|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 21:33:15   
KmAlU MaMiCa
So kr bogi nasi moski hahaha...saj bo kmalu konec. Jaz tud nisem se neki igrack sam ko pa gledam se pa topim zraven. Edino gugalnik mi ke nujen ker ga nimam kje pustit tko ko bom kuhala al a kaj...imam 1,5 letnico ki vem da mu ne bo dala mira in je treba to ze zdaj studirat...gugalnik pa magari na mizo dam in lahk lepo spi notri.

Porod ni noben enak...ne boj se za brezveze ze vnaprej. Ce si imela tezave z odpiranjem si kupi kak gel zdaj ali pa kako masazo maternicnega vratu naredi...ista fora je kao z dojenjem...ce prvic nisi tudi drugic ne bo mleka. Moja izkusnja...prvic niti en dan nisem dojila, drugic 14 mesecev na polno. Raje glej pozitivno da te psiha ne ubije se predno se bo kaj zacelo.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 21:40:52   
Cvetnilist
Igračk bomo pa tak verjetno tudi ogromno dobile. Se mi zdi, da ko pridejo obiski, da vsi prinesejo ali igračke ali plenice. user posted image Gugalnika jaz še nimam, bi ga naj baje dobila od dveh prijateljev, zdaj bomo pa videli, če bom res. user posted image Če ne ga pa lahko še vedno naknadno kupim. user posted image
Točno tako kot si napisala Kmalu mamica, psiha ogromno naredi. Zato se jaz trudim sploh ne preveč razmišljat o porodu in tem.

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 21:57:05   
LoniRR
Ojoj jabuk neee. Ne razmisljaj tako. Na sreco smo v sodobnem svetu, ki ti omogoca da rodis zdravega otroka, ki si ga zelis. Vrjamm in razumm da te je strah ampak ko bos rodila in mela soncka ob sebi ti bo cudno da si sploh pomislila na vse to, ker bo vse ok. Ne smem misliti da bo kaj narobe. Vem da ti ni zelja ponoven CR ampak na to glej pozitivno in tudi ce te ponovno doleti je kljub vsemu vredno. Samo pozitivno razmisljaj in uzivaj se zadnje tedne nosecnosti. Vse bo OK bos videla. Mogoce ti bo pomagalo, ce se vprasas kako bi trpela, ce nebi mogla zanositi. Marsikatera zenska bi si zelela zanositi pa cetudi bi morala cez CR. Pa ne me narobe razumet, ce sem mogoce cudno vse skupaj napisala. Zelim te samo pomiriti in s pozitivno energijo nafilati. Bos vidla da bo OK in ne razmisljaj o CR. 


Jst komaj cakam porod. Zaenkrat se ne cutim strahu pred njim. Vrjamm da bo vsa bolecina odtehtala v trenutku ko bom mela hcerkico v narocju. Komaj cakam da jo spoznam. Jst sm sla sam po par drobnarij v tosamo in pustila tam 40eur. Moj sploh vec ne komentirala. Sam se smeji se 😁
Cvetnilist ne morem prenesti obveznega dopusta za po porodu. Tako kolektivno imamo in moram nujno 2tedna porabiti. Na sreco sem si izborila, da mi ga ni treba porabiti 80% kot imajo navado. Bova vsaj z mojim v miru pripravila vse za otrocka.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 22:03:29   
LoniRR
Kar se druzenja tice sem jst za in res upam da po porodu ne boste kar izginile 🤔

Tudi kasnejse izkusnje pridejo prav. Joj cvetnilist sama sem studirala v mb. In ce bom kdaj tam se lahko slisimo

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 22:05:27   
Cvetnilist
Tudi jaz tako razmišljam glede poroda. Komaj čakam, da bom imela pikico v naročju in da jo končno spoznam. Bolelo vem da bo ampak to pač pride zraven in bom že nekako potrpela. Toliko ženske pred mano je že dalo to skozi, tako da bom jaz tudi.user posted image
Imajo to malo zakomplicirano pri vas glede dopusta. user posted image Sicer pa dobro, tudi pri nas na šoli imajo svoje finte glede tega. Jaz nimam pojma trenutno kaj se bo zgodilo z vsem mojim letošnjim dopustom. Ja, to pa je res. Si boš lahko res vse lepo v miru uredila. Meni se vidi, da sem že od začetka januarja na bolniški, ker sem že večino vsega naredila. Oprala in zlikala vsa oblačila, jih zložila v omaro. Vse lepo zložila na police. Edino posteljice še nisem oblekla, ker bi se samo prah nabiral gor. To bom naredila tik pred rokom.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 22:21:50   
Cvetnilist
Bodoca mamica 1, bom zelo vesela, če boš kaj v mojih krajih, tako da samo povej, ko boš. user posted image

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 22:56:24   
LoniRR
Uf jst mojmu se ne pustim nic sestaviti ker ne prenesem prahu tko da imava vso opremo se v skatlah haha. 

Jaaa jst vsakmu recem ko me vprasa ce se kej bojim poroda. Se nben otrok ni notri ustal in tudi moj mora rpiti vn. Da bo bolelo sem pa vedela se preden sem zanosila pa me to ni ustavilo tko da tut zdj ne razmisljam o tem. Sm pa brala da zenske.ki se ne bojijo poroda.in bolecin ampak to sprejmemo kot sestsvni del da lazje rodijo.  🤗Ja zanimivo je to pri nas glede dopusta. Ampak na zalost nisem izjema. Po zakonu moras dva tedna v kosu vzet in glede tega me lahko omejijo in pa stari dopudt je treba do junija porabiti, ker drugace zapade in sem ze na treh tednih, ker sem ga lahko le 20% prenesla. Cvetnilist tudi ti ce bos kaj v blizini Lj. Se kr oglasi. Res upam punce da ne bote izginle iz foruma. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 3:42:07   
jabuk
Hvala cvetnilist za lepe besede. 


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 4:56:02   
jabuk
Hvala tudi obema mamicama. Sem imela toliko zapisano, pa mi ni hotelo poslati..:/


Skratka odločila sem se, da se o svojih strahovih pogovorim z ginekologom. V življenju ful ne maram tvegati in če bi mi kdo rekel, da se v drugo tudi ne bom odpirala, potem zih ne bi zanosila. Sem bila pa vedno prepričana, da je za neodpiranje kriv umetni porod, nakar včeraj zvem od znanke, da je ona prav tako zaradi preeklamsije imela sprožen porod in je rodila v 2h. Lahko, da je bila že zrela, jaz pa ne še. V porodnišnici mi je gin.rekla, da jaz bi pač znala rojevat 2 dni (nevarno za mamo in otroka) in da brezveze me matrajo, boljše naredit CR. Mogoče pa bi se vseeno odpirala, ampak ne tak hitro. Men so sprožili CR ene 4h po predoru mehurja, kar je kar hitro za prvič. Se pa moja sestra tudi ni prvič odpirala in je imela CR, drugič pa tudi zaradi dvojčkov- ona si je želela CR.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 8:35:03   
Cvetnilist
Bodoca mamica, tudi mene nervira prah ampak jogi imam tako še zavit v polivinil tako da se v bistvu nabere samo na leseni del, to pa tako sproti vse obrišem. user posted image Ja moja teta na primer ima 3 otroke in je imela vse tri porode ok. Je bila sicer raztrgana ampak je rekla, da to vse pozabiš, ko dobiš otroka v roke. Je pa ona taka flegma, šla je tik pred zdajci rodit in se sploh ni obremenjevala s porodom, zato pa je verjetno imela lepe in hitre porode.
No pa saj verjetno ti bo tudi zdaj pred koncem pasalo, da boš lahko doma. user posted image Mi imamo tako v šoli, da v bistvu od vsega dopusta kaj ga imam lahko koristim po svoje samo dva dni, se reče 48. člen. Pa še ta dva dni naj ne bi bila hkrati. Ostalo pa se vse mora dat za počitnice, takrat smo pač prisiljeni bit doma, če hočemo ali nočemo. Pa tak je za vse počitnice premalo dopusta tako da moramo še med letom narediti toliko nadur, da si pokrijemo to kar nam manjka. Seveda bom povedala, če bom kaj v Lj! user posted image Jaz imam namen ostati na forumu, res upam da tudi vem, ker se mi zdi, da si bomo lahko še naprej v marsičem svetovale in pomagale.

Jabuk, pravilno!! Ginekologi so tam zato, da nam svetujejo in pomagajo. Tako da kar brez zadržkov povej kaj te muči in vprašaj kaj te zanima. Glej boš videla, da se zna zgoditi, da boš na koncu prijetno presenečena in da boš rodila lepo po naravni poti brez težav. Tega ti sicer ne moram zagotoviti ampak lahko ti zagotovim, da noben porod ni enak in da če boš poskusila razmišljati pozitivno in se ne preveč obremenjevati, da lahko že s tem marsikaj narediš. Preeklampsije pa se tako ali tako ne da predvideti naprej, če te doleti, te doleti in ne moraš pomagati. Ogromno žensko jo ima in si niso same krive za to. Kar se pa tiče teh umetnih popadkov in prediranja mehurja, sem dobila en nasvet (tudi od tete, o kateri sem pisala gori), da naj tega če se le da ne pustim. Da to ponavadi v bolnici forsirajo sploh če imajo gužvo in želijo porod čimprej opraviti. Ne vem, baje da to vse naj ne bi bilo vredu in da je boljše se temu izognit. Se pa strinjam s tem, da so ti hitro sprožili carski rez, 4 ure ja ni nič... Baje bi naj bilo do 8 ur ok. Zanimivo no, da so se tako hitro odločili za cr.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 13:06:25   
Mišmašek
Hejla, evo mene spet po dolgem času. Da se vam malo javim 🙋 danes sem imela pregled v 32+4 tednu. Ultrazvok kaže na zastoj rasti. Obseg trebuščka zaostaja za več kot mesec dni. 😣 Nazadnje je zaostajal za dva tedna. Ostalo je v mejah normale. Čez dva tedna imam ponovno pregled z merjenjem. Če bo še vedno kazalo na zastoj bom morala v bolnico. Zdaj moram pa res začet počasi nosit stvari na kup da ne bo panika zadnji moment...


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 13:25:06   
Cvetnilist
Ojoj mišmašek. Pa dobro, mislim, da če bi bilo res rizično to, da bi te že zdaj takoj poslal ginekolog v bolnico tako da pomojem ni nič hujšega. Pa so ti naredili ultrazvok in izračunali koliko bi naj dete tehtal? Upam na vse najboljše no, sem pa ravno ne dolgo nazaj razmišljala o tebi kako si.

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 13:53:14   
jabuk
Mišmašek veliko sreče. A na zastoj rasti kaže samo trebušček, ali tudi ultrazvok? Je to tvoj prvi otrok? 


Kje je pa Tissa? 
Ja hvala cvetnilist. Res je vsak porod drugačen. Je babi od moža 3x rodila, vsakič drugače. Enkrat v 7.mesecu, drugič v 8.mesecu in tretjič v 9.mesecu (ta vem, da je bil kleščni). Pa še je hotela zanositi, pa dedek ni želel. Pa še rh - ima, pa je vse bilo ok :)

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 14:02:27   
Cvetnilist
No vidiš Jabuk. user posted image Verjamem, da ti ni ravno enostavno, ker imaš za sabo takšno izkušnjo ampak res probaj čimbolj pozitivno razmišljati in se ne obremenjevati, ker boš videla da bo vse ok. Če je do zdaj vse potekalo tak kot more potem res nimaš zdaj nobenega razloga da se obremenjuješ.
Samo res, Tissa tudi nič kaj več ne napiše. user posted image

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 14:16:31   
jabuk
Jap res je. Tak kot si napisala tudi glede umetnih. Moji sestri (ni kazala nobenih znakov poroda) so umetno sprožili, češ da je otrok prevelik, in se itak ni odpirala. Pa še en ginekolog je rekel, da bi raje počakal (3-je ginekologi vsak z drugačnim mnenjem). No otrok je bil normalno rojen..So tudi meni rekli, da bo moj otrok čez 4000g, bil je pa pod 3300 :D - znajo tudi kiksnit. 


Sem se danes tudi s partnerjem pogovorila o strahovih in mi je rekel, naj ne kompliciram in naj uživam še zadnji mesec, ko sem vesela in debela :D. Saj res nimam razloga, zaenkrat je vse ok pa itak imamo skos te preglede. Danes je imel sin malo vročine ponoči in je doma in mi je fino, da mi misli preusmeri. :)

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 14:52:07   
Cvetnilist
No vidiš. Dostikrat prehitro forsirajo te umetne popadke in prediranje mehurja. Meni je res teta svetovala, da če je le možno naj to zavrnem, ker da baje ni ok. In res dam nekaj na njeno mnenje, ker je rodila tri zdrave otroke, brez nekih zapletov pri porodu. Tudi klistir in vse to naj ne bi bilo pretirano ok. Čeprav klistir imam jaz tudi namen vzet, če ne bom pred porodom doma opravila kar moram. user posted image Ja to kaj napovedujejo težo pa tak ne morejo v bistvu prav povedat, to so zgolj izračuni na podlagi stegnenice, če se ne motim. Načeloma bi naj lahko bila odstopanja 0.5 kg gor ali dol. Tako da ne smemo vzet za gotovo kakšno težo napovejo za otroka. Za mojo sestro so rekli mami, da je plod premajhen in se je tudi rodila s 3300g dva dni čez rok.
Tudi meni moj reče, da sem vesela in debela. user posted image Saj je razumljivo, da ti ni vseeno in se obremenjuješ. ne vem kako bi bila jaz sama v tvoji koži ampak res mislim, da če je vse do zdaj potekalo brez zapletov in če se ti vredu počutiš, da nimaš kaj skrbet. user posted image Si lahko vesela, da imaš takšnega moža, da te lepo pomiri. Ooo bogi sinek, zdaj so spet ta nora obdobja viroz. Upam, da bo hitro ok. Ti pa le res uživaj sedaj še zadnji mesec. user posted image

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 16:03:00   
Mišmašek
Ja ja, preko ultrazvoka je bilo to merjeno. Okvirna teža je 1300g. Ne sej ni tako kritično še, ma če ne bo bistvene spremembe ki jo zdravniki pričakujejo pa pomoje ne bojo vlekli in čakali. Do 40 tedna definitivno ne pridem v nobenem primeru. Sem rekla da mam občutek da nimam nekaj velikega trebuha za ta cajt v primerjavi s prvič. Ne bomo delali panike ne 😉


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 16:06:29   
Mišmašek


IZVIRNO SPOROČILO: Mišmašek

Ja ja, preko ultrazvoka je bilo to merjeno. Okvirna teža je 1300g. Ne sej ni tako kritično še, ma če ne bo bistvene spremembe ki jo zdravniki pričakujejo pa pomoje ne bojo vlekli in čakali. Do 40 tedna definitivno ne pridem v nobenem primeru. Sem rekla da mam občutek da nimam nekaj velikega trebuha za ta cajt v primerjavi s prvič. Ne bomo delali panike ne 😉




Aja, trebušček od otroka zaostaja, mojega ne meri nikoli. 😁

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 16:42:38   
jabuk
Mišmašek, če bom jaz na rok rodila in ti prej, bova morda skupaj rojevale :D. 


Cvetnilist, saj fino mi je tudi, da si ti tukaj, ker si me fejst pomirila. :) Pozitivne misli in uživat v trenutku, ko bo pa napočil čas, se bomo pa takrat ukvarjali s problemi, če bodo prišli. :). Sem bila leta 2015 v skupini junijk in je naš je bilo okoli 200 (fb) in je bilo z vsemi mamicami in otroci vse ok :).Mi je pa fino, da bi imel sin še koga ob sebi. Vidim, kako se imajo fino, ko se tako bratje in sestre pri 70ih letih videvajo. :)
Ne vem, kje je Tissa ?  Morda na dopustu. Morda je rodila. :)

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 18:15:11   
Cvetnilist
Mišmašek, aja otrokov trebušček, jaz sem mislila da tvoj trebuh toliko zaostaja. Pa so ti povedali kaj bi naj to sploh pomenilo? Mogoče bo pa na naslednjem pregledu vse ok. Paniko pa je res brezveze delat, boš videla, da na koncu bo pa vse tako kot mora bit. user posted image Tudi če boš morala pred 40. tednom rodit ne pomeni nič, tista meja za donošenost je tako 37. tednov, fajn je da bi vsaj do takrat zdržala.

Jabuk, me veseli, če sem ti lahko vsaj malo pomagala! Ma ja, jaz nisem nek tak človek, ki bi bil obseden s pozitivo in to ampak se mi pa zdi, da sem zdaj v nosečnosti res vse skupaj vzela kot da bo vse ok. Nikoli nisem niti pomislila, da bi bilo kaj narobe z malo ali pa da je ne bi donosila. Vem, da lahko hitro pride do česa takega ampak res, jaz sem sama sebe prepričala, da bo čisto vse ok. user posted image Ampak tako kot si napisala, če pa slučajno kaj ne bi bilo ok pa se bomo takrat obremenjevali s tem. Ampak mora bit vse ok! user posted image Ja zame je to moj prvi otrok ampak definitivno ne mislim ostati pri tem, bi rada imela vsaj še enega otroka. Ker tako kot si napisala, da ni prvi otrok sam. Moreta bit vsaj dva. user posted image
No vidiš, od 200tih vse ok. To pa je res zelo lepo slišat.user posted image Upam da bo tako tudi pri nas.
Mogoče bomo Tisso zdaj priklicale, ko se pogovarjamo o njej. user posted image Se mi zdi, da se veliko mamic več ne javi tu na forumu, mogoče so vse preklopile na fb ali kaj.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 19:07:08   
Mišmašek


IZVIRNO SPOROČILO: jabuk

Mišmašek, če bom jaz na rok rodila in ti prej, bova morda skupaj rojevale :D. 


Cvetnilist, saj fino mi je tudi, da si ti tukaj, ker si me fejst pomirila. :) Pozitivne misli in uživat v trenutku, ko bo pa napočil čas, se bomo pa takrat ukvarjali s problemi, če bodo prišli. :). Sem bila leta 2015 v skupini junijk in je naš je bilo okoli 200 (fb) in je bilo z vsemi mamicami in otroci vse ok :).Mi je pa fino, da bi imel sin še koga ob sebi. Vidim, kako se imajo fino, ko se tako bratje in sestre pri 70ih letih videvajo. :)
Ne vem, kje je Tissa ?  Morda na dopustu. Morda je rodila. :)


Hahaha, nikoli se ne ve, lahko bomo prav isti dan dobile naše šručke 😍

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 20:33:05   
jabuk
Cvetnilist, ja mogoče jih je res dosti šlo na fb in so manj tukaj.
Jaz tudi nisem nikoli pomislila, da ne bi otroka donosila.  Imam občutek, da bom čez rok rodila, tega je dost v moji družini. Sestra bi še dvojčke do roka spravila, če ji ne bi kake 2-3 tedne prej na njeno željo CR naredili. :)

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 20:39:32   
Cvetnilist
Možno. Jaz nimam fb, tako da mi je super, da lahko klepetamo tukaj na forumu. user posted image
Jaz tudi mislim, da bo mogoče kak dan čez rok al pa čisto tam nekje pri roku. user posted image Moj ata je čisto po naključju odprl rokovnik na 6.april in je prepričan, da bom takrat rodila user posted image Drugače pa ja, tudi pri meni so večinoma vse rodile čez rok. Mama je mene rodila 4 dni čez rok, sestro 2. user posted image Bomo videli kako bo.
Drugače pa teta po atejevi strani je tudi rodila dvojčici in ji ju je uspelo donositi čisto do roka.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 20:39:59   
Cvetnilist
Drugače pa za dvojčke je 2-3 tedne prej praktično res že čisto polna donošenost. user posted image

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
   RE: APRILČICE 2019
21.2.2019 20:48:46   
jabuk
Mene je mami 7 dni po roku in sploh ni vedela, da ima popadke in da je že toliko odprta. Na rednem ginekološkem pregledu so ugotovili. Fino njej :)....Ej glede klistirja, ko si prej omenjala-baje bolj čutiš popadke, ko ti klistir naredijo. To mi je dosti reklo...Ko so ga meni naredil, so rekli naj vsaj kake 3min zdržim, da ne bi šla na wc. Jaz nisem zdržala niti 30s :D. 


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?