem me pa položi, ker se seveda ne znam ustavit in pretiravam. Ah user posted image Še katera s podobnimi težavami? Imate tu večinoma pdp konec decembra?

Sva si pa zvečer z možekom privoščila gledališče :) Predstava je bila super, sem pa komaj zdržala, res sem se slabo počutila. Trebuh trd ko skala, dete pa očitno dobro sliši - so imeli mikrofone in je bilo glasno, se je očitno malo bala in skakala ko zmešana. No, sem vesela, da sva šla, sem pa vmes tuhtala, kolio je do najbližje porodnišnice user posted image

Že kaj razmišljate o porodu? Jaz se prvič ful nisem sekirala, enostavno sem se prepustila, da grejo stvari svojo pot. Zdaj pa me kar nekaj skrbi, kar nočem še rodit user posted image Ne vem, zakaj. Mogoče ker sem vse skup (porod, porodnišnico, problemi spodaj po porodu, bolečine ob dojenju, vse telovadbe z neješčim, nespečim novorojenčkom, krči...) že dala enkrat skoz in nimam več tiste romantićne predstave o vsem skup. Pa kar nekako raje bi imela, da se ne začne samo, ampak mi spet sprožijo - potem malo pričakuješ in prej urediš stvari doma, sebe, varstvo... Nimam kaj, nekako bo treba tole dati skoz. Samo res res res upam, da počaka na december user posted image

No tako, malo sem pojamrala user posted image Je fino nekje vržt ven, doma nočem težit. Malo imam danes v varstvu pri starših (sta vzela dopust, ker sta se tako veselila, da bo prespala user posted image ), tako da bom zlikala eno tono tetra pleničk, šla v Mullerja po nekaj malenkosti za v the kufr, potem pa malo lenarila. In se bremzala, ker me že mika pomit kopalnico, posesat, it v Špar po tri vreče zalog in sadit mačehe... user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 486
   RE: Decembrke 2015
6.11.2015 10:54:01   
sunshine_89
Hej user posted image Ja jst sem tud za to, da bi dojenček povedal kdaj točno namerava pridt, da bi lahko vse uredila prej, čeprav je tudi to kar zanimiv občutek ko se vsako jutro zbudiš pa je prva stvar ki jo pomisliš, če bo mogoče to ta dan. user posted image
Sem pa včeraj imela pregled (je bil prvi dan 35 tedna) pa mi je ginekologinja same lepe novice sporočila. user posted image Posteljica se je dvignila - tako da se bom zgleda izognila CR-ju (so mi v 17 tednu diagnosticirali placento previo), dojenček se je obrnil na glavico (se mi je kar dozdevalo ker zadnje dva tedna dobivam brce v rebra), vse njegove mere naj bi bile nekje na sredini povprečja, ob porodu pa naj bi bil težak dobre 3kg - pa glede na njegove mere in kg upam, da ne bo pri porodu kaj preveč težav. user posted image
Glede poroda razmišljam že kar nekaj tednov in me je tale možnost CR-ja res skrbela, ker si želim čimbolj naravnega poroda, zdaj se pa od pregleda ne morem nehat smejat in sam porod komaj čakam! Sem imela začetek tedna ogled porodnišnice in me je imel, da bi kar tam ostala ker so mi bile sobe tako simpatične. user posted image
Shana glede na tvoje znake res ni vidt, da bo tvoj dojenček do decembra počakal (glede na to kaj mamice govorijo po forumih o spuščanju trebuha nekaj dni pred rojstvom ipd.). Tako, da izkoristi te dni za počitek in obiske gledališča ipd. ne pa da na pospravljanje misliš - to bo že mož opravil, ko boš ti v porodišnici. user posted image Mal nam sporočaj kaj bo s temi znaki, da ostale vemo na kaj bit pripravljene. user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 487
   RE: Decembrke 2015
7.11.2015 12:43:43   
sadrenka
lep pozdrav!
tudi mene se je prijelo gnezdenje. skoraj vse je že pripravljeno razen za zlikat še imam par oblekic. no za v porodnišnico še nimam torbe. ampak to mi ni problem. prvič nisem imela ničesar in je potem možek mi lepo prinesel kar sem mu naročila. dokumentacija in napotnice pa so tako v torbici.
pleničke še moram pripravit - uporabljamo za enkratno uporabo. za začetek št.1 bomo vzeli pampers potem pa hoverjeve (upam da ji bojo ustrezale pri taprvi sem bila ful zadovoljna)
trenutno sem 34 3/7, na 5kg+, počutje je trenutno super, razen če se mal preveč naprezam potem me začne tiščat dol. pač tisti problemčki, ki so del nosečnosti: zgaga, boleča sramna kost in medenica dokler se ne razhodim, okornost... upam da tako ostane vsaj do 37 tedna. kajti prvič je bilo tudi vse okej (tudi kondicija je bila na višku - trenutno sem bolj lena) pa je kr voda odtekla user posted image .
jah nazaj kuhat kosilo...
se še beremo. čawči

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 488
   RE: Decembrke 2015
9.11.2015 20:48:59   
biba85
Da se malo oglasim na brzino. Te dni sem skoz v pogonu, saj se nekaj renoviramo po stanovanju in enostavno ne najrem casa za pisanje, zvecer pa samo padem v posteljo in spim kot klada;)

Shana, user posted image za uspesen pregled! Vi bote pa imeli kar pestro doma, me prav zanima kako se bo odzvala tavecja.;)
Sama se zaenkrat nimam teh tezav, ki jih opisujes ti. Obcasno mi samo malo otrdi trebuh (vsaj mislim, da je to otrdevanje), ostalo pa se je zaenkrat v vecini OK(tok tok). Res pa je, da si ti kar nekaj tednov pred mano, tako da me se verjetno vse to se caka;).

Kaj boste imele vse zraven v torbi za porodnisnico? In kako velike imate te torbe? ;)

(odgovor članu sadrenka)
Neposredna povezava do sporočila: 489
   RE: Decembrke 2015
9.11.2015 20:53:13   
nektarinka
živijo,

meni se tudi bliža odhod v porodnišnico in me zanima kaj boste dale v torbe za v porodnišnico in ali je katera iz Goriške, ki namerava roditi v Šempetru?

Pozdravček, vsem user posted image

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 490
   RE: Decembrke 2015
9.11.2015 21:06:34   
Shana86
Sunshine super za posteljico user posted image user posted image

Biba hčerka se je v tem tednu, odkarsem jo vzela iz varstva in je nonstop z mano, čisto preveč nalepila name. Mamica moja mamica moja... Pa je nisem nikoli nekaj vezala nase. Res pa je take sorte, da se veliko ukvarjam z njo. Tako da me prav skrbi, kako bom... dojila eno in v naročju držala še drugo? Previjala, kopala obe hkrati? user posted image No pustimo se presenetit...

Pri meni nič novega, jutri začnem 38. teden, še točno 3 tedni do pdp. Hitro gre, hitro. Počutje bolj za en drek. Ful slabše kot prvič. Ampak dokler sva obe zdravi, bom vse zdržala in sem hvaležna - ful ful ful. Sem pa na točki, ko nočem več biti noseča in niti slučajno še nočem roditi, potem se pa znajdi user posted image Pomoje če se začne samo, bom kar v zanikanju in ne bom mojemh nič rekla in tiščala noge skup user posted image
Ta vikend sem sicer oprala in zlikala stvari za košek, iz škatel smo potegnili košaro in lupinico, oprali podvozje vozička. Previjalna je pripravljena. Za posteljico tudi vse pripravljeno in oprano, samo jogi mora moj dvignit na najvišjo pozicijo. Počasi bo.

Moj kufrček: uporabila bom kar tistega, ki ga mož uporablja za ročno prtljago za na avion - tisti najmanjši s koleščki. Me je mikalo, ampak se mi zdi trapasto kupovat neko novo torbo. Notri imam pa naslednje stvari:
- mrežaste hlačke, bombažni vložki (en paket sicer dobjm v porodnišnici, ampak zna biti premalo)
- modrček za dojenje in prsne blazinice
- toaleta: vazelin, šampon, milo, krtačka, pasta, glavnik, elastika, krema
- fen
- Bepanthen mazilo
- nogavice
- prigrizki (piškoti in energijske tablice)
- duda, flaška
- tetra plenička
- bombažne rokavičke
- oblekice za domov, pajac, dekica
- v torbico bom potem vrgla še mobitel, polnilec, makeup, notri je itak vedno denarnica in materinska knjižica

Ima katera še kaj?

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 9.11.2015 21:14:08 >


_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu nektarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 491
   RE: Decembrke 2015
10.11.2015 9:53:13   
sunshine_89
Jst bom pa za v porodnišnico vzela kar torbo, ki sem jo dobila zraven otroškega vozička. Sabo pa nameravam vzeti to kar je že Shana napisala, s tem da bom za dojenčka vzela samo bombažne rokavičke, ostalo bo že njegov očka pred odhodom domov prinesel.. poleg tega bi pa vzela še plavalni obroč (za vsak slučaj), ker je bilo sestri zelo žal, ker je bila rezana pa ga ni imela sabo, ni mogla ne jest in ne dojit v sede.. samo če ga bom kje dobila zdej pred zimo user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 492
   RE: Decembrke 2015
10.11.2015 10:06:59   
biba85
Jaz bom zraven vzela se svoje copate;). Oblacila za otrocicka bo pa ati prtinesel zraven(upam, da jih ne bo pozabiluser posted image ), ostalo bom pa imela kar podobmo kot Shana.
Ta obroc se verjetno se da kupit v kaksni Pikapolonici ali bc.

Ima katera te majice za dojenje npr. iz h&m? Kako se kaj obnesejo?
Razmisljam o nastavkih za dojenje, samo ne vem katero velikost izbratiuser posted image jih ima katera?

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 493
   RE: Decembrke 2015
17.11.2015 9:31:29   
Shana86
Heh, včeraj sem na mobitelu napisala cel roman, potem pa sem dobila prijazen napis, da se je zavihek zrušil... user posted image

Uglavnem - živjo punce user posted image

Danes začenjam 39. teden, še natančno 2 tedna do pdp. Me že kar konkretno zvija, zvečer sem mogla mal dihat... Zdaj imam vsak teden par večerov, ko mi najprej periodično rahlo boleče otrdeva trebuh, spodaj me špika, potem po približno slabi uri to mine, potem pa dete tako močno in boleče brca, da ni šanse spat. Potem me nonstop lulat, peče me zgaga. Ko se to umiri, me pa boli medenica, križ in dobim nemirne noge. Tako da sem vsaj do enih dobra... Skratka totalno sem utrujena in neprespana. Čez dan me vsaka najmanjša aktivnost ful utrudi. S tem da še na terasi delamo ograjo in v dnevni kamin... Prahec povsod. Na srečo imam pomoč, mojo mami in tasta, sta zlata. Mož itak še vedno prihaja domov okrog sedmih zvečer. Nalsednji teden naj bi hodil prej, s 30.11. pa bo na dopustu. Če ne bom prej rodila...

Majico za dojenje bi imela, pa se mi ne da vozit do Rudnika samo zato. Bližje v h&m nimajo kolekcije mama. Je pomoje ful fajn, da te ne zebe v hrbet in trebuh med dojenjem. Plus seveda da se ne razgališ totalno pred vsemi... Pri prvi sem imela navadno spodnjo majico - pa potem to vlečt dol, pa modrček odpenjat, dete se joka... ah user posted image Mogoče mi pa še uspe skočit v Lj. Kolegica si je pa kupila kar en grelni ledveni pas iz merino volne in to uporabljala. Ampak meni je to prevroče.

Nastavke za dojenje sem pa prvič imela za vsak slučaj sposojene s sabo v porodnišnici, ampak jih nisem potrebovala. Recimo, da jih tudi sedaj ne bom. Itak pa to stane par evrov, pomoje lahko na pamet kupiš M, prekuhaš in daš v torbo, pa če slučajno niso okej, potem tvoj skoči po druge. V tisto vrelo vodo jih bo pa že znal vržt za par minut user posted image Jaz sem pri prvi mislila, da mu bo ful gadno kupovat te ženske zadeve, čaj za dojenje in to, ampak me je pozitivno presenetil. Prvi mesec je on opravil ves šoping, tudi Vir80 user posted image Klel je samo, ko je moral v Mullerja, ker ni nič našel user posted image Jaz itak na pamet vem, kje je kaj.
Zanimivi so teli moški... Samo čas jim moraš dati in ne pritiskati nanje in so ubistvu ful sposobni user posted image Mož me je prve tedne samo opazoval pri previjanju in oblačenju, kar ni se hotel lotiti tega, jaz pa ga tudi nisem silila. Potem se je pa nekega dne kar skorajžil. Parkrat sem sicer morala biti zraven in odgovarjati na 1001 podrobno vprašanje, potem pa mu je zalaufalo in je užival in bil blaaaaazno ponosen user posted image Samo ugirzniti se je treba v jezik in ne komentirati, pa seveda ogroooomno pohval rabijo user posted image

No zdaj pa letim, je prišel kaminar... Kako ste kaj ve, punce? Katera že rodila? user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 494
   RE: Decembrke 2015
19.11.2015 18:00:48   
biba85
Shana, tudi meni se je danes ze 2x zrusilo, ko sem ze zakljucevala s pisanjem. :(

A ste se vse 2v 1?;) obcasno spremljam nosecke na fb in koliko sem zasledila, se je kar zaceo dogajat.

Sama sem danes stopila v 36t, sploh ne morem verjet, da bo kmalu otrocek zunaj. Pocutje se je dokaj OK, obcasno me daje utrujenost, ceprav se naspim in vse, ampak sem vseeno utrujena. Spim po skoraj 10h, no ja, vmes skocim parkrat na wc, nikol nisem toliko spala kot sedaj, ne vem kako se bom kasneje navadila na manj spanjauser posted image Me pa dajejo obcasni krci v mecih :s. Do kdaj se lahko pije magnesol? Sem nekje brala, da naj bi nekaj casa pred porodom prenehale s pitjem le tega.

Pocasi perem oblacila in likam. Me ze malo daje panika, ce bom uspela pravocasno zakljucit;)

Pije katera caj iz malinovih listov?

Mojemu tudi ni tezko iti kupit zenske zadeve. Najprej mu morem pokazat kaksno sliko ali pa povedat kje najde to stvar, da ne isce predolgo ;)

Bom kar zakljucla s pisanjem, da se spet ne zrusi vse skupaj

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 495
   RE: Decembrke 2015
19.11.2015 19:08:52   
Iduaa
Prodam oblačila za novorojenčka v velikosti 56-62. Nekatera so nova nenošena, nekatera pa parkrat nošena ampak kot nova..

http://mojbutik.si/iiduaa-39759

user posted image Lep pozdrav

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 496
   RE: Decembrke 2015
20.11.2015 14:34:40   
sunshine_89
Jst sem nekje na začetku 37 tedna, pa upam da dojenček vsaj še ene 2 tedna ostane v trebuščku. Sva za1x šele sobico pobarvala pa pojstlico in previjalno mizo sestavila (no jst sem gledala kako je moj to delal user posted image ). Sem prav tako skoz utrujena kljub temu, da zelo veliko spim (danes sem spala od 21h do 11h pa sem se prav težko iz postelje spravila), tako da čez dan tud večino časa ležim. Mi je pa žal, da se nisva že prej vsega lotila, sam nisem hotela prezgodaj, pa vsi so govorili, da je še čas. Sam zdaj ko ga zmanjkuje mam pa komaj toliko energije, da pridem do wc-ja pa do hladilnika - sem včasih raje kakšno uro lačna kot, da bi vstala user posted image .

Sem imela 2 dni nazaj pregled, pa je dojenček že čisto pripravljen, je na glavici pa spuščen čist do roba MV, tako da je rekla da lahko kadarkoli pride - najprej sem bila vesela, sam kaj ko je toliko še za pospravit pa tako malo časa user posted image .

Magnezij sem že nehala jemat ker mi ga je kakšne 2 tedna nazaj zmanjkalo, pa začuda so se takrat tudi krči nehal (tako v mečih kot otrdevanje trebuha), naj ga zadnji mesec ne bi več jemale, če sem si prav zapomnila, pa keglove vaje naj bi tudi proti koncu opustile sem nekje zasledila. Malinov čaj pa pijem že nekje od 32 tedna po 1 skodelico na dan (včasih kakšno spustim), bo treba počasi povečat na 2-3... Pijem pa zadnje tedne tudi koprivin čaj, ker naj bi zmanjšal možnost zlatenice pri dojenčku.

(odgovor članu Iduaa)
Neposredna povezava do sporočila: 497
   RE: Decembrke 2015
23.11.2015 20:19:22   
biba85
Shana si se doma? Veckrat pomislim nate.

Sunshine, upam, da te otrocek uboga in se pridno pocaka nekaj dni, da uspes vse pripravit. Ttudi midva sva koncno sestavila posteljico, oblekla se je pa ne bom. Vsak dan se trudim, da cimvec naredim, da me kaj ne prehiti, ceprav imam pdp 25.12. Ko delam sploh ne cutim bolecin in utrujenosti, ko pa se ustavim in ulezem pa se potem komaj vstanem in zastartam. Takrat sem kot kaksna stara babica :)

Ima katera tezave ponoci z zgago? Meni se je zacela obcasno pojavljat, prej pa sploh ni bilo problemov. Malo se mi je tudi polenila prebava.

Kje ste kupile caj malinovih listov? Al imate doma nabrane? Sama bom zacela pit komaj v 37t, tako da ga se morem kupiti.

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 498
   RE: Decembrke 2015
24.11.2015 9:00:00   
Shana86
Biba nič skrbet, še sem tu user posted image Zdajle šibam na ctg, bom potem malo več pisala.

Sunshine, to, da se je otroček spustil, ne pomeni čisto nič, še zlasti prvič ne - se lahko spusti že v 30.tednu. drugič naj bi se tik pred zdajci, ampak meni npr G že od septembra govori, da je dete zelo nizko, pa evo me tu v 40.tednu user posted image Kolegica je bila pri drugem celo 2 cm odprta celotni zadnji mesec, pa so na koncu sprožili po roku. Te stvari so totalno nepredvidljive.

Letim.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 499
   RE: Decembrke 2015
24.11.2015 14:26:10   
sunshine_89
Meni se zgaga pojavlja ponoči že kakšne dva meseca, ampak na srečo le 1-2x na teden. Mi zelo pomaga, če takrat pojem kakšno žlico medu.

Čaj iz malinovih listov pa kupujem v Sanolaborju, lahko pa ga kupiš tudi v lekarnah, na nekaterih tržnicah ali pa na malinca.si.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?