|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke 05
29.11.2005 13:36:31   
amy26
Lep pozdrav, da se vam še jaz pridružim.
Šele danes imam malo časa da sem par minut dlje za računalnikom, šivi me še ful bolijo pa še šlaufa nisem imela, vendar mi ga je tast nabavil, tako da sedaj vsaj lahko kar dobro sedim. Drugače pa komaj čakam da te bolečine popustijo. S svojim user posted image  se pridno dojiva zaenkrat še z nastavkom.
Zaenkrat toliko, se še tipkamo.
lp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: novembrke 05
29.11.2005 13:51:02   
Anonimen
Dobrodošla Amyuser posted image

(odgovor članu amy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: novembrke 05
30.11.2005 15:10:46   
Anonimen
Evo, da nas malo višje premaknem. Mi smo se včeraj kopali. Slike so v albumu

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: novembrke 05
30.11.2005 16:20:26   
tincci
Jaz sem tudi novembrka, jutri bo mala stara 1 mesec user posted image  Pri spanju je nekaj srednjega pridna, končno sva jo vsaj približno navadila, kdaj je noč (no, zanjo je od dveh zjutraj naprej, ampak že to je napredek).

Zdaj pa naju muči že nekaj drugega: navadila sva jo bit na rokah in danes ponoči pa ravnokar se matram, da bi zaspala v košku, pa joka in stoka. Do zdaj je nisem pustila jokat, ker se mi je smilila, zdaj pa moram ukrepat, ker skos teži za v roke.. pol je pa mir, kot bi odsekal user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: novembrke 05
1.12.2005 16:13:54   
NinaŠ
Se kar nekaj časa že nisem oglasila.... user posted image

Dva dni nazaj se je tudi Tina prvič kopala. Pritoževala se ni nič, vendar sva uspeli umiti le laske, ko se je takoooo pokakala, da sem jo takoj vzela iz banje. Potem pa ven, pa mami vodo zamenjat in banjo pomit, drugo rundo ji pa ni bilo več tako všeč. No, upam da kopanja ni pretirano zasovražila user posted image ... bomo preverili jutri.

Še vedno pa se borimo z zamašenim noskom - ne pomaga ne fiziološka, ne aspirator (ki mimogrede praktično nič ven ne potegne). Kak dan kaže že na izboljšanje, pa se ji ponoči vedno potem spet na novo zabaše (pa imam vlažilec zraka v spalnici, najmanj 2x na noč ji kapnem fiziološko v nos,...). user posted image ne vem več kaj naj še poizkusim.

Drugače pa še vedno čakamo kak bolj topel dan, da se odpravimo na prvi sprehod.


LP mi vsi

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: novembrke 05
2.12.2005 16:43:53   
amy26
Nisem se že nekaj časa oglasila,

Imamo malo težave pri spanju od začetka je še blo, dva dni nazaj in pa včeraj je pa user posted image  izgleda imel krče, podojila sem ga in odložila da spančka je bil takoj jok tako cel dan dokler ga moj dragi ni vzel nekaj časa na ramo da mu je zaspal.

Je normalno da ima bel jeziček dobro to je verjetno od mleka, ampak na zgornji dlesni ima tudi bele pikice. A katera ve kaj bi mu morala dati oz. namazati da to zgine.
Pa še nekaj koliko časa so vas kej boleli šivi oz.rana, mal mi je sicer bolje ampak je še vedno boleče.
lp

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: novembrke 05
3.12.2005 9:33:25   
Teni_



Da se še jaz malo oglasim. Spanje je tako tako. Čisto odvisno od dneva. Včasih spi,včasih ne. Včasih tudi prebedi večino dneva. Mi je full čudno, ker je Teja samo spala in jedla, ko je bila tako mala. Ima pa tudi Teja zadnje čase neke čudne dneve in se ponoči full zbuja. Amy26, če ima belo, lahko kupiš v lekarni daktarin(nekateri pediatri napišejo tudi recept), daš na dudo in v usta. Ne vem pa kako je, če noče dude. Prvo posvetovalnico imamo 15.12 in komaj čakam, da vidim koliko je kaj zrastla in pridobila na tezi.



(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: novembrke 05
3.12.2005 10:28:07   
tincci
NinaŠ, ne matrat deteta tok s fiziološko! Dovolj je, da daš zjutraj pa zvečer v nosnico po dve kapljici, bo že šlo samo ven. Tisti aspirator pa baje boli otroka (mi je rekla pediatrinja), tko da ni še ta tako majhne. Tudi moja ima skos zamašen nosek, pa ji dam fiziološko, zvijem vatko v svedrček pa nežno probam ven dobit, če ne gre, pa slej ko prej tamala ven izkiha.

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: novembrke 05
3.12.2005 11:00:34   
tincci
Amy, moja ma tudi bel jeziček. Naj pogleda patronažna, če so morda gljivice; če niso, bo izginilo (pri nas je vedno manj), ne rabiš mazat.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: novembrke 05
3.12.2005 12:32:53   
amy26
Kupili smo dektarin za dlesni, sam mal mi je čudno patronažna je rekla da ga lahko namažem na dudico v lekarni je pa gospa rekla da ni priporočljivo zdej pa koga poslušatuser posted image
Sem pa danes svojga user posted image  prvič podojila brez nastavka in sicer na eni joški 10 minut, poskušala sem mu dati še z druge pa je zaspal ni pomagalo nič niti trepljanje po ritki, božanje, koma, zdej še vedno spi upam da se je najedel, ker sploh nimam občutka brez nastavka.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: novembrke 05
3.12.2005 12:34:30   
amy26
Tincci, tvoj user posted image  na sliki je ful podoben mojemu Aleksu kot da bi njega gledala. 

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: novembrke 05
3.12.2005 17:27:24   
Anonimen
A ve niste ni utrujene? Meni bodo kmau baterije zmanjkale. Bom mogla duracelove nabaviti user posted image

(odgovor članu amy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: novembrke 05
3.12.2005 20:22:44   
tincci
Pol je pa tud tvoj Aleks zelo srčkan user posted image  Naša je user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: novembrke 05
3.12.2005 22:37:39   
Teni_



Jaz sem na srečo naspana.Je moj taki srček, da me pusti ponoči spat in on hrani Niko, ker ji damo ponoči kar flaško. Zaenkrat še gre tako, dokler se njemu ne bodo izpraznile baterije, ker od četrtka spet dela. Ampak je rekel naj se naspim, ker ve, da sem zadnje mesece bolj slabo spala.



(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: novembrke 05
4.12.2005 19:49:40   
petarda
Živjo punce!

Vidim, da ste novembrke že kar dejavne na spletu, mene pa moj user posted image  ne pusti preveč brskat, pa tud ne tv-ja gledat, ker pravi, da to škodi očem...No jutri bomo stari že tri tedne in odslej bom verjetno več tukaj...

Drugače smo dobro, danes smo se prvič sami kopali in je blo kar solidno... Krčki nas tudi že malo matrajo, vendar zaenkrat ni nobene groze. user posted image  Danes smo šli tudi prvič na malo daljši sprehod, tam nekje pol urice in upam, da bo vse v redu, da nismo user posted image  kaj prehladili...Spimo pa že štiri dni kar dobro, vmes se dvakrat dojimo in previjemo po potrebi...ponavadi le enkrat. Smo pogruntal, da naš user posted image  najraje zaspi na rokah in se je že kar začel navajati. Pol smo pa naredil temu konec, ko se naje, ga malo poujčkamo, podremo kupčka in potem v posteljico. Je res, da včasih malo zajoka, tam nekje dve, tri minute, pa še to tak blagi jok...in potem zaspi. user posted image ....pa mami tudi. Pred tem je bla pa čista panika, nisva spala ne on, ne jaz, ne podnevi, ne ponoči....user posted image

Toliko zaenkrat se pa vsekakor še tipkamo...

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: novembrke 05
4.12.2005 20:37:30   
mauri
Pozdravljene novembrke!

Pa smo spet na kupu. 23.11. smo dobili malo Ajo, ki je v porodnišnici prejokala cele noči in s tem krajšala spanec drugim, doma pa čisto druga pesem. Dve noči je sicer prejokala potem pa nič več (moram trkat, da ne bo danes ponoči jok). Sem pogruntala, da če greva samo za 5 minut malo na zrak potem bolje spi, na kakšen daljši sptehod pa še nisva šli, saj me še vedno malo bolijo šivi in malo imam zatečeno vse skupaj, ampak je vsak dan bolje. Mi smo se v četrtek že kopali. Tamala je prav uživala, tudi enkrat ni zacvilila. Včeraj popoldan so jo začeli dajati krči, sicer zaenkrat v blagi obliki, upam pa da bodo hitro minili.
Toliko zaenkrat, pa se beremo!
Lep pozdrav vam in vašim sončkom!!!

_____________________________

Mauri

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: novembrke 05
5.12.2005 15:08:14   
amy26
Mauri, poskusi si dati led med noge, bolečina ful mine
mene je še včeraj ful bolelo (šivi) pa mi je moj pripravil led ene 10-15 minut sem dajala na boleča mesta, po eni uri me je čudežno vse nehalo boleti.
Pa še danes ne čutim nobenih bolečin čeprav sem mislila da bom.

Drugače je pa moj danes mal nemiren noče spančat, ponoči pa še kar gre vstanem 1-2x da se podojimo, danes je celo moj dragi vstal in ga previl ob 4ih.
Bomo videli če bo tako priden ko začne delati.user posted image
lp

(odgovor članu mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: novembrke 05
5.12.2005 15:23:10   
alijana
Pozdravljene. Tudi jaz sem novemberka, ki sem si danes utrgala čas in presedlala na ta forum. Moja user posted image  je danes stara 3 tedne. Ritem smo si že ustvarili, lepo napredujemo, pridno papa in spančka, user posted image  samo  ko je  lačna, pazim kaj jem, da je ne bi zvijalo, sicer pa se imamo super. Ja teh dolgih 9 mesecev je kar hitro minilo in smo dočakale svoje user posted image . Sedaj se bom več krat javila na tem forumu. Lepo ujčkajte svoje user posted image  in lep pozdrav od Alijane.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: novembrke 05
5.12.2005 21:17:57   
Naty_ka
Pozdravljene mamice.
Joj, sem se prav pošteno namučila, da sem vas našla user posted image . Tudi midva sva doma, zaenkrat še loviva ritem hranjenja, ker imam jaz mleka samo za vzorec user posted image . Očitno res nisem "mlekarica", tako kot nobena ženska v naši familiji.
Tudi za mano je zelo lepa porodna izkušnja in ko bom imela več časa, vam jo povem.
Lepo se imejte in se slišimo.
Pa, pa.

_____________________________

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!


NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)




Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu alijana)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: novembrke 05
5.12.2005 21:29:32   
petarda
Alijana, moj user posted image  je tudi danes star tri tedne. Sva se šla danes slikat za osebni dokument in ne moreš verjet. Zmeraj se trudimo, da bi ga uspavali, zibamo, pojemo, skačemo...danes smo se pa pri fotografu pošteno namučili, da bi ga zbudili, pa ne in ne...samo enkrat je čisto na kratko odprl oči in takoj nazaj zaspal...kaj takega.

Je pa res mal čudno dejstvo, da morajo dojenčki imeti svoj dokument in to s slikico. Se mi zdi, da bo že čez kakšen mesec ali dva čisto drugačen, kot je danes, kaj šele čez leto, dve, tri... Pa še gledat mora na fotografiji...mislim no?

Drugače pa smo v redu. Le malce me skrbi, ker ima na ritki kakšne tri, štiri pikice in to kljub dejstvu, da ga redno previjamo, dostikrat tudi ponoči. Mažemo s hladilnim mazilom, danes bom poskusila še z ribodermom pa bomo vidli. Se mi zdi, da je to od teh pampersk. Z enko sem bila zadovoljne, dvojka mi pa ni preveč všeč, vsaj rumena ne. Smo danes v Mullerju kupil zeleno dvojko bomo vidli... Mejte se in se tipkamo.

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: novembrke 05
6.12.2005 15:19:44   
amy26
Mi smo se pa danes prvič kopali, potem je pa ful lepo zaspančkal ne da bi se premaknil očitno ga je kopanje utrudilo. Drugače smo pa danes tudi prvič zelo dobro spali od 23.30 do 8 zjutraj očitno je bil preveč zmatran ker je pa popoldne nagajal mamici in očiju.

Koliko časa ste kaj čakale da ste dobile zdr.izkaznico in rojstni list za user posted image  vsaj tiste ki ste že? 

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: novembrke 05
6.12.2005 17:50:42   
Minka Pobalinka




Ojla!

nam je pa 22.11 ob 11.20 štorklja prinesla Mark Patrika user posted image . Mali je najbolj pridno dete pod soncem.. nič ne joka, samo je in spi. Ponoči tudi lepo spimo, podojimo se okoli treh, potem spimo do 6.30, se previjemo, podojimo in spimo do 10.30. Mleka imam malo premalo, zato mu občasno dodajam, upam pa, da se bo mlečna proizvodnja tudi pri nas malo povečala. user posted image

Lp, Mi2




(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: novembrke 05
7.12.2005 13:15:37   
NinaŠ
Da se po dolgem času malo oglasim...

Danes sva s Tino imeli prvo posvetovalnico - vse je OK, punca je zelo močna user posted image , velika 55 cm in težka 4250g. Med tehtanjem se je pridno pokakala, tako da je bili mamici malo nerodno user posted image .

Malo so ji začeli nagajat krči, tako da imamo vsake toliko časa kako enourno borbo z njimi (ponavadi itak zvečer, ko naj bi šli spat). Zdaj (zadnji teden) sem malo bolj začela pazit kaj jem, saj sem na začetku kar korajžno zastavila vse po vrsti - pa ne vidim nobenega izboljšanja.

LP mi vsi

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: novembrke 05
7.12.2005 15:10:58   
Naty_ka
Da se vam malo potožim, da naju že matrajo krči user posted image .
Od jutra pa do sedaj nisva spala, zdaj pa sem mu dala kapljice (po nasvetu babice), ga malo odvila, da se je zbrcal in trenutno mi spi (upam, da bo še nekaj časa). Pa tako lepo sva začela: spal je, jedel in takoj nazaj zaspal. Tudi jaz imam premalo mleka in moram dodajat in sedaj ne vem, če sem jaz kaj takega pojedla ali ga ščipa po dodatku, kar ga do sedaj ni.
Revček se tako matra. Se mi prav smili, ko mu ne morem pomagat.
Bodite srečne ve, ki imate dovolj svojega mleka. Mene so že v bolnišnici spravljali v obup, z tistimi fintami, da moram dojiti. Pa bi jaz srčno rada, pa prve tri dni nisem imela niti mleziva, ne da bi še kaj drugega. Malček mi je bradavice zgrizel do krvi (pa itak so že maksimalno vdrte), tako da smo rabili nastavek. Pa se je mleko le pojavilo, čeprav zelo malo. Iz obeh dojk si komaj nabrizgam  30 ml. Kar na joč mi gre.
Včeraj sva se tehtala in se hvalabogu rediva (mamica pa počasi izgublja pridobljene kg, tako da imam še samo 4 viška).
Lepo se cartajte in se slišimo kaj.
Pa, pa.

_____________________________

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!


NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)




Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: novembrke 05
8.12.2005 8:18:09   
Teni_



Naty_ka, ti verjamem, da te v porodnišnici znajo spravit v obup. Ravno tako je bilo pri meni 1., mleka ni in ni bilo. Ko bi ze moralo prit do navala mleka, je Teja dobila pri meni samo 5 ml. (So jo tehtali). Zdaj drugič je šlo boljše, ampak kaj, ko mi Nika na prsih takoj zaspi in samo kakih 2X potegne, torej od mene spet ne dobi nič. Mleka je bilo dovolj,ampak sem si morala črpat, če sem hotela, da kaj poje. Zdaj pa ga zmanjkuje in ga je iz dneva v dan manj. Na zalost. Krči še zaenkrat niso tako hudi, kot so bili pri Teji in upam, da tudi ne bodo. Danes je tako lepo spala ponoči. Zvečer je zaspala nekaj po 21. uri in spala do 4., potem pojedla in spala dalje. Včasih pa so ponoči muke, preden zaspi nazaj. Je po kakšno uro ali dve vmes budna, potem pa se hitro zbudi, ker je spet lačna. No, toliko zaenkrat od mene.



(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?