|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Jagnječja nabodala


0

Začimbe v tem receptu nas popeljejo v čudovit svet Srednjega vzhoda. Jed ponudimo s hladno kumarično omako, kar se odlično prileže ob sončnih dneh.



1. Bulgur 20 minut namakamo v vroči vodi, ga odcedimo in iz njega iztisnemo odvečno vodo. Medtem pripravimo omako. Kumaro olupimo, jo razpolovimo po dolžini in z žličko izdolbemo semena, nato jo narežemo na majhne kocke in stresemo v skledo. Spomladanske čebule drobno narežemo in jih skupaj z meto, oljem in kisom dodamo v skledo. Solimo, popramo in postavimo na stran. 2. Bulgur stresemo v novo skledo, dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. 3. Zmes razdelimo na 8 porcij, ki jih oblikujemo v čevapčiče (dolge približno 7,5 cm) in nataknemo na 8 kovinskih nabodal. 4. Nabodala pečemo bodisi v vnaprej ogreti pečici (pod žarom, srednja temperatura približno 12–15 minut), kjer jih občasno obrnemo, bodisi na ražnju, kjer jih večkrat premažemo z oljem. Ko so povsod rjavo zapečena, jih postrežemo s kumarično omako, toplo lepinjo ter solato iz paradižnika in čebule. Vir: Čas je za zabavo, Založba Mežek, Ljubljana, 2008.

Čas priprave: 15 min
Število oseb: 4

40 g bulgurja (kuhanih, posušenih, olupljenih in mletih pšeničnih zrn)
450 g mlete jagnjetine
1 majhna čebula, drobno sesekljana
2 stroka česna, sesekljana
2 žlički mletega koriandra
1 žlička mlete kumine
1 žlička paprike v prahu
2 žlici sesekljanega koriandra
ščep kajenskega popra
sol in sveže mleti črni poper

ZA KUMARIČNO OMAKO
1/2 srednje velike kumare
4 spomladanske čebule, očiščene
2 žlici sesekljane mete
1 žlica oljčnega olja
2 žlički belega vinskega kisa




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?