|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 15 [16] 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
30.1.2006 22:37:13   
marty5
Jaz berem, berem in kar ne morem verjet.....a bi vse rodile v roku par dni user posted image ?

Wallery, ursa_p in taja v bolnici, sazi se odpravlja jutri, natalia pa je tudi že na poti tja.....Kar preveč novic za en dan...

Kakorkoli - vsem želim čim hitrejše porode, ki vam bodo ostali v lepem spominu ter seveda zdrave user posted image ! Držim pesti za vsako posebej user posted image user posted image user posted image .

Počasi, počasi, nas bo med aktivnimi februarčicami ostalo le še kakih 5 user posted image .....in počasi bom začela še k marčicam kukat user posted image .

Za nami je tudi dolg dan - iz LJ sem se kot vidite vrnila v enem kosu. Me je pa vse skupi ful utrudilo in da niti ne govorim o pogledih na moj trebušček...Glavno, da smo mi dali to skrb skozi, ne?

Mene malo skrbi odločba od porodniške - še vedno je ni, kljub temu, da sem klicala prejšnji teden in so rekli, da bo prišla. Uradno pa sem na porodniški od 28.1. Upam, da niso kaj zabrkljali s papirji - res ne bi rada ostala brez dohodka, pa če tudi samo prehodno. Bom mogla spet potečnarit user posted image .

Kot sem že zjutraj napisala, sem kot kaže staknila en virus. Pa še non stop na wc hodim in imam "naravno klistiranje" user posted image , pa v križu me špika. Skratka, moj seznam pritožb se le daljša in daljša.....

Mi poveste, koliko malinovega čaja spijete dnevno? Jaz ga zaenkrat eno šalco (cca 2,5 dcl), bi pa povečala dozo ta teden.....če sploh kaj pomaga. Se mi pa zdi, da če ne drugo prebava laufa odkar ga pijem, bolje kot nikoli poprej. A se še kako drugače pripravljate na porod? Jaz delam keglove vaje - ko se pač spomnim, prebrala pa sem, da naj bi nardile vsaj 50 ponovitev čez dan. To nekako nardim več ali manj. Ostalo kaj pa vem - kake hude kondicije nimam, tako da res upam, da ne bom imela kakega maratonskega poroda.

Dovolj teženja zaenkrat......jutri je zadnji januarski dan, potem pa bomo res lahko rekle, da smo februarčice (tiste, ki bomo ostale, seveda) user posted image user posted image user posted image .

Lahko noč in seveda srečno tistim, ki ste ali pa se odpravljate v Rim user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 376
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
30.1.2006 22:40:52   
marty5
Pa je dobil njen bratec darilo za rojstni dan user posted image user posted image user posted image !

Čestitke ursi, Galu in Maticu user posted image user posted image user posted image user posted image

Samo to pa je že neverjetno - kot po tekočem traku gre to....

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 377
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
30.1.2006 22:47:15   
Eviii
ja, marty, danes je blo res neverjetno. novičke kr dežujejo... še dobro, da je bla luna včiri in da smo napovedovale boom za včerajšnji dan user posted image . kako je šlo pa kaj na izpitu?
kar se malinovega čaja tiče. jst ga pijem po 1 do dve šalci na dan in mi to kr ustreza. moja prebava je pa bla že prej ok, zdej je pa samo še bolj ekspresna. mislim, da se moje telo res čisti pred porodom... sm pa ugotovila, da našemu-i user posted image  ne pašejo ribe. vsakič, ko jih jem, sm pol še vsaj dva dni redni gost na wc-ju. pa kaj, če so rekli, da nej bi ribe lajšale porod? sicer jih imam na jedilniku enkrat tedensko, pa je očitno to tudi dovolj...
moj buši se je zadnje dni razpasu in postaja že kr velik. očitno smo se mi začeli zdej pošteno redit user posted image .
tudi jst še nism dobila odločbe za porodniško in sm jo tudi začela 28.1. me prou zanima, kaj mencajo tko dolgo. bom tudi jst mogla stopit malo v akcijo!!!

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 378
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
30.1.2006 23:06:46   
marty5
Jaz se že tretjič oglašam danes zvečer, ampak kar ne morem spat.....mi hodi preveč stvari po glavi user posted image . Vas v bistvu sploh ne poznam, pa tako intenzivno doživljam vse te poroda, rojstva in težave ....... mi bo prav manjkalo vse to kar smo si podelile v teh mesecih pričakovanja.....

Izpit je šel ok (vsaj mislim user posted image ), user posted image  pa je imel akrobacije vmes, tako da sem se non stop premikala na stolu in me je asistent bulil, če kaj plonkam...Kako mali ve, kdaj res ni primeren čas za akcijo in ravno takrat se je loti.....uh, navihanec user posted image

Jaz bi tudi že rada imela ta porod za menoj.....tako vam zavidam sveže mamice. Moramo pa počakat še vsaj do sobote, do dopolnjega 37. tedna, pol pa lahko že krajec naredi svoje, kot je rekla suky user posted image

Sicer pa, naj bi bilo pravilo jasno - ko imajo boljše pogoje zunaj kot noter, prilezejo ven. Očitno mu je zaenkrat not kar v redu in se mu ne mudi na svet.

No, zdaj pa grem res user posted image . še enkrat lahko noč user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 379
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
30.1.2006 23:11:19   
pika-poka
vidim da se vam še nič ne spi!...evo jst sem bila pridan in nardila večerjo za mojega možeka..je ravno iz treninga uletel!...

user posted image user posted image čestitke vsem novopečeim mamicam!vidim da so se nekateriuser posted image odločli da pač bodo januarčki..!

vsem želim lahek porod, brez zapletov in najlepše sončke!user posted image ..
 
marty-jaz bom sigurno februarčica tako da mene štej kar zraven!..glede malinovega čaja-jaz ga pijem tudi samo eno šalico dnevno...mogoče bom povečala dozo. če bo bebica zamujalauser posted image

lep preostanek večera in lahko noč!user posted image


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 380
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
30.1.2006 23:26:52   
sazi
Hvala za vse spodbudne besede, zdaj grem pa spat in jutri novi zmagi naproti.
Se vam oglasim čez nekaj dni...

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 381
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 7:00:40   
karin412
Čestitke Ursi!!! Ste pa res pridne in hitre! Ampak tudi jaz ostajam februarka. Vseeno imam občutek, da bom kaj prej rodila, ampak ne vem zagotovo.
Zadnje dni čutim velik pritisk v mehur oz. v spodnji del medenice in se moram prav uleči. In komaj čakam našo malo punčko!

Marty jaz pijem čaj 2-3 dl na dan po požirkih, ker sem vprašala babico tu v Kr. porodnišnici, kako se ga pije. Sigurno pa pomaga, ker spodbuja izločanje oksitocina - hormona, ki je prisoten ob popadkih; zato čaja ne smejo piti tiste, ki so nagnjene k prezgodnjemu porodu oz. pred 36. tednom.

Marty, kar sem prebrala glede priprav na porod, je najbolj učinkovito to, da nas ni strah, to je zaradi tega dobro, da se sprošča oksitocin za popadke in odprtje materničnega vratu. Vse deluje na psiho, psiha pa na porod.

Jaz delam še vaje za porod v čepe oz. v pokončnem položaju.

Za tanjšanje materničnega vratu priporočajo čim več sexa - ker je v spermi prostaglandin.

Marty pri izpitu, ko sem ga jaz imela decembra, se je moja user posted image  tudi kar naprej obračala in brcala. Kot da res čutijo.

Drugače sem jaz v redu, nič lažnih popadkov, edino kar več počivam, ko me boli dol v mehur ali pa kosti ali pa križ.

Lepo se imejte!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 382
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 7:55:21   
jasnica
Dobro jutro!
Celo noč sem se premetavala ker me očitno malo živčki dajejo. Še tri dni do odločilnega UZ, drisko mam čez cel dan brez kakšnih čajev. Ponoči so me spet malo popadki v strah spravljali, ampak skušam user posted image dopovedat da še ni čas in da ji je v trebuščku čist uredu. Ja priznam, full me je STRAH!! Drugače sem pa dons zatekla kot user posted image .
Grem še malo ležat, pol pa kaj koristnega nardit.

Pozdravček!

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 383
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 8:51:59   
marty5
Dobro jutro,

karin hvala za nasvete. še neki bi te vprašala - kakšne vaje delaš za porod čepe? Jaz bi rada poskusila s porodom na pručki, ampak v porodnišnici so nam rekli, da kakšne predprirave niso potrebne, ker pač sediš. Vseeno pa, škodit ne more - najbrž so to kakšni počepi oz. kaj takega?

Kar se pa straha tiče. Ko pomislim na porod, me malo zaščemi, ampak temu ne bi rekla strah, bolj razburjenje user posted image ....kot pred kakim potovanjem - komaj čakaš, te pa skrbi, če imaš vse, če nisi kaj pozabil ipd. Ful sem si prebrala, pa tudi ogledala filmčke in slikce, tako da približno vem kaj me čaka. Edino kar ne vem je, kako se občutijo popadki in kako dobro jih bom prenesla...malo presenečenja pa mora bit, ne?

Drugače pa po starem.....čakamo user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 384
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 9:20:14   
Eviii
mi smo tudi že pokonci. to noč nism spala najbolše. šla sm spat ob enajstih. ob enih mi je zvonila ura za vzet antibiotike. ob dveh in pol pa je pršu moj možek domov, ker sta šla s kolegom malo žurat. vam pa povem, da sm včiri preveč laufala naokoli in sm popolnoma izmučena danes. pa preveč sm se najedla, tko da mi je blo kr precej slabo ponoči.
jst sm si glihkar nardila malinovega čajčka. čakam, da se malo shladi, da ga bom počasi spila. res upam, da kej pomaga in da bo na ta račun porod potekal malo hitreje.
drugače pa ponoči ni blo nobenih novih sms-jev, tko da so vse punce še v bolnicah oziroma se odpravljajo na porod user posted image . me pa res zanima, kaj je z wallery. kaj ji napišem en lep sms, da jo vprašam, kako je kej z njo?
danes bom doma, tako da vas bom lahko sproti obveščala o novostih. samo čez eno urco morem skočit nekam vn, ampak bom kmalu doma. pridne bodte in se beremo in pišemo kej kasneje.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 385
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 10:01:37   
tinkatonka
HOJ!

Mislim da sem skoz na forumu, pa očitno še premalo. Se zjutraj zbudim in pravi boom novic o tem katera gre v porodnišnico, pa katera je že rodila, katero zvija in špika,.... 

user posted image user posted image Čestitke vse novopečenim mamicam in vso srečo tistim, ki boste kmalu držale user posted image  v naročju!user posted image user posted image

No jaz se počutim vredu, razen tega, da imam 1001 tel.klic za opravit danes. Drugače pa user posted image brca, user posted image  zateka, pritisk raste. Si ga moram zdaj večkrat dnevno meriti, ker tole otekanje gre pa že preko vseh meja. Pa veliko veliko pit. Pa sej pit mi kr paše, samo neslana hrana je pa tako zelo zanič, da to ni za povedat. No včeraj zvečer mi je mama skuhala mlečni riž in ker je pozabila na mojo neslano dieto, solila riž, pol ure potem sem bla otečena še po trebuhu, aparat za pritisk sploh ni funkcioniral, mi ni hotel zmeriti pritiska, no potem po 1 uri, ko sem se nalila že z 1l vode, pa je bil pritisk prenizek. Jaz tega več ne zastopim. user posted image  

Drugače pa punce SAMO ŠE 1 DAN!!! Juhuhu pa bo to februar!!!! No naša tajnica Evii je zadolžena za sms-se, jaz si bom pa kr vzela pravico in redno osveževala naš seznam nosečnic, če nimate nč proti seveda. ker očitno bom ena izmed zadnjih, ki bo rodila, pa je potem najbolje da to jaz delam user posted image !

No toliko za zdaj. Grem se zdaj "vsest" na telefon.

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 386
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 10:06:11   
tinkatonka
FEBRUAR (36 user posted image )
03. bunny, Izolauser posted image
03. matjuška10
04. čuko, Maribor user posted image
04. nuka, Kranj user posted image
05. kimi79 user posted image
05. lenča, Ljubljana
05. radovednica_, Celje
06. niksa, Slovenj Gradec
07. andreja69, Nova Gorica
07. Ezi, Ljubljana
07. pika-poka user posted image
08. malamisha
08. Masha, Ljubljana
08. natalia , Maribor
11. AishaM, Maribor
11. wallery, Ljubljana
13. sazi, Ljubljana
14. rogi24
17. bonnie_, Celje
17. SašaR
17. tinkatonka, Ljubljana user posted image
18. *HONEY*, Maribor
19. Tina76, Maribor user posted image
19. ursi, Postojna
19. Urska61
20. karin412, Kranj user posted image
21. tinaxx, Celje
22. jasnica, Ljubljana user posted image
22. ninaki, Ljubljana user posted image
22. taja27, Trbovlje
22. Vijolica77, Maribor
23. suky, Ljubljana
25. Eviii, Izola ali Postojna
25. marty5, Izola ali Postojna
26. MjaV, Ljubljana
27. Fia, Kranj

Tokrat brez opozoril o ne/prehitevanju po desni, ker se jih tko in tko ne držite. user posted image user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 387
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 10:22:07   
tinkatonka
No pol stvari sem pa pozabla...

Evii....ja pošlji kak lep sms naši wallery, pa malo pofirbcaj kaj se pri njej dogaja.

malinov čaj...jaz ga spijem od 1-3 šalice dnevno. Čisto odvisno od tega koliko mi paše. Če seks pomaga pri mehčanju mat.vratu bom pa jaz res marca rodila, ker je moj mož v Portorožu, prek telefona bo šlo pa "mehčanje" mal težjeuser posted image .

No upam da nisem še kaj pozabila. Zdej se moram pa res spravit dol iz RR-ja, ker če ne spet nič ne bom naredila.

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 388
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 10:40:21   
Eviii
ja, tinkatonka. ti kr prevzemi delo z urejanjem seznama. tko da imamo kr dve tajnici zaposleni v našem društvu user posted image user posted image user posted image . si pa res privoščimo user posted image . in kot sm rekla zadnič - kapetan (oziroma tajnice) zadnje zapusti barko - se mi zdi, da bova midve imeli kr preveč dela (sej ste lahko opazle, da se je kr začelo dogajat in da je bla noč pestra), da bi lahko še na porod mislile. tko da bova kr malo potegnle in počakale na ostale, pol pa šle še midve v porodnišnico user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 389
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 11:08:44   
ursi
Danes sem se pa po nekaj časa spet mal spravla na RR. Sem kar precej časa porabila, da sem prišla skozi vaše dogodivščine. Pridne!!

No, najprej vse čestitke vsem novopečenim mamicam!!user posted image user posted image user posted image
Kar ne morem verjet, da se je res začelo dogajat, ko smo pa takooo dooolgo čakale na naš mesec.

Jaz sem danes s pregleda. Baje se še nič ne dogaja, vse ok, pregled pa imam čez 14 dni. Ima pa baje najin sonček že mal čez 3100 g.user posted image  A ni to mal velik???

Moram pa ta teden napravit torbo za v porodnišnico, ker vidim, da se sedaj pa februarčice res ne hecate več in nas pridno zapuščate. Jaz bi bila drugače čist zadovoljna, če bi bla najin sonček marčevski. Drugače pa imam PDP 20.2.

Mogoče bomo dobili pa pustno šemo?user posted image user posted image user posted image  Mojga ljubija je Miklavž prinesel, najino pikico bi pa res lohk pa pust.user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 390
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 12:15:30   
Kami
Bravo Ursa_p, se mi zdi, da je bilo tole na hitrico, a se ni še nedavno javila? Al pa meni tako hitro čas teče...user posted image  Komaj čakam, da se javi in pove kako in kaj.

Sploh pa bo Gal tako in tako še prehitro zrasel v pravega dedca, čeprav je štartal z manekenskimi merami, a ne?! user posted image

Mi smo tako tako. Evana zvija do daske, upam, da danes dobim od ene forumovke kapljice iz tržiških lekarn, bojda zelo pomagajo. Liam se je včeraj vzorno obnašal do vseh v okolici. Evan pa kt, da bi vedel, da je boljš, da popoldne spi, se zbudi šele, ko gre Liam spat. Že zdaj mu popušča...user posted image

Sicer me pa čakajo naporni dnevi, ker imam 2 izpita naslednji teden in to kar po tekočem traku: enega v ponedeljek in drugega v torek.
Tako, da bom prihajala na forum samo delit čestitke! user posted image user posted image user posted image  (ki pa jih očitno ne bo malo, glede na tempo!)
Bodite lepo in kar hrabro v porodne sobe!




(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 391
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 12:18:06   
ninaki
Pozdravljene,

Ursa_p, Matic in mali Gal cestitke!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Tvoj brat je dobil najlepse rd darilo!!!!!

Ostale nosecke, ki ste v bolnici, drzim pesti za vas!!!!

Pri nas nic novega. Danes sem si privoscila 2 paketa spanja - 5 ur ponoci, pa se 5 ur dopoldne. Se vedno skacem naokoli v pizami user posted image

Jaz spijem 2-3 dcl caja na dan.

Sicer pa, punce, danes se bo se dogajalo, saj grem popoldne v Lj - ziher bo katera spet prehitevala user posted image Jutri grem tudi, tako da, ce se je katera ze navelicala, naj kar sporoci in ji rezerviramo termin user posted image

Uzivajte in se beremo,

Nina


(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 392
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 12:48:17   
Tina76
Pozdrav vsem skupaj!

Č e s t  i t k e   ursa_p! user posted image user posted image user posted image . Uživaj v neskončnem cartanju s svojim sinkom.

Jaz sem bila danes na CTG in je vse okuser posted image . Moram spet čez teden dni tja in tako naprej do poroda. Niso mi pa nič povedali kaj vse to skupaj pomeni in sem porodnišnico zapustila kar malo slabe voljeuser posted image . Bom jutri svoji G zagnjavila naj mi pove kaj pomenijo vse tiste črte in črtice.

Sedaj pa grem malo počivat saj sem po CTG-ju še malo v šoping skočila in sem sedaj prilično utrujena.

Pa lep dan še naprej!

Tina in JOšt

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 393
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 13:01:09   
ninaki
Tina76, meni je vceraj moja gin vse razlozila. Spodnja crta predstavlja krcenje maternice oz. popadke. Max vrednost je 90. Ce se kaj dogaja, je ta crta podobna sinusoidi, se pravi hribi in doline. Pri meni so bile zelo nizke vrednosti (pod 20), ena je sla na 30, takrat mi je trebuh nebolece otrdel. Na aparatu (ce gledas stevilske vrednosti in iz perspektive, kjer papir ven zleze), je ta stevilka na desni strani - torej precej nizja vrednost od stevilke levo, ki predstavlja otrokov utrip. Ta je narisan na krivulji visje. Pri meni je bila na zacetku ta krivulja skoraj ravna crta (utrip je bil non stop okoli 120, saj je bil mali izredno miren), le nekaj rahlih valovanj je bilo videti. Ko sem sla nekaj pojesti in popiti ter se sprehodila po stopnicah, je mali ratal aktiven in se je utrip gibal med 125 do celo 180 (enkrat vmes se mu je malo zmesalo user posted image ). Ta krivulja je zgledala kot nepravilna sinusoida, vendar nikakor gladka temvec zelo nazobcana. Meni je gin rekla, da tisti 180 pomeni, da se je mali neki razburil, da to ni nic slabega. Da pa so zadovoljni, ce je krivulja utripa nazobcana in ne ravna, kot je bilo v prvem primeru. Opazila sem se, da v primeru, ko so bili popadki na 30, da se je takrat na papirju izrisala rdeca in ne crna crta. Gin mi je se rekla, da se velikokrat dogaja, da so zjutraj dojencki zaspani in premirni. Za naslednjic vem, da bom ze doma nekaj pojedla, da ga zbudim. Aja, pa rekla mi je se, da ce bi se se tadrug CTG ponovil z mirno krivuljo srca, da to pol ne bi bilo dobro. Kao, dojencek premiren. Najbrz bi me v tem primeru poslala v porodnisnico.

Nina


(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 394
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 15:27:37   
pika-poka
kakšen lep sončen dan imamo mi tuki v Portorožu!!res...je prav greh da sedim doma..zato se vam kar na hitrco javim in pol šibam še mau na sonček..še malo vit.Duser posted image

no danes smo končno dobili iz Odejice paketek, ki sem ga čakala kar 3tedne!!!!zdaj se stvari lepo sušijo in upam da bodo hitro suhe da pripravim našemuuser posted image zibelko..da bo imel kje spat ko prikuka na svet!

si pa res privoščimo..kar dve tajnici imamouser posted image !!
drugače pa imam jaz jutri spet CTG..da vidimo če bo kaj novega..ampak mislim da ne ..ker mali je full miren preko celega dnev..pol pšonoči pa se mu čist utrga...user posted image ..mislim da bomo ponočnjaki...user posted image !

lep pozdrav pa se javim še kaj pozneje!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 395
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 16:06:24   
AishaM
Drage februarčice...
vsak dan pridno spremljam vaše klepete in sem si rekla, da se vam bom pridružila. Tako nas bo večuser posted image . Sama imam PDP 11. 2. tako da že pridno "čakam".  Komaj čakam, hkrati pa se mi poraja kar malce strahu... Pa ne toliko strah samega poroda, ampak kar nek strah... Verjetno na to vpliva tista nenehna pripravljenost in pričakovanje.

Doma pa imam že vse pripravljeno za user posted image . Sicer pa še nič otrdevanja trebuha, nič lažnih popadkov, nič od nič... Kot, da se datum PDP ne bi približeval. Pa user posted image  je tako zelo živahno...user posted image .

Možek je zadnjič sanjal, da sem začela rojevati in me je kar iz postelje dvignil in nesel po stopnicah v avto. Potem pa je ugotovil, da je že user posted image  rokica zunaj in jo je začel kar nazaj tiščatiuser posted image user posted image user posted image ... Mi je potem zjutraj priznal, da je bil ful paničen. Tudi potem, ko se je že zbudil.user posted image user posted image  Pa je drugače sicer ful obvladan in miren človek. Sem se mu res nasmejala. Hrkati pa sem pomislila, bog ve, kakšna bom jaz v tistem trenutku, ko se bo začelo ZARESuser posted image .
Ja, danes se temu še smejim. In upam, da se bom tudi potem....

Lepo bodite.

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 396
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 16:10:40   
suky
ojuser posted image user posted image

Kr ursa_p, ki je bla še tok "deleč" od roka!! Čestitke Galu in družiniciuser posted image user posted image
Vidim, da je mela ursa_p rok 16.2. in glede na to, da so ga tud men prestavl na 16.2. se mi je kr mal smejal, ker zdej vem, da tud js vsak čas lahko pričakujem svoje pikico pokico.

Je pa prov zanimivo pridt gor na RR ves v pričakovanju katera je rodila......no, ko bom js rodila , vam sporočim, ko pridem domov...upam, da bo to kmal, ker res ne moremmmmmm veeččččččččččččččččč

Grem mal na sončka na sprehod pa mal do BC, če majo kej novga......samo zapravlala biuser posted image

LPuser posted image

_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 397
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 17:14:25   
karin412
Marty, jaz delam jogijske vaje: čepim, potem delam vajo metulj (sediš in imaš noge kot po turško, le da so stopala skupaj in se razteguješ), pa še eno vajo ko ležiš kot v legi zarodka, le da se opiraš na roke in ne ležiš na trebuhu (si pa s trebuhom obrnjena proti tlom). Ne vem, če boš razumela, drugače si sposodi kako knjigo od joge.
Jaz delam te vaje, ker je v Kranju samo ena soba s fiksno! pručko, v alternativni sobi, v drugi jih ni. Tako da če bom morala slučajno roditi v kaki drugi sobi, me bo moral moj partner podpirati pri čepenju.

Marty sem ti pozabila povedat, da tudi jaz še nisem dobila odločbe iz CSD Koper, kjer imam stalno bivališče. Tista gospa je še prejšnji teden v sredo urejala naše zadeve, ker me je klicala (sem še nekaj z Davčne rabila prinest). Rok pa imam 20.2.

Meni zadnje čase ful pašejo pomaranče in krofi! Potem pa dobim zgago. Saj je res čudna kombinacija, ne.

Sem pa bolj okorna, danes sem komaj hodila po snegu, križ me je bolel in trebuh od teže otročka.

Lepo se imejte!

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 398
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 17:51:53   
marty5
Aha, že vem katere vaje, Karin - sem tudi jaz hodila pred časom na jogo za nosečnice....hodila, no - 2× ali 3× sem bila user posted image . Se pa spomnim metuljčka in počepov....

Ja ta CSD Koper mi dela sive lase. Papirje sem oddala že 4.1. in mi je punca, kateri sem oddala papirje rekla, da bo odločba kmalu. paket je res prišel po dobrih 2eh tednih, te porodniške pa še kr ni. Prejšnji teden, ko sem jih končno priklicala, pa je rekla, da bom že dobila user posted image . Sem pač malo nestrpna, če nimam vseh papirjev v roki, ker se bojim, da se kej zakomplicira. Samo če že zahtevajo roke za oddajo, bi lahko bili vsaj nekoliko bolj zmerni pri pošiljanju odločb - vsaj dan pred nastopom porodniške, bi jih lahko poslali, ne?

Sem pa malo potolažena, da jih očitno neredno pošiljajo kar vsem....user posted image

Drugače pa sem bolj lena danes.....križ me še vedno ful matra in obiski wc-ja so še vedno zelo pogosti. Zjutraj sem brala knjigico kozmobiološki koledar (enkrat sem jo dobila nekje, najbrž v kaki reviji - mi je danes slučajno prišla pod roke, ko sem neki prelagala) in sem med drugim prebrala izračun, kako vsaka user posted image  pride do datuma poroda - če je seveda nosečnost normalna. Datumu ovulacije (ne zadnje M) prišteješ 265 dni in 12 ur. Takrat naj bi user posted image  prikukal ven. Obenem pa mora iti skozi nosečnost 9 polnih lun....No, malček za hec.

Seveda, vedi zdaj, kdaj sem imela točno O.....no, če vzamem uradni dan O, mi pride datum poroda 21. ali 22.2.(odvisno od tistih 12 ur) moja zadnja 9. polna luna, pa je 13.2.......torej pred 13.2. naj ne bi rodila user posted image .

Vem, spet neki računam - malo za zabavo, da si skrajšam dneve čakanja user posted image . Svašta, kaj najdeš vse doma, med staro šaro user posted image user posted image user posted image

Nič novic danes - pa je toliko kandidatk za novopečene mamice v igri.....sploh wallery se že dolgo ne oglasi user posted image . Držimo user posted image user posted image user posted image  še naprej!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 399
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
31.1.2006 18:03:14   
Eviii
pa sm spet malo tle naokoli. zaenkrat se mi je oglasla samo taja. pravi, da je bil zunanji obrat neuspešen in da so jo kr precej zmatrali. da se počuti ko da bo jo ornk pretepli in da upa, da bo vse ok. in seveda mi tudi upamo, da bo v redu z njenim user posted image . vrjetno to pomeni, da jo zdej čaka carski rez. jo bom malo povprašala, kake alternative so ji ponudli.
mi smo šli pa prej malo vn na sončka. mi je prou pasalo. sva šle s sestro malo v šoping pa na vročo čokolado. in sva sedeli zunaj. prou simpatično je blo tko posedat na sončku user posted image .
jst sm danes končno dobila odločbo od csd-ja in sm bla prou zadovolna. bom mela kr fajn porodniško, tko da se bomo lahko preživljali, pa še kredit odplačevali sproti. res lep dan danes!!!
aisha, če želiš, mi lahko pošlješ na privat števiko gsm-ja, da nas boš obvestila o porodu. da pol jst lahko naprej čenče razvijam tle po rr-ju user posted image . sm pač ena od tajnic in to je moja vloga...
punce, fajn se imejte, se bom oglasla še kej pol. grem malo pred tv. se mi zdi, da bo kmalu rokomet. je treba user posted image  že zdej navajat, da bo športnik-ca.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 15 [16] 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 15 [16] 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?