|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
19.2.2019 15:47:24   
LoniRR
Hm midva sva banjico dobila novo v dar tko da nvm ket je bila kupljena. Je pa tko. Premisli ali ti bo lazji zdaj banjico kupit ali pa potem ko rodis. Meni osebno je tisto kar vem da bom za zihr rabla lazje da zdaj kupim in se ne obremenjujem vec kot pa da bi mogla pol. Nvm kako bojo zadeve pol zgledale in ne upam prelagati, da bi pol kupovala na vrat na nos. Midva imava sedaj prakticno vse. Razen tale napravca za dihanje nama manjka, ker je zmanjkalo zaloge v baby centru in pa stolcek za hranjenje pa ksna igralna povrsina ampak to sta dve zadevi, ki prideta sele.kasneje v postev in sedaj samo gledam


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
   RE: APRILČICE 2019
19.2.2019 16:20:10   
jabuk
Na youtube sem gledala od ene Alje posnetke. Vtipkaš dihanje med popadki, imaš 3 video posnetke in opisuje za vsako porodni fazo posebej...Sem tudi brala na netu babybook, ampak mi je lažje gledat posnetek. :)

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
   RE: APRILČICE 2019
19.2.2019 18:49:41   
Cvetnilist
Saj bom vidla, planirala sem prvo it naslednji mesec še po banico ampak moram se spravit do Baby centra. Sem pa vidla, da se da tudi naročit. user posted image Stolček za hranjenje in kakšno igralno površino bom pa kupovala kasneje, sem oa že tudi sama gledala malo. Sem pa dobila nasvet da najboljši je taki čisto plastičen, ki se da zelo enostavno sčistit.
Bom si jaz tudi malo pogledala posnetke na youtube. Se mi zdi, da se tam najde marsikaj koristnega. user posted image V materinsko šolo sama nisem šla, sem taki tip, da si raje preberem stvari. Glede rokovanja z novorojenčkom pa se ne obremenjujem nekaj preveč, ker sem delala s čisto malimi otroci s posebnimi potrebami in sem se precej rokovanja naučila tam, ko jih je bilo treba previjat, premikat, itd. Vem da ni čisto enako ampak osnove pa so.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
   RE: APRILČICE 2019
19.2.2019 19:23:20   
Cvetnilist
Punce, pozabila sem vam povedat, da sem danes ze dobila odločbi za porodniško in tisto pomoč ob rojstvu otroka, ki je 280€. Vlogo sem oddala prejšnji ponedeljek, danes pa ze dobila, tako da je šlo res hitro. :-D


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
   RE: APRILČICE 2019
19.2.2019 21:41:47   
Mamca.na.3
Tudi jaz sem danes dobila odločbo,  oddala pa prejšnji teden v sredo 😀
Punce, katera razmišlja o masaži presredka? Jaz sem bila pri prvem porodu rezana,  šivana,  in sem bila potem se cca 10 dni precej boga. No, pri drugem sem prosila, če gre brez, pa ni šlo, je pa zdravnica rekla, da bo naredila take šive naredila, da ne bodo boleči in res razlika je bila občutka. Sedaj pa razmišljam,  da bi poskusila.....

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
   RE: APRILČICE 2019
19.2.2019 21:57:12   
Cvetnilist
Super, torej gre res hitro s temi odločbami. Sem prijetno presenečena. :-D Ali ve katers kako je s temi 280€, kdaj to nakažejo?

Za to masažo presledka sem že iz večih strani dobila nasvet da je fajn. Se dobi prav neko olje v lekarni. Ampak se mi zdi, da večina žensk je tako raztrganih pri porodu.

(odgovor članu Mamca.na.3)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
   RE: APRILČICE 2019
19.2.2019 23:17:52   
LoniRR
Sama delam ze kaksen mesec vaje medenicnega dna, ker hodim na telovadbo za nosecnice. Bom pa tudi poskusila z masazo presredka. Zgubit nimam kej...

Hm no na svojo odlocbo bom jst se morala pocakati. So mi ze prec rekli da nej racunam vsaj 2tedna... 😢Verjetno dobis teh 280 eur v tistem mesecu ko rodis?Kar se tice sole ti itq ne povejo veliko koristnega glede rokovanja z novorojenckom in mislm da to ze zacutis ko ga dobis v roke. Se vsaka je znala poskrbet za otroka in bomo tudi me obvladale. Meni osebno je sola bolj koristila v smislu kaj potrebujem od kozmetike, pripomockov. Kako poteka ta procedura, potem kako je s cepljenji, zobozdravnikom, pediatrom, fizioterapevtom.... pac take stvari k pridejo pol tekom prvega leta. Tko da cvetnilist nisi nic zamudila 😁 morm pa rect da mi pa ni zov da sm sla, ker sem marsikej zanimivega zvedela na enem mestu

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 5:45:40   
jabuk
Sem si brala glede presredka. Mnenja so različna. Jaz iskreno niti ne razumem čisto kako se to dela, je pa treba pazit na higieno, če ne, lahko pride do vnetij.Ne vem kje se je zataknilo s temi porodi - še naše babice in prababice so rojevale v štali,  doma, na vasi, brez nekih metod in to še več kot 5 otrok. Moja babi nikoli ni tožila o tem, da je bila raztrgana. Moja mami tudi brez šivov rodila normalno. Tašča je sicer pri prvem imela 2 šiva, pri drugem pa nič.


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 8:09:04   
LoniRR
Hm jabuk imas prav. Tudi meni ni jasno zakaj se je v vseh teh letih ko znanost in tehnologija toliko napredujeta prihaja do se vecjih tezav. 


(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 8:50:46   
jabuk
Meni se zdi, da je preveč tega pritiska in premalo rojevanja po občutku. Ženske bi morale rojevat, kot si same želijo (stoje, leže, sede, na vseh štirih). Mislim, da je preveč govora o tem kaj, kje, kako, na kakšen način in premalo tega, da se prepustiš trenutni situaciji. Poznam eno žensko, ki je doma rodila sama, brez prisotnosti babic, so potem prišle. Cela družina je bila proti njeni odločitvi, ampak jaz jo razumem, doma se je počutila sproščeno, želela je biti sama v tem momentu rojevanja, misel na porodnišnico jo je spravila v stres. Verjetno je tudi imela srečo, da je bilo vse ok z njo in otrokom, ampak ona pravi, da je tak čutila, da to mora naredit. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 9:18:28   
Cvetnilist
Pa saj ravno vsa ta znanost in tehnologija tudi vpliva na vse to, da se pojavijo razni zapleti. Tudi prehrana, ki jo imamo danes, zakaj so te otroci toliko bolj bolehni? In vse te mlečne formule in podobno? Včasih so vse ženske dojile, ni bilo nadomestkov, in so bili dejansko vsi otroci zdravi. Pač jaz nerada pametujem glede tega, vsaka mama se sama odloči, če bo dojila ali ne, ampak sem prepričana, da dojenje zelo pomaga pri izoblikovanju otrokovega imunskega sistema. To glede presledka pa ja, definitivno je treba paziti na higieno. Tako kot celo nosečnost, se mi zdi, da če ni dobre higiene, da kar hitro pride do kakšnih hujših vnetij in podobno. user posted image
Jaz dolgo nisem vedela, če se naj odločim za materinsko šolo ali ne in mi nekak ni žal da nisem šla. Mogoče mi čez čas še bo ampak si mislim, da nekako bom že zmogla, ko bom dobila svojega otroka v roke. Mogoče mi je res edino to malo žal za te sezname kaj vse potrebujem ampak to si me ti lepo rešila Bodoča mamica 1. user posted image Kar se tiče pediatra ga že imam, moram samo še poklicati, ko bom rodila. Sem dobila eno pediatrinjo čisto blizu doma tako da bova lahko z malo vse peš urejali. To mi je bilo pomembno, da se bom čim manj vozila z avtom. Za zobozdravnika predvidevam, da je treba poiskat, ko se bodo pojavili prvi zobki, za cepljenje tako ali tako povedo sproti, kako in kaj, kar se pa tiče fizioterapevta pa predvidevam, da pride v poštev, če je (bog ne daj!!) kaj narobe in otrok ne napreduje tako kot mora. Ali je bilo še kaj posebej rečeno glede tega v šoli Mamica in bi bilo dobro vedeti? Se ti že v naprej zahvaljujem, da si prijazna in deliš te informacije z nami, meni naprimer to ogromno pomeni, ker določenih stvari vseeno ne vem. Oziroma ogromno mi pomenijo nasveti vseh vas!
To da ne pustijo rojevati po občutku pa je tako skregano z logiko. Enkrat sem nekje slišala, da je to rojevanje na hrbtu, najmanj naraven položaj.
Tiste, ki ste že rodile in imate izkušnje s temi odločbami, kaj je normalno, da je ta prva odločba za porodniško samo za 3 mesece? Se potem avtomatsko dobi nova odločba za dopust za nego ali je potrebno dati kakšno novo vlogo?

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 10:38:58   
LoniRR
Cvetnilist ti sporocim za zobarja ko pridm domov, ker imam prov letak in ti bom slikala pa si bos lahko sama prebrala. So bili kar dobri nasveti glede sladkih pijac kako povzrocajo preko flaske gnilobo sprednjih mlecnih zob in podobne zadeve. Hm glede fizioterapevta ni nujno da mora biti v razvoju kaj narobe ampak naredimo mamice napako. To mi je bilo zelo zanimivo predavanje. Je pa seveda pol pogled na vsaki posamezno kako vzame nasvete. So tudi knjige glede tega pa si lahko kaj preberes. Npr. Dober nasvet je bil glede previjanja. Otrocek ima hrbtne misice ze zaradi polozaja v maternici bolje razvite kot pa trebusne. In npr. Pri previjanju ce mu dvigujes nogce da podlozis plenico mu ne omogocis telovadbe trebusnih misic ampak spet hrbtne. Ce pa ga primes po strani podpajsko in obrnes na bok in taho podlozis plenico in tudi oblacis na nacin obracanja pa delajo tudi trebusne misice in tako jih krepi. Dosti takih nasvetov je bilo. Sicer iskreno jih bom pol do poroda pozabila ampak nato telovadbo pa bom zagotovo pozorna. 

Drugace pa se strinjam. Meni so bila zanimiva predavanja. Nebi pa nic zamudila ce nebi sla in si bi prebrala ali pa se tko pozanimala. Zto pa imamo forum 😁 z veseljem delim info, ce le kako pomaga 😉

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 10:42:58   
LoniRR
Hm glede teh 3mesecev je pa mogoce zto, ker je prvih 105dni materinskega dopusta, ki ga ima izkljucno mama in potem nastopi starsevski dopust, ki traja 260 dni in se starsa dogovorita kako ga bosta izrabila... jst na svojo odlocbo se vedno cakam 😢

Glede rojevanja pa sem tudi sama prebrala da je baje najlazji porod stoje, kar je tudi logicno ampak pac vse bomo morale glavn del dati cez v leze

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 10:49:26   
jabuk
Cvetnilist, jaz sem žal pozabila in sem se isto vprašala. Vem, da me je na csd vprašala, če bom koristila cel starševski dopust in sem rekla, da ja, tak da sklepam, da gre to avtomatično. Ampak lahko vseeno pokličem na csd in vprašam :)


Včeraj je bilo čudno. Malo me je bolelo v predelu trebuha, nog, imela en tak občutek, da moram kakat, prdela sem...še tašča mi razlaga, kako ni vedela, da ima popadke, je pa imela občutek, da mora kakat/lulat....A dete je bilo ful živahno, cel žur, se mi je zdelo, da to ne more bit čas popadkov. In potem sem se spomnila, da sem za kosilo pojedla solato iz stročjega fižola (zamrznjen domač) in da verjetno prdim zaradi tega in res je bilo to :D. Me je pa vseeno bolelo, ker je bila kombinacija napihnjenosti in pritiska otroka in me je malo zmedlo :D.
Sem si pogledala video glede masaže presredka, tudi probala, sicer ne vem če prav delam, je pa kar težko s tem trebuhom. Sicer dvomim da pomaga, zgubi nimaš kaj :)

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 10:53:57   
Cvetnilist
Ok super, hvala! Dobro to glede sladkih pijač tako vemo kako je, flašk in dudic pa se bom jaz probala izognit če se bo le dalo ali pa uporabljat v čim manjši meri. Ja to pa vem, to previjanje in oblačenje iz boka poznam, sem morala v službi delat vse na tak način. Načeloma se vse dela iz boka. Tudi potem postavljanje v sedeč položaj on podobno. To moja teta hodi z malo na pedokinetiko in je zelo zadovoljna. Je rekla da se res dosti nauči tako da mogoče če bo katera razmislila da bi mogoče šla na to. Je pa poudarek na tem, da se otrok čimbolj pravilno in samostojno giba. Fajn zadeva. user posted image Ja, jaz sem nekaj knjig že prebrala, nekaj pa še imam. Se iz knjig tudi marsikaj izve. Seveda pomaga, vsaka nova informacija je koristna!
Sem pa danes kupila kar ta to to paket za nego popka. Se mi zdi fajn, da je kar vse v enem in je to to. Sem pa te krpice za umivanja vzela še neke od baby love, tudi piše da so bombažne, so pa enkrat bolj poceni od to to krpic.
Ja, sem si mislila, da je to razlog, da je odločba samo za 3 mesece. Zanima me samo kdaj potem pride še ta druga odločba. Kaj mislite da znesek porodniške ostane enak?
Ja ampak dejansko mislim, da se nikjer pri nas ne prakticira porod stoje. Zakaj pa mi ni jasno. user posted image

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 10:55:25   
jabuk
Ti babice v porodnišnici itak pokažejo kako moraš previjat. Jaz sem imela srečo, ker sem junija rodila v času mature in diplom in so mi študentje/dijaki previjal otroka in sem ene 100_x_ videla kako se to počne, ker so delal izpit in so šli korak po koraku in za vsako stvar so morali razlagati mentorju zakaj to počnejo :)


(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 11:09:22   
Cvetnilist
Hvala Jabuk, saj jih bom sama poklicala ampak res jih zelo ne rada kličem, ker jih je vedno tako težko dobiti na telefon. Saj v odločbi piše, da mam priznano oboje ampak potem piše samo do kdaj imam porodniško in kakšen znesek, potem za dalje pa ne piše nič. Verjetno bo res še ena odločba.
Joj, jaz bi se definitivno prestrašila haha. user posted image Samo saj bi videla, da če bi bili popadki, bi se verjetno stopnjevali. Drugače pa jaz fižole nenormalno dosti pojem že skozi celo nosečnost haha. Neprestano imam lušte po njej. user posted image
Tako kot si napisala, izgubit nimaš kaj. Kvečjemu lahko pomaga, škodit ne more. Je pa fajn, če ti partner pomaga pri masaži. Sodelavka mi je rekla, da njen je to delal partner.
No super, da pokažejo. Pa to previjanje je tak pomojem še najmanj. Jaz se za vse drugo bol sekiram. Kako pokriti otroka in s čem in takšne bolj skorajda že bedarije haha. user posted image

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 11:42:53   
LoniRR
Ja to sem tudi sama razmisljala, da bi vzela to telovadboza otrocka potem. Skodit ne more 😋

Glih tko k bom poskusila se s to masazo, ker jimam kaj zgubit. Knjige so top. Tudi sama sem tip osebe ki ogromno berem in imam povhn literature doma in ko bom zakljucila s sluzbo se bom lotla se do konca prebrat kar mi je ostalo haha. Znesek naj bi potem ostal enak, ker je od januarja dalje 100% starsevski dodatek. Pred tem pa je bilo teh 260dni slabse placanih 🤩 smo srecke

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 12:06:38   
Cvetnilist
Ja, baje je to res fajn zadeva. Jaz jo imam dejansko tu v sosednji ulici tako da imam res srečo. user posted image
Točno tako, masaža res lahko k večjemu pomaga. Škodit definitivno ne more. Tak da pomislim koliko sem zapravila za te nosečniške knjige me kar glava boli. user posted image Ampak dobro, večina je takšnih, da znajo koristiti tudi po porodu.
Si pa res dobra, da še vztrajaš v službi. Sama si ne znam predstavljati, da bi še zdaj delala.
No super. To vem ja, da se je letos nekaj zakon spremenil in da je spet vse 100%. Lucky us!! user posted image Sem tako bila presenečena nad izračunano porodniško, sem mislila, da bo precej manj zaradi te bolniške zadnje mesece.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 12:39:37   
LoniRR
Za porodnisko lovijo povrecje zadnjih 12 plac in je cca 100% neto potem, tko da par bolniskih, ce mate 90% placanih nebi smela prevec vplivati. Super da si vesela. Je pa v tvojem primeru vredno izgubiti vsak evro, ki si ga zgubila zaradi bolniske, ker ni vredno reskirati v tako napornem delovnem okolju. Sama imam pisarnisko delo in mi dejansko prav pase iti v sluzbo. Delam pa se ta teden potem pa dopust, ki ga moram porabiti pred nastopom porodniske... bi pa raje delala do zadnjega in imela potem dopust po zakljucku porodniske ampak pri nas je obvezno porabiti 10dni v kosu in pa celotnega starega...

Jaaa ne govor. Mene v vse kar se otroka ti e naserjejo haha. Kupm vse. Tko da nekaj knjig imam iz knjiznice, nekaj pa sem jih kar kupila, da bojo skoz na voljo. 😁

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 12:56:09   
Cvetnilist
Saj to vem ampak sem mislila, da mi bosta ta zadnja dva meseca kaj sem v bolniški, precej zbila povprečje ampak nista. Se pa strinjam ja, da je bilo vredno izgubiti kakšen euro, ker ne bi zdržala v službi. Sem imela namen vztrajati do porodniške ampak enostavno ni šlo, je pa moj otrok seveda na prvem mestu. user posted image
Verjamem, da bi ti bilo ljubše koristit po porodniški kot pa zdaj. Pa se res nikakor ne moraš dogovoriti da bi lahko koristila kasneje? Ampak no dobro, verjamem, da ti bo zdaj tudi pasalo biti doma. S pisarniškim delom je lažje zdržati ja, čeprav vem da pa zna biti psihično zelo naporno. Gledam svojo mamo, ki vodi pripravo dela v enem večje podjetju in je včasih čisto izmozgana od vsega skupaj.
Torej sva že dve, ki naju vse nahecajo haha. user posted image Sama bi pokupila vse kaj je možno. Ti pravim, da sem danes kupila oni paket za popek, polno teh nekih krpic, milo, kremo in ne vem kaj še vse. user posted image Edino kaj se držim nazaj je, da ne nakupujem več novih oblačil, ker sem ogromno že kupila, še več dobila in je omara za malo že polna. user posted image Raje kupim kaj potem poleti, ko bo že malo večja, ker poletnih oblekic pa nimam tako dosti. Ne vem kje ti tako nakupuješ oblačila ampak jaz sem ugotovila, da ima Pepcco zelo lepe stvari za male otroke in zelo poceni. Sicer niso 100% bombaž ampak so res lepe stvari. Jaz glede tega ne kompliciram tako zelo, tako da sem tam nakupila kar nekaj stvari.
Kaj se pa knjig tiče pa sem zavila enkrat v Mladinsko knjigo in jim pustila tam 100€ za knjige v eni rundi. user posted image Moj me je vprašal po zdravju. user posted image Nekaj knjig sem pa tudi dobila, med njimi tudi Modrost rojevanja, ki se je tako ne da več nikjer dobit. Vidiš, v knjižnico pa še nisem zavila. Bi tudi lahko šla malo pokukat.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 20:59:47   
KmAlU MaMiCa
Zivjo punce...evo da se se jaz malo javim...sem v 32 tednu in res ne vem kam bezi cas. Jetka ze ma svojega dojencka...se malo pa bomo ena za drugo porocale. Upam da bomo se naprej ostale aktivne pa se mogoce res kdaj dobile na kaki kavi z nasimi srcki.

Itak vas redno berem sam nimam casa pisat pri vseh teh virozah...jao...to je najhuje ko mas vec otrok...gre ko po tekocem traku. Drugace sem koncno nabavila vecino stvari za nasega skrata...samo se gugalnik in kozmetika pa je to to. Res je tolk stvari in prav ne mores da ne kupis...meni se je zmesalo zadnjic pri nakupovanju...nisem si mogla pomagat. Vse mi je blo tak kjut. Opazla in vam moram povedat...v pikapolonici imajo za na vozicek take igracke kher lahko kupis posamezne crke in mu prav nardis ime...full mi je blo vsec sam niso imeli take barve kot bi hotla :(Ste se menile za banjico...jaz mam eno full veliko in je super za zdaj ko mora lezat...ko pa sedi je pa najboljsi on stol za kopanje...moje so obe uzivale na polno v njemu. Glede poroda mam jaz samo en nasvet ki mi ga je dala kolegica in res sem se pri obeh porodih drzala tega. Rekla mi je samo da ko bo cas za potiskat...potiskaj s trebuhom in ne z glavo. In to drzi ko pribito. Treba je spodaj pritiskat ne pa v glavi...lahk ze zdaj vadite...je res full razlika. Ce z glavo mas full pritisk in nekaterim prav zilice v oceh popokajo. Jaz se poroda prav veselim ker vem da so to zadnje ure ki jih prezivljam brez sina in me na koncu bolecine, kakrsnekoli ze, caka popolna sreca. Me pa zadnje dni razganjajo hormoni...noro sem obcutljiva, cmerava in razpolozenje mi niha v ekstreme. To se mi prej ni dogajalo pri prvih dveh nosecnostih. Bogi moj moz. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 21:09:46   
Cvetnilist
Tudi jaz upam, da bomo še naprej ostale aktivne ter si izmenjale kakšne izkušnje kako bo z našimi sončki. user posted image Mi je samo žal, da ni nobena od vas iz moje okolice, da bi se lahko dobile na kakšni kavici.
Haha te čisto razumem kako je s tem nakupovanjem, ker se jaz tudi ponavadi ne morem ustavit. user posted image Danes sem kozmetike za 30€ nakupla pa sploh še nisem vsega nakupla se mi zdi haha. user posted image Igračk jaz zaenkrat še nisem kupovala, to mam namen kasneje kupovat. user posted image Banico pa morem še obvezno zdaj marca kupit, to bom še nujno rabla. Ostalo pa načeloma imam vse. Samo še kakšna malenkost.
To sem jaz tudi slišala ja, da rade žilice v očeh popokajo In da je fajn ob potiskanju imet zaprte oči. Aja pa da ni dobro preveč kričat, ker se ogromno energije za to porabi. Jaz se tudi na nek način veselim pač veselim se da bom končno vidla svojo pikico. user posted image Bolečino bom pomojem pozabla v trenutku, ko jo bom dobila v naročje.
Glede občutljivosti pa sploh ne govori. user posted image Sem ravno ne dolgo nazaj pisala o tem kako sem čustvena, da se mi zdi kot da sem spet na začetku nosečnosti. user posted image Mojega napadem za vsako figo, se mi že prav smili. Da se ne pogovarjamo, da mi gre na jok za vsako malenkost. user posted image

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 21:18:58   
jabuk
Oj punce, mene je pa ful strah poroda. Pravijo, da če se prvič ne odpiraš, se tudi drugič ne...Če bi to prej vedela, se ne bi odločila za 2.otroka, nisem pristaš CR, ker je to operacija. Se spomnim, da so mi v porodnišnici rekli, da bi umrla jaz ali pa otrok, če ne bi bilo zdravniške pomoči....In vedno se mi poraja v glavi to, a če bi živela v drugih cajtih, me zdaj zaradi neke nosečnosti (ki ni nujna) ne bi bilo več? Po drugi strani tega ne razumem, ker vse moje (pra)babice so pa normalno rodile, zakaj jaz ne. Vedno me je bilo strah poroda, že od nekdaj in še mi zdi, kot da z razlogom, da nisem rojena za rojevanje. Po drugi strani pa ne razumem mati narave, zakaj ženska lahko zanosi, roditi pa ne more. 


(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
   RE: APRILČICE 2019
20.2.2019 21:28:01   
Cvetnilist
Jabuk, poskusi se čim manj obremenjevat s tem! Čisto razumljivo je, da te je strah ampak ne verjamem v to, da če se prvič ne odpiraš, se tudi drugič ne. Poznam več primerov, ko imajo ženske 3 otroke in je bil vsak porod čisto drugačen. Resnično, imele so 3 povsem različne porode. In sploh ne razmišljaj, da nisi rojena za rojevanje, če si lahko lepo normalno zanosila boš lahko tudi rodila normalno. Boš videla. user posted image Za seboj imaš težko izkušnjo in je povsem razumljivo, da te skrbi ampak glede na to da ti je do zdaj nosečnost potekala brez posebnosti, moraš zaupati v to, da bo tudi na koncu na to. Boš videla, da boš prijetno presenečena. user posted image
Ni pa to vse v genetiki glede rojevanja. Je precej odvisno od tebe kot posameznice. Da pa pride do zapletov pri porodu pa je lahko samo splet različnih stvari, to še ne pomeni da je karkoli s tabo narobe!! user posted image

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?