|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 8:29:17   
mojamiška
ela23 super novičkeuser posted image

Pri nama mislim, da bojo vsi veseli, že dlje časa sprašujejo kdaj bo kej, da so bli prav nadležni že, sploh na njegovi strani.Res čist vsakič k smo bli tam, noben ni pomislu, da mogoče pa kaj ne štima in drezajo tja kjer boli. Najbolj mi je šlo na živce, da kao zdej more bit pa fantek. A bejž a to se da zbirat al kaj. Nama spoh ni važno kaj bo sam, da vse štima in da je zdravo.

Mam pa jst tokrat občutek, da bo fantek, nevem zakaj. Pri tamali do 5 meseca nisem imela nobenega občutka, enkrat sm pa sa rekla punčka bo. In par dni za tem sva mela pregled in so bli moji občutki potrjeni. Mi je pa kitajski horoskop pokazu, da naj bi imela doma fantka, zdaj pa, da pričakujem punčko, se pravi glih kontra, bomo vidli.

A še kero skos zebe? mene cel dan trese, včeraj sem sli v službi mogla zakurtuser posted image segrejem se šele zvečer, ko pol ure stojim pod vročim tušemuser posted image

(odgovor članu ircomp)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 8:39:18   
Anonimen
Živjo!

Ja tudi mene občasno zebe, ko druge ne. Tako, da bo nekaj na tem. Imam pa tudi težavo, ker mi vsa hrana smrdi. Sploh nič ne spravim dol :( Včeraj sem preživela ob bananah, prepečencu in kokakoli. Pa še s tem sem se silila. Upam, da bodo te slabosti kmalu minile.

(odgovor članu mojamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 8:45:22   
lastovica
ircomp - glede na to, da ti pogodbo že tri leta podaljšujejo, potem si dejansko pri njih zaposlena za nedoločen čas (do dve leti ti namreč lahko podaljšujejo) - torej kar tako te stran ne bojo mogli dat. user posted image

< Sporočilo je popravil lastovica -- 4.5.2016 8:46:32 >

(odgovor članu ircomp)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 8:54:22   
mojamiška
Tudi meni vsa hrana smrdi pa mi sploh ni slabo ampak jest mi pa ne paše. Zmeri ko je treba jest je cela znanost kaj bom dala vase, ker mi nič ne paše. Prou smotan občutek.

kar se pa tiče pogodbe in podaljševanja je pa tko, lahko ji dajo pa drugo pogodbo, za drugo delovno mesto. Danes dejansko delavec ni nič zaščiten, tudi pogodba za ndč ni več to kar je bila. Če te hočejo dat stran te bojo dali pa če se na glavo postaviš. Kaj se vse dela, za bruhat res. Js upa, da ti podaljšajo, jih pa kar nekaj poznam, ki so letele v času nosečnosti. Vsi gledajo samo na denar (no velika večina), da boš lahko kej a bolniški, pol je porodniška more spet nekoga met namesto tebe, pol so bolniške, ko je otrok manjši,.....

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 8:57:08   
ircomp
Lastovica res je, ampak so me vmes dali na zavod (za čas porodniške). Ko sem prišla nazaj pa spet jovo na novo.
Itak, da me lahko spet dajo dol za ta čas. Kokr jim paše. Itak me pa ni strah, da mi nebi podaljšali, samo tečno mi je, da nisem tolk vredna, da bi rekli... ok, znaš, rabimo te, evo pogodba.
Meni je bilo vroče ko sem nosila fantka in zeblo, ko sem punčko... če to kaj pomeni :)
Zdaj me ne zebe neki ful, ampak se kar rada zavijem v termoflis in deko :) Vroče mi pa ni.

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 9:00:58   
ircomp
Nazadnje nisem koristila niti enega dneva bolniške zaradi nosečnosti. Dala sem edino kdaj dopust, ko sem imela pregled.
Tamale mi pa na srečo čuvajo starši, če kateri zboli, tako da nisem ravno problematična delavka :D Bomo videli junija. Po moje bo šefa kap :))) Kaj čmo :)

(odgovor članu ircomp)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 9:14:58   
lastovica
Samo to se mi pa res ne zdi pošteno. Človek dela, se trudi po najboljših močeh, hkrati je pa ves čas v strahu, da bo ostal brez službe. user posted image
No, jaz imam srečo, da je moja šefica tašča, tako da vsaj tukaj se mi je res sreča nasmehnila in sem redno zaposlena.

Saj lepo, da se delodajalec s pogodbo za določen čas bolje zaščiti, samo ni pa pošteno do delavca, ki je res priden.

(odgovor članu ircomp)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 9:19:24   
mojamiška
ja sej ponavad je tko, dokler delaš si dober, če zboliš je vse narobe. Jaz sem delala 7 let, na bolniški sem bla samo 1x ker se imela karambol, je bil cel halo. Potem so ble težave, en ss, drugi, ok tle ni bilo težav. Ko sem zanosila in po 3 mesecih povedala, je šefica v momentu izračunala do kdaj bom delala. Ja ok z veseljem, če bo vse ok, kaj pa če ne. In po 3 mesecih sem pristala na bolniški zaradi težav, itak sem bla vode4na pod rizično. Ja spet el halo, kdo bo pa delu. A da bi o tem kdo prej razmišljal to pa ne. Ma obup, no vsaj pri nas. Pa kukr vidm je v dostih firmah tko.

Mene je zeblo ko sem nosila tamalo, tko od začetka kot zdej. Pol mi je blo pa vroče za znort. Doma je klima laufala na polno, moji vsi v puloverjih, js bi pa še kožo dol dala če bi se daluser posted image

(odgovor članu ircomp)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 9:41:32   
ircomp
Bomo videli kako bo glede službe. Se mi zdi, da kar ti je namenjeno, te bo sigurno našlo. Moje sanje so početi nekaj ustvarjalnega in kot posledico služiti. Hočem se zjutraj zbuditi in delati nekaj z užitkom. Tole je sicer za zdaj čisto ok, me pa ne izpopolnjuje ravno.
Mene je stara mama že vprašala, če sem noseča.. ampak sem jo preslišala :) Imam res bolj zaobljen trebuh, sploh popoldne in zvečer. Glede na to, kako majhno je vse skupaj je po eni strani prav sitno, da se že pozna. Ni mi jasno od kod trebuh naraste že sedaj? Ali je res vse tako napihnjeno po črevesju ali kaj?

(odgovor članu mojamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 12:55:58   
Lenčka83
No po dolgem času se še jaz oglašam. Morm rečt, da slabost je na višku, nič mi ne paše jest, tudi ko sem lačna ne morem nič spravit vase. Drugače pa vse kolikor toliko normalno. Samo slabo mi je pa nenormalno čez cel dan.

(odgovor članu ircomp)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 14:04:11   
ircomp
Saj ne vem kaj je boljše, da ti nič ne paše jest ali da bi jedel kar naprej (jaz). Skos sem lačna :/

(odgovor članu Lenčka83)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 14:40:28   
lastovica
Boljše, da nimaš ne enih ne drugih težav, tako kot jaz. user posted image Zaenkrat kot kaže se me še sreča drži.

(odgovor članu ircomp)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 15:28:49   
Zabike
Jaz sem se vceraj govorila, da mi tokrat ne bo slabo in ze danes ne vem vec kak naj sama s sabo. Jem non stop nekaj po malem otroke sem oblekla in smo cel dan preziveli zunaj, edino zrak mi pomaga.
Trebuscek: sigurno se pozna prej, ce ni prva nosecnost, ker vezi vec niso tak mocne ☺️, meni se zvecer kar fajn pozna, ker sem po naravi bolj suhica in vsak, ki me je videl zvecer, ni mogel mimo vprasanja ☺️.
Spol: ja mislim, da bo puncka :)), hehe malo heca. Lahko bi napisale kaj mislimo, da imamo in potem videle koliko je dejansko res :). Obstaja pa en poizkus za ugotavljanje spola ☺️. Seveda je to BOLJ ZA SALO KOT ZARES, ampak pravijo da ce urin pomesas s sodo bikarbono in se delajo mehurcki je fantek, ce se nic ne zgodi je puncka 💝.
Imena: ste ze prej razmisljale o imenih? 🎁

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 20:39:33   
Anibani
Živijo spet po dolgem času! Danes sem videla svojo pikico, partner žal ni smel zraven in tudi slikice ne daje. Mi je pa ponudila CD kar je 25 €. Ampak za najlepše spomine se tudi ta cena skrije... Drugače je vse v najlepšem redu čeprav sem bila v skrbeh da bo karkoli narobe glede na to da sem v začetku nosečnosti imela vročino. Sareta 88 zdaj sem v 9 tednu nuhalno svetlino imam 26.5 in tudi test za dvojni hormonski test bom opravila glede težav v začetku. Glede hrane se je malo izboljšalo ker mi tudi ni toliko slabo odkar včasih vzamem ingverjevo tableto proti slabosti... Drugače pa ne vem včasih imam občutek kot da bom imela fantka... vsaj tak je občutek ko se pogovarjam z njim v mislih... Bomo videli kaj se bo prikazalo decembra ko bom rodila... Bo Miklavž prinesel večno darilo... user posted image ... lep pozdrav do naslednjič

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 20:47:39   
Anibani
Glede novice o nosečnosti je bilo pa tako da smo se pogovarjali o tem z mojimi starši glede na to da sem bila bolna in sem imela zelo visoko vročino ter imela kontrolo pri zdravniku, sem partnerja z pluskom razveselila že na vse zgodaj zjutraj moje starše pa malo kasneje ko sta še spala in sta vsa zaspana izvedela da bosta drugič postala stara starša ker imamo doma že 3 letno navihano nečakinjo... ostalim bova povedala po nuhalni ali pa že prej... drugače sta pa tudi partnerjeva starša izvedela kmalu po opravljenem testu... v službi sem tudi že povedala ker delam v slaščičarski delavnici in včasih je treba dvigat zelo težke stvari...

(odgovor članu Anibani)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: decemberčki 2016
4.5.2016 21:05:59   
Sareta88
Jaz pa načeloma s slabostjo nimam problemov, se mi pa zdi, da sem full hitro sita. Nekaj si zaželim jest, začnem in mi je hitro dovolj in potem tisti občutek kot da sem ne vem kolko pojedla.
Kar se tiče trebuha pa ne vem no, jaz sem šele v prvo noseča, ampak popoldan/zvečer pa že kar malo štrli in je povečan. Ma še katera tako, tiste, ki ste v prvo noseče?
Anibani super, da si videla srček. Res lepo. To pa je včasih res malo nerodno, da ne more tudi partner zraven. No bo šel pa verjetno na nuhalno s teboj, da bo videl?
Zabike super ideja, to glede spola. Jaz imam občutek da bo punčka user posted image

(odgovor članu Anibani)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: decemberčki 2016
5.5.2016 10:57:36   
Kraljica Mama
Pozdravljene. Tudi jaz še imam slabosti, skoraj že 20 dni, vsak dan od jutra do večera. Slabost doseže vrhunec zjutraj in zvečer...hrana mi ne diši, pa jem, da mi še ni bolj slabo... se tolažim s tem, da bo, upam kmalu mimo.
Zvečer se moj trebuh tudi poveča kar dvakratno user posted image , sem tudi bolj suhcene narave user posted image
Jaz sem imela v prvi nosečnosti ful občutek, da bo punčka, sploh nisem pomislila, da bi imela fantka, pa mi je bilo vseeno za spol. Pol pa pridem prvič na UZ in ginekolog reče fantek bo user posted image uf kaki preobrat in veliko presenečenje user posted image user posted image

(odgovor članu Sareta88)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: decemberčki 2016
5.5.2016 19:30:48   
Anibani
Ja na nuhalno bo šel z menoj. Tudi na test za dawnov sindrom bova šla že zaradi začetnih težav v nosečnosti.. Bolje biti previden in biti pripravljen na vse kot pa da te pri rojstvu preveč šokira... Ampak glavno je da je otrok živ in zdrav in da je ljubeče sprejet v družino...

(odgovor članu Kraljica Mama)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: decemberčki 2016
5.5.2016 19:35:34   
Zabike
Punce mene groooozno zebe non stop. Pri moji dveh fantkih me ni nikoli, vroce mi je bilo zelo, zeblo pa nikoli 😞. Mislite, da bi lahko bilo kaj narobe? Nikakor se ne uspem pogret 😞.

(odgovor članu Anibani)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: decemberčki 2016
5.5.2016 19:45:34   
Anibani
izmeri si vročino. Morda je to vzrok če pa ne bo bolje pa je moje mnenje tako da pokličeš ginekologa in poveš vzrok on bo najbolj vedel kaj je narobe. Morda je pa punčka?
Pa srečno
user posted image

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: decemberčki 2016
6.5.2016 8:32:53   
mojamiška

IZVIRNO SPOROČILO: Zabike

Punce mene groooozno zebe non stop. Pri moji dveh fantkih me ni nikoli, vroce mi je bilo zelo, zeblo pa nikoli 😞. Mislite, da bi lahko bilo kaj narobe? Nikakor se ne uspem pogret 😞.


Tudi mene, cel dan. Zadnjič sem si v službi zakurila, stala pri peči, res je blo toplo, zunaj je bilo 22 stopinj ampak jaz se nisem segrela. Zvečer po pol ure stojim pod vročim tušem, spim v zimski pižami pokrita z deko in kovtrom. Vročino sem si jaz merila pa je čist normalno vse. Isto je blo v prvi n, nevem a je to znak za punčko, js mam eno doma. Mi je blo pa pol kasneje nenormalno vroče. Je pa nadležno tole zelo, prehlajena sem že cel mesec, grlo me skos boli. Nisem pa pomislila,d a bi klicala g, nekak to povezujem s hormoni.

Trebišček se pa tut meni že pozna, verjetno je to napihnjenost ampak js sm zvečer taka, da to res nemoreš spregledat pa mam kr neki zaloge, tko, da si ne predstavlam kakšna še bom. No sam da bo vse ok.

Končno je petek, upam, da bo vreme lepo za vikend.

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: decemberčki 2016
6.5.2016 8:46:27   
lastovica
Jst sem pa ves čas nenormalno zaspana. Sem šla včeraj s kolegico na sprehod in sem celo pot zehala. Sem se ji mogla kar opravičit, da ne bi mislila, da je tako dolgočasna. user posted image Pa sem popoldne spala...samo ponoči se malo zbujam zarad popoldanskega spanja... ampak potem eno uro po tem, ko zjutraj ob šestih vstanem, sem potem spet ful zaspana, da komaj oči narazen držim. Torej se v tem trenutku ukvarjam s to težavo. user posted image aja, pa opažam, da mi kot kaže primanjkuje železa, ker imam že več kot teden dni kotičke ustnic razpokane, pa pravjo, da sem tudi zelo bleda v obraz. No, saj jemljem elevit, samo ne zadostuje potrebam mojega telesa...

Kot kaže, smo si res zelo različne... user posted image

(odgovor članu mojamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: decemberčki 2016
6.5.2016 8:49:51   
Sareta88
Vidim, da ima vsaka od nas kakšno težavico s katero se mora soočat. Pri meni se je včerajšnje jutro in seveda tudi današnje začelo s slabostjo. Prav nič ni prijetno, ko morem it delat, a sem kot neka cunja zaradi tega. Čim začutim lakoto v želodcu je konec, moram dat hitro kaj v usta in pa en tak neprijeten, mogoče kiselkast okus v ustih. Upam, da to čim prej mine.

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: decemberčki 2016
6.5.2016 10:11:33   
Pelkaa
Evo dekleta, da se malo oglasim user posted image

Včeraj sem imela pregled, vse je vredu, pikica je dovolj velika za tedne, srček bije, vse je vredu user posted image .
Hemoglobin imam odličen (kaj je pri meni popoln čudežuser posted image ), edin mal sm dehidrirana, tko da moram pit, pit in še enkrat pit user posted image .Naslednji pregled imam čez 14 dni, pa še na nuhalno se moram čimprej naročit.

Drugače pa slabosti še ostajajo, odvisno od dneva, spim non-stop, ko lahko user posted image , ta kiselkast okus mi gre pa tudi meni precej na živce...Pol si pomagam z mentolovimi bomboni ali žvečilnimi gumiji...

(odgovor članu Sareta88)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: decemberčki 2016
6.5.2016 10:39:16   
lastovica
Pelkaa lepo slišat tako lepo novico. Sedaj boš vrjetno malo lažje zadihala, ko veš, da je vse ok. user posted image Pa že veš, kam boš šla na nuhalno?

(odgovor članu Pelkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




AM/KM
dejzi

Kdaj ste adaptirano mleko zamenjale s kravjim (flaška zjutraj in zvečer)?

prej (26%)

10m (11%)

11m (5%)

12m (22%)

13m (11%)

kasneje (25%)


Število vseh glasov: 285

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!