|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke 05
20.12.2005 8:02:43   
amy26
Mislim da sem tudi jaz dobila menstruacijo user posted image  vsaj mislim, ker tudi že en teden nimam čišče, si pa nisem mislila da je to že možno tako hitro.
Včeraj smo bili v posvetovalnici, Aleks se je zredil za samo 500g od porodne teže je glih na meji minimalne, je pa zrastel za 3 cm tako da ima sedaj 52cm (rodil se je z 49cm), obseg glave pa ima sedaj 37,5cm ob porodu 36cm.

Mozolčki se pa nama zmanjšujejo res pomaga če ga večkrat umivaš po delih kjer so. Sprva sem mislila da je dobil nekakšno alergijo ker jih je imel ful po glavci, obrazku in vratu vendar je doktor rekel če jih ni po trebuščku je vse v redu da se pač koža čisti.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: novembrke 05
20.12.2005 10:09:08   
Pikica76
Mislim da so lahko za rdečo ritko vzrok tudi plenice. Probaj zamenjat znamko. Kot sem prebrala na RR se po Huggies peleničkah radi naredijo izpuščaji. Katere pleničke pa uporabljate ostale? Mi smo začeli z Pampers newborn 2, sedaj ko ima naš korenjak že 5 kg pa smo šli v Muellerja po Active fit in so res super ker so večje in mu nič ne uide mimo. Smo pa ugotovili, da porabimo paket 42 pleničk prej kot v enem tednu user posted image .

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: novembrke 05
20.12.2005 11:43:01   
wawa
Ok najprej pozdravček in lupčka vsakemu od vaših sončkov, potem pa eno resno vprašanje, vse govorite o nočnem ritmu spanja, ok to je pri nas ok, zaspimo od  20-21 in se potem lepo zbujamo na 3 - 5 h, to ni problema....

Zdaj pa vprašanje, nobena ne govori o dnevnem ritmu, koliko še spijo vaši sončki in na koliko časa so lačni-.....

Moj ima zadnje nekaj dni neke čune fore, zbudi se ob 6ih zjutraj, kar je ok, potem pojeva se previjeva malo pocrtava in že je zaspan za v posteljo, zaspi, ampak samo za kakih 1.30 do 2 uri, potem pa se začne, najoprej jeva, in potem je kako uro lepo buden se igra in tako naprej, ko pa rata zaspan(beri zeha) se previjeva in še enkrat malo pojeva in ob tem zapre učke..........evo tu pa se začnejo problemi....ko ga dam v stajco - jok...damo dudo je ok kao zaspi, a ko mu dudo odnese zmaj se spet zbudi in spet jok......tako se preganjamo na 15 min.....in seveda se tako ne naspi.....po ene 2eh urah smo seveda lačni in spet jemo potem pa jovo na novo.......včeraj je ro trajalo od 10ih do 4ih ( pa niso krči ker ga nič ne zvija). pa ne da bi me motilo ker je buden moti me da se vmes ne naspi in se potem ne more v miru igrat, ker joka......evo a ima še katera take probleme???

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: novembrke 05
20.12.2005 11:44:40   
wawa
popravek ne v stajco ampak v košek

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: novembrke 05
20.12.2005 12:47:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tincci

Dajte mi nekaj povedat: a so vam v materinske knjižice napisali, kakšno krvno skupino ima vaš user posted image ? Meni niso, ravnokar sem ugotovila, da sploh ne vem user posted image  Kje bi to izvedela?

Drugače pa smo se mi pleničnega izpuščaja znebili z eno ful hudo kremo s cinkom. Mi je pediatrinja napisala repect zanjo. Pred tem ni pomagalo pogosto previjanje, zračenje, ... zdaj je pa ful lepa ritka user posted image

A ste že začele z AD3? Jaz še ne, čakam, da se krčki čisto končajo ...

Drugače pa sem jaz že 2krat strigla nohte, čim so ratal tisti pravi nohtki, prej so bli še zraščeni s podlago.






Krvno skupino otrok več ne določajo vsem. Tudi mojemu je niso. Določajo jo le v primereu če je mamica Rh- ali, če ima otrok kakšno napako ali probleme.
Mi jemljemo kapljice že 1 teden.


< Sporočilo je popravil URSKA -- 20.12.2005 12:50:40 >

(odgovor članu tincci)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: novembrke 05
20.12.2005 12:49:57   
Anonimen
menstruacijo tako hitro?user posted image user posted image
Mamice  katerimi sem jaz govorila, so jo dobile od 6 -9 mesecev po poroduuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: novembrke 05
20.12.2005 16:42:07   
tincci
wawa, naša ima že skos take... v kosu 5-6r  ur.. če je to čez dan, jo spakiram pa na sprehod, da mi vsaj tisto urco drema.. al pa v naročje, tako kot pravkar, čist je zaspana, pa kr rogovili user posted image user posted image

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: novembrke 05
20.12.2005 20:53:51   
petarda
Tudi naš sonček, ki je zdaj star 5 tednov podnevi nima nobenega ritma pri spanju. A pravijo, da se tudi to uredi....user posted image  

Mi smo imeli najprej pampers new born 1, potem smo kupili dvojkico rumeno, pa nismo bili zadovoljni in smo kupili babylove od dm, pa smo še kar zadovoljni...zdaj jih zmanjkuje in ne vem katere naj sprobamo...rita je še vedno rdeča, kljub previjanju podnevi in ponoči user posted image . Zdaj pa moram iti, že kliče user posted image

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: novembrke 05
20.12.2005 21:54:20   
NinaŠ
Olja novembrske mamice!

Krvne skupine žal res ne določajo več (že nekaj let), obstaja pa samoplačniška varianta, ki se je bom sama poslužila čez kako leto (zdaj mi misel na jemanje krvi takemu drobižku ne leži preveč).

Kapljice D3 (Plivit D3) jemljemo že ca 10 dni, pa mislim, da ji ne povzročajo dodatnih težav.
Krči jo tudi občasno mučijo, vendar je sedaj, ko sem hrano zreducirala res na tisto priporočljivo, občutno bolje. Za prvo pomoč pa imam doma kapljice proti krčem, ki v primeru krize tudi delujejo, vendar jih Tina nima preveč rada - imava kar nekaj boja, da ne izpljuva vse ven.

Kakega posebnega dnevnega ritma nimamo, oz. ko že mislim, da se bo po nekaj podobnih dneh malo ustalil, se kaj hitro vse spet obrne. Spi pa čez dan bolj malo - 1x potegne ca 2 uri, ostalo je pa razdrobljeno v 15 min dremežih (najraje itak na rokah).

Po obrazu in vratu ima še vedno veliko mazoljčkov, ki so se sedaj začeli sušiti. Me pa skrbi, ker se je nekaj mazoljčkov pojavilo tudi po trebuščku oz. prsih - predvidevam, da so alergična reakcija na mleko, ki sem ga zadnjič popila en skodelico (prej ga že 2 tedna nisem pila, ker sem imela občutek, da jo po njem še bolj črviči). K zdravniku je nisem vozila, če se pa pojavijo nove pikice jo pa vsekakor bom.

Vsakodnevno uživava na sončku... ...ga je treba izkoristit.


LP mi vsi

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: novembrke 05
21.12.2005 7:59:17   
Urša
Tud pri nas smo pridni ponoči, podnevi pa skoraj ne vemo kaj je to spanec. user posted image  To se nam dogaja zdaj par dni in komaj zaspi za kakšnih 15 minut, tko kot je opisovala wawa.
Mi jemljemo AD3, zaenkrat po 4 kapljice. Na vsake 3 dni mu povečam dozo za eno več. AD3 načeloma povzročajo krče in če so prehudi, pediater predpiše D3-tukaj pa ni panike. Mi smo Niki dajali avstrijske D3, se dobijo brez recepta (kar za naše ne velja) in je blo ok. Zadnjič sem mu jih pozabila dat in sem se spomnila šele zvečer... Nikoli več! user posted image  Kako se je revež zvijal, dvojno! Smo imeli pestro.
Zdej so lepi dnevi in sva tud midva kar dosti zunaj, ampak več kot eno uro ne, ker me v tem času že tko prezebe.user posted image
Čišče je konec, danes imam pregled. M sm jst prvič dobila en teden po čišči, je pa res, da nisem polno dojila.
A katera ve kako se reče nekim homeopatskim avstrijskim kapljicam, ki naj bi povečevale količino mleka? Zadnjič sm na forumu o dojenju prebrala, si zapisala, potem pa seveda izgubila. user posted image
MojcaH in NInaŠ, kako kaj folgate s povečano družino? Za vikende nam kar gre, ko je mož doma, ko sem pa sama z obema (če je Nika bolna), je pa kr kriza.
Wawa, kako si bla zadovoljna s Postojno? A niso vsi prijazni? Jst sm se pocutila skor kot doma-ma, ne da se primerjat z Ljubljano. Res, celo osebje 1A!user posted image user posted image user posted image
Kolko časa pa vaši user posted image  povprečno papajo en obrok?


_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: novembrke 05
21.12.2005 8:19:51   
NinaŠ
MojcaH in NInaŠ, kako kaj folgate s povečano družino?
IZVIRNO SPOROČILO: Urša




< Sporočilo je popravil NinaŠ -- 21.12.2005 8:22:38 >

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: novembrke 05
21.12.2005 8:21:54   
NinaŠ
Ma ne vem kako sem zdaj tole napisala - glavn spodnji tekst je moj:

Mi kar dobro vozimo. Anže je zelo razumljiv, potrpežljiv in pozoren do sestrice, tako da ves čas skrbi, da ji ne bi kaj manjkalo. Prav uživam, ko smo sami trije doma ali na sprehodu, saj ko je zraven ati , ki ga ima Anže ovitega okoli prsta, ves čas nekaj hoče in se noče niti za 15 min zamotit sam. Res sem malo manj na RR oz. nasploh na PCju, saj nimam več toliko prostega časa kot prej, vendar se še vedno najde in ni da bi se pritoževala. Prejšnji teden je bilo malo težje, ker je bil Anže bolan in posledično zeloooo tečen, tako da sem povečini oba nosila v naročju in ju crkljala.

Tolk nam je fletn, da ne zamenjam več za nazaj!

LP

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: novembrke 05
21.12.2005 8:53:09   
chips
Živjo punce.omaj sm vas našla kje  čvekate.Jaz sem imela v ponedeljek poporodni pregled,in ker sem še krvavela ,čišče ni več in imam svetlo kri me je G. pregledal s sondo ,vaginano in z UZ. Ugotovil da imam menstruacijo.in sem šele mesec in pol po oporodu in polno dojim.Je rekel da je zelo majhen procent žensk ki dobilo tako kmalu menzus.
A kaj hočemo samo da ni kaj hujšega ,to smo že navajene!!user posted image
Najina Tea je bila 7.12. v posvetovalnici.Se je zredila iz 3760g na 5100g (sedaj jih ima verjetno že več,saj je vsako uro in pol do dve  včasih še na manj časa),zrastla je pa  za 7,5 cm.Tako da je merila 58,5 cm.


_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: novembrke 05
21.12.2005 9:07:07   
Urša
Evo, sm najdla tiste kapljice, če katero zanima: Similisan Milchbildungs tropfen

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: novembrke 05
21.12.2005 14:48:15   
Teni_



Mi tudi vredu rihtamo. Sicer še več kot kako uro nismo bile same, tako, da ne vem kako bo, ko bomo kaj več same. Tudi Nika čez dan nič ne spi,oz. po par minutk. Če pa kam greva(tako kot danes), pa full spi. Ponoči pa kar lepo.  



(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: novembrke 05
21.12.2005 19:43:10   
tincci
Naša tudi ne spi najraje. Ne vem, kje so tisti otroci, ki spijo 16 ur na dan??? To se nam še ni zgodilo in se verjetno tudi ne bo user posted image  Ene parkrat me je že orng glava bolela od utrujenosti.

Drugače pa se že smejčka, čeblja in se obrača s trebuha na hrbet! Glavico tudi ful dobr že drži. Čist sem ponosna user posted image  Je pač že velika punca, pri 4 tednih je imela 5 kg, pri 8 pa verjetn že 6?? Bomo kmal vidli na pregledu.

A seksale ste že? Jaz še ni, ni časa pa na koncu dneva tud potrebe ne več user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: novembrke 05
21.12.2005 19:50:03   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem oblačila sončka in sta mi pri zapiranju knofkov  na badiju na ramenih, knofka spodsnila, pa sem ga uščipnila. Revež je tako zakričal od bolečine, da me še zdaj duša in srce bolita.user posted image user posted image user posted image user posted image

Bodite previdne.

(odgovor članu amy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: novembrke 05
21.12.2005 19:59:14   
Anonimen
Tinci moj se je ponoči obrnil z boka na trebuh. Ko sem to opazila nisem mogla več mirno spati. Ne vem kako mu je to uspelo. Pa tako ga podlagam,da se ne more obrniti. Saj na hrbet še nekak gre, ker mi glavico itak drži nastran. Ko pa je ležal na trbuhu, pa je imel obrazek dol.

Sam ga dajala zdaj spat pa se mi je nasmehnil- očitno mi je oprostil, da sem ga uščipnila.
Seksamo še ne, ker imam še vedno zeloooo veliko brazgotino in me že ob umivanju vse spreleti, tako da na seks niti ne pomislim. Ga pa že fejst rabimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: novembrke 05
21.12.2005 20:04:13   
petarda
Še jaz!

Če sem še včeraj rekla, da tudi mi podnevi ne spimo prav dosti je danes vse drugače. Naš Luka je namreč danes spal od 14-17 takrat sem ga zbudila, previla in dala papcat, ker smo šli v mesto, pa da nebi bilo panike kje na poti. In sedaj je ura 20 in še vedno spi in to od 17.30!!! user posted image user posted image user posted image

Je pa mogoče tak dan, ker tudi že njegov oči drnjoha na sedežni in se dela, da gleda dnevnik...kao user posted image user posted image user posted image  Zgleda, da je samo mamica polna energije.

Danes smo še dokonca okrasili stanovanje, manjka mi le še kakšna božična zvezda. Dobili pa smo tudi slikice-voščilnice. So tako luškane, da bi jih najraje kar vseh 30 doma obdržala.user posted image  Pa koledarje s sliko našega sončka smo tudi naročili in tudi ti so super. Njih bomo namenili obema babicama in prababicama, enega pa bomo seveda zadržali za našega Lukca.

Imejte se...in se tipkamo....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: novembrke 05
21.12.2005 20:35:28   
amy26
Naš tudi čez dan spi bolj malo, bolj v presledkih za 15-30 min pa še takrat je potrebno dudo skos v usta dajati da je mir. Danes je sicer zaspal za 3,5 ure ampak zato ker smo se vozili z avtom pa še potem ko sva prišla domov sem ga samo odložila na spalnico kar v pajacku pa je spal še dve uri, spal bi verjetno še sam se ga dvignila za podojit. Tako da sem res vesela da uživa v vozičku in v avtu, vsaj zaenkrat je tako.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: novembrke 05
22.12.2005 19:25:59   
petarda
No, pa mam. Sem se včeraj pohvalila kako je podnevi spal, pa je bla ponoči takoj žurka!!!user posted image user posted image .

A ve vaše sončke vedno položite v posteljico ko že spijo? Pri nas je tako, da se previjeva, najeva, podreva kupčka in potem kar v posteljico. Ponavadi temu sledi nekaj minut joka, pol pa zaspi. Pa imam kar malo slabo vest, ker ga ne zazibam v spanec, ali pa, da bi mi zaspal na joški...user posted image  sem parkrat poskusila, pa je trajalo in trajalo...

Danes sva bila spet malo okoli, sva šla gledat njegovega 12-letnega strica, ki je imal prvi nastop. Igra namreč sintesajzer. user posted image  Luka je ves čas lepo spančkal, tako da zgleda, da mu je glasba ugajala.user posted image  Pol smo šli pa še v šoping po nove plenice. Zdaj smo kupili Pampers sensitive user posted image . Bomo videli, če bodo ugajale naši občutljivi ritki.

Toliko od nas....lepo se imejte...

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: novembrke 05
22.12.2005 22:08:32   
amy26
SanjaB, midva user posted image  se najprej dojiva podreva kupček, če ga, nato previjeva pol pa še enkrat podojiva. Dojimo pa se toliko časa dokler še vleče potem zaspi in ga dam v zibko brez podiranja kupčka. Večkrat se takrat zbudi in potem traja da zaspi nazaj, takrat pomaga duda.
Danes je pa bil zelo priden, veliko je spal, upam da bo ponoči tudi.

lahko noč pa poljubčkajte svoje štručke

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: novembrke 05
23.12.2005 8:20:04   
wawa
Sanjab po mnenju mnogih je to kar delaš ti najboljša naložba za to da naučiš otroka spati, (če ga le ne pustiš predolgo jokat, da bi se bogi revež počutil osamljenega). Pravijo da je bistven problem če daš otroka spati ko že spi v tem, da potem ponoči ko se med spanjem na hitro prebudi ni sposoben sam nazaj zaspati, ampak kliče mamico kljub temu da ni lačen.

Mi se dojimo, previjemo, in spet malo dojimo, potem pa še budni v posteljico.....zadeva uspe brez joka, ponoči vedno, podnevi pa občasno.........podnevi je bolj v uporabi duda-žal.....bomo probali odvadit.....

No skratka mi smo ok, zadnjič sem pisala koliko je čez dan buden.....no pa je imel naslednji dan spalni dan, tako da sem ga morala dvakrat zbuditi, ker ne želim da čez dan preveč spi v enem kosu, ker sem ugotovila, da je potem ponoči zbujanje na 2 h namesto na 4 ure...kar pa mamici niti slučajno ne ugaja, saj se mora namesto enkrat zbuditi trikrat.....user posted image user posted image user posted image user posted image

Vn nismo šli zdajle dva dni nič....danes pa je spet slabo vremeuser posted image user posted image user posted image  mogoče bova šla samo malo na svež zrak......

Kapljice D3 so moja slaba vest, sem jih danes pozabila dati.....no bomo pa jutri spet....

No bodite v cvetju mladosti ........papa

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: novembrke 05
23.12.2005 13:48:04   
amy26
Danes je pa naš Aleks star en mesec user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: novembrke 05
23.12.2005 14:51:41   
tincci
Nam pa zadnje dni največ časa vzame podiranje kupčkov. Tudi če podre enega, dva, in jo dam ležat, se ji potem zatika, pa poliva ven, skratka ne morem si več privoščit, da ne bi podrla.. tudi ponoči se matramo, včasih tudi po pol ure..
Drugače gremo pa v plenice št. 3, ker smo tiste do 6 kg prerasli user posted image  

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?