|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Astrološka napoved za starše (od 18. do 24. septembra)

Ester Mikolič, 17.9.2023
Pomembno je poudariti, da je še veliko retrogradnih planetov tam zgoraj, ki nas opominjajo, da se obrnemo vase, premislimo o sebi, svojih vrednotah, razvoju, ter odvisnostih ali na splošno temeljih na katerih so postavljena naša življenja.

image
Kaj nas čaka v prihodnjem tednu? (Foto: Freepik.com)
/11


Velikokrat slišimo, da so otroci naša podaljšana roka, vendar je ravno to težje sprejeti. Z zavedanjem in poglabljanjem te trditve je starševstvo veliko bolj zavedno in lahkotno. Otroci velikokrat v nas vzbudijo speče bolečine in vzorce, ki smo jih sami kot otroci doživljali. Zato se ne smemo čuditi, če se bodo na začetku tedna pa tja do srede popoldan v nas prebujala takšna čustva in spomini, saj bomo v teden vstopili z Luno v Škorpijonu. Energija Škorpijona je zelo intenzivna, v sebi sicer skriva ogromno notranje moči, vendar navzven to nakazuje na dramo in potrebo po bojevitosti.

S Škorpijonovo energijo znamo veliko pometati pod preprogo, vendar, ko ni več prostora butne ven kot strela iz jasnega. V sebi in do svojih otrok bomo čutili potrebo po nadzoru, vendar se vsak izmed nas zaveda, da je starševstvo prilagajanje in iskanje kompromisov, zato z zavestnim delovanjem in lastnostmi, ki jih v sebi nosi Škorpijon lahko raziščemo po svojih globinah in vzorcih. Vprašajmo se, kaj nam služi pri vzgoji in kaj je tisto kar bi lahko spremenili? Ne dovolite si, da za vsako ceno dosežete nek cilj, če vidite, da škodite sebi in posledično svojim bližnjim. Otroci so do sedmega leta starosti zelo povezani z mamo, zato je zelo pomembno, da si vzamemo čas za premislek in odkrijemo katera prepričanja in vzorci nas pri vzgoji omejujejo, da ne moremo v polnosti zaupati vlogi, ki nam je bila dana.

 

PREBERITE TUDI: Numerologija: Kaj število imena pove o vas in vaši družini?

 

V sredo popoldan bo Luna prestopila v optimističnega Strelca. S to energijo bomo na kolektivni zavesti čutili več velikodušnosti, pozitivizma in želje po prilagodljivosti. S strelčevo energijo pri otroku velikokrat spodbujamo pristop do življenja, ki je lahkoten in zaupljiv. Lahko bomo opazili, da smo bolj popustljivi, vendar je pomembno, da nimamo občutka krivde. Otrok potrebuje meje, vendar, če znamo iskati kompromise z otrokom ali na splošno v odnosu to ne pomeni, da ne znamo postavljati meje. To pomeni samo, da znamo vijugati in iskati različne rešitve, ko nastopijo izzivi. Izzivi nam postavljajo samo ogledala, da smo lahko na določenem področju še boljši. V komunikaciji bo lahko opaziti napetost in potrebe po izkazovanju svojega mnenja. Starejši ljudje so nas učili, da se vrela »župca« ne poje vrela, zato je ta pregovor zelo na mestu za energije, ki bodo v zraku. Vedno se lahko odločimo za drugačne prijeme, spustite se na nivo otroka, z viška delujemo strogo in nedostopno. Pristopite k igri otroka, dovolite si biti na njegovem nivoju in komunikacija ali povezava bo med vama stekla lahkotneje.

Za vikend bomo opazili bolj resno ozračje, več bomo želeli početi konstruktivnega dela, do otrok bomo pristopili bolj odločno in želela iz njih izvabiti odgovornost. To je za znamenje Kozoroga zelo pomembno, dolžnosti in obveznosti bodo kar mrgolele v naših glavah. Kljub resnosti si dovolimo za vikend prostor za zabavo, objem, čustva in ljubezen, ki so znamenju Kozoroga tako tuja. Vedno se lahko odločimo za zavestno delovanje in svoje pomanjkljivosti dopolnimo ter se osredotočimo na potenciale, ki so v nas.

 

PREBERITE TUDI: Verjamete v števila usode?

 

Pomembno je poudariti, da je še veliko retrogradnih planetov tam zgoraj, ki nas opominjajo, da se obrnemo vase, premislimo o sebi, svojih vrednotah, razvoju, ter odvisnostih ali na splošno temeljih na katerih so postavljena naša življenja. Že nekaj časa se vse vrti okoli tega, vendar je pomembno poudariti, da smo mi kot starši tisti, ki prenašamo na naše otroke naprej vzorce in prepričanja s katerimi sami vstopajo v svet. Z njimi bodo kreirali in kreirajo svoja življenja, s filtri, ki jih naložijo skozi razvoj in naš zgled projicirajo sliko v svet.

Začuti znanje, ki počiva v tebi in zaupaj si, da si za svojega otroka najboljša izbira.

 



ester mikoličEster Mikolič je astrologinja, ki se je leta 2018 odločila spoznati vedo, ki jo poznamo še tisočletja. Na poti učenja je spoznala, da jo najbolj zanima psihološki vidik posameznika, zato se je leta 2022 vpisala na študij Uporabne psihologije, kjer želi svoje znanje še poglobiti in prepletati z Astrologijo. V prvi vrsti je zanjo najbolj pomembno biti dobra mama in dobra partnerka. Največje darilo življenja je zanjo bilo, da je lahko postala mama, saj je že kot majhna punčka vedela, da bo to njeno glavno življenjsko poslanstvo. Vedno je rada skrbela za ostale in to jo še danes neizmerno veseli.

Skozi svoj posel ozavešča ženske in mamice, da ni potrebno trpeti in biti v stiski. Želi, da skozi njen primer vidijo, da se da izkopati ven iz krempljev strahu in bolečine. Pravi, da je pomembna osredotočenost in vztrajnost. Veliko govori in piše o vzorcih, ki so po njenem mnenju zelo zakoreninjeni v nas in jih ni lahko izkopati. Verjame pa, da smo mi tisti, ki odločamo ali se bomo zjutraj zbudili in imeli dober ali slab dan. Na koncu še poudarja, da gre vedno samo za odločitve, kako bomo v svojem življenju reagirali na situacije.

Najdete jo lahko na spletni strani www.verjamem.com, FB strani: Verjamem – Ester Mikolič ali na IG: verjamem.

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Včasih je neverbalna komunikacija boljša
Besede nikoli ne bodo imele tako močnega sporočila, kot jih ima neverbalni del, ki se na določeno besedo obesi. Ali drug...
15
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
6
Jutri se začne 12. festival Bobri
Program letošnjega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri se bo sukal okoli vprašanja, kako so povezane umetnost, te...
4
Škrlatinka: Otrok jo lahko preboleva večkrat
Škrlatinka je nalezljiva bolezen, za katero zbolijo največkrat otroci. Za razliko od drugih otroških bolezni, pa lahko z...
4



Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?