|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
1.12.2018 10:40:30   
LoniRR
Omg. Upam da je bila ze pred nosecnostjo pozitivna in da bo sedaj vse OK. Jst sm upala da bi bila pozitivna ze pred zanositvijo, ampak sem negativna. Sedaj merkam kolikor se da. Ampak glejmo pozitivno. Ce se v celem zivljenju, ko nismo niti malo pazile nismo okuzile, je sedaj ko pazimo, se toliko manj moznosti. Tissababy vse bo OK bos vidla. Sama mislim, da ce bi se lahko tako hitro okuzil, bi bile tukaj vecina pozitivne ze na zacetku 😉.Punce so se ze pricele lucke... mislim, da bo tale veseli december letos se lepsi 🤗

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 901
   RE: APRILČICE 2019
1.12.2018 11:18:59   
Cvetnilist
Tudi jaz jem vse Tissa, izogibam se edino surovega mesa in mačk to pa je vse. Najbolj nevarno je tako ali tako surovo meso, ostalo ni tako. Ampak saj vem, nikoli se ne ve, lahko da je sadje okuzeno. Sama se trudim, da cim manj razmisljat o moznih zapletih in cim bolj uzivam v nosecnosti. Ce mi je "usojena" kaksna komplikacija mi tako je in vrjetno ne morem imeti kaj dosti vpliva na to. 

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 902
   RE: APRILČICE 2019
1.12.2018 11:20:51   
Jetkarmak00
Bodoča mamica.. Tudi jaz sem upala da bom pozitivna že pred nosečnostjo.. Pa nisem bila taki da se kar pazim.. Mela sem dva tedna nazaj odvzem drugič za toxo in je bil tudi negativen. Problem je, če se okužiš med nosečnostjo, drugače pa ni problema oziroma meni je G rekel, če bi bila pozitivna pred nosečnostjo, da bi lahko jedla vse kar bi hotela hehe.. Tako se pa izogibam solatam v gostilni pa mesa čim manj. Salam sploh ne jem. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 903
   RE: APRILČICE 2019
1.12.2018 12:09:43   
LoniRR
Jst se izogibam solatam v restavracijah to pa je tut vse. Nora sem na zelenjavo in se ji ne morem kar odpovedati. Le da jo sedaj dobro operem. Kar se surovega mesa tice ga pa ze prej nisem marala. Povrhu imam doma ze od 7leta macke in to sem potepuske dam nosila. Sedaj pa ze 13 let zivim z mojim mackonom in sem bila ravno zato mnenja da bom pozitivna. Bila sem negativna na sreco tudi sedaj na drugem testu. Cvetnilist in jetkamak imata popolnoma prav. Ce nam je usojeno se lahko se tako izogibas pa bos dobil. Cim manj stresa je naboljse za nase otrocicke 😉.

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 904
   RE: APRILČICE 2019
1.12.2018 14:43:22   
Zogica_marogica
Mislim, da tudi Pusenjak pravi, da so moznosti okuzbe v nosecnosti ress zelo zelo majhne... Jaz tudi sicer zelo pazim, umivam zelenjavo in ne jem surovega, ampak kot ste rekle, ce se do zdej nismo okuzile in nismo nic pazile, upajmo, da se tudi zdej res ne bomo :) 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 905
   RE: APRILČICE 2019
2.12.2018 11:55:44   
Aleksandra91
Punce.. kako pa se boste pazile in zadrzale zdaj med prazniki? Tatarski biftek (umrla bi zanj :( ), prsut, francoska.....?  ☺

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 906
   RE: APRILČICE 2019
2.12.2018 12:54:02   
LoniRR
Francosko lahko jes, le pripravi jo sama s kupljeno majonezo, ki jo sveze odpres in francosko pojej se isti dan 😉. Jajca so OK, ce so trdo kuhana in pa zmrznjena zelenjava. Nora sem na majonezo, le da jo sedaj jem samo doma in ne v restavracijah, ce nimajo pakirane. Kar se pa tatarca tice in prsuta pa nisem pravi naslov za nasvet, ker ne jem 😢. Mene bl sladkor matra, ko bojo ti prazniki. Nikoli nisem toliko sladkorja pojedla. Si merim sladkor tudi doma in nimam tezav z njim. Bojim se le, da bo po praznikih kriza, ko imam test z glukozo... enostavno se ne morem odpovedati kruhu, sladkarijam in sadju. Lahko bi jedla samo to haha 😢

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 907
   RE: APRILČICE 2019
2.12.2018 16:07:39   
Jetkarmak00
Aleksandra.. Najprej preden se komu odpovedujes glede prsuta, bifteka itd.. Se pozanimaj al si že bila okužena s toxo. Če si že prebolela toxo itak lahko vse to ješ... Če si pa na toxo negativna potem pa bolje, da se izogibas.. Ceprav tudi tiste "negativne" mislm da je veliko takih, ki vse jejo.. Poznam sosedo, ki je celo življenje 1x na teden jedla biftek. Pa je bila negativna na toxo.. In ko je bila noseca je govorila, ce do zdaj v 20 letih ni dobila, tudi zdaj nebo. In res ni.. Odlocitev posameznicee..Skratka, najprej bi si jaz preverila toxo in potem odlocala o tem. Mogoče si pozitivna in lahko vse jes?? Meni je tako razložil ginekolog ko sem ga na prven pregledu vprašala za biftek.. Rekel je bova preverila ali ste "srecnica" ali boste zal na "dieti" in se smejal 🤣🤣🙄 meni je bolj problem se zdrzat nazaj glede kuhancka.. 😀🤫 Ceprav ene tudi kozarec vina na teden popijejo. Ampak sem rekla, da jaz ne boom. Decembra res ni fajn bit nosecka 🙄🙄😁😂 Bodoca mamica.. Tudi sama si merim doma cuker z aparatom in je vredu. Na tesce ne pride cez 4!! Juhu 😅 vseeno pa jem cuker, piskote, torto itd.. 🙄

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 908
   RE: APRILČICE 2019
2.12.2018 17:23:00   
Aleksandra91
Jaz imam sele drugo leto pregled pri G in testiranje za toxo.. ker nisem aprilcica ( sem si pa vseeno dovolila v vaso skupino pisat) ☺ preprosto se bom morala zadrzat.. pa saj bo.. vse za pikico! 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 909
   RE: APRILČICE 2019
2.12.2018 18:53:56   
Jetkarmak00
Ajaa, ja potem moras pa cakat ja hehhe. Kdaj pa imas predviden rok? Ni problema, tudi ce nisi "aprilcica" lahko z veseljem sodelujes, dobrodosla ;)Koliko tednov pa si noseca trenutno? :) cestitke, ***

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 910
   RE: APRILČICE 2019
3.12.2018 6:19:37   
Venera27
Jaz sem tudi negativna bila na prvem pregledu za toxo. Največji problem se je vzdržat brez salamic😆😬 ampak gre. Bifteka tako ali tako ne jem tako, da tukaj mi ni problem. Imam doma tudi mačka. Wc mu čisti moj, božam ga še pa vedno. Glede na to, da sem ž celo življenje obkrožena z mačkami, bi bilo prav smešno, da bi se sedaj okužila. Drugo testiranje za toxo je po morfologiji?

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 911
   RE: APRILČICE 2019
3.12.2018 7:13:56   
KmAlU MaMiCa
Zivjo punce. Da se se jaz malo javim...Pocutjej super, trebuscek raste...jaz spadam med tiste nosecke ki imajo ogromne trebuhe tako da tiste ki imate majhne ne se sekirat in uzivajte ker je veliko lazje vse pocet z majhnim kot pa takim kot ga imam jaz...proti koncu nosecnosti sem se komaj lahko se obula...tudi kriz trpi in res ni prijetno zadnje mesece ker sopiham ko konj po treh korakih. Ampak vse za nase zdrave otrocke. Glede toxe sem tudi jaz negativna ampak se ne pazim nekaj full...jem normalno kar mi pase...ok nekega surovega mesa glih ne...in sploh ne delam neke drame iz tega. Sladkor grem tudi jaz se enkrat na test in me je kar groza ker sem bila ze v 10. tednu in mi je bla res muka...spit tist cuker na prazen zelodec in pol ne jest 3 ure...adijo pamet. Morfologijo mam 7.12. Drugace pa se zelo veselim praznikov...sploh tiste ki ste prvic nosece boste imele zadnje praznike brez svojih otrok. Vse tiste ki ste bolane upam da se cimprej pozdravite, ena vem da je napisala da kaslja...en domaci zvarek ki preverjeno pomaga...zavrite 3dl vode, vanjo vrzite od 5-8 lovorjevih listov, pustite pokrito 10 minut, nato dodajte 3 zlice sladkorja in sok pol limone. To pijte po pozirkih, najbolje med napadom kaslja. Nam vsem pomaga. 

(odgovor članu Venera27)
Neposredna povezava do sporočila: 912
   RE: APRILČICE 2019
3.12.2018 7:53:49   
Jetkarmak00
Venera ja, meni so preverili ob morfologiji toxo. "pozabili" pa so mi preveriti splošno krvno sliko (hemoglobin??) preverjali so mi samo 1x in to v 9t. Takrat sem mela vrednost sicer kar visoko.. 136.. Mogoče mi zato ne preverjajo več al js mislm bl da je moja "tamlada" ginekologinja pozabila :/Joj, cuker.. Tut tega mi ne preverjajo hehe. Razn v 9t ki je bila vrednost 3,5. Ampak s tem se ne obremenjujem ker ga kontroliram sama..če bi karkoli bilo bi itak šla sama do ginekologinje potem.. Edin hemoglobin nevem, naj si grem preverit mogoče al "brez veze" in ne bi mogel tako pasti? 🤔🤔Zdej bodo teli mrzli dnevi boodo skoz viroze, prehladi... Sploh tiste, k že mate otroke, sploh majhne... Bodo vse prnesl domov.. Vem kako je to. Hehe.. 7.12.bo hitro.. In poročaj kako je bilo 🤗! 

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 913
   RE: APRILČICE 2019
3.12.2018 9:57:30   
Zogica_marogica
Sej to glede toksoplazmoze se tudi meni zdi - celo zivljenje okoli mack, kot otrok sem prakticno cele dneve bila zunaj z mackami, ziveli smo napol na kmetiji, od vedno jem domac prsut, domace salame, obozujem biftek in sem negativna na tokso...?! Sej se mi zdi zelo prav, da se pazimo in jaz se res ne pritaknem nicesar surovega zdej, ampak se mi zdijo zareeees majhne moznosti. Vem pa, da je ce slucajno imas to nesreco in se ravno med nosecnostjo okuzis, imas veliko preiskav, ful antibiotikov moras jemat itd... Rajsi zdej malo popazimo, imamo se celo zivljenje cas jest vse suhomesnate dobrote :D

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 914
   RE: APRILČICE 2019
3.12.2018 12:35:47   
Aleksandra91
Jetkarmak00 zdaj sem se spomnila, da so mi na zadnjem pregledu vzeli kri, med drugim tudi za toxo.... zdaj razmišljam tako, da če bi bila pozitivna ali kaj, da bi mi sporočili? Ali to nič ne sporočijo do naslednjega pregleda, katerega imam šele po novem letu?

No jaz sem trenutno v 9 tednu... povejte mi ve punce... 2 dni nazaj me je začelo ponovno špikati v spodnjem delu, na sredini maternice... je imela katera podobno, je to normalno (raztezanje), ali bi lahko nakazovalo, da kaj ni vredu? Trenutno sem zelo prestrašena, ker imam naslednji UZ šele 3.1. user posted image

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 915
   RE: APRILČICE 2019
3.12.2018 13:45:09   
LoniRR
Aleksandra... Meni rezultate vedno pove na pregledu. Ponavadi traja kak teden da pridejo rezultati za toxo-vsaj pri meni, ker jih morajo poslati na institut... ce te bo pomirilo poklici G., da ti pove rezultat in da ne cakas cev mesec. Kar se spikanja tice pa je popolnoma normalno. Vezi se raztezajo in pri meni je to se vedno prisotno. Ne tako pogosto kot na zacetku, ko sem cutila vsak dan. Sedaj me vsake toliko spika. Jst se pohecam, da otrocku spet prostora zmankuje. Probaj magnezij sumece tablete. Meni so pomagale. Za spikanje mislim tak blag neprijeten obcutek, ki je milejsi od menstrualnih krcev. Ksni hudi krci ali bolecine in krvavitev so znak za alarm, tako da si lahko mirna. Pa cestitkeeee in dobrodosla. Mene ne moti, ce nisi aprilcica.

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 916
   RE: APRILČICE 2019
3.12.2018 13:55:39   
Jetkarmak00
Men je pomoje dabroston pomagal da nisem imela zelo mocnih krcev.. Ker ko sem zmanjsala dozo so se takoj pojavili krci..Glede toxo pa raje vidijo da si pozitiven kot negativen..problem je edin ce ratas pozitiven v nosecnosti.. Pomoje no :D

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 917
   RE: APRILČICE 2019
4.12.2018 12:49:19   
Cvetnilist
Tak tudi za mano je uspešna morfologija. user posted image Vse je brez posebnosti. user posted image Sem pa zdaj te končno po vseh napovedih izvedela, da pričakujem punčko. user posted image Se mi zdi, da je pravo olajšanje zdaj ko je ta morfologija za mano in ko vem da je z otrokom vse ok. user posted image

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 918
   RE: APRILČICE 2019
4.12.2018 13:01:39   
Jetkarmak00
Ne bodi čisto prepričana, da te ne bo žebeljan  na 3d ultrazvoku ponovno zmedel. Hehhehehehe hecam se :D 😃😋Še katera od vas razmišlja o 3D ultrazvoku?? Razlogi za in proti? 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 919
   RE: APRILČICE 2019
4.12.2018 13:02:24   
LoniRR
Hehe a ni prov dober obcutek ko je morfologija za tabo in si lahko mirna... blagorcek za spol. Pri meni se vedno vztrajno skriva in je blo zgolj domnevanje, da je mogoce puncka. Drug teden greva na samoplacnisko za spol in ce bo se vedno skrivov, potem lahko samo se pocakam do poroda, ko bo ziher hahahah 😂

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 920
   RE: APRILČICE 2019
4.12.2018 14:05:07   
Jetkarmak00
Jaz si bom pa pri naslednjem otročku pustila spol za presenečenje.. Me prav zanima ta občutek ko ob rojstvu zveš vse.. Čeprav mora biti pomoje grozno težko in živčki ne dajo miru 😅😅

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 921
   RE: APRILČICE 2019
4.12.2018 14:49:37   
Cvetnilist
Jetkarmak ne jezi me. user posted image Veš da sem čakala na ta spol, da mi povejo, da lahko začnem končno nakupovat. user posted image
Bodoca mamica 1, res je dober občutek, ker si lahko malo oddahnemo. user posted image Drugače pa za spol upam, da boš izvedela na samoplačniške, da ne bo več tvoj malček skrival kaj ima med nogicami. user posted image Drugače pa ja, vrjetno mora bit zelo lepi občutek, ko izveš spol ob rojstvu ampak jaz vem da ne bi zdržala, da ne bi vprašala. user posted image

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 922
   RE: APRILČICE 2019
4.12.2018 17:07:37   
Mišmašek
Ojla, tudi sama sem imela danes morfologijo. Vse je tako kot mora biti, celo do dneva točno ustrezajo meritve 😁 se mu je pa za spol zareklo.... Nisem želela izvedeti. No ja saj bom vzela za rezervo, samo pomoje je to to. Naj bi dobili še enega fantka.😍 Sem želela presenečenje kot v prvo, ampak me je zdravnik presenetil. Bom itak zadržala zase, možu ne bom povedala. Drugače pa sedi, zato tudi brcike v nožnico. V glavnem, presrečna sem, da je vse kot mora biti in da je detece zdravo! 😍

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 923
   RE: APRILČICE 2019
4.12.2018 17:46:01   
Cvetnilist
Super Mišmašek, nisem vedela, da sva bili na enak dan naročeni na morfologijio. user posted image Me veseli, da je bilo tudi pri tebi vse ok! Se mi zdi, da so to najlepše novice ki jih lahko preberemo na našem forumu, da je z našimi otročički vse ok. user posted image

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 924
   RE: APRILČICE 2019
4.12.2018 20:21:42   
TissaBaby
Fajn vas je brat punce! 
Pri meni kaselj ful boljse! Sem pa ene 3 dni pila sirup iz cebule in medu, bljak vonj! 😜
Jaz fajn, trebuh ni prevelik, 5 kg plusa, cez 1 teden morf., hitro gre cas! Se pa ful veselim, ker bo koncno se moj spoznal dojencica 🙂. 
2 dni nazaj se mi je zazdelo, da cutim rahlo premikanje ful nizko. Verjetno je to to, ampak cakam kaj mocnejsega 😊. 
Ful sem pa zmedena glede poroda... ene ful hvalijo naravni porod, na zogi, prucki, stoje, klece, celo brez klistirja in britja, druge pa se ne bi nikoli odrekle epiduralni. Ful ne vem kam me vlece. Naravno se odlicno slisi, sploh ce ni rezanja presredka in ce so bolecine v takih polozajih prebavljive. Epiduralna pa baje ful zmanjsa bolecino, ampak porod vecinoma poteka leze in na hrbtu, kar naj bi bil najmanj naraven polozaj. Nimam pojma. Kako ste vi punce s tem? 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?