|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 1:43:14   
Cvetnilist
To za sladkane kamilice je meni povedala patronazna.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3351
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 1:45:41   
Cvetnilist
Jaz osebno ravno kefirja se ne bi upala dat. Rake te kamilice. Saj pravim, nasvet patronazne.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3352
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 6:47:45   
LoniRR
Hehe cvetnilist kefir sem jst zvecer spila in ga zdaj ravno preko dojenja dobiva. Kaj delamo za otroke. Mleko ni ravno moj prijatelj 🙈🤔 je pa tezka noc za mano. No ja nisem navajena. Okoli 2 zjutraj jo je napenjalo in je stokala tok da se je zbudila. Sj je cez pol ure zaspala nazaj ko sem ji pokrcila nogice in jo tresla in masirala. Uam da sedaj hitro zaspi nazaj 🙃

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3353
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 8:50:33   
Cvetnilist
Aja ti si ga pila, to pa je drugo. 😁Jaz sem mislila, da ga bos njej dala. Te cisto razumem, ker sama vem, da bi bila cisto adijo, ce tako dolgo ne bi kakala. Pri nama je bilo maksimalno 2 dni, da ni kakala. Zdaj po gosti hrani res vsak dan. Sicer se vcasih kar napenja zraven ampak kaks. Tudi banana je na sreco ni zaprla.Jaz bi na tvojem mestu probala s sladkanimi kamilicami. Mas pa se opcijo z mocnim komarckovim cajem ali pa v skrajnih primerih z razredcenim adaptiranim mlekom. To je vse meni enkrat razlagala pediatrinja.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3354
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 10:29:52   
Mišmašek
Naš je bil tudi zaprt, sem pa potem hitro rešla zadevo. Dala sem mu malo donata za popit in komarčkov čaj, pa svežo jabolko, pa je čez noč pognalo zadevo naprej in je zjutraj kakal najprej trdo, potem pa lepo mehko. Probaj z donatom. Se je tudi že meni mešalo ker je jokal ker ni mogel spravit baske ven. Saj bo, boš vidla 😘


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3355
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 10:31:49   
Žabica.m
Bodoca mamica probaj namočiti suhe slive pa ji daj par žličk tistega soka spit. Naša enkrat tudi ni kakala pa smo tak rešili. Najboljše, da namočiš čez noč. Vem, da sem pozna, mogoče za drugič.

Drugače je meni pediatrinja rekla, da jih krompir in korenček lahko zapirata pa če bom to opazila naj nekaj časa ne uvajam te hrane. Smo pa včeraj prvič jedli GH in sicer bučke, mala je bila čist navušena in bi verjetno vse pojedla če bi ji pustila. Kako ve uvajate? Živilo po živilo? Ali že uvedenemu živilu dodate novo živilo? Vam lepo prebavijo hrano ali najdete kakšne neprebavljene koščke v plenici? 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3356
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 10:34:59   
Cvetnilist
Jaz sem na zacetku eno hrano uvajala po 4 dni, zdaj po dobrem mesecu uvajanja (in po nasvetu patronazne) pa uvajam po 2 dni. Sem pa tudi jaz v kakecu opazila neprebavljene koscke in sicer pri spinaci. Pri drugi hrani ne. Pa seveda mavricne barve kakca. 😁Od oranzne, do rjave, do zelene, do rumene. 😁Ni pa to nic taksnega, ce so koscki v kakecu. Mora se organizem navadit. Nic ne rabis skrbet za to.

(odgovor članu Žabica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3357
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 10:35:46   
Cvetnilist
Ne lazem, tudi pei korencku so bili na zacetku koscki. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3358
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 11:40:22   
LoniRR
Pri nas ni bilo kosckov in je tudi vsa navdusena nad GH. Uvajam pa po knjigi in sicer postopoma. Za kosilo in sicer prvi dan 5g buck in to 4 dni povecevala po 5g. Nato sem dodala krompir in spet 4 dni povecevala po 5g in dodala cvetaco in spet jo povecevala po 5g. Hm korenjcek sm ji samo 1x dala pa sem potem raje cvetaco ker jo imam veliko.
Cudno mi je da jo je sele po enem mesecu zaprlo.
Zjutraj sem ji na tesce dala pol dc donata (bencinsla dela cudeze) in smo kakali. Malo ampak se vseen vsaj nekaj. Je pa bilo cisto suho tko da bo treba se vztrajati. Jp krompir jo je pomoje zaprl in ga ze par dni ne dobi. Samo koliko casa je pa ok da je tako. Mene samo to skrbi da se ji nebo kaj crevesje vnelo. No jutri imamo posvetovalnico... hm jabolko da bi ji dala? Slive tudi lahko probam... 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3359
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 11:41:46   
Cvetnilist
Midve jema ze jabolka, hruske in banane. Zaenkrat nobenih tezav. Probaj.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3360
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 19:20:22   
jabuk
Bodoča mamica: cuker dajejo že v porodnišnici da zagrabijo joško. Sladkor je prvi okus ki ga sprejmejo in vse grenko zavračajo. Jaz kefirja ne bi dajala, zaradi možne alergijske reakcije (kravje mleko).


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3361
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 19:29:56   
Kloti
Kefir je dober za mamico, ker prehajajo kulture v mleko, seveda ne za dojencke :). Dobis pa tudi ovcjega, ce je kravje mleko tudi za mamo problem. Bodoca mamica, se dobro, da je vsaj nekaj pokakala, da se ji malo sprosti. Sej bo, najverjetneje ne bo nic hudega, bo spravla ven vse, sploh pa dobiva se tvoje mleko, ki ji sciti crevesje. 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3362
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 19:34:32   
Kloti
Mi smo pa danes sli po mnenje k eni kolegici fizioterapevtki in pravi, da mali nima ekstenzijskega vzorca in da prehiteva z mejniki, kar se tice gibanja, sploh na buhotu. Tako da nas je pediatrinja brez veze strasila s tem. Ja, malcek, kaj pa ce bi prehiteval raje pri spanju in ne pri sklecah 😄...

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3363
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 19:39:53   
Cvetnilist
Super Kloti! 😁Joj meni se zdi, da nas vcasih pediatri in podobni po nepotrebnem strasijo. Pa taksen handling, pa taksna bio hrana, pa ne to ne ono in na koncu smo mamice (se posebej te, ki smo prvic mame) cisto prestrasene, da je z nasim otrokom kaj narobe.Se mi zdi na trenutke bolje naredit po svojem obcutku in stari kmecki pameti, ki se na koncu se vedno izkaze za najboljso.

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3364
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 20:59:20   
LoniRR
No danes je 4x po malo kakala. Sicer suho ampak nam je pa le uspelo. Jutri imamo cepljenje pa bom vprasala kaj oa kako ker ima vneto ritko od prdenja. No ja kefir ali donat- nekaj je prijelo. Hm jabuk pa saj bi se alergija ze prej videla ko ni prvic da sem kaj mlecnega pojedla. Je pa res da zaradi sebe pijem mleko brez laktoze. Predelane sestavine mi ne skodijo. Surovo mleko pa.
Hm glede skrbi za nase malcke je pa res. Moja npr se je sele zdaj zacela ob igranju z igraco valiti na bok in se vec ne sekiram. Na trebuhu ji na dolgi rok ne lezi. Bi pa mela v ustih vse prste na nogi in roki hkrati ce bi se dalo. Hocm povedat da opozarjajo kako pravilno ravnati z dojenckom in tudi sama se probam cimbolj drzati ampak pol pa vidim kako se mala zabava in naglas smeji ko jo valam po rokah in po zraku. Pol se pa vprasam kaj je bolje. To ko otrok pokaze da resnicno uziva in je dobre volje ali prijemi ki so trenutno trend. Se strinjam z njimi in so koristni za razvoj ampak npr. Moja mama za njih prvic slisi pa meni nic ne manjka. 😉

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3365
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 22:19:51   
Cvetnilist
Pa saj ravno to, mi smo normalno zrastli brez vsega tega. Saj ne recem, ni vse slabo ampak vcasih pa glede nekaterih stvari strasijo povsem po nepotrebnem. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3366
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 22:21:21   
Cvetnilist
Na primer to nosenje v lunici itd., moja mala ze od kakih 3. mesecev ne prenese taksnega nosenja. Na silo pa tudi ne morem nekaj. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3367
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 22:40:52   
LoniRR
No moja npr. Ze od kakega 6 tedna naprej ne prenese spanja na boku kaj sele trebuhu. Iz boka se toliko casa zvija in joka zravn da se na hrbet zvali. Mi je ze takrat pediater rekel da naj spi tako kot niej pase in ne tako kot recejo da mora spati. Potem isto nasa ne prenese lunce ze od zlo kmalu in je sano zvijanje in jok, ker ne more opazovati. Ze sedaj se ne mara prevec voziti v vozicku ce ni zaspana ampak bi se rada nosila in se obraca levo in desno in samo opazuje. Firbcna je. No sedaj jo ze lahko dam v polozaj lunce ampak ko se stiskava in zvijava in igrava. Potem ji je to vsec ker gleda moj obraz in grimase ki jih delam. Ali pa v primeru nosenja da se jo v takem polozaju navzgor obrne da skoraj sedi in lahko vidi okoli. Prav tako se v vozicku lahko vozi na trebuscku ce je streha odstranjena in lahko gleda okoli. No pa pri dojenju pride v postev tak polozak pa se to cim so motnje gre glava vse naokrog. Ce ji poskusam glavo zaostaviti je pa jok in stok in konec dojenja. Enostavno imam bikico in je ze zdj trmasta hehehe 🙃😂

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3368
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2019 23:09:10   
Cvetnilist
Hahaha te cisto razumem, jaz imam ovnico in ni kaj dosti razlike, zna ze posteno uveljavit svojo voljo. 😁Ja to spanje na trebuscku se odsvetuje ampak jaz ji ga zdaj ze nekaj casa ne morem prepreciti, ker ji enostavno tak najbolj pase. Tudi cez dan je 80^ casa v polozaju za pasenje kravic. No midve se nosima v lunici samo zvecer pred spanjem, drugace ni sans. 😁A v vozicku ti tudi zeli bit na trebuscku? 😁To moja do zdaj se ni pogruna, pogruntala je da lahko coha gor po strehici in jo vlaci, to ji je zdaj zanimivo. 😂Sma pa ze drugace preklopili na sportni del vozicka, da lahko imama malo dvignjeno vzglavje.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3369
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2019 9:26:17   
LoniRR
Moja se ne obrne sama na trebuscek tko da jo jst v kosaro dam na trebuscek in ona gleda okoli ko se vozi. Drugace mi lahko roke odpadejo ker ji postane dolgcas notri lezat. Hm to sem tudi jst ze razmislala da bi dala sportni dev ravno zaradi tega. Ni to nic prezgodaj?

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3370
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2019 9:50:49   
Kloti
Mah, jaz tudi mislim, da otroci cisto normalno napredujejo tudi z normalnimi, “starimi” prijemi. Prevec informacij imamo prvic mame, kljub vsemu pa sem hvalezna, da jih imamo, da ne delamo bedarij in izkljucujemo vse mozno iz prehrane, kot so to vcasih svetovali. Saj potem mama sploh vitaminov ne bi mogla dobiti s hrano. Handling pa tako strasno poudarjajo, potem pa ga pediatrinja prime kot en zakelj in se vprasas, kaj je res nujno in kaj je samo “moderno”. Vcasih tudi ni bilo bazenckov z vodno vadbo in jogic za dojencke. To je postal en velik biznis. Jaz bi se z veseljem cesa udelezila, ampak bolj zato, da jaz kaj poklepetam :D.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3371
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2019 10:24:33   
LoniRR
Kloti tocno tako. Pri nasi jo pediater npr. na trebuh iz zraka postavi. Jst bi tudi z veseljem sla na kaj takega kot je telovadba tudi bolj zaradi sebe. Se mi zdi da si vsaj tako v druzbi "sotrpink". Iskreno mi muri moja postava ker nikoli nisem bila taka ampak ne zelim hujsati zaradi dojenje. Kako ste ve to resle? Ker id dojenja nisem zgubla trebuha haha
No nasa je danes spet normalno spala 9,5 ur v kosu in potem se 3. Spet je bila malo pokakana ampak ima pa prov bogo kozo okoli. Dobro da ima danes pregled. Vceraj ji nisem dala sploh GH in vidim da ji manjka. Ko je vidla zlico je kr zivcna postala hehe. 

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3372
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2019 10:35:52   
LoniRR
Cvetnilist daj mi povej kako tebi uspe da je mala toliko casa na dan na tleh? Mislim masa ostane od 9-10ih enkrat. Potem se v postlci malo poigra toliko da se jst zrihtam in da njej pripravim vodo, caj... pojeva in je cca pol ure casa da se poigra in potem gre spat. Po spanju imava igranje cca pol ure tolk da se skuha hrana za njo in po obroku gre pocasi se za pol ure spati. Po tem pa ponavadi ven do 7ih zvecer. No to v grobem najin urnik ob predpostavki da spi samo pol ure (kdaj spi tudi po uro pa pol samo potem tisti dan mogoce sam se pol urce odspi) in da sva doma. Ponavadi pa sem okoli ze od jutra da se nama dogaja hehe. Ali delam napako in bi mogla vse to izkluciti? Samo mali je res zabavno okoli hoditi. Tut pojokca ne kadar sva cel dan okoli. Doma pa zdolgocasena ratuje...

Aja a se kateri otrok tko cudno pokasljuje kot da bi se zelel odkaslati ko pa prides zraven pa se smeji in neha. Kot da isce pozornost? To meni nasa nardi zjutraj da me zbudi in pa cez dan ko jo pustim za trenutek samo.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3373
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2019 12:16:54   
Cvetnilist
Ne vem, nimam nekih posebnih “prijemov” glede tega. Ocitno je res samo rada na trebuscku. Ampak ona je dejansko 80% dneva na trebuscku. Jo jaz namensko obrnem na hrbet in ne mine 15 sekund in je ze na trebuscku. Tudi med previjanjem se mi kar obraca tako da imama res ze pestro. 😁Drugace pa midve vstajama okoli 7, se previjema, preoblecema, potem dobi flasko, se malo pocartama, grema skupaj v kuhinjo, da ji skuham svezi cajek, sebi kavo, prekuham sadje in vse to, ona je tacas v gugalniku. Ponavadi ji v tem casu tudi ze na pol pripravim dopoldansko malico. Potem imama malo igranja, jaz tacas zraven pojem. Ce je lepo vreme grema nato na sprehod, ponavadi takrat tudi zaspi v vozicku, ce ne grema ven je takrat spanje. Ko pridema domov/se zbudima, ji dama kuhati kosilo, se najema malo poigrama in grema pocivat. Potem pa ona meni od nekje 3, 4 popoldan do vecera vec ne spi in takrat sma midve ponavadi najbolj aktivni. Je pa res da meni mala zaspi ze okoli 7 zvecer. Tako se je navadla in ji ne morem tega ria spremenit in jo potem kar pustim tak.Naceloma pa jo imam kolikor je le mozno na tleh na pena puzzlih in potem ona po svoje telovadi. Mogoce jo probaj sama cim vec dajat na trebuscek, na zacetku se bo mogoce po daljsem casu pritozevala ampak potem se navadijo. Pac pri nama je res zdaj ze malo drugace, ker se obraca v obe smeri in dejansko pac sama po svoji rotira kak ji pase.Sem pa prebrala, da nekateri dojencki se nikoli ne obrnejo ampak samo preidejo v sedenje in plazenje in da s tem ni cisto nic narobe.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3374
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2019 13:44:15   
LoniRR
No mi gremo pa ob 8ih spat pa pred 9 zjutraj nikakor ne vstanemo (sj mi iskreno kr pase). Okoli 6ih se zbudi da jo podojim in potem se 3h odspi. Pop. Okoli 5ih meni se odspi max pol urce. Ubistvu ce spi v kosu uro in pol potem okoli 5ih ne spi. Sedaj spi in mi je tezko ko jo bom mogla zbudit ker morava se cepit 😢 in sva ze pozne k mava ob pol3h. Jst jo non stop dajem na trebuscek pa se zacne trmariti Max. 10min da zdrzi. Razen v vozicku ji ni problem. Ce jo dam v narocju v sedec polozaj se sploh vec ne naslanja s hrbtom name ampak se drzi pokonci (imam pravilen polozaj- ena roka drzi nogo in vso tezo na njej, druga pa sluzi kot ograjca za pod roke). V gugalniku se mi dviguje in bi mi zlezla dol ce ni prvezana. V usta gre pa vse. Sezuje stumfe in jih nese v usta pol pa se nogo tlaci tko da morm bit non stop zravn da gledam kaj grabi. Nvm. Enostavno ji trebuscek ne lezi in je ne zanima. 

Sva pa prej skupaj jokali ko se je koncno pokakala konkretno. Upam da bo zdj ok in da nima se kej bolecega na zalogi. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?