|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

12 idej za kratkočasenje otrok v zimskem času

Tanja Pogačnik Fartek, RubiRudi, 10.3.2023
Obstaja veliko možnosti za zimske aktivnosti, ki jih lahko izvajate v notranjih prostorih. To je 12 idej za kratkočasenje otrok, ko zaradi mraza ali slabega vremena ne moremo ven.
Ključne besede:

image
Če imate otroke, ki bi radi vsak dan nekaj počeli, je morda težko najti ideje, kako jih zaposliti. (Foto: Freepik.com)
/11


Zima je čas, ko se temperature spustijo in zunanje aktivnosti postanejo manj prijetne. Vendar to ne pomeni, da se morajo otroci v tem času nujno dolgočasiti v zaprtih prostorih. Obstaja veliko možnosti za zimske aktivnosti, ki jih lahko izvajate v notranjih prostorih. Če imate otroke, ki bi radi vsak dan nekaj počeli, je morda težko najti ideje, kako jih zaposliti.

 

Za vas smo pripravili 12 idej za zimske aktivnosti z otroki v notranjih prostorih:

 

1) Ustvarjalne dejavnosti kot so: slikanje, risanje, izdelava papirnatih lutk, izdelava nakita, modeliranje z glino, oblikovanje kolažev ali izdelava okraskov za dom, so lahko zelo zabavne in poučne. Lahko uporabite material, ki ga imate doma, uporabite recikliranega (škatle, tulci, časopisni papir, itd.) ali pa kupite ustvarjalne sete, ki so posebej zasnovani za otroke.

 

2) Igre - Obstaja veliko iger, ki se jih lahko igrate doma z otroki: namizne družabne igre, igre s kartami, družinske igre in različne igre z žogo. Poiščite primerne starosti in interesu otroka. Igre so zabavne in hkrati spodbujajo razvoj različnih spretnosti, kot so motorične, kognitivne in socialne spretnosti.

 

PREBERITE TUDI: Najljubše igrače otrok, ki jih lahko naredite sami

 

3) Kuhanje - Kuhanje z otroki je lahko zelo zabavno in poučno. Otroci se tako naučijo osnovnih kuharskih spretnosti kot so: mešanje, merjenje in gnetenje, medtem ko se hkrati zabavajo in uživajo v procesu. Lahko skupaj pripravite prigrizke, sladice, pizzo ali celo nekaj bolj zapletenega.

 

4) Branje in pisanje - Branje je odličen način za razvoj jezikovnih spretnosti in spodbujanje domišljije. Ob toplem napitku otrokom lahko preberete zgodbo ali pa jih spodbudite, da jo preberejo sami. Poleg branja lahko spodbudite tudi pisanje, kot so pisanje dnevnika, pisanje kratkih zgodb ali celo pisanje pesmi.

 

5) Domači kino - Naj bo to animirani film ali družinski film, skupen ogled filma bo zagotovo zabaven način, da se sprostite in preživite čas skupaj. Z doma pečeno pokovko pa je še bolj zabavno.

 

6) Ples in gibanje - Gibanje in ples sta odličen način za spodbujanje telesne dejavnosti in izboljšanje razpoloženja. Lahko si pripravite lastno plesno zabavo, ki jo dopolnite s svojo glasbo in koreografijo.

 

7) Pečenje piškotov - Zima je čas piškotov in kaj je bolj zabavno, kot da jih spečete sami. Skupaj z otroki lahko pripravite testo, izrežete različne oblike in jih okrasite s kapljicami, koščki čokolade ali oreščki.

 

PREBERITE TUDI: Ta vikend bomo indijanska družina

 

8) Igranje sestavljank - Sestavljanke so odlična aktivnost, ki spodbuja razvoj motoričnih in kognitivnih spretnosti. Izbirajte sestavljanke glede na starost in interese otrok. Starejši kot je otrok večji izziv za sestavljanje lahko izbere.

 

9) Učenje novih veščin - Preživite čas skupaj z učenjem novih veščin kot je: pletenje, učenje tujih jezikov, risanje, petje ali igranje glasbenih instrumentov.

 

10) Piknik doma – Sredi domačega dnevnega prostora si pogrnite oddejo, še prej pa pripravite piknik košaro z dobrotami.

 

11) Spodbujanje domišljije - Spodbujajte domišljijo otrok z igranjem vlog, igre z lutkami, kockami s slikami (za pripovedovanje zgodb), nastopanja, sestavljanjem zgodbe.

 

12) Vrtnarite – Tudi v zimskem času si lahko v manjše lončke posadimo zelišča, prve sadike, ki bodo spomladi šle na vrt ali cvetlice. Stik z zemljo in opazovanje rasti je za otroka odlična spodbuda k prvemu vrtnarjenju in vzgoji svoje hrane.

 

Čas, ki ga preživimo doma z otroki je lahko izjemno dragocen, vendar pa se lahko tudi zgodi, da se otroci hitro naveličajo in začnejo izgubljati motivacijo. Kot veste za otroka je vsako opravilo igra, če jo le tako predstavimo. Zbrane ideje, ki smo jih pripravili so preproste za izvedbo, zanimive in hkrati učijo. Prilagodite jih starosti in interesu otroka, skupinsko sodelovanje pa vas bo še bolj povezalo.

 

PREBERITE TUDI: Top 5 notranjih aktivnosti za deževno vreme

 

Tanja Pogačnik Fartek, organizatorka dogodkov za otroke, Vzg. pred. otrok,

RubiRudi.com

tanja@rubirudi.com

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
12
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
11
Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
11
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
9



Izštevanke (1. del)
Koliko izštevank obstaja? Veliko, bi verjetno vsakdo odgovoril. Ko pa se moramo na hitro eno spomniti pri igri, pa se na...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?