|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
12.1.2017 21:27:35   
madjanca

IZVIRNO SPOROČILO: zaspana zvezdica

Tosama ima ravni dans in jutri brezplačno dostavo v spletni trgovini, če bo katera na ta način nabavljala.


Ravno sem opazila.. :) mislim, da vem kaj bom jutri delala na racunalniku :)

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
   RE: Marčevke 2017
12.1.2017 21:38:03   
Sofie

Sem tudi jaz videla. Ampak bom počakala na februar. Imam načeloma še vseeno 7 tednov do pdp-ja. Čeprav ne bi bilo nič narobe, če se nama pridruži že po 15.2.user posted image

Sem pa danes klicala na CSD in dobila še enkrat potrjene informacije, da se mi najbolj splača oddati papirje za porodniško v februarju. V mojem primeru so rekli, da je 1.2. zadnji dan za oddajo. Je treba tudi malo pazit, da so takrat tudi uradne ure itd. Sem si kar sprintala obrazce zase in za mojega. Moram oddati dva obrazca zase in dva za mojega. Pa kopijo materinske knjižice oz. potrdilo o PDP-ju. Sem še kaj pozabila?

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
   RE: Marčevke 2017
13.1.2017 8:18:00   
diamantina
1. in 5. stran iz materinske je treba skopirat, pa te obrazce, ki si jih dobila.

Pri meni pa so gibi še vedno kar precej močni, tako se včasih opre z nogami pod rebra, da me prav boli in se res težko namestim, najbolj grozno mi je, ko sem v avtu, pa začne nabijat. Malo že kar komaj čakam, da se rodi, ker že res pogrešam svoje telo user posted image .

Jaz bom čez vikend sestavila omaro, ker moram najprej od sinov garderobo uredit, potem pa počasi za bejbiko. Pa še pri naju bom nekaj izločila, malo prebrala ... če bo teta odšla v dom, me čiščenje njene sobe tudi čaka ... upam, da ga dobimo, baje je na prednostni listi, zaradi moje situacije, tako da že naslednji teden dobimo odločbo. Zdaj mi je že res grozno, poleg tega je dobila plenični izpuščaj, ki se sploh ne celi ... groza, vam povem, stokrat raje preoblečem dojenčka, pokakanega od nog do glave magari z golimi rokami, kot starejšo osebo ... ko jo gremo pedenat, se vsi oblečemo kot vesoljci - rokavice, maska, zaščitna obleka ...

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
   RE: Marčevke 2017
13.1.2017 8:40:30   
Sofie

Ja sej moja zna tudi še vedno konkretno brcnit, sploh v rebra. Al pa ko se namesti v tak položaj, da mislim da bom kar počla. Ampak ni pa več tistega, ko je npr. pol ure ves čas brcala. Pomoje jim malo prostora zmanjkuje.

In jaz sem od danes naprej v 34. tednu. Še čisto malo in spoznam pupouser posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
   RE: Marčevke 2017
13.1.2017 10:17:01   
diamantina
Ja, v tvojem primeru še 4 polni tedni in bo donošena. Za donošenost se šteje naprej dopolnjen 37. teden. Saj bo, še vse življenje je potem pred nami. Jaz komaj čakam, da preživim porod in prvi teden za njim. Se res nič ne veselim tega časa.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
   RE: Marčevke 2017
13.1.2017 19:37:45   
Sofie

S čim boste pa prale oblačilca za dojenčka?

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
   RE: Marčevke 2017
13.1.2017 20:01:54   
Sparkles7
Jaz razmišljam o Frosch tekočem pralnem prašku. Nekako mi je ta znamka kar všeč kar se tiče malo bolj naravnih čistil, detergentov...

Jaz pa sem danes vstopila v 33. teden :) Sem ravno en teden za tabo Sofie. In so brcike še kar intenzivne ja. Ravno se meša tisto valovanje in premikanje, ko ima še dovolj prostora, z občasnimi močnimi premiki pete ali kolena ali roke (ali kdo bi vedel česa), ko kar izstopi nekaj trdega :) Ampak moj štručko sigurno še ni obrnjen na glavo :/ ... ker se še vedno vse dogaja v širšem pasu okrog popka na levo in desno stran. To, ko opisujete, da vas brcne pod rebra, jaz nisem še nikoli občutila... V sredo imam končno spet pregled po enem mesecu, naredimo ultrazvok za kontrolo rasti, tako da že komaj čakam da vidim malega in slišim, kaj bo povedal ginekolog.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
   RE: Marčevke 2017
13.1.2017 20:08:53   
madjanca
Jaz perem s froschevim pralnim praskom in n pralnem stroju uporabljam otroski program.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
   RE: Marčevke 2017
13.1.2017 20:19:33   
Sparkles7
Priprave pa tudi pri meni potekajo zelo počasi, prejšnji vikend sem končno prišla vsaj do pisanja raznih seznamčkov, kaj je treba kupiti in postoriti... Pa kar sproti dopisujem na računalniku. Sem potem ravno zasledila popust in brezplačno dostavo na Tosami, tako da sem tam naročila nekaj stvari. In pa zatem še preko Babycentra, sem tudi koristila razne popuste, pa se kar izplača. Tako da ostalo pa še počakam, oziroma sledim za kakšne popuste. Mislim pa, da bom vseeno kupila tudi nov jogi. Ker je le postelja 70x140 in računam, da bo kar nekaj časa v uporabi. In pa ta je precej mehek.
Seznam pa imam drugače kar podoben, edino od Tosame so mi kolegice priporočile tudi tiste blazinice, da pridejo zelo prav. Kremo pa bom po nasvetu uporabljala od Dr. Pashe.

Hm, kako kaj moj partner gleda na bližajoči se PDP? :) Očitno so kar vsi skoraj enaki :D Tudi moj mislim da niti približno še ne dojema, da bo to zelo kmalu (in da naju lahko kaj tudi prehiti) in se mu ne sanja o pripravah. Mislim da tud nima časa o tem razmišljat ja :D Ni skoraj nič doma... No, saj imam tudi sama ogromno dela v službi še do konca, ampak jaz pač poskušam vsak prosti trenutek kaj postoriti v tej smeri (če ne drugega kaj dodati na seznam :D). Tudi jaz bom pripravila stvari sama, ko grem v porodniško pa mu bom na hitro zatežila, da je treba pripraviti sobo - pobeliti, prestaviti pohištvo, dodati posteljico, previjalno...

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
   RE: Marčevke 2017
13.1.2017 20:39:34   
Sofie

Tudi jaz sem o Froschu razmišljala.

Sparkles7...boš videla kako se počasi gibi spreminjajo. Mene včasih precej zaboli, ko se premika. Jo pol kar malo premaknem nazaj.

Še malo pa lahko začnemo pobirat stave katera bo prva rodilauser posted image

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
   RE: Marčevke 2017
13.1.2017 22:53:36   
diamantina
Jaz bom kar s tem praškom, ki ga uporabljam sedaj, uporabljam pa vse od super (spar) do tekočih (tandil, dm znamka). Mi nimamo težav z alergijami zaenkrat, mehčalec pa redko uporabljam, skoraj nikoli. Zaenkrat ne bom spreminjala pralnih navad, bom počakala po porodu, kako bo.
Plenice bom pa tudi kar hoferjeve začela, če bo pa kriza, pa bomo menjali za kaj boljšega.

A čmo stavit? Jaz zase dajem na datum okrog 6. marca in ziher ne bom prva. :) Sofie morda?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
   RE: Marčevke 2017
13.1.2017 23:04:59   
diamantina
Pri moških se mi zdi, da ne dojamejo očetovstva vse dokler niso postavljeni pred realnost, da dejansko vidijo otroka. Pa še potem prve mesece ne vejo prav, kaj bi z njimi počeli, sploh če je otrok dojen in ga niti ne hranijo ... jaz lahko rečem, da je mogoče tudi čisto ok tako, meni je važno, da življenje in delo mojega moža nemoteno teče dalje, ker s tem malim res nima kaj počet. Je pa potem, kasneje pri vzgoji, vloga očeta zelo pomembna, pa tudi, ko otroci začnejo migat, ateki nekak bolj vedo, kaj si z njimi začet. Oni so pač bolj za akcijo, manj za cartanje in tako ... vsaj moj mož je takšen. Jaz zdaj vidim, da zelo dobro funkcionira s sinovoma, sploh starejši se zdaj veliko več z atijem druži, kot z menoj, tudi njega več sprašuje ... vidim, da sem kot mama že bolj na stranskem tiru user posted image


(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
   RE: Marčevke 2017
13.1.2017 23:39:18   
Sparkles7
Aham, si predstavljam da bo tudi pri nas tako... Ker moj je zelo aktiven, težko je kaj pri miru, da ga dobim sredi popoldneva za pol ure v posteljo da se mal stiskava je že kar velik uspeh :D Ko je obdobje kot sedaj, ko ima veliko dela, pa sploh... Tako da verjetno se moram kar pripraviti, da bo od začetka vse skupaj dojemal nekoliko drugače kot jaz. Da mi ne bo potem prevelik šok :) Sem pa prepričana, da bo kasneje pa podobno kot pri vas ja...
Jaz mehčalca ne bom uporabljala, ga že sedaj zelo redko ali pa čisto malo, mi je takoj premočen vonj. Plenice pa bom najbrž najprej probala dm-ove, ker jih bo najlažje nabavljati. Sicer sem največ priporočil dobila za Mullerjeve, ampak zaradi lokacije bolj v hribih so mi vsi Mullerji daleč, in ne bi bilo ravno praktično :D

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
   RE: Marčevke 2017
13.1.2017 23:50:36   
diamantina
Tudi otroci zanimivo gledajo na očete ... pri nas veliko bolj ubogata njega, se tudi po njem ravnata in neko trdnost jima vseeno predstavlja on, ne toliko jaz, kar je bilo v prvih mesecih njunega življenja drugače. Bom pa zdaj videla, če je pri deklici kaj drugače.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
   RE: Marčevke 2017
14.1.2017 7:36:17   
zaspana zvezdica
Jaz pa sem prvič uporabljala pampers plenice, kasneje tudi drugih znamk. Zdaj se niti nisem še odločila.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
   RE: Marčevke 2017
14.1.2017 9:57:10   
RH82
Jaz se še kar ne obremenjujem s pripravami. Mi sicer tudi po malo že časa zmanjkuje, ker je drugih aktivnosti preveč. V nedeljo napolnim 28 tednov in se tolažim, da je še čas. Čeprav sem prvega rodila ravno pri 38 tednih. Na Bolhi sem že gledala za posteljico in čakam, če bo kakšen odgovor, tako da bi bila to ena reč obkljukana. Oblačila bom tudi začela konec meseca zbirati (zdaj so pri sorodnikih v škatlah, ker imajo več prostoroa v hiši), prala bom pa konec februarja ali šele v začetku marca. Razmišljam, da si vzamem petke do porodniške dopust in bi jih koristila za kakšne priprave. Druga možnost pa da bi šla na dopust kar s 1.3. (približno 2 tedna pred porodniško). Me skrbi, ker moram zaključiti še par zadev in jih predati naprej z navodili, pa sem ta teden že izgubila, ker sem bila doma na bolniški zaradi sinčka. Pa nekaj dni bom gotovo manjkala, ker skrbim za očeta, ki ga čaka zdravljenje (sem njegova voznica, spremljevalka in ''svetovalka'' na pregledih ipd.). Za zdaj mi je važno samo, da vse dobro opravi in dočaka vnučko v kolikor toliko dobrem stanju. Mi je težko tudi, ker se ga izogibam, da ne bi sinček kakšne prehlade prenesel nanj, ima že tako dovolj težav s pljuči. Mu je pa po drugi strani ''terapija'' z vnučki kar dobra. Se vsaj zamoti in malo poveseli z njimi.
Za Tosamo sem malo gledala, ampak mi spletno nakupovanje ne diši toliko. Se ne znajdem v njihovi trgovini, pa ker imam Vir blizu, se bom enkrat kar tja zapeljala. Sicer sem večino stvari za prvega kupila kar v DM, pa še njihov popust sem koristila. Mi je pa zanimivo, ker jaz vložkov ne prenašam, se mi zdijo kot plenice, pa četudi so tanki. Ko sem imela čiščo (ene 7 tednov, kar je bilo meni kot 100 let), so mi bili tile Vir80 super. Še v začetku, ko sem imela odprto rano, so mi bili ok, tako mehki. Se mi zdi, da me bolj motijo tisti plastični robovi pri vložkih. No, jih pa tudi nisem uporabljala že ene 20 let in so se lahko izboljšali v tem času. user posted image Glede blazinic za dojenje bom itak počakala, da vidim, če bom sploh imela mleko in dojila. Pri prvem sem dobila nekaj Tosaminih izdelkov kot darilo od občine in sem te blazinice dala naprej. Jih nisem rabila. Morda bo tokrat drugače, ker sem en dan opazila, da imam mini moker flekec na majici (in to pri ta defektni bradavici) in zdaj mislim, da morda pa bo kaj. Sicer se mi še nič niso povečale prsi, da bi kazale na kakšno aktivnost.
Plenice jaz uporabljam kar DM, mi še najbolj pašejo (predvsem zaradi bližine trgovine in popustov), tako da bom ostala pri njih. Sem pa pri prvem v začetku uporabljala tudi najmanjše pamperske, ker so mu bile DM še prevelike. V bistvu glede kozmetike ne rabim prav veliko novega. Bom vzela še mandljevo olje za kopanje (ker mi milo pri tako majhnih ni najbolj ok zaradi izsuševanja kože), pa hladilno mazilo od kranjskih lekarn (ima še najbolj naravno sestavo), tako da bo imela punčka svoje mazilo. Alkohol in fiziološko imamo že doma, samo še kakšno sterilno gazo za popek bom rabila.
Bolj me matra priprava stanovanja, ker se nikakor ne lotim pospravljanja predalnika v otroški sobi. Imava še midva zasedena 2 predala in je čas, da se sprazne. Hkrati bi rada spraznila tudi nekaj šare, ki stoji 2 leti neuporabljena, pa si ne vzamem časa. In še s hobijem bi rada kaj ustvarjala, pa je treba tudi malo red naresti, da ne bo potem kaos z bejbijem. Morava pa še pri nama naresti prostor za posteljico, kar pomeni, da morava dati stran dva predalnika, kjer imava zdaj perilo in najti prostor za perilo v omari. Bo še nekaj dela. user posted image
Glede brc pa se naša tudi umirja. Zdaj se že več kot en teden nisem zbudila ponoči zaradi brcanja, pa tudi na stranišče hodim trenutno bolj normalno. Je pa še vseeno kar fino aktivna. Mi je hecno, ker vse primerjam s sinčkom, ki je bil bolj nežen do mene. Včeraj je bebica sredi dopoldneva tako skakala, da mi je migal trebuh. Sem sedela pri miru na kavču in delala za službo in opazovala, kako mi trebuh valovi. Ko sem mojemu pokazala, se je čisto raznežil. user posted image Opažam pa, da predvsem zvečer, če prej veliko delam (pospravljam) doma, mi ne paše razno sklanjanje in podobno. Si ponavadi pustim čisto posodo v stroju, da jo pospravim zjutraj oz. dam umazano zjutraj v stroj. Me malo zateguje trebuh. Pa si mislim, da bodo take stvari že počakale. Je pa problem tudi, ker moj dela do večera in še potem po 20. uri velikokrat opravlja razne službene klice, ki jih preko popoldneva zgreši. To pa me kar malo skrbi, kako bom v prvih tednih rihtala dojenčka in sinčka, ko njega ne bo doma. Bo vsekakor pestro.
Tiste, ki že imate več otrok, a ste starejše kaj pripravljale na to, da pridejo dojenčki. Jaz mojemu kažem trebuh, pa omenjam dojenčka in sestrico, pa kažem, če so kje dojenčki (v živo ali na tv), samo ga kaj preveč ne interesira to. Se mi zdi še premajhen, da bi se zavedal, o čem govorim.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
   RE: Marčevke 2017
14.1.2017 22:18:13   
Sofie

Midva imava ta vikend pospravljalni vikend. Sva bila danes zelo pridna in pospravila večino zadev, ki jih ne uporabljava. Se je nabralo ogromno nekih stvari. Nasledn vikend še koplanico in kuhinjo spucam in sva zaključila. Je ta vikend nočem, ker nama pridejo še pobelit stanovanje. Potem bo pa končno čas, da greva po posteljico in previjalno mizo. V začetku februarja računam, da bo previjalna miza postavljena. In potem končno pranje in likanje. Se že veselimuser posted image

Pleničke bom za začetek kupila kar Pampers Premium, potem bomo pa videli kako se obnesejo.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
   RE: Marčevke 2017
15.1.2017 8:44:43   
madjanca
Jaz ravno malo raziskujem in ne vem, zakaj sem imela v glavi, da so obstajale tudi to.to plenice za enkratno uporabo? Pampersk sigurno ne bomo imeli, ker so za veliko denarja dobis nekaj najslabsega (moje mnenje). Sama sem bila dosti nagnjena k vaginalnim vnetjam in vzrok so bili vsi ti slavni oh in sploh vlozki. Vse tezave so se ehale, ko sem zacela uporabljatu cisto natur od tosame. Tako, da bom tudi za otrocka gledala na to. Navsezadnje je ritka zavita 24 ur na dan.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
   RE: Marčevke 2017
15.1.2017 9:03:00   
Sofie

Za pleničke pa žal ne vem. Sej najbolje je, da preiskusiš različne, pa vidiš katere vam ustrezajo. Jaz bom vzela Pampers Premium, ker so jih prijateljice pohvalile. Da tudi ponoči ne premočijo. Ker, če otrok ne bo pokakan jaz ponoči ne bom previjala. Ker jih potem čisto zbudiš.

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
   RE: Marčevke 2017
15.1.2017 11:33:12   
Luminnel
Zelo tudi hvalijo pleničke Bambo nature... sicer pa so mnenja zelo različna in tudi otroške ritke. user posted image Pri nas bomo, če se bo le dalo uporabljali pralne plenice. Edino na začetku v porodnišnici in nekaj dni doma bom verjetno uporabljala tiste za enkratno uporabo, da malce pridem k sebi in se privadimo na nov ritem.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
   RE: Marčevke 2017
15.1.2017 12:01:36   
RH82
Sofie, jaz sem pri prvem začela z DM pleničkami, ker mi je sestra rekla, da so dobre. Pa so prvih nekaj tednov, ko je bil še majhen večkrat premočile ponoči. Zato sem (spet po nasvetu sestre) začela uporabljati ta najmanjše Pamperske, ker sem sumila, da ga ne morem dovolj na tesno poviti v DM pleničke. V začetku je kar rabil, da se je poredil in so mu bile vse pleničke precej velike. No, pa s Pamperskami ni bilo to nič bolje. Je lulal v vse smeri in mu je ponavadi priteklo ven pri nogicah, pa čeprav plenička ni bila toliko mokra, da bi se preveč napila čez noč. Pa sem nato spet prešaltala na DM pleničke in upala, da bomo kmalu dobili pralni stroj (to je bil največji minus, ker sva naročila stroj 1 mesec pred selitvijo in je prišel 1 mesec po dogovorjenem roku - pranje oblačil in otroških rjuh je bilo kar pri sorodnikih).
Se mi zdi, da je v veliki meri odvisno od otroka, kakšno ima postavo in kako mu ''pašejo'' na ritko. Je super, da dobiš nasvet glede pleničk in podobnih stvari, še največ pa odtehta, ko sama vidiš v praksi.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
   RE: Marčevke 2017
15.1.2017 17:34:57   
Sofie

Ja sej verjamem, da so ok. Samo v DM pa res nikoli ne zaidem. Da bi šla pa samo zaradi pleničk...ne vem če se mi bo dalo. Bom sproti videla kako bo. Je pa s punčkami lažje, pleničke manjkrat premočijo.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
   RE: Marčevke 2017
15.1.2017 19:02:24   
RH82
Ja, sej najlazje je kupit tam, kjer ti je blizu oz. kamor hodis ze po navadi. Jaz imam DM ob sluzbi dobesedno v sosednji stavbi in doma priblizno 15 min pes stran in sem redno vozickala tja po zalogo.
Upam, da bo s puncko res lazje glede mocenja plenic. Sicer pa zdaj ne bo take krize, ker imamo pralni strojni.😆

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
   RE: Marčevke 2017
16.1.2017 8:55:18   
Sofie

Ja sej jst ga mam tut ubistvu precej blizu. Moram it enkrat pogledat.

Danes mi aplikacija kaže, da še dobrih 6t do PDP-ja. Vsakič ko se za en teden spremeni me malo zaskrbi.

Danes grem v šolo za starše poslušat prvo porodno dobo. To bo ubistvu moje prvo predavanja, ker ostalo sem spustila. Upam, da bodo informacije uporabne.


(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
   RE: Marčevke 2017
16.1.2017 9:36:22   
diamantina
Če katera misli, da je punco lažje previjat, se moti. Če je tako, kot pri starejših ženskih osebah, potem bo kar se raznih vnetij tiče dosti bolj problematično. Ko bo tisti tekoči kakec prišel v vse pore pri luliki ... bo kar težko sčistit, nevarno je tudi, da kakec zaide kam bolj globoko, poleg tega so deklice veliko bolj dovzetne že od rojstva za razna vaginalna vnetja. Ne rečem, fantki res bolj v vse smeri lulajo in so večkrat mokri, ampak čistit jih pa ni problem. Se tudi zgodi, da dobijo vnetje pod kožico na lulčkih, ampak je to redkeje, ker tja blato ne zaide kar tako, bolj je problematičen urin, ki se lahko nabira pod tisto kožico, ampak še to bolj potem, ko so malo večji in več stvari jedo, s tem ima tudi urin drugačno sestavo in je bolj za kakšna vnetja.

Glede plenic pampers lahko tudi jaz potrdim slabe izkušnje. Pri prvem sem jih dobila ob rojstvu in so mi vedno premočile, porabila sem sicer jih, kupila pa potem nikdar. Najbolj sem bila zadovoljna z DM znamko in tistimi od hoferja. Vnetij pa nismo imeli, ker nista bila občutljiva.

Navajanje sorojencev - pri nas je bila razlika 2,8 let in nisem imela težav z ljubosumjem. Tavečji je bil tudi že čisto iz plenic, ni imel nobene flaške, jedel je sam ... edina težava mi je bila mobilnost pozimi, ker je tadrugi novembrski in sem vso zimo morala nekak rihtat tavečjega, ki se je hotel sankat, bit zunaj na mrzlem, jaz pa s tako malim dojenčkom ... potem sem rešila situacijo tako, da je tamali bil pač veliko zunaj, po dve uri je ajal v vozičku na snegu ali pač samo zunaj, podojit pa sem ga šla v garažo, tačas se je tavečji zamotil sam ... Zdaj teh težav ne bo, ker sta že precej kar sama zunaj, se sama oblečeta, slečeta ... nimam več teh težav. Ni pa tamali bil kaj bolan zaradi tega, al pa da bi bilo kar drugega narobe.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?