|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

10 zanimivih idej za velikonočne aktivnosti z otroki

Tanja Pogačnik Fartek, RubiRudi, 4.4.2023
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo tako lahko izrazili svojo ustvarjalnost in se zabavali z ustvarjanjem različnih okraskov in dekoracij.

image
Kaj boste ustvarili letos za Veliko noč? (Foto: Freepik.com)
/11


Velika noč je največji krščanski praznik. Je tudi čas, ko se družina še bolj poveže in tradicionalno sodeluje pri skupnih aktivnostih. Tudi otroci lahko izrazijo svojo ustvarjalnost in se zabavajo z ustvarjanjem različnih okraskov in dekoracij.

 

Za vas smo pripravili 10 idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč:

 

1) Izdelava velikonočnih okraskov - Otroci lahko izdelajo različne velikonočne okraske kot so: pisana jajčka iz stiropora ali kartona oziroma papirja, rožice iz krep papirja in žižnatih palčk), zajčke iz cofkov. Mlajši pa jih preprosto odtisnejo z rokami ali pobarvajo velikonočne pobarvanke. Okraske uporabite za okrasitev doma, balkona, vrta ali suhih vejic v vazi.

 

2) Okraševanje pirhov: Otroci radi ustvarjajajo z barvami! Prepustite jim krašenje pirhov z barvami, nalepkami, trakovi, bleščicami ali drugimi dekorativnimi materiali. Lahko uporabite tudi naravne materiale: kot so sveže nabrani listi, cvetovi ali čebulni olupki.

 

PREBERITE TUDI: Zabavne velikonočne igrice

 

3) Lov na velikonočna jajca – Organizirajte zabavno iskanje na velikonočna jajca, kjer otroci iščejo jajca, ki so skrita po vrtu ali hiši. Uporabite prava jajca ali plastična v katera skrijete sladkarije. Pripravite zabavne in aktivne naloge, skrijte jajca in lov se lahko prične. Nagradite najboljšega iskalca. Kako pripraviti lov na skrita jajca, preberite TUKAJ

 

4) Izdelava velikonočne košarice – Majhna košarice je res simpatična in praktično uporabna. Vanjo lahko pospravite jajca, sladkarije, posadice trobentico ali podarite naprej za darilo. Uporabite prazen jogurtov lonček, vrv ter tekoče lepilo. Lepilna pištola je zelo uporabna, vendar ob nadzoru staršev, saj se hitro lahko opečete. Na lonček nalepite tekoče lepilo in nalepite ročaj. Nato polepite lonček z lepilom in pričnite spodaj z obvijanjem vrvice vse okrog in okrog do vrha. Vmes s prsti pritrdite vrvico, da se nalepi na lepilo in lonček. Posušite. Okrasite lahko s suhim ali umetnim cvetjem, ki ga nalepite na košarico. Za bolj podrobna navodila poglejte TUKAJ.

 

5) Izdelava velikonočnih ptičkov – Iz kartona izrežite obliko ptice in pobarvajte. Iz barvnega a5 papirja izrežite kvadrat in ga prepogibajte v harmoniko. Na sredini ptice naredite manjšo črtno zarezo in vstavite papirnato harmoniko za krila. Vstavite vrvico in ptičke obesite na vejice dreves ali uporabite za okrasitev vašega doma.

 

PREBERITE TUDI: Velikonočne ustvarjalne ideje

 

6) Izdelava velikonočnih voščilnic: Otroci lahko naredijo velikonočne voščilnice s pomočjo papirja, barvic, nalepk ali drugih dekorativnih materialov. Lahko narišejo zajčke, jajca ali druge velikonočne simbole ter napišejo voščilo.

 

7) Pečenje velikonočnih piškotov - Otroci radi pomagajo pri peki piškotov. Izberite okusen recept in uporabite oblike modelov kot so: jajca, zajci, piščančki, cvetlice ali pa se skupaj lotite peke potice.

 

8) Igranje velikonočnih iger - Organizirajte družabne igre, ki temeljijo na velikonočni tematiki. Lahko se igrate tudi igre kot so: barvanje jajc s preizkušanjem naravnih barv (pesa, zelje, kurkuma, črno vino, olupki čebule) in risanje velikonočnih motivov.

 

PREBERITE TUDI: 5 pravil za popolne velikonočne praznike

 

9) Velikonočni piknik - Organizirajte piknik na vrtu ali parku, kjer lahko uživate v sončnem dnevu in hkrati praznujete veliko noč. Pripravite velikonočne dobrote kot so: hren, pobarvana jajca, potica, specite kruh. Otroci lahko pomagajo pri pripravi hrane in dekoriranju piknika.

 

10) Ogled velikonočnih dogodkov - V času velike noči se organizirajo različni dogodki povezani z veliko nočjo. Od predstav, do razstav pisanic do pasijona. V kolikor vas zanimajo tovrstni dogodki preverite kje v Sloveniji si je moč ogledati zgodbo velike noči.

 

PREBERITE TUDI: Praktične priprave na veliko noč

 

Upamo, da vam bodo te ideje pomagale pri organizaciji zabavnega in poučnega velikonočnega praznovanja z otroki. Za ustvarjanje z otroki je pomembno, da jim omogočite dovolj svobode, da izrazijo svojo ustvarjalnost, hkrati pa jih usmerjate in jim nudite pomoč, ko jo potrebujejo. Ustvarjanje z otroki je odlična priložnost za povezovanje in ustvarjanje spominov, ki bodo trajali vse življenje.

 

Tanja Pogačnik Fartek, organizatorka dogodkov za otroke, Vzg. pred. otrok,

RubiRudi.com

tanja@rubirudi.com

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
29
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
11
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
7
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
5



Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?