|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2019
3.1.2019 10:06:34   
IceLand
Mogoče je moja naprava malo čudna, ker zazna za 3 sekunde potem ne, pa še to tudi takrat ko si dam napravo na nogo oz. tam ko vem, da utripa definitivno ni. Vendo pa slišim dojenčkov utrip, ko si dam na trebuh. No ja, bo potrebno raje počakati na zdravniške preglede je bolj 100%.
Danes mi je zopet zelo slabo, komaj čakam, da pridem v boljšo fazo nosečnosti, ko slabosti ne bo.
Aleksandra91 držim pesti da bo vse v redu in sporoči kako bo.
Ali lahko zdravnik vidi spol otroka pri 12 tednih? Ali mogoče 13, če je seveda otroček pravilno obrnjen? Oziroma ali se splovila razvijejo kasneje, ali katera ve?

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 251
   RE: Julijke 2019
3.1.2019 10:53:11   
črtica1
http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/nosecnost_po_tednih/Nosecnost%20po%20tednih%2012%20%20teden.html


Tuki pise, da se ze loci spol. Na nuhalni se ga pa tudi vidi, sam ni 100%. 
Danes sem imela pregled, vse ok, mali/mala veselo miga v trebuscku. Cuker imam 5,0 in mam mir do konca. Moja ne daje potem vec gledat cukra, tut glukoze mi ni treba pit. Ona pravi da ce je na zacetku ok, bo tudi pol. Sam na tezo bom mogla merkat, sem se ze 2 kg zredila 😐 ona mi nic ne rece al pa tezi..sam vem da bo tezko pol dol spravit. Ma vazno da bo otrok ok, ostalo bomo ze. Naslednji pregled imam pri babici cez en mesec. 14.marca imam pa ze morfologijo. Kako gre hitro! 
Uzivajte in božajte bušije ❤

(odgovor članu IceLand)
Neposredna povezava do sporočila: 252
   RE: Julijke 2019
3.1.2019 11:40:53   
Inod
IceLand spolovila so v 12 tednu že razvita in bi se naj dalo napovedati. Pri nas se tokrat ni videlo, pri prvi punčki pa smo dobili odg 50-50 (je imela popkovino med nogicami in jih je to očitno zmotilo). Lepo da vse poslušate srčka user posted image ; jaz imam pa to srečo da že čutim malo premikanja, tako da tudi tako vem da nisem sama :). Že prvo sem zelo hitro začutila.
Črtica1 jaz sem šla gor že 3 kg; malo spremljam od prve nosečnosti in primerjam; če bom tako nadaljevala bo ponovno ogromen plus. Ampak se nekako v glavi skušam prepričat, da se nima smisla sekirat (čeprav že kar vidim kako me bo sestra kregala). Se tolažim če je šlo v prvo dol bo tudi v drugo user posted image .
Srečno vsem na nuhalni in ob gledanju user posted image

(odgovor članu črtica1)
Neposredna povezava do sporočila: 253
   RE: Julijke 2019
3.1.2019 18:51:30   
Aleksandra91
Iceland wauuu cutissss?? Kako pa? Kateri teden pa si? ❤ jaz komaj cakam, da bom zacutila karkoli...



No za mano je tudi nuhalna. Bila sva pri dr. Levakovi v Velenju in nemorem opisat kako sva zadovoljna... njen odnos, prijaznost, strokovnost... ugl vse je bilo nadpovprecno. Rezultate pa imava tudi super, tako da je se razlog vec za veselje. Smo se pa cez cel pregled zelo smejali, ker je imel nogice prekrizane in jih je drzal v zrak in eno roko za glavo, kar je tipicna moja poza kadar lenarim 😁 si je pa cez obraz ves cas rokico deval kot da se ni zelel pokazat, na koncu pa se je obrnil, da nam je hrbet pokazal 😁 aja pa zaenkrat kaze na fanta 😁 kaj je letos s temi fantki?? Ceprav nama je vseeno kaj bo, samo da je zdrav!!!! Pdp mi je prestavila za 2 dni, na 12.7.
Zredila sem se za 1,5kg. Upam, da je kaj tudi od zaprtosti 😁 koliko kg ste imele na zacetku? Jaz 55.5kg in upam, da ne pridem cez +15kg (optimist, ane)? 😁                     

(odgovor članu Inod)
Neposredna povezava do sporočila: 254
   RE: Julijke 2019
3.1.2019 18:53:05   
Aleksandra91
Se popravljam na Inod - za prvi odstavek 😁

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 255
   RE: Julijke 2019
4.1.2019 13:18:17   
IceLand
Hihi ja, jaz sem po moje ta zadnja v tej skupini, moj PDP je šele 30.7 Inod, tudi mene zanima, kdaj si pa prvič občutila?
Aleksandra91 sem vesela za vaju. Tudi jaz komaj čakam da ga/jo zagledam. P.S sem rekla, da bo fantek user posted image user posted image
Jaz o kilah nočem niti razmišljati. Ti si bolj pri ta suhih, jaz sem siugurno že pridobial od 2 do 3 kg ampak po moje isto od zaprtosti.
Kaj pa, a telovadite kaj? Vsi mi pravijo naj počivam itd, meni se meša komaj čakam da lahko začnem migat. Samo ne upam zaradi prejšnjih krvavitev.

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 256
   RE: Julijke 2019
4.1.2019 13:56:11   
Aleksandra91
Moj je včeraj takšne delal po trebuščku, prav videlo se je ko se je stegnil z nogicami in rokicami, da se je vse raztegnilo, pa nisem nič čutila. Je pa ta fižolček še takooo majcen, no zdaj je že velik 8,1cm user posted image Res komaj čakam, da začutim kakšne premike!

Jaz imam tudi ves čas občutek, da bo fant. Moj pa potem včeraj reče, če sem kaj druga pričakovala, glede na to, da imava oba brata (ker bi KAO naj tudi tako se dalo malo predvidevati kaj bo, čeprav nič ni rečeno!). Bolj naju zdaj (no vsaj mene) skrbi za ime, ker za punco imava ime izbrano že zagotovo 5 let, za fanta pa nama nič ni všeč... Pa bolj ko berem predloge, bolj sem zmedena :)

Jaz sem razmišljala, da bi vsaj počepe delala.. ker se mi že pozna celulit, ko nič ne migam user posted image mislim, da to ne bi škodilo? Pa na sprehode moram bolj pridno hodit....

(odgovor članu IceLand)
Neposredna povezava do sporočila: 257
   RE: Julijke 2019
4.1.2019 17:33:31   
neli01
Zivjo punce, lepo je brati same super novice, sem res vesela za vse nas😁 mene pa je neka viroza napadla, in kasljam ampak suhi kaselj kar mi ponoci spat ne da, nos imam cisto ne prehoden😢 tako da sem danes sla po Prospan sicer ga ne bi glih smela ampak ze cel teden ne jaz ne moj ne spiva zaradi mene. Zdravnik pravi, da bo do torka se pocakal, ce ne bo slo na bolje pa dobim antibiotike, amapak jih nocem🤔. Zredila, sem se pa tudi za ene 4kg, tako da se nujno moram zacet gibat😜 me pa najbolj skrbi zaradi otrocka, pregled bi morala imeti ta cetrtek pri ginekologinji pa je rekla, da je bolje ce ga prestaviva na naslednji cetrtek, takrat glih dopolnim 14t, joooojjjj sam upam da je v vsem tem otrok na varnem. No drzite pesti do cetrtka za naju🐞

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 258
   RE: Julijke 2019
4.1.2019 20:04:44   
Ewyx
Tudi meni se že kar pozna trebušček, še sploh potem zvečer. Se hecam, da zdaj zgledam ravno na tisti meji, ko se ljudje sprašujejo, če sem se toliko zredila - ali sem dejansko noseča user posted image

Js še čakam svoj Angelsounds. Aliexpress ima svojo ceno user posted image

Glede športanja... Js se v službo vsak dan vozim s kolesom, pa še naprej treniram svoj ples. Sicer ne več toliko in tudi precej manj intenzivno, ampak važno da se premikam user posted image
(Pa sem se vseeno majčkeno zredila. In se tudi ne sekiram. Če kdaj, potem imam zdaj lahko bušija user posted image )

< Sporočilo je popravil Ewyx -- 4.1.2019 20:05:08 >

(odgovor članu neli01)
Neposredna povezava do sporočila: 259
   RE: Julijke 2019
5.1.2019 16:36:06   
neli01
Jaz kombiniram pajkice in zabe zaradi trebuha, ker kavbojke ki sem jih nosila prej, so me tok tiscale v trebuhu in to ze neki casa 😁

(odgovor članu Ewyx)
Neposredna povezava do sporočila: 260
   RE: Julijke 2019
7.1.2019 8:42:56   
Aleksandra91
Evyx wau, ti si pa pridna.. jaz vsak dan recem, da bom hodila na sprehode.. ko pa pridem iz sluzbe sem pa tako utrujena, da mi do nicesar ni :( no vceraj sva sla na eno hitro hojo po eni sprehajalni poti.. in je prav pasalo... samo mojemu ni do hoje, on bi rajsi tekel... tako, da bova zdaj VERJETNO poskusila, kako dolgo se nama bo dalo... :) Drugace sem si pa zadnjic v h&m kupila prve nosecniske hlace, ker ze tudi lahko nosim samo 2 kavbojke, ki imata zelo nizek pas... 

(odgovor članu neli01)
Neposredna povezava do sporočila: 261
   RE: Julijke 2019
7.1.2019 13:48:39   
Inod
Zivjo punce ☺ vidim da vse lepo uzivate v nosecnostih ☺. Meni je tudi boljse edino pritisk me kaki dan fejst jezi 😒. Sem pa vesela ker sem odkrila prasek za prebavo 😅😅 grozno sem zaprta 😒. Danes sem povedala v sluzbi in zdaj lahko zacnem normalno nosit cunje. Na nosecniskih hlacah sem pa ze dolgo ker me navadne tiscijo ravno na sive od CRJa (in boli).Gibe sem "zacutila"konec 13 tedna. Niso specificni gibi, ampak bolj kot valovanje mehurckov in potem kot da bi en mehurcek pocil. Smesen obcutek❤ in ga je tezko opisat. V prvi nosecnosti mi je najbolj smešno bilo ko malo kolcalo, v zadnjem trimesecju pa mi ni bilo vec tako prijetno.Glede kg...tudi meni se ze pozna, imam na tezo 56kg ze 3+ (jem zgolj bolj redne obroke). Ampak vam polagam na srce; uživajte v nosecnostiJaz sem v letu in pol zgubila 19kg (brez teze otrocicka) in se vse da ce se hoce (kg gredo dol tudi ce nedojite). Tako da uživajteeee.Katera punca dodaja na facebook? Sem pisala ue nekomu na ni odziva.


(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 262
   RE: Julijke 2019
7.1.2019 14:36:42   
črtica1
Inod jaz dodajam na facebook, na zs mi napisi ime in priimek pa te dodam za prijatelja potem pa v skupino, ker je se vedno skrita in je malo vec dela. 
Kaj si odkrila za prebavo? Moja je katastrofa in potem se zarad tega redim pa se napihnjena sem ko zoga. Zdaj sem pogruntala da moram na tesce pojest kefir z neoluscenim prosojem, da se vsaj neki dogaja. Ce ne je pa tema 😯 brez sirupa -lactecoma je vse trdo...al pa skor en teden ne grem. Grozno.
Drugace sem pa tut js zbolela. Ze od vceraj me mraz trese, vrocina me kuha in grlo oz kar cel vrat me boli. Sem zaspala na kavcu, kar se meni nikoli ne zgodi. Upam da bom ok do petka, ko imam nuhalno. Komaj cakam. 



(odgovor članu Inod)
Neposredna povezava do sporočila: 263
   RE: Julijke 2019
7.1.2019 17:16:37   
Inod
Crtica1 Psyllogel fibra praski so;italijanska zadeva, priporocala svakinji njega ginekologinja ki je prav tako noseca. Jaz popijem in v roku 30min je akcija, ker imam tudi sama drugace probleme in mi nic ne pomaga.Glede prehladov sem pa sama bila na istem 3 tedne nazaj in nobeni ne zavidam, ker sem cel teden lahko samo caj pila in pocivala.Crtica ti jutri na rac napisem ker preko tel ne gre privat sporocil pisat.

(odgovor članu črtica1)
Neposredna povezava do sporočila: 264
   RE: Julijke 2019
7.1.2019 17:48:42   
črtica1
Kje pa kupis te praske? Se jih dobi v Sloveniji? 
Jaz se bojim antibiotikov, ker se mi ze dve leti angine ponavljajo in potem me je noro strah, da se bo vsak prehlad razvil v angino. Se filam z vsem moznim, upam da bo kaj pomagalo. Angala ne upam, pa je verjetno tut prepovedan ane?  Tisto mi je ponavadi pomagalo...

(odgovor članu Inod)
Neposredna povezava do sporočila: 265
   RE: Julijke 2019
7.1.2019 17:58:51   
črtica1
Inod sem ti odgovorila na zs in dodala sem te na fb. Sem sla gledat med zasebna sporocila in sem vidla, da si mi ze pisala. Ne vem zakaj nisem dobila nic obvestila 😯 no zdaj je urejeno...

(odgovor članu črtica1)
Neposredna povezava do sporočila: 266
   RE: Julijke 2019
7.1.2019 18:11:57   
suzanaL
Pravkar prišla iz NS (1.9), DS 1:1397, zgleda vse ok, moramo pa potrpeti še en teden za izvide DHT

(odgovor članu črtica1)
Neposredna povezava do sporočila: 267
   RE: Julijke 2019
7.1.2019 18:20:01   
suzanaL
IZVIRNO SPOROČILO: črtica1

Kje pa kupis te praske? Se jih dobi v Sloveniji? 
Jaz se bojim antibiotikov, ker se mi ze dve leti angine ponavljajo in potem me je noro strah, da se bo vsak prehlad razvil v angino. Se filam z vsem moznim, upam da bo kaj pomagalo. Angala ne upam, pa je verjetno tut prepovedan ane?  Tisto mi je ponavadi pomagalo...


na neki reklami za ta prasek Psyllogel fibra (fibra je vlaknina) je zenska povedala, da vsebuje (popravek 99% vlaknin psilija) psyllium - to je dejansko indjski trpotec (vlaknine pač), ki ga lahko kupiš v SLO (in bo verjetno cenejši, sicer v reklami govorijo o gelu, ampak itak to je nakladanje in ne verjamem, da bistveno drugače deluje kot navaden psilijum, ki ce ga pustis v kozarcu v vodi, se bo zacel delat gel - sluz) imajo ga po moje v vseh trgovinah z zdravo prehrano, pa tudi Hofer kadar ima v akciji, Muller pa ima v redni prodaji vedno (kupujem mletega, ker ga rabim kot vezivo v kuhariji, verjetno imajo tudi druge opcije, je v rdeci valjasti skatlici). Malo pogooglaj, če je za prebravo koristneje jesti luščine ali fino mleto ali semena, verjetno je vseeno. Mislim, da spijes samo eno zlicko, pa dosti vode zraven, ker so naredi kot nekakšna sluz, veže vodo (podobno kot laneno seme).

dodano:
https://www.malinca.si/psilium-indijski-trpotec-v-prahu-iz-ekoloske-pridelave-100g.html
https://www.bioforma.si/trpotec-indijski-psilium?gclid=EAIaIQobChMIvcDisJfc3wIVyuR3Ch3-3gHaEAAYAiAAEgL0vfD_BwE
https://www.vitanatur.si/trgovina/psilium-indijski-trpotec-ekolosko-pridelan-250-g/

< Sporočilo je popravil suzanaL -- 7.1.2019 18:38:25 >

(odgovor članu črtica1)
Neposredna povezava do sporočila: 268
   RE: Julijke 2019
8.1.2019 9:05:43   
Aleksandra91
Jaz tudi komaj cakam, da zacutim kaksen premik :) in vrjetno bo pocasi, ker konec tedna vstopam v 14t :)
Kar se prebave tice... imam grozne tezave.. lahko sem pila donat, jedla cokolino, spila kavo, ne vem kaksne cudne mesanice vse, pa ni nic pospesilo, tudi slive ne pomagajo... potem pa pride dan, ko se telo odloci, da zdaj se bo pa vse izpraznilo in grem v enem dnevu 4x ... :/ vglavnem mi ni tole nic vsec!
Jaz zdaj spet odstevam do pregleda, ki ga imam pri svoji G naslednji teden, ko bom tocno 16t :) to je vrjetno cist preprost pregled, mislim, nic posebnega se ne dela, ane?

(odgovor članu suzanaL)
Neposredna povezava do sporočila: 269
   RE: Julijke 2019
8.1.2019 9:06:55   
Aleksandra91
Zelela sem napisat, da bom tocno 15t :)

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 270
   RE: Julijke 2019
8.1.2019 9:23:06   
naty1989
O Aleksandra91 ti si že 15 teden? Ah ne morem vrjeti kako gre čas. 

Kako se drugače počutiš, je vse ok? Zdaj si že malo izven tiste nevarnosti, da bi bilo kaj narobe. 

Jaz pa sem šele 6 teden nekje. In še kar ne dojemam, mislim da še kar ni res,haha. Drugače je pa kar ok zaenkrat. Upajmo seveda da tako tudi ostane.

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 271
   RE: Julijke 2019
8.1.2019 11:24:38   
neli01
Jaz prebolevam virozo in na zacetku, ko me je grlo tok bolelo, da niti pozirat nisem mogla, mi je sel moj v lekarno po Tantum verde za grgljanje in moram reci, da sm ene 3-4x grgljala in mi je pomagalo, da se je grlo umirilo in me ni vec bolelo, ter ene 3x sm vzela pred spanjem Prospan za izkasljevanje in se je tudi dobr zacel v grlu izkasljevat.

Moram pa reci, da imam dobro prebavo, saj sem opazila, ce spijem pol litra navadnega jogurta v tetrapaku, bom hitro odsla na wc, tako da ga kar prakticiram😁 Jaz bom pa v cetrtek stopila v 14t in ravno takrat imam pregled in komaj cakam, da ga/jo spet vidim in da rece da je vse ok❤

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 272
   RE: Julijke 2019
8.1.2019 11:35:27   
naty1989
Kaj pa jeste enako ali več kot pred nosečnostjo? No sadja in zelenjave je tako treba uživati veliko. Kaj pa kavo ste opustile? Ste katere druge navade, ki niso najbolj zdrave opustile ali ne? Kaj pa dvigovanje težkih bremen? 

(odgovor članu neli01)
Neposredna povezava do sporočila: 273
   RE: Julijke 2019
8.1.2019 16:11:10   
neli01
Jaz jem isto kot prej, je pa razlika ta, da prej sm hodila v fitnes pa na aerobiko, zdaj sm pa vse to opustila in se verjetno tudi to pozna. Do ene 12t sem dvigovala normalno tezko tudi do 15kg ali majckeno vec, ker takrat v sluzbi se nisem povedala, zdaj dvigujem tam do max 5kg v sluzbi, doma pa vse tezke stvari, kot je livor mokrih opranih oblek iz pralnega stoja do susilnice nese moj😆 je priden in mu je to navadn😁

Ja kavo sem pa opustila, takoj v 4t, ceprav sem bila prej kofetarica pa pol, brez domace kave al pa treh domacih pri meni sploh ni slo☺

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 274
   RE: Julijke 2019
8.1.2019 19:15:06   
Aleksandra91
Jaz se pa kavici nisem odpovedala, tako da se moje jutro zacne s kavo... sem poskusila, da ne pijem, ampak sem imela grozne glavobole.. sem pa malo brala in pomoje ena kavica ne more narediti toliko skode :/ 
Drugace pa sem dobila vnrtje uses, groznoo bolece in srbece :( imam kapljice in upam, da se cimprej pozdravim.
Naty drugace sem pa vceraj preletela temo noseca vsak mesec znova in sem videla veselo novicko, tako da cestitam!! Kdaj mas pdp?Drugace pa nic posebnega, kot da se nic ne dogaja, razen trebuscek raste, aja pa prebava :(
A se je/bo katera cepila proti gripi? Meni je na nuhalni priporocala...

(odgovor članu neli01)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?