|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Amniocenteza
3.1.2006 18:42:37   
aja
Zivjo punce, sem se ena nosecka, ki mora na AC. Sem sicer se med mladimi, vendar sem imela pozitiven THT. NS pa mi niso mogli izmeriti, ker sem bila noseca dlje, kot je moja zdravnica izracunala. Skratka, pozitivni test ravno pred prazniki, me je zelo potrl. Potem sem pa prebrala vase izkusnje in sem se malo pomirila. Res ste zlate.

Tudi jaz sem narocena v petek pri dr. Cerarju v Ljubljani in upam, da bo vse OK z naso malo user posted image . Bom poslusala vase nasvete in pridno pocivala. Ali pred posegom naredi natancen UZ ali samo toliko, da locira mesto vboda?

Hvala za vse nasvete.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Amniocenteza
4.1.2006 8:16:21   
Barbs
Preveri, če se velikost ploda ujema s tedni nosečnosti , pogleda, kje se nahaja posteljica, preveri količino plodovnice , nato samo locira mesto vboda... v pol minute.
Cel poseg pa potem traja minuto.
Tako da dejanskega stanja ne boš vedela prej, kot v treh tednih, če boš na AC v Lj.
Če ti je kaj v tolažbo, nas je kar nekaj vse to že dalo skozi in kar naprej misli na to, da je v večini primerov vse v najlepšem redu.

Vse bo vredu tudi s tabo in s tvojimuser posted image , držim pesti, pa oglasi se.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Amniocenteza
4.1.2006 16:09:21   
Ganga
Zdravo,
Vsem veliko veselja in srečnih trenutkov z malčki v prihajajočem letu.
Pri meni pa je tako, da mi je poklicala Dr. Brezigarjeva večeraj in povedala, da z user posted image vse vredu. 
Tako sem user posted image .
Ostalo pa zvem po pošti in čakam....saj zdaj mi je lepše čakati.
Hvala za pomoč in pogum, ki ste mi dale. Upam, da bom tudi jaz s svojimi izkušnjami lahko to delila.
Zdaj pa razmišljam, da bi šla domov za kašen mesec ker sem pač iz Indije in bi rada delila svojo otroštvo mojim otrokom že zdaj.

Aja,
Naj te nič ne skrbi glede AC, ker je vsega tako hitro konec, da komaj kaj zavedaš. Pri meni je Dr. Cerar je v parih trenutkih zmeril obseg glave in nogico (Femur). Nato hitro obrnil in potisnil ploda daleč stran in rekel mi je, da ZDAJ VAS PA BOM ZBODEL.  To je bilo tisto česar mi je bilo najbolj strah....Igle namreč. Ampak njegova roka je bila tako trdna in gotova, da je opravila svoje delo imenitno, natančno in hitro, da pravzaprav sem ugotovila, da je bil sam moj strah velik in prazen kot balon. Zato bodi pomirjena in s tem si boš največ pomagala sama sebi in svoji pikici.  Pri meni so rekli, da imam 20% možnosti za prizadetost ker so nekaj nepravilnosti našli na mojih kromosomih in sem bila user posted image ampak mislila sem pa skozi pozitivno, da mojemu otroku pa res ne more biti nič....če pa je kaj narobe pač dobro, da bom zvedela in se odločila z polno zavestjo. Tako sem pač jaz razmiljala ni nujno, da sva enake misli rada bi povedala samo to, da ne razmišljaš negativno.  Ne skrbi in javi se nam kaj.

Poljubček vsem neznanim prijatelicam.




(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Amniocenteza
5.1.2006 11:51:29   
aja
Barbs in Ganga in ostale punce,
res hvala za pomoc in spodbudo. Res ste super pozitivne punce. Tudi jaz upam na najboljse in sem ze veliko bolj mirna. Jutri zjutraj bom pa mislila na vse vas, potem pa pridno pocivala. Se kmalu javim in upam, da bom tudi jaz potem s svojo izkusnjo pomagala kaksni user posted image .

Ganga, zelim ti srecno pot domov in cim lepsi mesec s tvojo druzino. Ostalim pa en lep dan user posted image .

Aja

(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Amniocenteza
5.1.2006 14:30:06   
Ganga
Ola,
Danes sem že dobila pošto na kateri piše
Normalen ženski kariotip.user posted image
Se že veselim moje punce.
Uživajte.


(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Amniocenteza
5.1.2006 15:24:26   
Barbs
Ganga user posted image user posted image user posted image , ful sem vesela zate, res!user posted image

Mi imamo pa normalnega moškega (kario)tipauser posted image ...

Pazi nase, ko boš odpotovala in javi se kajuser posted image user posted image
Dane pozabim!!!!! Še tegauser posted image , za tvojo hčerkicouser posted image ...

(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Amniocenteza
5.1.2006 22:05:42   
Anonimen
a pa vas ni nic strah da greste na ta pregled?

(odgovor članu aja)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Amniocenteza
6.1.2006 8:13:01   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

a pa vas ni nic strah da greste na ta pregled?


Ne.

Mislim, HALO!!!!?????

p.s.
Dragi MOŠKI ( fantek) , ne se hecat...user posted image  Morda boš kdaj moral na pregled in ti bodo z iglo iz tvojih mod kaj vlekli ven. ali pa od kje drugje. user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Amniocenteza
6.1.2006 10:54:01   
lana38
Pozdravljene!
Jaz sem pa danes bila na drugem pregledu in sem noseča 10 tednov in 4 dni po UZ. Čez 3 tedne imam spet pregled in mi bo G naredil nuhalno svetlino in takrat bom tudi izvedela, kdaj imam amniocentezo v Lj. On me naroči in uredi vse okrog tega. Malo me je že strah tega posega. Drugače pa o rezultatu ne razmišljam, kaj dosti. Imam občutek, da je vse OK. Mislim, da je to dobro, da tako mislim. Stara bom februarja 38 let, zato moram na amnio.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Amniocenteza
6.1.2006 15:19:29   
lana38
Zdaj sem malo bolj podrobno prebrala vsa vaša sporočila in me zanima, kako naj v ležečem položaju pridem iz LJ v Ptuj, če me  pošljejo domov že po 3 urah počitka? Počivala pa naj bi vsaj 3 dni. Pot iz Lj v Ptuj pa ne more biti počitek, spoh če grem z vlakom, če bi slučajno bilo na cestah polno snega. To me pa zdaj resnično skrbi. A je katera imela tudi daljšo pot? Kaj je naredila?
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Amniocenteza
8.1.2006 16:01:18   
Barbs
lana,

kako misliš, v ležečem stanju?user posted image

Tega nihče ne pravi. Tudi počivanje v naslednjih dneh po posegu ni mišljeno kot strogo ležanje.
V bolnišnici boš pač počivala na postelji cca. 2 uri, nato pa lepo odšla domov. Ravno vlaka ti verjetno nihče ne bi posebno priporočal, če pa ne bi šlo drugače, pa...; ko sem bila jaz v Postojni je tudi snežilo, pa pihalo, pa.... hu! Me je moj dragi lepo varno in počasi pripeljal do doma, lepo, na sprednjem sedežu, čisto sedeče. In nobene "sile" mi ni bilo. Tako ali tako je fajn, da gre nekdo s tabo. Doma boš pač bolj mirovala, ne boš cepila drvuser posted image  ali pa dvigovala utežiuser posted image ... pa bo vse OK!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Amniocenteza
9.1.2006 10:08:08   
aja
Zivjo,
se se jaz javim. V petek smo imeli AC in je bilo tocno tako kot ste opisale. Primarij Cerar me je zelo pozitivno presenetil. Mi je ves cas govoril vice in ene prigode se iz Jugoslavije, hehe. Tako da me je lepo zamotil in sprostil, pa je slo vse skupaj bolj hitro skozi. Potem sem pocivala tri ure v porodnisnici, potem pa pocasi domov. Cez vikend sem pridno lezala in izgleda, da je do sedaj vse OK. Se kaksen dan bom malo bolj na pocasnih obratih, da se vse skupaj lepo zaceli in obnovi plodovnica. Pa seveda nestrpno cakamo na rezultate.

Lana- Glede poti na Ptuj po mojem ni problema. Tudi z mano v sobi je bilo nekaj punc iz oddaljenih krajev. Ce pa reces v porodnisnici, lahko tudi par ur vec ostanes tam in gres na pot, ko se bos dobro pocutila. Poskusita iti z avtom, ker je res bolj udobno kot vlak. Pa brez skrbi. Drzim pesti za vse, ki vas AC se caka in seveda za vse, ki cakamo rezultate.

En lep soncen pozdravcek,
Aja

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Amniocenteza
9.1.2006 11:30:30   
Peli
Naj vam še jaz sporočim da sem danes končno dobila izvide in mamo zdravega fantauser posted image user posted image user posted image , sicer bo nekoliko manjši a se zaradi tega sploh več ne sekiram, samo da je zdrav!!!user posted image
Veliko sreče vsem ki še čakate izvide, ostalim pa čestitke!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Amniocenteza
9.1.2006 13:26:00   
Barbs
Peli user posted image user posted image user posted image ,

ful sem vesela zateuser posted image ... no ja, tudi to z velikostjo še ne moreš vedeti, morda bo pa proti koncu pohitel in te presenetil, ko ne bo šel v 56 številkouser posted image ....

aja, tudi tebi vso srečo, pa sporoči, ko izvešuser posted image user posted image

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Amniocenteza
10.1.2006 11:46:42   
lana38
Hvala vam za odgovore. Ampak me je res strah, da ne bo potem kaj narobe zaradi potovanja.. Na avtu nimava zimskig gum in če sneži, je res problem priti 120 km sem in tja, mislim v Lj in potem še nazaj. Pa še Lj sploh ne poznava , ne jaz ne moj dragi. Tako da sva mislila iti oba z vlakom in potem vzeti taxi. No če bo lepo se morda res podava z avtom. Nekako bova že našla.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Amniocenteza
10.1.2006 12:40:49   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: lana38

Hvala vam za odgovore. Ampak me je res strah, da ne bo potem kaj narobe zaradi potovanja.. Na avtu nimava zimskig gum in če sneži, je res problem priti 120 km sem in tja, mislim v Lj in potem še nazaj. Pa še Lj sploh ne poznava , ne jaz ne moj dragi. Tako da sva mislila iti oba z vlakom in potem vzeti taxi. No če bo lepo se morda res podava z avtom. Nekako bova že našla.
LP


Lana, čisto brezveze se obremenjuješ s tem - avto je vsekakor boljša rešitev kot vlak, verjemi.
Če te skrbi Ljubljana, parkirajta na parkirišču pri železniški postaji in tam je taxijev malo morje, pa te bo direkt do porodnišnice pripeljal; tudi nazaj grede ti ne bo nič hudega, če boš sedela v avtu... počitek priporočajo preventivno, pri normalnem lajfu se ti ne more nič zgoditi....prav?

predvsem pa misli na to, da nisi ne prva ne zadnja, ki se bo peljala tako daleč, ki bo na amniocintezi, ki bo čakala na rezultate itd.... Torej - vse smo še tu, al kako??!!!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Amniocenteza
10.1.2006 13:28:43   
Ganga
Lana,
Jaz tudi mislim, da bolše če gresta z avtom in ne z vlakom. Pač lahko prosita kakšnega sorodnika, ki ima zimske gume in vaju pelje.  Ljubljana je bolje označena kot je bila prej in iz železniške postaje lepo na tabli piše Klinični center in tam je tudi parkirišče.  Ne daleč pa je porodnišnica.  Jaz sem tudi iz Ljubljane šla v Postojno in nazaj nisem pač ležala ampak sedela spredaj lepo malo nagnjena nazaj.
Ne delaj si skrbi in lepo se pelji rajši z avotm.

Lep pozdrav vsem.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Amniocenteza
12.1.2006 15:31:56   
aja
Zivjo punce,
en teden je ze naokoli od nase AC pa imam eno vprasanje. Koliko casa ste cakale na izvid tiste, ki ste sle na AC v Ljubljansko porodnisnico? A so vam poslali po posti ali so vas poklicali?
Malo sem neucakana.
Papa Aja

(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Amniocenteza
12.1.2006 16:06:46   
barbara b
Jaz sem čakala skoraj 5 tednov, ker je bila biologinja na dopustu user posted image
Še dobro,da se mi ni zmešalo od skrbi.
Normalno je 3-4 tedne. Jaz bi kar poklicala po treh tednih.

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Amniocenteza
12.1.2006 16:48:30   
Barbs
Mene je dr. Brezigarjeva poklicala trinajsti dan, pisne izvide pa sem dobila štirinajsti (se pravi, takoj naslednji dan) . AC sem imela v Postojni. V Ljubljani čakaš med tremi in štirimi tedni, po pripovedovanju ostalih.

Sicer pa je bilo v tej isti temi, par klikov nazaj, že objavljena sledeča razlaga :
 
Helena :
"V petek je bilo tri tedne, kar sem v lj. porodnišnici imela amniocintezo. Rečeno je bilo, da bodo izvidi najkasneje v 22ih dneh - če so slabi, me pokličejo, če so dobri, dobim izvid po pošti. Danes je 25. dan, pa pošte še vedno ni, klica, na srečo, tudi ne. Včeraj sem že klicala v lj. porodnišnico, kjer so mi rekli, da to sploh ni res, da izvid pride najkasneje v 22ih dneh, da je vse odvisno, kako hitro raste kultura. Iz vaših odgovorv pa sem razbrala, da je izvid le narejen v treh tednih."

dr. Pušenjak :
" žal se na kliniki, kjer poteka tudi po 1000 in več AC letno včasih zaplete na različnih ravneh obravnave kultur celic in izvidov in prihaja zato do zamud, ki pa preprečujejo morebitne napake pri razlagi in so pač včasih nujne. Osebja imamo žal toliko, kolikor ga imamo in ob vrhovih, ko je dela več kot običajno, prihaja tudi do zastojev. Zagotovo boste izvid dobili pravočasno, za zamudo pa se vam opravičujem, čeprav zanjo nisem niti odgovoren niti nanjo nimam nobenega vpliva. Kdaj bo vaš izvid konkretno prišel do vas pa žal ne vem."

Jaz 
"samo kot pripombo - ne razumem, ko govorite, spoštovana Helena, o "rasti kulture" ... Mar to pomeni, da po amniocintezi v postojnski porodnišnici rastejo hitreje? :)) Rezultate amniocinteze sem namreč dobila po telefonu že trinajsti dan, po pošti pa takoj naslednji dan.
Razumem " zasedenost" in obremenitve zdravnikov in ostalih strokovnjakov, ne razumem pa, da so vam zamudo obrazložili z "rastjo kultur".

dr. Pušenjak :
":-) žal je to res, da v Postojni kulture celic rastejo hitreje. Tam namreč dela nek zelo inovativen tehnik, ki je sam "pogruntal" marsikaj novega in mu uspe celice ploda "pospidirati" na dvojno siceršnjo hitrost rasti, vendar je za to osebno zainteresiran in mu takšne reči predstavljajo izziv. V idealnem primeru mu uspe dobiti izvid AC že 9. ali 10. dan. V KC pa nimamo posebne motivacije za dobro delo, saj le-to ni niti približno nagrajeno. Kdor dela dobro to počne samo na račun lastnega moralnega statusa, saj ga imajo navsezadnje celo slabi delavci za prismuknjenega. Plačilo je namreč popolnoma enako ne glede na to ali si inovativen in uspešen ali pa se preganjaš po hodnikih klinike in vrtiš jezik. Mimogrede, od opravljenih preko 1000 AC letno dobimo plačanih največ 700, ker je tako "dogovorjeno z ZZZS", storitve, ki naj bi bile vrhunske in jih plačuje ZZZS pa dosegajo sramotno mizerne cene."


< Sporočilo je popravil Barbs -- 12.1.2006 16:51:05 >

(odgovor članu barbara b)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Amniocenteza
12.1.2006 17:05:01   
Anonimen
ja ocitno je vedno razlicno...

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Amniocenteza
12.1.2006 22:48:50   
aja
Barbs hvala za izcrpen odgovor. Za tega sem ti pa ze skoraj pijaco dolzna, ker je tako izcrpno napisan user posted image .

Sem v svoji nestrpnosti ocitno spregledala dosedanje razprave na to temo. V bistvu sedaj upam, da bodo rezultati cim kasneje (ceprav bi najraje ze kar jutri izvedela, da je vse OK z naso pikico), ker to ocitno ponavadi  pomeni, da je vse OK. Drzim pesti za vse, ki se cakamo izvide.

Ostalim pa zelim lahko noc in lep zacetek vikenda :-)))

Aja

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Amniocenteza
13.1.2006 8:16:23   
Barbs
Aja, držim pesti, oglasi se, na pivo pa itak grevauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   [Brisano sporočilo]
14.1.2006 20:54:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Amniocenteza
15.1.2006 12:52:04   
Barbs
Klikni na začetek te teme, ves postošpek sem podrobno opisala Gangi.

Postopek je enak povsod, le v Postojni čakaš na rezultate max 14 dni, v Ljubljani pa lahko do 5 tednov.

Če imaš PDP že po dopolnjenem 37 letu, imaš amniocintezo zastonj, drugače jo moraš plačati, če se zanjo odločiš, ker ni nujna preiskava. Oni ti ji samo predlagajo; kao, da bi bilo dobro. Ne vem, pri kolikih procentih tveganja se šteje kot nujna in je v tem primeru tudi plačana s strani ZZZS. Poseg stane 92.000 SIT. Vprašaj tvojega G. On te tudi naroči na amniocintezo oz. ti svetuje, kdaj je primerna. Lahko se sama odločiš za Postojno, kjer poseg vedno ob torkih popoldne opravlja prim. Vasilij Cerar, v Ljubljani jih opravlja več zdravnikov.  Po posegu ležiš dve urici na oddelku, potem ti pripada teden bolniške s priporočilom treh dni mirovanja.

Kot že rečeno, malce pobrskaj na začetku teme, glede procenta tveganja in plačila pa se prej pozanimaj. Vse lepo ti želim.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?