|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slaba vest
12.8.2010 14:40:34   
klara2007
naj povem da sem se v slabih 30it tednih zredila za 10kg...ne vem če je to veliko ali malo, vendar zamojega G je to preveč...
skratka paše mi jesti...če se mi lušta čokolade jo pojem (vendar ne pol kilske, ampak polovico 100g npr)...vendar imam kmalu po tem slabo vest...vem da ne smem pa si nemorem pomagat...naj povem da sem iz 54 kg prišl na 64...je moje druga nosečnost.v prvi sem se zredila za 20, vendar sem po letu dni prišla nazaj na svojo težo (še kak kg je šel dol)...
ne vem kako ste kaj ve s hrano...ali se držite nazaj??? kako vam uspe???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slaba vest
12.8.2010 15:09:44   
TDTP
jaz se pri nobeni nosečnosti nisem držala nazaj, pa imam sedaj kakšnih 5 kg preveč in otroka stare 2,5 in 5,5 let! Nič se ne sekiraj, držati nazaj bi se morala če bi teža vplivala na tvoje zdravje in če bi se zredila npr: za 20 kg ali še več v tem času, kar ni dobro tudi za otroka niti tebe! tako pa hujšati boš že še imela čas, pa tako ali tako ti bodo skrbi in aufanje za otrokom poskrbele, da se ti bodo kile same od sebe topile! lepo nosečnost še naprej!

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: slaba vest
12.8.2010 21:20:48   
Najaa
Slabo vest imaš samo zaradi G. Normalno, da se zrediš je med 9-16 kil. Vsaj ko sem bila prvič noseča, je bilo tako rečeno.

(odgovor članu TDTP)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: slaba vest
13.8.2010 10:55:12   
lananai
Nikar slabe vesti. Če se ti fajn počutiš in če je drugače vse OK... Poslušaj svoje telo. Lih tako bi lahko meni G težila, da sem se zredila premalo po nekih njihovih standardih. Če se normalno gibaš in ješ po porodu, gre ponavadi vse nazaj dol. Nekateri G so pa res čudni...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: slaba vest
19.8.2010 15:50:35   
Abbott
Se boš kasneje s tem ukvarjala.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: slaba vest
19.8.2010 15:56:03   
MissLady
hmmm zakaj pa preveč???
Jaz sem tudi 30t noseča in sem se tudi zredila za 10 kg....
Men tud full paše jest user posted image  bi skoz kej žvečla (sploh same sladkarije in kruh), če se nebi nazaj držala... Sem si naredila zalogo nemastnih jogurtov in ko začutim željo po hrani, hop en jogurt in si potešim lakoto. Ker najhujš so pa napadi lakote in potem pa pojem vse kar dobim pod roko :))

_____________________________

27.9.2007 sem prvič občutila čisto srečo, ko sem prvič prijela svojo štručko.
27.10.2010 pa se nam je pridružil še en sonček in sedaj je naše življenje še svetlejše in še toplejše, saj nam svetita kar dva sončka.

(odgovor članu Abbott)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: slaba vest
20.8.2010 14:22:43   
Nocturama
V obdobju, ko sem hujšala (leto in pol, v tem času sem shujšala 50 kilogramov), sem se slabe vesti ob večjih grehih reševala tako, da sem isti dan ali naslednji dan več telovadila - torej pokurila vsaj nekaj odvečnih kalorij. Nosečke se ne smemo "mučiti" z naporno telovadbo, ampak po drugi strani - če nam fizično počutje to omogoča - zakaj ne bi npr. podaljšale sprehod? Ali recimo enega zjutraj, enega proti večeru? Pa npr. začnemo malo hitreje hoditi, kot da se nam kam mudi... Poudarjam (!!!) - če se fizično počutimo v redu. Skratka, da najdemo neko vrsto telesne aktivnosti (nenazadnje seks user posted image ), kjer migamo in kurimo kalorije, ob kakšnem prehrambenem grehu pa to telesno aktivnost podaljšamo (če telo ne protestira).

_____________________________

I believe that life is a game, that life is a cruel joke, and that life is what happens when you're alive and that you might as well lie back and enjoy it. (Neil Gaiman)

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: slaba vest
19.9.2010 18:15:03   
rokii
Naj povem, da sem se jaz pri sinu zredila 35 kg in po porodu v roku enega leta izgubila, sedaj je star tri leta in še to dojila sem ga do drugega leta. Trenutno sem noseča v 18 tednu in sem se zredila samo za 4 kg. Imam malo slabo vest včasih se mi zdi da premalo pojem, žal nimam apetita, katerega sem imela pri sinu veliko. Večkrat me tudi ko sem lačna zamoti in prosi za pomoč; prav tako se najde nekdo ki me zmoti, ko želim jesti; tako da nimam  tudi časa za jesti. Sem res veliko bruhala, vtoglavica in slabost; ampak počutje čudovito. In zelo uživam v nosečnosti. Moja mama je zelo vraževerna in govori vse živo, da se bo na plodu poznalo in zaradi tega sem se pri sinu zelo prenažerala, sedaj pri moji mali pa si nekako ne dovolim tega prenažiranja. Zdravnica mi je povedala da naj se ne skrbim, da otrok dobi dovolj hrane preko krvi, prenažeranje prej škoduje meni, kar pa ni zravo.  Zanima me, če je imela katera podobne izkušnje.

(odgovor članu Nocturama)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: slaba vest
20.9.2010 18:34:45   
RR raziskuje
Pozdravljene, nosečnice!

O pridobivanju telesne teže med nosečnostjo si lahko preberete tukaj:
http://www.ringaraja.net/glede-pridobivanja-telesne-teze_61.html

(odgovor članu rokii)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: slaba vest
7.10.2010 23:36:27   
majabar
rokii, ce mere velikosti ploda ustrezajo tednom nosecnosti, se nimas kaj sekirati. Jaz sem konec 37. tedna in imam dobrih 5kg vec, pa nimam zalog od prej. Zdravnica me je cudno gledala, zakaj se neredim, a res veliko telovadim (se vedno). Mali je po velikosti tocno na 50%, torej v povprecju, zato s ene sekiram. Tudi tebi se ni treba, ce je tako. Samo, da pojes vsega dovolj, tudi beljakovin, kalcija...

(odgovor članu rokii)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: slaba vest
12.10.2010 22:53:02   
rokii
no, naj sporočim, da sem se v 22 tednu zredila za 9 kg in imeli bomo čudovito punčko, ki tehta 400g; povsej verjetnosti bo na ta svet prišla par dni prej.user posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: slaba vest
23.11.2010 20:25:51   
maja\
Najprej lep pozdrav vsem in cestitke!
Rada bi se obrnila na vas,ker vem da mi boste znale pomagatiuser posted image !
grozno me muci ta misel oziroma besede moje G,vem da glede na  to da sem komaj v 9.tednu in sem se zredila ze za 3kg je grozno veliko,ampak nevem kaj tocno naj jem,da bo prav. Pred nosecnostjo sem se leto dni borila,da sem iz elegantno popolne postave prisla do resnicno sanjske in vitke postave,veliko sem hodila v fitnes(vsak dan 1x-2x) nisem jedla kruha,skoraj nic krompirja in nikakor ne sladkarij. Sedaj pa mi ne pase vec moja stara prehrana(samo solata in sadje) ampak ta kruh,sladkarije in povrhu se grozna utrujenost. Najbolj pa me skrbi,ker sva si z mozem prizadevala in se resnicno trudila malo vec kot 2leti za najino predrago kepico,in zelja se nama je izpolnila sele sedaj po poroki,da bi slo kaj narobe zaradi tega,ker toliko jem!
Najlepsa hvala za odgovore!
Lep dan vsem

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: slaba vest
23.11.2010 22:58:40   
rokii
Pozdravljena Maja/,

naj povem da sva se za najinega prvega sina trudila kar 5 let in se nama je sreča nasmehnila, danes je star 3 leta in pol; ter sem sedaj noseča v drugo in bomo imeli prečudovito deklico ,ki tehta trenutno v 27 tednu 1128g in sem ponosna mama.
Vem kako je , ker sem bila na istem  plus to imam vraževerno mamo ki vrjame v vse mogoče in pri prvem sinu me je spravla tako daleč da sem se zredila za celih 30 kg. V drugi nosečnosti sem zaupala sebi in si nisem dovolila da mi kdo karkoli dopoveduje. Bili so hudi časi saj sem do konec 4 meseca samo bruha in hrane nisem smela vidt, na trenutke si nisem želela biti noseča; sedaj ko je mimo mi ni žal.Ampak sem ponosna da nama je bog dal sina in še hčerko ki jo z velikim srcem pričakujemo. V 27 tednih sem se zredila za 15 kg.
Vsaka naj poje toliko kot želi in naj se ne obrača na druge, tudi jaz sem bila v teh delemah; ker si za svojega nerojenega otroka želimo le najbolje. 

Vsem nosečnicam želim, da se jim izpolnijo vse želje in predvsem to da bo njihovo bitjeuser posted image user posted image  ZDRAVO in ŽIVO :-)

(odgovor članu maja\)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: slaba vest
24.11.2010 18:05:54   
maja\
najlepsa hvala rokii in cestitke za dva zdrava soncka!!!user posted image user posted image

(odgovor članu rokii)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?