|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2016
8.10.2015 16:27:17   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: barby36

joj tale preiskava za sladkor...ful groza. Sem pred 8 leti morala to izvesti in čez dobrih 14 dni spet..groza.
Popiti mi ni bilo tako težko, težje je pol tisto čakanje, pa še tešč si. Tako da mi je bilo po dobri uri že fuuull slabo.
Upam da bo sedaj kaj boljeuser posted image


Jaz imam šele ob 10 zjutraj to.... In moram biti tešča seveda, pol bom mogla to pit pa še dve uri tam sedet da bodo merili.... Šele potem bom lahko dala nekaj v usta user posted image

(odgovor članu barby36)
Neposredna povezava do sporočila: 876
   RE: Februarke 2016
8.10.2015 17:18:51   
ninjet

IZVIRNO SPOROČILO: Dandelions

Hja nekako bo treba user posted image limono bom imela s sabo.. upam, da kaj pomaga haha..



Kakor vem limone ne smeš, samo vodo lahko dodatno piješ pa še to je bolje vprašati koliko.

(odgovor članu Dandelions)
Neposredna povezava do sporočila: 877
   RE: Februarke 2016
8.10.2015 17:19:58   
Dandelions
Jaz sem dobila prov en prospekt in piše, da imam lahko limono s sabo

(odgovor članu ninjet)
Neposredna povezava do sporočila: 878
   RE: Februarke 2016
9.10.2015 7:25:06   
bejba25
Dobro jutro!Tudi mene drug teden čaka test za sladkorno.Men se ne zdi nič groznega edino to čakanje tam pa se lačna bom user posted image .Mene je ginekologinja pri obeh poslala mislim da ona sploh kr vsako poslje tam v 24 tednu.

(odgovor članu Dandelions)
Neposredna povezava do sporočila: 879
   RE: Februarke 2016
9.10.2015 7:29:25   
bejba25
Ej punce nekaj mi povejte.Ali ima katera mutsy voziček.Kupila sem rabljenega pa je sportni del mal umazan,pač nič ni bil očiščen,zdaj pa se nisem pogruntala ali se lahko da blago dol in se opere v stroju.Drugač sem rekla da bi ga pa kr z vodnim sesalcem mal presesala al kaj naj?

(odgovor članu bejba25)
Neposredna povezava do sporočila: 880
   RE: Februarke 2016
9.10.2015 19:40:17   
sakuL
Meni je sladkor izmerila kar tako nekaj na hitro,k mi je vzela kri je kapnila,se v/na tisto ploscico in je un aparatek pokazal da imam malce povisan sladkor 5,3.
Nobenega cakanja,nobenega pitja cukra itd...nic. Samo na tesce sem morala biti... Je imela se katera tako?

Sicer pa smo z morfologije,vse ok. Povprecna rast in razvoj,vse tako kot more biti, edino (sicer nevem na kaj oz zakaj to je povedal), na desni strani maternice nimam najbolje prekrvavljene, leva je ok. Bi me moralo kaj skrbeti?

Lep dan user posted image


_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu bejba25)
Neposredna povezava do sporočila: 881
   RE: Februarke 2016
9.10.2015 20:54:24   
ninjet
Tak aparat za merjenje imam doma-no par različnih in lahko rečem,da če pomeriš 5x zapovrstjo bo vsakič drug rezultat,toliko o točnosti :)

Mene so takrat na začetku poslali dati kri na tešče in je bilo 5,2 zato me sedaj obravnavajo kot sladkorno. Testa z glukozo mi pa niso delali.

To prekrvavitev je tudi merila,če se ne motim je nekaj v zvezi z možnostjo visokega pritiska. Nisem ziher,ker je bilo toliko informacij takrat, bo katera druga povedala.

< Sporočilo je popravil ninjet -- 9.10.2015 20:56:46 >

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 882
   RE: Februarke 2016
9.10.2015 20:55:41   
Dandelions
Jaz sem imela 4,9 pa me čaka test z glukozo

(odgovor članu ninjet)
Neposredna povezava do sporočila: 883
   RE: Februarke 2016
10.10.2015 6:25:34   
MauMow
Sakul ne vem zakaj ti je omenil. Meni so vedno gledali prekrvavitev samo popkovine... Če ga ni skrbelo preveč pa če mali/mala raste potem mislim da je vse ok.

(odgovor članu Dandelions)
Neposredna povezava do sporočila: 884
   RE: Februarke 2016
11.10.2015 16:15:49   
flay
Sulkul glede prekrvavitev maternice...
Ti bom prvo napisala kaj se da storiti, da izboljšaš prekrvavitev.
- Na prekrvavitev vpliva predvsem E vitamin. Seveda tudi B12, B6, ampak najbolj E vitamin.
Zato bi bilo smiselno poiskat živila z e vitaminom. Mogoče tudi kakšne vitamine za nosečnice, ki vsebuje večjo vrednost e vitamina. Ponavadi je to težava nosečnic, ki so bile
ali so kadilke ni pa rečeno.
- Koliko se gibaš? Za dobro prekrvavitev je pomembno gibanje, primerno za nosečnico. Če si na bolniški se pozanimaj katere vaje lahko izvajaš.
- Ter nočno spanje. Glede na to, d smo v večini okoli 24,25 tedna vse je priporočljivo spanje na levem boku. Izogibati se je potrebno ležanja na hrbtu in tudi daljšega sedenja.
Priporočljivo je razbremeniti tudi medenico. Torej med nogami daš pojšter še bolje blazino za nosečnico, da kolki ne pritiskajo eden na drugega- govorim o bočnem spanju.
Upam, da ti bo kaj od tega pomagalo. Je pa tako, da s temi ukrepi lahko vplivamo, da se stanje ne poslabša preveč, nikakor se pa ne da preprepčit popolnoma.
Težave oz posledice, ki jih lahko povzroči prekrvavitev pa je, da je novorojenček lahko lažji (imenujemo zahiranček), zgodnji porot, torej pred 26 tednom, ali težji porod, mogoče celo CR.
Nič od tega ni rečeno, da bo pri tebi! Razmišljaj pozitivno, da je zelo dobro da je to ginekolog ugotovil in te bo temu primerno spremljal! Če je rekel samo en del maternice je to res lahko minimalna težava.
Vse, ki smo kdaj imele CR imamo malenkost slabšo prekrvavljeno maternico pa še vseeno je zelo malo primerov, pri katerih to vpliva na plod. Je pa res, da zdaj v drugo bolj pazim na vitamine, spanje na boku itd.
Glede testa glukoze pa se ne sekirat, tist bomo (oz sem že) preživela čisto ok. Bolj pomembno se meni zdi, da vsaki dan gledamo, da naša hrana vsebuje čimmanj "belega strupa" sladkor, belo navadno moko in pretirano soljene hrano.
Tako bomo naredile največ za naše sončke in zase.
Lepo bodite!

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 885
   RE: Februarke 2016
12.10.2015 15:49:34   
sakuL
O flay, ti mi vedno tako lepo vse obrazlosisuser posted image
Hvala.

Ja, sem bila nekoc kadilka, sem na bolniski, in res je da se manj gibam user posted image da nisi ti moja soseda k si skoraj opisala meneuser posted image user posted image user posted image

Se trudim spati cimvec na levem boku, zbudim se tudi na hrbtu k me ramena bolijo.
Hvala za nasvet in razlago,bom sla v akcijo ,kje dobiti vitamin e.



_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu flay)
Neposredna povezava do sporočila: 886
   RE: Februarke 2016
12.10.2015 21:40:14   
flay
Sulkul z veseljem, če ti je le kaj pomagalo user posted image , tvoja soseda pa ziher nisem, ker sem tu okoli trenutno edina nosečka user posted image .
Sem pa v tipkanju naredila napako... porod pred 36 tednom sem mislila in ne 26.tednom. Se opravičujem user posted image .

Mene pa kar dajejo neki "strahovi v glavi" sicer jih odganjam na vse pretege in poskušam čimbolj pozitivno razmišljati. Se selimo v hiško čez mesec dni in me skrbi če bom vse to zmogla...
Kaj še le, da obležim. Sicer vem, da bo tud brez mene vse ok, ampak saj same veste, tisto kar sam narediš ti je tud najbolj všeč user posted image . Govorim o čist osnovnih zadevah. Nič fizičnega, da nebo pomote.
No saj bo...
lepo bodite!

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 887
   RE: Februarke 2016
13.10.2015 11:24:37   
_ada_
Test z glukoz,no v prvi nosečnosti ni bilo potrebe da ga opravljam. Upam da tudi zdaj ne bo treba. Morfologijo imam šele v četrtek, prestavljen datum zaradi krčev v trebuhu in posledično predčasnega pregleda, tako sem na bolniški še do konca meseca. No nosim pa otročka zelo nizko, ampak ni nevarnosti za bebico, hvala bogu. Spol pa tudi že vemo, in je fantek...no sestrica že vsa nestrpna pričakuje bratca.
Voziček bomo kupili nov, saj sem od hčerkice dala kolegici in ga še vedno potrebuje, pa nočem iskat. No itak sem se zaljubila v tega drugega, in mi je možek obljubil da ga dobim...hehe...pride decembra in grem takrat izbirat barvo.....Za fb skupino sem tudi zasledila, pa bi se tam pridružila...sem pisala na zs MauMow

(odgovor članu flay)
Neposredna povezava do sporočila: 888
   RE: Februarke 2016
13.10.2015 11:57:31   
Dandelions
No, jaz sem imela danes ta test z glukozo. Kr naporno vse skupaj predvsem to čakanje.. brez limone bi bilo kar težko popit.. drgač pa tukaj pri nas ti dajo prou posteljo, da počivaš ta čas ko čakaš na naslednji odvzem krvi :)

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 889
   RE: Februarke 2016
13.10.2015 11:59:56   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: _ada_

Test z glukoz,no v prvi nosečnosti ni bilo potrebe da ga opravljam. Upam da tudi zdaj ne bo treba. Morfologijo imam šele v četrtek, prestavljen datum zaradi krčev v trebuhu in posledično predčasnega pregleda, tako sem na bolniški še do konca meseca. No nosim pa otročka zelo nizko, ampak ni nevarnosti za bebico, hvala bogu. Spol pa tudi že vemo, in je fantek...no sestrica že vsa nestrpna pričakuje bratca.
Voziček bomo kupili nov, saj sem od hčerkice dala kolegici in ga še vedno potrebuje, pa nočem iskat. No itak sem se zaljubila v tega drugega, in mi je možek obljubil da ga dobim...hehe...pride decembra in grem takrat izbirat barvo.....Za fb skupino sem tudi zasledila, pa bi se tam pridružila...sem pisala na zs MauMow


Dobrodošla. Bo kar nekaj fantov februarja. Sem ti že odpisala.

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 890
   RE: Februarke 2016
13.10.2015 14:01:40   
hruškica.buškica
Meni za glukozo ni nič rekla. Na začetku je bilo OK, tudi v prejšnji nosečnosti - mogoče pa mi ne bo treba user posted image . Za naslednjič pa mi je tudi samo urin napisala.

Danes sem po morfologiji dala še vodo in kri za tokso, no pa za hemoglobin in podobno (je bil pregled zjutraj, tako da nisem utegnila prej skočit v lab lulat - sem imela samo to napisano, pol se je pa zdr. spomnila, da lahko poleg urina dam tudi kri). Drugače je bilo pa vse OK, posteljica je zadaj, maternični vrat dolg in zaprt... in seveda na otročku vse po reglcih user posted image - sej to sem pa že napisala na fb (pa da bo pupika tudi user posted image ). user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 891
   RE: Februarke 2016
15.10.2015 9:16:43   
matejchy

Sem že na fb objavla seznam, pa ga še tukaj, če katera ni videla, prosla bi tiste, ki ste že mamice, da malo pokomentirate, če kaj manjka oz. če česa je preveč ali premalo.user posted image

OBLAČILA
komplet za iz porodnišnice
bombažna jopica
Majčke dolg rokav 7 kom št. 62
Topel pajac za hladne dni 1 kom
Bodi z dolgimi rokavi 10 kom št. 62
Plišasti pajac 5 kom št. 62
Bombažne kapice 3 kom
Pižama (pajacek) 3 kom št. 62
nogavičke 6 kom
copatki


HIGIENA, PRIPOMOČKI
povijalne plenice 5 kom
plenice za enkratno uporabo 5 kom
Tetra plenice 20 kom
slinčki
Mandljevo ali olivno olje
Hladilno mazilo za ritko
Bombažna vata
70 % alkohol
Fiziološka raztopina za nos
Gaze za umivanje popka
Vlažilni robčki
aspirator za nos
sterilni zloženec 5x5 cm
bepanthen
Termometer za vodo kom
Termometer za telesno temperaturo 1 kom
Škarjice z zaobljenimi konicami 1 kom
Gost glavniček (ne rabiš, če nima temenc)
Mehka krtača za lase 1 kom
Steklenička 2 kom
Duda 2 kom
čaj za novorojenčke
2 cuclja za steklenicki za novorojenčka številka 1
Ščetko za čiščenje stekleničk
prsna črpalka (ni nujno da rabiš)
palčke za ušesa
šampon
lanolin za mamico

OPREMA
Voziček
Lupinica
Posteljica
Jogi
Odejica za spanje 1 kom
Preobleka za odejico 3 kom
Jogi rjuha 3 kom
Nepremočljiva podloga 1 kom
Previjalna podloga
previjalna miza
komoda
Banjica
Brisače kopalne 2 kom
odejica (mehka) 3 kom
ležalnik (če želiš)
dežna prevleka za voziček
prenosna posteljica
elektronska varuška


_____________________________

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

(odgovor članu hruškica.buškica)
Neposredna povezava do sporočila: 892
   RE: Februarke 2016
15.10.2015 12:11:36   
liba
Po dolgem času se še tu oglasim. Morfologija je za nami, vse ok, je nad povprečjem s težo in velikostjo, kar me veseli, saj je prvi v teh tednih že zaostajal v rasti. Tako da zaenkrat je vse v redu, tudi znakov za preeklampsijo ni, tako, da upam, da tokrat pridem do konca nosečnosti. otroček leži prečno in tako ne vemo še kaj bomo imeli, ker se nič ne vidi :D . Pripravljam še nič ne, ker imam večino od prvega, bom morala samo na kup dat ko bo čas.

Lp vsem in uspešno opravite morfologijo, tiste ki je še niste in preživite glukozni test, ki je vse prej kot lepa zadeva user posted image

(odgovor članu matejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 893
   RE: Februarke 2016
19.10.2015 13:53:58   
Dandelions
ja tukaj je pa nekam zatišje.. kaj ste vse na fb pobegnile user posted image

(odgovor članu liba)
Neposredna povezava do sporočila: 894
   RE: Februarke 2016
19.10.2015 13:56:34   
MauMow
Ja v naši skriti FB skupini nas je že 50 članic. Je pa baje še ena ki je samo zaprta in se jo najde na FB... Tam jih je skoraj malo preveč ker jih je preko 100.

Sedaj smo vrjetno v večini naredile morfologijo in smo že v drugi polovici. Kaj čas hitro teče. Še malo pa bo februar.

(odgovor članu Dandelions)
Neposredna povezava do sporočila: 895
   RE: Februarke 2016
21.10.2015 13:48:39   
la.le
Ja MauMow ... Kaksen dan se mi zdi, da bo se prehitro tu!! :)
Se pa tolazim, da ko bom cartala struco bo verjetno vse tako kot mora bit!

Lepo se cartajte (:

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 896
   RE: Februarke 2016
21.10.2015 15:45:14   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: la.le

Ja MauMow ... Kaksen dan se mi zdi, da bo se prehitro tu!! :)
Se pa tolazim, da ko bom cartala struco bo verjetno vse tako kot mora bit!

Lepo se cartajte (:


Jaz sem glih mojemu včeraj rekla da komaj čakam da malega dobim v naročje.

Je včeraj še ''ferrari'' za malega prišel in sem še bolj bila v afektu da komaj čakam da ga vidim in spoznam.

(odgovor članu la.le)
Neposredna povezava do sporočila: 897
   RE: Februarke 2016
21.10.2015 19:17:43   
samoroginja
ciao punce!

po dolgem časa se oglašam.

Danes smo imeli morfologijo, vsi organi, okončine ok, vendar nekoliko zaostaja v rasti. Bomo videli čez 14 dni kako napredujemo.
Plod ima 400g, GV 45, HC 180, AC 156.
Upam da bo vse ok in da je ta zastoj posledica preveč dela in fizične aktivnosti. Zredila sem se že 6 kg, zato zadnje 14 dni res manj jem.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 898
   RE: Februarke 2016
22.10.2015 7:33:50   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: samoroginja

ciao punce!

po dolgem časa se oglašam.

Danes smo imeli morfologijo, vsi organi, okončine ok, vendar nekoliko zaostaja v rasti. Bomo videli čez 14 dni kako napredujemo.
Plod ima 400g, GV 45, HC 180, AC 156.
Upam da bo vse ok in da je ta zastoj posledica preveč dela in fizične aktivnosti. Zredila sem se že 6 kg, zato zadnje 14 dni res manj jem.


Lahko da bo vse nadoknadil. Dokler se ima super in se razvija je najbolj važno.

(odgovor članu samoroginja)
Neposredna povezava do sporočila: 899
   RE: Februarke 2016
26.10.2015 11:57:35   
sakuL
Tukaj pa je cvekanje cisto umrlo user posted image
Skoda.

Smo samo se na FB aktivne?

No mi smo fajn,trebuscek se lepo vidi,ceprav mi se veliko ljudi rece,da imam kar majhnega... Bomo pa jutri 24t. Se pravi 6 mesecev juhuhu.

Lepo bodite

_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?