|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nabodala s kozicami


0

Zakaj si ne bi morskih sadežev pripravili na žaru, jih zaužili na prostem in se nadihali svežega zraka? Kozice lahko nadomestimo s kuhanimi klapavicami.



1. Kozice damo v veliko skledo. Sestavine za marinado zmešamo, polijemo po rakcih in premešamo, nato pa za 20–30 minut postavimo v hladilnik.
2. Medtem narežemo bučki na rezine (debele približno 5 mm), panceto na kocke (velike približno 1 cm) in limoni na majhne krhlje. 3. Kozice, bučke, panceto in kose limon nataknemo na kovinska nabodala. 4. Nabodala premažemo z marinado, jih položimo na raženj ali v pečico, ki smo jo prej segreli pod žarom, ter pečemo na srednji temperaturi približno 10 minut. Občasno jih obrnemo in takrat premažemo z marinado. 5. Ko so nabodala pečena, jih razporedimo po servirnem pladnju oz. krožniku in še vroča postrežemo. Vir: Čas je za zabavo, Založba Mežek, Ljubljana, 2008.

Čas priprave: 10 min
Število oseb: 4

450 g velikih kozic, kuhanih in izluščenih (če želimo, lahko lupine tudi pustimo)
2 majhni bučki, očiščeni
175 g pancete v kosu
2 majhni limoni

ZA MARINADO
125 ml belega vina
3 žlice oljčnega olja
2 žlici limoninega soka
1 strok česna, sesekljan
1 šalotka, sesekljana
2 žlici sesekljanih svežih mešanih zelišč




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?