|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 66 [67] 68   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE
28.4.2006 9:52:10   
TiaSara
Živjo majčice!

Jaz sem pa čist take volje danes kot vreme. Bi se najraje pod kovter zavlekla in tam preživela dan. Ampak je včeraj moja sestra rodila (punčko user posted image user posted image ), pa ima že od prej enga škrateljna in je seveda sedaj treba pomagat. Zdaj grem v trgovino, potem pa kuhat. No vsaj nekaj lepega me čaka, ko jo gremo popoldne obiskat - sem vprašala za dovoljenje, pa so obiski še zaželjeni, da bomo tavelikega mal animirali. Drugače je pa tako lušten. Ves čas bi gledal slike od svoje sestriceuser posted image .

Glede kozmetike sem jaz že pri sebi precej skromna - sem imela težave s kožo, pa so mi dermatologi odvetovali kakršnokoli kozmetiko, tako da sem bolj pri oljčkih. Mislim, da bo moj otrok tudi. Od raznih kremc bom predvsem tiste za sončenje kupovala. Konec koncev je tudi babca v šoli tako priporočila.

Naš user posted image  me vedno bolj brca, vsaj tak občutek imam. Ene parkrat mu je že uspelo tako brcati, da me je potem res vse bolelo. Ne vem, ali se je malo premaknil ali zakaj so sedaj brce tako zelo boleče (saj bolelo je vedno, samo ne toliko časa). No, ampak naj kar brca!!!!

Punce lepo se imejte in čimveč energije vam želim (pa sebi tudi).

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
   RE: MAJČICE
28.4.2006 10:16:20   
lenika
Dobro jutro majčice.

Samo še vikend in potem se začne naš mesec. Ko pogledam na svoj trakec se kar malo prestrašim, ko vidim, da imam samo še 9 dni do roka. Po drugi strani pa komaj čakam in bi šla že danes rodit. Zgaga me že 2 dni nič ne peče, me pa zvečer tišči v želodcu in bolečina se širi na celoten prsni koš, zjutraj to mine, me pa križ boli. user posted image  Spanje je pa zadnja dva dneva precej zadovoljivo. Z dvema postankoma na wc-ju spim od približno 11.00 do 8.00. user posted image
Jutri imamo eno družinsko praznovanje in gremo na kosilo in popoldansko zabavo. No pa saj čas hitreje mineva, ko sedaj v teh deževnih dnevih res nimaš kaj počet. V nedeljo bomo potem počivali, za ponedeljek in torek pa upam na lepše vreme.
Drugače sta pa tast in tašča danes zjutraj zagnala celo paniko. Sem se tuširala in umivala lase ter jih s fenom sušila in nisem slišala telefona, ko sta me klicala, pa sta že mislila, da je kaj narobe. user posted image
TiaSara user posted image  ti boš pa že danes pestvala, sicer ne svoje, a vseeno.

Tt 79 ti imaš pa res preveč energije, da boš še nazaj  službo šla. Jaz pa moram priznat, da je zaenkrat nič ne pogrešam.

Barbs lepo šopingirajte.

Mojca 75 meni tudi kar naprej težijo, da ne smem toliko po stopnicah hodit, da moram bolj počasi vstajat, da ne smem tako hitro hodit... user posted image

Lara 28 jaz tudi upam, da bodo obiski počakali, da pridemo malo k sebi. Imam pa zadnje dni full obiskov kot, da lovijo zadnje ure, da me vidijo. Moram priznat, da mi je kar naporno to streženje, upam, da se je sedaj končalo. Navadno pridejo še takrat, ko  je mož v službi in potem sem res za vse sama.

Majamo javi, kako je bilo na CTG-ju.

Punčica ti si se pa včeraj zvečer kar razpisala user posted image . Drugače je pa meni moj možek v lekarni kupil 10 mrežastih spodnjih hlačk, ki so stale 60 SIT in je dal 600 SIT. user posted image  Se mi pa zdijo full fajn, ker so raztegljive, zračne in mehke.

Drugače pa sedaj v dopoldaneskem času nimam nobenih planov. Danes je petek in user posted image  pride iz službe že ob 13.40 user posted image  in bom za takrat naredla kosilo, potem bova pa šla malo v šoping, da bova imela kaj jest med prazniki user posted image .

Kje pa je danes MarijaPo ?

Lepo se imete in oglasite se še kaj. Jaz bom cel dopoldne nekje tukaj.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
   RE: MAJČICE
28.4.2006 10:38:46   
mojsoncek
Ahoj! Da se jaz malo pristavim svoj piskercek...

Vcerajsnji dan je sel kar lepo mimo. Filmski maraton je lepo zapolnil dezeven dan. Tudi na kosilu smo se imeli prav lustno. Sem na koncu le narocila samo veliko skledo solate. Sem pa user posted image  "zrajcala" z rostiljado in je potem on narocil mesano meso na zaru. Tako, da sem potem pri njemu trikrat malo meska piknla user posted image . No, za danes se je pa babica ponudila, da bo skuhala kosilo. Vsak po svoje malo "pomaga".

TiaSara - cestitke tvoji sestri za malo pupiko user posted image user posted image user posted image .

Sem pa danes cisto neuporabna, pa tudi glavo imam cisto prazno in sploh ne vem kaj naj se napisem. Se bom probala malo k sebi spravit, pa vam bom se kasneje kaj napisala.

Drzte se majcice...
 

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
   RE: MAJČICE
28.4.2006 10:57:59   
puncica
Ojla punce
Evo še mene, tamala glih zaspala ob stricih ki lumpaije delata (A je to user posted image ) in zdej mal miru, verjtn bom pa šla z njo zalegnit, spet sva sami, moj predragi spet firmo gor postavlja verjetno user posted image , ja očitno bi umrl brez njega, sem ravno rekla če pa takrat ko bom rodila ne dobiš tistih 15 dni skupi, pa če te kličejo bom pa kr znorela. Mah bo že. Sicer se pri nas nič ne dogaja, mal otrdevamo, mal imamo bolečine v trebuhu in križu, pa neverjetno sem danes ponoč boljš spala kot včeraj, me je kr presenetlo, še tamala je spala do šestih madona, kr praznik je to pri nas, da se ponoč ne zbudi.

Ja nič uživajte v tem glupem vremenu, ma jst sem tud ful jezna na to vreme a kaj naj, nič ne moremo. Smo pa misl za vikend pa praznike še v ivalski vrt (živalski vrt) vajce gedat (živalce gledat) pa dvomim da bo kje s tega, se pa punčica ful veseli, upam da bo kej sončka vseeno močno upam.

mojsoncek ti kr napoln glavo

MarijaPo le kje je ta punca? Mal sumljivo tole zgleda.

TiaSara čestitke za punčko user posted image user posted image

tt79 a ti si že odločbo dobila jaz pa še nič, kaj pa ostale A že imate odločbe za porodniški pa to?

Barbs upam da bosta tamale uvidevne do mamice s trebuhom user posted image

mojca75  sej bo, sem še jaz pred tabo, pa še kup punc, tako da nič prehitevanja user posted image

Lara28 nič ne skrbi, pa kr povej, da bi rada kak teden dva mal miru, pa če lahko se potem oglasijo, mah po moje bi že moral razumet, mogoče ti bo pa pasal da kdo pride, sej boš vidla kako priden bo tvoj novorojenček

majamo kaj pa toplo mleko pa med noter, mogoče ti to pomaga

Ja nič zdej pa res grem k tamali mal zalegnat. Uživajte


Pa še naš popravljen seznamček:

ČESTITKE MAJČICAM MAMICAM
15.4. TAJA user posted image - žmož (PDP 21.5) user posted image user posted image
17.4. ROK user posted image - Panda1406 (PDP 14.5.) user posted image user posted image
25.4. SARA user posted image -
Linča (PDP 7.5.) user posted image user posted image
26.4. LUCIJA MAJA user posted image -
DeVilla (PDP 6.5.) user posted image user posted image

Ja no počas bomo pa prišl do 1. maja, kot vidim vse prehitevajo a se vstrajno bližamo 1. user posted image

MAJČICE TEČKE NOSEČKE
01. maya2, Trbovlje
02. LARA, Jesenice
04. petka, Ljubljana
05. Mari71, Postojna user posted image
07. lenika, Novo mesto (Maticuser posted image )
08. puncica, Ljubljana
08. Shesha, Ljubljana user posted image
10. Barbs, Ljubljana user posted image
10. mojca75, Postojna ali Ljubljana
10. mojsoncek, Ljubljana

12. bajko
12. lana, Trbovlje
13. MiaSophia
14. majamo, Maribor user posted image
15. auroraa, Trbovlje
16. cofek, Trbovlje
17. sonca, Maribor
22. mammika, Jesenice
22. MarijaPo, Postojna (Evauser posted image )
23. aljča, Trbovlje
23. tt79
25. Nataša31, Jesenice user posted image
29. pikicaa, Trbovlje user posted image
29. Lara28, Maribor
29. TiaSara, Ljubljana

Če sem še katero spustla naj pove.



_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
   RE: MAJČICE
28.4.2006 11:14:13   
cofek
user posted image ojla punce!

danes sem si pa jaz privoščila praznik - sem spala do 9h (očitno mi je tole vreme znižalo že tako nizek pritisk, tko da sploh nisem mogla vstat prej, pa še na stranišče sem šla šele ob pol 6h)user posted image  - pa še včeraj popoldan sva z user posted image  prespala cel popoldan.

drugače sem pa imela včeraj ene parkrat ful trd trebuh, tko da sem popila 2 Magnesola in malo Donata, tko da sem danes bila že 2x na wc. Upam, da še ne bo nič..(za razliko od večine vas, ki komaj čakate).user posted image Je pa user posted image  še ful aktiven - se mi zdi da čedalje bolj.
Sem pa dobila včeraj eno čudno asociacijo - da je tole čakanje na porod kot bi čakala Novo Leto, pa ne bi vedla kdaj sploh bo (čeprav so ga okvirno že napovedali)user posted image user posted image

tt79 te čisto zastopim - sem včeraj tudi jaz nekaj delala za službo (itak sem bila do 2h sama) in mi je dan hitreje mini; se mi takole popoldansko delo zdi veliko boljše kot tisto, ko moraš biti 8 ur na voljo.user posted image

puncica ti moram povedat, da sem presegla tvojega user posted image  v obsegu trebuha - imam že 104 cm.user posted image user posted image  Odločbo za porodniško in paket sem pa dobila že v začetku aprila (prošnjo sem vložila okrog 15. marca)- pa denar za paket so tudi že nakazaliuser posted image .

mojca75 tudi jaz sem imela parkrat krizo, ker nisem mogla nič pomagat, ko se je po hiši ful delalo - pa se mi zdi da nisem edina, ki ni znala izprežit (tudi mojsoncek je mogla skakat po parceli z metrom, da se jo počutila koristno user posted image ); ampak tudi to mine in zdaj (včasih) z veseljem sprejmem pomoč pri kakšnem delu.

drugače vam pa moram povedat, da se za user posted image  ne priporočajo nobene kreme za sončenje (sploh ne tiste, ki jih uporabljamo me - z UV zaščito) tja do enega leta - šele potem se lahko uporablja kreme z mikropigmenti (ti ne prodirajo v kožo). Tko da user posted image  do enega leta sploh ne smejo biti izpostavljeni soncu (imajo še preveč občutljivo kožo).

tko, zdaj grem pa v trgovino in po sadje (tele jagode so res zakon).
Ne pustite se vremenu, da vam uniči dobro voljo!
lp,t



(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
   RE: MAJČICE
28.4.2006 11:23:07   
MiaSophia
Čau majčice,

ja, tudi meni je MarijaPo malo sumljivauser posted image  le kod hodi?? Upam, da so skrbi odveč...
Punčica, hvala za nasvet. Bom upoštevala tole o flaškah, ma ja, še vedno lahko gre user posted image  v štacuno in kupi.

Spanje nocoj: 2 x na minus, budna od 6ih do 7ih, bolečine v kolkih in hrbtenici, vmes vstajala in se razgibavala na vseh štirih kot mačka... Auf ob 8.15...

Dopoldanske aktivnosti in pasivnosti: z mami po mini fasngo, sledi malica in kavica z user posted image , kasneje še nekaj telefonske gnjavaže glede enih omaric, ki sva si jih še umislila...

Ostalo/razno: počutje fajn, dež me SPLOH ne moti, ker je pa letos prvič da ne greva nikamor in se tolažim, da bo pa poleti boljše in tudi bolj dolgo trajalo user posted image user posted image  user posted image ... Moram v lekarno po une seksi gatke, ne smem bit brez tega user posted image , če pravite, da je fajn. user posted image  je kot ponavadi v šusu user posted image  in moj trebuh se vidno trese in valovi user posted image

Lep dan punce user posted image  user posted image

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
   RE: MAJČICE
28.4.2006 13:19:27   
Lara28
Ojla!
Tudi jaz še nimam odločbe za porodniško, dobila pa sem prejšnji teden ono za paket, oz. denar. Nakazali mi ga pa bodo 15.5. A je treba met odločbo pred nastopom porodniške, al pač pol enkrat pride. Ker jaz zdaj med prazniki uradno začnem.
Aja pa še to  - a za očetovski dopust lahko papirje oddamo po rojstvu ALI JE TREBA ŽE PREJ?  Koliko sem gledala je treba priložit še zapisnik o očetovstvi, tega pa še midva nimava. Morava se zdaj enkrat končno spravit to porihtat.
Ja ste me spet zrajcale z jagodami- se že celo dopoldan spravljam v trgovino pa se mi ne ljubi najbolj. Zdaj bom pa res šla, v hladilniku mamo sam še meglo...
LP

(odgovor članu MiaSophia)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
   RE: MAJČICE
28.4.2006 15:00:47   
maya2
Pozdravljene!
da se še jaz pofočkam!! user posted image  še dva dni do 'uradnega dneva D' pa še vedno ničuser posted image  Saj vem, da lahko gremo potem kar na hitro, ampak res ne bi šla rada ful čez... sploh ker s temi prazniki tudi očitno ne bo nič... pa sem ful računala na piknike zunaj na sončku!! 
pri meni je vsak dan huje s temi maili in telefoni, so vsi bolj nestrpni kot midvauser posted image user posted image !
Kar se spanca tiče je vsako noč drugače, sploh pa ga ne potrebujem več toliko... zato tudi jaz, ko se zbudim rajši kar vstanem ker sem še bolj zbita če se valjam po postelji!!  Sem tako včeraj zjutraj že ob sedmih pekla pijano nevesto...  (no ja tudi ta faza bo upam minilauser posted image )

Drugače pa beležim premike naše user posted image ... samo ni mi jasno kaj naj štejem kot 'umirjanje' gibov user posted image ? a to pomeni, da je gibov manj ali da so šibkejši??

KOZMETIKA: jaz namenoma nisem nič kaj kupovala, samo eno milo, hladilno kremo za ritko, kremico za obraz, za kasneje ko bomo šli ven če bo potrebno, in pa mandljevo olje ... drugače pa mislim da je v tem primeru manj več!

Lp



(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
   RE: MAJČICE
28.4.2006 15:11:35   
tt79
Se od jutra nisem nič javla, ker sem pekla kekse-celo goro jih mam, tko da če se kej po posavju šetate dobrodošle!user posted image
Če ne jih bom sama pojedla, pol pa bom prehitro dosegla magično mejo za katero sem se odločla da je ne bom presegla +15 user posted image No sicer se to pri mojih 181 cm ne pozna tko hudo ampak vseen.

Puncica-Drugače sem pa js danes dobila odločbo iz CSD-ja za porodniško, odločbo za paket pa sem dobila prejšnji teden. Vse skupaj pa sem oddala 14 dni nazaj. Sam neki mi ni jasno-se bom šla pozanimat, če pa od vas ktera ve naj mi p'a pomaga...v odločbi piše dobivali boste tolk in tolk bruto do 8.8. Kaj pa pol??? Moram spet sama it kaj urejat al bodo to kar oni uredil naprej.

Lara28
-Vlogo za očetovski dopust pa vse tiste papirje za CSD pejta uredit pred rojstvom, ker boš potem najbrž težje našla čas, da boš šla zuser posted image podpisovat papirje. Midva sva vse to že uredila, on mora po rojstvu sam še prinest rojstni list-pa bo tut uradno očkauser posted image

Sem ga zadnjič, ko sva šla podpisat papirje pol mal dražla, da je podpisu na slepo in kaj da se kak črnček rodiuser posted image user posted image -je bla namrečuser posted image narejena na afriški celiniuser posted image pa se je sam smejal...

Ajd zdej grem pa še kosilo skuhat, pol pa mogoče mal ven, če ne bouser posted image preveč utujen...

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
   RE: MAJČICE
28.4.2006 15:19:10   
cofek
pozdravljene še 1x!

danes nas je pa streslo user posted image - smo imeli potres; moram priznat da sem se kar malo ustrašila, ker je fuuul bobnelo in še kar treslo (živiva v hiši - po mojih izkušnjah (ki jih imam s potresi na srečo sicer bolj malo) ponavadi trese bolj v bloku oz. stolpnici).

drugače sem se pa ravnokar najedla - sem pokončala burek in celo skledo jagod (mmmmm...)user posted image ; pa user posted image  je prišel domov po psa - da ga malo zanimira, ker je cele dneve doma oz. "da se mu bo malo dogajal" - MISLIM...!!!!user posted image Kaj pa jaz? Če bi recimo mene malo zanimiral, da bi se mi kaj dogajal?user posted image user posted image .

no, pa saj se bom skulirala in grem nazaj brat knjigo.

lp

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
   RE: MAJČICE
28.4.2006 16:10:48   
Barbs
ooooooouser posted image user posted image user posted image ,kaj nam dogaja,pa kolk nas je,

čeprav je čisto zares že prav preveč čudno,da se Marija nič ne oglasi.user posted image
Me smo nazaj,kakšne hude uvidevnosti,veš punčica, je ni bilo. Smo se skregale že v štartu,pa sem se potem ful zadrževala,da ne bi pokvarla filinga,ampak mi je pa po dveh urah prebilo pri blagajni H&Ma, ko sem hotela naši najstnici prav prijazno pustiti denar za plačat, da bi jaz lahko šla mal na klopco pred štacuno posedet, ker se mi je že sukalo v glavi...pa mi reče mrtvo hladno :"saj jaz tut ne stojim prav lahko" ...Halo,mene je kar sezulo...user posted image KDO JE ZDAJ TU NOSEČ???No ja...brezveze,saj jo je potem,ko sem držala kljun in gledala s solznimi očmi, ful pekla vest,zdaj pa posodo pomiva...user posted image

Odločbe : jaz mam vse že kak mesec doma,zgleda,da so pohiteli, dnar za paket je bil15.aprila...

Glede datuma tt - posebno odločbo si dobila za porodniški, potem pa dobiš avtomatično še dopust za nego in varstvo naprej....v bistvu je eno in isto,samo drugače se imenuje....saj si na vlogi obkrožila oboje...
COFEK, KJE JE TO RUKALO?user posted image user posted image user posted image  men so te zadeve kar mal user posted image

TiaSara-še enkrat teticauser posted image -zdaj je pa že cajt, da si tut mamiuser posted image

Majamo????????A si še v enem kosu ????user posted image





_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
   [Brisano sporočilo]
28.4.2006 16:27:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cofek)
  Neposredna povezava do sporočila: 1662
   [Brisano sporočilo]
28.4.2006 16:31:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1663
   RE: MAJČICE
28.4.2006 17:13:21   
majamo
Punce ahoj

Kako sem pa jaz danes razočarana prišla iz bolnice s CTGja.   Katastrofa.
Se vidi da so prazniki.  Najprej CTG, ki je spet zaznal popadke, pa saj  vem da se mi že pojavljajo, saj čutim, pa že prejšnji teden je bilo vse zmehčano.  
Pol pa pride dohtar, pogleda izvid, ja so že popadki, to je normalno in me naroči za naslednji teden, če prej ne pridem rodit,  češ da še nimam termina.    Nobenega pregleda, nič! Uspela sem mu samo rečt, da mi res že fejst dol pritiska, ampak je to ok.    Šlampasto  u božjo tetko!  V 5 min smo bile 4 na vrsti.    Pa naj še kdo reče da v MB bolnici niso hitri!user posted image user posted image    Malo me je kar strah postalo, če bom res mogla rodit med prazniki zdaj?!   Mi je danes že na pregledu minilo veselje.

Pa dežuje že celi dan pri nas kot iz škafa.  Brezveze! 

Upam da ste ve kaj boljše?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
   RE: MAJČICE
28.4.2006 18:38:42   
cofek
ooo, vidim, da ste že vse nazaj iz šopingauser posted image ?!

no, tudi jaz sem se malo sprehodila po trgovinah in sva kupila en kovček (za user posted image  - za na letalo, ki upam ga ne bo rabil do naslednjega maja (sanja svinja,..)), pa športne hlače (kao Nes) zanj, ker so se mu vse strgale, pa še v trgovino po špecarijo sva skočila in na kavico.user posted image
Pol sem se pa ustavila še v trgovini od Beti in sem si hotela kupit pidžamo za pol (tako, ki se zg. del odpenja, da bom lahko brez problemov dojila) in ker je niso imeli sem videla eno, ki ima okrog vratu za zategnit in sem pomislila, da bi tudi to lahko zadovoljilo pogojem za dojenje. Pa me je prodajalka očitno "ocenila" da  tega zneska (9tisoč SIT) ne bom mogla plačat - sem jo kar malce spravila v zadrego, ker ni vedela kako bi mi to pojasnila.user posted image ME JE SKORAJ KAP!!!user posted image  No, ja res sem imela 25 let staro jopo (čeprav se mi zdi da te starosti še ne kaže), ki jo je spletla stara mama še mojemu očetu, nisem pa bila umazana al pa strgana (čeprav je tudi to zdaj moderno). Se mi zdi da je dejstvo, če si jaz lahko kaj privoščim ali ne, samo moja stvar in če bi bila že v škripcih bi najprej vprašala kakšna je cena in ne če imajo mojo št.user posted image

Barbs treslo nas je v Trbovljah in baje so čutili tudi v Domžalah; glede odločb pa moramo pri nas po preteku 105 dni (pri meni to znese 31. julija, pri tt pa očitno 8. avgusta) vložit ŠE ENO vlogo in sicer za nego in varstvo otroka - ampak pazi - to lahko narediš šele po rojstvu otroka torej okrog izteka porodniške. Kolikor vem to ni avtomatičnouser posted image .

lp t

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
   RE: MAJČICE
28.4.2006 20:38:05   
Seagirl
Pozdravljene, majčice!

Sem se odločila, da se Vam pridružim user posted image ... tudi jaz sem majčica s PDP 22.05.2006 (user posted image Sara). Še malo... pa bo tudi v naši hiši veselo.

Za našo dojenčico sva z možem nakupila že skoraj vse - bi pa vas prosila za nasvete glede vzmetnice. Imajo takšne in onake, pa me zanima, kaj ste ve kupile za vaše srčke?

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
   RE: MAJČICE
28.4.2006 21:08:38   
mojca75
No še moje "poročilo" na kratko...

cel dopoldan lutala z mami po BTC-ju, kupila celo gajbico jagod (nameravala 1 kg - ampak zelena mafija obvlada scenouser posted image ) no sej ne da je še kaka jagoda ostala, nekaj sem jih takoj ko sva dam prišli, malo smo jih po kosilu vsi (midva in mojadva tastaradva), preostanek sva jih zdele z user posted image  posute s sladkorjem.
Ampak zanimivo kako nas grabijo iste skušnjave - zadnjič sladoled, danes v parih postih berem o jagodah... mimogrede jaz sem se osdločila da se jih nažrem sedaj, ki jih pol ne bom smela, pa TOOOOLK jih imam rada!!!!!

Sicer sem spet cel dan nekaj pomagala pri beljenju (oz pospravljanju) tako da je moja mami skoz skakala, na koncu pa rekla da sem za nosečnico 12 dni do roka hudičevo gibčna... iz česar sklepam da še ne bo user posted image  kmalu!

Je pa skuhala tolk dobro kosilo (polnjeni kalamari v pečici in mlad krompirček) mmmm vseh 10 prstov polizala, preveč nažrla, ampak...

dete danes bolj mirno, res pa da nisem velik počivala da bi ga čutila (mogoče vseen mal pretiravamuser posted image ).

Ja, kje je MarijaPo...? V sredo ima zunanji obrat .. če se evica že prej sama ne prekobali... upam da še niso šli za Rim????
Ja Puncica vem da vas je se nekaj pred mano, sam sej veš...
 
Odločba: jaz sem dobila tud sam za porodniško, je pa na spletni strani CSD šiška mogoče zračunat neto nadomestičo, če pozante bruto - pri družinskih prejemkih!

Zdej grem pa gledat "sansko = samsko" žensko, ker nič pametnega.... pol pa polnočni klub, pol pa upam da bom spala kvalitetno in ne bom že ob 6 zjutraj brala kaj ste napisale!

Pa lahko nočko vsem....

Mojca


(odgovor članu Seagirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
   RE: MAJČICE
28.4.2006 21:30:33   
Barbs
Oj,

še en pozdravček za nocoj, potem pa hroščkat seuser posted image
Glede tiste odločbe sem zdaj pogledala na kopijo vloge, ki sem jo oddala - men je takrat svetovalka rekla,naj na item listu obkrožim obe opciji - da uveljavljam za porodniško in za nego - pa prav poudarila je, da je to zato, da mi ne bo treba po porodu še enkrat skakat okoli - očitno imajo različne sisteme dela res... Odločbo sem dobila domov zaenkrat samo za  porodniško, potem pa bom avtomatično še za naprej. No ja, saj bomo vse porihtale, tako ali drugače.
Jaz nisem jedla jagod - sem pa pico - dragi spekel...mmmmmm dobra, potem so kar neki še packali z enim testom, ga malo sladkali in z modelčkom delali piškote - kot da  bi bil kakšen nov let .... tamali sta uživali, jaz pa tudi - na kavču!user posted image user posted image

Zdaj sem neskončno žejna, pijem sok iz rdeče grenivke, kljub temu, da VEM, da me bo zgaga pekla potem...user posted image  Že nesem donat h postliuser posted image

Seagirl, dobrodošla na koncu ; glede vzmetnice, ne vem, kaj naj ti rečem... je fajn, da je vredu, po drugi strani pa user posted image  ni tako težek, da bi se mu kaj vdiralo, če ni ravno super super kvaliteta - se mi zdi, da je cenovni razred med 10.000 in 15.000 nekak že zelo solidna zadeva..firma pa..jah... ne vem... mi imamo kar eno, še nikol slišala, ampak je videt ok....user posted image

Cofek ;  a si jo okol kepe al ne???!!!user posted image  Naslednjič ji najprej kreditno kartico pokaži, potem pa kupujuser posted image user posted image  
Auroraa, vidim, da tudi tebe ni preveč pretreslo, kljub potresu... majamo je pa itak čist preč, ker jo ne jemljejo resno...user posted image

Punce, zdržmo še maluser posted image user posted image

Nočko, se beremo zjutraj....user posted image


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
   RE: MAJČICE
29.4.2006 6:31:13   
mojca75
Dobro jutro,

Ja sem že za računalnikom, kot da sem odvisna od vaših postov, ampak ne morem spat, user posted image ZELOOOOOOO miren, tako da me malo skrbi... ker sem bila včearj tolk "pridna" je mogoče utrujen, pa spi, tud sama sem zlo dobr spala, kolker pač sem... Zdej čakam da me fino zbrca, sicer user posted image

NO, ja... sej bo vse OK! Mora bit!user posted image

Sicer pa pozdravljena Seagirl med nami, bolj na koncu, pa vseeno (tud jest sem bl na konc prijadrala)

Vzmetnica: se strinjam z Barbs, mi smo sicer kupili Dormeo, iz razloga da je to naš prvi user posted image , da bomo upam da imeli še kakšnega, pa da imam mlajšo sestrico ki upam da bo tud kakega user posted image  pridelala čez nekaj let in bi ji to lahko tud prav prišlo - podpobno pri ostalih stvareh. Sam je pa velik dobrih jogijev za manj dnarja, zdej vidim. Jaz bi se pa vsekakor odločila za lateksnega - čist iz higjenskih razlogov (prah, pršice,..)

Odločba: tud men so jo poslal sam za porodniško, čeprav sem tko kot ti Barbs obkrožila za vse... Baje dobiš potem še eno odločbo, mal pred potekom teh 105 dni! Važno da si dajo delo na CSD, vse papirje sem oddala na enkrat, vsako odločbo dobila posebej, pa kot zanalaš me takat ni doma, tako da moram potem ponjo na pošto!user posted image  (ja sama sem kriva kaj se pa potepam, ane!)

nič grem še mal okol pogledat, pol pa d avidim če je že katera zbujena!

Mojca

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
   RE: MAJČICE
29.4.2006 8:13:18   
Nataša31
No, da se še jest javim!

Sem pokonci že od 4h, naš dalmatinec ima prebavne motnje pa dežuramo na vsako uro. Po moje, naju pripravlja na prihod tamlagauser posted image !
Drugače pa smo OK, semo s tem da sem že resnično OGROMNA,+16kg, pa vsaj še 2 tedna do konca. Imam rok sicer 25.maja, samo pravi G, da ne bomo tako dolgo čakali.
Glede na to, da se nam je mudilo v 32.tednu, da so dobili injekcije za pljučka, smo se kar dobro 'prigurali' do maja.
Danes sem se gledala v ogledalu v kopalnici (zdaj se sprašujem, zakaj za vraga je tok zelo velikuser posted image ) in ugotovim, da se mi je nabrala tona CELULITA!!groza, resnično upam da sprehodi, voda, pravilna prehrana pomagajo, ker drugače bo kriza. Nikoli prej nisem imela tega prekletega C, zdaj pa sem kot zrela pomarančauser posted image .
Ali morad veste, saj kreme proti C niso škodljive med dojenjem? sem malo brala Pušenjaka, pa pravi da niso, pa da tudi nič ne pomagajo....

Si pa že prebiram forum dojenje, sem čisto zmedena kaj sploh lahko jem, pojma nimam kako zgleda ko si mleko izčrpavaš, ali boli?
Kako veš, da ima bebika premalo hrane, da dodajaš???Se mi zdi, da sem definitivno spala v materinski šoliuser posted image
Še eno vprašanje, kako je s tem ogrevanjem oz. temperaturo v stanovanju? Pri nas ne ogrevajo več, pa se mi zdi da je kar malce mrzlo, je smiselno nabavit pečko za v kopalnico?
Joj, mam toliko vprašanj,pa čas hitro beži...Vsak dan vas spremljam, majčice ki ste postale aprilčice čestitkeuser posted image , druge pa samo še jutri, pa bomo majčice...
No, pozdravček od majskega 'hrošča', upam da bi boste odgovorile na vprašanja, pa me malce pomirileuser posted image !
lp in se beremo
Taška

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
   RE: MAJČICE
29.4.2006 8:45:52   
Barbs
 

Jutro,

relativno dobrouser posted image  - kar pomeni samo tri wcji in dva deci donatauser posted image
Taška, da vidim, če ti lahko pomagam - kej bodo pa še ostale dodale, več glav več veuser posted image

Kreme proti celulitu - kar se tega tiče, dam Pušenjaku kar prav ( pa ne zato, ker je moj G in vse kar reče vzamem za svetouser posted image ) - po moje škodijo res ne, kolk pa pomagajo, je pa vprašanje. Pri teh zadevah moraš biti zelooo priden in res redno, vestno in vztrajno uporabljat, da se pozna;poleg tega brez veliko tekočine in gibanja ne bo nič. Žal.user posted image  Pa ne samo mazat - moraš vmasirat, za to pa rabiš čas; boš videla, koliko ga bo, po prihodu user posted image  ... na začetku boš utrujena, nov stil lajfa in res si ga ne grenit še s slabo vestjo, da "nič ne nardiš za celulit" oz. špehec, ki se je nabral... Boš videla, lepo daj dojit, veliko pit ( jest ni treba zaradi mleka več) pa bodo rezultati osupljivi - seveda ne čez noč. Aha, glede kremc pazi samo še to, da si ne bi mazala joškov pred dojenjem, da ne bo user posted image  kreme papaluser posted image

Črpanje mleka ; zakaj bi si ga ti črpala? Ok, morda se lahko zgodi, da kaj ne bo štimalo z joški, bradavičkami, pa bo kdaj treba, ampak, to se takoooo redko zgodi, res. Brezveze, da vse, kar slišiš, vzameš zdravo za gotovo. Naravno je, da dojiš, ne da si črpaš in telo to ve. user posted image  ti bo določil urnik, če pa si mislila, da bi shranjevala zato, ker bi kam šla, boš videla, da preden bo pripravljen jesti na več kot 3 ure, se ti itak nikamor ne bo dalo za več časa... če boš šla na zrak, do štacune, na hitro kaj zase kupit, bo pa spančkal oz. ga bodo s čajčkom potolažil - ne delaj si problemov s črpanjem; jaz si nisem nikoli, ni bilo treba, pa nisem nek zapečkar...črpanje je zame zgolj "modna muha" zadnjih let ; ne razmišljaj o tem, pa bo; ker če bo treba, še vedno lahko...

Kako veš, da ima premalo mleka ;  nemiren je, cuza si rokico, bolj pogosto se zbuja, joče.. ampak, lej ga zlomka - če se ti to zgodi, ga daj na prsi, tudi če misliš, da nimaš nič mleka in bo tako tudi zgledalo - bolj ko bo sesal, več ga bo...pri vsakem naslednjem podoju ga bo več.... pa ne obupat prve tri dni; to ni merilo - od tretjega dne naprej pa bo že steklo...jaz sem potem pazila le še to, da sem dajala na začetku dojenja vedno na tisto dojko, kjer smo se prejšnjič nehali dojiti ... npr. najprej desna do konca, pa potem leva, ponavadi ni blo treba do konca... čez tri ure pa najprej leva....ker če se ne izprazni, bi potem lahko imela v eni manj mleka kot drugi, kar je sicer normalno, ampak preveč pa ni fajn... Pa res ne takoj letat po dodatke v lekarno, brezveze! Jaz sem pri tadrugi eno paniko zganjala, ko smo prišli iz porodnišnice, pa mlek pripravljala, ki ga ravno tako ni hotla  in je jokala.... potem se je vse uredilo - ni nujno, da joka zato, ker je lačen: tudi user posted image  se mora privaditi na nov lajf.

Ogrevanje v kopalnici ;  absolutno prav razmišljaš; če so nehali ogrevati in glede na to, da vsak dežek ( kot npr. zdaj) shladi ozračje, ti bo kak kaloriferček prav prišel. Za spat je ok, ga lahko oblečeš v pajacka in "zadekaš" v kovtrček, pri kopanju je pa fajn, da je toplo - saj veš po sebi.user posted image   Čeprav tudi user posted image  ne rabi pretirane toplote - jaz sem prav alergična, ko vidim zariplega dojenčka v treh plasteh oblačil, s kapo, v vreči, mamica pa v majčki okrog njega... mislim, koze!user posted image  Sploh pri spanju je fajn, da ni pretoplo, da je soba preluftana, če nimaš posteljice pri oknu je super fajn, da okno odpreš vsaj zgoraj - sem bila pri eni kolegici, ki je pred cajtom rodila, je ubogi user posted image  spal v sobici, zabiti in zagrnjeni do črne teme, da sem v trenutku še ama dobila klavstrofobijouser posted image user posted image

Glede tega, da med dojenjem ne smeš jest vsega ;  malo tudi eksperimentiraj - ne ravno s pretiranim kisom in zeljem in svinjino, al pa kakšnimi ekstremi, ostalo pa - ni nujno, da bo karkoli narobe... če boš neki pojedla in ga bo potem "motilo" , boš pač vedela, da naslednjič ne boš... res ni treba pretiravat z nekim hudim odrekanjem ; vsakega malo, predvsem pa ( spet se mi boste smejali) VELIKO NESLADKANEGA KOMPOTA - ful mleka dela, pa ne redi, pa nasiti, da ni treba malcat kakih traparij....user posted image user posted image

No, nekaj sem naložila, kar se pač pri meni "od prej" obnese ... Boš pa itak sproti videla, kaj in kako - saj boš mamica, mamice pa najbolje vemo, kaj je user posted image  za naše dojenčke.







_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
   RE: MAJČICE
29.4.2006 10:02:48   
lenika
Dobro jutro majčice.

Jaz sem danes zopet prespala celo noč, samo z dvema opstankoma na wc-ju. user posted image  Očitno mi ustreza to malo hladnejše deževno vreme, ampak čez dan mi pa dež čisto nič ne paše.

Barbs user posted image  zopet za nasvete izkušene mamice.

Včeraj popoldne sem imela 2 čisto konkretna popadka in sem že mislila, da bo potrebno iti, potem se je pa vse skupaj umirilo. No sedaj pa res ne bi rada rodila, ker mi je maj nekako prirasel k srcu in moram počakat vsaj še do ponedeljka.
Drugače pa gremo danes na eno družinsko praznovanje, to pomeni kosilo, potem bomo pa videli koliko časa bomo še zdržali, ker dolgotrajno sedenje za mizo zna bit sedaj kar precej naporno.
Tole, da se MarijaPo nič ne oglasi mi je pa res sumljivo. user posted image

Lepo preživite dan in z rojevanjem počakajte vsaj do ponedeljka, da bomo resnično postale majčice.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
   RE: MAJČICE
29.4.2006 11:46:22   
cofek
jutro še od mene!

očitno se vremenarji tokrat niso zmotili in nas bo res močil dež do konca praznikovuser posted image .

poročilo o pretekli noči: za razliko od prejšnjih noči, sem tudi jaz morala tokrat 2x na wc (ko sem se ta drugič zbudila, mi sploh ni bilo nič jasno kaj je zdaj touser posted image in sem se sama sebi upirala in se tolažila da mi ni treba na wc, nakar se je potem izkazalo, da je pa vseeno treba user posted image ). Moram povedat, da se mi res smilite vse,ki morate na wc večkrat na noč. Spanje pa do 7h (očitno je to moja ura,al kaj?).

sem pa danes načela vprašanje higiene - sem rekla user posted image  da sem tuhtala kako bi obiske, ki bojo prišli pogledat user posted image  taktično spravila v kopalnico, da si umijejo roke (posebej zato, ker ko bodo prišli bo najprej user posted image priletel do njih in bodo najprej njega poboželi, pol bi pa - predvidevam- vsi pestovali user posted image ). Pa se mi je smejal, da že pretiravam in kompliciram (ker itak ni fajn da je user posted image v sterilnem). Jaz pa vseeno misli, da če že toliko kompliciramo in peremo cotke posebej, pa brez mehčalca, pa potem vse polikamo, da bi morali paziti tudi na "ročno" higieno - vsaj ta prvi mesec. Prosim, povejte ali res kompliciram?

Seagirl Pozdravljena med nami - moram povedat, da sem se jaz pridružila pred kratkim in da sem skoraj že odvisna od tega foruma (kaj se kateri dogaja, pa pol kaj prekomentiramo, ta izkušene nas tolažijo in svetujejo,..). Glede vzmetnice- mi smo kupili v BC na spletu (poglej si njihov page, kjer so predstavljene vzmetnice) - za okrog 16 tisoč (ima neko antibakterijsko prevleko iz bombaža, ki se lahko pere na 95 stopinjah,...), zraven smo pa dobili še blazino (ki jo bom rabili kot podlogo v vozičku,..).

Barbs dejstvo je da v našem okolju res zna bit problem s financami, ampak me stavek "ampak je ...khm...višja cena..." user posted image res zmotil, ker je bila ta pidžama prva stvar, ki me je zanimala v trgovini in nisem gledala ostalih in pa zato, ker tega še nisem doživela - niti takrat, ko sem še kot študentka šla v Max&Co firbcat in kaj tudi pomerit (pol pa domov žicat starše, da so mi kupiliuser posted image ). No, pa itak je treba kaj doživet prvič, ne. Žal mi je samo, da ji nisem odgovorila kaj v stilu "jah, saj ta mesec lahko, ker smo dobili nakazano za paketek,..."user posted image .

Nataša31 ti povem, da bi si jaz že kar vnaprej omislila kako pečko, ker bi SAMA zmrznila, če bi se moral kopati oz. tuširati tem mrazu. Sploh mi pa itak ni jasno, ko so reklim da moramo spat pri 19°C (mi imamo trenutno 22°C, pa sem v dolgih rokavih in flisu, spim pa s kovtrom in deko) -  se mi zdi, da bo user posted image  zeblo...

Po moje pa MarijaPo lepo uživa z Igorjem in se sploh nima časa javit kako je kaj. Se mi pa zdi, da se poskočna petka ni že nekaj dni oglasila?!user posted image .

Pa itak so prazniki in so punce najbrž izkoristile, da so user posted image  frej in se pustijo crkljat.

lp, t

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
   RE: MAJČICE
29.4.2006 12:39:55   
petka
Eh drage moje user posted image , vidim, da takrat ko ve že vse pridno vstajate jaz šele zaspim user posted image . To je okoli 6h in potem spančkam tja do 9h in to je vse user posted image user posted image user posted image . Prava kriza, sem že pravi zombi user posted image .
No, še par dni do roka... in toliko o prezgodnjem porodu user posted image

Včeraj zvečer sem bla že čist na koncu zarad tega spanja + hormonov, da sem se mogla počteno zjamrat in zjokat, da bom kar šla v porodnišnico in rekla, da ne morem več in naj ga spravjo ven kakor vejo in znajo user posted image .

Sem čist zelena od zavisti vsem majčevkam, ki so že mamice user posted image .

Evo, zdej pa konc jamranja in patetike - še malo, pa bo ZARES user posted image user posted image user posted image

Aja, pa hvala Barbs za vse nasvete....user posted image

MarijaPo user posted image user posted image user posted image


p.s. Pa kje za user posted image  je zdej ta keš od paketa user posted image user posted image user posted image  (sem seveda pozabila poklicat, prav mi je...)

_____________________________





(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
   RE: MAJČICE
29.4.2006 13:09:53   
Barbs
O,

men je tut vse že sumljivouser posted image  - spomnila sem se na Mari71 , tako približno, kot takrat na Žmožko...user posted image  , pa maya2 iz Trbovelj bi tut že znala bit mamica, še posebno, ker je bolj na začetku... petko se mi zdi, da sem nekje brala včeraj, tako da pomoje še peni okroguser posted image  ...no ja, bomo videli, MArijaPO mi je itak sumljiva; ponavadi vsaj  na kratko kaj napiše, zdaj pa user posted image  Upam, da je res Igorja mal šla pokazat naokol in da bo definitvno majčica...
Lenika - user posted image  ej, to je pa čist res... sem včeraj razmišljala - če smo počakali do zdaj, bom pa še do ponedeljka - res si želim bit majčica; prav nek fajn filing je, kao "me majčice".... Ok, jutri zvečer lahko moj user posted image  že začne pospravljat kufre not, pa ležalnik si lahko zloži, pa mal pospravi za sabo, po polnoči na 1. maj pa zarad mene že lahko reče  "dan" user posted image ..

Cofek, glede higiene prav nič ne kompliciraš.... jaz nisem neki maniak na sterilnost, ampak bemti ja, pri tako majcenih piškotih je pa res treba mal poahtat, vsaj na začetku... Še posebno, ker potem nehote pozabijo, pa ti bojo malega cofka prijemali za rokice, pa po ličkih pobožkali.... Hmm, kako reči, da bi si šli roke umit?user posted image

Če jim ne potegne, potem pač finta C - prav nedolžno rečeš "čak mal, ga bom jest vzela iz postlce....user posted image joj, saj res, psa sem božala prej, sam roke si grem še umit..potem pa..." user posted image  Ni user posted image , da ne bodo potem rekl "pa res, jaz bi si jih tut lahko mal umil/a" user posted image ....

Zdaj grem pa jest - se beremo.... itak je dežuser posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  64 65 66 [67] 68   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 66 [67] 68   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?