Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
|
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
vpis izobrazbe-kam??del.knjižic ni več... 3.5.2010 18:20:05
|
|
|
|
citrončica
|
Novembra sem diplomirala, zdaj pa razmišljam, da bi bilo fino vpisat izobrazbo v del.knjižico, a te so ukinjene, tako da?? Malo sem po netu iskala in našla le tole: VPRAŠANJE Kaj potrebujem za vpis nove izobrazbe v delovno knjižico? Diplomirala sem decembra, delovno knjižico ima delodajalec. Zaposlena sem od 2005. ODGOVOR (21.04.2009) Spoštovani, v skladu z Zakonom o spremembah in dopolnitvah zakona o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 103/2007; ZDR-A) prenehajo s 1. 1. 2009 veljati določbe 224., 225. in 226. člena Zakona delovnih razmerjih (ZDR), ki se nanašajo na delovno knjižico. ZDR-A tako opušča delovno knjižico kot obvezen dokument delavca. Po 1. 1. 2009 upravne enote ne bodo več izdajale delovnih knjižic, prav tako ne bo več pravne podlage za vpisovanje podatkov v delovne knjižice. Glede dokazovanja pridobljene izobrazbe opozarjamo na določbo 27. člena Zakona o delovnih razmerjih, ki določa, da je dolžan kandidat pri sklepanju pogodbe o zaposlitvi predložiti delodajalcu dokazila o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dela. Torej boste podatke o izobrazbi dokazovali na primer s spričevalom, diplomo oziroma drugimi listinami, ki to dokazujejo. S spoštovanjem, Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve Kakšne izkušnje???? THX!
|
|
|
|
|
RE: vpis izobrazbe-kam??del.knjižic ni več... 3.5.2010 18:25:47
|
|
|
|
nejcko
|
Saj je jasno napisano, a ni Ni več del. knjižic, torej ni več vpisa izobrazbe, torej izobrazbo dokazuješ z diplomo. Kaj tukaj ni jasno
< Sporočilo je popravil nejcko -- 3.5.2010 18:26:06 >
|
|
|
|
|
RE: vpis izobrazbe-kam??del.knjižic ni več... 3.5.2010 18:40:43
|
|
|
|
citrončica
|
ja, dokazuješ jo, to mi je jasno, a če si zaposlen, potem ti o novopridobljeni izobrazbi ni potrebno nikogar obvestit, če izobrazbe seveda ne rabiš za svoje delovno mesto, ali vseeno prineseš potrdilo delodajalcu..., kot so mi povedali nekateri- da pač neseš kopijo v kadrovsko, ki se hrani skupaj z del.knjižico in na podlagi tega dobiš npr.1dan dopusta, pa za statistične podatke o zaposlenih potebujejo tudi točne podatke v firmi.... te izkušnje me zanimajo...
|
|
|
|
 | Stran: [1] |
Najbolj brano v zadnjem mesecuOvulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
Imehoney_beeIzbrala bi... :)Nuša (
30%)

Neža (
34%)

Maša (
36%)
Število vseh glasov: 126Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!