|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Amniocenteza
15.1.2006 23:48:18   
aja
Zivjo,

glede na to, da si imela na NS povecano tveganje, ti bo AC krila zavarovalnica (ce si seveda NS sama placala- kar verjetno si). V Ljubljani dela AC okoli sest ginekologov. Najvec izkusenj ima primarij Cerar ostali pa so se od njega ucili in so tudi dobri, ker naredijo ogromno posegov letno (skupaj okoli 1500- za izkusenega pa se steje zdravnik, ki jih naredi vsaj 50 letno). Ce zelis nekega konkretnega zdravnika (npr. Cerar, Pusenjak,...) potem moras pri narocanju to povedati in te bodo k njemu narocili.

Vec o AC pa si preberi na tujih spletnih straneh...npr. www.babycenter.com ali na http://www.fetalmedicine.com/ in se mnogo dobrih strani obstaja. Moj ginekolog (dr. Pusenjak) mi je rekel, da bi bilo po njegovem super, ce bi vsaki (ki bi zelela) naredili AC, vendar je problem v tem, ker je poseg drag in zavarovalnica placa torej samo tistim, ki so po presejalnih testih (NS ali THT) oz. po letih uvrscene v skupino s povecanim tveganjem.

Edino kar ti svetujem je, da po posegu res pocivaj par dni. V vecini primerov je vse OK tudi ce punce hodijo okoli ze naslednji dan, ampak bos bolj mirna, ce bos par dni vec pocivala. Saj vedno jamramo se nimamo nikoli casa naspati, tako da vzami to kot lepo priloznost user posted image .

Bolnisko ti da tvoj osebni zdravnik in se kar zmeni za en teden. Moj ni nic kompliciral....na koncu pa jaz nisem zdrazala en teden doma in sem sla ze prej predavat, ker sem imela zadnjo uro z mojimi studenti in sem jih hotela videt preden se konca semester. Me niso pricakovali, ker so vedeli, da sem na bolniski. Potem so bili pa take face, da so mi rekli, da moram celo predavanje sedet, da ja ne bo kaj z otrockom narobe, hehe.

Nic se ne boj AC...baje se samo pri 1-2% posegov izkaze, da je res kaj narobe, ostalo pa so lazni alarmi. Upam, da bo pri vseh nas tudi vse v najlepsem redu.

Genetski posvet v Lj porodnisnici tudi ni nic posebnega, malo ti razlozijo kako poteka preiskava- kako stejejo in zlagajo kromosome po vzorcih (prej jih namrec pobavarvajo, da potem zlagajo pare skupaj)....v bistvu vecinoma odgovarjajo na tvoja vprasanja in je od vaju odvisno kako dolgo bo trajalo. Psihologinja, ki tam dela je pa spica! Res naju je pozitivno presenetila in pomirila.

Drzim pesti.
Aja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   [Brisano sporočilo]
16.1.2006 11:49:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu aja)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Amniocenteza
23.1.2006 16:21:17   
aja
Punce,
sem se odlocila, da malo obnovim naso temo. Upam, da ste vse brez tezav prestale AC in da niste prevec nervozne pri cakanju na rezultate. Mi smo 17 dan po posegu in ze nestrpno cakamo na posto in cim lepse novice.
Drzim pesti za vse.
Aja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Amniocenteza
23.1.2006 18:49:49   
Barbs
Fino, aja, povej, ko bo...zdaj bo kmaluuser posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Amniocenteza
25.1.2006 16:03:19   
Ganga
zdravo punce,
kako ste kaj. Ze dolgo me ni bilo na forumu in vidim, da je res nas veliko, ki grejo skozi te izkušnje.

Andrejcika: tudi jaz bi morala plačati AC sama kar sem mlajša od 37 let in ker nekje v družini imam nekaj prizatetosti pač bi se odločila zato; ampak glede na družinsko anamnezo so mi vzeli kri in isti dan ko sem dobila normalne vrednosti NH so me sporočili, da imam nekaj nepravilnosti na mojih kromosomih in imam 15% možnosti, da rodim prizadetega otroka in na osnovi tega pač moram na AC v vsaki nosečnosti. Zaradi tega stroški moje AC je krila ZZZS. Glede postopka pa je točno tako kot so ti povedale. Če bos šla v PO bodo rezultati hitreje kot v LJU.

Moram pa povedati, da ze čutim male brcike in to je nekaj prečudovitega.
Lep pozdrav vsem in drzim pesti za vse, ki čakate na AC.



(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   [Brisano sporočilo]
26.1.2006 12:15:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ganga)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Amniocenteza
27.1.2006 9:49:34   
aja
Andrejcika,
genetski posvet sva imela en teden prej, ampak lahko ga imas tudi isti dan.

Ko pocivas, je tvoj fant lahko ves cas pri tebi. Moj je kar z mano na postelji lezal user posted image   in se celo namesto mene pojedel kosilo, ki smo ga dobili, ker meni ni prevec disalo. Saj hitro mine. Pa pomembno je, da sebe poslusas in vsanes, ko se dobro pocutis. Nekatere punce so namrec hitro vstale, jaz sem pa se eno uro dlje lezala. Smo pac razlicne.

Glede posega pa en nasvet...ko pribliza iglo bodi mirna in pocasi in glodoko izdihni...pri sproscenih misicah je bolecina bistveno manjsa. Jaz imam res nizek prag bolecine, pa skoraj nisem cutila.

Sedaj pa sibam v nabiralnik gledat, ce so ze izvidi.

Lep vikend,
Anja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Amniocenteza
27.1.2006 15:03:28   
lana38
Pozdravljene!
Imam eno prošnjo. Okrog 15.2. imam amnicentezo v ljubljanski porodnišnici, pa ne vem kako priti do tja, ko sem že v Ljubljani. Prosim, da mi poveste, če pridem iz smeri Maribora v Ljubljano, kam se naj usmerim, da pridem do porodnišnice ali vsaj do železniške postaje in potem tam vzamem taxi. Sploh ne poznam Ljubljane. Bila sem do sedaj dvakrat in to obakrat z vlakom. Ko gremo na morje, pa gremo vedno po obvoznici mimo Ljubljane, tako da res ne vem kam moram iti, da pridem do porodnišnice ali železniške postaje. A je pri porodnišnici možno kje parkirati avto.
Hvala za vaše odgovore.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Amniocenteza
30.1.2006 20:30:36   
lana38
Pozdravljene!
Kje pa ste vse? Od petka mi nobena ni odgovorila, kako naj pridem do ljubljanske porodnišnice. Amniocentezo pa imam 17.2. ob 8 uri. A ima še katera isti datum in se bomo tam videle? Oglasite se!
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Amniocenteza
31.1.2006 7:27:59   
TiaSara
Ravno v tej temi je napisano kako priti do porodnišnice - preberi si malo za nazaj.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Amniocenteza
31.1.2006 11:11:48   
lana38
TiaSara!
Še enkrat sem podrobno prebrala vse tri strani in mi je vzelo kar pol ure časa, pa nikjer ne piše kako prideš do porodnišnice, kje greš dol z avtoceste in v katero smer se pelješ, ko si že v Lj. Midva sploh ne poznava Lj in bi morala točno vedeti, kje in kam zaviti. To pa v tej temi ni nikjer napisano. Prosim za pomoč še enkrat in hvala.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Amniocenteza
31.1.2006 12:40:04   
malicki
Jaz tudi ne poznam LJ kaj preveč in upam da ti ne bom kaj narobe napisala. Naj me katera popravi če bo kaj narobe.

Midva sva šla iz avtoceste dol na izvozu Nove Jarše, iz obvoznice potem zaviješ dol pri izvozu, ki te vodi na Dunajsko in Bežigrad – žal ne vem kaj piše na tabli za izvoz.
Potem zaviješ v križišču levo in se vključiš na Dunajsko cesto, potem pa skoz naravnost (mimo Bežigrajskega stadiona) do križišča, kjer se zavije levo na avtobusno postajo (in železniško) – Masarykova cesta. Tam spet naravnost in po kakšnih 200m zaviješ pri enem semaforju desno na Njegoševo cesto. Še malo naprej in potem zaviješ levo na Zaloško cesto. Tu nekje si poskusi najti parking in potem peš poišči porodnišnico.

Vse ulice imaš označene s tablami. Mene je tudi skrbelo, potem sva pa našla brez problemov, le malo časovne rezerve sva si vzela.

Predlagam da pogledaš na TIS ali na telekomov imenik in si sprintaš zemljevid ali pa vsaj pogledaš, da ti bo lažje za orientacijo.

Jaz sem punce spraševala na forumu Porodnišnice – tema Porodnišnica Lj. Tam si preberi, mogoče ti bo še dodatno v pomoč.

LP

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Amniocenteza
31.1.2006 12:59:56   
lana38
malicki!
Najlepša hvala!
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Amniocenteza
31.1.2006 17:21:41   
aja
Zivjo,
pri nas se vedno ni izvidov...pa je ze vec kot tri tedne minilo user posted image . Upam, da bodo jutri, da si koncno oddahnemo...

Punce, tiste, ki se greste na amniocentezo in ne veste kako se pride do Ljubljanske porodnisnice...ena pot je ta, ki je opisana zgoraj, malo lazja varianta pa je tale.... na obvoznici (okoli Ljubljane) gres na izhod Moste (ce gres iz MB smeri gres proti Zagrebu in mislim, da je prvi odcep Moste). Potem gres na izvozu desno in nato ves cas naravnost, mimo Fuzin (veliko naselje na levi) ves cas naravnost, pri velikem kriziscu s Kajuhovo cesto spet naravnost skozi Moste, nato cez progo naravnost in kmalu zagledaš na levi porodnisnico. So tudi table.

Po tej poti gres torej od odcepa iz izvoznice ves cas samo naravnost in ni moznosti, da zgresis. Sicer pa lahko kjerkoli vprasate in vam bodo povedali kje morate peljati.

S parkirisci okoli porodnisnice je kriza...je treba ponavadi malo kroziti, zato pojdite pravocasno.

Ko pridete v porodnisnico morate najprej v pritlicju v sprejemno pisarno (vam bodo povedali kje je) in sele nato v cetrto nastropje.

veliko srece
aja


(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Amniocenteza
31.1.2006 17:24:17   
aja
popravek...porodnisnica bo na desni strani!

aja

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Amniocenteza
1.2.2006 11:02:30   
lana38
aja!
Hvala za opis poti.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Amniocenteza
1.2.2006 14:23:48   
Ganga
Lana,
Tudi jaz mislim, da je najbolje, da gres proti Zagreb - Novo mesto ko prides ven iz avtoceste in prides na Obroč  ki kroži ljubljano. Izvoz Moste, Fužine, Zalog. Gres proti Mostah in potem samo naravnost mimo naselja Fužine (na levi strani velik blokov) potem bo pa veliko križišče z Kajuhovo ti greš naravnost. Na desni bo tržnica Moste. Kmalu še železniška proga in po železniški progi kmalu na desni pride porodnica takoj za reševalno postajo, ki je tudi na desni. Je nova rjava stavba in je ne moreš zgrešiti. Za parkirat če bosta imela srečo kaj našla ob cesti ampak če slučajno ne najdeta pojdita naprej in na desni bo klinični center in takoj zraven postaje pa parkirišče, ki je sicer treba plačati. Ceno nevem.  Upam, da bosta našla. Če ne kar vstavita na cesto in vprašajta. Ampak nimata kaj zgrešit.
Vso srečo pa brez skrbi in panike.
LP.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   [Brisano sporočilo]
2.2.2006 19:37:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ganga)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Amniocenteza
2.2.2006 20:09:37   
Samoya
Zivio aja, jaz sem bila na amnio v Lj. porodnisnici en dan pred tabo 5.1., pa sem danes dobila rezultate, torej bos vsak cas verjetno tudi ti. Pri nas vse ok, upam, da bo pri tebi tudi.

Sicer sem pa cakala 4 tedne - za vse punce, ki boste v cakanju rezultatov brale to temo.

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Amniocenteza
3.2.2006 8:30:32   
Barbs
Samoya,

leo, da si dobila izvide in še bolj lepo, da je vse OK - zdaj pa še bolj mirno in v veselju pričakuj user posted image ...

vse lepo, user posted image


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Samoya)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Amniocenteza
3.2.2006 12:31:11   
aja
Zivjo punce...tudi mi smo danes dobili posto in imamo zdravega mladicka! Juhuuuuuu..............tocno 4 tedne je od preiskave. Sem pa drugace ze po treh tednih klicala in so povedali, da bodo dali izvide na posto, kar je pomenilo, da je vse OK. Amapak vseeno sem pocakala na izvid, da smo sigurni. Tole bo pa najlepsi vikend!!!!!

Uzivajte in drzim pesti za vse.
Aja

(odgovor članu Samoya)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Amniocenteza
3.2.2006 12:38:55   
Barbs
Aja user posted image user posted image user posted image  .... ne bom sitnarila in spraševala .... vseeno je, samo da je normalen mošk/ženski  kariotip user posted image  Ful sem vesela zate, za vas triuser posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Amniocenteza
6.2.2006 8:16:45   
TiaSara
user posted image user posted image user posted image  še od mene za vaše zdrave otročičke. Verjamem, da je bila to najlepša novička v zadnjem času za vas!

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Amniocenteza
6.2.2006 11:33:46   
aja
Hvala punce za cestitke...res smo si oddahnili in preziveli prekrasen vikend :-))) Nas ocka si zeli, da spol ostane skrivnost do junija...boste pa takrat zagotovo izvedele kaj skrivamo med nogicami, hehe.

Soncen pozdravcek,
Anja

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Amniocenteza
7.2.2006 9:36:21   
Polly
Pozdravljene!
Naj najprej čestitam vsem, ki ste srečno prestale AC :)
Jaz jo imam 28.2. v Dravljah, pri dr. Pušenjaku (samoplačniško, tako, za 100%). A katera ve, v kolikšnem času dobiš izvide? Upam, da prej kot v LJ porpdnišnici. A moraš za hitri test doplačati?

Lp Polona

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?