|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
15.1.2006 13:48:02   
tinkatonka
urša_p... Kako povečam pisavo???? Sej je ne znam user posted image  Samo odebelim jo z gumbom B, pa če pišem v Wordu in potem prekopiram je najbrž večja pisava user posted image  , če mogoče to misliš user posted image  

Dobrodošli kimi79 in sicilija!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

No drugače pa je luna pri nas minila zelo naporno. user posted image ,ki je ponavadi ponoči priden in pusti mamico spati, je razgrajal kot hudiček. Še mož se je čudil, ker se je res ful ful premikal. No pa saj naj se kr premika, to pomeni da je z njim vse vredu.  Luna je pa zelo slabo vplivala name. Sem bila tečna kot hudič pa še vsaka stvar, ki je bila malce nerodno povedala iz ust mojega dragega se mi je tko zatisnila v srce, da so mi takoj pričele teči solze, tko da smo šli včer mal skregani spat, ampak je že user posted image  poskrbel, da to ni dolgo trajalo, ker ga je potem oči zvečer v postelji božal in božal, pa sva se tako tudi midva malce pomirila. No moja tečnoba se nadaljuje tudi danes. Sploh ne vem zakaj je tako in grem kr sama seb mal naživce, samo kakšne stvari me pa res spravijo iz tira. Pa se drugače nimam za tečnega človeka, ampak ko pa sem tečna pa to tudi na glas povem,da me ljudje ki so okoli mene takrat mal na miru pustijo. No upam da čimprej mine. 

odtekanje plodovnice po kapljicah user posted image .....mal sem v skrbeh. danes sedim zamizo, ko sva bila na obisku pri moževih starših in kar naenkrat čutim, da mi bo nekj ven priteklo dol spodaj. Tak hecen občutek. Grem na WC in res so bile hlačke mokre. Ker sem imela tudi malo izcedka, ne morem reči ali je bila tekočina brez vonja ali ne, ker ima izcedek pač vonj. aja pa takrat me ni nič lulat tiščalo, kr tko iznenada sem čutila da sem pridelala spodaj nekaj mokrega. user posted image   Zdaj me je pa strah, da ni to mogoče plodovnica, ki baje lahko odteka tudi po kapljicah. Slišala sem že za posebne vložke ki se jih kupi v lekarni, da lahko preveriš ali je to plodovnica, pa ne vem če gre tej stvari res za zaupat. Ali naj jutri raje pokličem G in jo vprašam????? user posted image user posted image user posted image  Samo glede nato, da imam čez 1 teden tako in tako pregled, pa tudi ne bi rada panike kr za brezveze delala.

No zdej grem pa svojo tečnobo mal pred likalnik peljat, mogoče me pa mine, to je namreč neke vrste meditiranje zame ko likam. In moram rečt da prov uživam na trenutke v tem. Sicer potem, ko bom imela najbrž vsak drug dan za likat temu več ne bo tako, ampak zdaj je pa prov fino, ko sedim za likalnikom, in tuhtam o 1001 stvari, ki mi pride na misel.

Punce....želim vam lep preostanek nedelje in seveda uspešn začetek novega tedna. Zdaj ne morem reči več delovnega tedna, ker se mi zdi da smo zdaj vse doma a ne????

Lp Tina in user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
15.1.2006 15:09:12   
wallery
Oj !
Najprej lep pozdrav novima članicama sicilija in kimi 79

Tudi pri nas je bila user posted image  včeraj zvečer v postelji čisto "podivjana" mislim da takega premikanja,brcanja in pa kolcanja še ni bilo user posted image pa kakšne oblike trebuha sm imela sva se z možem prav smejala res je bilo hecno za pogledat,res je očitno bil močan vpliv lune.Malo čez polnoč sva ji-mu pa rekla da naj se pasedaj umiri in zaspančka da bo podnevi lahko spet živahen in naju je kar ubogal kmalu sem lahko zaspala.
Danes sem pa zopet celo nedeljo za knjigamiuser posted image user posted image user posted image  pa se mi prav nič ne ljubi,pa moram biti.Bi šla raje z mojo Niko in babi k svoji sestri na nečakinjin rojstni dan
Držite se,mogoče se zvečer še kaj oglasim

_____________________________

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
15.1.2006 18:59:53   
pika-poka
pozdravljene souser posted image !

spet se javljam..upam da nam ne bo crknil internet spet!mene pa že pošteno grabi strah in zle misli me obdajajo...saj imam še 3tedne..ampak se mi zdi takooo malo časa!..in me zdaj tista vprašanja mučijo!.."bom znala to..bom znala ono..?".."kaj pa če bo šlo to narobr,...!"...do sedaj sem te črne misli uspešno odpravila ampak zadnje čase pa se jih kr preveč namnoži in tudi z največjim optimizmom ne odpeketajo stran...zdaj se sprašujem...kaj pa če sem res premlada za vse skupaj, kot pravijo eni?(22let)....joooj...full me je strah...mojemu mođeku si ne upam niti omenit strahov, ker se mi zdi da se je tudi on vse bolj prestašen in zbegan...upam da je to normalno....moram non-stop nekaj počet da ne mislim in premišljujem!...user posted image .

no zdaj ko sem se izkašljala..(za kar se vam opravičujem da morate brat!)..pa lahko povem da sta naju danes moja tasta lepo in prijetno presenetila!sta zjutraj šla v trst in nakupila full oblekic, pa kapico, nogavičke, pa previjalno podlogo...vse tako luškano...za pojest.user posted image user posted image sem pa dala prat danes rjuhice, se pravi posteljnino ostalo pa me še čaka jutri..user posted image .sem pa se mogla kar ene parkrat spočit vmes ko sem vse pospravljala in likala...sem bila prav utrujena...nimam nekih posebnih bolečin ali težav, razen križa in medenice..ampak to je pa itak že stalnica preko celotne nosečnosti!
mislim da imam sedaj že kar vse lepo oprano, zlikano in pripravljeno na uporabouser posted image ...AJA!!..pa še torbo za v porodnišnico sem napravla..in vanjo že zložila nekatere stvari...ostalo bom, kot že rečeno jutri!

torej našuser posted image je pa bolj lene sorte preko dneva in se prav razživi pozno ponoči...in zjutraj..tako da mamica hodi pozno spat in kar zgodaj vstaja..zato pa imam temne kolobarje pod očmi, ki se jih seveda ne morem rešit!moram se navadit spat popoldne!!

jutri imamo spet MŠ in v sredo G.!-paše kar naporen teden je prad mano takoda se zdaj poslavljam od vas n vam zaželim lahko noč in prelepe sanje, pa čimmanj zbujanja!

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
15.1.2006 19:58:33   
nuka
Lep pozdrav vsem skupaj!

Zelo dolgo se nisem oglasila. Prebiram vas čez vikende. Sem po cele dneve s tamalo pri svojih starših tam pa nimam interneta. Še vedno sem v enem kosu. Pestro smo imeli na 31.12. ko sem se zbudila s popadki na 6 minut, in sva mislila da bo najin user posted image rojen še v letu 2005.

Za user posted image imam že vse pripravljeno. Tako da mi manjka samo še naš fantek. Prav tako imam spakirano tudi torbo za v porodnišnico, prekuhane stekleničke, dudke, nastavke za dojenje, ... Postavljeno imam tudi že posteljico in košek, oblekel jih bo pa moj ko bom v porodnišnici.

Na zadnjem UZ je zdravnik rekel da bo tamalček dolg pa suh (očitno bo po Niki, ki je imela ob rojstvu 49 cm in 2480 g) zaradi tega imam naštiman za odhod iz porodnišnice en kompletek št. 50.

Čim lažjo noč vam želim!





_____________________________

Nika 8.9.2004
Nejc 3.2.2006
Nina 27.2.2008

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
15.1.2006 20:04:44   
marty5
LP,

mene že drugi dan tako zvija in kar hodim na veliko potrebo  - tudi 4× na dan in trebuh mi non stop otrdeva. Me res postaja strah, da niso kaki popadki user posted image . Če ne bi imela jutri pregled, bi klicala v porodnišnico.

Glede odtekanja plodovnice - jaz imam podoben problem. Včasih se mi zdi, kot da kaj pricurlja ven, ampak imam tudi vseskozi zelo obilen izcedek in ne vem kaj je kaj. Bom jutri tudi to omenila G.........

Strahovi  - le kje naj začnem?? To nima nič z leti (ok, pustmo posamezne primere), ampak z zrelostjo osebe. Seveda me je strah marsičesa- od samega poroda, možnih komplikacij, zdravjem user posted image , vse do tega, da sploh ne bom znala skrbet za to nebogljeno bitjece. Morda me je tega še najbolj strah.
Vse to najbrž spada zraven, med priprave na starševtsvo. Vseeno pa mislim, da je dobro se pogovorit s partnerjem - vsaj meni je lažje in me pomiri. Tudi njega je strah, ker je pač to nekaj povsem novega in neznanega, ampak je tisti "dober strah", ki te pripravi kot treba...vsaj jaz mislim tako....
Tudi v MŠ nas je babica vprašala, če nas je kaj strah, pa smo kar vse pokimale user posted image user posted image user posted image .

Joj,  res mi je tako slabo in me prav zvija.......še user posted image  je neobičajno aktiven. Al sem fasala kako virozo, al se kaj dogaja. Grem kar ležat.

Lahko noč user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
15.1.2006 21:10:02   
ninaki
Pozdravljene,

strahovi so tudi pri meni prisotni. Je pa cisto odvisno od dneva. Zadnje case so dobri dnevi in me cisto nicesar ni strah. Le vcasih pomislim, kaj pa ce...., vendar samo v zvezi z zdravjem dojencka. Tako da vas sedaj lahko pomirim in recem, da bo vse dobro user posted image Ravno vceraj sem se pogovarjala s prijateljico, ki ima 10m hcerkico. Rekla mi je (pa tudi v knjigah in forumih sem to zasledila), da se obcutek za dojencka prebudi v tebi. Da dobis instinkt in da se je najbolje ravnati po njemu. Je rekla, da je ona poslusala babico, ki ji je svetovala, da da puncki dudo, ces, je pa ja ne boste imeli cel dan priklopljeno. Je rekla, da je bila to napaka, da je njena puncka potrebovala bolj pogosto dojenje (kot pa na 3h). Se ene par nasvetov mi je dala. Jih bom kar napisala, da jih bomo pol vse uporabljale user posted image Na mojih predavanjih v MS niso omenjali mrezastih hlack za enkratno uporabo (razen, da jih imajo v porodnisnici). Zadnjic sem videla, da jih je Sarazan kupila. Sem jo povprasala o tem, je rekla, da so njej zelo prav prisle tudi doma. Ce si zelo sivan, je fajn imeti cim manj med nogami.
Potem je se rekla, da (seveda, ce imamo moznost) prvih 40 dni ne delamo drugega kot skrbimo zase in za dojencka. Sesanje, pranje, likanje in kuhanje pa prepustimo drugim. Oz., ce smo same, naredimo res in cisto zares samo nujne stvari. Kako sesanje in brisanje prahu naj vsekakor pocaka. Je rekla, da je veliko primerov, ko se zenske po 3 tednih ok pocutijo in zacnejo delati po hisi in potem hitro pride do kakih pocenih sivov. Je pa rekla, da naj uzivamo v vsaki minuti. Da bo, seveda, potem tudi fajn, samo na drugacen nacin. Da naj spimo zjutraj brez slabe vesti, se razvajamo, ostanemo kolikor se da aktivne. Jaz pa dodajam se, polne optimizma in dobre volje user posted image Svetovala mi je se, da grem vedno, oz. zelo pogosto spat takrat, ko bo sel tudi dojencek. Da skusam res misliti nase, se spociti in biti pomirjena.

Po mojih izkusnjah strah izvira iz neznanega. Lahko preberemo se toliko in toliko knjig a praxa je le praxa. Vsaj jaz vem, da bi bila veliko bolj pomirjena, ce bi npr. vedela, aha, zdaj pa se to prediham, pol pa pridem do tega dela, pol bom morala pa to in to narediti, pol bo pa ze konec. Oz. aha, sej ko mali zajoka tako, ga zebe, ko tako je lacen,.... Ker pa poznamo samo teorijo, praxe pa se nimamo, pol pa res ne moremo tega vedeti, a ne user posted image Sej jo bomo kmalu pridobile. Pa veliko lazje bo potem, ko bomo imele dojencke. Pa se ta zgodnje februarcice nam bodo povedale kako in kaj je, ko je dojencek enkrat doma user posted image Jaz sem itak bolj na koncu in bom tukaj gor do konca.

Lepe sanje,

Nina


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
15.1.2006 22:39:55   
taja27
Pozdravljene še iz moje strani. Danes sem spet pozna.

Sazi jaz sem kupila žabice v H&M v Grazu in v Ljubljani. Sestava: 65% bombaž, 33 poliamid in 2% elastana. Moram pa rečt, da so zelo mehke in zelo cortkane. Najmanjša velikost, ki jo imam je 50-56, to je od 0-2 mesecev.

Marty5 hvala za vspodbudo in linke glede najboljšega položaja za obračanje. Se ti jutri javim, ko pridem od G. Me je full strah. Skoz sem uživala, zdej me pa že cel teden grabi ena panika, da ne bo kaj narobe z mojo pupiko.

Tinkatonka naj ti povem, da jst pa še kar delam do konca meseca. Čeprav sem se odločila, da začnem s tem tednom delati bolj na rezervo. Hvala bogu, da si lahko to privoščim. Včasih mi kdo pravi ''lahko tebi, ki delaš v domači firmi, ti ni treba delati prav dosti'', ampak to pravijo samo tisti, ki ne vejo kako to zgleda. Če bi delala kje drugje, bi bila gotovo že zdavnaj doma. Po drugi strani mi pa paše, da še vedno delam, vsaj nimam toliko časa razmišljati kaj vse gre lahko narobe...

Danes sem oprala že vse cunjice, le še prevleka od koška/košare mi je ostala in zaščitna obloga za posteljico. Pa tudi zlikala sem že skoraj vse. Mi je blo prav lepo. Pa še maj možek me je hvalu kak zgledam srečna, ko likam te male cunjice. Ta teden nameravam pripraviti torbo za v porodnišnico in pripraviti oblekice s katerimi bo ati prišel po naju.

Spim malo slabše, drugače pa se počutim dobro. Vsak dan pijem Magnesol in železo, ter kalcij.

Lepe sanje,

Taja

PDP 25.02.2006

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
15.1.2006 23:05:25   
wallery
Zopet sem tu,sem vas morala priti pogledat.
A mi lahko katera pošle kakšn link za obračanje user posted image ,še vedno se mi zdi da mi obrnen,drugače dobim v petek napotnico ,pa nebi šla rada na ročno obračanje ,ker me je strah,pa baje da še boli
Tinkatonka pa ja da nam ne boš ušla rodit,lepo počakaj na februar in ne prehitevaj ,pa jutri poročaj kajti je rekla g. ali ti je res odtekala plodovnica.
zdaj grem pa spat

_____________________________

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 11:46:18   
marty5
Lp,


sem tako pogrešala RR celo jutro! sem prava odvisnica postala user posted image ...

Taja in Wallery - držim pesti za vse 3, da se nam user posted image  končno obrnejo. Jaz imam pregled čez 3 urce in bomo videli.....drugače tudi mene čaka poskus obračanja. Wallery - govorila sem z eno, ki je tudi imela ZO in je bil uspešen - povsem brez bolečin. Na ogledu porodnišnice sem tudi babico vprašala, kako je s tem in je rekla, da nič ne delajo na silo - če pač ne gre, ne gre. Glede vaj pa linka nimam - zadnjič sem brskala po netu in našla nekaj vaj v angleščini. Če želiš, mi piši na privat, pa ti jih opišem, da ne morim spet vseh februarčic s tem....user posted image

Zadnjih nekaj dni pa moj user posted image  trenira za olimpijske. Sploh ne morem normalno sedet, ker se toliko premika user posted image . Danes grem še v lekarno, kupit alkohol, fiziološko ipd, potem pa le še operem oblogo za zibko - naredili in postiljali pa bomo kasneje....oz. bo user posted image  s pomočjo babic, preden se z user posted image  vrneva domov, da bo imel vse sveže.

Uh, sem kar živčna za danes - upam, da se lahko popoldne javim s kako dobro novico.....

Lepo se imejte user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 12:13:04   
kimi79
user posted image RR spet dela!marty5,tudi mojauser posted image trenirauser posted image kot ti praviš,zgleda da še ne bo kr kmalu!tako je tudi prav.nič prehitevanja.Ponoči me daje nespečnost,zbujam se vsake pol ure,pa zaspat ne morem nazaj,še dobr,da me nič ne boli.Sam lege ne najdem taprave,ne na levem,in ne na desnem boku,upam da ve nimate takšnih problemov!user posted image danes mi je spet slabo,ne vem zakaj glih zdaj proti koncuuser posted image ,na začetku pa hvala bogu ni bilo teh problemov.Upam,da ne bom med porodom ki bruhala!sem namreč zasledila,da nekatere bruhajouser posted image Glede skrbi,za naše user posted image vam pa naj povem,da bom drugič mamica,pa me matrajo isti,če še ne večji strahovi,kot prvič,pa vem kaj me čaka,pa nič zatouser posted image se pravi se bomo trudile po svojih najboljših močeh,biti čim boljše mamice svojim sončkomuser posted image user posted image !pravijo,da se vse življenje učimo,nakoncu pa (butasti)umremouser posted image !malo heca!imejte se skrajno lepo,ciao!

_____________________________

najina Tjaša je prijokala na svet 5.2.2006

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 12:13:17   
Kami
Pozdravljene, user posted image !
Jaz sem včeraj že domov prišla!!! Punce, za mano je! Hvala za vse čestitke, tajnica Eviii hvala tudi za tvojo skrb in SMS-e, mi zelo veliko pomenijo.
O porodu se bom bolj na dolgo razpisala v podforumu rojstvo. Ampak ne še čisto zdele, ker moram zbuditi lenuha, da kaj poje (čez dan bi samo spal, ponoči pa visel na meni). Rada bi ostala z vami, dokler ne rodi zadnja februarčica, da potem skupaj nadaljujemo z user posted image  na drugem forumu. Če ima katera kakšno vprašanje v zvezi s porodom, naj se mi kar javi, zdaj sem še čisto sveža in polna vtisov. user posted image
Drage moje, rojstvo user posted image  je sigurno najpomembnejši trenutek v življenju vsake ženske. In jasno, da pot do tega ni lahka niti enostavna. Tega se zavedamo že celih 9 mesecev, tiste, ki imajo težave, pa še mnogo dlje. Tudi porod je zgodba zase. In na nek način je prav tako. Narava že ve. Uživajte v teh zadnjih trenutkih pred rojstvom svojega user posted image , ko pa pride vaš čas, mu pojdite naproti pogumne in odločne.
Hvala za družbo v teh mesecih in naprej!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 12:22:30   
ninaki
Kami, dobrodosla doma!!!!! Fajn, da si spet z nami!!!! Lepo se crkljajte in se beremo se naprej.

Drzim pesti za vse tiste, pri katerih se mora dojencek se obrniti. Dobro opravite na pregledih in se beremo.

Tudi jaz ponoci ne najdem prave lege. Se pa na sreco zbudim samo 1x na noc in potem tezko zaspim. Zadnje case je bolje, ker grem bolj pozno spat in potem zjutraj potegnem. Mi zjutraj bolj pase, kot ce grem prej zvecer in potem od 3 do 6 zjutraj gledam v luft in cakam, da se dan zacne.

Drzite se,

Nina


(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 12:28:55   
pika-poka
marty5-srečno na pregledu!!upam da se je tvojuser posted image odločil in se obrnil na glavico!

kami-user posted image še enkrat čestitke!!

jaz sem pa danes izredno dobre volje in me nič ne bo spravilo v slabo..vsaj tako si govorim!sem bla še zadnji dan v službi..res zadnji..sem šla samo pozdravit in se poslovit!zdaj pa se resnično lahko posvetim pripravam in počitku..ki sem ga zanemarjala te mesece..!komaj čakam na pregled pri G. v sredo..upam da bomo imeli tudi UZ...in da nam bo še kaj povedala....
glede strahov-sem se pogovorila z lubim in danes je v redu...sej pravim so dnevi ko me je groza...in so dnevi ko je vse v rožicah..ah ti hormoni!user posted image

mojuser posted image je tudi kar aktiven...skozi se neki premika in brca...mislim da mu je že kar pošteno tesno noter v maminem trbuščku...samo upam da bo počakal do februarja..da pokuka na svetuser posted image !

aja...glede MŠ sem danes bila spet hudo razočarana...ne vem...malce brezveze predavanje smo imeli ..o spolnih organih ženske pa o oplojevanju jajčeca..kot bi bila spet v srednji šoli oz. na faxu...sem študirala biologijo..zato mi je bilo najbrž dolgčas, po mojemu tudi!...

lep pozdravček od mene inuser posted image

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 13:57:10   
Kami
Evo punce, sem se razpisala na "Rodili smo". Zdaj grem nekaj pojest, potem pa spet budit mojega zaspanca. Slikce naložim ob priliki, zdaj me že pošteno rit boli. user posted image

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 15:02:19   
Tina76
Lep pozdrav!

UUuuaaau Kami je že doma.... ti kar malo zavidamuser posted image !

Pri nas še vse po starem. Danes sem morala dati spet kri in pričeti s štetjem brcik. Sploh ni tak simple ko bi si mislila. Do sedaj sem jih naštela 7, pa je že 15.00. Pa se mi je zdelo da imam ful brcača v trebuhu. Očitno ni tako.

Prejšnji teden sem dobila nakazilo denarja (namesto paketa) in sicer 57.190. Sem se kar razveselila.user posted image

Počutje je tako- tako. Otekam ful in imam ful smešneuser posted image noge.... zatečene. Spim ok, le lulat moram vsako noč ob 03.30.user posted image
Mi je pa trebuh že pošteno na poti. Otrdevanje je na spisku vsak dan.

Drug teden me čaka CTG v porodnišnici  in sem prav radovedna kako izgleda ta CTG.

Imejte se lepo in pazite nase!

Tina in Joštuser posted image

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 15:22:06   
marty5
Pa se je obrnil user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem tako vesela! Sem pa bila tečna, ko hudiček pri G....najprej me je tipal skozi trebuh, pa z neko čudno stvarjo poslušal, kje mu bije srček. Pol reče - ja, mislim, da je dol.....seveda mi ni blo dovolj in sem tečnarila, dokler ni rekel - no, pa poglejmo še na UZ user posted image . Pa je pokazal glavico, je premeril in vprašal: Je mamica zdej zadovoljna? user posted image

Ja, sem bila pač, tečna, ampak me prav malo briga! Ne vem, če so vaje kaj pomagale, ali se je obrnil neodvisno od tega, ampak glavno da se je. No, pol sem seveda začela spraševat, če se lahko nazaj obrne, pa se mi je G skoraj začel smejat, da sem paranoična in da ne, bi bil zelo izjemen primer, če bi šel nazaj z glavico gor.
Skratka, tako mi je odleglo, da si ne morete mislit user posted image user posted image user posted image .

Kami - čestitke za Evana user posted image user posted image user posted image , pa tako lepo si nam napisala user posted image . Zgodbo pa moram še prebrat. Tudi jaz se veselim dne, ko bomo prav vse februarčice veselo prešle na sosednji forum in nadaljevale našo avanturo kot mamice user posted image . Ti pa tudi jaz kar zavidam, da ga že imaš v naročju........user posted image

Tako, zdej me čaka še ena (ne) prijetna zadeva - grem v službo, ker moramo vsi podpisat nove pogodbe - se nam firma menja. Malo sem se poučila, kje moram pazit, ampak načeloma, mi je danes  to tako postranskega pomena. Kako neverjetno - user posted image  se je samo na glavico obrnil, pa sem že tako srečna. Kaj šele bo, ko ga bom vidla in slišala zajokat........res se ti napram user posted image  zdi vse drugo tako nepomembno user posted image .....



_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 15:53:03   
ursi
Kami, lepo, da si spet med nami!!user posted image user posted image  Jaz sem ti kar malo fouš.user posted image  K že veš, kako to zgleda in je že za tabo. No, jaz imam do konca še malo več kot 1 mesec. Pomoje bom pri tazadnih. V glavnem, super, da se lahko že crkljate. Pazite nase in uživajte. Saj kakor smo februarčice ugotovile, gremo vse počasi za tabo.user posted image

Marty5, tudi men se je kar nasmehnilo, ko sem prebrala tvoje sporočilo. Lepo, da je vse ok. Zdaj pa samo še čez ciljna črto, a ne??!!user posted image

Drugače pa tudi jaz naslednji teden še malo delam, pol pa res konec. Se mi pa že kar meša, smo imel ful naporen, delaven vikend. Saj veste, pranje, pa likanje, pranje, pa likanje, pa mal pospravt. Nč novga, ampak vsak teden težje. 

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 16:33:23   
malamisha
Kami - res te je lepo brati in verjemi, da ti zavidam, da imaš svojega malega junaka že v naročju. Še enkrat čestikeuser posted image user posted image user posted image

Tudi pri nas "brojimo sitno"! Zdaj razumem vse bivše nosečnice in njihove "muke" in neučakanost v zadnjem mesecu. Imama občutek da se naš-a user posted image  počasi spušča, saj me boli mehur in tudi obiski na wc-ju so bolj pogosti. Si bom počasi kahlo naštimala na rituser posted image user posted image user posted image user posted image

Apetit imam gromozanski, kg veselo letijo navzgor, postajam pravi user posted image user posted image

Je pa pravi užitek, ko se ob večerih "božam" z našo pikico. Včasih se mi že res zdi, da se odziva na moje božanje.

Preživimo še nekaj teh tednov kot srečkeuser posted image , saj nas na koncu poti čaka naša največja nagrada...

_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 17:17:21   
taja27
Pozdravljene,

moja dojenčica je še vedno obrnjena z ritko navzdol in zgleda, da bo tako tud ostalo. Ocena teže je 2650 g, kar pomeni, da ni največji dojenček in ima celo malo manjšo glavico, tako, da bo verjetno možen medenični porod. Zunajega obrata mi ne mislijo delat.

Marty user posted image  za tvojega user posted image , zdaj si res lahko srečna.

Bom kr nehala, saj danes ni moj dan,
Taja

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 17:25:03   
Eviii
pa da se še mi oglasimo danes.
kot ste opazle, zjutri rr ni delala. sm bla prou razočarana. sm hotla malo pokomentirat s puncami, pa nič user posted image ... no, pa zdej spet dela in lahko normalno debatiramo user posted image .
kami, lepo te je spet brat. poročaj nam, kako je z evanom. sklepam, glede na to, da ste že doma, da je srček ok in da je vrjetno šlo samo za prehodno težavo. sm ti glih danes mislila poslat en sms, da bi nam poročala o pregledu pri kardiologu, pa sm malo prej prišla domov. in pol sm zasledila, da si se že oglasla user posted image .
danes zjutri sm šla (končno) uredit papirje na csd. sm bla doma kr hitro, neki več kot pol ure. res je, da je v izoli csd od mene oddaljen dobrih 300 m. edini problem je bil v tem, da so me pol poslali še na zavarovanje po en papir. pa sm kr prepešačla, ker je od csd-ja oddaljen približno 5 minut hoje. sm se pač malo sprehodla. ob dvanajstih pa smo šli po tatija na letališče v trst. sm zvlekla še mojo sestro zraven, da je vozla. se zadnje par dni full čudno počutim. naš-a user posted image  se malo umirja, pa trebuh mi otrdeva non-stop. pa kot ste že ene opisale, imam full čuden izcedek. pa ne vem, al je plodovnica al kej druzga. čisto počasi. in se mi zdi, da sm non-stop mokra in hodim na wc kr pogosto. jst mam pregled komi v petek in ne vem, kaj nardit. sej vrjetno ni nič... je pa ta izcedek brez vonja in je malo rumenkaste barve. vrjetno se mi samo telo čisti pred velikim dogodkom. bom danes vzela eno borax svečko in bomo vidli jutri. in tudi v bušiju me stalno neki stiska. no, zdej je itak možek doma in je reku, da lahko tudi rodimo. samo je pa ta vikend res cvikal in se bal, da ga bomo spustili iz tega dogodka user posted image ... pa se ne damo!!!
marty, sm prou vesela, da si pomirjena in da je user posted image  že v pravi poziciji. meni je že pred dvemi mesci g povedal, da se user posted image  obračana glavco, pred enim mescem pa je reku, da je že na glavci in da skoraj ni verjetnosti, da bi se spet obrnu.
tolko za zdej, se grem malo umirit in pred tv, ker sm že čisto utrujena...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 17:38:50   
jasnica
Ojla!
Kami iskrene čestitke, komaj čakam da tudi sama vzamem v naročje svojo punčko!
Taja v katerem tednu pa si? Naša user posted image je imela na prejšnem pregledu 1700g, v 34.tednu.Upam da se še kaj zradi.Drugače bom pa mogla še dobra dva tedna počakat da mi povejo kaj bojo z mano nardil- a bom šla rodit,ali pa še za dva tedna domov.
Men gre trebuh že pošteno na živce,pa hrbet me full boli, tko da ne vem al naj sedim al ležim, itak pa nič več ne pomaga.
Kje pa se danes Tinkatonka skriva? Včeraj sem brala da se ji zdi da ji voda po kapljicah odteka, danes pa se še ni javila?

Lepo se imejte, še malo moramo potrpeti do konca!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 17:42:45   
jasnica
Eviii počakaj, ni še najim čas! A se nisva dogovorili da se počakava, zdej ko se je pri meni umirilo bi pa tvoj user posted image šel ven!
Potolaži ga in naj ne hiti!

Pozdravček!

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 17:45:48   
pika-poka
marty5-user posted image za vašegauser posted image ..te je le poslušal in se obrnil!pa še eno vprašanje imam zate..če se prav spomnem si dobila čaj malinovih listov v KP na tržnici ne?!ali kje drugje?

tuki v Portorožu je pa kr naenkrat začel  padat sneg in dež in je prav fajn mrzlo, tako da bom kar noter ostala in se grela!
 
Eviii-pazi nase pa počivat, da ne boš januarčica..user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 17:53:24   
tinkatonka
PUNCE TUKAJ SEM.....NE SKRBITE!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image  Sem samo počakala na rezultate tega "testa odtekanja plodvnice" preden se vam javim.
 
Hvala za skrb res ste zlate. Za vsako eno user posted image !!
 
kami......welcome homeuser posted image . Prav lepo si opisala svojo porodno zgodbo. Upam da bo moja tudi potekala vsaj približno tako lepo kot tvoja. Zdaj pa se lepo cartajte doma. Ti kr počakaj z nami do konca februarja. Ko bo rodila še zadnja februarčica potem pa se skupaj preselimo na forum Starši čvekamo. Komaj čakam. user posted image
 
marty5.....četsitke za obrnjenega user posted image !!! Vidiš da je poslušen, ker te tako pridno uboga. A si G. omenila kaj glede odtekanja plodovnice????

taja27...škoda da se user posted image  ni obrnil. No mogoče bo pa porod vseeno lažji pri medenični vstavi. Preberi si zgodbo od kami pa boš videla,da je še lepša kot pri kakšni, ki je imela user posted image  obrnjenega pravilno. Lahko pa da boš rodila lažje kot marskiatera izmed nas, ki ima pravilno obrnjenega user posted image .

No pa da sedaj poročam še o stanju pri nas doma. Danes sem si kupila te vložke za preverjanje plodovnice, da bom imela čisto vest in da ne bi zastonj delala gužve pri G, ker bi zihr čakala kakšne 2 urci. No in sem imela vložek par urc notri, sem imela občutek, da je že moker, pa ga dam dol, res je bilo neki zelenga in modrega, ampak dokler se ne posuši, še ne moreš rečt da je šlo za plodovnico. In če, ko se po 10 min posuši, izgubi barvo, potem to ni plodovnica, niti ni hudo vnetje nožnice. No pri meni je ta zeleno-modra barva izginila user posted image user posted image user posted image , očitno sem samo en veliki debeli poscanček, ki ne ve al lula, al ji kaj pušča. user posted image user posted image user posted image  Bomo mi kr čakali na februar, smo se skupno odločli. user posted image user posted image . Včeraj, ko me je malo panika zagrabla glede tega odtekanja plodovnice, sem bla kr zaskrbljena. Res še nisem pripravljena rodit in sploh se mi je bilo nemogoče predstavljat, da bi šlo pa kr zares in da bi mogla ostat v porodnišnici, če bi slučajno šlo za odtekanje. Sicer se user posted image  ful veselim in komaj čakam da mine teh par tednov, ampak ko pa pomislim, me je pa kr ornk strah poroda. Upam da se bom dobro odrezala in da bom našega korenjaka spravila zdravega na svet, s čim manj mukami za njega in seveda tudi zame. Danes sem brala da preverjanje odprtosti ful boli, Kami a je to res???

No jaz imam pregled 24. januarja. Jutri pa začnem odštevati zadnji mesec do PDP-ja. V petek bom šla še v laboratorij se polulat, dat kri, da bodo imeli v torek na pregledu že vse izvide. Mene v torek čaka CTG kar pri moji G. Ponavadi tam ležiš pol urce in se zabavaš ob poslušanju srčka svojega user posted image , potem greš pa k njej in pogleda izpis CTG-ja, posluša še sama srček in te pregleda tudi vaginalno. Potem bom baje imela pa pregled tako in tako vsak teden 1× do PDP-ja. Pa ji bom kr vsakič zatežila, da naj me tudi vaginalno pregleda, ker imam že celo nosečnost problem s temi glivicami in res ne bi rada da se moj otročiček okuži na poti na ta svet.

No danes sem res zabluzila. Nič nisem pametnega naredila. Naročala sem slike preko interneta še od poroke, da naredim še svoj album, poleg tistega, ki ga že imava od fotografa. Pa malo sem izpolnjevala knjigico "To sem jaz". Jutri si bom pa pomojem privoščila izlet v leclerc. Da pogledam kaj imajo kaj za mojega user posted image  . Zanimajo me predvsem tisti bodiji na preklop. Ker tam jih imajo pa res poceni. Pa za čisto majčkenega že imam 3, zdaj bi pa rada kupila še malo večje številke.

No zdaj pa dosti nakladanja.

Se spet javim kaj jutri.

Lep pozdravček od naju z user posted image  (mimogrede.....sva mu z možem izbrala čisto drugo ime,kot je bilo prvotno v planu in zdaj komaj čakava da se rodi, ker sva si obljubila drug drugemu, da nikomur ne zaupava tega imena, in da vse presenetiva).


< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 16.1.2006 18:00:56 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 17:56:46   
Eviii
v izli pa ne duha ne sluha o kakem snegecu... je pa res, da je portorož na drugem koncu obale user posted image user posted image user posted image .
ja, grem se stuširat in spočit. ni druzga...
tinkatonke pa res ni tle gor. hmmmmmmmmmmm, neki čudnega se dogaja. glih ona, ki je med najbolj aktivnimi februarčicami, pa se že cel dan ne javi user posted image . sms-ja ni poslala še nobenga...
čaj malinovih listov sm jst dobila v kopru na tržnici, v naturi. mi je povedala marty. stane pa 490 tolarjev.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?