|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
27.5.2019 22:45:43   
Cvetnilist
Saj se trudim, da se ne obremenjujem ampak cisto vseeno mi pa ni, ceprav je zdaj z flasko vse dosti lazje. Ampak je res definitivno sprememba pri mali in pac zdaj definitivno vidim, da ji moje mleko res vec ni bilo dovolj. Ne znam povedat ampak je res cisto drugacna.Lepo je slisat kako super napreduje tvoja pupa Bodoca mamica. 😊To za svetlece stvari jaz tudi opazam in za zive barve. Kaksno rdeco, rumeno in podobne rada opazuje. 😁Zna pa tudi moja ze uveljavljati svojo voljo, sploh pri nosenju. Zdaj jo moram nositi spredaj na trebuhu, tako da ji podpiram ritko, ker bi gospodicna samo opazovala okolico okoli sebe. 😁Pri kravicah pa me je zdaj zacela malo jezit, sploh vec noce dvignit buce, ke malo lena postala. 😁

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
   RE: APRILČICE 2019
27.5.2019 22:48:42   
Cvetnilist
Aja glede cisce, bom jaz v cetrtek 7 tednov od poroda pa se mi je v bistvu danes koncala krvavitev. Je pa ginekologinja rekla, ko sem klicala, da je verjetno vmes ze presla v menstruacijo, sploh zaradi zmesnjave z dojenjem. Ni pa potrjeno, da je bila menstruacija, ker imam pregled po porodu lomaj 18.6.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
   RE: APRILČICE 2019
28.5.2019 6:07:08   
dorchy24
Jaz mislim da vsaka mamica bo zelela dobro svojemu otrocku in zanj naredila vse. Sploh pa kar se tice dojenja vejo tolko pritiskat na ljudi, js sem z prvim mela ogromno tezav in tudi po mescu dni odnehala pa je zdrav fant. Tokrat sem tako sproscena da mi noben nemore preprecit mojega veselja ceprav ma zizo za se pocartat kadar zeli ,za teh 15ml. Ostalo je na AM, hvala bogu da smo tako napredni da je tolko dodatkov in vsega. Je pa res da polno dojen otrok se bo ful vec zbujal zaenkrat kot na AM.  Nas je v mescu pridobil 1,6kg od odpustne teze sem bla kr presenecena ,ful se je spremenil kot pravi dojencek ,ful sledi z pogledom tak bister pogled ima ,taprvi je mel tako nekje pri 3mescih. Edino kar nas grozno mantrajo krci od 8 do 24yre ,je jok pa bi spal in nemore,probali smo ze 1001 stvar pa nic bolje. Kar se tice vozicka je pri nad tako da dokler smo v gibsnju bo spal ,npr na terasi ker mam prostor ce gs zibam pa nebo nic od spanja al pa da se ustavim. Najlepse zaspi pri meni v objemu.

Morem pa priznat pi vsem kar je za mano mi prav nic ni tesko in uzovam z njim,v prvo sem bla ko ena psihicna razvalina.

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
   RE: APRILČICE 2019
28.5.2019 8:33:11   
Jetkarmak00
Jaz sem začela z bio kašico zvečer (če bo katera želela lahko slikco pošljem) zraven pa dodam to mleko am. Najprej sem mu dala en večer potem oa nič da vidim odziv. No zdaj mu bom pa kar vsak večer dajala. Ni pa star še 4m ampak 3 in pol. Sva pa dobila od pediatrinje zeleno luč 🤣Drugega trenutno ni nič. Zaenkrat lahko dajem samo to, zvečer. Razlike ni bilo, spal je tako kot pri am. Do zgodnjih jutranjih ur. Zbujal se je oonoči za edino en obrok nekaj dni, ker je imel (pomoje neko virozo) ker je 2x bruhal. 
Moj pa ni za voziček. Jok in stok, ko mu že kapo dajem gor 😒Rad pa ima roza barvo, kar zasmeje se ko mu pokažem roza barvo.  Včeraj je prvič sam prijel igračko in zaropotal z njo. Pesti pa nima več, oziroma zelooooo redko jo še drži :) 


(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
   RE: APRILČICE 2019
28.5.2019 9:48:11   
Lustra
Pozdravljene!
Pripenjam še dva dobra članka na temo dojenja in (ne)potrebnosti dodajanja, potem pa neham :) 

Upam, da ne težim s tem, moj cilj je samo informiranje, da vam čim večim, ki seveda imate to željo, dojenje v celoti steče :)

https://www.iskreni.net/druzina/nic-si-ne-morem-nacrpati

http://podsrcem.si/2017/05/tehtanje-pred-po-podoju-bi-morali-prepovedati/


Videla sem, da je ena tudi napisala, da tudi sestra in mam nista mogli dojiti. To skoraj zagotovo ne pomeni nič zate, zelo verjetno sta tudi oni dobivali napačne nasvete (dojiti po vnaprej doloćenem urniku recimo) in je zato mleka dejansko tudi bilo premalo (premalo povpraševanja --> premajhna ponudba). Žensk, ki zaradi fizioloških vzrokov ne morejo polno dojiti, naj bi bilo okoli 5 %.
Vas pa nikakor ne zbadam ali obsojam, če je slučajno tako izgledalo. Začetki so zagotovo zelo težki. Jaz sem imela srečo, da sem se lahko prvih nekaj tednov osredotočila samo na dojenje, saj je mož super skrbel za naju in za gospodinjstvo. Tako bi moralo biti za vsako žensko po porodu, ampak se zavedam, da vsem ni to dano. Tudi sama sem se srečala z groznimi ranami, čeprav se mi je zdelo, da delam vse prav. Dejansko je potem svetovalka za dojenje v minuti ugotovila, da gre za priraščeno zgornjo ustnico in da so rane posledica tega. Zato bom tudi vsem prijateljicam v primeru podobnih težav vedno svetovala obisk svetovalke za dojenje. Njen obisk ne stane skoraj nič, če primerjamo s poznejšimi izdatki za adaptirano mleko.
Cvetnilist, občudujem te, da si kljub vsem ranam vztrajala tako dolgo (vem, kakšne bolečine so to) in tudi, ker si rekla, da si cele dneve sama doma. Ne predstavljam si, kako bi to šlo meni. Ni se ti treba obremenjevati, očitno je, da si se zelo potrudila in to je važno! Priporočam pa za naslednjič (:)) vsekakor obisk svetovalke za dojenje oziroma že prej kakšno knjigo, ki sem jo omenila v prejšnjem postu :)
Jetkarmak00, čisto dobronamerno vprašanje. Kaj pa je razlog za uvajanje goste hrane tako hitro? Vidim, da si napisala da se tudi pediatrinja strinja, ampak povsod sem zasledila, da naj bi se to začelo po 6 mesecih izključne mlečne prehrane oziroma nekje omenjajo med 4 in 6 meseci. Tvoj je sploh nedonošenček in bi bil zdaj star komaj dva meseca in še nekaj, če sem si prav zapomnila. Zato me zanima, ali gre pri vama za kakšen poseben primer.
Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
   RE: APRILČICE 2019
31.5.2019 0:03:42   
Jetkarmak00
Lustra rok sem imela konec marca, 29.3, tako da ni bil star zdaj 2 meseca ja, kot veš. Zakaj ne vem. Imela sva pregled pri pediatrinji, da sca dobila napotnco za kolke uz. Rrkla srm, da sva prišla iz novalac, na novalac ar, ker je dosti polival. Vprašala sem jo, če mu lahko dam čaj tekom dneva in je rekla, da ja, ali pa prekuhano vodo. Vprašala sem če lahko dam zvečer v flašo kakšen rižko, da mi je mama omenila da je nam pri 3 mesecih to že dajala, ko sem bila jaz majhna.. Zdravnica je rekla, da se po nevem kakšnih smernicah to še ne daje, ampak da če želim, mu lahko dam v času kosila rižko v flašo vsak drugi dan. Skratka, prišla sem potem na to, da mu dajem zvečer. Super je prenesel, nič težav. 
Moraš pa vedeti, da je on star že skoraj 4 mesece, ima že 6430g, in tako naprej.. 
Kaj drugega je nisem spraševala. Čez dva tedna naj bi se oglasila patronažna in povedala kaj več kako naprej. 




(odgovor članu Lustra)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 10:49:26   
jabuk
Kako ste kaj? Mi imamo že 2m. Sedaj imamo nekako že ustaljen urnik, tak da mi je zdaj lažje. 😊

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 12:37:44   
LoniRR
Ooo kako cas bezi. Mi bomo imeli jutri 6tednov. Vedno manj jokamo. Smo tudi ze ritem skoraj ustalili. Uzivamo v kopanju in radi jemo haha. Smo ze cez 4kg. Jabuk ti gre crpanje? Pri nas je bila to odlicna investicija. 😉

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 12:53:12   
jabuk
Bodoča mamica: si ne črpam več, ker se dojimo na 3h čez dan (včasih tudi več, če spi) in imam  dovolj mleka. Če gremo pa kam ven in vem, da bo težko dojiti, imam pa s sabo AM. Ponoci pa itak spi od 22ih-4ih, podoji in spi še 3h. Mi je pa črpanje zih pomagalo 😊


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 13:38:34   
LoniRR
Ponoci ima pa isti ritem kot moja. Okoli 4ih se zbudi, jo podojim in do ene 7ih zaspi nazaj, ko jo spet podojim in potem okoli 9ih ustaneve. Super da ti je pomagalo

 Jst si se vedno crpam cez dan tko da tudi ko kam gremo imam izcrpano v flaski. 😉

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2835
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 15:18:40   
dorchy24
Uau punce super spanec mi zaspimo okrog 22 potem se zbudi med 2 do 4 ure odvisno pol pa se zbuja na 2 uri in to zelo slabo spi te druge runde. Ob 7uri pa vstanemo kr peljemo prvega sina v vrtec. Cez dan ve bit velik9 buden posledicno je ful zmantran in tesko zaspi. Z krcki nama je bolje. Smo pa pristali sam na AM kr mi je totalno zmanjkalo mleka,med menstruacijo je zavrnil in se ni hotel vec dojiti se to malo ksr sem imela. Mamo pa tezave z polivanjem sicer kolicinsko ni veliko je pa dosti x po malem. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2836
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 15:20:53   
Cvetnilist
Dorchy, probaj z mlekom Nan AR ali pa Aptamil ali Novalac AR. To je proti polivanju, je dodan skrob in je bol gosto in moji mali je zelo pomagalo, 85% majn poliva kot prej.

(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 15:28:24   
dorchy24
Sem probala aptamil je mel grozne krce od drugih dveh pa je bil grozno zaprt :(  tko da smo na navafnem sej ni kolicinsko dosti mu npr pritece iz ust mlekec al pa ko ga previjam al vozickam .


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 15:37:39   
Cvetnilist
Aja dobro te pa to tak ni tak hudo polivanje, moja zdaj tak poliva. Prej je bilo pa tako hudo da ji je ponoci skoz noska vdarjalo in sem morala preklopit na to. Imama pa zdaj tezave, ker ima temno zelen kakec ze 2 tedna, boma morali ocitno preklopiti iz Nan na eno drugo mleko.

(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 16:06:32   
LoniRR
Kaj to da malo mlekca pritece iz ust se ze smatra za polivanje? Mislim pri nas kdaj pa kdaj malo tako pljune kdr kupcka ne podre kot je treba. Npr. Ponoci ko mi kar zaspi na rami po dojenju nima smisla da jo spravim v jok in jo raje dam na bok v postelco in kdaj pa kdaj ( ne vedno) med spanjem ali pa ko jo naslednjic vn vzamem malo pljune.
No sem pa par dni nazaj imela bolecine v jajcnikih in glej danes dobila menstruacijo. Nisem nc pogresala, ker sem ravno dober teden nazaj se cisce znebila. No ja kar pa upam pa da bo taka menstruacija tut ostala. Te bolecine v jajcnikih so balzam naprav migrenam pred zanositvijo 😉

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 16:09:19   
Cvetnilist
Pa saj mislim da se to ne smatra kot polivanje ampak bolj podiranje kupcka oziroma pac izlocanje viska. Midve prej, ko sva se se dojili, nisma uspelo dobro podirati kupckov, ker jih enostavno ni in ni podrla, zdaj pa nama to uspeva res super. Ceprav tezave s prebavo imama kljub temu zaradi tega adaptiranega mleka.Tudi jaz sem jo ze imela in presenetljivo ni bila boleca menstruacija. 😁Samo dobro, jaz ze tudi prej nisem imela tezav z bolecimi menstruacijami.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 17:59:52   
LoniRR
Uf cvetnilist jst pa nikoli nisem imela tezav s PMSom ampak menstruacije pa obup. Mislim 3dni glavobol+ bolecine v ledvenem predelu, jajcnikih in krci v trebuhu. Da ne govorim kako sem bila komaj pokonci. Prespala bi lahko 3dni skupaj. 


Hm. Kupcki so pri nas glasni haha. Pride pa kdaj ko mala enostavno ni pri volji da bi ga podrla in mi na rami v sekundi zaspi. To je bolj ponoci ko ze pri samem dojenju komaj gleda. Ampak raje vidim da malo ven pljune kot pa da jo zbujam na silo. Zato jo sedaj ce vidim da je mehka samo polozim v postelco in ne matram vec s kupcki. Hm nasa je imela tudi zeleno blato ko sva ji dala 1x zvecer AM in je patronazma svetovala babylove mleko. Sicer nisva sla kupit, ker ga zaenkrat ne potrebujeva. Pozabila sem kaj tocno mi je rekla zakaj je zeleno. Naj ji nebi odgovorajalo zaradi laktoze al nekak takega.

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 21:27:49   
jabuk
Meni tudi ponoči ne podre kupčka, drugače ga pa takoj po hranjenju. 😊Glede menstruacije pa pravijo, da naj bi bila po porodu manj boleča. Jaz je še nimam.


Dorchy: super, da je konec s krči. To naj bi trajal zdaj prve mesece, dokler se prebava ne uredi.  

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 22:02:05   
Mišmašek
Ojla punce, mi počasi prihajamo k sebi po doolgeem prehladu. Še vedno kihamo in kašljamo, ampak bo! 😊 Zadnje čase opažam, da se po koncu dojenja začne jeziti na prsih. Malo povleče in se jezi, pa spet povleče in spet jezi. In potem se zelo razjezi in jok. Kaj mislite da bi to bilo? Premalo mleka? 🤔 Je pa res, da je kar zrasel in se vidno poredil. Mogoče rabi več kot mu lahko ponudim? Samo ugibam. Je bilo pri kateri podobno?



(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 23:07:41   
Cvetnilist
Pri meni je bilo tako Mismasek in sma zdaj na AM. 😕Upam, da pri tebi ne bo tako!!!Ampak pri meni je bilo se drugo, da je tudi tak dosti jokala, da se je zelela dojiti na 15 min, prakticno je cel cas visela na dojki in spala ni nic oziroma pac dokler je bla na dojki ja potem pa vec ne.Ni pa bilo pri meni to da ne bi imela mleka ampak ocitno ni bilo dovolj kvalitetno, kar pa me ne preseneca, ker nisem normalno jedla, ker enostavno nisem mogla bek od nje.Sma pa imeli ravno danes tehtanje in se je zredila 800g v dobrih treh tednih tako da se pa zdaj lepo redi na AM. Pa tudi zrastli smo 2cm.

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
   RE: APRILČICE 2019
3.6.2019 23:08:13   
Cvetnilist
In upam da tvoj soncek cimprej povsem okreva Mismasek!! ❤️

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
   RE: APRILČICE 2019
4.6.2019 0:40:50   
LoniRR
Mismasek upam da botr cimprej ok. Glede jezenja pa se tudi pri meni zgodi. Nisem nek strokovnjak ampak pri meni je to takrat ko nimam mleka. Kar zvijati se zacne in zabijati v dojko in ko parkat ti ponovi je trmast jok. Vem da ni mleka ker si crpam in ce jo potem pristavim vem da nimam dovolj za njo ali pa opazim pri nastavku, da se notri ne navere mleko kot se to zgodi kadar si ne crpam ene 2h uri in jo potem podojim. Vmes sem ze imela malo zvecer na AM. S crpanjem sem si povecala kolicino, ker le tam dojki res u nulo spraznem. Mogoce poskusi tako. Ce je se kak drug razlog tega jezenja pa ne vem. Pri meni ko je mleko se lepo doji in kar golta. 🤔


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
   RE: APRILČICE 2019
4.6.2019 6:09:44   
jabuk
Mišmašek, si si probala malo iztisniti mleko, da vidiš če ga imaš. Včasih je lahko vzrok tudi krči. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
   RE: APRILČICE 2019
4.6.2019 7:20:15   
Anonimen


IZVIRNO SPOROČILO: Mišmašek

Ojla punce, mi počasi prihajamo k sebi po doolgeem prehladu. Še vedno kihamo in kašljamo, ampak bo! 😊 Zadnje čase opažam, da se po koncu dojenja začne jeziti na prsih. Malo povleče in se jezi, pa spet povleče in spet jezi. In potem se zelo razjezi in jok. Kaj mislite da bi to bilo? Premalo mleka? 🤔 Je pa res, da je kar zrasel in se vidno poredil. Mogoče rabi več kot mu lahko ponudim? Samo ugibam. Je bilo pri kateri podobno?






Večkrat ko ga boš pristavila več mleka bo. Očitno ima poskok v rasti. Jaz bi ga čez dan dojila tudi na dve uri oz. vedno ko bo želel. Pa najprej naj sprazni na eni strani, potem ponudiš še na drugi. 

(odgovor članu Mišmašek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2849
   RE: APRILČICE 2019
4.6.2019 13:55:56   
Nerodka
Tudi moj fantič se kdaj jezi in joka med dojenjem (premetava glavo, med tem spusti bradavico in jo potem jezno išče in godrnja). Sem ugotovila da je to med tem, ko prdi ali kaka-ga to zmoti in se jezi.


Ste mozoljčke po obrazu kaj negovali? Mazale s kakšnimi kremami? Moj mali jih je iz parih na licih v 2 dneh pridelal ogromno...je cel rdeč in mozolckast po obrazu, vratu, malo po prsnem in hrbtnem delu pa tudi po lasišču. Na dolocenih mestih so cele zaplate hrapave-mozolčkaste kože. Sva šla včeraj k zdravniku in je za najbolj kritične dele dobil kremo Locoidon. Bi pa nekako mu pomagala tudi pri celjenju preostalih mozoljčov, ker se mi zdi, da ga lar precej motijo-srbijo? Zadnje dni je namreč razdražljiv, slabše spi, več joka. Razmišljala sem o Bepanthenu, pa me zanimajo še vaše izkušnje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?