|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 15:09:27   
mamči
 Ma itak brezveze....... Gor ne pišem, ker mi je tak strašno dolgčas, ampak ker pač mislim, da lahko komu s tem pomagam, pa očitno mislim narobe.

http://www.pozitivke.net/article.php/20050224181632219

http://www.ezdravje.com/si/dojencek/?v=mesanice

http://www.ezdravje.com/si/dojencek/vprasanja/

http://www.svetjelep.com/prehrana/naravno_zdravljenje_alergij.php?n=2

http://www.plivazdravje.si/?section=arhiva&acat=a&cat=a&id=8089&show=1

http://www.mladinska.com/emagarticle.asp?docid=121913&emag=19871

Pa vseeno, če se da kateri brat in če si lahko pomaga.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 15:30:22   
mamči
Tricia, odgovora najdeš v linkih iz zgornjega posta.




Čisto strogo brez mleka za odrasle jaz sicer absolutno nisem. Smatram, da ima kljub vsemu koristne sestavine in hranila.

Sama ga zelo rada pijem v beli user posted image  mjammi.

Je pa res, da ogromno ljudi nime encima za prebavo mleka in imajo precejšnje težave ob zaužitju le tega.In ti bi se morali pitju mleka pač izogniti.

Sem pa še vedno ČISTO PROTI dajanju kravjega mleka pred 1. letom starosti!!


In se opravičujem izvirni avtorici, ki je postavila vprašanje - res ni bilo fer do tebe, da se je debata razvila v tako smer user posted image .

Tvoje vprašanje odseva skrb za dobrobit tvojega otročka, je pa res, da jaz osebno premalo poznam mleko "direkt izpod krave" in ti zato ne znam svetovati druga kot to, da ne prej kot pri enem letu.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 21:03:42   
bobek05
Ker smo že pri "brez zamere postih" - samo eno vprašanje...

Moja prijateljica ima sedaj 1 leto pa pol starega fantka. Pri 3m je izgubila mleko, čeprav se je hudo mučila, da bi ga obdržala. Še nisem srečala ženske, ki se je tako hudo trudila, da bi imela več mleka oz. da bi ga sploh še kaj imela... Seveda ji ni preostalo drugega kot da gre na adaptirano mleko. Problem pa se je pojavil, ko otrok NI HOTEL jesti - noben firme, sprobala pa je malodane vse kar obstaja na našem in avstrijskem trgu - tudi sojino (pa lepo prosim, ne mi rečt, da je preveč sprobavala!, ker še sama predobro vem kako je, ko otrok določeno adapt. mleko zavrača ali ima prebavne motnje zaradi le-te). Fantek v teži ni nič napredoval in na koncu je bila že tako obupana, da je sinu ponudila kravje mleko (kaj pa še lahko otroku daš pri 3 m?) in kaj se je zgodilo... otrok je jedel.

Otrok ni imel nobenih alergij, nobene reakcije (prebavne ali kakršne koli druge) in počasi je začel pridobivat na teži. Po njenih besedah je bila njena pediatrinja sprva presenečena, potem pa ni rekla nobene in jo je celo spodbujala... Kaj bi pa lahko naredila? Otroka stradala? Naj še omenim, da ji pediatrinja zaradi tega ni predpisala nobenih dodatnih tablet (npr. železo) ali kaj podobnega... Dajala je samo AD3 kapljice in mislim, da nekaj za zobke (fluorove tabletke).


(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 21:11:35   
Anonimen
Men je zdravnica sama svetovala, naj začnem v hrani uvajat kravje mleko pri 6 mescu, in da naj do 9mesca uvedem, tako kot vsem drugim članom?!user posted image MNENJA SO ZELO RAZLIČNA!

nIKU NIČ NE MANJKA!user posted image

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 21:12:04   
bobek05
Sicer pa Aneju NE DAJEM kravjega mleka, ponudila sem mu ga za probat (to je bilo kvečjemu nekaj žličk)... Vem pa, da veliko mamic daje oz. so dajale pred 1. letom kravje mleko in na nobenem otroku ni videt kakšnih posledic user posted image

Seven, ti popolnoma verjamem, da je kravje mleko "revno" kar se tiče železa in vitaminov itd., vendar nekaj železa otrok itak dobi z mesom ali ne?

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 22:37:22   
Barči78
Mamči, je že v redu, pač je tako, da ima vsaka svoje mnenje, ampak res pa je, da moj namen ni bil tako razčleniti temo, redčenje mleka z vodo. Preberem pa vsak odgovor, zanimivi argumenti.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
21.2.2006 11:07:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Barči78)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: KRAVJE MLEKO
24.2.2006 12:39:27   
Anonimen
ga ne redčim z ničemer,začeli smo mu dajati 3,5 pri 9 mesecih.
Dobi pa mleko vedno zvečer,da lažje zaspi in to deci pa pol.
pediater rekel da ne redčimo.

(odgovor članu Tricia)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: KRAVJE MLEKO
27.2.2006 14:57:38   
Anonimen
Joj Seven dej nehi že s pravili iz knjig. Hujša si kot katerakoli knjiga o negi matere in otroka. Kadarkoli kakšna vpraša kaj v zvezi s kravjim mlekom ali s čim kar ne bi blo načeloma dobro za naše malčke jo napadeš s kilometersko teorijo.
Moje mnenje, če otroku nič ni in če ima rad kar mu dajemo pa čeprav ni v skladu s pravili mu bom dajala še naprej, ker moj otrok ni narejen po nekem splpošnem pravilniku ampak je edinstven kot vsak drugi otrok.
Enim neki paše drugim neki, eni imajo alergije drugi ne....itd

Vsaka mama pa najbolje ve kaj je za njenega otročka najboljšre!!!!

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: KRAVJE MLEKO
27.2.2006 15:10:12   
Seven*
Pisem, ker so nekateri mojih nasvetov veseli. Tisti, ki pa niso, pa naj bodo tiho. Tukaj smo za izmenjavo mnenj. DRAGA ANONIMNA. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: KRAVJE MLEKO
27.2.2006 15:13:06   
Seven*
Pa da ne bo pomote. Ce ne bi slucajno imela opravljenjega izpita iz Imunologije, mikrobiologije, anatomije telesa in se cesa, ne bi pisala o tem. Sama osebno bi bila zelo vesela, ce bi se nasel kdo, ki mu je mar mojega otroka in mi postregel s primerno razlago.




_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: KRAVJE MLEKO
27.2.2006 15:17:29   
Anonimen
Ja že veseli nasvetov, ampak ona še vedno ni dobila odgovora kar je vprašala ampak ste jo nekatere napadle da bog ne daj otroku dajat kravje mleko do enega leta. In tukaj jst ne vidm odgovora na njeno vprašanje ampak spet napadanje, ki ga je tuki čezdali več ko katera rabi nasvet in ne dobi odgovora ampak pametovanje.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: KRAVJE MLEKO
27.2.2006 15:21:52   
Marogica
Sama sem bila "zagovornica" kravjega mleka in sem tudi obema otrokoma začela dajati kravje mleko pri 6 mesecih(po navodilu pediatrinje). Naredila sem tako, da sem ga prve 3 dni redčila pol-pol, nato dala čisto mleko z dodatki kašic.
Vendar pa sedaj moram dati Seven prav(težko, pa vendaruser posted image ), ker sem brala, da so "stranski učinki" dajanja kravjega mleka v zgodnjih mesecih različni, eden izmed teh je tudi slabokrvnost, ki sta jo imela oba moja otroka. Smo jo sicer pozdravili, pa vendar. Ni mi bilo jasno, kako sta lahko moja otroka slabokrvna, ko pa oba dosti jesta in to zelo raznoliko. NAto sem naletela na ta članek. Žal šele pred ca. 3 tedni.
Moje mnenje je, da se z dodajanjem kravjega mleka ne zgodi nobena katastrofa, določeni otroci pa kljub temu utrpijo kakšne posledice(slabokrvnost, alergije...), ki ne bi bile nujne. Kravje mleko je "težko" in dostim otrokom ne bo škodilo. Mojima je.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: KRAVJE MLEKO
27.2.2006 15:22:39   
Seven*
A naj ji napisem nekaj kar je odsvetovano iz strani zdravniske stroke? Saj odlocila se bo sama. In kravjega mleka se ne redci. To sem tudi napisala, vsepovsod je tako napisano, tako pravijo tudi pediatri. Sicer pa ne vem kaksen odgovor bi bil bolj pravilen.

Prav nobenega namena nimam koga napadat. Dalec od tega. Mogoce bom zacela ljudem odgovarjat le po privat sporocilih. Se mi zdi bolj "zdravo" na cajte.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: KRAVJE MLEKO
26.2.2007 9:46:51   
ttomaz
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

mamči znanstveniki in razni raziskovalci nebi imeli službe če nebi non stop nekaj raziskovali v nasprot tistemu kar že obstaja. Pa če je res ali pa ne zato na njihova strokovna mnenja jaz ne dam posebne pozornosti. Tudi za paradajs so govorili da povzroča raka pa ga še vedno vsi lepo papcamo. Sorodnica je zaposlena v centru za raziskave pa sama naglas pove da se raziskave delajo na pobudo tistega ki mu pridejo prav toliko časa da se ne pogrunta negativni učinek nasprotnega proizvoda ki že obstaja...ja vsem se gre le za denar. Zato sem še vedno mnenja da kljub 1000 člankom iz strani učenih glav da je NARAVNO najboljše!!!!!! Njihovo glavno načelo je prepričati potrošnike ..in vidim da jim je kar uspelo user posted image user posted image
Tudi krave se niso spremenile v teh parih letih za 100% še vedno jejo travo in so nekatere futrane tudi z umetnimi krmili kakor so bile pred 30 leti ko sem jaz dobivala kravje mleko in so me hranili z njim. Takrat je bilo vse vredu in so kravje mleko enačili z materinim če katera ni mogla dojiti pa še manj nadzora je bilo med kmeti in so res lahko delali kar se jim je zahotelo pa smo vsi preživeli. Danes pri takem nadzoru pa res ni logično govoriti kakšne neugodne sestavine ima mleko na otroke in koliko vitaminov manj ima pa bla,bla, bla...
Alergije pa so obstajale prej in obstajajo danes. Zaradi vse več umetne prehrane so za moje pojme še bolj pogoste in ne zaradi mleka ki ga naravno pridela ena krava. Sama sem dobivala kravje mleko in nisem niti pod slučajno slabokrvna niti nimam nobenih alergij. Otroku sem v prvih mesecih ponudila adaptirano mleko ker svojega nisem imela po 6 mesecu pa nebom več komplicirala in gledala kolk deci ga bo mali popil. To je moje mnenje vsak pa dela po svoje in to še ne pomeni da se delamo bolj pametne le delamo po svoji presoji in ne nasedamo proizvajalcem adaptiranega mleka in njihovim raziskovalcem ker vemo da gre le za promocijo!!!


Spoštovane mamice, se lahko malce priključim debati... pardon! Bolj prerekanju? user posted image

Tukaj citiram gospo Anonimko, ker mi je od vseh debat šla najbolj v nos. Pa pojdimo lepo po vrsti:

1. Spoštovana! Človek, ki ima tako "trdne argumente", kot jih očitno navajaš na tem forumu, se predstavi in s tem da jasno vedeti, da stoji za svojimi trditvami.
2. Če znanstveniki in "razni raziskovalci" ne bi stalno "nekaj raziskovali", bi ti danes čepela nekje v leseni koči brez elektrike, vode, z zunanjim sekretom na štrbunk in 17-glavo družino, ker jasno kondomov, diafragem in raznih tabletk ne bi bilo! Draga anonimka. Res je veliko napisanega, za kar človek ne bi dal niti centa, vendar pa vsak tak košček malih doprinosov lahko privede do velikih prebojev v znanosti, ki so objavljeni v znanstvenih revijah svetovnega slovesa. Resne raziskave ne potekajo v stilu šolskih laboratorijskih testov ali "šneltest u 5 minuta", temveč trajajo leta, največkrat desetletja.
3. Znanost se razvija. V srednjem veku so "vedeli", da je Zemlja center vesolja, danes "vemo", da obstajajo tri prostorske dimenzije + čas, ti pa pač "veš", da vsa raziskovanja bazirajo na promociji. A ni to fino, če preprosto - veš?!
4. Povej, kdo je ta sorodnica, da jo dam v časopis!
5. Kako hudiča pa ti veš, kaj je danes "res" naravno?! Si mogoče pri vsakem živilu zraven, ko ga delajo? Predlagam, da si prebereš knjigo "The hundred-year lie" od Randall Fitzgerald, kjer človeku ob prebiranju postane slabo, kaj vse živilska industrija dodaja v hrano, tudi v "naravne" proizvode.
6. Mislim, da je kar precej razlike, s čim so futrali krave pred 30. leti in s čim danes. Mogoče velja razmisliti tudi o tem, kako je bila gnojena trava pred 30. leti in kako je danes, ko z dodatki pesticidov, herbicidov in ostale navlake zatrejo rast "plevela" (kamor jasno spadajo tudi marsikatere dišeče rožice in zdravilna zelišča), da je trava bolj "čista"!
7. Torej iz točke 6 sledi logično vprašanje: ali ni mogoče tudi današnje kravje mleko postalo bolj umetno in je mogoče tudi to dodatek k vzrokom za vse več alergij?
8. "ne bi" in "ne bom" se piše narazen user posted image

Predlagam torej, da si večni dvomljivci kdaj pa kdaj dovolite tudi kak dobrohoten nasvet, ki ne pride zgolj samo iz ust vaših cenjenih babic (ali, joooj, preberete kakšen članek ali celo, bog ne daj, kako knjigo).

S spoštovanjem,

Tomaž

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: KRAVJE MLEKO
26.2.2007 9:53:10   
Seven*
Tomaz, midva bi se razumela. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu ttomaz)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: KRAVJE MLEKO
26.2.2007 20:21:31   
mama5
Ja, Tomaž in jaz bi se tudi razumela...user posted image user posted image user posted image

Si moram njegov post sprintat in ga vsake toliko prebrati, da me spravi v dobro voljo (čeprav to verjetno ni prvotni namen pisanja)...

No, malce smo vsi zašli.
Vsekakor pa se strinjam s Seven in vsa pohvala njenim nasvetom in prispevkom! user posted image


Pa vsem vse dobro!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: KRAVJE MLEKO
26.2.2007 21:45:41   
katerina
hehe, tale tomaž se je pa razburil user posted image ... se je moral kar registrirat, da je povedal svojeuser posted image

tudi jaz pravim, bravo, tomaž, zelo dobro si napisal in strinjam se, kolikor se da user posted image
ampak glede na izkušnje še tako pametni argumenti ne prepričajo prepričanih......

(odgovor članu mama5)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: KRAVJE MLEKO
28.2.2007 7:28:34   
miaxxx
Sem mnenja, da pač naj vsak dela po svoje... je pa res, da stroka odsvetuje kravje mleko do enega leta.

Zanima pa me naslednje; Seven praviš, da se kravjega mleka ne redči. Kolikor sem sama zasledila še pred kratkim na MON-u, kjer odgovarja pediatrinja Tanč, pa naj bi se pri uvajanju kravje mleko redčilo, pa ne zaradi preveč maščob (saj otrok mora piti polnomastno mleko) ampak zaradi prevelike vsebnosti beljakovin. Pri nekje 9-10 mesecih naj bi bilo razmerje redčenja 3/4 mleka in 1/4 vode.

Barči78 svetujem ti, da takšna in podobna vprašanja (kot je tvoje) z odgovori poiščeš na www.med.over.net, forum pediatrija. Res je bilo že ogromno napisanega v zvezi z uvajanjem in redčenjem kravjega mleka.

Lp

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: KRAVJE MLEKO
3.3.2007 22:00:20   
majčika
Pa naj še jaz dodam svoj komentar. Ko sem prebrala kakšne so potencialne nevarnosti če med nosečnostjo kadiš sem takoj nehala kaditi, pa čeprav mi še zdaj (cca. 2 leti po tem) fuuuul diši vsak cigaret! Enako bom naredila tudi z mlekom in vsem, kar bi lahko škodovalo mojemu otroku. Znanosti verjamem, saj niso vse raziskave naročene, kot nekateri mislijo. Vem pa da se znansveniki morajo zelo truditi, da razbijejo določene zmote iz preteklosti (in zato Seven ti kar teži naprej ...so mamice, ki jim boš pomagala!!!!!).
V realnem življenju pa je tako, da ni nujno, da se pri vsakem otroku pokažejo posledice če mu prezgodaj daš mleko, med, jagode......se pa zgodi da reagirajo. Sama nisem pripravljena prevzeti odgovornosti za kakšno "poškodbo" mojega otroka, ki bi nastala samo zato ker "so včasih tako delali". To se mi zdi približno tako kot da bi nekomu glavo razbil pa rekel "sori"- to ne pomaga preveč. Ja, včasih so dajali malo vina v vodo, da je otrok spal ko so delali...pa niso vsi postali pijanci...pa vseeno je to bila ena izmed večjih neumnosti!
No, skratka, mamice, naj vsaka dela kako ji paše. Dobro je, da pred tem kaj preberete , tudi zato, da bi lahko prepoznale prve znake alergij ali kakšne druge reakcije na hrano.
pa...brez razburjanja...svet je lep ker smo si različni...če bi bili vsi enakega mnenja bi šlo vse....nekam



(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?