|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

5 čarobnih trikov za sanjsko otroško sobico

PR, 5.12.2020
Abra kadabra, čirule čarule ... in sanjska otroška sobica je tu! Hitro preverite pet čarobnih trikov, za katere vam ni treba biti čarodej ali milijonar.

image
Ne glede na to, kako velika je otroška soba, otroku uredite otroški Kotiček za sanje, kjer bo otrok lahko odpotoval v svoj sanjski svet. (Foto: Arhiv Lilu.si)
/11


Ni vam treba biti čarodej ali milijonar, da bi svojemu otroku pričarali sanjsko otroško sobico.

V resnici je dovolj le nekaj pravih kosov pohištva in otroške opreme, pa bo tudi otroška soba vašega otroka zasijala s posebno pravljično, vilinsko in čarobno energijo. 

Da bo tole "čaranje" sanjske otroške sobice lažje, smo za vas pripravili pet čarobnih nasvetov.

 

DODATEN POPUST ZA RINGARAJEVCE

Za vse obiskovalce Ringaraja.net so v Lilu.si in Minu.si pripravili

super ugodnost: dodaten 20 % popust s kodo RINGARAJA!

Ne spreglejte še: pri nakupu nad 49,99 evra je poštnina brezplačna! 

 

1. Kotiček za sanje

Ne glede na to, kako velika je otroška soba - pa tudi če ima otrok svoj prostor v dnevni sobi ali spalnici -, otroku uredite otroški Kotiček za sanje.

Takšen prostor, kjer bo otrok lahko sam s sabo in se bo počutil popolnoma varnega, da bo lahko odpotoval v svoj sanjski svet, mora seveda biti pokrit in skrit pred mamini, očetovimi in bratovimi pogledi.

Idealne so otroški šotori in hišice iz blaga ali lesa, v katere obvezno namestite mehke okrasne blazine, najljubše igračke, kakšno knjigo in seveda otroško svetilko za vse tiste čarobne pa tudi strašne pogovore, ko se že stemni. Z otroškim baldahinom lahko tudi otrokovo posteljo spremenite v čarobni svet za nočne in dnevne sanje!


otroški šotori

 

Ste vedeli? Če vas otrok povabi v svoj kotiček za sanje, ste lahko upravičeno ponosni na vaš odnos z otrokom, saj to pomeni, da vam zares zelo zaupa, saj je z vami pripravljen deliti tudi svoj najbolj intimen notranji svet. Morda mu v dar prinesete lovilec sanj!   

 

2. Kraljestvo za ustvarjanje, učenje in domišljijo

Otroška miza vsekakor ne sme biti kazenski prostor, kjer se delajo nadležne domače naloge. In da se to zares nikoli ne bo zgodilo, moramo poskrbeti že, ko je otrok še majhen. Ko z veseljem barva, riše, "piše", izrezuje, lepi in je ustvarjalen.

Zato poskrbite, da bo otrokova mizica lepo urejeno kraljestvo, kjer bo vladala domišljija. Opremite jo s čim več različnimi pripomočki - od ujemajočega otroškega stolčka do čarobnega samoroga, ki bo otroku pomagal pravilno napisati prve črke, saj se jih tudi on šele uči.  


otroške mizice

 

Namig. Čeprav nekateri otroci raje rišejo na tleh kot na mizi, jim vendarle uredite prijetno otroško mizo, kjer se lahko skupaj igrata šole. Tako ga boste na zabaven način navadili tudi na sedenje za mizo. Če mu boste ob mizici na steno obesili še abecedo ali zemljevid sveta, bo to že čisto prava šola! 

 

3. Ko se srečata red in nered ...

Otroška omara lahko hitro postane takšna, kot tista prenatrpana omara na hodniku, ki je raje ne odpiraš, da ti kaj ne pade na glavo. Še posebej, če otrok ne seže do polic, kaj šele do obešalnikov.

Zato otroku obvezno priskrbite otroško omaro, v katero bo lahko sam zlagal in obešal svoje oblačila. In kako odraslega se bo počutil! Otroci so namreč zelo radi samostojni, če jim le damo pravo okolje, ki so mu kos.


otroške omare

 

Namig. Otrok vendarle ni odrasel, zato ne zmore tako redno in dosledno skrbeti za red kot starši. Da bo to srečanje reda in nereda vendarle lažje, mu v omaro ali ob omari nastavite praktično otroško košaro, kamor bo lahko odlagal umazana oblačila. Pred omaro je zelo dobrodošla tudi otroška preproga, da bo otroku tudi med daljšim oblačenjem (ko pač hoče sam obuti nogavice!) toplo.

 

4. Čarobni in sanjski svetovi v čisto pravi hišici za knjige

Tako kot otrok potrebuje svoj Kotiček za sanje, potrebuje tudi Bralni kotiček. Dovolj je že poseben poličnik, okrogli organizator knjig ali celo čisto prava hišica za knjige in knjige se bodo nenadoma spremenile v čarobne svetove, kjer domišljija nima meja.

Ker knjige rade nagajajo in dobijo bolezen zavihanih robov in strganih listov, so na knjižnih omarah vseh oblik vedno dobrodošle otroške košare različnih velikosti, ki tako otroku kot staršem močno olajšajo življenje. 


poličnik za knjige

 

Ste vedeli? Otroci si ob branju knjig razvijajo osebnost, empatijo in spoznavajo različne vidike življenja. S poslušanjem pravljic in skupnim branjem knjig pa si prav tako širijo domišljijo in krepijo koncentracijo, ki je pri sodobnih otrocih vse bolj kratka. Zato otroka čim prej obkrožite z različnimi knjigicami v čarobnih hišicah za knjige!  


5. Otroški dekorativni izdelki so kot vilinski čarobni prah

V sanjski otroški sobici so dekorativni izdelki - otroške okrasne blazine, otroški stenski obešalnik, otroška posteljnina, otroške svetilke ... - kot vilinski čarobni prah. Zaradi njih namreč otroška soba prav čarobno zasije!

Zato se pri opremljanju otrokove sobice tudi vi spremenite v otroka, ki je navdušen nad ogledalom-zajčkom, čarobnimi zvezdicami za nad posteljo in čisto pravo otroško tržnico, kjer prodajajo najbolj sočno sadje in zelenjavo na svetu.

   

otroška preproga

 

Namig. Tudi otroci imajo radi lepo opremljeno sobico, zato jim dopustite, da si izberejo srčkano visečo dekoracijo, pravljični okvir za slike v obliki hiškedekorativni svetleči grad ali celo projektor zvezdnega neba. Ko gre za čarobnost in pravljičnost, domišljija namreč nima meja!

 

Več idej za opremo sanjske otroške sobice najdete v spletni trgovini Lilu.si, kjer ne spreglejte Praznične ponudbe 2020, možnosti nakupa 1+1 brezplačno in zelo ugodnih cen v okviru odprodaje zadnjih kosov.

Za vse obiskovalce Ringaraja.net pa so v Lilu.si in Minu.si pripravili še eno ugodnost: dodaten 20 % popust s kodo RINGARAJA!

In ne spreglejte - pri nakupu nad 49,99 evra je poštnina brezplačna! 

 

Lilu.si

 

SODELUJ V NAGRADNI IGRI IN SI IZBERI NAGRADO!

Izberi si otroško posteljnino, preprogo ali košaro za otroško sobico.

3 nagrade bomo podelili na Facebook strani Ringarja - ko pomislite družina in 3 nagrade na Instagram profilu @ringarajanet.

Za sodelovanja na Facebook KLIKNI TUKAJ >>>

Za sodelovanje na Instagramu KLIKNI TUKAJ >>>

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
39
Rast zob
Kdaj začnejo rasti prvi zobki in kdaj mlečne zobke zamenjajo stalni? Za vas smo pripravili članek s slikovno galerijo. P...
5
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...
5
Downov sindrom
Downov sindrom je stanje, ki ga povzroča dodaten 21. kromosom v vsaki telesni celici. Naključno prizadene enega okoli 80...
4



Zgodbe malih junakov: Nac in Edi
photo
Svet se mi je porušil, padla sem v nezavest. Zdravnik je možu še pojasnil, da za mene bo to sicer porod, ampak za njih s...
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?