|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
10.5.2017 9:22:40   
Tara9
Hej,

ob 17 popoldan sem imela, nisem slišala, da je najbolje zjutraj? Izgleda vse ok, težki smo 375 g, mere ustrezajo tednom, imamo še eno princesko user posted image user posted image . Zvita je bila v klopčič in edino srčka ni pustila pregledat. Z Dopplerjem se je ok videlo, z navadnim UZ pa sence od reber, tko da upam da naslednjič bolj pokaže.

Tudi jaz sem v prvi nosečnosti za železo pila sirup, drugače ga nisem zvišala.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 776
   RE: Septemberke 2017
10.5.2017 9:26:33   
annnaa
Jeeeej, čestitke za princesko user posted image user posted image Tara9!! Pa super za izvide!

Lahko, da ima moja ginekologinja pač tako prakso, da je zjutraj ona bolj spočita in lažje dela. Bog ve, hihi.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 777
   RE: Septemberke 2017
10.5.2017 9:41:58   
andi0711
Pozdravljene punce ..

da se malo oglasim, smo v redu, razen kakega zategovaje v trebuhu je zaeenkarat vse okej, sem pa začela uporabljati nosečniški pas, sploh v službi in moram povedati da zelo pomaga.

tudi jaz imam morfologijo že zgoraj zjutraj ob 7 uri, tako prakso ima moja ginekologinja. tako da že komaj čakam na torek, da vidimo naše dete.

je pa v ponedeljek moja kolegica ob normalnem CTG-ju rodila kar v ginekološki ambulanti svoje ginekologinje v roku 5 min. So jo potem z rešilcem odpeljali v porodnišnico, da je še posteljico porodila, sta pa oba v redu. Smo bili vsi v totalnem šoku. tako da sem se malo zamislila kako bo pri meni, glede na to da so mi ko sem drugič rojevala,da naj pazim da če bom šla še tretjič, da doma ne porodim.

To vreme me edino jezi, rada bi vsaj malo sonca. Zgleda da ne bo vroče poletje, sicer to mi odgovarja samo ne vem če bomo potem sploh bazen postavili in kako bo na morju ..

Uživajte in uspešne preglede morfologije vam želim ..

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 778
   RE: Septemberke 2017
10.5.2017 20:22:09   
bincii
Tara9 čestitke za princeskouser posted image
Da se malo oglasim Annna magnesol pijem in je pomagal....
Moje dete je zelo nežno brcike so zelo nežne da morem bit vredu pozorna obrača se kar se sliši po angelsaunds da brca in se premika je res da je verjetno trebusna stena verjetno bolj ohlapna ker sem 5 rodkauser posted image v ponedeljek imam uz da vidim bebico...
Pri nas naročajo na 4tedne morfologijo delajo vedno zjutraj....Zadnjič sem dala vodo za sanford tako da čakam izvid...Počutim se malo bolje..
To kar se tiče bolniške meni je komisija dala za 1m bolniške,tako da sem zadovoljna.

(odgovor članu andi0711)
Neposredna povezava do sporočila: 779
   RE: Septemberke 2017
11.5.2017 9:52:13   
Tara9
Ojla,

no mogoče pa sem imela popoldan morfologijo iz razloga, ker sem bila ubistvu samoplačniško. Imamo neke družinske zadeve prirojene in potem raje dvojno naredim, samoplačniško dlje traja kot pri moji pa še boljša aparatura je. Tako da imam naslednji teden še en pregled, tokrat redni pri svoji, ta pa je res zjutraj, kot pravite. Komaj čakam, ker kljub temu, da je vse ok, bom popolnoma skulirana, ko pikica še srčka pokaže. Pretokov skozi žile namreč ni mogla natančno videti zaradi lege, čeprav prerez čez 4 prekate izgleda bp, ampak vseeno, človek rabi slišat, da je vse tipi topi user posted image

bincii super, da magnesol deluje, brcike pa bodo itak iz tedna v teden močnejše user posted image .

andi0711 vauuuu za kolegico, to pa je bila brzina user posted image . Samo, da sta oba ok, zdaj ko je mimo, je verjetno vesela za rekordni porod user posted image .

Bodite lepo

.

(odgovor članu bincii)
Neposredna povezava do sporočila: 780
   RE: Septemberke 2017
11.5.2017 16:17:40   
Član123
Živijo srečke nosečke, kako ste kaj v novem tednu?
Opa, počasi bomo vse videle svoje sončke na morfologiji. Vsem, ki ste jo že dale čez, čestitke za super rezultate.
Kako se počutite? Sedaj je pa verjetno že pri vseh moč opaziti, da pod srčkom nosimo dete.
Jaz imam na naslednjem pregledu še pregled sladkorja, naj bi pila neko tekočino, nakar ti vzamejo še kri. Ste ve to že imele? Baje tekočina ni najboljšega okusa, a bomo že preživeli user posted image

Lepo se imejte, pa sporočite, kako je bilo na pregledu in če se bodo septembra rodili še kakšni fantki user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 781
   RE: Septemberke 2017
12.5.2017 10:09:52   
annnaa
Pa je še za mano morfologijauser posted image . Z bebico je vse OK, vse se je lepo videlo, imamo punčko. Tehta pa že nekaj čez 500 g, je na zgornji meji. Jaz ima pa posteljico nizko, tako da če se ne bo do naslednjega pregleda prestavila višje, grem na bolniško. Imam pa železa v tej nosečnosti zadosti, mi je namerila 129! Kaj drugega, ne vem če mi bodo še delali, razen UZ, pa redno devat vodo. Urin sem dala kar sestri, je rekla, da je OK, kaj točno preverja, ne vem. Je sam en papirček noter namočila.

bincii, super da si bolje! Itak so brcike še nežne. Odvisno je tudi kje nosiš, koliko prostora ima,... Pa to da si že petič noseča tudi vpliva. Sicer bo pa kmalu ponedeljek!

Tara9 je včasih res bolje, da greš na kak pregled več in si potem bolj mirna.

andi0711, to pa je bil hiter porod. Jaz se ga ne bi branila, četudi bi bil v ordinaciji. Je pa res drugič, tretjič hitreje. Koliko hitreje, pa bomo videle, ane?

Član123 jaz sem imela cuker test že po prvem pregledu. Dajo ti za piti sladkano vodo. Mislim da je 100g sladkorja v 3-5 dl vode. Meni je bilo malo slabo po tem, ker moraš spiti čim hitreje. Potem ti pa 2x vzamejo kri na eno uro. Je kr zamudno, ti gre skoraj ves dopoldne. Po opravljenem testu greš lahko jest, potem pa še k diabetologu, na razgovor o rezultatih in morebitni dieti.


< Sporočilo je popravil annnaa -- 12.5.2017 10:11:33 >

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 782
   RE: Septemberke 2017
12.5.2017 11:37:05   
Tara9
Annnaa bravo tudi za tvojo morfologijo in deklico user posted image user posted image user posted image . A imamo kakega fantka pri kateri do sedaj? Bodo same babe user posted image . Joooj tudi jaz imam nizko ležečo posteljico, ne prekriva materničnega ustja, ampak je pa robna, tko da me čaka enaka usoda kot tebe. Kdaj pa imaš naslednji pregled? Meni je G rekla, da sicer pred 28. tednom ne postavljamo diagnoze nizko ležeča posteljica, ker so v 80-90% dvigne, upam, da tudi midve padeva v ta procent.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 783
   RE: Septemberke 2017
12.5.2017 14:48:39   
annnaa
Hvalaaa Tara9! Meni sega posteljica do ustja, maternični vrat pa je normalno dolg. Jaz imam naslednji pregled par dni pred 28 tednom. Je moja ginekologinja tudi rekla podobno kot tvoja, da se lahko še dvigne in da pred 28 tednom ne rabimo paničariti. Po njeno se bo skoraj zagotovo dvignila. Upajmo na najboljše, ane!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 784
   RE: Septemberke 2017
12.5.2017 15:32:18   
Tara9
Annna povsem enako pri meni, MV dolg 5,5 cm in zaprt, posteljica pa sega do roba ustja. Imaš kake posebne napotke? Brez spolnih odnosov in več počitka? Meni je rekla, da ni potrebe, ampak valda sm šla brat po netu in vse omenjajo počitek in abstinenco.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 785
   RE: Septemberke 2017
12.5.2017 15:45:13   
annnaa
Tara9, rekla mi je samo, da naj bodo spolni odnosi nežni. Ni jih prepovedala. Tudi ni rekla, da bi morala počivat. Če bo pa na naslednjem pregledu posteljica nizko, me bo pa dala v bolniško. Sem brala tudi Pušenjaka, pravi isto. Do 28 tedna lahko delaš vse po svojih zmožnostih, če ni krvavitve. Jaz na srečo še nisem krvavela, upam sa tako ostane.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 786
   RE: Septemberke 2017
12.5.2017 15:49:41   
Tara9
Enako ja. Samo ni mi več isti filing, ker zdaj se bom podzavestno do 28.tedna sekirala, kljub temu da sem tudi jaz brala Pušenjaka in vem da tudi on pravi, da so zelo velike šanse, da se dvigne. Ehhh ja. Držim pesti za obe a ne :).

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 787
   RE: Septemberke 2017
12.5.2017 21:23:36   
bincii
hej...
Annna in Tara9 tud jaz imam zelo nizko posteljico in to spredaj maternicni vrat dolg 3,5 posledično 5rodka in ohlapnost. dete lezi obrnjeno z glavo navzdol vendar tišči v dimlje in zato imam bolečino v sramnih kosteh. Oooo a vse maste princeskee??
Upam da se nam pokaze in da dobim kako slikicouser posted image
Glede poroda res gre hitreje jst sm 4.rodila odprta 6cm in je bla glavica zunaj,zdaj me bojo zadnje 14dni spremljali tako je bilo receno ko bo malo zašipalo bom tmuser posted image
Zdaj zaenkrat se počutim ok upam da bo vse lepo potekalo....

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 788
   RE: Septemberke 2017
13.5.2017 9:20:12   
annnaa
Zgleda je nizko ležeča posteljica kar pogost pojav, sploh pri mnogorodkah. Jaz sem pozitivna in verjamem, da se mi bo posteljica do 28. tedna dvignila. Tara9 probaj se čim manj sekirati zaradi tega. Jaz sem kar nehala brat forume. Škoda je, da ni kakih vaj s katerimi bi si jo lahko dvignil. Moja starejša še ni bila obrnjena na glavo v 30 tednu in potem sem delala raznovrstne vaje, pela sem ji naj se obrne, ker sem želela naravno roditi. In na koncu je le bila obrnjena na glavo, jaz pa presrečna! Verjamem, da bo s posteljico tudi tako, kot mora biti!

(odgovor članu bincii)
Neposredna povezava do sporočila: 789
   RE: Septemberke 2017
13.5.2017 9:52:36   
srecnosrce
Pozdravljene user posted image !

Annnaa
bom upoštevala nasvet o pitju deci rdečega ob kosilu in upamo, da bo bolje.

Annnaa in Tara9 tudi jaz sem ena tistih, ki je imela robno posteljico na začetku nosečnosti, pa je bilo na morfologiji ugotovljeno, da se je dete dvignilo, tako da sedaj nosim visoko zgoraj. Zaradi robne posteljice in gestacijskega diabetesa sem pristala v bolniški, ker sem tudi večkrat krvavela. Odsvetovani so mi bili spolni odnosi, nič težkega dvigovanja, čimmanj šetanja po stopnicah in tudi počitek. Tega sva se striktno držala in sedaj je naša punčka že splezala gor, trebušček se pa tudi kar zelo pozna, ker je spredaj. Sem pa v 10em tednu, ko še nismo vedeli za to robno posteljico pristala na urgenci zaradi močnejše krvavitve po spolnem odnosu, ampak se je krvavitev na srečo ustavila sama.
Tako, da z malo pazljivosti se bo dete z veliko verjetnostjo dvignilo.

Tudi z moje strani vsem čestitke za uspešno opravljene morfologije. In zgleda, da bomo dočakali veliko deklic v septembru.user posted image

Želim vam lep konec tedna.user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 790
   RE: Septemberke 2017
13.5.2017 10:15:29   
Tara9
Hvala punce. Priznam, da mi je malo lažje zdaj, ko vidim, da nisem sama. Annna imaš prav, forume na stran in samo pozitova. Res imava podobno usodo. Tudi moja prva deklica je bila zelo dolgo v medenični vstavi in smo se že pogovarjali o CR, ker je bila tudi konkrernih mer. Enako kot ti, sem delala vaje in na koncu se je le obrnila in prišla na svet naravno. Torej bom optimistična in se prepričala, da bo tudi ta pikica nehala nagajat do 28.tedna user posted image . Ni vrag, da ne bi padle v teh 90 %.

Bincii srečno tudi tebi, naj se nam vseem posteljice dvignejo.

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 791
   RE: Septemberke 2017
13.5.2017 12:34:59   
bincii
Punce smo pozitivke tako da bo:) meni so odsvetovali spolne odnose prvič ker je nizko drugič je večja verjetnost da pride do kakega vnetja,bomo že potrpeli 4mesece samo da bo dete ok,bomo nadoknadili user posted image

Annna uuu lepo težo ma tvoja princeska,bom vprasala v pon kok naso dete tehta bom 23t upam da tok kok mora....


(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 792
   RE: Septemberke 2017
15.5.2017 8:16:18   
annnaa
Pozdravljene v novem tednu, včeraj sem že malo vohala poletje, zdaj pa imamo spet dež. Bo od jutri menda tudi vreme boljše.

bincii srečno danes, potem se pa le kaj javi! Naša je pa res konkretna, tudi prva je bila. Zato nekako sumim, da bomo že avgusta zibali.

srecnosrce, pa si še na bolniški zdaj. Ali ne več?

Tara9 le pozitivno, pa bo!

(odgovor članu bincii)
Neposredna povezava do sporočila: 793
   RE: Septemberke 2017
15.5.2017 11:07:06   
srecnosrce
Dobrodošle v novem tednu user posted image !

Annnaa
še sem v bolniški zaradi občasnih krvavitev, ki se mi pojavljajo. Zadnja je bila pred približno tremi tedni. Zaradi gestacijskega diabetesa in teh občasnih krvavitev me bo čez 4 do 5 tednov prevzela v vodenje tudi APN V Ljubljani. V bistvu sem kar vesela, da bom pod ostrim nadzorom. Zaenkrat pa sem vesela, da je vse ok.

Kako ste user posted image ? Jaz sem včeraj zvečer prvič opazila otečene gležnje.user posted image


Želim vam čudovit teden.user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 794
   RE: Septemberke 2017
15.5.2017 11:18:46   
Tara9
Ojla,

srecnosrce a krvavitve so posledica lege posteljice al? Moraš počivat al se normalno gibaš?

annnaa jaz sem pri prvi hodila na preglede v porodnišnico zaradi diagnoze pretirana rast ploda user posted image . Meni je bil sicer malo krut izraz in sem se tudi sekirala kot zdaj okrog posteljice. Tamala je bila na koncu res malo večja, ampak ne lih pretirana, 3710g in 52 cm, res pa je malo večjo glavico imela, 37cm.

Bincii srečno danes in javi se.

Jaz imam v četrtek pregled pri svoji G. Prejšnji teden sem imela kot rečeno samoplačniško. Upam, da me bo uspela malo potolažit, čeprav dvomim, da se v enem tednu kaj premakne zadeva.

Lep začetek tedna.

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 795
   RE: Septemberke 2017
15.5.2017 12:36:51   
annnaa
Moja je v prvi nosečnosti skos prehitevala v rasti, tudi za tri tedne. Pa mi ni ginekologinja rekla za pretirano rast ploda, tudi rok poroda mi ni prestavila, pa je rekla, da bom najbrž prej rodila. Sej ne morejo biti vsi plodi enako veliki (po standardih) smo že starši različnih velikosti in teže. Jaz sem visoka 180 cm, partner 195 cm, najbrž ne bova imela majhnih otrok, aneuser posted image ? Bolj je problem, če je za pretirano rast ploda kriv diabetes v nosečnosti.

Krvavitve so pa pogoste pri nizki posteljici.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 796
   RE: Septemberke 2017
15.5.2017 12:56:19   
srecnosrce
Tara9 sicer več počivam kot bi sicer, ne dvigujem težkih stvari, izogibam se stopnicam, pa na sprehodih upoštevam, kaj mi sporoča telo in jih bolj skrajšam kot bi jih sicer. Sicer mi ginekologinja pravi, da so krvavitve verjetno bile posledice robne posteljice. Zaradi teh krvavitev sem bila na pregledu tudi v porodnišnici, kjer so zaključili, da je s plodom vse ok, da se je dvignila, so me pa vseeno naročili na vodenje pri njih. So me pomirili, ker so deklico temeljito pregledali, ultrazvok je trajal dlje kot morfologija pri moji ginekologinji, zraven je bil tudi Stanko Pušenjak, tako da sem mirna, da je vse ok.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 797
   RE: Septemberke 2017
15.5.2017 19:46:12   
bincii
Evo da poročam naše dete se skrbno skriva danes je bila popkovina glih tam čez da se ni nič videlo se je malo dete obrnilo ne kam daleč zdaj je prečnouser posted image
Tako da obstaja še skrito,sem se na podlagi takih ne jasnih odg.od gin odločila za samoplačniško.Prvič mi je rekla da bi moglo moje dete tehtat 700g sem v 23t
Drugič češ da se gibi začnejo steti od 35t naprej,ne vem kaj je mislila ta da sem prvič noseca ne pa petič,mi je kr pokvarila dan,tretjič niti ene slike ni naredila niti na morfologiji ne
danes...da pojasnim hodim na pregled v bolnišnico kjer se pa menjajo ginekologi za pregled in uz-ju je vsako krat drugi...

Čez en teden morem dati ponovno uri kontrola cez 2-3tedne tako da vmes bo se sladkor....

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 798
   RE: Septemberke 2017
15.5.2017 21:19:47   
Kinder123
hei, hei punce. Da se še jaz malo javim. Sem v 23.tednu in komaj čakam jutri k imam morfologijo. Pa da vidimo kako se ima otroček moj.😀 Upam da ne bo preveč sramežljiv. Zaenkrat ga čutim še bolj nežno in zvečer ko se umirim, ali pa po jedi ko sedim v službi in se nagnem malo naZaj. Ubistvu se moram kr skoncentrirat. No sej verjamem da bo tega vedno vec in bo vedno bolj močen. 😀
Punce, vsem srečno na pregledih in da bo vse lepo teklo...

(odgovor članu bincii)
Neposredna povezava do sporočila: 799
   RE: Septemberke 2017
16.5.2017 8:19:40   
annnaa
bincii, 700 g v 23 tednu je pa res veliko! Pa jaooo, da je dete tako sramežljivo, da ne pokaže, kaj skriva med nogicamiuser posted image . Nisem razumela, a greš na še en samoplačniški pregled, ali je včeraj bil samoplačniški? Jaz sem na morfologiji dobila eno slikico podpladka, ker pa naša obraza ne pokaže. Je rekla ginekologinja, da mi tudi 3D odsvetuje, da se najbrž ne bo videlo obrazka, ker tako nosim (spredaj). Hm, pojma nimam!

Kinder123 srečno danes na morfologiji!!

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?