|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
23.2.2019 10:51:25   
Cvetnilist
Ojoj Mismasek, zveni kot gripa. :-/ Tako kot si napisala dost caja, limone in kaksen lekadol tudi lahko za zbijanje vrocine, ce bo visoka.


(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
   RE: APRILČICE 2019
23.2.2019 11:07:22   
LoniRR
Jst sm sla vceraj k zdravnici, da ne bi bila slucajno gripa, ker se nisem cepila in mi je dala kri pregledati tako da mam "na sreco" virozo. Mislom pa da je to kriva klima in odprto okno v pisarni. Ta teden je bil topdl dan in smo imeli velikokrat okno odprto in seveda prec prepih. Ni hudo tko da bo kmalu boljse. 

Mismasek par dni pa bova ze dobri 😁Cvetnilist jst to vem na podlagi pregleda ko mi je tocno povedala kje je kaj in sem bolj pozorna na premike in sedaj znam povezati kaj keri premik pomeni. Le kolcanja ful ne opazim. Nvm kdaj kolca 🤔Neee nic ni narobe. Prostora zmanjkuje in se bolecine oz. Spremembe drugace cutijo. Jst mam na moment obcutek da se ki bo prevrnil trebuh. Kr ne morem se navaditi na dimenzijo in se mi zgodi da kdaj narobe preracunam koliko prostora potrebujem haha. Se mi zdi da se mi tudi noge v kolkih sirijo. Sirsi so a hkrati hlace so mi prav tko da ocitno ni speh ampak sirjenje kosti...tudi v ramenih imam obcutek da sem sirsa. Se se kateri to zdi? Hlace nosim od zacetka iste in pridobila sm cca 10kg tko da pomoje je to nsrava za pripravo na porod? A keri kaj noge zatekajo? Meni nic in naceloma nimam zaenkrat se nobenih teh tezav, ki pridejo ob koncu nosecnosti. Edino zadiham se hitro kar pa je normalno

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
   RE: APRILČICE 2019
23.2.2019 15:03:35   
Mišmašek
Bodoca mamica1 jaz pa se na momente počutim kot da ne bi bila noseča. Trebuha nikjer, kilogrami zaenkrat 6 plus, s tem da sem zadnji mesec šla 4 dol kar tako. V boke se mi zdi da sem ista, še vedno lahko oblečem svoje kavbojke, samo pri gumbku dam elastiko da je bolj komot. Sem imela tak občutek da me je širlo v prvo, prav kosti so bolele. Lahko pa da sem takrat nardila svojo širino in da je zdaj to to 😋


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
   RE: APRILČICE 2019
23.2.2019 18:15:30   
jabuk


Cvetnilist mene dol tak pritiska občasno, da kar boli, tudi med sedanjem. Verjetno je normalno. :)
Mišmašek vse dobro ti želim, da se čimprej pozdraviš.
Etoga, z današnjim dnem vstopam v porodniško. :)
Sem tudi jaz brala, da naj bi že zdaj vedeli kakšne spalne navade ima otrok. Ampak, čisto odvisno je od otroka. Če je otrok močan in lahko veliko.popije naenkrat, potem bo bolj spal, če pa ne more, se bo pa tudi zbujal večkrat, ker bo hotel jesti.
Men noge malo odtekajo, ampak je rekel ginekolog, da zdaj mi pa to že pripada :). 





(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
   RE: APRILČICE 2019
24.2.2019 10:08:19   
LoniRR
Jutro punce. Kako ste? Jst se pocasi navajam na misel da sem za eno leto zakljucila s sluzbo pa mi je kr cudno. Haha. Cez celo nosecnost cakam neke mejnike in kr ne morem vrjet da sm prsla do zadnjega. Sedaj samo se cakam 37teden ko je otrok donosen. Uav kako gre hitro. Hm zadnjic je ena sprasevala glede stetja brcik pa mi je cudno. Nekje pravijo da jih mora biti 10 na dan, spet drugje berem da na 2,5 ure. Cudno zto jih ne stejem. Mene zna v sklopu 10_x_ brcnit. Spet ponoci nimam pojma k tok trdno spim in me kvecjemu macek zjutraj zbudi. Nvm kok je to prav da na vsake dobre 2h stejem premike. Sj sm v pogonu tekom dneva in hitro se zamotis, da ksno rundo pozabis. Kako ste kaj s tem?


(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
   RE: APRILČICE 2019
24.2.2019 12:28:36   
jabuk
Bodoča mamica, meni je rekla sestra pri ginekologu, da naj jih bo vsaj 10 na dan.


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
   RE: APRILČICE 2019
24.2.2019 23:17:02   
KmAlU MaMiCa
Vazno da se otroka cuti. Jaz nisem nikoli stela. Proti koncu se mi zdi da se tudi premiki in brce umirijo ker pac nima vec prostora.

Mene noro daje nespecnost...ce spim dve uri na noc je to veliko. Se kera tako? Ene berem da spite ko top...blagor vam :) hormoni pa mi tud divjajo 100 na uro...ce me kdo samo pogleda narobe sem v solzah. Mislim da moj moz komaj caka da rodim ceprav me prenasa in potrpi vse moje izpade. Mam res sreco da je tak. Pa da ve da mine to ko rodis hehe Ste ze mele obiske patronaznih? Jaz pricakujem zdaj na pregledu da mi bo rekla ce pride...pol se bom pa tak sama z njo dogovorila. Mi mamo full fajno in se res lahko menis z njo kot s kolegico. Tud ne komplicira neki. Se res blizamo koncu...komaj cakam na naslednjo srecko da javi da je mami. Jetka se pa nic ne javi...pa Tissa je tud nekam usla. Upam da ne boste res vse pobegnile pol :) 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
   RE: APRILČICE 2019
24.2.2019 23:42:43   
LoniRR
Jetka je bila zelo aktivna in me malo cudi, da je kr sla. Mislim blo bi lepo, da bi tudi ona delila novo izkusnjo z nami ko se cakamo 😁


Hm. Kmalu mamica jst s spanjem nimam tezav ze od zacetka. Ravno nasprotno. Ze pred nosecnostjo sem znala med vikendom do kosila spat. To mi ostalo verjetno se od napornega tempa med studijem ko sem cele noci za knjigam visela...ko sem zanosila nisem imela nobenih slabosti, samo spala bi lahko non stop. Okoli 1ih pop. Sem v sluzbi ze komaj gledala. Scasoma se malo umirilo ampak se vedno moram pop. Za dve uri spat k drgac me ze ob 8ih zmanjka.tko da spim zihr vsaj 8ur. Zdj pa sploh ko bom doma. Pa nisi nic zaspana ko tako malo spis? Mene bi zvilo v 2dneh. Glava bi me prec bolela od pomanjkanja spanxa...

Jabuk se mi je zdelo malo cudno to stetje na vsake 2.5 ure. Zagotovo imas prav, ce ti tako pri zdravnici rekla. Tam najbolje vejo.
Hm glede obiska patronazne pri meni se ni bilo govora. To ze pred porodom pride? Kako pa zgleda ta obisk? Cemu je namenjen?

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 5:49:04   
KmAlU MaMiCa
Zaenkrat me hvala bogu nic ne matra glede zaspanosti. Imam naceloma zelo rahel spanec in bos videla da tudi pri tebi se bo to koncalo ko bos dobila dojencka. Svojega otroka cujes ko malo glasneje zadiha in se prebudis. Vsaj pri meni je tako. Taveliko hcero slisim iz njene sobe ko se obrne tamala pa itak spi v kinderpedu poleg najine postelje tako da reagiram na vsak njen gib. Jaz sem bila vcasih isti zaspanec kot ti...do kosila brez problema pa se to bi lahko prespala. Zdaj sem ocitno ze navajena ker me tudi cez dan ne matra...pa sem doma bi lahko sla malo spat pa nikoli ne grem.


Patronaznin obisk mislim da je po 37 tednu, namenjen pa je vsem tvojim oziroma vajinim vprasanjem glede poroda, novorojencka, dojenja, cesarkoli pac kar te zanima. Full fajni obisk ker res lahko v miru vse vprasas. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 8:39:59   
jabuk
Par mesecev sem bila kar utrujena, ker je otrok začel ob 3eh zjutraj napolno brcati 2uri in ob 5ih sem potem mogla vstat in iti v službo. Zdaj se je pa umirilo, celo noč lahko spim, edino na wc hodim. :)
Jetka je že takoj rekla, da je ne bo gor. Res pa je, da je rodila nedonošenčka. Za Tisso pa tudi jaz ne vem kje se potika :)
Patronažne k meni pred porodom ne bo, ker imam ginekologa v drugem kraju kot živim. Bi morala klicat, da pride. Bo pa ista kot pri prvem, mi je že povedala, ker tudi skupaj službeno sodelujemo. :)
Danes si bom kupila čaj iz malinovih listov. Baje lahko pomaga pri hitrejšem odpiranju, ampak mora biti materični vrat dovolj zrel, če ni, potem nič ne pomaga. :)
Danes popoldne imam pregled, sporočam potem. Sedaj sem v laboratoriju, imam biokemične preiskave preventivno, ker sem imela preeklampsijo prvič. Prvorodke vam svetujem, da si merite pritisk, ker danes je vse ok, jutri pa kar naenkrat naraste pritisk,...Mene je takrat kregal, da bi se mogla po 36.tednu skos merkur, kljub temu, da je bil pritisk ok do 39.tedna.

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 9:04:07   
Cvetnilist
Bodoca mamica, čisto možno, da je na zdravje vplivalo odprto okno in klima. Upam, da se čimprej pozdraviš. user posted image Upam, da bo meni to tudi povedala naslednji ponedeljek, da bom približno vedela kaj je kaj. user posted image
Ima pa mala zdaj že dva dni takšne akcije kot še jih ni imela. user posted image Na trenutke se mi zdi, da bo pokukala ven iz trebuha. Kolcanje so takšni enakomerni premiki, kot bi ti nekdo približno minuto na istem mestu trkal znotraj trebuha. Ne znam drugače opisat. Sploh ne govori o trebuhu, jaz imam zdaj težave s spanjem, ker se težko obračam iz boka na bok in postaja že kar kriza včasih, ker me prav zaboli, če se nerodno premaknem. Glede bokov je čisto možno ja, jaz sem se pač cela razširila, sem se zredila več kot večina od vas tako da težko rečem. So mi pa noge začela otekati zdaj zadnje dni, vidim po čevljih, ker jih ne dobim več normalno gor. Pa tudi po zaročnem prstanu, vedno mi je bil malenkost prevelik, sedaj pa mi je ozek. Da se zadihaš pa je tako kot si napisala čisto normalno. Jaz sem spraševala glede štetja brcik ja, ker mi še ni ginekologinja nič rekla glede tega, pregled pa imam komaj naslednji teden. Meni je malo nenavadno, da bi moral otrok v 2,5 ure brcnit 10x. Ker to ni vedno tako in bi verjetno veliko nosečnic delalo paniko, ko ne bi naštele toliko gibov. Nekako bolj logično mi deluje, da bi v celem dnevu morale naštet toliko. Ne bom pa pametovala seveda, ker še ne vem. Je pa dejstvu, da ko smo v pogonu dostikrat niti ne čutimo vseh premikov.

Mišmašek, možno, da so se ti razširili koliki že v 1. nosečnosti. Pa tudi zredila se nisi dosti tako da je pomojem čisto normalno, da si v boke še ista. user posted image To je res čisto odvisno od ženske do ženske koliko se zredi. Jaz imam pač to nesrečo, da sem se od vedno hitro zredila.

Jabuk, torej je verjetno to pritiskanje čisto normalno. Sem se že malo prestrašila. Se mi pa zdi, da je tega pritiskanja vsak dan več. Sicer pa je glede na to, da sem že v 35. tednu, to čisto normalno. Mi je pa včeraj prvič tudi med sedenjem pritiskala dol ja. Kako je lepo brati, da stopate v porodniško punce, to pomeni, da se porod približuje. user posted image Meni manjka še 13 dni. user posted image Sicer sem tako v bolniški ampak porodniška je vseeno nekaj drugega. user posted image Me prav zanima kako je s temi spalnimi navadami. Ker pri moji mali se včasih malo razlikuje, danes ponoči je bila naprimer ob 3. zelo aktivna, ko drugače ni. user posted image Jaz sem bol mnenja, da je odvisno od tega koliko bo otrok sit in da nima krčev in podobnega. Čaj iz malinovih listov imam jaz že doma ampak ga bom začela piti tam nekje po 37. tednu. Takrat bi naj tudi nehale piti magnezij če se ne motim? To je mene kar groza s tem pritiskom, mogoče res ne bi bilo slabo, če si ga pričnem malo bolj redno merit. Škodit nima kaj.

Kmalu mamica, meni je glavno da se otrok premika, ni pa mi važno kolikokrat na dan. Po mojem bi bil razlog za skrb, če sploh ne bi čutila gibov kakšen dan. Pred porodom pa tako pravijo, da se otrok umiri. Meni se zadnje tri dni dogaja, da spim slabše. 3,4X grem ponoči na stranišče ali pa mi več ne odgovarja položaj v katerem zaspim in se moram obračati. Sem pa jaz tudi spet prava jokica, kot na začetku nosečnosti. user posted image Sem ravno zadnjič pisala o tem. user posted image Meni je bilo na prejšnjem pregledu rečeno, da naj pričakujem klic patronažne pa ga do zdaj še ni bilo tako da ne vem. Pričakujem mogoče nekje v začetku marca ali kaj takšnega, če bo slučajno te prišla že pred porodom. Jaz tudi samo čakam, kdaj bo še katera napisala, da je rodila. user posted image Ampak naj bodo vseeno naši sončki vsaj do 37. tednov v trebuščkih. To bi naj bili potem načeloma res že varni tedni in otrok čisto donošen. Jaz nimam namena pobegnit dol, mi je fajn, da lahko klepetamo in si izmenjujemo izkušnje.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 11:09:06   
jabuk
Men se je v prvi nos.tudi voda hitro nabirala (sem imela roke in noge kot gumijaste rokavica, ko jo napihneš). Zato je res fino, da se meri pritisk, ker hitro pridobivanje vode je tudi značilno za preeklampsijo. 


Eni pravijo, da naj bi začel čaj piti po 33.tednu, eni po 36.tednu. Jaz sem ga zdaj po 36.tednu, ko je dete itak že razvito. Je pa tak blag okusa, ni slabo :)

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 11:19:59   
Cvetnilist
Pri meni še ni tako hudo z otekanjem ampak pač vidim po čevljih da otekajo noge. Še predvsem če dosti stojim čez dan. Bom si zdaj začela merit pritisk, raje preventiva kot pa da je potem kaj narobe.
Jaz sem dobila čaj od kolegice in je rekla da pač po 37., ko je otročiček že razvit tako kot mora biti. No super, čaj mam na splošno rada tako da ga ne bo težava piti. user posted image
Kaj magnezij še pije katera?

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 11:53:10   
jabuk
Ne, že kak mesec ne. 


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 12:36:47   
Cvetnilist
Te bi jaz tudi počasi lahko nehala. user posted image Sem se zdaj prav navadila, da ga pijem zjutraj. user posted image

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 12:50:51   
Mišmašek
Oj, ja jaz še vedno 3 šumečke magnesola na dan.


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 12:56:18   
Cvetnilist
Saj nisem zdaj prepričana ampak kaj bi naj nekje po 37. tednu nehale jemat magnezij ali kako je to? Moram vprašat ginekologinjo. user posted image

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 13:03:28   
jabuk
Jaz sem zaradi mg imela bolj tekoče blato, tak da sem ga zelo malo jemala. Je tudi gin.rekel, da je bolje, da ne jemljem preveč. 


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 13:54:20   
Cvetnilist
Aja to pa je drugo. Meni na žalost pri blatu ni nič pomagalo, imam kar težave včasih z odvajanjem, ker je blato pretrdo. Mogoče bi morala še donat začet oit zraven.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 14:01:25   
jabuk
Jaz bi ti ga priporočala. V prvi nos.sem ga kar pila, sem bila bolj zaprta. Zdaj nimam težav, normalno odvajam vsak dan. 


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 14:11:53   
Cvetnilist
Si ga bom šla potem kupit. user posted image Ker verjetno s prebavo do poroda ne bo ravno bolje.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 14:17:16   
jabuk
Jap...Si me spomnila, da si ga bom kupila tudi za porodnišnico, ker ko sem imela CR, si itak zaprt in men je črevo pritiskalo na rano in je ful bolelo, mi je potem ena sestra dala svečke in donat in me je rešila.


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 14:24:41   
Cvetnilist
Joj, to si sploh ne predstavljam kako je če imaš CR. Verjetno je vse precej drugače kot naraven porod ne? Oziroma verjetno je okrevanje dosti težje, preden se rana vredu zaceli. user posted image

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 14:37:07   
jabuk
Tudi CR vsaka drugače doživlja. Jaz sem bila po 2m zelo vredu, kakšne pa tudi pol leta niso, jih boli. Men se brazgotine skoraj nič ne vidi, nekaterim se...Definitivno je super, če poteka porod tak kot mora (popadki, voda, 10cm, parkrat prtisneš pa je :D)...Sem pa brala, da so bile nekatere pri vaginalnem hudo raztrgane, da tudi po 1 letu niso mogle imet odnosov. Jaz sem lahko...Je pa CR moteč, ker težko vztajaš, težko se obračaš, ker pač boli. Je pa res, da si kar dolgo časa nisem upala dotakniti brazgotine, tak čuden občutek mi je to bil.


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 14:42:36   
Cvetnilist
Dejstvo je da bilokakšen porod, naj si bo s CR ali naraven, pusti določene posledice na telesu. Pač moje mnenje je, da definitivno, če se le da, je bolje da ženska rodi naravno, bi naj bilo tudi za otroka dosti bolje. Pač vem da pri CR ima potem dosti žensk težave s tem celjenjem in dvigovanjem otroka, je pa tako kot si napisala, čisto odvisno od ženske do ženske. Vem da to raztrganje pri naravnem porodu, res ni fajn ampak dobro, tu nič ne moramo, samo upamo lahko, da ne bomo raztrgane. Je pa tako ali tako večina žensk raztrganih, ko rodijo. Ponavadi je to še posebej pri prvih porodih.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?