|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Beremo: Kaj se komu sanja

Helena Primic, 21.12.2017
Tole zbirko 102 izbranih zgodb ene najboljših slovenskih pripovedovalk Polonce Kovač bi morala imeti vsaka slovenska družina. Knjiga Kaj se komu sanja je vsekakor odlično božično darilo, ki bo razveselilo in obogatilo tako otroke kot starše!

image
Peter včasih sanja lepe, včasih pa grde sanje.
/21


Otroci radi poslušajo pravljice. Če smo le starši pri volji, da jih beremo z veseljem in doživeto, ter si vzamemo dovolj časa tudi za vsa otroška vprašanja, ki se rojevajo ob branju. 

Da vam ob večerih, ko se boste odločili, da je danes dan za pravljico, ne bo treba iskati zanimivih zgodb, bo poskrbela odlična zbirka izbranih zgodb ene najpomembnejših slovenskih pisateljic za otroke in mladino - Polonce Kovač z naslovom Kaj se komu sanja, ki je izšla pri Mladinski knjigi.


Od psičkov in Špelce do lunine živalce

V knjigi je zbranih kar 102 pravljično-fantastične in realistične pripovedi ter leposlovno-poučna dela, v katerih nastopajo zverinice z Večne poti, pet kužkov, psiček Pafi, krokodil in putka, palčki, mala čarovnica, Jakec, Peter, Urška in Špelca ter kar je še pravljičnih junakov, ki živijo v otroški domišljiji.

Nekatere zgodbe so krajše - za tiste noči, ki vašemu malčku očke že lezejo skupaj. Nekatere pravljične zgodbe pa se vlečejo tudi čez več pripovedi, tako da bo lahko otrok z vznemirjenjem pričakoval večer, ko bo izvedel, kaj se bo zgodilo z lunino živalco, ki je med brskanjem po rečeh, ki jih nihče ne potrebuje in tako pristanejo na luni, padla z lune naravnost na Smokovski Grič, kjer živijo zadnji palčki na Slovenskem.

To neprecenljivo literarno in pravljično zakladnico so likovno obogatili številni priznani ilustratorji: Marjanca Jemec Božič, Jelka Godec Schmidt, Ančka Gošnik Godec, Ana Košir, Marjan Manček, Aco Mavec, Matjaž Schmidt, Melita Vovk in Alojz Zorman Fojž.  

Vsekakor zbirka zgodb, ki ne sme manjkati v družinski knjižnici, zato je lahko tudi odlično božično darilo. 

 

Več o knjigi Kaj se komu sanja in možnost naročila najdete tukaj.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
7
Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...
4
Izštevanke (1. del)
Koliko izštevank obstaja? Veliko, bi verjetno vsakdo odgovoril. Ko pa se moramo na hitro eno spomniti pri igri, pa se na...
4
5 zlatih pravil za sproščen družinski dopust!
Ste zaradi gneče na cesti zamudili trajekt? Ali so vam rezervirali napačno sobo? Ob vsakem dopustniškem "presenečenju"...
4



Beremo: Svet je kakor ringaraja
photo
Izšel je ponatis čarobne, slikovite in debele knjige pravljic, pesmi in ugank, ki je na Ringarajini knjižni polici dobil...
Beremo: Pravljica o posvojeni Nali
Pravljica Nala je primerna ne le za posvojene otroke in njihove starše, temveč je lahko odlična iztočnica tudi za pogovo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?