|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 9:26:48   
marty5
Dobro jutro,

jaz sem tudi med tistimi, ki bo v porodnišnico vzela le nekaj nujnih stvari - pribor osebne higiene, prigrizek, fotoaparat, gsm, mrežaste hlačke, pa na labelo ne pozabite. Baje, da pride noro prav!

Stvari za domov za user posted image  bo naknadno prinesel user posted image  - mu bom pa vse nastavila, tako da ne bo imel težav user posted image . Ostale stvari za dojenčka za bivanje v porodnišnici, pa tako priskrbijo tam. Nastavke za dojenje ne bom kupovala zaenkrat - če bo potreba, bom koga prosila, če mi jih skoči kupit.

Tinkatonka, ti verjamem, da noro pogrešaš moža. Jaz sem večino dneva sama, ker je moj v službi in sem zvečer ful vesela, ko se vrne.  Sploh zdaj ne maram bit sama zvečer in ponoči  - prav pogrešam ga, če gre slučajno na trening ali na kako tekmo z mulci čez vikend (trenira 5 - 7 letne otroke). No, vsaj nisi sama doma, pa je malo lažje, ne?

Včeraj sva se tudi midva pogovorila glede režima obiskov doma. "Bojni plan" je, da jaz povem svojim, on pa njegovim - da želimo bit nekaj časa sami. Seveda se lahko oglasijo za kake pol urce - urco dnevno (ampak ne 1. dan!), pa kaj priskočijo, če želijo, ampak za ostalo jih bova pa že midva prosila, če bo potrebno.  
Ostalo sorodstvo pa pride na vrsto šele kake 3 tedne ali mesec po rojstvu. Ne boste verjele, ampak se mi že najavljajo user posted image . Jaz pa mislim, da traja nekaj časa, da se vsi 3je navadimo na novo življenje in ujamemo nek ritem - sploh, ker je prvič. Tudi to bova povedala.
Sem stroga, ne glede tega user posted image . Vem, ampak naj bo jasno od začetka. Še sreča, da živimo vsak na svojem koncu. Očitno smo res drugačna generacija, ker so tudi v šoli za starše in porodnišnici, non stop ponavljali, kako pomembno je, da se družinica najprej sama spozna in naj kr povemo sorodnikom. Da naj le pomagajo, ampak nevsiljivo.

Očetovski dopust - spet: v službi pri user posted image  vztrajajo pri datumih. Tako sva se odločila, da moj vzame dopust takoj tista 2 tedna po mojem roku. Če rodim prej, se bomo pač do takrat že znašli, če pa kasneje, bova "zgubila" le kak dan, ker več kot toliko me ja ne bodo pustili čez rok, ne? Sem upoštevala torej Gildin nasvet user posted image . Je pa ta sistem kr neki user posted image . Za 1× ali 2× v življenju, ko oče postane oče, tako komplicirajo.....user posted image .

Še 37 dni......odštevamo, odštevamo user posted image

Lep dan, februarčice user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 9:30:37   
Eviii
dobro jutro, zaspanke. ura je že čez devet, pa samo tinkatonka tuki...
danes smo spet dobro spali. tata nas je včiri zvičir lepo zmasiral in smo zaspali ko user posted image . in zdej sm prou spočita in pripravljena na nov dan.
ja, tinkatonka, vem, kako zgleda spat sama v tisti ogromni postli. moj možek je bil celo poletje na švedskem in sva bla z user posted image  sama-e od julija do srede oktobra. vmes je samo enkrat pršu dol za 10 dni (za moj rojstni dan). in prejšnji vikend ga spet nism imela. ampak sm se pač sprijaznla (tko kot si tudi sama omenla), da so stvari pač take in da ne morem nič pomagat. pa sej lahko uleti, kadar hočeš v ljubljano...
kar se pa obiskov tiče. jst mam taščo in tasta na švedskem, tko da so malo pod kontrolo (daleč od hiše). tudi niso nič omenli, da bi pršli dol v kratkem pogledat user posted image . grejo na počitnice v rim enkrat spomladi in so rekli, da bomo že mi pršli gor poleti... kar se pa mojih tiče, je pa druga zgodba. midva sva še vedno pri mojih. in mrzlično iščeva stanovanje, kamor bi se preselila. nočeva it v podnajemništvo, tko da bova neki kupla. samo tudi za to potrebujeva cajt in potem še selitev. v glavnem, par mescev bomo doma pr mojih. in moja mama je grozna, ker se non-stop vtika v moje stvari. ko pa pride še stara mama dol (živi v zgornjem nadstropju), je pa slika popolna. že te dni, ko sm likala, sm jih mela ob sebi vsake pet minut in so mi dajale nasvete... se mi že skori trže!!!
kar se pa mačkona tiče. glede na to, da je hišni muc, ima pač prost dostop v vse prostore. on sredi noči hodi naokoli in kontrolira, če smo vsi doma. in pol si zbere sobo, v kiri bo spal. najpogosteje spi pri mojih. odkar je pa moja sestra spet doma, ima spalnico v njeni sobi. drugače smo mu pa omejili gibanje takoj, ko smo povedali, da smo user posted image . ker smo začeli tuhtat, kje bo user posted image  spal-a in ugotovili, da je najbolje, da kr v dnevni, smo mu začeli zapirat ponoči vrata od dnevne, da ni mogu not. na začetku je malo težil in se bunu, da hoče vseeno not, pa je kmalu obupal. tko da ima ponoči zaprt dostop do dnevne in najine sobe (pa seveda kopalnice). in to smo ga navadli prou zaradi tega, kar je omenila ursa. čez dan bom mačkona in user posted image  imela pod nadzorom, ponoči je pa težje. in zdej spi z mojo sestro ponoči. edino čez dan se rad šeta po bajti. in zdej mrzlično raziskuje, kaj se dogaja v dnevni. previjalna mu je zanimiva zdej na začetku, mu bo kmalu postalo bolj všeč spet počivat podnevi po njegovih ustaljenih kotičkih. je pač tak, da je ljubosumen in rad sproba nove stvari. drugače je pa kastriran in popolnoma navajen na ljudi. upam, da bo sprejel user posted image ... počasi ga uvajamo v to. tudi ko se je moj mož preselil k nam, je rabu neki cajta, da ga je sprejel, zdej pa nimata več težav. upam, da bodo tudi ostali domači ljubljenčki sprejeli vaše user posted image .
hvala za link, kaj odnest v porodnišnico. sej sm že miljonkrat to premlevala, ampak zdej je pa res cajt, da to pripravim, ker je februar kmalu tle.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 9:54:49   
malamisha
Dobro jutro!

Kar se tiče domačih živalic je pri nas takšna situacija. Imam ribe in vodno želvo (ti zagotovo ne bodo delali problemov) in psičko, ki je zelo navezana name. Od kar vem, da sem srečka user posted image , našo malo damo pripravljamo na to. Dobila je kar nekaj prepovedi (ne spi več v isti postelji kot midva, ne sme na kavč, otroška soba prepovedana...). Seveda jo je vse to doletelo postopoma in mislim, da se zaradi tega ne počuti ogroženo.
Ko bomo domov prinesli novega člana-ico, ga bo lahko povohala, trudila se bom, da bomo tudi njo carkljali, saj je konec koncev članica družine že celih osem let. In srčno upam, da ne bo preveč ljubosumna in posesivna...

Danes me čaka gora perila za likanje... Not a happy day...

Komaj čakamo na novega člana družine. Sicer ne vem, ali bo user posted image  ali user posted image , ampak že dvakrat sem sanjala da bo user posted image  in me že prav zanima...

Malo sem začela zatekati, na CTG-ju sem že bila in imam ponovni pregled v ponedeljek. Želim si, da bi bilo vse že za mano.
Aktivna sem še vedno, čeprav bi nekateri najrajši videli, da bi cele dneve preživela v postelji in počivala. Se določeni ljudje kar čudijo, ko me vidijo na kakšnem predavanju ali v avtu. Pa saj nismo invalidneuser posted image

lp

_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 10:03:01   
malamisha
Sem vedela, da sem na nekaj pozabila!
Postajam prava pozabljivkauser posted image user posted image

Režim obiskov! Ojoj!!! Tašča se mi je kar nekaj časa ponujala, kako bo takoj po rojstvu prišla pomagat. In ker sem bolj zmajevske sorte, sva se kar hitro zmenile, kakšne so naše želje.
z user posted image  želiva, da smo na začetku samo mi trije in se "navadimo" en na drugega. Na srečo je tašča to razumela. Dogovorjeni pa sva tudi, če kaj slučajno zašteka, priskoči na pomoč za dan ali dva. Drugače pa je še moja sestra premišljevala v smeri, kako si bo vzela dopust in pomagala... Pa smo jo tudi postavili na realna tla.

Stvari za v bolnico še nimam pripravljenih. Je zadnji čas, da začnem misliti tudi v tej smeri...


_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 10:50:14   
pika-poka
pozdravljene user posted image !
evo..mi smo ravno končali materinsko...smo imeli predavanje o negi dojenčka in pol smo že malo probali kako se previja..pa še o zobkih smo se malo poučili!kar zanimivo tokrat!user posted image ...

za v porodnišnico sem si pripravila haljo pa nogavice(ker te baje zebe v noge), copate,pa pripomočke za osebno higieno, pa vložke...za dojenčka pa tisto kar so nam priporočili v materinski...zdej če sem kej pozabla...bo lubi naknadno prinesel!

glede obiskov...user posted image sploh nisem še razmišljala...mene je mama celo vprašala če bi prišla k njej za prvi teden...ajoojj.da se mi zmeša!!!!!že tako mi solijo pamet na vsakem koraku...se kar pripravljam da bo še huje po porodu...!ko nam bo zadosti ljudi in "pametnih" nasvetov se bomo zaklenili in nas ne bouser posted image user posted image !to je fajn če si na svojem!

mi nimamo domačih živalic ima pa tašča kužka, katerega sem že navadila, da k nam nima vstopa...imamo razdeljeno hišo...pa itak so oni tukaj dol samo preko vikenda!

lep pozdravček...grem še malo počivat in pospat ker sem imela kratko noč danes..user posted image


(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 11:43:57   
Kami
' jutro, user posted image !
Evan sladko spančka v svojem košku po še eni burni noči. Res morm naložit slikce, ampak več kot 10 minut težko sedim, pa še to na eni ritnici.
Sazy, jaz sem rodila konec 36. tedna.
Vidim, da pripravljate stvari za odhod v porodnišnico. Če vam lahk mal pomagam kaj in kako je bilo v LJ. Cunje, ki sem jih imela na sebi, ko sem prišla tja, so dali možu za domov. Tako, da je mami, ko me je prišla iskat v porodnišnico prinesla s sabo vse zame za oblečt in vse za user posted image . Opreme v porodnišnici je bilo ful veliko. Ni bilo problema ne s pižamami, ne z brisačam, tudi mrežastih hlačk je bilo na pretek. Enako je bilo tudi s cunjami za jenčija. Če je pa kaj popackal (polival, polulal) si pa poklical sestro in je takoj prinesla. Brez slabe volje, res. Prav pridejo kake nogavičke, če vas rado zebe v noge, pa pribor za osebno higieno, pa nastavki za bradavice, če bo vaš malček velik sesalec (jaz sem jih v prvo krvavo rabila, tokrat pa sploh ne). Vzemite še Bepanthen za bradavice mazat, zelo pomaga. V LJ. je bilo zelo zelo vroče v sobi, čeprav smo imele zaprte radiatorje. Zato so nam ful prav prišli kaki bombončki za lizat, ker smo bile čist izsušene. Pa jaz sem imela Sterimar sabo (fiziološko za nos) in sem bila super vesela, da sem se spomnila nanj, ker je bil tako suh zrak, da mi je zelo pomagal. Tablet proti bolečinam je dovolj (Lekadol ali kombinirani praški), pridejo vsaj 2x na dan vprašat, če jih še rabiš.
No, to je to. Upam, da sem vam kaj olajšala. Zdej pa počas že pričnite prihajat za mano, men je dolgčas! user posted image  Dejmo, ta velki naprej!

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 12:36:03   
sarazan
Živjo user posted image !

Danes sem imela pregled. Poslušali smo srček, pretipala mi je trebuh - še vedno smo na glavici user posted image , tudi vaginalno me je pregledala, ker sem zahtevala, da ugotovi, če imam glivice in, da vzame bris za patološke bakterije (ga bom morala plačati, pa še ne vem koliko). Problemov sicer nimam, ampak to ni zagotovilo, da je vse ok. Če bi kaj bilo, se hočem do poroda pozdraviti, saj bi mi bilo čist grozno, da po nepotrebnem s čim okužim user posted image .
Dala sem še kri za zadnji test toksoplazmoze in hepatitisa B.
Rezultate dobim šele čez 1 teden, naslednji pregled imam pa ŠELE čez 14 dni.
O CTG tudi še ni bilo govora ali, da bi morala štet otrokove gibe.

Ker zadnje dni občasno čutim krče v spodnjem delu trebuha in me precej "zbada" v medeničnih kosteh, sem spraševala, če se kaj pripravlja. Pa mi je G rekla, da zorim za porod in se sploh še nič ne dogaja tam spodaj. Naj počakam na izločitev čepa ali odtekanje plodovnice ali pa same popadke, ki so v zgornjem delu trebuha. Šele takrat naj bi bila pred ciljno črto user posted image . Hja, bomo pa še malo počakali.
Ko sem ji rekla, če lahko ugotovi, ali sem kaj odprta, je rekla, da se ta pregled dela samo, če je res nujno, sicer pa ni dobro non-stop drezat tja dol user posted image .

Danes sem tudi dobila odločbo za porodniško. Sem mislila, da bo kar manjši znesek, kot plača, pa je tam tam. Bom videla pri prvem izplačilu, koliko davka mi bodo pobrali. A so dajatve enake, kot prej?

Malinov čaj pijem od ponedeljka - od takrat tudi čutim tiste bolečine user posted image . Saj, če kaj pomaga, itak ne bom vedela, ker ne vem, kako bi bilo, če ga ne bi pila. Spijem pa 2,5 dcl na dan.
Presredka si ne masiram, saj enako, kot za čaj, ni dokaza, da bi kaj pomagalo. Je pa res, da se lahko nehote s čim okužiš in stakneš vnetje. No, tega pa pač nočem.

Tudi mene sprašujejo, zakaj še vozim avto in hodim okoli. Pa jim rečem, da nisem invalid, bolna pa tudi ne. Torej, zakaj bi čepela doma in se sama sebi smilila. Potem pa imam mir.

Jaz imam tudi taščo preblizu, ampak je mož tako alergičen na njihovo vmešavanje, da mi sploh ni treba postavljati pravil. Se kar na hitro zmenijo in je mir. Bo pa sigurno prišla prav, ko bom rabila varuško za kakšno uro.
Obiski naožje familije bodo naročeni tekom prvega meseca. Vsi ostali pa pridejo na vrsto kasneje. Vse je odvisno od tega, kako se bomo mi trije hitro ujeli in, koliko bom jaz imela težave sama s seboj (šivi,...).
Kami, saj bomo kmalu v istih vodah user posted image . Potem se pa zmenimo za kakšen čvek z vozički v Tivoliju - spomladi, ko bo bolj toplo user posted image .


Punce, držite se.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 12:48:27   
ursa_p
Dobro jutro!

Jaz sem vstala sele ob 11-ih. Ponoci sem se kar velikokrat zbudila, trebuh je bil pa kot kamen. Pa ves cas me nekaj zvija. Prebavo imam pa cisto zanic. user posted image

Dejte mi prosim se enkrat razlozit glede stetja gibov. Se rpavi ce se samo malo premakne - toliko da se cuti in je potem cisti mir se steje kot 1 gib? Potem se steje za drug gib, ce bi cez pet minut premik ponovil? Ne glede na to, da se samo premakne. Enako se steje 1 gib, ce 15 minut ali pol ure skupaj "divja" po trebuhu? Ni mi vec jasno, pa se mi zdi, da je veliko veliko bolj miren. PA se ta trd trebuh kot skala. No, saj imam jutri pregled, pa vseeno.

Sem se pa spomnila se nekaj glede obiskov. Tasca bo baje vzela 1 teden dopusta, ko prideva domov. Sploh nisem pomislila. Jaz sem si pa tako zelela, da bo Maticek nama kuhal kosila (ce slucajno jaz ne bi zmogla!), pa ze tako sva se zmenila, da bo prve tri dni doma - na dopustu (starsevskega dopusta tako nima, ker dela preko studenta). Hmmm ... me prav zanima kako bo, ceprav se mi zdi, da ne bo tako, kot sem si zamislila. user posted image  No, bomo videli. Res si zelim, da bi lahko bili vsaj zacetki cim bolj nasi (z Maticem in Galom) seveda. Se mi zdi, da bom jaz svojim veliko lazje povedala za "rezim obiskov", kot pa Matic svoji mami.

Malamisha ... glede tvoje psicke ... nama je ta gospoa o kateri sem govorila rekla, da nicesar, kar se tice tamalega ne sme biti prepovedano (ok razen lizanje prvi mesec, ko tamal se ne bo odporen, pa se to je najbolje, da ne preprecujeva potem, ko ze polize, ampak poskusava prepreciti preden do tega pride - ce se da seveda) ... prav tako jih morava ze sedaj pustiti v sobo, ki bo enkrat otroska soba (poleti, verjetno), tako da jaz tvoje psicke ne bi prikrajsala za otrosko sobo, sploh ker je tako navezana nate. Seveda ni potrebno, da je ves cas noter, ampak pogledat bi pa le lahko sla ... ven jo pa s kakim priboljskom zvabi. Ce ni sterilizirana se ne obremenjuj, ce bo dobila mleko, kot sem ze napisala, je to samo dobro.
Midva jih imava res ves cas noter, tako da so zunaj v bistvu res samo takrat, ko je toplo, pa se to grejo na vrt in smo ponavadi zraven. Ali pa so pred hiso, tako da so vrata odprta in lahko hodijo noter in ven kakor zelijo. Drugae pa komaj cakam, da zacnem spet z vsemi hoditi na sprehode. So tako pridne, da jih brez problema vse naenkrat voziva ven (brez povodca - pa ne v naseljih, ampak po travnikih). user posted image
Pticka pa na zalost nimamo vec.

Kaj vzeti v porodnisnico ... jaz sem vzela tocno to, kar pise na seznamu na ringaraji. Ker pa je prijateljica rodila decembra (sicer 3 leta nazaj) in ker vem, da ji je moral dragi vmes v trgovino po nogavice, ker jo je tako zeblo, imam tudi jaz ene ta debele za s sabo, za vsak slucaj. Za tamalega je pa torba ze pripravljena, tako da Maticu ne bo potrebno pripravljati nicesar ... samo torbo bo vzel in lupinico.

Tudi jaz sem bila vsa nesrecna, ko sem morala ostati v porodnisnici. Je prav cudno, ko si navajen zaspati in zbuditi se ob dragem, potem ga pa kar ni. No, ko bom rodila bo vseeno drugace, tako mi je bilo pa kar zelo hudo. Sploh drugic, ker sem mislila, da bom veliko dlje ostala noter, tako da sem bila prvo noc cisto objokana.

Toliko zaenkrat od mene.

Lepo se imejte, Ursa

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 13:03:04   
ursa_p
Sarazan ... si me pa kar prestrasila, ko si napisala, da so pravi popadki tisti, ki so v zgornjem delu trebuha (pod rebvi - verjetno). Mene prijemajo krci sedaj ravno v zgorjem delu trebuha - predvsem (oziroma je zgornji del trebuha vecino casa cisto trd), pa sem si mislila, da to ni nic posebnega. Spika me pa cisto spodaj - to pa kar zaboli. No, sedaj pa res ne vem vec. Vceraj ponoci se mi je naredila prav bunka v zgornjem delu trebuha ... tako me je zagrabil krc, da se je skoraj tamalega videlo kako lezi - no, ritka je ocitno gledala ven. Spodnji del trebuha vedno ostaja manj trd kot zgornji, pa vseeno trd. No, mogoce se pa tudi jaz pripravljam za porod. Ampak zmerom bolj me skrbi, da ne bom vedela kdaj bo pravi cas za odhod v porodnisnico. Mogoce mi bo pa le prej zacela odtekati voda (upam, da bom vedela kako to zgleda - se bom spomnila na Kami) ali pa da mi bo odtekla (ceprav bi raje videla, da mi zacne odtekati, ne da mi odtece). Joj, sem zakomplicirala. Jutri dopoldne ob 9-ih imam pregled, pa sporocim kako in kaj. user posted image user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 14:11:27   
marty5
Danes pa sva si z user posted image  privoščila jutro razvajanja user posted image .

Najprej sem iz kopalnice prišla po dobri uri - sem si privoščila en kup maž, pa malo urejanja. Edino kar pogrešam je eno veliiikoooo in udobno kad, imamo pa tuš kabino...zanimivo, nikoli prej je nisem uporabljala (morda 1× letno), zdaj bi pa prav pasalo user posted image .
No, potem sem šla na sprehod, da se malo razmigam in imam vsaj malček kondicije, pol trgovina in že je ura 14. Kako gre hitro dan. Je pa tako prijetno živet z bolj umirjenim ritmom, brez laufanja v službo, sedenja v pisarni,.....no, zaenkrat prav gotovo paše user posted image . Treba uživat - če imamo srečo, to pride le parkrat v življenju. Že drugič ne bo več isto, ker bomo morala skakati že za enim user posted image ...

Štetje gibov - ursa_p, okrog tega ne vem veliko, ker mi nihče ni niti omenil tega na pregledu. Kot sem razumela iz raznih postov, pa je res nekako tako, da mora biti med enim in drugim premikanjem najmanj 20 min. Takih gibov naj bi čez dan naštele cca 10.

Odločbe za porodniško pa še kr ni - nastopim pa jo že 28.1. Sem pa ta teden končno dobila vsaj odločbo za pomoč ob rojstvu - tistih 57 tisoč. So pa smešni - potrebujejo skoraj 2 strani, da mi povedo, da so mi jo odobrili user posted image . Birokrati...

Tudi jaz se bom pred rojstvom malo uredila, kot ste že ene omenile. Drug teden grem k frizerju - malo osvežit frizuro in se pobarvat. Morda še skočim nohte uredit....za dušo user posted image .

Tako, grem kaj dobrega skuhat, da malo pocrkljam user posted image , ki me prenaša v mojih tečnih trenutkih.

Se seveda še kaj oglasim in preberem, kaj se kaj lepega dogaja z vami user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 16:28:45   
Eviii
joj, mene je spet zmankalo pred tv po kosilu. sm začorla za eno urco in pol. še dobro, da sm se zjutri hvalila, da se počutim pripravljeno na nov dan user posted image .
jst grem tudi drugi teden k frizerki, še zadnič pred porodom. pol itak neki mescev ne bomo uspele se razvajat na tak način.
jst mam tudi kontrolo jutri zjutri in vam bom vse poročala.
glede gibov je pa tako. meni se zdi, da se je user posted image  zadnje cajte vse bolj umiril-a. vrjetno mu-ji res zmankuje prostora. samo je pa to premikanje res smešno. vsake tolko mi kr otrdi trebuh in vidim, kako sili s kako nogico al pa ritko vn. in to kr fajn zaboli. moj možek je reku, da si bušija ne upa niti taknit, da ne bi user posted image  kej naredu. se je pa moja sestrca ponudla, da mi nardi en zunanji pregled, ker baje imajo tudi to za opravit na izpitu. in zdej čakam, da me bo en dan popolnoma uničla s pretipavanjem. pač morem malo potrpet za znanost in za to, da bo naš-a user posted image  en dan mel-a teto zdravnico... ji pa res pride prou, da sm glih zdej user posted image .
danes je pr nas res krasno vreme. sm se že hotla tudi sama malo razvadit in it na sprehod, pa sm zaspala na kavču. ti lenobica ti!!!

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 18:03:06   
nanka
Drage februarčice, sporočam vam veselo novico in sicer je

Bobika rodila danes ob 16,58 hči Manco, težko 2330 g in veliko 47 cm. Več vam bo napisala sama, ko pride domov

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 18:11:10   
taja27
Pozdravljene,

danes se javljam pozno, saj sem še vedno kot cota. Zjutraj sem se počutila prav dobro, potem pa sem okoli 11 ure v službi popila šumečo tableto železa (verjetno raztopljeno v premali količini vode??) in po 10 min sem tako bruhala, da sem klečala na WCju in se napenjala, da me je buši kar močno bolel. Potem pa sem bila full zatečena v obraz. Sodelavec me je takoj peljal domov in sploh nisem prišla do WCja, ko sem ponovno bruhala. Še dobro, da imam do doma samo minutko. Nato pa sem predremala dobri dve uri in je bilo malo boljše. Sem pa še vedno prav utrujena. Upam, da je bilo to res zaradi tablete železa in ne kakšen Rota virus, ki ga ima prijateljica (dobila ga je od sineka). 

Utrujen pozdravček,
Taja

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 18:12:57   
taja27
Čestitkeeeeeeeeeee Bobika za malo Manco!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 18:13:39   
ursa_p
Joooj, kako lepa novica! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Cestitam novi mamici, ki je postala januarcica. Vse cestitke tudi ocku, ter mali Manci! user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 18:32:04   
malamisha
Mi kar dlake pokonci stojijo!

Čestitke bobikauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 19:43:15   
kimi79
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Res.ČESTITKE,še od meneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za  novo mamico in njeno pužo Manico,super,upam da ni bilo hudo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Tudi jaz imam jutri  prvi CTG vam javim kako je bilo.Drugače je pa moje počutje še kar vreduuser posted image .imejte se skrajno lepo ciao.


_____________________________

najina Tjaša je prijokala na svet 5.2.2006

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 19:44:13   
Kami
Bravo Bobika user posted image , bravo Manca user posted image , bravo ati user posted image !

Februarčice, počasi se začenja, ne!?user posted image

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 19:48:33   
jasnica
Bobika ČESTITKE!user posted image user posted image user posted image

Si kar želim biti na njenem mestu, čeprav imam še daleč do roka. Vse mi gre že na živce, kar sedela bi v temi in jokala, pa ne vem zakaj.

Danes je najina user posted image dobila torbo za na voziček, tako da imam počasi vse. Samo čakam da mine ta nosečnost!

Pozdravček!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 20:06:06   
suky
Juhej za Bobikouser posted image user posted image user posted image  kako je drobčkana pupa...ooooooooooooo js sem čist user posted image . Komi čakam, da bom js tud svojo pikico cartala.

Kako to, da mate tako pozno CTGjeuser posted image Js drug teden dopolnim 36.teden pa mam že prvi CTG. Zdej bom hodila vsak teden na pregled in CTG. Zgleda, da mate v LJ in drugje čist en drug postopek. Pri nas na Jesenicah je kr neki ekstra. Pred 14.dnevi sem mela zadnji pregled in ni bilo mojega G, ker je zbolel. Nadomeščala ga je ena Gja iz Lj. Sem bla čist razočarana. Prej sem bla navajena, da sem mela vsak pregled UZ, zdej pa pridem in kr en pogovor??!!! Samo spraševala je, če mam kakšne težave, pogledala kri in vodo ter me naročila na CTG čez 14.dni. Pol sem jo pa vprašala, če ne bo UZ, me je pa debelo gledala zakaj leuser posted image
Nč mi ni blo jasnuser posted image  No, pa sem šla domov.....

Ja, še to. Ker spremljam vaše debate bolj intenzivno šele kakšen teden, me samo zanima, če je Bobika rodila tudi kej prezgodej, ker je pupica Manca tako drobčkana? sem firbčn, ane?

Mirno noč vam želim pa božejte bušije dokler jih še lahkouser posted image



_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 20:18:08   
ursa_p
Suky ... bobika je rodila kar nekaj casa prezgodaj ... njena zadnja dva sporocila si lahko preberes tukaj, da bos malo bolj vedela zakaj se je slo:
predzadnji
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=721960&mpage=12&key=&#742087
in se zadnji
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=721960&mpage=12&key=&#742732

No, pa da opravim se delo Tinkatonke ... upam, da ne zameri user posted image user posted image user posted image
kopiram tabelo vseh februarcic (to je napisano v temi - seznam noseck) ... no, nekatere to niso vec:

FEBRUAR (41 user posted image )
03. bunny, Izolauser posted image
03. Kornelija, Maribor ali Murska Sobota
03. matjuška10
04. čuko, Maribor user posted image
04. nuka, Kranj user posted image
05. baGSi, Ljubljana user posted image
05. kimi79 user posted image
05. lenča, Ljubljana
05. radovednica_, Celje
06. niksa, Slovenj Gradec
07. andreja69, Nova Gorica
07. Ezi, Ljubljana
07. pika-poka user posted image
08. malamisha
08. Masha, Ljubljana
08. natalia , Maribor
11. AishaM, Maribor
11. wallery, Ljubljana
12. bobika, Maribor
12. sarazan, Ljubljana user posted image
13. sazi, Ljubljana
14. rogi24
16. ursa_p, Ljubljana user posted image
17. bonnie_, Celje
17. SašaR
17. tinkatonka, Ljubljana user posted image
18. *HONEY*, Maribor
19. Tina76, Maribor user posted image
19. ursi, Postojna
19. Urska61
20. karin412, Kranj user posted image
21. tinaxx, Celje
22. jasnica, Ljubljana user posted image
22. ninaki, Ljubljana user posted image
22. taja27, Trbovlje
22. Vijolica77, Maribor
23. suky, Ljubljana
25. Eviii, Izola ali Postojna
25. marty5, Izola ali Postojna
26. MjaV, Ljubljana
27. Fia, Kranj

 
Lp, Ursa

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 20:21:34   
tinkatonka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ČESTITKE BOBIKA!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mali Manci pa veliko sreče v življenju!! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 20:49:30   
marty5
Uh, kake novice so začele padat user posted image user posted image user posted image .

Iskrene čestitke Bobike in Manci user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ! Pa da bi se čim prej lahko crkljali in uživali doma user posted image .

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 21:36:33   
sarazan
user posted image user posted image user posted image Seveda tudi od mene čestitke za Bobiko user posted image  user posted image  user posted image  in njeno Manco user posted image  user posted image user posted image .

Pa Bobika je imela rok takrat, kot ga imam jaz. Jej, res gre zares.... Se mi kar kolena mehčajo user posted image .
Mi že komaj čakamo.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
19.1.2006 23:00:33   
ninaki
Bobika, cestitke tebi, Manci in atiju!!!!!!!!!!! Super novica. Punce, zacelo se je user posted image Se malo, pa bomo tudi me mamice user posted image user posted image user posted image user posted image

Midva sva pa danes izbrala jedilno mizo. Sej vem, da je cisto mimo tema, samo jaz se zadnje case tako fajn pocutim in ker imam za dojencka ze vse pripravljeno, me daje opremljanje stanovanja. Zdaj, ko sem doma, je veliko lazje. Imam veliko vec casa, pa energije tudi za letanje po trgovinah. Prej sem bila cisto unicena od sluzbe in se mi popoldne niti pod razno ni nikamor dalo. Skratka, miza je ZELO lepa user posted image in bo kmalu dostavljena.

Danes sem poslala pecivo v sluzbo sodelavcem. Ker ga ni nic ostalo, vas ne morem povabiti nanj user posted image Naslednjic ste pa res vabljene. Samo za prevoz se morate zorganizirati, pa bo. Pa se pol, ko bo jedilna miza, bo dosti placa za sedet. Kake fotelje si boste pa morale s seboj pripeljati, ker, zal, to se ni prislo na vrsto user posted image

Danes sem zvedela, da so v bloku se 3 nosecke!!!!! 1 ima celo PDP zelo blizu mojemu user posted image user posted image user posted image Pa bo le okoli se nekaj mamic za sprehode z dojencki. Super, super, super. Zdaj, ko sem doma in se mi nic ne dogaja, se mi zdi, da se sploh ne znam vec meniti z ljudmi. Povem lahko le kaj kuham, kaj vse sem pospravila, kaj sem pocela (itak veliko pocivam) in kako se mali muva. No ja, ze vceraj sem se trdno odlocila, da zacnem delati za fax danes, pa mi danes nekak ni ratalo. Jutri mi tudi ne bo, pride prijateljica na kosilo. Bo pa naslednji teden, a ne user posted image (koga hecam....)

Pri meni se je moja mami najavila takoj po porodu. Mi je ze napovedala, da bo vzela 2 tedna dopusta, da me bo rihtala???!!!!! Jaz pa cisto paf. Aja, pa "obvestila" me je, da obiske lahko itak pricakujem od prve minute naprej (berite, cela zlahta, ki je ni ravno malo). Jaz pa spet se bolj paf. No in sem ji dala vedeti, da obiski bodo, ko bova midva to hotela in ne oni. Da je pa cisto vse odvisno od nasega navajanja in mojega stanja pol. Da mene bo pa itak moj dragi rihtal. No, pol je omilila vse skupaj in rekla, da bo pomagala kuhati, pospravljati in likati. Ker jaz sem ze imela v mislih sceno - moja mami se pojavi na vratih in ze z vrat zacne komandirati in rihtati vse, vkljucno s tem kako dojim otroka, kako ga ne previjam prav, kako ga razvajam, itd, itd, itd. In po tem filmu v moji glavi mi je vse dol padlo. Tako da sem ji dala vedeti, da takega scenarija pa ne podpiram. Tako da je potem rekla kaj je mislila in da v otroka se pa ne bo vtikala (ja, me prav zanima koliko casa bo zdrzala user posted image ) Aja, pa njen odgovor na moj prvi ne je bil, ja, moja mami je tudi mene rihtala, to tako gre (zgleda res nekaj, kar se prenasa z generacije na generacijo. Ceprav pri nas se ni bilo govora o kakem spremstvu iz bolnice - hja, mogoce pa to sele pride) Skratka, jaz si s strani moje mami nisem zaprla poti, ker res ne vem kako se bom pocutila. Mogoce bom pa rabila pomoc in bom se zelo hvalezna zanjo. Bi pa zelela to res takrat, ko bom jaz za to in ne, ko bodo drugi tako rekli. Tako da bomo se videli kako bo res takrat. Obiske sem pa itak crtala za do takrat, ko bova midva dala zeleno luc.

Zdaj grem pa pocasi v posteljo. Lepo spite in se beremo,

Nina


(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?