|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 22:26:20   
sazi
Me veseli, da smo še vse tu in da sta Kami in Evan tudi v redu (seveda upam, da je tako tudi z drugimi pobeglimi februarčicami).
Hvala za vse informacije o žabicah - sem jih uspela dobiti.
Imam pa od včeraj tudi jaz težave - namreč v leže ne morem dihat. Po nekaj minutah ležanja postanem čisto zadihana in pulz mi nabije nekam v višave. Ko se po napornem ležanju dvignem in sedem ali vstanem, je v trenutku vse v redu. Tako prejšnjo noč nisem nič spala (skoraj, saj po 4. uri zjutraj sem pa kar lahko dihala), ko pa sem popoldne želela manjko spanja nadoknaditi na kavču, pa se je zgodba ponovila. Zdaj se odpravljam spat, pa me je kar malo strah, da bom spet ko lokomotiva...
Drugače je pa tale user posted image  v trebuhu še vedno zelooooo divji. Ravno zdaj že dobro uro razgraja in me že vse boli - ampak sem vesela, da tako miga, saj tako vem, da mu/ji nič ne manjka (tako pravijo, kajne?).
Kolikor sem pa prebrala, naj bi se po 36. tednu (sem že tam nekje) počasi umirili, saj jim čedalje bolj primanjkuje prostora.
Pazite nase in na vaše user posted image  in ne nikamor hitet...

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 23:09:37   
taja27
Kami hvala za tvojo info glede prisotnosti partnerja pri medeničnem porodu. Zgleda, da sem se že čisto sprijaznila, da je pač tako. No mogoče me pa naša pupa preseneti in se še pravočasno obrne. Ti pa lepo cartaj svojega Evana.

Lepo spančkajte in pobožajte svoje bušije,
taja

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 6:59:09   
tinkatonka
DObro jutro!

Sem že pokonci s skodelico čaja v roki in prebiram RR. Sem pa že res postala popolnoma zasvojena.user posted image   Za mano je dobra noč, sem se res dobro naspala, tako da sem se ob pol šestih že sama zbudila, kmalu zatem pa še možek, ki je šel kidat pred garažo.V Ljubljani imamo namreč 5 cm mokrega in težkega snega. Kaj pa drugje? Imate tudi sneg????

Vam moram povedati o mojem "predspalnem postopku" vsak večer. Vsak večer preden grem spat mi namreč v postelji, poleg moža seveda, delajo družbo še 3 extra povštri. Zaradi zatekanja in utrujenosti nog čez dan, si dam en ogromen povšter pod noge. Ponavadi spim na ortopedskem povštru, zdaj pa je le ta prenizek, tudi jaz nemorem dihat in si dam pod glavo še en ornk povšter. No tretji povšter pa gre med moje noge, kar mi pomaga pri teh bolečih medeničnih kosteh. Lahko si predstavljate da vse skupaj zgleda zelo zelo smešno. Sem se včeraj sama sebi skoraj pol ure režala. user posted image user posted image

Jutri moj možek odhaja na Primorsko delat in si bom mogla nekako zapolniti popoldneve, ki jih drugače preživljam z njim. Bom malo po kavicah naokoli hodila. Zdaj ko sem še v enem kosu to lahko še izkoristim, potem kakšen mesec po porodu to odpade, in bodo bolj drugi hodili k meni na kavo. Potem je naslednji projekt urejanje slik. Imam ogromno ogromno slik, ki ležijo po škatlah, popolnoma neurejene. No albume sem že kupila in zdaj bom veselo zlagala slike notri. Sej vem da se mi bo kr zmešalo od teh slik, ampak če tega ne bom naredila sedaj ne vem kdaj bom, tko da moram izkoristit, pa še čas do poroda mi bo tako hitreje minil.

Hvala vam za tolažbo glede strij. Sej vem da je važna vsebina, ampak majčkeno sem vseeno morala pojamrati. Mi je tako res lažje. Sej mi tudi mož vedno pravi, da naj se ne sekiram, da tako pač je, da njega ne moti. No po porodu bom pridna, ampak res zelo pridna in se enako kot sedaj, vsak dan po tuširanju namazala po trebuščku in bokih.

Nekatere ste že imele preglede nekatere jih imate ta teden,kaj pa naslednji teden, ima tudi katera pregled? Sem jaz edina??? In tiste, ki ste bile že v tem tednu na pregledu, kdaj so vas naročili za naslednjič. Čez en teden ali dva????

Moj user posted image  je živahen kot ponavadi. Malo pobrca sem ter tja. predvsem popoldne in zvečer ima svoje budne urice. Dopoldne ga moram pa kr malo podrezat, da se sploh premakne.

No grem prebirat RR, kaj se je novega zgodilo, medtem kome ni bilo.

LP Tina


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 7:50:16   
petrina28
Dobro jutro tudi z moje strani.

Kar se tiče kilogramov po porodu, sem zasledila v postu od Kami, da je v bolnici "pustila" 4 kg, a je upala da jih bo več. Moram rečt, da je to čisto različno. Jaz sem šla pri prvem v bolnico s 16 kilogrami plusa, ven pa s 6 kg plusa, kar pomeni, da sem jih 10 pustila v bolnici, (razen 3,5 kg v oblikiuser posted image , he, he), se je pa tudi meni zdelo, da vsaka joška tehta okrog 3 kg, takšne so bile ( s košarice C na košarico F-G). Grozano!!! Sem bila potem po osmih mesecih dojenja čist srečna, da so se spet vrnile na prejšnjo velikost.

Moram pa priznat, da se mi zdi, da drugo nosečnost in pričakovanje drugega poroda doživljam dosti bolj čustveno kot prvič. Verjetno zato, ker vem, kako krasni trenutki me čakajo potem, ko vzameš otročička v otročje in ko končno vidiš, kdo te je toliko časa opominjal v tebi, da raste in čaka, da se ti pridruži. Komaj čakam!!

Lp, Petrina

PDP: 21.2.2006

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 8:36:54   
karin412
Oh, jaz se že tudi veselim najine punčke! Tako sem sentimentalna, vse kar preberem okoli dojenčkov, me spravi v jokuser posted image .

Tinkatonka, jaz imam G naslednjo sredo, 25.1.

Drugače sem tudi jaz dobro spala glede na razmere (da sem se 3x vmes zbudila za na wc). Zdajle pa kuham fižol za zmrznit, moj je pa šel pred službo še na fitnes. Tuki v Kranju ni padlo dosti snega, kak cm.

Glede modrčkov za dojenje, tiste, ki že imate izkušnje: zdaj imam št. 90C, kakšno št. naj si kupim? (večjo košarico ali tudi večjo številko?)

Lepo uživajte ta dan, jaz bom provala delat malo seminarske naloge.

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 10:18:17   
marty5
LP,

danes smo že pridni od 6ih zjutraj. Bila sem v laboratoriju in v šoli za starše, popoldne pa me čaka še izpit.....

Kar se pregleda tiče - mene so na zadnje (35. teden) naročili čez točno 2 tedna. Očitno so zdej na 2 tedna, pol pa na 1 teden, če se ne motim.

Vam pa prav moram povedat, kako paniko sem zagnala ponoči user posted image ......res sem že vsa zmedena in obsedena s to plodovnico in da ne bom vedela, kdaj v porodnišnico.....No skratka, ker pridno berem vse poste na RR in smo v zadnjem času govorile ravno o odtekanju plodovnice, sem sanjala, da se mi je ulilo......Pred tem, sem si zvečer vstavila borax svečko in od tega se ti ponoči oz. ko se malo bolj sunkovite obrneš, res ulije, ker se stopi. In v tistem vmesnem stanju - ko si na pol buden, na pol pa še sanjaš (ravno, kako mi odteka voda...), sem bila prepričana, da je to to - da zdaj pa gremo rodit! In vsa malo prestrašena, zbudim mojega user posted image  in mu rečem, da se mi zdi, da se neki dogaja. Božec, ni vedel kje ima glavo! Samo neki je mrmral - a zdej? Kako - sej smo januarja?!....zdej je smešno, ampak ponoči se nisva smejala.....No, pol sem šla na wc, prišla malo k sebi in čeprav sem bila še malček v dvomih - ker je bilo res veliko tekočine, sem se spomnila, da je najbrž svečka in sem se tako vživela v sanje, da se je zdelo res. Seveda potem nisva več spala user posted image . Se pa počutim tak butelj! Pa tako sem ga prestrašila....Me je pa spomnilo to na poduk od Kami - nikoli niso dovolj pripravljeni user posted image .

No, sem vam morala prav povedat, kako sem že na meji blaznosti.....Me je pa res strah tega, da ne bom vedla, kdaj bo šlo za res.

Grem se še malo učit, da vsaj izpit naredim danes user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 10:21:17   
tinkatonka
marty5....VELIKO SREČE DANES NA IZPITU!!! user posted image user posted image user posted image user posted image  Maš enga prišepetovalca v trebuščku, pa ti bo zagotovo pomagal.



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 10:50:26   
Eviii
mi smo pa danes spet potegnili spanec kr dolgo v dopoldne. nam je tko pasalo user posted image . pa nism šla pozno spat včiri. danes sm se pa ob desetih komi dvignla. najlepše mi je pa blo, ko smo se zjutri prebudli in smo se stisnli k tatiju in pol je user posted image  tudi začel-a migat, češ jst bi se tudi stisnil-a k vam... tko fajn občutek user posted image .
marty, iste sanje in težave sm mela jst eno noč pred tabo. in sm isto vzela eno borax svečko. in sm pol sredi noči sanjala, da se kr cedi od mene in da mi odteka plodovnica. očitno smo res čisto na koncu z živci in komi čakamo, da bomo lahko crkljale naše user posted image . pa srečno na izpitu danes!!!
kar se pa modrcev tiče. jst sm bla zadnič v mullerju. in v kopru je zoprno to, da nimajo nobene kabine, kjer bi modrce lahko pomirla. in najprej sm kupla 90b. pa mi je bil prevelik (košarica sicer ok, dolžina pa ogromna). pol sm kupla 85b. dolžina ok, košarca pa ni šans. in pol sm šla enga zamenjat za 85c, ki ga še nism uspela probat. morem to danes nardit. si bom pa vrjetno kupla 2, mogoče 3, več pa vsekakor ne.
zadnič je ena omenla, da se je premislila glede imena user posted image . mi smo tudi spremenili mnenje. maja še vedno ostane. za fantka nas je pa moja sestrca prosla, če mu lahko damo ime po njenem preminulem fantu. midva z možekom sva o tem že dolgo razmišljala, pa si je nisva upala vprašat, ker je bla preveč pretresena po njegovi smrti lani oktobra. in nisva vedla, kako bo reagirala. pa je pred novim letom sama pršla vn z željo, da če lahko fantka poimenujeva dejan. in sva se samo pogledala in nasmejala in sva seveda takoj pristala. benjamin bo pa ostal za naslednjič...
mi tuki danes nimamo nič snega, je pa vse ledeno zunaj. res prava zima. in nej naši user posted image  kr še malo počakajo na toplem v bušijih, da se sneg stopi in da pride lepše vreme, da bomo pol lahko hodli vn na sprehode.
mene tarejo tudi podobni strahovi kot vse ostale, ki smo prvič user posted image . kako prepoznat popadke? meni se tuki še posebno mešajo občutki, ker mi pravijo, da je to tko, kot da bi me fajn bolele ledvice. in pol se bojim, da bom mislila, da me bolijo ledvice in da ne bom znala prepoznat popadkov. vem pa, da ko bo do tega pršlo, bomo že vedle...
jst mam pregled pri g v petek. marty, napiši mi malo, kaj vse ti je delal g v pondeljek. si bla na ctg-ju? neki si rekla, da te je pretipal in pol si ga prisilila še v to, da ti je naredu uz. kaj pa ostale?
zdej sm se pa res razpisala, se beremo še kej kasneje.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 11:05:16   
marty5
Ok, malo sem potolažena, da le nisem povsem že nora user posted image . Vprašanje pa je, če mi bo drugič user posted image  sploh verjel, pa bo lahko šlo čisto za res...

Kar se pa pregleda tiče, Eviii - CTGja nisem imela, baje pride na vrsto naslednjič. Dala sem vodo, pritisk, tehtanje (standard), G pa mi je pretipal trebuh in ugotovljal, kje leži user posted image , poslušal kje je srček z neko čudno napravo (ni doppler, ampak neki povsem običajnega - kot nek tulec, ki ga prisloni na trebuh) in mi pogledal noge in gležnje - najbrž, če zatekam ipd. Ker sem imela pozitivno vodo in kri v urinu, mi je dal še napotnico za laboratorij.

UZ pa je bil čisto izredno in le sekundo, ker sem mu težila, če je prepričan, da je res z glavo dol. Drugače se moj G striktno drži pravil zavarovalnice in ni UZ razen predpisanih dveh....na žalost.

Hvala za žlje glede izpita user posted image . Upam, da bo user posted image  res kaj prišepnil user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 13:39:49   
ursa_p
Pozdrav tudi od mene!


Midva sva imela pa same tezave te dni, no v bistvu je bil 16. tisti dan, ko se nama je svet skoraj obrnil na glavo.
Zacelo se je s psom ... na boku sva nasla nek flek brez dlake ze v nedeljo, v ponedeljek jo je pa Matic peljal k veterinarju preveriti kaj bi lahko bilo. Flek je pogledala z lucko, kar je skoraj potrdilo, da ni mikroporija, ni pa nujno, tako da moramo cakati 14 dni, da zvemo ali je nevarno ali ne. Veterinarka je rekla, da z otrockom ne smem prit domov 14 dni, dokler ne zvemo rezultatov. In sva bila seveda oba cisto nesrecna ... kaj pa ce danes rodim ... groza. Jaz pa v jok, ker nisem vedela kam naj se vtaknem, ce slucajno rodim. Cist sem bila nesrecna. In ko sva se kolikor toliko pomirila in nekako prisla do tega, da bi bila izolirana v eni sobi, ce pridem prej domov, se nama zvecer se bolj vse postavi na glavo. Zmanjka nama elektrike - glavno varovalko je (ponovno) vrglo ven. In pridejo iz Elektra in zamenja prvo varovalko in pok - spet jo je vn vrglo ... zamenja tretjo in spet! Potem pa le pogleda v omarico v najinem stanovanju in ugotovi, da imamo vse kable prezgane. Res smo imeli sreco, da se hisa do sedaj se ni vzgala. To z varovalkami se namrec dogaja ze 6 let, ampak nikoli ni nihce preverjal zakaj varovalke mece ven. Vse se nama je obrnilo na glavo. Ostala sva brez elektrike, brez centralne. Noro!!! Zunaj pa tak mraz ... ob sveckah ze gre, brez ogrevanja je pa tezko. Na sreco so vceraj prisli popravit elektriko, ceprav so rekli, da pridejo samo pogledat, ker imajo noro dela. Res hvala elektricarju, da nama je vsaj elektriko uredil. Ampak za centralno pa ni imel casa, ker je ugotovil, da so tudi spodaj vsi kabli prezgani in da je ogromno dela. No, pa smo se eno noc bili brez ogrevanja. Prizgala sva si le radiator, ampak ga moj dragi kljub vsemu ni upal imeti prizganega cez noc, tako da sva se danes zjutraj zbudila v kar hudem mrazu. Ja, nor dan je bil 16. januar. No, na sreco je danes dopoldne prisel elektricar in nam za silo uredil kurjavo, tako da centralna sicer dela, ampak mora kljub temu prit naslednji teden postimat celo klet, da se nam ne bo kaj kmalu kaj vzgalo. Res noro. Po eni strani sicer super, da smo to uredili preden pride dojencek domov, ker tamali pa v mrazu res ne bi mogel bit.

No, to je za zacetek.

Kar se pa mene in tamalega tice. Tudi mene vsak dan zvija. Danes je bil dan, ko bi se po vseh dogodkih ob 1-ih ponoci moralo dogajati (do sedaj sem sla v porodnisnicno iz torka na sreco, s tem da se je zacelo ob 1-ih zjutraj) ... ampak je bil na sreco mir. Zbudila sem se kot vsako noc ob treh ponoci z bolecinami, ker me je tiscalo na wc. Vedno, ko me tisci lulat dobim popadek oziroma imam trebuh kot kamen in kar dosti boli. Potem se vse umiri. Ze nekaj casa me zvija tocno tako kot pri menstruaciji, s tem da otrdevanja trebuha niti ne cutim in mi ponavadi Matic pove, da imam cist trd trebuh. Ja, tudi to je cudno. Pa spika me spodaj in to vsak dan. Trabuh se mi zdi, da imam se vedno kar visoko ... mogoce se je malenkost spustil, ampak nisem prepricana. Prebavo imam cisto zanic ... grem sicer vsak dan na veliko potrebo, ampak sem kljub temu zaprta - komaj opravim svoje. Kljub temu, da sem spila veliko Donata ni bila prebava nic boljsa. Kaj pomaga ne vem vec.
Potem me vsako noc boli rit od lezanja. Ko se zbudim se komaj premaknem iz boka na drug bok, ker me vse boli.
Sem se pa danes stehtala in sem na +9, kar je kar v redu. V dveh tednih sem se sicer zredila za 2 kg, ampak bo ze v redu.

Na sreco imam v petek pregled in to ta prvi CTG pri G, potem pa upam, da mi naredi se kak UZ. No, bomo videli. Se pa zadnje case spet malo manj giba, edino danes, ze ves cas ko vas berem brca ... in to kar dobro ... sem ga ze pogresala. Drugace je pa bolj ali manj kar miren ... se premakne vsake toliko, ampak niso pa to prav ornk gibi. Pa kolca vsak dan vsaj 1x.

Drugace pa je se 3 dni, da se kozorog spremeni v vodnarja ... do takrat moram pocakati, ker mu je bilo ocitno od vsega zacetka namenjeno biti vodnar ... ceprav sta oba znaka kar v redu.

Glede izcedka in odtekanje plodovnice ... zadnjic, ko sem bila nazadnje v porodnisnici sem imela hlacke kar dobro mokre (preden sem sla tja), s tem da je bilo vidno, da je zraven tudi izcedek - tri malo zelenkaste pikice, za katere so mi ze v porodnisnici rekli, da je to normalno (pa je bil izcedek tak, kot bi mi neostik ven lezel - po obliki, barvo sem ze povedala), no, tisto ostalo mokro je bilo pa cisto brezbarvno in sem bila prepricana, da mi odteka voda, ker to ni bil izcedek ampak nekaj zraven .... no, pa na sreco ni bil ... so rekli, da se mi samo telo cisti.
Tinkatonka ... dobis te vlozke za preverjanje, ce ti odteka plodovnica v lekarni (brez recepta) in koliko stanejo?

Strije ... baje niti ni tako vazno koliko se mazes, ampak predvsem masaza oziroma utiranje kreme ... to je najbolj pomembno, zato se kar dolgo casa mazite, pa upam, da bo vse v redu ... jaz zaenkrat se nimam nobene strije, upam, da tako tudi ostane. Edino ena popokana zilica je ... to je pa zaenkrat vse.

Kami ... najprej me zanima zakaj budis tamalega ... jaz tega ne bom pocela. Ceprav nam to v maternisni soli svetujejo, so mi vsi, ki ze imajo otroke to odsvetovali .. tudi tisti, ki so to poceli. Naj spi in bodi vesela, da spi.
Morm pa se prebrat tvojo zgodbo.

Tinkatonka ... mene je preverjanje odprtosti noro bolelo ... na zalost. Gledali so me pa ze 5x (po enem sem imela celo krvav izcedek user posted image  ). No, ene ocitno ne bilo toliko ... upam, da tudi tebe ne bo. Se pa tega bojim vedno, ko grem v porodnisnico ... ceprav res pomaga sproscenost, ampak to je lazje rect, kot pa tam tudi naredit.
Pa se to ... imava ocitno isti modrcek ... meni je v redu ... pa res je dobro znizan zato, ker ima poskodovano embalazo.

Kje pa je tista punca, ki bo imela dvojcka (pozabila nick) ... nic vec se ne oglasi, ne? Upam, da je z njo in tamalima vse OK.

Natalija ... no, pa sva zgleda imeli enako mocne popadke, s tem da so po tvojem opisu mene malo bolj boleli. Pa tudi tvoj tamali je ze kar velik. No, jaz sem na koncu 35 tedna (jutri se obrne), pa vseeno ... upam, da ima vsaj 2 kili in pol - bomo videli v petek.

Marty5 ... sem se pa prav nasmejala tvoji danasnji prigodi ... kako so smesni nasi fantje/mozje ... se mi zdi, da so veliko bolj zmedeni kot me ... revcki ... pri mojem je bilo enako, s tem da se je sedaj ze "privadil" da lahko res vsak cas greva in se mu ob vsakih popadkih samo smeji ... mogoce pa le bo to to! user posted image  Oba namrec ze komaj cakava najinega srcka! user posted image
Pa srecno na izpitu.

Toliko od mene trenutno.

Lp, Ursa

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 14:00:21   
tinkatonka
No da odgovorim na vprašanje od urše_p.....

Vložke za preverjanje odtekanja plodovnice kupis v Sanolaborju brez recepta. Stanejo pa 3750 SIT. So pa notri samo trije. Jaz sem porabila samo enega. Za vsaki slučaj pa si bom tista dva še pustla, nikol ne veš, mogoče me pa še kdaj panika pred porodom zagrabi.

Zdej grem pa naprej kuhat kosilo. Danes bodo pri nas na meniju goveji zrezki v omaki in makarončki, pa seveda solatka. Mnjammmm, se mi kr sline cedijo. Upam da so vsaj tako dobri kot dišijo. 

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 14:11:48   
Kami
Čao, user posted image !
Dajte se stisnit skupaj, da vam bo bolj toplo,se mi zdi, da je danes res en tak mrzel dan. user posted image
Jaz imam za sabo spet neprespano noč, tako da Eviii, ti kar spi, dokler še lahk.
Urša_p tole imaš pa res strašno smolo. Verjetno zato, da bo potem vse padlo na svoje mesto. Še dobro, da se ti vse skupaj ni zgodilo po prihodu domov iz porodnišnice. Morda uspeš do ključnega trenutka že vse uštimat. Upam vsaj. Kar se tiče bujenja, sem čisto na tvoji strani. Ampak moje malo dete ima komaj 2600g in glede na to, da je rojen toliko prej in ne še čisto "zrel", ga je treba vseeno budit in spodbujat za dojenje. Tudi sesalni refleks ima zelo slab (sploh če ga primerjam s prvim sinom "sesalcem"). Čez dan je tako utrujen od neprespanih noči, da bi vlekel skupaj 7 ur v kosu. In če bo preveč zgubil na teži naju bojo žal dali nazaj v bolnico. Tega pa si res ne želim. V petek ga vagajo.
Aja, so mu po porodu odkrili šum na srčku in je bil prisoten kar 3 dni, do nedelje. So naju že na UZ naročili. Potem pa se je žila očitno zaprla (kar se v 90% zgodi že 24 ur po rojstvu) in je šum izginil. Tako, da so naju hitro poslali domov.
V soboto pa se vrneta moja smučarja. Komaj čakam.
Uživajte in SPITE!!!user posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 14:13:53   
BaGSi
Ola user posted image !

Najprej se moram opravičit, ker res ne uspem zadnje čase napisat kaj konkretnega... Moj internet je počasen, mene se pa spet nekaj loteva... bomo vidli ali je to viroza ali pa se bodo bolečine v križu in špikanje v nožnici spremenili v kaj drugega...
Danes sem prav zanič user posted image , malega sem komaj peljala v vrtec, pa še po njega moram... upam, da bom uspela popoldan še kaj počivat.
Jutri imam G, pa mi verjetno tako ali tako ne bo nič posebnega delal, samo kontrolo urina in krvi, pritiska,.. (aja od 35 tedna ga imam na 8 dni).

V glavnem - jaz bi šla kar rodit!!!

Upam, da ste ostale kaj boljše...LP!!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 14:25:43   
taja27
Pozdravljene moje drage souser posted image !

Jaz sem imela pregled v ponedeljek (danes sem noseča točno 35T) naslednjega pa imam čez dva tedna. V pon mi je naredil vaginalni pregled (zaprtost materničnega vratu) in celo me je pretipal, nato mi je poslušal srček, pa noge mi je pretipal, ker kar dosti otekam. Svetoval mi je čim več hoje in ležanja, ter malo sedenja. To je malo težje, saj sem še v službi. Nato me je dal še na UZ, kjer je preveril stanje posteljice (ki lepo skrbi za našo punčko), plodovnico, izmeril je BIP, femur in obseg trebuščka - predvsem zato, ker je naša pupa v medenični vstavi. Ocena teže: 2.650 gr. Nato sem bila še 20 min na CTG, kjer ni opaziti še nič popadkov, punčka pa je spala. Lepo sva se pogovorila, nato pa me je še poslal v laboratorij (kri in urin). Me malo bolj čuva, ker smo se tako dolgo matrali za našo bebi.

Marty5 - držim pesti za izpit!!

Oh Eviii, ko berem takšne zgodbe kot se je zgodila tvoji sestri sem prav žalostna. To je res hudo. Moj prvi fant je preminil v prometni nesreči z motorjem in čeprav je tega že več let, je še vedno boleče. Življenje pa gre dalje. Pozabiš nikoli, čez čas samo manj boli. Če bo vaš-a dojenček fantek bo sestri verjetno prav toplo pri srcu, ko ga bo cartala. Res lepo od vaju.

Včeraj sem končno dobila odločbo o porodniškem dopustu in porodniški in sem kar zadovoljna z zneskom porodniškega nadomestila. S porodniško začnem šele 28.01.06, vendar naslednji teden verjetno ne bom več delala osem ur. Tudi danes bom šla prej domov, saj moram nabaviti še nakj malenkosti v lekarni (nastavke za dojenje in mrežaste hlačke) in par stvari za moje nohte (ki so v nosečnosti prav lomljivi) in laske.

Se oglasim še popoldan od doma,

Taja 

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 14:41:22   
taja27
ursa_p upam, da bo s tvojo psičko vse uredu in da ne bo težav s kakšno resnejšo zadevo. Pa upam, da vam tud hiško zrihtajo pravočasno, da vaju z dojenčkom ne bo zeblo, ko prideta domov. Boš vidla, bo pa potem vse tko k mora bit!!
No zdaj sem se spomnila, da morava tudi midva dat najinega psa razglistit predno rodim, da ne bi blo kakšnih težav. Imava ga namreč tudi v hiši, ampak mi smo bolj strogi. Ne sme v spalnico in kopalnico, pa spi lahko tud samo na svojem tepihu. Ga moram pohvalit, da je zelo zelo priden.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 15:15:31   
Eviii
spet se malo oglašam.
no, se morem pohvalit, da sm danes končno uspela zlikat in pospravit goro perila. pa še neki. vmes je likal tudi moj možek in je bil prou navdušen nad vsemi coticami in rjuhicami. bravo možek user posted image user posted image user posted image .
ursa, res ti želim, da zrihtate hiško, da boste pol na toplem. pa seveda kužka pridno čuvajta. mi imamo doma mačkona (sm že napisala muco, pa sm zbrisala, glede na to, da ima 7 kil in pol user posted image ). in ta je stalno v bajti. ne sme vn brez kontrole. pa je čisti hišni muc. ko gre vn in malo dežuje al pa je umazano zuni, se pol še ene pol ure puca, ko pride not. pa seveda ga umazanija tako moti, da ne bo stopu vanjo. ga moreš lepo primit in ga prenest čez umazanijo user posted image . no, in zadnič mu je moja sestra lepo povedala, da ne bo smel več hodit v dnevno, ker bo user posted image  spal tam. in se je tako užalu, da ji je kr eno fajn prtisnu. in valda je šou takoj na previjalno in zdej tam že dva dni spi (seveda na njegovi dekci, pod katero je še plastika, da nam ne bi okužu previjalne komode; bom pa vseeno še vse dezinficirala).
kar se mene tiče, bi tudi kr najraje že šla rodit, ker sm res popolnoma neučakana. pol pa si rečem, da nism še pripravljena. tko da nej naš-a user posted image  kr lepo še malo počaka na toplem.
pa še eno vprašanje. kaj vse boste vzele s sabo v porodnišnico? mene to zdej full matra, ker vem, da bom sigurno pol stvari pozabla doma. sicer imam do bolnice nič več kot 5 minut (če prletim na rdeč semafor in je cesta ledena in imam gužvo pred sabo), tko da bo možek veselo gor pa dol skakal. pa vseeno ne bi rada kake nujne stvari pozabla. boste vzele tudi pleničke al nam jih dajo v bolnici? kaj pa oblekce za prve dni v bolnici? kaj pa mrežaste hlačke, jih dobimo gor al si jih moremo kupit? kaj pa kremice? pižama vem, da odpade. vem, da imam kr precej vprašanj, pa me zanima vaše mnenje...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 17:25:43   
ursa_p
Spet jaz!

Jaz sem pa kljub temu, da moram v glavnem lezat, danes odsla na kratek sprehod s kuzami in Maticem ... sem ze tako pogresala sprehode. Punce so bile pa zelo vesele, da sem koncno z njimi zunaj. user posted image  Je bilo prav lusno. user posted image

Eviii ... tale seznam najdes na portalu ... mislim, da je kar lepo napisano kaj rabimo za v porodnisnico ...
http://www.ringaraja.net/nosecnostClanekPodrobno.asp?id=137&kat=12&podkat=

Drugace pa tudi jaz upam, da bomo z Dono (psicko) postimali vse, sicer pa imava midva 4 psice in je zato vse skupaj se malo tezje ...

Centralna nam pa za prvo silo dela, ostalo pa bojo postimali nasledji teden, da bo tako kot mora biti. user posted image

Zdej grem pa slivove cmoke skuhat, mi pase nekaj sladkega. user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 18:25:40   
marty5
Pa sem nazaj. Vmes sem še zavila v lekarno in tam pustila spet dobrih 5 tisočakov...od vsega, se mi lekarna zdi še najbolj draga user posted image .

Kupila pa sem še mrežaste hlačke, o katerih ste ravnokar govorile - lekarničarka mi je svetovala 5 komadov (1 stanejo nekaj manj kot 400 sit). Ja, pa Bepanthen, ki sem ga na zadnje pozabila.

Stvari za porodnišnico - konkretno za izolsko. Eviii, v šoli za starše, pa tudi v porodnišnici, so nam rekli, da naj nosimo čim manj, ker so menda mini omarce. Svetovali so nam:
- pribor za osebno higieno
- vse potrebne dokumente
- vložke, lahko jih imamo, ampak so menda zelo radodarni z njimi
- in seveda fotoaparat pa gsm user posted image , da poslikamo veseli dogodek.

Poljubno pa kako knjigo, obroč za plavanje (šivi), ipd. Drugo je vse gor. Itak pa, kot si rekla, sva obe niti 5 min od porodnišnice - bomo že žlahto malo uporabili, da nam po kaj skočijo, ne? user posted image

Imam pa še eno vprašanje za vas, na temo, ki me je kr pogrela. Namreč, tašča neki že namiguje, kako bomo prinesli user posted image  domov....Najprej mi ni bilo najbolj jasno, kam meri, pol pa sem pogruntala, da so to spet neke navade, ko naj bi otroka prinesla domov (poleg staršev seveda) tudi babica/ nona - ponavadi naj bi prvorojenca, babica z očetove strani. Ker na te šege in običaje prav nič ne dam in ker zelo zelo slabo prenesem kakršnokoli vtikanje s strani tretjih - in priznam, na taščo sem še posebej alergična, čeprav nimam lih razloga user posted image , me zanima, če je tudi pri vas podobno??


Sem ji namreč kar dala vedet, da domov bomo prišli mi 3je SAMI in da bomo sicer cenili pomoč, ampak se moremo kot družina najprej sami spoznat in se nekako navaditi en na na drugega. Če bo potrebno, ji bom še jasneje povedala.....Vem, da je težko ljudem, ki dajo veliko na neke običaje, sprejet take stvari, ampak mi je zelo žal......

No, sem malo zabluzila, ampak me res zanima, kako je kej pri vas, al mam samo jaz malo odštekano familijo user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 19:57:22   
suky
Kami v katerem tednu si pa rodila?
 
Js že komej čakam, da grem rodit, ker sem obupna kouser posted image  Trebuh skoz trd, hrbtenica mam čist fuč, noge ko klobase, spat ne morem, ker me non stop lulat pa še ne najdem udobnega položajauser posted image  Tok sem bogauser posted image

Vidm, da vas zlo skrbi kaj morete vzet s seboj v porodnišnico. Pri nas na Jesenicah naj bi s seboj prinesle samo stvari zase, za dojenčka pa le oblekice v katerem ga mislimo nest domov. Baje ostalo vse dobimo v porodnišnici.

A katera pije čaj z malinovih listov?? Js ga pijem ampak zelo previdno, ker ne vem točno kolk ga lahko spijem na dan. Kaj pa masaža presredka?? A katera prakticira? Js sem probala pa mi je tko grozn s prstam tm not šart, ker je vse tko nabutanuser posted image

O kakšnih hlačkah to govorite??Mrežastih??



_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 20:12:00   
ninaki
Marty5, moja familija je se bolj odstekana. Samo imam sreco, da sem jaz ze od nekdaj crna ovca v tej moji familiji, tako da so se ze navadili na to. Stvari, ki meni res niso, oz. so mi cisto mimo, ne palijo. Ce mi pa kaj ni tako zelo pomembno, potem gre pa se lahko skozi user posted image Je pa veliko lazje, ce svoje nestrinjanje razlagas svoji strani sorodnikov, vsaj meni.

Kar se pa druge strani tice, so pa mene v teh 8 mesecih kar nekajkrat posteno prizadeli, tako da sem se zaradi lastnega nesikiranja omejila na vljudnostno "ane kaksno lepo vreme imamo". Zal je tako, a se mi zdi, da se le tako lahko obvarujem pred tem, da se non stop sikiram. Kar se pa tvoje tasce tice, bi pa rekla, da naredita tako, kot vidva zelita. Vi 3 boste druzinica, naredite si prve trenutke nepozabne, ne glede na vse mozne tradicije. Nobena od teh tradicij ni vredna tvojega sikiranja ze sedaj, kaj sele potem. Za tasco pa....ce bo zamerila, bo pa se odmerila. To je vas trenutek in meni se zdi prav, da ga prezivite tako, kot vidva zelita.

Lepo spite,

Nina


(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 20:18:11   
pika-poka
pozdravček še od mene!

danes smo uspeđno opravili pregled pri g.!!naš user posted image  je težek 3377g!in z njegovim srčkom je vse ok!..mene je g. samo vprašala če hudo zatekam, nakr sem ji pokazala noge..pa je rekla..."ah...sej ni hudega!"...no tako. potem poa je ugotovila da sem malo "bela"...in me poslala v alboratorij na pregled urina!...zdaj me pa čakajo samo še redni tedenski pregledi..merjenje z CTG...do poroda..če sem prev rezumela!tako da bom spet naslednjo sredo sedela v čakalnici in čakala!..a vi tudi tako dolgo čakate?...jaz sem bila danes naročena ob 9:45 na vrsto pa sem prišla šele uro kasneje...user posted image booo...najbrž je imela neko pacientko noter, s katero sta se morali na dolgo in široko pogovarjat!..

danes sem si šla še po čaj in mandljevo olje..in tako zaključila z nakupi zaenkrat!
jaz tudi že komaj čakam da dobim pikico v naročje in moj možek je tudi že ves neučakan....pa še cunjice in vse je pripravljeno...user posted image !

pozdravček vsem skupaj!

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 21:16:16   
marty5
Suky, čaj malinovih listov in olje za masažo presredka imam doma že nekaj časa, ampak se ju nisem še lotila....po moje bom štartala kar v soboto, ko dopolnim 35 tednov.

Ninaki, glede tašče in familije - tu sploh ni debate, kako bomo nardili. Se bo kr prilagodila. Včasih se bojim, da sem preveč nepopustljiva in trmasta pri teh stvareh, ampak mi res gredo na živce s podobnimi zadevami kot npr. kdo mi bo pomagal po porodu......Halo? Najprej je tu dragi, ko bova rabila, pa bova že prosila. Tu se predvsem moja tašča boji, da bo izključena in da bom raje poklicala svojo mamo, kar je tudi po svoje res... Še dobro, da smo vsak na svojem koncu....Saj deloma razumem - to je prvi vnuk in vsi hočejo bit vključeni zraven. Ampak je predvsem najin prvi otrok in to prevlada nad vsem.

Oh, se opravičujem, ker vam težim s tem, ampak sem prav jezna, ko mi kvarijo te lepe trenutke s takimi bedarijami. Sploh pa.....kaj se s tem ukvarjam user posted image  

Pika - poka: ti pa maš že pravega korenjaka user posted image . Tudi jaz že komaj čakam, da dobim svojega v naročje. Sem prav rekla user posted image , da ne vem, kdo se bo bolj jokal v porodni - jaz ali user posted image . Od sreče seveda. Danes, ko smo v šoli za starše imeli filmček o porodu, so se mi prav že rosile oči....kaj bo šele pri mojem user posted image .

Ker sem tečna in neprespana, grem kr spat. Bo zjutraj svet lepši user posted image

Lahko noč in nadvse mirno noč user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 22:15:00   
taja27
Ojla,

tudi jaz zadnje dni razmišljam ''kaj vzeti s seboj v porodnišnico''. Ravno danes sem si še kupila mrežaste hlačke, 5 kom. S seboj mislim vzeti le ene saj jih imajo v porodnišnici, ostale pa bojo za doma, predvsem jih bom rabila če bom šivana ali bom imela carski rez. Jaz sem se kar držala seznama, ki je objavljen tukaj na Ringaraji, mislim pa, da je ena omenila, da je potrebno vzeti s seboj tudi poročni list (če si poročen seveda), le-tega pa ni na seznamu.

Na tem seznamu je omenjen tudi nastavek za dojenje (za bradavice). Ali imate namen tudi to kupit??! Jaz sem sicer govorila z eno znanko in je rekla, da ga uporablja že od vsega začetka.

Aha, pa še to me zanima: ali nameravate vzeti oblekice za dojenčka s seboj v porodnišnico takrat, ko boste šle rodit ali vam jih bo prinesel mož dan pred odhodom oz. na dan odhoda? Če bom vzela vse s seboj sploh ne vem, če bo dovolj prostora?!

Zdaj grem pa pripravit torbo, nato pa v posteljo ...


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
18.1.2006 22:50:35   
ursa_p
Cer!

Sem sla pogledat tukaj na ringarajo kako veliki naj bi bili sedaj nasi malcki ... me je vzpodbudilo to, da je Pikin tamalcek ze tako ogromen ... evo tabelo
http://www.ringaraja.net/nosecnostClanekPodrobno.asp?id=138&kat=9&podkat=
sem malo potolazena sedaj, ko upam, da ima najin Gal tam nekej 2 kg in pol (kar je pri 36 tednih cisto normalno). Bomo sicer videli v petek.

Eviii ... tebi bi pa nekaj svetovala ... mackona ze sedaj odvadi lezanja na previjalni mizici, kljub temu, da lezi gor na svoji dekici. Ko bo prisel otrok ga bos to tezko odvadila, pa tudi prijetno ne bo, ce bo ves cas lezal na previjalni. Sploh pa glede na to, da si napisala, da je zamerljive sorte. Midva najine 4 punce ze odkar sva izvedela za nosecnost navajava na nov red - nic na posteljo, nic na kavc, nic dirkanja po stanovanju, ... ce bi to zacela uveljavljati, ko bi bil otrocek ze doma, bi se znale pojaviti tezave (ljubosumnost, ... ).
Drugace pa verjetno ves, da macku zelo disi materino mleko in da ju sama ne smes nikoli pustiti skupaj, ker macku iz otrokovih ust tako disi, da se lahko pomotoma uleze nanj.

Midva sva ravno sedaj poklicala gospo (kot neka pasja psihologinja), ki nama je marsikaj povedala kako ravnati sedaj, ko pride malcek (male tezavice imava z vedenjem najmlajse psicke, pa je spotoma se svetovala glede dojencka - sva pa marsikaj ze vedela, vsega pa seveda ne). Vse moram poceti v visini psov in povsod morajo biti zraven. Edino lizati ne smejo tamalega 1 mesec, potem lahko z njim pocnejo skoraj kar zelijo (takrat mu le dvigujejo odpornost - z lizanjem mislim) ... seveda nic slabega. Nikakor jih ne smeva posiljati stran od otroka. Vsem moram dati poskusiti moje mleko, vsem poduhati njegovo bruhanje. Ze sedaj ju morava navajati na plenicke, cunjice, ... je rekla, naj si celo kako uporabljeno plenicko sposodiva, da se bojo navadile na vonj. Takrat, ko bom hranila otroka, je potrebno hraniti tudi njih, pa ceprav samo s priboljskom ali pa se umakniti od njih, tako da hranjenja ne bodo videle. Je rekla, da je super celo, da ga dojim kar na tleh. Kar nekaj stvari je takih, ki so res pomembne. Je pa celo povedala, da bo odrascanje otroka v tako veliki pasji druzbi enkratno in da se otroci v druzbi zivali dobro in hitro razvijajo. Lahko pa pride tudi do problema ... namrec psice lahko dobijo tudi mleko, ampak to pomeni samo dobro, ker s tem pokazejo, da mi v primeru, da meni zmanjka mleka zelijo pomagati - cisto naravna zadeva. Nekatere stvari so res zanimive.

No, toliko kar se kuzkov tice ... vsem, ki imate zivalce doma pa zelim, da bi nase malcke dobro sprejele in da bi bilo vse OK.

PS: Midva jih morva tud se razglistit, kljub temu, da so bile pred mesecem - ziher je ziher.

Glede obiskov prvi dan (doma) sem se pa sele sedaj zamislila, ko ste zacele o tem pisat. Sem sla prec Matica prosit, ce smo lahko vsaj takrat, ko pridem domov iz porodnisnice samo mi trije doma - pa kuze seveda. Da ne bo tasca takoj prisla dol (stanuje samo nadstropje vise) - kar bo po moje zelooo tezko. Pa sej je cist v redu, pa tud pomaga, pa vse, ampak jaz bi bla rada veliko vec sama z Maticem, sploh pa takrat, ko pridem iz porodnisnice. Moti me namrec, da ni dneva, da bi bila res cisto sama, pa ceprav gre samo za telefonske klice ali pa kaj dol prinese (PA: Pa ni nadlezna, da ne bo pomote). No, bomo videli, vsaj prvi dan si res zelim biti sama z Maticem in tamalckom. V porodnisnici se bomo videli tako samo 3 urce na dan (pa se to bojo prisli najblizji sorodniki vsi tja - mame, bratje - jih je kar veliko), tako da sama verjetno sploh ne bova! user posted image

Taja27! Stvari za Gala mi bo potem prinesel Matic ... jaz bom vzela samo torbo zase s sabo. Nastavek za bradavice so tudi meni priporocali ... ga bom sla verjetno kar kupit. Drugace bom pa s sabo vzela tudi podpis ocetovstva, ce ga bojo kaj rabili, da ne bo potrebno se naknadno urejati rojstnega lista (glede na to, da nisva porocena).

Moj Maticek je pa ze zaspal pred TV-jem, tako da moram jaz kuze ven peljat, da bo spocit jutri za sluzbo.

No, sedaj pa vsem lahko noc in kaj lepega sanjajte.

Ursa

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 6:42:47   
tinkatonka
kami.....user posted image user posted image user posted image  za Evana in da je šum na srčku izginil.

marty5...upam da bo tašča upoštevala želje vaše razširjene družinice. Jaz trenutno z možem živim pri meni doma, svoje starše imam non-stop nekje blizu in bom že njim mogla postavit neko mejo. Se mi zdi da mislijo, da bodo non-stop lahko sedeli ob posteljici in gledali malega. Že lastni starš se ti kdaj zdi, da posega v tvojo novo družinico, ne predstavljam si da bi to počela tašča, ki se sicer dobro razumeva.

kaj bom vzela v porodnišnico? Jaz pleničk za otroka ne bom vzela, prav tako ne bom vzela mrežastih hlačk, pižame, copat. Oblekc za novorojenčke imajo v Lj. porodnišnici dovolj.  Vzela bom res samo par stvari za osebno higieno, dokumente,  fotoaparat in kaksen prigrizek (ala mini čokoladica), vzela bom Vir80, spodnje hlače in nogavice. V tistem v čemer bom prišla bom šla tudi domov, saj predvidevam, da mi stare hlače ne bodo več prav, nosečniške pa še vedno (bom samo malo zategnila elastiko). Oblekce za user posted image  pa bo prinesel mož. Nastavka za bradavice tudi ne bom jemala, bom poskusila dojiti. Če pa dojenje ne bo steklo, imajo pripomočke že tam, če bom pa to potrebovala doma, bom pa mamo kasneje v lekarno poslala.

suky....jaz si presredka ne masiram. Zadnje čase malo delam Keglove vaje, ker mi je začel majčkeno uhajati urin. Malinov čaj bom pa kupila danes in ga najbrž tudi začela piti, saj jutri dopolnim že 36 teden.

MAček...tudi jaz ga imam doma. Ampak pri nas ima prepovedan vstop v vse spalnice. Lahko je samo dol v dnevnem prostoru, pa še to smo ga odvadili, da hodi na kavč. V en kot smo postavili dekico in sedaj vsakič ko poje majčkeno odspi na tisti dekici. Drugače pa ni toliko hišni muc. Notri je večinoma le podnevi pa še to samo pozimi. Poleti ga skoraj nič ne vidim in pride domov res le takrat ko je fajn lačen, saj se non-stop ženi. Tko da mislim da z našim muckom ne bo problem.

No pa da zdaj napišem kako smo kaj mi.....user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image  Žalostna sem, moj mož je namreč danes zjutraj odšel na Primorsko in lahko da pride domov šele naslednjo soboto v najboljšem primeru pa že to soboto, potem pa seveda v ponedeljek spet nazaj. Sej vem da Porotrož ni daleč, ampak če tvoja ljubljena oseba ne spi ob tebi in se ob tebi ne prebudi je pa grozno, pa četudi je samo 5km stran. Ko je šel eno noč pred poroko spat domov (običaj), sem se prov osamljeno počutila v tisti veliki postelji. Sploh si ne predstavljam zdaj,ko bom čez teden non-stop sama in bo samo 2× na teden spal ob meni. Groza. No ampak zakaj bo pa toliko dol...zato da bo čimprej gotov in da pride hitro k nama. Če se bo kaj začelo dogajati, in ga bo sinček želel prej videti,  bo pomojem kar priletel iz Porotoroža v Ljubljano. Vglavnem...user posted image user posted image ...sem mogla mal pojamrat.

Drugače sem vredu. Zdele ob 9h se odpravljam v Spar, mal po solatko, sadje, slike, ki sem jih naročila (130 slik še od poroke, oh bo to dela), pa po malinov čaj, pa še na kavico s prijatelji. Potem bom šla najbrž k stari mami v dom na obisk, potem pa domov počivat. No to je moj plan za danes.

Preživite lep dan.

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 19.1.2006 6:45:33 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?