|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Biti EKO je način življenja

www.ekosi.si, 3.4.2010
Proizvodi ekološkega porekla so proizvodi posebne kakovosti. Pridelani in predelani so na naravi in človeku prijazen način, s spoštovanjem do zemlje, zraka in vode, do rastlin, živali in človeka.
Ključne besede:

image
/51


Starši si želimo za svoje otroke le najboljše, zato je odločitev o nakupu pravih izdelkov pogosto velik izziv. V EkoSi se trudimo skrbno izbrati ekološke izdelke najvišje kvalitete, ki poskrbijo za naraven in zdrav način odraščanja naših malčkov, hkrati pa jih vzgajati v duhu spoštovanja in sožitja z naravo.

Zakaj uporabljati organske otroške odejice in ostala otroška organska oblačila?

Izbira pravih proizvodov za svojega otroka je pomemben del življenja vseh staršev, a je pogosto tudi prava dilema. Kakšna mora biti primerna kakovost oblačil, ki pa jih hkrati že tako kmalu »ponosimo« in prerasemo? Kakšna in katera je zdrava hrana, ki pa našim malčkom ne povzroča samo zmrdovanja in skritih pogledov k omari s čokolado? Takih dilem je še veliko in starši smo dnevno postavljeni pred številne izbire.
Organska skrb za otroka je relativno nov trend pri odgovornem starševstvu, ki se pojavlja v celotni Evropi in širše, vse pogostejši pa je tudi pri nas. Organska skrb za otroka pomeni nabava, uporaba ter podpora izdelkov in storitev, ki staršem priskrbijo naraven in zdrav način pri odraščanju naših malčkov. V tem članku se posvečamo predvsem organskim otroškim odejicam ter na njihovem primeru preverimo, kako je možno z njihovo uporabo živeti naravno na zdrav in varen način.

 
Organska skrb za otroka se kaže v različnih stvareh, od otroške prehrane iz izključno naravnih sestavin do mehkih bombažnih tkanin. Organske otroške odejice so lahko narejene iz številnih materialov, kot so bombaž, volna in celo konoplja. Tri omenjene so tudi najbolj pogoste, čeprav pa se lahko uporabljajo tudi druge naravne vlaknine. Morda volnena otroška odejica na prvi pogled ne zveni ravno privlačno, a ne smemo pozabiti, da ima alpaka volna celo višjo stopnjo finosti od kašmirske, s tem pa je izjemno mehka in hkrati trajna.
 
 
Ob omembi kašmirja pa seveda pomislimo tudi na ceno. Čeprav organska skrb za otroka pomeni višji strošek na začetku, pa ne smemo pozabiti, da je na daljši rok tak izdelek cenejši oziroma pomeni prihranek. Otrok lahko npr. porabi tisoče plenic, preden se navadi na stranišče ali kahlico. Bombažna organska plenička za večkratno uporabo pa lahko zdrži več kot pol leta. To je izvrsten način, kako prihraniti nekaj evrov. Organska skrb za otroka pa ima še veliko tovrstnih primerov. Organske otroške obleke in odejice so neverjetno vzdržljive in kljub večkratnemu pranju ostajajo naravno mehke.
 
Organske otroške odejice postajajo naraščajoč trend med starši, ki želijo živeti v sozvočju z naravo ter tudi svoje otroke vzgojiti v duhu spoštovanja narave. Prvič v zgodovini ima namreč človeštvo tako velik vpliv na naravne procese, s katerim pomembno spreminja naravo in podnebje. Hkrati pa imamo tudi možnost, da svoj (negativen) vpliv pomembno zmanjšamo, in to ob nespremenjenem standardu življenja.  Organska skrb za otroka je ideja, ki spreminja svet, v katerem živimo ter pušča primerno dediščino našim otrokom.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako razvijati otrokov čut za ekologijo?
Če želimo, da bo otrok skrbel za naš planet Zemlja zares "iz srca", mu moramo pomagati "začutiti" Mater Zemljo. Mu j...
6
Japonski proizvajalci avtomobilov najbolj ...
Ena izmed vidnejših posledic trenutne ekonomske krize je, da se novi kupci avtomobilov intenzivno osredotočajo na učinko...
3
Ali so dioxini tudi v naši hrani?
Po uradnih podatkih živil okuženih z dioxinom z nemškega trga ni na voljo v Sloveniji.
3
EKO KONFERENCA 2012
Na Eko konferenci 2012 želimo z opozoriti na dobre prakse, premagati nevednost in razumeti stroko.
3



10 najbolj ogroženih živali na svetu
photo
London - WWF (World Wide Fund) je pripravil seznam desetih najbolj ogroženih živali na svetu. Na vrh seznama se je uvrst...
Svetovni dan Zemlje
photo
Praznovanje tega prav posebnega praznika lahko približamo tudi našim otrokom. Skupaj lahko izdelamo zelo zanimive izdelk...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?